Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu



TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!



HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76039) Hulkeinstein


Hulkeinstein
csendes tag

Sziasztok!

5 év után újra PC vásárlás/frissítés előtt állok, ebben lenne szükségem segítségre. Úgy gondolom, hogy talán azzal járok a legjobban, ha először a processzort választom ki és utána haladok tovább. Egy teljesen új PC-ben gondolkozom mindennel együtt olyan 160-200k-ból. Egy db SSD-m van hozzá, minden más (processzor, videókártya, alaplap, memória, gépház, tápegység) alkatrész esetén új vásárlása a cél.

Géphasználat: Az átlag usernél egy fokkal nagyobb teljesítményre van talán szükségem, időről-időre felmerül valami olyasmi, ami miatt szükség lehet erre (Hearthstone-féle alacsony igényű játék max. beállításokon, esetlegesen streamelés, vagy akár streamen 4-6 meccs nézése egyszerre, egyéb alkalmanként vagy munka miatt előforduló nagyobb gépigényű szoftverek, néha 1-2 nagyobb igényű játék). Lényeg a lényeg, nem a felsőkategóriát célzom meg, hanem a középkategória közepét/tetejét. Alapvetően egy jó ár/érték arányú, 4-5 évig megbízhatóan működő konfigurációt szeretnék összehozni. A tuninglehetőség nem elvárás.

Az eddigi nézelődés során 2 proci tetszett meg:
Intel Core i5 7600k és Intel Core i5 8400

Az első kérdésem az, hogy szerintetek melyiket érdemes választani a kettő közül? Megéri-e kicsit többet fizetni a 8400-ért ilyen felhasználás mellett, egyáltalán a gyakorlatban mennyire érezhető a különbség egy hozzám hasonló nem expert user számára?

A második az, hogy ha jól olvastam, akkor ezekben van grafikus chip, tehát kvázi videókártya (nagyon leegyszeűsítve ez jött át). A fent leírt célokra ez a beépített GPU elég lehet, vagy hatalmas a különbség a normál kártyák és e között és ne is gondolkozzak ebben?

A harmadik pedig az, hogy az egyik és a másik esetén milyen konfigurációt lehet érdemes ebben az árkategóriában köré építeni? Külön videókártyának esetlegesen a GeForce GTX 1050 Ti-t néztem (ha egyáltalán szükség van rá), memóriának kezdetnek 1x8 GB-ot gondoltam, amit később tudok 2x8-ra bővíteni. Alaplapnál és tápnál sincs külön igényem, a fő hogy ár/érték arányban legyen jó és ezt a középkategória (tetejét) tudja hozni. Esetleg ha konkrét típust is írtok, ami ajánlott, az szintén hasznos lenne.

Köszi szépen előre is a választ!

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Milyen processzort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.