Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Na pont úgy ahogy leírtad, veszett fáradt vagyok, inkább lépek aludni, nem fog már az agyam

-
King Unique
titán
válasz
jim bcs
üzenetére
"ha kisebb filmek is akkor exFAT, ha esetleg nagyobb filmek akkor NTFS."
Ezt pontosan hogyan kell érteni, mert pl. az exFAT ilyen téren (max. fájlméret) eleve modernebb fájlrendszer?
-
Postas99
őstag
válasz
jim bcs
üzenetére
Csak jótanácsként mondom:
Transcend JF790 - ezzel az lesz a gond mint minden kitolható-behúzható pendrive-val, hogy egy idő után már nem akad meg és kézzel kell rátartani hogy bedugáskor ne csússzon vissza a helyére.
Tavaly BF napokon vettem az Aqua-ban ilyet idén már kézzel kell rásegíteni.
Magam részéről jobban szeretem a kupakos megoldásokat.
-
spanyoll
addikt
Mekkora egy agónia ez a pendrive vásárlás, nem csodálom, hogy külön topik van rá

Végül a sandisk extreme 32gb mellett döntöttem, mert 3.0 és gyors is, de pfff. Ebay vagy itthon, stb, de végül a gari miatt itthon mellett döntöttem. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Mindenki máshogy látja, szerintem mindkettő megfelelő anyaghasználattal bír, részemről egyik sem a gagyi kategória.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Az UE700 nem fémházas még ha úgy is néz ki, műanyag de jó fajta, 16GB-ost nyúzok belőle. Gyors drive-okból van 1-2 ajánlott, itt a pénztárca szab határt, otthonra mind tökéletes és még sok is, a normálokhoz képest brutál gyorsak még szemre is.
Corsair Flash Voyager GTX / GT / GS
Mushkin Ventura Plus / Pro / Ultra
Patriot Supersonic Magnum
Sandisk Extreme / Extreme Pro -
jim bcs
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia kolléga!
Az igényeiddel ellentétben ->
Adata UE700
Transcend JF790üdv: jim bcs
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Négy év után megdeglett az ADATA N005 Pro 32GB-os modellem.
Ugyanitt keresek szolgáltatás/teljesítményazonos (vagy jobb) USB3, 32/64GB-os, gyors, megbízható fémházas, kupakos pendriveot.Adata UE700 / S102 PRO
vagy akad esetleg jobb? Ha az ADATA akkor melyik?

Köszi!
Üdv. core2
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok.
Valaki le tudná írni / be tudná linkelni nekem, hogyan működik az ebayről vásárolt Sandisk termékek magyar garanciális ügyintézése? Valahol a fórumban a napokban olvastam róla, hogy magyar garanciával lehet javíttatni / cseréltetni a külföldről vett Sandisk pendrive-okat is, de már nem tudom melyik topikban volt az a hsz... (és amilyen béna vagyok, keresővel sem találtam meg
) -
BullZeye
veterán
válasz
HornedReaper
üzenetére
Nem USD, hanem valami ázsiai dollár, csak ugyanaz a jele.
-
HornedReaper
senior tag
Kedvenc ebay-es eladonktol erkezett nem egeszen 6 USD 16GB microSD. Csak a belyeg 3,8 USD a levelen.. vagy ott akciosan veszik?!

-
norrberth
addikt
Műsör rögzítésre nem használtam még soha a tv-t

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget Pendrive lesz a befutó 256Gb vagy 512 Kingston HyperX Savage.
Alig várom meglegyen. -
King Unique
titán
válasz
norrberth
üzenetére
Egy USB flash meghajtó nyilván kevésbé érzékeny a külső mechanikai hatásokra, ellenben egy (külső) HDD-vel. Illetve áramfelvétel terén is rendszerint kisebbek az igényei, ezért még a TV USB-portján sem szokott gond lenni a tápellátással.
"Az SSD se szeretné a sok másolást, törlést.
Pendrviera lehet másolni törölni amennyi csak jól esik."Ez így szerintem nem feltétlen igaz, mert pl. a tartós írást egy SSD azért jobban bírja, mint egy (átlag) pendrive. Akik utóbbit TV-n pl. felvételre használták, azoknál hosszabb távon ment már tönkre emiatt...Persze, ha csak lejátszás (olvasás) történik, az más.
(#9775) junior11:
Ja, a különféle fájlrendszerek kérdése is egy érdekes dolog. -
-
norrberth
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Értem köszönöm a válaszod
Szerintem a Kingston pendrive lesz a befutó, mert azt használnám akkor másra is.
Nem kell féltegetni mint korábban a HDD-t,
1 évet bírt a winchester
de kapott is.
Az SSD se szeretné a sok másolást, törlést.
Pendrviera lehet másolni törölni amennyi csak jól esik.Pénteket megvárom hátha lesz valahol fekete péntek akcióba, ha nem akkor is megkel vegyem.

Csak a 256Gb jöhet szóba. De ha jó áron lesz az 512Gb akkor arra csapok le. -
King Unique
titán
válasz
norrberth
üzenetére
Fájlmásolásnál az adatátviteli sebességet többek között a forrás- és a célmeghajtó sebessége is meghatározza. Ha egyik jelentősen lassabb, mint a másik, akkor a lassabb fogja limitálni a tempót. Tehát, hiába veszel külső SSD-t, a laptop merevlemeze lesz másolásnál a szűk keresztmetszet...
Korábban összeszedtem pár gyors pendrive-ot, amelyek már valóban többet tudnak sebesség terén, mint egy átlag 2,5" | 5400 RPM | 500 GB külső merevlemez. Illetve az USB 3.0 csúcsértékeihez azért azt hozzá kell tenni, hogy ezek a megfelelő eszköz (pl. külső SSD) használatával is csak UASP módban érhetők el, amihez eleve egy natív támogatással rendelkező OS szükséges, mint pl. a Windows 8.1/10
—►[link]. Továbbá a nagyobb tempónak nyilván csak laptopon a másolásnál lehet hasznát venni, mert a TV-n egyik előbb említett feltétel sem biztosított. -
norrberth
addikt
Sziasztok! Pár kérdés..
Melyik a gyorsabb? Ha pl egy 30Gb filmet akarok ráhúzni laptomról ezekre? [link] [link]
Notimon van 3.0 USB, de a vinyó 5400 as [link]
I7 proci, 8Gb RAM vagy mi szab neki határt?Úgy értem az SSD tud 440 MB/s
Akkor az 5400HDD ?Melyikre fogja gyorsabban másolni a filmeket?
Még ezt néztem [link] Ez sebességre oda veri az 5400 as külső vinyót?? max. olvasás: 350 MB/s -- írás: 250 MB/s
Külső vinyóm lefeküdt, mert sokat hurcolásztam, a tv mögött is csak állítva fér el, és a HDD pár hónap után már elkezdett visítozni mert nem szerette hogy nem fektetve van.
-
kutkut
addikt
Sziasztok! 32GB-os pendrive-ot keresnék, ki is néztem hármat:
- Transcend JF790
- Adata S102 PRO
- SanDisk Ultra Dual USB OTGViszont nem igazán tudok dönteni, melyik legyen... Tartósság, használhatóság szempontjából melyiknek a legjobb a kialakítása? Esetleg mást ajánlanátok ebben a kategóriában?
Előre is köszi!
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
üzenetére
(#9759) Ittyke
"csak a grafikus kártyához van driver telepitve"
Nem ártana az usb-t is feltenni.(#9760) [CS]Blade2
Transcend JetFlash 790(#9761) aaron111
Az eladó ajánlott ahogy az az összefoglalóban is benne van, a PH! nagy része tőle rendel ahogy köztük én is. A teszt jöhet ide is, nem gond, csak számozd be és linkeld a képeket. -
Rendeltem egy Transcend JetFlash 790 32GB-t, amint megérkezik, betolom majd a megfelelő topikba a teszteredményeket. Remélem jó választás volt és beválik az eBay-es eladó

-
[CS]Blade2
addikt
32GB
Sandisk ultra 100MB / ? 2900Ft
Transcend 790 90MB / ? 3000Ft
SANDISK ULTRA FLAIR 150MB / ? 3000Ft
Adata UV128 90MB / 40MB 3100Ft
ADATA S102 PRO TITANIUM 100MB / 50MB 4000FtA 3 kérdőjeles kb mennyivel ír átlagos példányt kifogva? Ár/értében ezek közül az UV128 lenne a bestbuy?
-
törölt tag
Sziasztok segitségeteket kérném, vásároltam egy Corsair GTX 256GB usb-t , de ezek a mérési eremények nagyon karcsúak mi lehet a hiba ? Egy asus vanguard B85, i7 4790, 16GB ram gépen vantesztelve, hátsó usb 3.0 csatira van dugva, win 10 64x naprakész rendszer, csak a grafikus kártyához van driver telepitve, az usb NTFS formátumban van.
CrystalDiskMark 5.1.2 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 40.318 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 38.297 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 27.529 MB/s [ 6720.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 15.715 MB/s [ 3836.7 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 40.470 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 44.249 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 14.076 MB/s [ 3436.5 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 11.370 MB/s [ 2775.9 IOPS]Test : 1024 MiB [E: 0.1% (0.1/238.5 GiB)] (x3) <0Fill> [Interval=5 sec]
Date : 2016/11/09 14:59:13
jim bcs
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
(#9751) LordAxwell
Írj egy mailt az adata-nak.(#9756) Yahhher
Hol van az a bolt?
-
Yahhher
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Szia.
Én így jártam: Pendrive 4-5 év után meghalt. ( silicon power ). Bementem egy boltba, megkérdeztem mi legyen, nem tudom honnan van a cucc, de elvileg élettartam garancia van.
Boltos: Hagyd itt, adok ugyanakkorát, mert pont van, a többit intézem.Így lett kicserélve a pendrive-om..
Üdv B.
-
cuebler
senior tag
tud valaki jó és gyors (és esetleg olcsó is, hehe) pendrive-ot ajánlani, ami usb 3.0 és micro-usb csatis? előre is köszönöm

-
BullZeye
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
A bolt ahol vetted megszűnt? Legegyszerűbb visszavinni nekik. Ha jófejek azonnal adnak helyette egy másikat.
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
2012 szeptemberében én vettem egy Adata S102 PRO 32Gb pendriveot, ami pár hete elromlott, olvasom, hogy a gyártói garancia élettartam, ezt hogyan a legegyszerűbb érvényesíteni?
A pendrive megvételekor nem regisztráltam az oldalon, ez gond?
Van értelme próbálkozni vele vagy vegyek új pendriveot?Köszönöm előre is!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Februárban jártam itt, és akkor az ajánlásotoknak megfelelően rendeltem az eBayről egy Pendrive-ot:[link]
Villámgyorsan megérkezett és kifogástalanul működik. Ajándékba vettem valakinek.
2 sebességtesztet mellékelek, nem tudom jól teszteltem-e:

Elnézést, ha rosszul, és hogy csak most jelzek vissza.
Köszönöm itt mindenkinek az ajánlást! -
King Unique
titán
válasz
arcitec
üzenetére
Egyes gyártók kihasználják az alábbi módosítás adta lehetőséget. Tehát a "valódi" USB 3.1 = Gen 2. Olyan pendrive viszont tudtommal (még) nincsen.
A sebességet illetően anno a linkelt cikkbe beírtam ezt. Valamint nemrég egy másik topikban is összefoglaltam. Tehát a megfelelő eszközökkel és környezetben nyilván nagyobb adatátviteli sebesség érhető el az újabb szabvánnyal.
-
arcitec
addikt
Pen Drive 128GB Transcend JetFlash 790 USB ezt 10 év garival vettem eleddig úgy megy ahogy kell,még épp elfogadható áron van itthon is,de persze kintről valamivel olcsóbb(szép a kék led rajta) ...U.I : Apropó 3.1 -es, ennek az új szabványnak még nem néztem utána ...

-
jim bcs
nagyúr
válasz
Forestal
üzenetére
Mindennek van üzemi hőfoka, egyik melegebb, másik hidegebb. Háát, ha lentebb görgetsz van még egy pár ->
Adata UV131 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Adata UV140 (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Corsair Flash Voyager Vega (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Goodram Point (8,16,32,64 GB_gar. 1 év, gyári élettartam)
Mushkin atom (8,16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Patriot Spark (16,32,64 GB_gar. 2 év, a gyári 2 év)
Patriot Tab (8,16,32,64 GB_gar. 2 év, gyári 2 év)
Patriot Vex (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, a gyári 2 év)
Samsung Flash Drive BAR (16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
Samsung Flash Drive FIT (32,64 GB_gar. 5 év, gyári 5 év)
SanDisk Ultra Fit (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári 5 év)
SanDisk Ultra Flair (16,32,64,128 GB_gar. 2 év, gyári 5 év)
Silicon Power Jewel J05 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J06 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J07 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J08 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J10 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J50 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Silicon Power Jewel J80 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam)
Transcend JF 710 (8,16,32,64 GB_gar. 5 év, gyári élettartam) -
jim bcs
nagyúr
(#9727) pilu85 , (#9728) BullZeye
Nincs feltüntetve valóban, de attól még egyértelmű, hogy nem torrentre való, nem arra van kitalálva.(#9729) Forestal
Mindegyik melegszik,
Corsair Flash Voyager Vega
Sandisk Ultra Fit
Transcend JF 710
+ az összefoglalóban lévő minik bármelyike jó. -
Forestal
tag
64-128MBhelyesen: 64-128GB -
Forestal
tag
Üdv!
A fiam Lenovo IdeaPad Yoga 300 32GB belső tárhelyét szeretném még "bővíteni" egy nem illetve minimálisan kilógó 64-128MB-os pendrive-al. A SanDisk Ultra Fit USB 3.0 és Cruzer Fit-el szemezgetek. Nem tudom az ultra nem fog -e nagyon melegedni? De más értelmes ötlet, segítség is érdekel. -
BullZeye
veterán
-
-zaki-
tag
Sziasztok,
64GB-os Transcend JF700-as pendrive-om 10 hónap után meghalt Raspberry Pi-ben médialejátszásra/torrentre használva (ráadásul ebay-ről rendeltem, úgyhogy gari gondolom bukta de még utánanézek).
Tudtok olyan pendrive-ot javasolni, ami jobban megfelel erre a célra? Vagy vegyek 5 év garis Kingston-t magyar boltban és ha meghal legfeljebb kicseréltetem? -
sedo
tag
Sziasztok!
32GB-s ki-be tolhatós pendrive-ot keresek, alapvetően gépek telepítésére (win+programok), karbantartására.
Egyelőre ezt néztem ki, van ennél jobb vétel most ezekkel a feltételekkel?Köszi!
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Két pendrive ajánlásra lenne szükségem.
1. Windows 10 USB telepítő készítéséhez.
2. System repair disc készítéséhez.Köszönöm.
-
jim bcs
nagyúr
Picit sokk lesz most már az off, kártyaolvasó és micro sd kérdésekkel legyetek oly kedvesek átfáradni a megfelelő topikokba. Köszönöm!
-
Zola007
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
köszi, ez jó kis informatív oldal

-
Zola007
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Szándékosan nem írtam a listába Transcendet, külföldi oldalakon (bhp, amazon) szidják a Trancend olvasókat
(nem a márka zavar, van több transcend kártyám, pendrive és külső hdd-m is)Ezt néztem még 4e körül:
Silicon Power 3.0 All-in-one -
Zola007
veterán
Az alábbi kártyaolvasók közül ismeritek valamelyiket?
i-Tec kártyaolvasó USB3.0 SD & microSD U3CRDUO-GR
i-Tec kártyaolvasó All-in-One USB2.0 fekete-nar. USBALL3-B
i-Tec kártyaolvasó All-in-One USB2.0 fekete-fehér USBALL3-W
Canyon kártyaolvasó CNE-CARD2 USB2.0
Canyon kártyaolvasó CNR-CARD301 21in1 USB3.0
Tracer kártyaolvasó C35 All-In-One USB 3.0A legfontosabb az lenne, hogy kezeljen 64GB és nagyobb SD kártyát
Másodsorban CF-et és nem bánnám ,ha USB 3.0 is lenne, de mindezt csak az utolsó 2 tudja elvileg. -
Bencus88
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Sajnos nem találta meg. Köszönöm a segítséget.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
igen közbe megvan bocsánat

-
King Unique
titán
válasz
Bencus88
üzenetére
Azért mert az EaseUS Partition Master partícionáló programmal próbálkoztál...nem tűnt fel?

Én adatmentő programot mondtam, vagyis EaseUS Data Recovery Wizard. Illetve még az ingyenes promót is linkeltem.
-
Bencus88
nagyúr
ez fogad. az e meghajtóra lenne szükségem.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
nem találom ezt a deep scant.
Nekem full más jött be mint a képeken

-
King Unique
titán
válasz
Bencus88
üzenetére
A sima törlés, illetve a gyorsformázás még nem para, azután általában visszaállíthatók az adatok. Viszont, ha új fájlokat másoltál fel és azáltal felülírtad azt a területet, akkor már lehet gond...De szvsz az EaseUS megér egy próbát, az egy professzionális szoftver, akárcsak a GDB.
Illetve arra kell még figyelni, hogy alapból teljes vizsgálatot kell futtatni (deep scan), hogy megtaláljon mindent. De aszem az EaseUS automatikusan azt futtatja. A használatába most nem megyek bele, de egyébként van hozzá user guide, ami szerintem egyértelmű.
(#9702) jim bcs:
Igen, az a 2 GB innen nézve nem is rossz, mert pl. a GDB ingyen nem enged menteni, max. keresni és lemezképet készíteni. -
jim bcs
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Persze az, az adatok sose voltak ingyen főleg ha mind megvan, egyszer kell megvenni mint a HDS-t, ennyit szerintem lazán megér, én elég sokat használok 2 fajtát is. Képekre dokumentumokra elég szokott lenni a 2GB ha van mentve folyamatosan.
-
Bencus88
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
jim bcs: Köszi
Sajna letöröltem azóta szerintem formáztam is az usb-t meg lett rajta sok film ami törlésre került azokat megtalálta, de az előző dolgokat egyelőre nem tudtam elő varázsolni.
Ezt hogy tudom hazsnálni? kicsit bonyolultabb mint az előző.
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Suzuki topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ne forogj, nem vettél rosszat 

Szerintem a Kingston pendrive lesz a befutó, mert azt használnám akkor másra is.

samsung duo vs sandisk ultra dual (128gb) ?