- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilemaster
csendes tag
válasz 7Sony7 #12849 üzenetére
A hozzászólás olvasása közben eszembe jutott, hogy nekem is van hasonló pendrive-om, csak az Sandisk (Cruzer Blade 64GB). Pár éve tele lett téve filmekkel, és a hozzájuk tartozó crc fájllal. 1-2 év állás után elő lett véve, és a fájlok nagyrésze olvashatatlan volt, ami olvasható az meg hibás. A 64 gigából alig maradt pár giga sértetlen fájl. Közvetlen a teleírás után ellenőrizve voltak a fájlok, akkor még hibátlanok voltak, tehát a pihenéssel töltött idő alatt egyszerűen megromlott a pendrive.
Aztán formázva lett, úgyis mindegy volt a rajta lévő cuccoknak, és 100MB teszt fájlokkal lett megtöltve a 64gb, plusz a crc fájl. Most elővettem, pár gigát be bírt olvasni, néhány hibátlan fájlt természetesen pár hibás követett. Majd az olvasás során elvesztette a gép, kiírta hogy ismeretlen usb eszköz, ezzel be is fejeztem a próbálgatást.
Ezen kívül van még hibás Toshiba pendrive-om is, nem lehet formázni, kb 6 hónapot ha működött...
Plusz pár micro sd, egyik zárlatos lett, telefonban volt este még működött, reggel már nem látta. Gépbe téve csak melegszik, de nem látja. A másik kettő szektor hibás. Érdekes, hogy a 3 rossz sd-ből 2 kingston.
És mutatóba még egy noname szektorhibás pendrive.
Összefoglalva, csak annyit szeretnék írni, hogy ne bízzatok meg túlságosan a flash tárolókban, mindig mentsetek HDD-re. Hosszútávú tárolásra semmiképp nem jó a pendrive. Sajnos még sok-sok ilyen hibás eszköz van itthon, de a lényeget ez a pár is átadja.
Gondolom ezekkel semmit nem lehet kezdeni, legalábbis nekem nem sikerült. Ahogy korábban írták, e-hulladék. A "kidobod és veszel másikat"-al csak részben tudok egyetérteni: szart nem érdemes venni amit 1 éven belül ismét lehet kidobni, adatvesztés mellett. És amíg működik, addig is lassú és bizonytalan legalább. Egyelőre úgy fest, hogy hosszútávon a micro sd-k megbízhatóbbak mint az olcsó pendrive-ok, és jellemzően gyorsabbak is, plusz aránylag olcsón beszerezhetők. Vagy drága, minőségi SSD alapú pendrive a megoldás, olyanom még nem volt, de itt sok jót olvastam róluk.Illutsztrációnak pár kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fali konzol lapos tévékhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Delta Force (2024)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Opera böngésző
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest