Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Sziasztok.
27-32" között, 1440P - ben lehet érdemi minőségneli előrelépést elérni 200ezer forintig egy TUF Gaming VG27AQ - ról?
4070 Ti - ra váltottam, 144 hz-ig keresek monitort irodai+gaming használatra.Köszi!
-
taranis
addikt
Sziasztok! Vettem egy Dell U4021QW monitort, ami minden szempontból tökéletesnek tűnt elsőre, de ez az első curved monitorom és fáj a szemem és a fejem tőle. Olvastam, hogy curvedre váltásnál ez előfordulhat, mik a tapasztalatok, mennyi idő, míg hozzászokik az ember? Nem szívesen válnék meg tőle. 3 napja használom, szóval még friss az élmény.
colorizer.net
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a Acer Predator XB283KKV monitorral kapcsolatban ?
Link: -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Ultarwide FHD+ (azt hiszem ez a jelölése, legalábbis 1980 helyett 2500 körül van a pixel szám) monitor esetén van bármi jelentősége, hogy az alap high speed hdmi kábelt használom (ezt írja a használatija), vagy display port kábelt?
Köszi
-
sztivo
Topikgazda
-
-
iszoke
senior tag
válasz sztivo #129892 üzenetére
Másról beszélsz mint én, és ha már itt tartunk, szerintem inkább azt érdemes tisztázni, hogy a G-Sync nem egy dolgot jelent, mert több altípusa van. A hardveres amiről beszélsz az a G-Sync Ultimate, egy hardveres modul és tényleg nagyon drága. Amiről viszont én beszéltem, az a sima G-Sync kompatibilitás.
-
-
sztivo
Topikgazda
Tegyük tisztába a dolgokat. A kinézett monitor FS Premiumos (tehát van LFC, azaz 48Hz alatt többször fogja kirajzolni a képet, hogy ne legyen szaggatási/képtörési effektus). Na most az nvidia 10x0 szériától felfelé kompatibilis módban menni fog FreeSync-el is. Innetől úgy gondolom jól hangzik a dolog (sima FS-ben nincs LFC).
Hardveres G-Sync 1Hz-ig is le tud menni, viszont baromi drága, a megemelt keret sem elég rá és értelmetlen a számodra használt játékokhoz. Nekem Valdrakkenben sem megy le 58 fps alá, ahol máshol simán kitolja még a 165Hz-et/fpst is.
Hw G-Sync-et esetleg prémium vonalon találsz majd, Acer Predator, Asus PG/XG széria, BenQ Mobiuz, AOC Agon és társai.Elderath
Ér valamit, de ez nagyon prémium gamer és grafikusoknak szánt monitorokban található meg. Anno volt NEC monitorokban is, itt is volt egy fórumtárs, aki használt korábban ilyen kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
iszoke
senior tag
válasz Elderath #129890 üzenetére
ATW polarizer esetében leginkább az ára miatt nem használják, mert aránytalanul nagy mértékben nyomja fel egy monitor eladási értékét. Hogy magára a képre milyen hatással van ez úgy tudom darabról darabra változik, mivel van ahol csak pozitív hatása van és van ahol rosszabb, mint az IPS glow ami ellen kitalálták. Sylex1 nemrég vásárolt belőle, neki bejön speciel. Bízom benne, hogy nekem is jó lesz, én is egy ilyet rendeltem nemrég.
-
Elderath
őstag
LGnél az az ATW polarizer ér valamit? Mondjuk ahogy elnéztem csak 2 monitornál használják az is 32-es, úgyhogy annyira jó nem lehet.
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
BMS
őstag
Érdemes olyan monitort venni ami támogatja a G-SYNC-et?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Dennis
csendes tag
válasz Luck Dragon #129885 üzenetére
Játék a pc és ps5, a laptopon 3d-s tervező munkát végzek, a laptopot hdmin, ps-t hdmin és a pc-t display porton csatlakoztatnám.
Laptop az msi katana gf66 3070ti-al,
Pcben 3090 van.[ Szerkesztve ]
-
válasz Dennis #129884 üzenetére
PC+laptop kombó esetében lesz játék? csak a sync miatt .. Milyen csatlakozók lenninének?
Ettől függetlenül BenQ-ra szavazok. Konzol módtól kezdve egészen (B.I.+) -ig minden benne van mai csak kell.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Dennis
csendes tag
Sziasztok,
A két alábbira szűkült a kiszemelt monitorok listája:
Asus XG32UQ és Benq EX3210U,Felhasználása PS5 és pc+laptop kombó.
Ebből a kettőből melyiket ajánlanátok inkább?Az Asusról 1 db angol video van youtubeon, a BenQról rengeteg, de azokban a videókban is a Benq küldte ki a monitorokat rengeteg tartalom készítőnek, ezért van belőle több video és nem tudom ez által mennyire hitelesek azok a vélemények és nem csak a szájukba adta a szponzor a mondanivalót.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #129878 üzenetére
Itt az nvidia a ludas, open-source terén is, nem véletlenül mondta Linus Torvalds is azt az ominózus mondatot
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Garfield.37 #129875 üzenetére
Akkor nincs jelentősége annyi, hogy a Dell-nek hivatalos certije van, a Giganak nincs, de tutira menni fog. A Gigaban van BFI is, ha használnád fps játékokhoz.
-
Garfield.37
tag
-
zetecR
addikt
válasz Luck Dragon #129868 üzenetére
Hú, bakker és a 34WK95UP-t íveltnek néztem...
Ekkora szélesség viszont kényelmetlen lehet ív nélkül.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Garfield.37 #129871 üzenetére
Szerintem nincs jelentősége, FS Premium, tuti menni fog. Még sehol nem olvastam Gigakról, hogy ne menne vele, nekem is 1660 Ti mellett üzemel probléma nélkül.
-
válasz Garfield.37 #129871 üzenetére
Nem, ugyanis mindegyik támogatja g-sync-et .
Bár az M32Q hivatalos oldala Freesync-et ír, de elvileg ezek már támogatják a G-sync-et is. De várd meg Sztivo mestert ez ügyben.
Meg fontos lenne Nvidia kártya típusa, mert az Nvidia a GeForce 10x0 szériától felfelé tette ez lehetővé .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Garfield.37
tag
válasz Luck Dragon #129870 üzenetére
Az nem lényeges hogy nvidia videokártya mellé lesz?
Üdv : Garfield.37
-
válasz Garfield.37 #129869 üzenetére
Mindegyik modell ajánlott .
-
válasz zetecR #129867 üzenetére
Közben felfedeztem Amerikát, át lettem ejtve ,ugyanis az általad említett egyik monitor sem ívelt.
Bár részemről a kw-t ajánlanám, már csak a nagy fényerő ,felbontás, színtér lefedettségé miatt is.
De ergonómiailag 880-as hatásosabb.
De a KW egy karral könnyen lehetne orvosolni az ergonómiai bakiját.[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Jó kérdés - nem tudom, sosem próbáltam.
Nem klasszikus, grafikai stúdiós munka, hanem reklámgrafika - szóval nem igényli a munkám a 100%-os atom színhűséget, de ez bennem is felmerült.
Jó lenne tapasztalati vélemény. -
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
grafikai munkára (alapvetően reklám grafika, Corel, AI, PS) LG 32UN880P-nél br 240e-ért van jobb választás?
A mostani konfig Dell U2410 és HP LP2065.
A HP-t nyudíjazném, az LG mellé pivotban betennén a mostanmi Dell U2410-et - azon "menne" a levelezés, böngészés, stb.Bár egyelőre gondolkodok rajta, hogy nem lesz-e túl nagy 50cm-ről nézni a 32-est.
(Az alternatívája a 27UN880 lenne. Hogy tovább bonyolítsa a helyzetet, van egy 2 karos Arctic állványom, úgyhogy még az Ergo talp sem lenne szükséges - az aprón Cyberathlete kollégától vehetnék 115-ért is állvány és USB-C nélkül 27-est... :/ )Sőt eljátszottam az ívelt 34WK95UP gondolatával is, de leginkább PremierPro és After Effectet látok ezeken (oda tuti jó lenne, de az csak a munkám kb 5%-át teszi ki), Illustratoros és Coreles munkát szinmte egyáltalán nem.
-
Kiskutya
veterán
[link] ha neked ez a kis kosz nem zavaró akkor várj egy kicsit mert megy vissza emagnak és újracsomagoltként olcsóbban meg tudod venni! A leirt kis problémán kívül semmi gond vele se bevilagitas se pixel hiba! Tartozékokat természetesen gondosan vissza csomagolom!
hmm...
-
iszoke
senior tag
Végül csak leadtam a rendelésem eMAGon arra az LG 32GQ950-B modellre. Egy hét múlva veszem át, és rögtön viszem is kalibráltatni.
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Sziasztok,kérnék szépen egy ajánlást
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
130.000Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Minimum 32' és 144hz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Csak játék. Leginkább CS GO és WoW.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Palit 3060 TI GamingOC,G-SYNC
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Display
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem annyira.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságban állítható."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Kiskutya
veterán
válasz Shkiz0 #129851 üzenetére
Köszi valóban a monitoron is külön be kellett kapcsolni! Tesztelni még nem teszteltem de jónak tűnik! Nyilván a 400 nit határaival tisztában vagyok de legalább így rá tudok nézni és működik! (egyébként oled esetén már egy 700 körüli nit is elég látványos!) tapasztalat hisense 65a9g
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Szabi®
addikt
Sziasztok az lehetséges egy egy HDMI bemenetes monitornál, hogy két HDMI eszközt fogadjon valami elosztón keresztül ? Létezhet ilyen
-
Kiskutya
veterán
Valaki segítsen már a hdr hogy megy PC-n? Cod-ba sikerült bekapcsolni de full szürke színtelen az egész kép. Nem is nagyon tudok mit kezdeni vele. Win 11-be szintén full színtelen fátyolos lesz minden ha bekapcsolom. Tudom hogy a hdr alsó járatát súrolja de csak még van benne a hd400-as szabvány... Tv-nél volt már 350 nites típusom és ott is normálisan ment a hdr igaz nem volt olyan fényes de legalább a színek rendben voltak. (Acer XV322QU)
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
De4d
őstag
Üdv.
Gyors segítséget kérnék. Újracsomagolt terméket vettem egy asus tuf vg27aqz monitort elvileg hibátlan nem karcos azt megnéztem, elvileg nem is pixelhibás de sajnos nem tudom beüzemelni mert a dobozból hiányzik a display port kábel. Feltételezem ez járna hozzá, szóval aki visszaküldte kilopta. (amúgy még a matrica is rajta van a monitoron, és nem is karcos) Gondoltam elsőre akkor jó veszek egy displayport kábelt, bementem egy üzetletbe ahol érdekes dolgot mondtak. Nem mindegy milyen display port kábel az olcsók csak 60hz-re jók több ezerért mutott egyet. Mondom 2k-s monitor 144hz azt meg már több tízer. Na ne mondom. Nem mindegy milyen kábel? Ne hogy már egy mezei pár ezres displayport kábel nem jó. Ezek több 10 ezer ft-sak legyek. 15 évig használtam egy full hd-s monit ami hdmis volt. Szóval a diplayportot annyira nem is ismerem. Csak azért váltok rá mert a monitor Gsynces és nv kártyám van. Milyen kábelt kéne vennem akkor ami jó hozzá? Csak nem több tízezer egy olyan.Minden jó, ha a vége jó!
-
lypen99
aktív tag
Neki futok újra mivel most van keret most már rá.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 70k a teteje, nagyon bb 75k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 24", fHD, 144-165 ami van.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Vegyes, ha van olyan aminek elég jó a színhelyessége akkor nem mondok nemet.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 1650 Mobile
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Őszintén, nem igazán.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Ha a magasság állítható az előny, de nem feltétlen mivel gamer kell.
Asus monitorokkal szemezek, ellenérvek?
[link] [link] -
Kiskutya
veterán
válasz Luck Dragon #129834 üzenetére
Nem mozdul ez sehova kocogtatásra! Hétvégén még tesztelem és vasárnap visszaküldöm! Ha hétvége alatt is ilyen jól fog teljesíteni akkor tuti ugyan ilyet rendelek másikat! Abban tudtok segíteni hogy win 11 alatt a hdr funkciót érdemes bekapcsolni? Meg a monitoron kell valamit állitani? Igazából nekem csak az lenne a lényeg ha hdr tartalom megy automatikusan aktiválja!
hmm...
-
nagyúr
válasz bigrob #129841 üzenetére
Élesebb effektus nem csoda, hisz azért PPI jóval nagyobb a 32-es monitoron.
Nálam is megvan ez, mióta 32 4K-n vagyok, én is 34GL750-ről váltottam (ami paramétereiben ugyanazt tudja mint a te régid, nekem is volt olyan a GL előtt)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
bigrob
őstag
válasz Kiskutya #129823 üzenetére
Nekem meg tegnap megjött az LG 32GP850-B
Nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobban fog tetszeni mint a 34UC79G-B, élesebbnek tűnik, színek is tetszenek, bár kicsit talán sok a piros, de egy rövid próba után már "megszoktam."
Majd ma és szombaton jön egy kicsit hosszabb teszt
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
ddjtomyy
tag
válasz Luck Dragon #129837 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek veled/veletek. Én nagyon remélem, hogy ez a bizalmam meg fog maradni vásárlás után is. Köszönöm az öszinte véleményed, és a segítséged neked és sztivo-nak is :D .
Én nem Magyarországon élek, hanem a szomszédban, (sajnos a rosszabbik felén) Erdélyben, itt nem tudom, hogy mi a helyet itt a supportal és szervizel de minden esetre a hely ahonnan szeretném vásárolni, nagyonis megbízható.
[ Szerkesztve ]
Tomy
-
válasz ddjtomyy #129835 üzenetére
De jó lenne, ha bennem is meglenne még ez az érzés (bizalom) egy gyártóval vagy annak termékeivel. De amióta nagyon rámentünk a fogyasztóitársadalom alappillérére azaz inkább a mennyiség ,mint a minőség és a javíthatatlanság oltára elé kell leborulnunk azóta nálam ez nincs meg.
Itt a legjobb példa erre , igen ez a monitoros topic. Nem is olyan régén veséztük ki aggodalmunkat Sztivo kollégával, hogy mindegy már, milyen felhasználási területre, kivitelben, árban, kategóriában, egyszóval amit csak el nem tudsz képzelni, legtöbbel baj van.
Majd jön a kedves topictárs, hogy figyeljetek már, ezt és ezt tapasztaltam ez normális? (amivel nincs is baj, mert ezért vagyunk, hogy segítsünk mindenben amiben csak lehet) Persze ,hogy nem az.
És én érzem magam kellemetlenül, mert lehet pont én javasoltam neki azt a monitort.Ott a másik kérdés ,hogy az adott márka,/modell esetében van aki egyáltalán foglalkozik bármilyen support szinten? majd ezt követően elindul a matek.
Ezért szoktam/tunk mindig javasolni, ha kicsit több is az ára de megfelelő helyről legyen megvásárolva a monitor, mert ha baj lesz velük, mert miért is ne? (Csillagállás) akkor még a bolttal is harcolni kell, vagy nagyon körülményes és fáradalmas lesz ennek a procedúrának a végre vitele.
Bocsi ez most csak úgy kijött belőlem, nem szerettem volna ezt ráirányítani.
-
sztivo
Topikgazda
válasz ddjtomyy #129835 üzenetére
Baj nincs velük, csak tapasztalat és szerviz hiányzik idehaza. Ettől még lehet jó, és ahogy Luck Dragon mondja, vedd megbízható helyről és azzal eléggé be vagy biztosítva. A B5 pedig a végén arra utal, hogy már változtattak rajta (lehet ez más tápegység, más kábel/alkatrész beszállító). Ha jól tudom a B1-B3-B5 az a revíziót jelenti náluk.
Szerk.: És ahogy elnézem, a talp már más, mint a B1-en kicsit Philips-es.[ Szerkesztve ]
-
ddjtomyy
tag
válasz Luck Dragon #129834 üzenetére
Régen még volt egy Iiyama monitorom, és azon azt irta Made in Japan, és azert gondoltam, hogy talán tartják a szintet :)). A Japán kocsik már úgy gondolom bizonyítottak, és eleve nagyobb bizalmat adok mindennek ami Japán
Tomy
-
Az utolsó képen, olyan mintha valami szennyeződés lenne (500%-os nagyítás alatt) (közben látom ,hogy Sztivo is ezt írta) .
Ha nem tudod lekocogtatni, akkor lehet tényleg érdemes lesz egy csere darabot kérni, mert lehet a kijelző rétegei közé ragadt .ddjtomyy
Magát a Iiyama-t én kedvelem, Japánok, ez azért úgy gondolom sok mindent elmond
- Na és mit?De csak a nevében Japán, viccet félretéve.
Iiyama nem rendelkezik saját panelgyártással,sem vezérlő elektronikáva sem fejlesztésekkel csak a nevét adja hozzá. ezért paneleket vásárol különböző beszállítóktól.Fő beszállítói:
-AU Optronics
-LG Display:
-InnoluxDe nem is ez a gond velük igazán, kis hazánkban a support és szerviz hálózat megegyezik a nullával, régen volt szervíze Sárváron de ha jól tudom már az sincsen.
Azt javaslom, hogy megbízható helyről tessék vásárolni, pl Oázis, ők úgy oldják meg, ha baj van ezzel a gyártó termékeivel, hogy az oldalukon, egy külön bejelentő lapot kell beregisztrálni és kapsz egy csere darabot vagy vissza utalják a pénzt.maga a típus amit kinéztél az önmagában ajánlott darabnak számít.
-
ddjtomyy
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem, van/volt valakinek dolga Iiyama G-Master szeriás monitorral dolga? Ajánlanátok, vagy nem igaán? Tud valaki valamit róla?
Pontosabban, ez az ami érdekelne: Iiyama G-MASTER Red Eagle GB2770QSU-B5
Egy kis gyors összefoglaló róla:27", 2k, 165hz, IPS, 0.5msMagát a Iiyama-t én kedvelem, Japánok, ez azért úgy gondolom sok mindent elmond
[ Szerkesztve ]
Tomy
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Autó szimulátorozáshoz keresnék 144Hz-es monitort 27" méretben, 3 monitoros Setup lenne. A jelenlegi monitorom egy LG 34UM69G-b először meg akartam tartani, de csak 75Hz-es.
Először 1080p-ben gondolkodtam, de lehet inkább 1440p lenne.a két kinézett monitor:
1)Acer Nitro UM.HX2EE.P07
2)Acer Nitro UM.HX2EE.S06Ezek jó döntések lennének szerintetek?
A másik kérdésem mi a különbség a kettő között, mert én hiába kerestem a hivatalos oldalon az S06-ot nem találtam.
Ha a webshopot nézem akkor az S06 tud G-Sync-et?
Nvidia RTX 3080-am van.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
NEHOGY leszedd! Az a matt fólia/bevonat rajta, manapság már nem az egész kijelzőt takarja (részben a vékony kávák miatt is), azt ha leszeded, simán felsérted a kijelzőt és bukod a garanciát. Kávamentes nincs, ez csak illúzió, valamennyi mindig marad
Az utolsó képhez pedig: az lehet gyártáskor a panel közé került kosz is, kocogtatással (finoman) simán le tud pottyanni. Pláne akkor igaz ez, ha minden színnél ott van. Ezt léptesd végig.norton2
Összefoglalóban írtunk róla, veheted a nagyobbat is, ha nem zavar a szellősebb pixelelrendezés[ Szerkesztve ]
-
norton2
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Két monitor között vacilálok. A keret is ennyi lenne max.
Mind a két monitor ugyanannyiba kerül:
Acer Nitro XV253QPbmiiprzx G-Sync, 165Hz Monitor 24,5"
Acer Nitro XV272LVbmiiprx FreeSync monitor 27"A fő dilemmám ez a G-Sync dolog. Most tervezek gépújítást és eléggé le vagyok maradva a mai dolgokban. A dilemmám a tudatlanságomból fakad: Olvastam, hogy a gsync jó lenne egy nvidia kártyához, DE a Freesync is megfelelő, mert a monitorok nagy része azért tudja kezelni. (csak biztosabb ha oda van írva hogy kompatibilis)
Casual gamingre használnám, filmezésre is, szóval tökéletesen kiszolgálna mindkettő, de inkább húzok a 27" felé.A konfig ami hajtani fogja egy i5 12400F, RTX 3060, 32 giga 3600as ram. Ennek megfelelően használnám 1080p játékra főként. DP-vel tervezem majd csatlakoztatni egyébként.
Szerintetek ha a 27"ost választom, kell aggódnom a screen tearing vagy bármi miatt ami zavaró lehet? Vagy elengedhetem ez a gsync dolgot ilyen monitoroknál már?
Ti melyiket ajánlanátok?Köszönöm szépen a segítséget.
-
Kiskutya
veterán
válasz Kiskutya #129819 üzenetére
Na sikerült összerakni! Első kérdés akinek van acer monitor meg tudná nekem mondani van e fólia a képernyőn? Igazából nem egyértelmű mert látszik hogy van valami réteg rajta de az lehet valami bevonat a tükröződés ellen stb... Nem szívesen kapirgálom amig valaki nem ír hogy mi lehet. Röviden a monitor rohadt jó minden téren előre lépés a 165 hz fantasztikus játéknál meg böngészésnél is a 75hz után. Még csak a dobozból vettem ki semmit nem állítottam rajta de igy is kontrasztosabb a kép látszik a nagyobb fényerő és nagyon szépek a színek! Furcsa viszont hogy keskeny kávának tűnik viszont a kép nem tölti ki teljesen a képernyőt. Meglepett hogy jár hozzá távirányító! A hangszóró csak van igazából szól de ennyi... A fólia azért kérdéses mert ha nincs rajta akkor valószínű megy vissza mert van valami szar ami szerintem nem pixel hiba de nemtom mi lehet. Kisebb vonalba 3mm kb töri a fényt mintha karc lenne de kikapcsolt állapotban nem látszik semmi. Ha nem oldódik meg ez a hiba akkor is veszek egy ilyen monitort mert nagyon tetszik de ezt küldöm vissza. Ilyenkor amugy lehet kérni cserét vagy egyből pénzt kérjem és rendeljek egyet az oázistól pixel garival?
Az utolsó képen látszik a hiba!hmm...
-
Hoby
tag
Acer XV252QLV most 69900 az oázisban ha esetleg valakit érdekel
Reklámozom mert rendelés leadása után szóltak hogy olcsóbb és nem húzták be a 10-es különbséget
Ha sértek szabályt akkor bocs. -
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
PS3-hoz keresek 22-24 colos monitort, HDMI és beépített hangszóró a követelmény, 20-25e környékén, max. 30e a felső határ. Használt, hardveraprós tippet kérnék. (Bújom a hirdetéseket közben...)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
-
agaron
tag
-
-
agaron
tag
válasz Luck Dragon #129811 üzenetére
Apropo, azt latom, hogy van egy LG 27GP850P-B monitor is. Miben kulonbozik a 27GP850-tol? En nem talaltam elsore semmit.
Steam Deck | PC | PS5
-
agaron
tag
-
-
Lujza1978
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni monitort választani.
Előre is THX!1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
170k korul
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27, 1440p, min 165hz
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) általános, de főleg játék WOW, Diablo, Overwatch. FPS és MMORPG
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? 3070 TI de kell a G Sync és a Freesync is
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb) ha van Type-c veleetlenul, akkor orulok.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? jó ha van
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Magasság állítás ás fordíthatóság igen
Előre is köszönöm!
Ill ezt a két típust néztem ki27" Odyssey G5 G55A Gaming monitor - LS27AG520NUXEN
27" LG UltraGear 27GP850-BÜdvözlettel
[ Szerkesztve ]
ROG ALLY X - THE BEAST :)
-
-
agaron
tag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
170k korul (ha minden kotel szakad +10k belefer, de alatta boldogabb lennek )
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27, 1440p, min 144hz azert legyen
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) általános, de foleg játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? jelenleg egy 1070, meg nem eldontott, mire cserelem (Nvidia es AMD is lehet, meg merlegelek a monitorok araban).
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb) ha van Type-c veleletlenul, orulok, de egyaltalan nem kriterium
8, Fontos számodra a HDR funkció ? ha van, jo, ha nincs megvagyok nelkule
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? mindegy, a jovoben veszek hozza kart
Sziasztok! Szoval jelenleg van egy Lenovo P27h-10 monitorom, de szeretnek melle jatekra egy masikat (FPS jateknal azert ez a monitor nem annyira kenyelmes). Helyem van boven, es eddig ugy latszik, hogy a 27 colos a kenyelmes nekem, illetve 1440p.
off: ha valaki tud olyan kart, stb... ajanlani, amire ra tudom tenni a regi es uj monitort es konnyen mozgathatoak lesznek a monitorok (es lehet 2 kulon kar is), azt megkoszonom, mert vagy en koltozok a 2 monitor elott (melora fo monitor a Lenovo marad, foleg hogy az ceges, inkabb az "kopjon"), vagy ha tudom szofisztikaltan valtoztatni a 2 monitor poziciojat, az kiraly lenne, bar ez nem tudom mennyire mukodo igeny.
Koszi elore is!Steam Deck | PC | PS5
-
bigrob
őstag
válasz bigrob #129756 üzenetére
Acer Nitro XV322QUPbmiipprzx 130k boltból vs LG 32GP850-B 169k apróról?
400 vs 280 nit?
Annyira nem szeretem kiégetni a szemem, szebb képe lenne az LG-nek?[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
iszoke
senior tag
válasz syIex #129801 üzenetére
Az én asztalom csak 70cm... egyszerűen nincs helyem ennél nagyobb mélységű bútorhoz. Sajnos ez egy olyan faktor, ami tőlem független, így nem tudok változtatni rajta. Az viszont, hogy távirányítóval kéne bekapcsolnom szerintem megszokható lenne, nem ez az egyetlen ilyen elektronika az LG-nél.
Ami meg a 120 Hz frekvenciát illeti, én hozzászoktam a 60-hoz, mivel sok játékom nem képes, vagy nem ajánlott, hogy efölött menjen, így a 120 is bőven jó lenne. 4K felbontásban amúgy sem várnék eget rengető fps számokat.
Ami még érdekes ilyen szempontból, az az asztali szoftverek használata. Sajnos a napi használat nálam 50-50 arányban játék és böngészés, hírolvasás, tevékenységek rengeteg statikus tartalommal. Ezt kétféleképpen tudnám kezelni, vagy megtartom a gépemre kötve a mostani monitoromat és váltogatok a kettő között (bár egy 150x70 centis asztalon nem tudom hol lenne hely egy 27 és 42 colos képernyőnek, plusz számítógép), vagy mindent a tévén csinálnék, de felteszem ez nem igazán lenne ajánlatos. -
veterán
válasz iszoke #129799 üzenetére
Nekem volt C2. Asztalt kellett cserélnem hozzá, hogy nagyjából hozzá tudjak szokni..
100 cm mélységű asztal alatt nem ajánlanám az biztos.
Annyi még ami negatívum, hogy alapból ugye az egy TV, tehát vagy alternatív programmal kapcsoltatod be mindig vagy távirányítóval folyamatosan emellett tükröződik, de nagyon.
Ha a 120 Hz elég akkor jó választás lehet viszont a szöveg / betűk annyira nem lesznek tiszták rajta tehát játékra jó lehet, de pl sok böngészés és Word stb használatra nem a legjobb választás.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest