Hirdetés
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Aprósólyom #129298 üzenetére
Szerintem igen , mert jelátviteli teljesítménye hosszabb távolságokon csökkenhet, mert a jel erőssége gyengül a távolság növekedésével. Emiatt a kép és hang minősége is romolhat. Ezenkívül a DisplayPort jelátviteli teljesítményét befolyásolhatja a külső elektromos és mágneses interferenciák is, amelyek a kábel közelében lévő más eszközöktől származhatnak.
Például nagyobb tápegységek, hangfalak stb.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok,
Velem egyszerű dolgotok lesz.
Irodai munkára szükségem lenne egy monitorra:
24" esetleg 27"
Egy AMD Ryzen 5 5600U with Radeon Graphics FHD laptoppal használnám. Type-C van a laptopon, de van átalakítóm HDMI-re.
Az egyik legfontosabb szempont az lenne, hogy a szemem minél kevésbé fáradjon.
Jó lenne 100 ezer alatt megúszni, de ha feljebb kell menni az sem gond. -
Aprósólyom
addikt
válasz Luck Dragon #129297 üzenetére
Számít? Emlékeim szerint a DP csavart érpáron kommunikál. Inkább ne legyen megtörve, mint a csatolt képen is, mert az lerontja a csavarás szabályosságát.
Jevons paradox
-
válasz assalkah #129293 üzenetére
Nagyon örülök neki ,hogy megoldódott ez a dolog. Sajnálom , hogy így jártál .
#129295sztivo
Annyival egészíteném ki, hogy ebben a hosszban (5M) vagy a felett már zajszűrőset vennék.
Mint a lenti képen.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Narxis
nagyúr
válasz sztivo #129292 üzenetére
Kösz, jó tudni ezt a kábeles dolgot.
Laptoppal nem használnám, nem volt asztali PC-m már vagy 10 éve de most egy használthoz jó áron hozzá tudok jutni és most így kell vennem monitort is.
Látom MM-ben is árulják, elmegyek megnézem és remélem meg tudják mondani, hogy mekkora magasságra állítható, biztos ami biztos.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sztivo
Topikgazda
Én mindenképpen VESA certis kábelt vennék, Startech.com vagy Club3D gyártmányút lehet kapni nálunk.
Aztán hátha valaki megerősít vagy épp az ellenkezőjét mondja anno is azt mondták, hogy a 1080p jelet 15 méterig is elviszi veszteség nélkül, viszont a 4K-t már csak 2 méterig. Innen gondolom, hogy a DP 1.4 már HBR3, tehát elég magas sávszélessége van, de a megfelelő jelet csak egy jó minőségű kábel tudja garantálni, hogy 5 méteren is elérjen veszteség nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Vada
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget / útbaigazítást szeretnék kérni. Vettem egy AOC 34" 3440x1440 144Hz felbontású monitort. Nos egy 5 méteres displayport - displayport kábelre lenne szükségem ami tudja ezt a Hz biztosítani. Valaki meg tudná nekem pontosan mondani , hogy milyen kábelt kell keressek , hogy ezt bírja is? Előre is köszi!
WC graffity: Ne ide nézz, a vicc a kezedben van.
-
assalkah
tag
válasz Luck Dragon #127773 üzenetére
Sziasztok! Végre eljött a nagy nap! Ma kézhez kaptam egy olyan példányt a monitoromból ami hibátlan. Csak fél év, 4 szerviz és 2 cserekészülék kellett hozzá. Nagyon örülök neki, de mégis picit szomorú vagyok, mert ha nem harcolok (fenyegetőzök pl.) akkor ott lettem volna hagyva a sz@rban.. Nem ilyen lelkületű ember vagyok, így nagyon nehéz volt. Nem kívánom senkinek se azt a tortúrát amit az ASUS és a bolt leművelt velem. Tanulság, hogy csak pixelgaranciával fogok vásárolni a jövőben. Köszönöm mindenkinek aki segített vagy csak tartotta bennem a lelket!
XOne GT: aSSalka PSN: assalka
-
sztivo
Topikgazda
válasz Narxis #129290 üzenetére
Minden G-Sync DP-vel megy, tehát a hardveres és a kompatibilis (FreeSync) is. HDMI-n keresztül csak a FreeSync megy.
Laptopon ezt úgy tudod megoldani, hogy ha van Type-C portod (DP Alt mode támogatással), akkor kell még egy Type-C to DisplayPort kábelt (8-10e Ft).
Van akinek megfelel ez a ppi érték is (89 ppi ) 27" 1080p, ezt viszont jobb lenne, ha megtekintenéd valahol (pl MediaMarkt), hogy menyire pixeles számodra.És ami a konkrét Asus modellt illeti, én úgy látom, hogy 365mm magas állvánnyal együtt, az az 51,5 cm az szerintem a maximum állásban annyi.
orvo5
Acer XV272UKV, XV322QUP
HDMI 2.1-et ennyi pénzért nem kapsz sajnos, az 200e+ kategória.[ Szerkesztve ]
-
orvo5
újonc
Sziasztok! Szerintetek milyen monitort érdemes venni az alábbiak alapján? Köszi!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
kb. 130.000 Ft
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32" esetleg 27", QHD felbontás, legalább 144 Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék, általános
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
MSI Radeon RX 6700 XT Mech 2x, AMD FreeSync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI 2.1, DisplayPort 1.4
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
igen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magasságában állítható -
Narxis
nagyúr
válasz sztivo #129289 üzenetére
Nem tudtam, úgyhogy rákerestem...
"Is 1080p still good for 27-inch monitor?For 1080p you should go for 24″. 27″ is too large for a 1080p monitor. The pixel density will be bad, and it will make text look super ugly. Text is very important for monitors."
Akkor legyen ASUS VG249Q, de itt véleményeknél azt írta valaki, hogy g-synchez kell külön venni displayport kábelt.
Magasság (talppal) 51.5 cm ajjaj, ez túl magas
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
válasz sztivo #129287 üzenetére
Nem ragaszkodom az ASUS-hoz, inkább akkor az AOC-ot választanám mert ott azt írja a gyártó honlapján, hogy Freesync Premium és G-Sync kompatibilitás is van.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Narxis #129286 üzenetére
De illik a 10x0 szériától felfelé, tehát a FreeSync-es monitorok is mennek nvidia-val.
Viszont, ennek a konkrét Asusnak nincs hivatalos G-Sync Comaptible minősítése, így vagy megy vagy nem (99%-ban szokott így is menni). Azt volna jó tudni, hogy kinek van vele tapasztalata. Nekem a Gigamon sincsen certifikát, viszont hiba nélkül megy 1660 Ti-al (FreeSync Premium a monitor).Ha maradnál Asus vonalon, akkor a VG249Q és VG259QR menni fognak biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Üdv!
Az ASUS TUF Gaming VG24VQE Monitor jó választás lenne? Nagyrészt casual gaming-re. Pl. Battlefield 4, Doom Eternal, CS GO, World of Warcraft Classic
A kártya ami hajtaná egy nvidia GTX 1060 6GB lenne.
Max. 100 ezer forint.
Passz, nagyon régóta csak laptopot használok, talán 24-es ámérő?
Passz
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék és általános használat, youtube, böngészés, office stb.
nvidia GTX 1060 6GB
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Passz
Talán nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Az asztal felett 47cm-re van egy polc, ez alá be kellene, hogy férjen. Forgatható és állítható magasság kellene."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
konci79
őstag
válasz sztivo #129183 üzenetére
Sziasztok.
Ma megnézem az Lg-t, a Média Markt-ban elvileg van itt, bár az Acer felé hajlok.
Kérdésem az, hogy esetleg ez a Philips 242E2
megéri a 65 körüli összeget, jobb esetleg a többinél?
Keveset találtam róla. -
Shaza
senior tag
válasz Luck Dragon #129282 üzenetére
Akkor inkább hagyom
-
válasz Shaza #129281 üzenetére
Igen , gyártó 144 Hz-ig garantálja a biztos megjelenítést , felette az úgynevezett overdrive túl húzással lehet még húzni a te esetedben 165-ig.
ilyenkor lehetnek anomáliák amik a következők lehetnek .
-Vízszintes vagy függőlegesen vagy akár együttes képi szétesések.
- Csíkok megjelenése
- Képi tartalom elmosódása- Szellemképesedés
- Fátyolosodás , fényerő csökkenése .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Az Acer Predator xb271hu alapból 144Hz-es,de lehet húzni 165Hz-ig.
Ennek van valami negatív hatása a képminőségre vagy bármi másra? -
sztivo
Topikgazda
Választhatod nyugodtan a SpyderX-et, nem tudom milyen szinten mozogsz, de ha tényleg nem az 500e+ kategória a monitor, akkor meg pláne nem lenne sok értelme egy komolyabb kalibráló eszköznek. X-Rite nyilván a közép-profiknak szól, (mert van ám még attól is drágább ) illetve akkor ne is nagyon fizess azért többet, amit nem tudsz kihasználni (pl. OLED kalibrálás).
[ Szerkesztve ]
-
-
Taci
addikt
válasz sztivo #129276 üzenetére
Köszönöm. Kicsit sokallom az X-Rite árát. Néztem összehasonlító teszteket a kettő között, és bár tényleg jobb, az X-Rite, a SpyderX sem rossz. Nem hiszem, hogy ez az eszköz lenne a szűk keresztmetszet majd, mert nem félmilliós monitort fogok (tudok) venni. Ha nincs ellenjavallat a SpyderX ellen, lehet, inkább azt választom.
-
sztivo
Topikgazda
Nem kell félni, mert mind a kettő dichroic üveg lencsét használ, nem pedig zselés anyagot amiben organikus összetevők voltak (Spyder5).
Viszont az X-Rite az "industry standard", tehát professzionális felhasználásra inkább ez javasolt, sokkal megbízhatóbb és pontosabb.
Kalibrálás nem egy életre szól, a profik havonta újra szokták kalibrálni a monitort, mert a panel is degradálódhat/változhat a színe. Nem véletlenül lehet kapni olyan monitorokat, laptopokat amikben gyárilag van kalibráló eszköz.Kalibrálást mindig sötét helyiségben végeznek.
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz Luck Dragon #129274 üzenetére
Igen, igazad van, viszont azt is tudom, hogy a felhasználási helyén kell kalibrálni, így ha boltban vásárolom és ott kalibráltatom, az csak közelebb viszi a színhelyességhez, de nem lesz az igazi. (Plusz online fogom venni jó eséllyel.)
-
Egyszerűbb , ha olyan helyen vásárlód az új monitorod , ahol meg vannak a megfelelő technológiák amivel majd kalibrációt elvégzik . Mert egy jó kalibráció nem csak maga a kalibrációs eszközből áll.
-
Taci
addikt
Nem feltétlen pont a topikhoz tartozó kérdés, viszont beleillik, így hátha maradhat:
Nemsokára szeretnék fotószerkesztéshez színhelyes (Adobe RGB) monitort venni, de ugye az is akkor lesz színhelyes, ha kalibrálva lesz. Ehhez nézek most eszközt (használtan), és két találat is van, ami között vacillálok: DataColor SpyderX Pro és X-Rite i1Display Pro. Utóbbi majdnem dupla áron van, viszont ahogy látom, pontosabb, és talán jövőtállóbb is (pl. OLED-támogatás - bár ugye az fotószerkesztéshez (még?) nem ideális).
Mivel használt eszközökről van szó, vajon kell félni az anyag elfáradásától és így a pontatlan kalibrálástól? 2019/2020-ban vásárolt eszközök.
Ahogy néztem, 1-2 kalibrálás árából már kijön a SpyderX - viszont az is igaz, hogy ha megveszem a megfelelő monitort, egy jó ideig nem fogok új monitort venni, így kalibrálni sem, szóval lehet, overkill egy ilyen vásárlása.
Ti mit gondoltok, mit tanácsoltok? Köszi!
-
válasz Aprósólyom #129265 üzenetére
Minap pont néztem Quake & Doom teams meccset , te jó ég !
-
sztivo
Topikgazda
válasz koti199204 #129270 üzenetére
Bármelyik lehet jó döntés.
Ami a Zowie-t illeti, a pro játékosok nem törődnek a képtöréssel, hiszen pl 240Hz felett sokkal kevesebb ideig látható megtört kép. Számukra legalacsonyabb input lag ami fontos, amit pedig úgy érnek el, ha nem élnek ilyen huncutságokkal, ergo fps limitet sem állítanak be játék közben.
[ Szerkesztve ]
-
koti199204
tag
Sziasztok!
Monitor csere előtt álok most ASUS ROG Swift PG329Q monitorom van, de fölöslegesnek érzem csak PUBG játszok 1728x1080 felbontáson.
Váltanék az alap 24"-25"-ra. Néztem egy pár monitort szerintetek melyik volna jó választás?
-ASUS ROG Swift PG259QNR
-Dell Alienware AW2521H
vagy még ami tetszik csak sose volt még BenQ ZOWIE XL2566K 9H.LKRLB.QBE 360Hz vagy a kis tesója 25“ Zowie, BenQ XL2546K csak egyetlen egy baj van velük nincs bennük G-SYNC támogatás vagy ők más technológiával dolgoznak?Valakinek van tapasztalata ezekkel a monitorokkal?
-
lypen99
aktív tag
válasz Aprósólyom #129266 üzenetére
Idő szűkébe nem olvastam, csak beírtam és mentem dolgomra.
De köszönöm. -
IzI
senior tag
válasz Aprósólyom #129265 üzenetére
quake champions,pubg,fortnite
Xg2431-nek pont ez a baja.Ha aktív BFI(ebben lenne erős) akkor nincs fényerő.Amúgy ha aktív a bfi,nem lehet sync használni tudtommal.
Azért megvárom 4070-et,addig is átgondolom mi legyen.
Köszönöm mindenesetre a segítséget!
-
Aprósólyom
addikt
Válaszidőben nagyon minimális, mondhatni marginális az eltérés, úgyhogy ezt kizárnám a helyedben a végleges döntések közül.
BFI jópofa. Próbáltam az LG-nél és az Acernél is. Tényleg a gyors mozgások tisztaságát, viszont a fényerő radikálisan lecsökken. És látszólag (mert eszközöm nincs) ezzel együtt jár a kontraszt jelentős csökkenése is. És ez még az Acernél is zavaró, ami full max fényerőn 400cd/m2 körüli értékre képes, nem úgy mint a belépő monitorok többsége: 250-350cd/m2.
Melyik e-sport címek?
Én quakeltem, de az egy külön faj a játékok között, ugyanis az minden egyes renderelt képnél küld egy packetet a szervernek, tehát érdemes kiengedni az fps-t ami a csövön kifér. Ergo érdemes 240fps/240Hz-t belőni. De a quake kifejezetten fast-paced arena shooter.
Még azt jutna eszembe, ha Overwatch-ban tipikusan valamilyen high mobility fast hero-val szeretsz játszani, akkor ott is növelheti a teljesítményed egy 240Hz monitor.
De a növelhetit úgy kell érteni, hogy ez a játékos játékstílusától is függ. Valakik több hirtelen mozdulatokkal játszanak, mások még a high mobility hero-val is smoothabbul mozognak, nem úgy mintha bespeedeztek volna.
Ha ilyen try-hard típusú player vagy akkor sem biztos, hogy növelni fogja a játékteljesítményed, csak a képi élmény lesz valamivel tisztább. De ez pedig szimplán szokás/adaptáció kérdéseHa nem tudsz meglesni egy 144Hz vs 240Hz monitort élőben. Akkor lehet próbálkozni vásárlással és elállással. Nem kell belőle lelkiismeret-furdalást csinálni, hiszen pont azért találták ki, mert tényleges üzlethelyiség és raktárkészlet hiányában nem tudod vásárlás előtt kipróbálni a terméket, hogy az neked megfelelő-e vagy sem. Anno hajdanán, mikor csak üzlethelyiséggel és raktárkészlettel rendelkező kereskedelmi egységek voltak, akkor még be lehetett menni, ki lehetett próbálni többféle hifit vagy amit épp kerestél. Ma már alig vannak ilyen kereskedések, ezért van a 14 napos elállási jogszabály. Használni kell, élni kell vele.
Viszont, ha nem okoz különösebb lélektani nyugalmatlanságot kifizetni egy 240Hz monitorért 100k vagy annál több pénzt, úgy hogy csak látod az előnyét, de nem biztos, hogy jobb is leszel, akkor miért ne.Jevons paradox
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Mi a legolcsóbb/legjobb ár/érték arányú 144Hz fHD monitor? (24" persze)
-
IzI
senior tag
válasz Aprósólyom #129262 üzenetére
Köszi,a kimerítő hozzászólást.
Rtings szerint egy hajszállal jobb a HP válaszidőkben,de kétlem,hogy szemmel látható lenne.Hp-ban nincs BFI,de nem biztos,hogy hátrány,mert okozhat fejfájást+fényerőből is veszít.Te használod?
Jelenlegi felállásban falra nem biztos,hogy tudom tenni,mivel félig meddig ablak van mögötte. Körbe kell néznem milyen lehetőségek vannak.
Meghajtással nem lenne gond,mert csak esport játékokban akarnék 240fps,az 7700x,6800 GPU meg lenne. -
Aprósólyom
addikt
X24ih magas fogyasztása a max. fényereje miatt lehetséges. Kb. ~20-25%-kal nagyobb a max fényereje. Napos, világos szobában számíthat.
Én az Asus vg249q1a-t javasolnám: 60/120/144Hz-en is megfelelő a pixel response time, nagyon minimális smearing és overghost jelenség, input lag alacsony, és a freesync mellett ott az nvidia listában mint tesztelt G-sync kompatibilis monitor. A HP x24ih nincs. Ami lehet PR is, de lehet hogy tényleg produkál alkalmi framedropot vagy más szinkron hibát, amit esetleg az rtings teszt során nem jött ki. (Nekem van jelenleg egy freesync monitorom, ami igazából láthatóan működik g-sync kompatibilis módban, de nem minden helyzetben tökéletes. Ha beteszem az AMD kártyát, akkor viszont még simább. Úgyhogy szerintem fontos a vállaltan/ellenőrzötten való támogatás.)
144Hz/165Hz-nél gyorsabb monitorokat csak kifejezetten try-hard üzemmódban fast-paced arena shoterekkel játszóknak javasolnék. Mondom ezt úgy, hogy még párhuzamban megvan a régi LG 24GM77 144Hz monitorom a 240/280Hz Acer XV252QZ mellett.
Ráadásul a 240Hz esetén a 144fps feletti teljesítmény is ki kell hajtatni a vassal: erősebb CPU, GPU és magasabb fogyasztás. A magasabb fogyasztással erősebb hűtés, jobban szellőző ház, stb... csőstől szakadnak az emberre a plusz terhek.
Ami fontos az átlag számára szerintem (PRO szint alatt): jó input lag, jó pixel response time és megfelelően működő aktív szinkron (freesync, g-sync vagy tesztelet/hitelesített kompatibilis mód). Ha ezek megvannak, akkor 144/165Hz is bőven elég.Asus esetében ne zavarjon a magasságállítás hiánya szerintem. Mondok jobbat, ami ugyan megdrágítja az upgradet, DE egy életre megoldás: monitor tartó kar.
Életem kb. 25 éves IT vásárlásai közül az egyik legjobb üzletnek tartom, hogy vettem egy monitor tartó kart kb 3-4 éve. Ha olvasol kitolod falig, hogy kényelmes távolságban legyen, vagy elforgatod 90 fokkal. Ha pedig ranked meccset játszol, az arcodba húzod a monitort 40 centire. 10-20k forint között már lehet kapni olyat ami el fogja látni a feladatát hosszú távon.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
gerix88
újonc
válasz Luck Dragon #129251 üzenetére
Igen, azt valóban esélytelen elérnem, ezért ez nem is cél, hanem inkább az ésszerűség határain belül maradva, minél magasabb értékűt választani.
Eddig erre nem gondoltam, de minél több monitort próbálok ki, annál inkább egyértelmű, hogy manapság nem olyan egyszerű választani, mint ~10 évvel ezelőtt (gondolok itt arra, hogy a spórolás jegyében mi mindent kihagynak 1-2 kijelzőből), a kamu/marketing feature-ökről nem is beszélve.@sztivo
Köszi szépen a hasznos infót a Dell kapcsán! Erről még így külön nem is hallottam, de már csak ezért is remek a fórumokat böngészni, csevegni.
Szerintem a Dell nálam most már egyértelműen off, még pár hónapja megvettem egy S2421HN-t, és a panel minősége borzasztó volt, még kalibrálás után is. Aztán ismerősök mondták, hogy olcsó Dellt ne akarjak venni, mert ~100k alatt nem fogok találni nekem megfelelőt, mert a márkát is meg kell fizetni, és ebben igazat adok nekik.Tegnap elég sok videót/listát/tesztet átrágtam, és arra jutottam, hogy vagy marad az Acer XV253QP, vagy Philips 24M1N3200ZA-val újítok. Habár az Asus TUF VG24VQR is részben még ott lóg a levegőben, de nem biztos, hogy érdemben beleszól a versenybe.
-
-
IzI
senior tag
válasz Luck Dragon #129257 üzenetére
Köszi.Ez most annyira nem esett jól ,mert átkell gondolnom a dolgokat.
240hz-nél maradva Dell S2522HG árban jó lenne,de nincs olyan teszt,ahol mérve van a tudása,HU,rtings féle mérések.Így csak xg2431 marad,amit kicsit drága és van 1-2 gondja.
144hz-es ,hp x24ih,ami szimpatikus(magas fogyasztása van 24-es létére)Persze pár Ft-ról beszélünk,csak fura.Másik asus vg249q1a,de ennek nincs magasság állítása -
Én ezt cáfolnám. Igen is jó dolog még akkor is bekapcsolni , ugyan is sync segíthet javítani a képminőséget a képkocka sebesség ingadozásokból eredő akadozások és remegés csökkentését, még akkor is, ha a képszakadás nincs jelen és ez nem látható szabad szemmel.
Tehát hasznos lehet a sync bekapcsolása, még akkor is, ha nincs egyik anomália sem amit fentebb írtam .
Hosszabb távon ez jobb és gördülékenyebb felhasználást eredményez , netán ha érzékeny szemű vagy akkor a fáradság elérése is tolódik a szemnél.[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
válasz Luck Dragon #129251 üzenetére
Lényegében összefoglalóban is az van,amit leírtam. Képtörést szünteti meg,ami hz és FPS közti különbség ből adódik. Tehát,ha egyforma a 2,akkor nem látom értelmét bekapcsolni,mert nincs mit ki simitani.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #129253 üzenetére
Hmm. Anno láttam review-t róla, ahol az nvidia driver kiírta, hogy ez nem hivatalos G-Sync compatible monitor pedig annak reklámozza. Érdekes ez.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz gerix88 #129248 üzenetére
Ha rákeresel itt a fórumon, vannak már tulajok. A Dell-nél egy dolog fontos, az pedig a bevonat, jobban matt, mint a konkurensek, és érzékeny szeműeknek fájhat a szemük tőle (erre itt is volt konkrét példa). Nekem a TN változata volt, az S2421HGF, de én sem bírtam nézni, bárhogy állítottam. Gigabyte G24F pedig első perctől kellemes. Nem akarlak elriasztani, csak lehet számítani ilyenre is.
lzl
Az a monitor elviekben FreeSync-es és mellé még G-Sync comaptible (fórumokon olvasom, illetve oazisnál is így említik) viszont érdekes, hogy a gyártói honlapon pedig nincs erről semmi
Luck Dragon
Ebben egyetértek, én néztem egymás mellett 23.6-23.8" és 24.5" monitort, nem vettem észre különbséget[ Szerkesztve ]
-
válasz gerix88 #129248 üzenetére
Értem én , hogy átmérőt csökkentve akarod növelni a ppi számát , de így sem fogod elérni 105+ amit kívánsz. Mert ha 89 ppi nem volt megfelelő a fenti trió megközelítőleg 93 ppi arányával sem lesz jobb .
IzI
Akkor egyértelműen nem ez lesz a te monitorod .
G-sync vagy AMD -sync kérdéskört ajánlom figyelmedbe az összefoglalót .
Ha monitor vásárlás előtt állsz , akkor szintén az összefoglaló kérdéseit kitöltve tedd meg kérlek .[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Hi
Freesync és G-Sync,akkor van létjogosultága,ha Hz és a fps nem egyenlő.A kettő közti különbséget simitja ki, jól mondom?
Csak azért kérdem,mert kinéztem 24.5" MSI Optix MAG251RX monitort [link] ,de nem támogatja a freesync-et és elvileg amd kártyám lesz. -
gerix88
újonc
válasz sztivo #129247 üzenetére
Ha esetleg tudsz adni tippeket, hol lehet kiállítva, akkor mindenképp.
Időközben még az alábbiak kerültek fel a listára:
- ASUS TUF VG24VQR
- ASUS TUF VG249Q1R
- DELL G2422HSValakinek volt/van ezekkel tapasztalata? A Dell mint kiderült, BOE paneles, az Asus-ok meg elvileg Panda.
[ Szerkesztve ]
-
gerix88
újonc
válasz gerix88 #129131 üzenetére
Közben ismét meglestem az Acer XV253QP-t az üzletben, és alapvetően nagyon bejön, rendkívül jó a kialakítása, menürendszere is tetszik, de... nem tudom, hogy ki mennyire PPI fanatikus, de a 24,5"/FHD miatt a PPI 89, ami a mostani monitorom 106-os PPI értéke után bevallom, nekem kissé pixelessé teszi a képet.
Emiatt most komolyan elgondolkoztam, hogy valóban erre van-e szükségem.Tapasztalt már valaki hasonlót ennél, vagy más monitornál? Nekem amúgy a 23,5" bőven elegendő lenne kijelző méretre FHD mellett, az Acernél viszont már gyanúsan igény lenne a QHD-ra.
-
misiblue
csendes tag
válasz Luck Dragon #129244 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
-
misiblue
csendes tag
Sziasztok, van egy M1-es MacMinim és ahhoz szeretnék egy 27collos monitort venni 100-120e Ft körüli összeget szánnék rá. Átlag felhasználásra kevés játékra használnám.
Egy P2314H Dell monitort váltanék le.
Köszönöm -
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129240 üzenetére
Igen, már direkt így kerestem.
Meg is rendeltem.
Köszönöm! -
-
-
vviktorr16
tag
Sziasztok, a héten vettem egy Acer XV340 monitort, viszont egy problémám van vele, még pedig, hogy alvó üzemmódból 5-6 másodperc még felébred, ilyenkor ugyan úgy viselkedik, mintha manuálisan bekapcsolnám.
Azért probléma számomra ez, mivel másodlagos monitornak használom, és felébredéskor az összes alkalmazás ablak átugrik a főmonitoromra. (bár csak win10-en csinálja ezt)
Mennyire normális ez a jelenség? - van itthon Asus, Aoc, Dell monitor, de mindegyik 1 secen belül ébred.
(esetleg ha valakinek van egy hasonló Acer monitorja és megnézné, nincs Acer monitorral tapasztalatom)[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129233 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg az ACER NITRO XV272SBMIIPRX?
27" FHD, de engem nem zavar ilyen méretben, hogy nem QHD. -
Bossi
őstag
A két monitor közül melyiket ajánlatok jobban? Fontos., hogy sok esetben este sötétben is használnám.
Az Acer szimpatikusabb csak a kisebb kontraszt miatt este a fekete miatt féek kicsit tőle.
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/xv272upbmiiprzx-um-hx2ee-p01-p450169947/1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
90-120000 forint
27"-32" 2560x1440 min. 75Hz inkább több
Ez kérdés Játék és filmnézésre kell inkább sötétebb helyiségben
mindkettő lehet
játék, film
AMD freesync
DisplayPort
Nem, de ha van az jó
nem számít
Dönthető, magasságban állíthatóköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bombibmw #129227 üzenetére
Akkor egyértelműen a Dell, mert képes mind a kettő SYNC-re (( VIDIA G-SYNC Compatible Certified ;AMD FreeSync®®™ Premium Technology ))
Asus esetében viszont van Adaptive-Sync + G-SYNC de nem foglalkozik egyáltalán AMD-el.
Azért is választanám még a Dell-t, mert 2 évvel frissebb modell, másrészt fejlettebb portokkal van felvértezve lásd (HDMI 2.0 vs 1.4)
50 cd/m2 fényerővel nagyobb az alap fényereje is.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
sztivo
Topikgazda
válasz onlinenév #129231 üzenetére
Acer XV322QUP-t javasolnám, ha íveltet szeretnél az VA, és ott lassabb a válaszidő, illetve van smearing, mint jelenség. Bár a felhasználást nem ismerem, de gyanítom, hogy játék is lenne a 6950XT-t elnézve
Champipi
Neked is mehet a fenti Acer monitor, illetve ha elég a 75Hz és mondjuk szeretnél egy remek állványt is, akkor LG 32QP880.[ Szerkesztve ]
-
onlinenév
csendes újonc
Sziasztok!
Egy ilyen gépben gondolkozok jelenleg;
Lap Asus Tuf Gaming B550M Plus
CPU AMD 5700X
Hűtő be quiet! Pure Rock 2
Ram Kingston Fury Renegade 32gb
SSD Western Digital WD Blue SN570 1TB
VGA 6950 XT
Ház be quiet! Pure Base 500
Táp Seasonic G12 GC-750W GoldMilyen mointort ajánlotok hozzá ha maradunk a minimum 144hz, 1440p, max 1 ms válaszidő, 32 inch és freesync mellett? Ha ívelt az csak előny, de nem ragaszkodok hozzá.
-
Champipi
aktív tag
Hahó, 24"-es 16:10 1920×1200 irodai monitorról állnék át 32" 16:9 QHD 2560×1440 monitorra. Jó lenne magas frissítés mondjuk 144 Hz. IPS-re gondoltam.
Az a koncepcióm, hogy a jelenlegi PPI értéket tartsam, mert irodai munkát is végzek a monitoron, szóal ezért kéne a 32" méret, hogy ne folyon ki a szemem melónál.
De úgy látom ez a QHD felbontás nem túl népszerű 32" méretben. Mi ajánlanátok, ha nem kell a legolcsóbb kategóriára szorítkozni.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Luck Dragon #129226 üzenetére
Játékra kell, magas képfrissítés, FHD, 80k maximum ár, sík képernyő, lehetőleg Freesync és Gsync egyben, vagy Freesync Premium, vagy Gsync, a panel mindegy, de amelyik ajánlottabb játékra.
Single és multi is van.
A kártyám RTX3070.[ Szerkesztve ]
-
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Dell G2422HS, vagy ASUS TUF GAMING VG259QR?
Köszi a választ! -
Bossi
őstag
válasz Luck Dragon #129223 üzenetére
Köszönöm, sok nézelődés után ezt vűlasztottam az ajánlásod alapján.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bossi #129222 üzenetére
Szia.
Az alábbit ajánlom :
ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
90-120000 forint
27"-32" 2560x1440 min. 75Hz inkább több
Ez kérdés Játék és filmnézésre kell inkább sötétebb helyiségben
mindkettő lehet
játék, film
AMD freesync
DisplayPort
Nem, de ha van az jó
nem számít
Dönthető, magasságban állíthatóHasználtat is megveszek, ha van rá garancia.
Köszönöm. -
-
luluska
csendes tag
válasz Luck Dragon #129216 üzenetére
A BenQ tényleg más liga most sajnos....
Néztem Asus teszteket, ez tűnik a csapatból a legjobbnak azokban a tulajdonságokban ami nekem fontos lesz.
Ahogy nézegettem Asus, Lg, Acer a sorrendem.
Köszi a tippeket!PT
-
válasz Csongi2015 #129217 üzenetére
Acert választanám több csatlakozó és a nagyobb fényerő miatt.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik monitort vegyem??
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/nitro-vg240ybmipx-um-qv0ee-010-p515071071/
https://oaziscomputer.hu/termek/22793/lg-24mp60g-b-24mp60g-baeu
Koszonom!!! -
Két LG ugyan az , csak a talpazata különbözik és a kiegészítők .
Egyértelműen 750-est választanám, örülök , hogy ez a modell újra elérhető én is szerettem volna ilyent .Amit meg ajánlok
Asus VP349CGL
ACER NITRO XV340CKPBMIIPPHZX
Ha egyszer akcióba kerülne akkor GIGABYTE M34WQBár szívem szerint egy BenQ PD3420Q ajánlanék de ez már más liga .
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz sztivo #129212 üzenetére
Nem nekem kell, hanem a gyereknek, játszik is, meg fotóz, meg rajzol mellette. Tudom, hogy nincs tökéletes monitor, kell kompromisszum, emiatt el is lett engedve a 100% AdobeRGB.
Luck Dragon,
A 27 nagyon szűkösen férne el, inkább 25. Az XG259CM tippet köszi, nem tűnik rossznak, ez is 8 bit+frc.
-
luluska
csendes tag
válasz luluska #129213 üzenetére
Ja, közben még ez is megérkezett az ajánlatok közé:
LG 34WN750-B
Más gyártó is érdekes lehet, árban 200k környébe férek bele.PT
-
luluska
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy mi a tapasztalat 3d tervezéshez, renderhez, CAD tervezéshez az íves monitorokkal, most találtam egy jó videót, hátha másnak is hasznos.
https://www.youtube.com/watch?v=bOZlZzHxc98
Szóval maradok a 21:9 34" flat monitornál, ha lehet IPS panellel és 3440x1440 felbontással, vagy esetleg még a VA is befigyelhet.
Esetleg valami jó ajánlat ezen kívül?
LG 34W780
Köszi!PT
-
sztivo
Topikgazda
válasz Hauptmann #129210 üzenetére
Egyébként miért szükséges neked a széles sRGB színtér? Mert látom azóta sem találtál még megfelelőt
Az a baj van a külön gamer monitor meg van a külön alkotásra tervezett. Ez olyan, mintha sport családi autót szeretnénk. Valahol autó mindkettő, de van a sport modell meg a családi, és van a sportos családi (pl RS Octavia kombi), ami a fentebb említett monitorok megfelelője. -
-
Hauptmann
addikt
25" körüli, IPS, minimum 144 Hz monitorban széles színterűt tudtok mondani? 120% sRGB, illetve minnél magasabb AdobeRGB jó lenne. Az AOC 24G2 hanyagolnám, amúgy sem lehet kapni. Az MSI MAG251RX 107%, az NXR253R 110%, az AdobeRGB nem túl magas, viszont mindkettő 8bit+frc, ami azért nem rossz, el van téve talonba mindkettő.
27-ben ott lenne az Asus VG279QL1A 125% sRGB-vel, és 89% AdobeRGB-vel, ami ugyan nem kimagasló, de nem rossz érték, ámde egyrészt túl nagy lenne, másrészt nem is nagyon kapható.
-
-
Imy
veterán
válasz Luck Dragon #129207 üzenetére
Igen ilyesmi, de nem ami ennyire [link] kijön a fal síkjából, ez 26cm-re nyúlik ki minimum.
-
Szerintem ez jó megoldás lenne . [link]
Shaza
Egyetértek Sztivo kollégával , még nem érdemes váltanod.sztivo
AHVA és társairól egy összegző készítésének lehetőségét látom amúgy sem csekély méretű összefoglalónkban.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Nem monitort, hanem monitor tartó konzolt szeretnék venni a monitoromhoz. A fal síkjába kerülne. Ebben a videóban [link] jól látható, hogy mire gondolok. Olyan konzol érdekelne ami stabilan tartja, de van egy kis fel-le döntési lehetőség, de a fal síkjából sem lóg ki.
-
Shaza
senior tag
Hello!
Jelenleg egy Acer Predator XB271 HU monitorom van.
Érdemes ezt lecserélni egy nagyon hasonló típusra?(1440p,16:9,min 144Hz ,ips,g-sync-v-sync)
Nincs konkrét kiszemelt ,gondoltam a mai monitoroknak biztos szebb a képük,simább a g-sync stb.Vagy hagyjam ezt ?Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eredeti játékok OFF topik
- Szólánc.
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest