Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Default
csendes tag
válasz sztivo #131379 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
Igen, eddig jól elvoltam vele, baja nincs is neki. Valóban TV is volt egy hálóban, míg rá nem jöttem hogy jó lesz ez nekem erre is
Továbbgondolva lehet a 2k vonalat preferálnám, 27" méretben inkább. 4k-hoz úgy érzem hogy vesszőfutás lenne folyton hardvert veszegetni főleg az új alkatrész árazásokkal, 1080-ra leskálázni meg kicsit vicces lenne ha kell fps, a QHD ezért jó középútnak tűnik natívan mindenre ha jól gondolkodok. Illetve jól olvasom, hogy a 4k nagyhertzes monitorokban venti is van? Ha UHD, pont az LG tetszett volna azok közül, és azokban van is. QHD-ből mi jöhet szóba még ez alapján? Kíváncsi lettem mit lehetne még sorolni, mindet megnéztem amiket írtál egyébként. -
nuke7
veterán
válasz sztivo #131397 üzenetére
Most hogy megvan a 27” (x2) gondolkodok, hogy lehet, hogy egy 34” kellene de nem biztos, hogy ergonomikusabb lenne…
Azt nem tudom eldönteni, hogy az-e a jobb amikor mozgatod a fejed, mert legalább mozog és nem áll be a nyakad, vagy amikor nem mozgatod és végig egy kényelmes pozícióban van (kvázi egy közepes / nagy monitor…)
csak az a baj, hogy gpu-val nem bírja azt az ember windows gaming alatt… mac-en nem gond…[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
sztivo
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #131396 üzenetére
Azzal, hogy egy baromi nagy kijelzőből, és viszonylag közelről érkezik több fény a szemedbe, nem tudsz mit kezdeni, valahol igazuk volt akiktől "megkaptad". Itt nem csak a szemedről van már szó, hanem a nyakad és gerinced is komolyabban igénybe van véve.
Legyen alacsony a fényerő és a kékfény, mert az OLED pirít rendesen.
Itt akik 42"-on nyomják, már őket is furcsállottam de ez egyéni vélemény. -
Yiggdrasil
aktív tag
válasz nuke7 #131394 üzenetére
Nyilvan, most kicsit jatszottam a beallitasokkal, es visszavett fenyero mellett az is kenyelmes lett.
Csak azert kerdeztem ra a dolgokra, mert megkaptam, hogy "majd jol megvakulsz attol, hogy egy 48as 4k-s "TV"-t hasznalsz monitor helyett", aztan nem vagyok szakmabeli, es megijedtem, hogy mi van ha tenyleg most teszem tonkre a szememet ezzel.
Persze tovabbra is elfogadom ha igen, es akkor probalok valtoztatni a felhasznalason, csak nem talalok konkret "ne csinald" parametereket ezzel kapcsolatban. -
SlausK
tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni 7 év után a kis 24" IPS FullHD AOC monitoromat egy újra, nagyobbra, jobbra, hasonlóan hosszú távra.
Amit elvárok az új modelltől:
- IPS
- 27" vagy 32" (még nem döntöttem, így mindkét méretből szeretnék javaslatot kapni)
- 4K
- 60 Hz
- Type-C csatlakozó 90-96W tápellátással (Macbook Pro M1 14"-hez)
- Jó színhelyesség (sRGB 100%, DCI-P3 95-100%, AdobeRGB jó ha van, de nem fontos)Amikre használnám:
- Böngészés
- Dokumentumkezelés
- Visual Studio Code
- Casual gaming PS5-telAmikben gondolkodtam:
27":
- Asus ProArt PA279CRV
- Dell U2723QE32":
- Asus ProArt PA329CRV
- LG 32UQ85R-WMelyiket lenne érdemes választanom, vagy van olyan modell ami elkerülte a figyelmemet?
Előre is köszönöm!
-
nuke7
veterán
válasz Yiggdrasil #131393 üzenetére
ne használd a game mode-ot ha nem esik jól a szemednek..?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Nem monitor-vásárlás végett kérdeznék, hanem "egészséges monitorhasználat" kapcsán.
Adott egy LG 48GQ900-B, amit egy 160x85cm-es íróasztal leghátsó részére hátratolva használom, kb 1m-es távolságból, munkanapokon átlag 8 órát kb 1-1,5 óránként 10 perces megszakításokkal. (szoftverfejlesztéshez)
A beállításokat tekintve "Reader" módban használom, amikor minden kivan kapcsolva rajta ami extra (VRR, HDR, Black stabilizer, DAS mode), Brightness 50-en, contrast 55-ön.
macOS-en a legkisebb scalingen használom, a monitor alsó-közepén egy kb 32-34"-es ablakot nézek többnyire, és e köré van minden kevésbé használt, de szükséges ablak kipakolva, hogy ne kelljen tabolgatni vagy virtual desktopok között mászkálni.
Többnyire rajtam van a monitoros szemüvegem használat közben.
Ha esetleg játszom (havi 5-10 óra körül), akkor átkapcsolom "Gamer"-módba, és akkor észre is veszem, hogy jobban fárasztja a szemem, de annyira keveset játszom, hogy nem zavar.
A kérdésem, hogy mennyire szabad így használnom, ha nem akarom tönkretenni a szememet vele? -
mate211
csendes tag
válasz Luck Dragon #131314 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm az ajánlást!
Sikerült leszűkíteni két monitorra a sztorit, a következők között vacillálok:
LG 27GP850P-B
Philips 27M1N5500ZA/00
Kérhetek még egy kis segítséget még a döntésben? Mi a pro és kontra az egyik illetve másik irányába? Amennyire visszaolvastam az LG 10 bites színt tudja magas frekvencián, a philips viszont csak 120hz-en. (Persze azt már nem tudom ennek mi a jelentősége )Azt tudom, hogy az IPS-ek gyengéje a contrast arány, ilyen aspektusban melyik a jobb? Vagy ez is lutri és panel sorozat függő?
Philips kinézetre, port elrendezésben jobban tetszik, de az a benyomásom, hogy az LG jobb képet ad.
-
L!NK->Q3
senior tag
Sziasztok!
Semmi game, csak net, képek és néha előzetes nézésre néztem ki az Acer 23.8" Nitro VG240YEbmiix Monitort.
Fontos a hangszóró és a 2db HDMI. Kb 52000 körül beszerezhető, meg a 100Hz 1ms is jól hangzik, mivel aránylag sokat ülök előtte.
Akad valakinek tapasztalata vele?- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
Cufter
tag
sztivo
nuke7
Köszönöm az ajánlásokat!
IPS vs. VA hát a kérdés
Szemből nézve gondolom a VA lenne akkor a jobb választás a fekete miatt.
Viszont ágyból fekve a monitor szintje alól nézve lehet értékelhető képe a VA-nak? -
sztivo
Topikgazda
válasz ReSeTer #131366 üzenetére
Sziasztok!
ReSeTer
Nehéz kérdés a VA, újonnan ritka ami jó, viszont az MSi G24C4 még kapható, az egy jó darab, esetleg BenQ EX240N.IPS vonalon sok van:
iiyama GB2590HSU
Samsung S24BG500
Acer XV252QLV
MSi G241, G251
LG 24GN60R
ViewSonic VX2428
Gigabyte G24F-2
HP X24ihS@c@
Írj egy elképzelést légyszi, fent találsz egy segédletet, mert látom IPS-VA, méret is bármi lehet?Sir Default
Jó kis TV mai napig megy a családban még.
G-Sync compatible miatt egyértelműen DisplayPort kell majd neked.Ezek a kártyák mellé hát, beférne az UHD is, viszont nem tudom mikkel játszol, kell-e a stabil 120+ Hz.
Acer XV282KKV és a Gigabyte M28U közel ugyanazt a panelt használja, utóbbi magasabb sRGB-vel bír
MSi MAG281URF
LG 27GN95R - ő csak 100% sRGB, viszont 98% DCI-P3, 27GP95R itt már 135% sRGB és 98% DCI-P3
Gigabyte M32U
Acer XB283KKV
Samsung S28AG700QHD
Asus PG329Q, PA328CGV (ő egy magas frissítésű ProArt), XG27AQ
LG 32GQ850, 27GP850, 32GP850
Samsung S27AG520, S32AG520
És még sorolhatjuk egy keveset..qltsar
Neked is VA vonalon MSi G24C4 vagy BenQ EX240N,
IPS pedig:
LG 24GN60R
ViewSonic VX2428
Gigabyte G24F-2
HP X24ihTaci
Új/más beszállító tápegysége van bennük, ennyi az egész. Plusz "P" véget kaptak.Cufter
Ennyiért max Samsung S27A600 USB-C-vel, +10e MSi MD272QP.
Nélküle Dell SE2723DS, S2721DS, P2723D -
petisubaru
tag
Sziasztok ! Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy van egy Lg CX oled Tv amin most játszok ( 55 " -os ) playstation 5-el. Játék : DMZ, MW2 tehát csak call of duty multiplayerek. 120 Hz-et ez a Tv is tud, ebből kifolyólag ps5-höz is ajánlják ezt a Tv-t. Amiért váltanék az a kisebb kijelzőméret. Azt viszont nem tudom, hogy plusz fps-t nyernék-e egy monitorral de gondolom igen .? Vagyis lehet vennék egy monitort inkább a játszáshoz. Kérdés érdemes-e ilyen Tv-ről váltani egy kb 200.000 Ft értékű monitorra ? Azzal számolok, hogy képminőségben hatalmas visszalépés lenne. Előre is köszönöm a segítséget.
Mondjuk egy ilyen monitorra gondoltam : Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz nuke7 #131374 üzenetére
oké, újraindítás kellett hozzá (de mostmár megy type-c-n keresztül)
#131376 Cufter : én a helyedben erre a felhasználási területre a legolcsóbb type-c VA paneles monitort venném amit találok és megfelel a méret követelményeknek (esetleg OLED, de az nem lesz ilyen árban )
[ Szerkesztve ]
-
Cufter
tag
Sziasztok,
Macbookhoz keresek monitort:
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? - <100k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - 27"
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - mindegy
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - mindenképp sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - internet+film
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? - nincs szükség
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - type-c jó lenne macbook miatt
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - egyáltalán NEM
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - Hagyományost
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? nem lenne baj -
dlakatos960
újonc
VGA:
NVIDIA® GeForce® RTX 3050Ti
Ez van a laptopban.
Köszi a választ előre is! -
nuke7
veterán
válasz Luck Dragon #131323 üzenetére
ez a samu nem kezeli a gyári kábelével a macbook-ot...
hibás a monitor, a gyári kábel nem jó, vagy nem tudja a macbook képét megjeleníteni usb-c-n keresztül..?https://youtube.com/user/nuke7
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Hátha ti tudjátok, mi a két monitor között a különbség, mert én sehol semmit nem találok:
LG 32UN880P-B vs LG 32UN880-BGyártónál is 2 külön terméklapja van ( [P-B], [-B] ), és forgalmazóknál is külön árulják őket, kb. 20e Ft különbséggel (-B a drágább). ( [P-B], [-B] )
A "-B" verziónak a gyártói honlapján látok 16 értékelésből összesen 3,3 csillagot, míg a P-B-nél csupán 2 értékelés és 5 csillag.
Átgörgettem szinkronban az adatlapokat, 0 különbséget találtam. Akkor mégis mi a 20e Ft-os árkülönbség oka?
Hátha valaki közületek ezeket már nézte volna.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitorvásárláshoz. Alapvetően a cél egy jó budget megoldás lenne, a monitor egy Gigabyte RTX 2060 mellé párosulna.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 70.000 Ft maximum.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 24-27, szeretnék nagyobb frissítést mindenképpen, ezért 144Hz+, felbontásnál sajnos nem nagyon lenne opcióm ebben az ársávban a FullHD vagy a WFullHD-n kívül.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Szeretnék VA panelt a kontrasztok miatt, de az IPS-t sem zárom ki.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Napi 9 óra irodai / programozói, heti ~6 óra játék (FPS), ezen kívül általános felhasználás (zeneszerkesztés, Youtube, sorozatok stb.).
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? RTX 2060 - de, ha jól tájékozódtam, akkor támogatja az AMD Freesyncet, de megköszönöm, ha megerősíti ezt még egy szakértő .
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) 2xHDMI 2xDP
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Jelenlegi monitoromban nincs ilyen, de az általam kiszemelt monitorok közül az egyik támogatja.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Nem számítok túl sok flexibilitásra a dönthetőségen kívül ebben az ársávban, így nem elvárás egyik sem.A következő monitorokat néztem ki, jelenleg elég jó áron az eMAG által:
LG 24GQ50F-B - 59.990 Ft
LG 24GN60R-B - 61.990 Ft
ASUS VP249QGR - 59.990 FtMunkára egy HP 840 G7-et használok, de itt az IGP miatt feltételezem le vagyok korlátozva 60Hz-re.
Köszönöm a segítséget !
-
Sir Default
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni gépfrissítés kapcsán új monitor vásárláshoz. Jelenleg egy Samsung T24D390EW-t nyúzok jó (8+év) ideje.
Általános kérdés: az 1440p alkalmas az elkövetkező évekre hasznos UI képernyőterület / fenntartható árú és minőségű játék-stb gépfejlesztés szempontból?
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
2-300k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27"-32" / 1440p / játékra is alkalmas de nem minél több, 60+Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Szeretnék a jelenleginél kontrasztosabb megjelenítést vagy minimum hasonlót. Minél nagyobb sRGB és Adobe RGB lefedettség előny, ebben mutatkoztak jelentős különbségek jó minőségű IPShez képest (céges ASUS Zephyrus M15 4k60).
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
3D/CAD, Web frontend, színhelyes vektor/pixelgrafika / játék és tartalomfogyasztás vegyesen
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX2060S, RTX4070+ körülire lesz cserélve, szívesen fogadok tanácsot e téren, nem használtam sose
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI-vel kötöttem eddig a dolgokat össze (szívesen fogadok tanácsot ha valamelyik jobb). Töltős USB-C jópofának tűnt de nem muszáj.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem (-tudom, szintén szívesen fogadok tanácsot)
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Ergonomikus dönthetőséget és magasságállítást szeretnék, illetve visszafogott megjelenést - agresszív RGB-t és túl vicces-fura lábakat nem preferálom.Ezt néztem már ami kb. érdekes volt, de olvastam róla beégés meg világítás QC problémákat, aztán túlment azon amit úgy érzem értek, egyébként tetszett.
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-predator-xb273ugxbmiipruzx-nvidia-g-sync-monitor-27-quot-umhx3eex14/15930/Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Koca játékra keresek valamit Xbox Series X (főleg single player), amíg a tv-m javítják.
Két monitort néztem ki:
LG UltraGear 32GN650 - viszont itt sokat olvastam, hogy a ghosting elég nagy és látható.
Philips 24M1N3200ZA Elég kedvező árfekvésű, ips paneles Philips, bár a kontraszt kevesebb, de nem teljes sötétben játszok.A széleknél a bevilágításra és a ghostingra sajnos eléggé ráál a szemem, melyiket ajánlanátok?
-
Kezai
csendes tag
válasz Luck Dragon #131294 üzenetére
Szia, esetleg ívelt verziókra van valami javaslatod? Köszi
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Szeretnék egy monitort főleg játékra.
24" 1080p (inkább 24,5 mint 23,8")
IPS-re gondoltam, mert a neten olyanokat olvasni, hogy VA hiába 144hz meg magasabb, akkor se olyan, akkor is homályos. Ez igaz? Gondolom a ghosting a probléma.
Nvidia 1660 super kártyám van, valamilyen adaptive sync tech kellene, ami lemegy alacsony Hz-ra is.
120hz elég max frekvenciának, de nem baj ha van több, ha csak olyat árulnak.
Természetesen képminőség fontos, főleg színek. HDR jó lenne, de nem feltétel.Ár max 100k.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
motown5l
senior tag
válasz Luck Dragon #131362 üzenetére
10 kiloig jó.
Most néztem meg az oldalát, van olyan aki egy 34 és monitorhoz használja. Ami, 9 kiló neki. Hat akkor az én rogzitesem nem jó.[ Szerkesztve ]
-
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Valakinek van közületek Dell S3222DGM monitora?
Vettem hozzá egy tartót, hogy ne az asztalon heverjen. De baromira nehéz ez a monitor 🤣. Majd le szakad a tartorol. -
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131357 üzenetére
[link] vagy a teso [link]
Ha nem az oled akkor ezek?
Ahogy olvasom csak a 4k vs 2k a kulonbseg meg a hdmi...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
-
Varga György
csendes tag
válasz Luck Dragon #131344 üzenetére
nagyon köszönöm a választ
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131354 üzenetére
Akkor várjunk a vásárlással vagy vegyünk vmit aztán 10 év múlva oled?😉
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
-
válasz hangya7 #131346 üzenetére
Szia ezekkel a paraméterekkel 24-25"+ FHD monitort ajánlanék.
Ajánlásom a következő:
Acer Nitro XV240YP
Acer Nitro VG240YS
Acer Nitro VG252QS
Asus VG249Q1R
ASUS VP249QGR7Sony7
Leginkább szintér lefedettségben. Mig a lenovo 8+ FRC addig a Dell alapból tudja ezt.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131350 üzenetére
Es mondjuk az LG Oled?
Vagy az is meg nem kiforrot?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
7Sony7
addikt
Üdv. A kettő között mi az érdemi különbség?
Lenovo L24i-30
Dell S2421HNNem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131337 üzenetére
Ez is jonak tunik de nem lattam tesztet rola rtingsen.
[link]Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
hangya7
tag
Keresek társat egy RX580-as kártyához. Amik a parméterek:
-24"-27"
-1080p vagy 1440p (bár szertinem az utóbbihoz már kevés az RX580)
-120-144Hz (vagy több)
-AMD FreeSync
-Hangszóró+ ha van értlmes hangja
-Keret : Max 60-70eTudtok ajánlani valamit (AOC-okat nézegettem eddig)
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131337 üzenetére
koszi szepen.
Hat sajna eleg gyer a kinalat.
Neztem ezeket is:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]De amennyit tudnak meg amennyibe kerulnek hat onnan nemelyiknel mar nincs messze ez:
[link]
Bar az olednel is van problema az szovegekkel ahogy olvasom...[ Szerkesztve ]
-
válasz Varga György #131342 üzenetére
Értem , ajánlásom a következők .
BenQ EX2710U
LG 27GP95R
LG 27GN95RA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
se000
tag
válasz Luck Dragon #131340 üzenetére
Köszönöm megrendeltem.
-
Varga György
csendes tag
válasz Luck Dragon #131341 üzenetére
olyan max 300 k a plafon árban, 27ˇ -ra gondoltam, a panelhoz nem tudok hozzászólni olyat szeretnék ami realisztikus nem túldimenzionált, sík képernyős nekem elég nem kell ívelt, játékra meg filmre szeretném használni, ATI kártyával, MOST EGY 21,5-ES dellt használok ips panelos, dióhéjban ennyi lenne
-
válasz Varga György #131336 üzenetére
Kevés az info, kérlek az összefoglaló legalább első öt sorát válaszold meg. Köszönöm.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz se000 #131331 üzenetére
Dell tökéltes választás lesz.
nincsnév007
Igen , de itt is vannak modellek amik lehetnek jók is rosszak is.Scarletiel
Visszajelzések alapján az általad nézett Aoc jó választás . Arra figyelj, hogy csak megfelelő boltból vásárold ezt a márkát, mert garanciaügyintése elég rossz .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
válasz dlakatos960 #131328 üzenetére
Ha megírod nekem, milyen VGA lapul a laposban, akkor kikeresem neked, melyik a megfelelő a listából.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz sfefe #131325 üzenetére
IPS terén :
LG 27GP850
BenQ EX2710Q
Acer Predator XB273UNVEzeket a modellek mind fényerőben ezzel társulva HDR, plusz 10-bitre állítva és megfelelő Hz beállításával ezekkel a monitorokkal szép eredményt fogsz kapni minden téren.
VA esetében hasonló beállításokkal eme modelleket ajánlanám:
MSI MPG Artymis 273CQR (bár ez nagyon ívelt) De nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik.Asus VG27AQA1A (sík példány)
-
Varga György
csendes tag
Sziasztok. Játékra szeretnék 27" 4k monitort, milyet ajánlanátok? Max 300 k. Elöre is köszönöm a válaszokat
-
Scarletiel
senior tag
Az a baj, hogy amelyik monitor nekem tetszett nem nagyon kapható már csak 1-1 üzletben. Esetleg erről van valakinek véleménye:
AOC 24G2SPU
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Busterftw
nagyúr
válasz nincsnév007 #131332 üzenetére
Inkabb adott tipust/sorozatot kell nezni, nem markat.
-
nincsnév007
őstag
BenQ, Acer, philips megbízható márka?
-
se000
tag
Üdv. Ezek közül melyik a jobb vétel?
Lenovo L24i-30 Monitor 40 E
Dell S2421HN Monitor 43 E
Vagy esetleg 40 környékén valami jobb ami IPS ?
köszi -
nuke7
veterán
btw a két év gari nem aggályos..? kicsit kevésnek tűnik nekem...
-
Narandil
tag
válasz Luck Dragon #131313 üzenetére
Köszi az ajánlatokat.
Azért szeretnék még kérdezni. Ahogy néztem az ajánlataidat az IPS panel a nyerő. Ilyenből az ASUS-nak van ajálott darabja esetleg? Nem vagyok elkötelezett fanja a márkának, de elég sok ASUS cuccom van, megpróbálnék minél többet összeszedni belőle.
Egyébként 4K-s felbontásnál nem zavaró a 30' alatti képernyő?
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
dlakatos960
újonc
Köszi szépen a segítséget.
Fogalmam sincs mi az a sync, abba tudsz segíteni, hogy hol tudom megnézni? -
nuke7
veterán
ez a samu még bele is férne a keret
-
dlakatos960
újonc
Ezek a csatlakozók vannak az Acer laptophoz, ha ez segít az előbbi kérdésemre.
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131324 üzenetére
Hu, ertem...
Es melyik a legjobb IPS monitor 27es 2kban?
Es VA-ban ami kevesbe hajlitott?
Vagy inkabb szanjak ra tobbet es pl LG oled?
( vagy az meg nincs annyira kiforrva? )Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
válasz sfefe #131322 üzenetére
Igy IPS-ben mondjuk a legjobbat ami mondjuk kepileg kozelit egy VA-hoz.. ( kontrasztra ertem ).
Ez szinte lehetetlen
Két panel technológia kontrasztot tekintve teljesen más alapokon nyugszik.
Egy IPS esetében 80~90%-a 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik a piacon , pár speciális monitor esetében beszélhetünk 1500:1 aránnyal.Ellenben VA egy olcsóbb paneles monitor képes 2500:1-re , egy közepes 3000:1-re de könnyedén találunk 4000:1-est is.
Piac szinte már csak PWM mentes monitorokat alkalmaz es tudsz vásárolni . Ellenben van még pár dolog szemkímélés elérésében .Flicker-Free technológia: Az ilyen monitorok általában nem használnak PWM-t (Pulse Width Modulation), így a monitor képernyője nem vibrál, ami csökkenti a szem fáradását és a fejfájás esélyét..
Blue Light Filter: Ez a funkció csökkenti a monitor képernyőjéről kisugárzott kék fény mennyiségét, amely káros lehet a szemre hosszabb ideig tartó expozíció esetén. A Blue Light Filter csökkenti a szem fáradását, és segít a jobb alvásminőség elérésében is.
Anti-glare (Fényvisszaverődés gátló) bevonat: A fényvisszaverődés gátló bevonat csökkenti a monitor képernyőjéről kisugárzó fény visszaverődését, ami csökkenti a szem terhelését.
Ergonomikus kialakítás: Az ergonomikus monitorok lehetővé teszik a magasság és a dőlésszög beállítását, amelyek segítenek a kényelmes és természetes testtartásban, és csökkentik a szem terhelését.
Automatikus fényerő-szabályzás: Az automatikus fényerő-szabályzó funkció segítségével a monitor a környezeti fényviszonyokhoz igazítja a képernyő fényerejét, ami javítja a láthatoságot és csökkenti a szem terhelését.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131320 üzenetére
Az a baj meg En sem tudom milyen kell.
Amugy nem igaz mert ugye egy szuper VA-t szeretnek csak irtad az nincs csak hajlitottban leginkabb azt meg nem szeretnek...Igy IPS-ben mondjuk a legjobbat ami mondjuk kepileg kozelit egy VA-hoz.. ( kontrasztra ertem ).
De igen olyasmi amit irsz.
Pl melyik a legjobb IPS monitor? Nagy kontraszt, szemkimelo...
Olvasom van pwm mentes, az kimeli a szemet vagy mire jo? Annyira nem olvastam ennek utana csak itt par lapot vissza...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
nuke7
veterán
válasz Luck Dragon #131318 üzenetére
Nem ragaszkodom a 21:9-hez, két monitorban is gondolkodom ahogy írtam is
-
válasz sfefe #131319 üzenetére
olvasom itt, hog vannak mar mini ledes meg zonas monitorok mint a tvk azok mennyire jok?
-Ez is inkább modell válogatja . Ugyanis egy azonos panel esetében két gyártó eltérő gyártás építkezése után lehetnek akar konstrukciós hw hibák , míg a másik esetében tökéletesen működik .
Ez jelentkezhet “párnás” effektussal , homogén , foltosodás, vagy más képi jelenséggel .De ezen felül rengeteg minden más is meghatározhatja ; háttérvilágítás esetén , más elrendezés , feszültség módosítás , vezérlő .
Na de vissza a monitorhoz, akkor neked egy 27” 2K, 144Hz vagy annál nagyobb , kontrasztos modell kellene G-sync támogatással igaz ?
-
sfefe
addikt
Ertem..
Es IPS-ben melyik a legjobb monitor aminek van jo kontrasztja es szemkimelo is?
Mondjuk ha az ar nem szamit.. 27esben.( olvasom itt, hog vannak mar mini ledes meg zonas monitorok mint a tvk azok mennyire jok? )
-
-
nuke7
veterán
Yepp, csak a felbontása kevés a mac-hez, ezért szeretnék valami 1440p-t…
-
TaylorPro
addikt
Köszi!
Közben meg is jött és baromi jó. Mindig is vágytam egy Dell monitorra.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
válasz G4RWIN #131305 üzenetére
Igen , jó választás.
orso0355
Akkor :
LG 27GP850P-B
Acer Predator XB273UNV
Asus VG27AQ
GIGABYTE M27QAcCEsS
Igen lehet. Vesa 75x75dlakatos960
Akkor maradjuk az Acer monitoroknál azon belül a Nitro sorozatánál , ha már noti is az.
Nitro XV253Q
Nitro VG240YS
Nitro VG252QS
Nitro XV240YP
Nitro KG242YP
Nitro XV252QLVSync-re figyelj, mert notebookban található VGA típusát nem írtad.
De a fentiek mind-mind 24-25"-->FHD-->144Hz vagy afeletti megoldások HDMi-el.
Keret alatt.TaylorPro
Persze, több mint száz felhasználó visszajelzése alapján ajánlott típus, így kimondható jó vásárt csináltál.nincsnév007
Az alábbiakat javaslom:
Acer VG240Y
BenQ BL2480
BenQ GW2480L
MSI PRO MP243
Philips 243V7QJABFmate211
Szia , az alábbiakat javaslom:
Asus PA278CGV (átlag kinézet)
MSI Optix MAG274QRF-QD
Acer Nitro XV272UZ (átlagos kinézet)
MSI G274QPF-QD
Philips 27M1N5500ZA/00
BenQ EX2710Q
Asus VG27AQL1A
LG 27GP850P-B
Acer Predator XB273UNV
Asus VG27WQ
Asus VG27AQ
Asus VG27AQ1A
GIGABYTE M27Q
GIGABYTE ORUS G27QA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz sfefe #131302 üzenetére
Sajnos mondhatni gen, nagyon elhagyták a sik panelek gyártását a gyártok a legnagyobb bánatunkra. De ha találnál egy számodra szimpatikus darabot akkor megnézzük, lehet én siklottam el mellette.
nuke7
Szia , ebben a modellben minden adott ami neked csak kell: LG 29WP60G-B
(21:9) , csatlakozok 29" maximum méret. stbNarandil
Szia az alábbiakat javaslom:27" méretben
LG 27GP950-B
LG 27GP95R-B
LG 27GN95R-B
BenQ MOBIUZ EX2710U
Acer Predator XB283KKV
GIGABYTE M28U-EK32" méretben
DELL G3223Q
BenQ MOBIUZ EX3210U
GIGABYTE M32U
GIGABYTE AORUS FI32UTöbbiek folyt köv:
-
mate211
csendes tag
Sziasztok!
21,5 colos 1080p-s monitoromat szeretném nyugdíjjazni(vagy másodhegedűs pozícióba lefokozni )
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100 - 160k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" QHD és 140+ hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS és ennek gyártó specifikus variánsai
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék + office jellegű munka, kevés scripteléssel
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
gtx 1660 kifejezetten GSync-es monitort keresek. Tervben van valami RTX-re bővítés a jövőben
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
legalább 1 HDMI és 1 DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
nincs extra preferencia funkcionalitásban, kinézetben kifejezetten kerülném a "gémer" stílust(lángcsóvák, led show, etc..) persze ha jó a monitor a kinézet nem fog eltántorítaniElőre is köszi a segítséget!
-
nincsnév007
őstag
Sziasztok. Steam deckhez keresek monitort.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra
max 50k
Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged
Kb 24 col vagy kisebb, és full hd.
Milyen területen lesz használva a monitor
általanos, Kiss játék.
Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
HDMI+ fontos a hangszóró -
TaylorPro
addikt
Pixel 9 Wintergreen 256
-
dlakatos960
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen monitor lenne a megfelelő számomra.
40-80 ezer forint között szánnék rá, de van mozgásterem. Legfőkébb játékokra.
75Hz monitor elég szerintem ilyen összeg közt csak olyasmi lehet!
Csatlakozási lehetőség Hdmi kábel..
Laptop perifériák,(egy régebbi monitorom ami LG, nem mutat semmi képet..
Acer Nitro AN515-57-79JW
Kijelző: FHD LED (144Hz), 15,6”, 1920x1080 PX, 16:9
Olyan monitor kéne ami biztosan mutat képet ha rákötöm laptopra, leginkább Acer monitort szeretnék.
Köszönöm előre a segítséget. -
orso0355
őstag
válasz Luck Dragon #131297 üzenetére
Köszönöm szépen a javaslatokat!
Van mozgásterem hálistennek, csak kíváncsi vagyok.
Úgy kb 150 körül változnának a lehetőségek szerinted?[ Szerkesztve ]
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Szimulátoromhoz szeretnék monitort vásárolni. Falra tenném és kb. 80-100cm távolságból nézném a kijelzőt.
SAMSUNG G5-t néztem az 1000R hajlítás miatt. C34G55TWWPXEN
AC, ACC, Dirt 2 vel szoktam játszani.
Rtx3070 vgam van, talán ezt a wqhd felbontást még meghajtaná 80 fps körül, ami elég egyelőre nekem. Lejjebb viszont semmiképpen se mennék felbontásban.Kizárólag a simhez lenne használva.
Jó ez a monitor erre a felhasználásra esetleg hasonló 160k-ig van jobb alternatíva?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Monitor és cpu vásárlás előtt állok, s találtam egy jól hangzó ajánlatot monitorban, de nem tudom, hogy megéri-e. A konfig, amihez lenne a leírásomban szerepel.
Róla lenne szó: ASUS
Összehasonlítás képpen mondjuk ehhez képest: SamsungDe, hogy a teljesség igénye meglegyen.
Alap árban mindkettő sok, amit egy monitorra költenék. Az inkább itt húzódik: max
Mivel 4k-ra szeretnék, ezért min 32' és a frissítés is minél magasabb, legalább 120hz.
Nem értek a paneltípushoz, szóval ezt nem tudom. Sík vagy ívelt, mindegy. Eddig csak sík volt/van.
Játékra lenne használva főleg, esetleg film nézésre, de utóbbi nem érdekes, mert kb 50 centivel felette lenne egy 4k-s tv.
Leírásban szerepel, de AMD kártyához lenne.
Display port kábelem már van hozzá, csak a mostani monitornak nem tetszik, s a tv is rá lenne kötve, ami csak hdmi-vel rendelkezik, de ha kell van átalakítom.
Semmi esetre sincs szükségem érintő képernyősre, s szimplán előttem az asztalon, vagy falon lenne elhelyezve, így semmi extra nem kell bele.Köszi!
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
nuke7
veterán
Sziasztok, hátha tudtok segíteni
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? - belépő kategória 50-100k között
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - hát, mondjuk 27" körül jó lenne, ultrawide-ból 29" fér el kb. 60-75hz teljesen jó és mondjuk 1440p kéne legalább
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - IPS vagy VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - mindenképp sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - programozás, játék, minimális multimedia szerkesztés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? - nincs szükségem SYNC-re, 6700xt-m van
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - type-c jó lenne macbook miatt, displayport mindenképp kell, HDMI hasznos
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - egyáltalán NEM
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - Hagyományost
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? - VESA fontos, állványon lenné(nek)
(2db-ban gondolkodok...)[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131296 üzenetére
Megneztem oket. Ennyi az ossz valasztek?
VA es sik kepernyo teren? Es mondjuk legyen nagyobb Hz is?Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
sfefe
addikt
válasz Luck Dragon #131296 üzenetére
Köszi szépen megnézem ezeket, nekem kimondottan játékos nem hiszem kellene a wothoz meg a Diablo 4hez...
Most egy elég régi samum van 19es meg 5:4es azt hiszem...
70-80 centire lehet elég a 27es is..
Páromnak is szintén ez vagy ezek gondolom..Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Delta Force (2024)
- Képregény topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest