Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ukraan
aktív tag
válasz Ukraan #130495 üzenetére
Talán meg is találtam a megoldást....
Biztos amatőr dolog és sokak számára egyértelmű, de a hozzám hasonló, nem "monitor-profik" okulásásra megosztom a dolgot.
A Win11 képernyőbeállításainál bekapcsolva hagytam a HDR-t. Amint kikapcsoltam, az előre kalibrált, a monitor menüjéből elérhető színprofilokkal elképesztőek lettek a színek, frankón mutat nagyon.
Annyire fellelkesített a dolog, hogy a Legion 7-em kijelzőjére is kikapcsoltam a Win HDR-jét és belőttem az egyik X-Rite előre kalibrált profilt, itt is ég és föld a különbség...BÚÉK!
-
eszgabor
aktív tag
válasz sztivo #130287 üzenetére
Megjött a Dell S2522HG és van vele egy olyan furcsa jelenség, hogy a kép jobb és bal oldalán a tetejétől az aljáig kb. 1 cm szélességben sötétebbnek látszik a kép. Minél világosabb valamit nézek, annál zavaróbb. Ez mitől lehet? Mennyire normális ez a jelenség? Előtte U sorozatú Dellünk volt és az nem csinált ilyet.
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
Ukraan
aktív tag
válasz Luck Dragon #130378 üzenetére
Üdv!
Közbe rászántam magam, megvettem az Acer Predator XB273U gsbmiiprzx-et.
Néhány napja használom, egyelőre kedvezőek a benyomások... Egyedül a színbeállítással szenvedek. Ha a HDR módot bekapcsolom, nem engedi a fényerőt állítani, max-ra feltolja(ilyenkor szemre úgy tűnik, hogy néha villognak a fehér hátterek). ICC profilt/ kerestem neten, de egyelőre semmi...
Van valaki itt a fórumon, aki ilyen monitort használ?[ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
isim86
újonc
Sziasztok!
Van a mostan kapható monitorok között olyan, ami az Nvidia 3D vision2 szemüveggel kompatibilis? (Nvidia 3D vision ready)
-
veterán
válasz maxpayne #130486 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egy ilyen lett a befutó. Ár/érték arányban szerintem jó lesz.
Végül pedig mivel le váltottam a 4090-et 4080-ra ezért eladtam a 4K LG monitort és egy 2K OLED váltotta szintén az LG-től. Még kicsit furcsa, de hihetetlen, hogy az OLED kárpótolja a 4K felbontást (számomra legalábbis simán)....
A méret viszont még szokni való, de ezzel az álvánnyal nagyon jól testre szabható!Esetleg beégés elleni tipp ehhez az LG-hez?
Tálcát rejtettem, de mást nem igazán csináltam.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Blackhole13 #130487 üzenetére
Ugyanez a panel van az AW2521-ben is. Hogy egyértelműen jobb-e, ez attól függ, hogy miben. HP Omen az valaszidőben tényleg "outstanding", viszont színekben es betekintési szögekben alulmarad. Nem rossz amúgy, az Asus sem, legfeljebb nem járatod maxon vagy majd a Sync intézi a többit.
-
TheMartin03
aktív tag
válasz agaron #130488 üzenetére
Bár nem volt ezerféle monitorkarom, de szerintem bármilyen kar is az, elég macera ezeket ilyen fajta rugalmassággal kezelni. Főleg hogy nem feltétlen gondolom, hogy minden alkalommal szeretnél csavarokat húzgálni, meg leizzadni benne, szóval ahhoz, hogy tartson is, meg könnyű legyen mozgatni, lehet ezt a vonalt én nem erőltetném. Azért várj meg más véleményt, de az enyém az ez.
Engem a helyedben nem feltétlen érdekelne, hogy céges-nemcéges (bár tudom, hogy jogos, hogy francnak használnád a sajátod munkára), bekötném mindkettőt cégesre és nemcéges tevékenységre, és akkor mindig lenne 2 monitorod... (+1 laptop, ha esetleg úgy van a setup, én pl. pont így használom a saját nagygépem mellett, és ha egyszer jól kilogikázod, akkor jól tud működni... Mindkét monitor slot kihasználás 2 gépre, USB switch, ilyesmik...)[ Szerkesztve ]
-
agaron
tag
Sziasztok!
Korábban monitor ügyben már kaptam tanácsot, most kicsit monitor kar ügyben kérdeznék, hogy tudjak tervezni. Home office van, kaptam egy céges 27 colos monitort, viszont lesz saját 27 colos monitorom is játékra. Az elképzelésem az lenne, hogy a hangfalak elhelyezése miatt az én pozícióm fix az asztalnál, és én szeretem úgy használni a fő monitoromat, hogy az teljesen szemben van velem (a másodlagosat időarányosan a napom kb 10-15%-ban használom csak). Játéknál ugyan ez. Szóval az körvonalazódik a fejemben, hogy tudok annyi helyet csinálni, hogy a 2 monitort "váltogassam", szóval vizszintesen mozgatnám őket magam előtt kb. Föl-le mozgatás csak addig érdekes, amíg beállítom 1x. az kevésbé releváns.
Nézegettem karokat, mondjuk elméleti síkon a keret nem számít, mert kíváncsi lennék, hogy összehozható-e jól egy ilyen setup vagy sem (nekem a fő kérdésem, mert nem sok karral volt dolgom, hogy mennyire viselik jól ezt a fajta mozgatást).
Igazából "B" verzió az az, hogy elengedem a céges monitort fő monitorként munka alatt, és akkor az lesz a másodlagos fixen, vagy totálisan kikerül a setupból, és egy kissebb monitort rakok a saját alá úgymond, mert lehet az is kielégéti az igényeimet. De ha karral jól megoldható a duál 27 colos mozgatása, akkor lennék igazán boldog
Kösz, ha tudtok segíteni, vagy irányítani máshova/valamilyen irányba, hogyan gondolkozzak.Steam Deck | PC | PS5
-
Blackhole13
senior tag
-
sztivo
Topikgazda
válasz h-yle #130482 üzenetére
Nézd, nagyon szubjektív a VA megítélése, de pl egy WoW-ban annyira mosódik a talaj, hogy kb elszédülsz és az még nem is egy gyors, pörgős játék. Warzone-ba pedig sok lesz az árnyék, rács stb., aminél majd jól maszatol a kép, és akár ezen is múlhat 1-1 halál . Én Valorantozom néha, ott is néha csak nézek, hogy mi történt (pedig IPS-en játszom). Itt és itt egy videó, ami jól szemlélteti, hogy mi a VA hibája.
Egyébként a VA-val 60-75Hz-ig nincs baj, felette jelentkezik a smearing.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Milyen monitor van rajta? El bírná a 34"-t kényelmesen?
Más; Tudom, hogy még nem annyira elterjedtek és egyikkel sincs sok tapasztalat, de szerintetek egy 27"-os "sima" monitor lenne jobb választás 240 Hz-el vagy egy 34"-os UW 165 Hz-es?
Panel terén mind a kettő OLED szóval az annyira nem releváns. Árban az UW viszont másfélszer annyiba kerül.
Játékokra, netezésre és fotós munkára lenne használva mindennapi monitorként.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
h-yle
addikt
válasz sztivo #130481 üzenetére
Köszi, ez így tökéletes válasz.
VA-nak a válaszidőn kívül van problémája? Black smearingről olvastam, ez nem tudom mennyire zavaró, legutóbbi VA monitorom egy Samsung 215TW volt back in the dayIgazából nem vagyok HC gamer (koca Warzónos maximum...), csak ha már váltok, akkor jobbat szeretnék mint a 60(75)Hz IPS, szóval ha nem vetekszik a válaszidő a TN-el azt el tudom engedni. A 21:9 képarányt nagyon megszerettem, az kb. az egyetlen biztos pont, meg a felbontás.
Sík VS curved kérdésben van esetleg aki mindkét verzióval 34" vagy nagyobb méretben élt hoszabb ideig már, és ha igen melyik a jobban bejövős?
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
sztivo
Topikgazda
válasz h-yle #130480 üzenetére
Két fő probléma van:
Ha ívelt, de IPS, akkor a keret kevés -> keretemelés
Fontos a gyors válaszidő, legkevesebb motion blur -> VA felejtős.
IPS sík:
Acer XV340
Gigabyte M34WQ
IPS ívelt:
LG 34GN850(P) - 280k
VA-t írhatok ha szeretnél, de ha tényleg fontos a TN-hez hasnló válaszidő, akkor nem ajánlom.
Esetleg ha lemondasz a 21:9 képarányról, akkor Samsung Odyssey G7 van, ennek remek a motion-blur kezelése VA-létére (viszont nagyon ívelt [1000R]). -
h-yle
addikt
Hello!
Utánaolvastam, meg tudom, hogy itt is volt hasonló kijelző (34" UW, 144Hz) már téma.
Igazából az érdekelne mi jelenleg a best buy "budget" kategóriában (igen tudom ez vicces így ilyen paraméterek mellett leírva), curved és flat, valamint IPS és VA kategóriában. Plusz, hogy tényleg olyan trágya-e a VA mint írják.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Minél kevesebbet... reálisan 150-250k, de ha van olcsóbb jöhet.2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
34-35" 21:9 3440 x 1440 (UW-QHD) 144Hz+3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Ami nem TN, és belefér a keretbe. Most IPS van, egy mittomén 10 éves 29" LG UW
Preferálnám az IPS-t de asszem abból curved nem nagyon van nincs, de ha van is akkor nem 150-250k...4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Jó lenne az ívelt, mert nagy a kijelző. A mostani 29" nem ívelt, ekkorában tökéletes (levágott tetejű 27" gyakorlatilag...) de ha nagyobb lenne a kijelző valszeg ergonómikusabb és immezívebb lenne az ív.5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Mindenre IS. Alapvetően kb. 8 óra office work, és utána játék. Szeretem ha (értelmes kereteken belül) színhelyes a monitor, és a játék miatt a ghosting, under/overshoot, válaszidő, és input lag is számít.6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
4070 Ti, akármilyen sync jó csak VRR legyen.7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Mindegy, HDMI 2.1, vagy DP1.4+ játszik leginkább szerintem.8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem.9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Alap funkciók kellenek, tehát magasság állítás, és horizontális tengely mentén döntés (fel le döntés).[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #130477 üzenetére
Ebből a szempontból az ultrawide LG sem jobb, ugyanaz a pixelsűrűsége. Kipróbálom délután a 27" FHD-t és megnézem mennyire pixeles.
-
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #130475 üzenetére
Köszi! Az LG-t néztem ki első körben, mert kb mindent tud, ami nekem kell. Gsync lehet, hogy hiányozna, bár most is fix 100hz - 100fps-en megy a wot, tehát itt nem lenne probléma és a WFHD is csak minimális ugrás lenne az FHD-hoz képest, nappal irodai munkára viszont igazán epic lenne a nagy képernyő.
Normál 27" FHD-ban pedig az Acer XF273-ra gondoltam, mint amolyan arany középút. -
válasz diegho #130474 üzenetére
Értem
UW esetében LG 34WQ650 & Acer Nitro XV340CKP modelljeit mondanám , ezekkel csak a baj, hogy G-sync kompatibilitás hiánya igen csak fájó lehet játékok terén . LG ár-érték arányban lenne jó , megbízható eszköz régóta piacon van ez a modell.
Acer is hasonló mint az LG , csak sokkal jobb és nagyobb Hz és felbontással rendelkezik.Szívem szerint egy MSI Optix MAG301RF modellt javasolnék , ott minden adott , de félek ez már árban erős lesz .
Ár-érték-összeg-tudásban pedig az AOC U34G3XM modellje lenne. A legjobb választás , meg van minden benne ami csak kell , ellenben VA paneles .
És azzal is számolni kell , hogy csak megfelelő helyről kell venni ezt a márkát mert a support az katasztrófa még mindig és ha garizni kell akkor jönnek a bajok.Ezek lennének az UW lehetőségek .
Persze lehet jön Sztivo kolléga és van jobb ötlete .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
diegho
nagyúr
válasz Luck Dragon #130472 üzenetére
Vegyük ki a kép és videót, az csak amatőr szinten a csajok miatt van ott.
Elsődleges az irodai használat és azon felül a game néha.
34" WFHD-ban is gondolkodtam, tudom, hogy az 100k, de az összeg felfelé nem limitált. -
válasz TromF #130471 üzenetére
Eme ársavban nem lesz type-c csatlakozós monitor QHD felbontással .
Amit már szívesen ajánlanék és megfelelne a kérelmeknek az a S27A600UUU Samsung monitorja lenne , 105,000-Ft
Nagy kontraszt arany miatt nem lenne célszerűbb IPS helyet VA paneles monitort választani ? Ha tényleg fontos én azt javasolnám .
Philips 32E1N3600LA modell lenne talán a legolcsóbb megoldás
92,000-Ft ++A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz diegho #130468 üzenetére
Összeget figyelembe véve elég kicsi mozgás terünk főleg , hogy játék és kép és videó készítés van benne , meg G-sync kompatibilis is legyen meg 100+Hz
Ajánlásom a következő :
IPS panellal szerelt modellek esetében :
Philips 24M1N3200ZA
Acer Nitro VG252QSbVA esetén
BenQ EX240N (nem állítható a magassága )
Dell S2422HGNem tudom, hogy erre a felhasználásra egy ultra wide mennyire lenne jó. Mivel a játék csak wot, néha valamelyik diablo, ezért a frissítés nem annyira fontos.
-Ebben az ár kategóriában nem lesz erre megfelelő modell az általad kért specifikációkkal .Az nem tudom mennyire megoldható, hogy egyszerre rá van kötve 2 gép és amelyik be van kapcsolva, annak a képét látom.
-Legtöbb monitorban van automatikus bementi felismerő rendszer. Persze a kiválasztott monitor esetében pontosan utánna kell nézni , hogy az OSD-ben ténylegesen van erre funkció .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
TromF
tag
Sziasztok,
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
75k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24-27", QHD, 60+ Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Produktívitás, néha játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Notebook RTX3050Ti, Macbook Pro
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, usb-c jó lenne.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
mindegyA két laptopom (macbook és gamer) mellé keresek külső monitort. A kontraszt fontos lenne (terminálozok fekete háttérrel fehér betűk, ill worben az inverze).
Örülnék usb-c töltésnek és usb portoknak.
Alacsony legyen a kék kibocsájtása (ezt kompenzálja a bluefilteres szemüveg?)
Mivel nem otthonra venném így idényszerű lenne a használata. E miatt budget megoldásban gondolkozom, de indoklás esetén nem a legolcsóbban.
Ha ebben a kategóriában jobbak a FHD monitorok akkor azt is érdekel.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz diegho #130468 üzenetére
Még mindig 49 999 Ft / db az Acer AOpen 24MV1Y P 23,8" Gamer Monitor (UM.QM1EE.P01) Euronicsban.
Kijelző
Átmérő: 23.8 inch
Kijelző technológiája: VA
Felbontás típus: Full HD
Optimális felbontás: 1920 x 1080
Háttérvilágítás típus: LED
Képarány: 16:9
Képernyő formátum: Klasszikus
Fényerő: 250 cd/m²
Válaszidő: 1 ms
Maximális frissítési frekvencia: 165 Hz
Csatlakozás: HDMI , DP
Audio portok: 1 x Audio in
Speciális funkciók: Hangszórók, HDR, Falra szerelés: 75 x 75 mm VESA
Technológiák: FreesyncNálam nagyon jól szolgál. Euronicshoz 1 év garival szól, de gyári garija 2 év, és az Acer nagyon korrekt gariztató.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
70k körül
24-27", 1080p, 100hz vagy felette
IPS vagy VA
sík elsősorban
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Napközben irodai, este néha játék
RTX3070 gsync kellene
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,MKV switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP és HDMI is kell
nem
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
magasság állítás + dönthetőNem tudom, hogy erre a felhasználásra egy ultra wide mennyire lenne jó. Mivel a játék csak wot, néha valamelyik diablo, ezért a frissítés nem annyira fontos.
Az nem tudom mennyire megoldható, hogy egyszerre rá van kötve 2 gép és amelyik be van kapcsolva, annak a képét látom. -
veterán
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e a kérdéssel, de monitor tartót keresek egy 34"-os monitornak. LG 34GP950G-B-ról lenne szó ennek a talpától szeretnék megszabadulni.
Elvileg sima VESA 100 x 100 és papíron 7 kg-ot írnak, mint súly.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #130462 üzenetére
És ahogy nézem, a tavalyi modellnek valami "refresh" változata, mert mindenben megegyezik (tavaly szimplán Q24G2 volt a neve), a talp lett fekete, és hivatalosan is G-Sync compatible minősített.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #130460 üzenetére
Na, ennek AOC-nak örülünk (ismét), mert itt is kerestek már páran hasonló paratmérekkel monitort, és ezt eddig nálunk csak a Lenovo G24qe-20 tudta megközelíteni.
Egyébként más országokban már régóta forgalmaz az AOC 24" QHD-t 144Hz+ képfrissítéssel, csak ide velemiért eddig nem jutott el (ez sem biztos, hogy el fog).[ Szerkesztve ]
-
Kis hazánkban elkezdték forgalmazni az Új M5 Samsung monitorját .
Kompakt gamer monitorral rukkol elő az AOC ——> Katt
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
Imy
veterán
válasz belgast #130455 üzenetére
Én 34-et vennék, a jelenlegi 29-es monitorod 96 ppi, egy 34-es 3440 x 1440 (UW-QHD) felbontású 109 ppi. Csak kérdés, hogy tényleg neked mi az előrelépés, miben kellene több.
Nekem a jelenlegi 24-es UHD-m 187 ppi, de lehet nem mennék le 150 ppi alá. Habár a 32-es UHD 140 ppi.
-
válasz belgast #130455 üzenetére
Határ a csillagos ég , leírás alapján szinte nem definiálható .
Legalább egy összeget írj , hogy legyen kiindulási pontunk.Légyszíves legközelebb az összefoglalóban található pontok alapján tessék kérdezni
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
belgast
csendes tag
Üdv!
"Szeretném" lecserélni a LG 29WN600-W monitoromat.
Érdeklődnék mi a következő ami ár/érték arányában (nagy ugrást) jelentene minőségben.
Ugyan úgy 21:9 -es képarány kellene,
felbontás midengy,
akár ips vagy va panel is lehet.
Max 5ms
minimum 29 col max 34
főleg játékra kell néha photoshop
jelenleg rtx3060 késöbb 4070 lesz. -
sztivo
Topikgazda
válasz Blackhole13 #130452 üzenetére
Szia!
HP OMEN X25f (ez a 240Hz-es verzió, ez nem frameskip-el, mint 144Hz-es elődje),
Dell AW2518-AW2521,
Acer XB253QGX. -
Blackhole13
senior tag
70-80e Ft használt piacról
24", 1080p, 165 Hz+
IPS (esetleg VA)
sík
általános + counter strike
gtx 1050, de a cseréje tervben van
DP elég
nem
hagyományos
magasság állítás + dönthetőAmi szempont, hogy gyors legyen a panel, a lehető legminimálisabb ghostinngal.
Ha szükséges, akkor feláldalozom az IPS kritériumot egy jó minőségű TN-ért. -
iszoke
senior tag
válasz Alan[HUN] #130449 üzenetére
Másik asztalt kéne szereznem ahhoz, hogy 32" monitorra be tudjak nevezni, a mostani ugyanis csak 70 centi mély, amiből kapásból lejön az, amit a monitor tartóállványa elvesz. Nyilván nem megoldhatatlan, csak arra is oda kell akkor figyelnem, hogy az állítható magasság mellett nagy legyen a teherbírása is, mivel a gépemet és mást is azon tartanám.
De ez már kissé off, szóval egyelőre úgy tűnik, vagy 27" 2K marad nekem (ez esetben akár OLEDet is vehetnék annyi pénzért, amit 32"-re költenék), vagy ragaszkodom a 32" 4K-hoz, mely esetben, le kell cserélnem az asztalt. -
Alan[HUN]
senior tag
Igen, de pl. a WQHD (2160x1440) pont ott van FullHD és 4K között és szerintem 27"-on átlagos szemmel pont jó, én 32"-hoz vennék 4k-t, 27"-nél az 1440p szerintem az élhető kompromisszum, de ha körbenézel a topikban, hacsak nem külön igény, akkor általában ezt szokták ajánlani egyébként is felbontásban.
-
Ribi
nagyúr
válasz TheMartin03 #130447 üzenetére
Pont azt szokták felhozni, hogy még a szöveg is sokkal jobban néz ki 4k monitoron és nem annyira kockás. Kell scaling és valszeg pont annyira vissza is tolod mintha FHD lenne vagy közel, de úgy jobban néz ki.
Pesze láttam már amikor egy 13 colos mekről néztek RDPvel PC desktopot és ott nem volt scaling, na ott nagyító kellett volna De ez a 0.1"%. -
TheMartin03
aktív tag
válasz iszoke #130446 üzenetére
Ezen a problémakörön én is gondolkodtam, sőt, majdnem impulzusvásároltam egy akciós 4k-s, 27-es monitort, aztán megláttam ezt a videót, pontosan ugyanarról a modellről, amit impulzusvásárolni akartam:
[link]
Valószínűleg hiába nem vagyok szemüveges, vagy annyit kéne nagyítani a szövegen, hogy értelmét vesztené, vagy csak reflexből közelhajolnék, ami megint nem valami jó. Én itt döbbentem rá, hogy ezt valszeg kihagyom.
De kíváncsi vagyok a véleményekre én is... -
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #130445 üzenetére
27" méreten nagyon rossz ötlet amúgy a 4K felbontás? Amennyire látom, sok helyen azt írják, hogy ilyen képátlónál nem érdemes 2K fölé menni.
-
válasz iszoke #130444 üzenetére
Érdemi maximum annyi , hogy a GP esetében nagyobb a színtér lefedettség sRGB szinten vagy 35%-al.
Van benne konzol mód (4K 120FPS )
Ebben a modellben már HDMI 2.1 található míg GN esetében ez “csak” 2.0A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #130442 üzenetére
Van érdemi különbség közte és a 27GP950-B vagy 27GN950-B között? Rtings oldalon csak a 950-B modellt látom.
-
Beco27
lelkes újonc
válasz Luck Dragon #130442 üzenetére
Szuper vagy! Ja és gyors, mint a sors! Nagyon köszönöm!!!
Igen, Ő küldött, de tudta, hogy hova
Jövök egy sörrel és egy felessel...
Nagyon tetszik a kicsike...
Legjobbakat! -
válasz iszoke #130440 üzenetére
Maga a típus ismert és ajánlott .
Beco27
Gondolom SyMbioTe kolléga volt a bűnös aki ide “küldött”Ajánlásom a következő lenne ACER NITRO XV272UKV
Mint fényerőben , Színtér lefedettségben tökéletes lesz képek szerkesztésére .
Megfelelő Hz áll rendelkezésre , hogy maximálisan tudj rajta játszani és ebben a sync is segíteni fog .
És az árban is benne vagyunkA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Beco27
lelkes újonc
Sziasztok!
A gépes topikban segítettek alkatrészeket választani, és ide "küldtek", hogy
egy jó monitort tudjak vásárolni. Úgy nézem, ez a legjobb hely.
Nagylányomnak építek gépet, 10 éve tettem ilyet, és hát más már a technika,
rászorulok a segítségre...
Processzor: Intel I5 13600K
Videókártya: AMD RX7900XT (Ha jól tudom, Freesync)
27" 1440p, monitort szeretnék játékra, kép-hang szerkesztésre, tervezésre, de nem
full profi szinten, inkább közepes hobbistaként.
Árban Oled túl magas, egyébként amit ajánlotok az szerintem jó lesz, mert csak
tapogatózom, bízom a tapasztalataitokban. Kb. 120K de ha van értelme vmennyit felfelé menni, akkor az is oké.
Előre is köszönöm. -
iszoke
senior tag
Van valakinek tapasztalata az LG 27GP95R-B modelljével? Eddigi tapasztalataim szerint 27" az a méret ami még kényelmes nekem, a nagyobbakkal már gondjaim vannak. Viszont ebben a szegmensben kevés a 4K felbontású monitor, pláne az olyan, aminek nem csak 90% a DCI-P3 lefedettsége. Mi a vélekedés róla?
-
diegho
nagyúr
válasz Executioner #130436 üzenetére
Leírás alapján nem. Displayport felől érkező jelet alakít hdmi-re. Nekem fordítva kell.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Megoldható valahogy, hogy egy csak displayportos monitort rákötök egy csak hdmi csatis laptopra? Ha nem, akkor monitort kell vennem
-
sztivo
Topikgazda
válasz Alan[HUN] #130432 üzenetére
Szia!
Jelenleg is megéri, 165k bruttó a meglévő monitorod picit újabb kiadása (27GP850P), ám ha tényleg csak másodlagos szerepe lenne, akkor az Acer XV272UKV egy költségkímélőbb megoldás lenne, FreeSync Premium-mal (G-Sync compatible), esetleg hasonszőrűen az Asus VG27AQ. -
Alan[HUN]
senior tag
Hejhó, már az előzőt is az itteni bölcsességek alapján vettem, most keresnék még egyet a meglévő 27GP850-B mellé, mert nagy mellénnyen berendeltem 2 állványt az asztalhoz, de kiderült, hogy a régi monitoron nincs VESA foglalat Ha ár-érték arányban továbbra is megéri, akkor minden gondolkodás nélkül veszek egy ugyanilyet, de ha esetleg azóta van jobb opció, akkor nyitott vagyok arra is.
Bruttó 100-160k
27", 1440p, 60, de inkább 120Hz
Mindegy, ennyiért feltehetőleg az IPS lesz a nyerő
Sik
Irodai munka (kódolás/terminál)/MOBA/általános, maximum ugyanekkora kávát szeretnék, mivel állvánnyal lesznek egymás mellé beállitva.
Gsync
HDMI/DP, oda-vissza átalakitóval meg tudom oldani
Nem, a mostaniban van és nekem szebb a képe, de szerintem simán tudok élni nélküle.
Pivot jó lenne, mert ki tudja, mikor jön jól, többit az állvány megoldja. -
-
sztivo
Topikgazda
válasz szalai56 #130428 üzenetére
Mire használnád?
Egyébként mind a kettő megoldás segít, a magasabb frissítés folyékonyabb animációt eredményez, amitől nem "szédülsz" el, a magasabb felbontás pedig kevésbé terheli az agyat, (ez különösen igaz az alacsony ppi képernyőkre) ugyanis a pixelekből kell rajzolatot összehozni, amin max a távolság segít jobban, mert olyankor jobban összemosódik. Nehéz ezt így megfogalmazni, de egy 42" FHD TV-n hiába a távolság, ott már homályos a kép, tegnap próbáltam ki pont, 20 percig bírtam.
De ha általánosságban nézem, akkor a 27" 1080p nem éppen kényelmes egész napos használatra, engem nagyon zavarna. -
szalai56
senior tag
Bocsánat az off-ért:
Szemkimélés szempontból melyik a jobb választás 27" 1920-1080 / 144 Hz vagy 4k?Amiga1200; http://amigos.amiga.hu/szalai56/
-
Busterftw
nagyúr
válasz TheMartin03 #130425 üzenetére
Mindig mondom, de több gyártó legalább átvehetné a Dell talpat a csirkelábak helyett.
Lapos talp középen, nem foglal sok helyet, amire akár lehet tenni gadgeteket, pl nekem steam controller, pen drive-ok stb van.
Vagy mehet alá vezeték nélküli töltés telóhoz. -
TheMartin03
aktív tag
válasz Pulykahuszár #130424 üzenetére
Ha egyszer veszel egy kart, nagy az esélye, hogy soha töbet nem fogod kar nélkül, eredeti batárnagy talppal használni a monitorokat
-
Pulykahuszár
csendes tag
A kar nem is jutott eszembe, megfontolom. Köszönöm mindkettőtöknek.
-
válasz Pulykahuszár #130421 üzenetére
Esetleg későbbiekben érdemes lenne egy kar beszerzése , így a talp nem lenne , megmaradna a hely is.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Pulykahuszár #130421 üzenetére
+ CS:GO-ban megköszönöd a 144Hz+ képfrissítést. Hidd el, 75Hz nagyon kevés ilyen jellegű fps játékra.
-
Pulykahuszár
csendes tag
válasz Luck Dragon #130420 üzenetére
Köszönöm. Nem rossz, árban is oké. Ahogy nézem 233 mm a mélysége nem tudom, ha kicsit kilóg az asztalról hogy mutatna, de valószínűleg ez a pár centi nem vészes.
-
válasz Pulykahuszár #130419 üzenetére
Szia .Ebben az esetben ezt ajánlom számodra [link] Ha nagyon túl lóg a kereten , nézünk másikat .
[ Szerkesztve ]
-
Pulykahuszár
csendes tag
Max. 100k, de ha kicsit túlmegy nem gond.
24"-27", 1440-es jó lenne de ha az árba csak 1080p fér bele akkor megelégszem vele. Hz-ben ugyanez a helyzet, ami belefér az árba.
Mindegy.
Sík.
Általános felhasználás, filmnézés, max. néha kis játék CS:GO pl.
1050Ti
HDMI, Displayport.
Nem igazán.
Hagyományos.
Igen, szeretném állítgatni.Még egy olyan igényem lenne, hogy az asztalomon max. 21 cm mélységgel rendelkező monitor talp fér el. Kinéztem már az MSI MD271QP-t, ez jó is lenne, de csak 75 Hz-es. Nem vagyok nagy gamer, tényleg néha egy kis CS:GO lenne nem tudom ez játékra mennyire alkalmas így.
Köszi előre is az ajánlásokat.
-
sztivo
Topikgazda
Ha valaki kifejezetten fényes kijelzőt keresne, most van egy aprón, újonnan már azt hiszem nem lehet ilyeneket kapni (kivéve Apple Display és az Apple-nek szánt LG monitorokat).
-
TheMartin03
aktív tag
Valószínűleg az elírásom miatt kérdeztél rá tőlem, a "," (Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember,) helyett "?"
(Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember?)akart lenni, csak nem vettem észre...
Én is úgy gondolom hogy jobb, ezért is lobbizok rá, bár meg kéne győznöm magamat, hogy elég nekem a 27" sima 1440p... -
Imy
veterán
válasz TheMartin03 #130406 üzenetére
Miért nem jól kihasználható a 21:9? Én azt gondolom, hogy kihasználható, pl 2 ablak jobban elfér, és olvasható, mint a 16:9-es arányú monitorokon. Vagy tévedek? Nem használtam még 21:9-et, de én is arra pályázok, vagy azon gondolkodok.
-
sztivo
Topikgazda
-
MacOS rendszer saját beépített képernyő felosztási funkciókkal is rendelkezik, amelyeket a "Mission Control" és a "Split View" nevű funkciókban találhatsz.
Ezen felül ha jól tudom még az alábbiak is képesek rá.
Spectacle
Magnet
BetterSnapTool
Moom[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz Luck Dragon #130411 üzenetére
Még alszok rá, de nekem az irodai alkalmazásokban legyen jó.
3rd alkalmazás macen mi az ami így megosztaná a képernyőt? -
-
Imy
veterán
válasz Luck Dragon #130383 üzenetére
Igen pont ezt néztem. Szimpatikus a működése, lehet irodai célra inkább az LG felé kellene hajlanom, nem az ACER felé.
-
iszoke
senior tag
Uncsi, mert az összes gyártó rá van kattanva az ultrawide-ra és magasról tesznek azokra, akik 16:9 arányt szeretnének OLEDben, ezért mondom, hogy uncsi és idegesítő.
-
Gicz
addikt
Hátha valakit érdekel a 42" C2widescreen módja játékokhoz:
42 C2 tv-t használok monitornak, ma kipróbáltam a wide screen módját, választható menüben 21:9 és 32:9 mód is. A 21:9 elég jó, akkora a kép mint egy ~40" körüli 21:9 monitor, 3840x1620 felbontással, ezt rakja ki a tv középre. Elég élhető játszani
-
Mindenkinek más a fontos a felhasználási szokásaihoz az adott arány. Ha neked 21:9 kell ,akkor nincs vissza út .
-
TheMartin03
aktív tag
Miért írjátok hogy uncsi a 21:9?
Overhyped? Nem annyira kihasználható, mint gondolná az ember,
Már jó párszor volt hozzászólásom ezzel kapcsolatban, hogy nagyon tervezek, és sóvárgok felé, és jó lenne, ha lebeszélnétek róla, mert lehet hogy nincs rá szükségem, csak valamiért elviszi az agyamat...
Megbánnám vajon? -
iszoke
senior tag
válasz Luck Dragon #130404 üzenetére
A Corsair is ajánl beégés esetére garanciát.
-
-
Elderath
őstag
válasz Luck Dragon #130401 üzenetére
Gondolkodom hogy vagy az asus vagy ez "Dell Alienware AW3423DWF"
Alienware mellett az szól, hogy ugye ott van 3 év burn in gari ami azért ekkora összegnél nem egy rossz dolog
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest