Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Nem olcsó, ellenben a szakik szerint sok a probléma velük (nyáron ha elromlik, akkor a víz kifolyik a klímából ahol tud). Ha lehet, akkor kerülni kell, nekem ez jött le, amikor én utánajártam a témának.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
VSZM
tag
Sziasztok!
Cseppvízszivattyúval van tapasztalatotok? Hangos?
A tetőtéri szobákban a csövezést meg lehetne oldani a padlásunkban, cseppvízszivattyúval a falakat sem kéne vésni az elfolyó víznek. Az egyetlen aggályom, hogy ez vajon hangos lesz-e.
SWBF2 4 EVER
-
válasz Kolondrum #67695 üzenetére
Problem Solved.
Olyan helyeken másztam ahol ember még soha, mert a kva kábel elakadt egy lehetetlen helyen a tetőtérben. Ezt csak az tudja aki csinál ilyeneket. Jöhet a klíma, csak fel kell kapcsolni neki a C10-est. Ezen még agyalok: [kép] ez illeszkedik a ház okos cuccaihoz. Nem össz fogyit mutat hanem lebontásban is látom. Ez a képen csak napit mutat, az okosabb verzió úton. Ez meg megy a levesbe, nincs hová felhasználni.
Megkínáltam 8.5A-el, eddig jó.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Valaki esetleg nem tudja véletlenül, hogy a Mitsu AP sorozat hol kapja a tápot? Ki kell menni a kábellel a kültérihez, vagy a beltéri kapja és onnan megy tovább kifelé.
-
törölt tag
válasz TaNbEaRo #67690 üzenetére
Vegyél egy 3 éves, használt Daikint, okostelefonról vezérelhetőség megoldható bármelyik klíma távirányítóhoz kb. 5 ezer forintból, az ne legyen szempont.
Az ára pedig minek nem ment fel 3 év alatt?
A kínai cuccokra azért is kevesebb a panasz, mert aki a legolcsóbbat veszi, annak eleve nincsenek nagy elvárásai, és ha valami nem működik, legyint rá, mint a szomszéd a Polárjának a nem működő wifijére. -
TaNbEaRo
tag
Sziasztok! Apósom lakásába szeretnénk nemsokára klímát telepíteni. Egy 20 négyzetméteres szoba hűtése a cél. Én a saját lakásomba 3 éve Daikin Sensira FTXF35A típust telepítettem, amivel szerencsére azóta is nagyon meg vagyok elégedve. Viszont a telepítést végző céget már tavaly sem sikerült elérnem, így mások jöttek tisztítani, így új kivitelezőt fogunk keresni.
Ahogy körbenéztem, úgy látom a Daikin eléggé visszaszorult a 3 évvel ezelőtti állapothoz képest. És itt is olvastam, hogy az utóbbi időben problémásak voltak.
2 követelmény van csak: csendes és okostelefonról is vezérelhető legyen.Kezdetnek kinéztem pár típust, van esetleg pro/kontra érvetek ezekkel kapcsolatban?
* Midea Xtreme Save (Pro) - Láttam, hogy az utóbbi időben többen is ezt választották itt a fórumon, nem nagyon olvastam panaszt.
* Panasonic FZ Standard - Ezt is láttam többeteknél emlegetve, akár jónak is tűnhet
* Fisher Summer - Ár/érték arányban csábító a nagyobb teljesítmény hasonló áron.
* Daikin Sensira - Listára került, mert a sajátommal meg vagyok elégedve, de most nem szívesen választanám, mert kevély helyen, és drágán látom csak.
Esetleg egyéb más, ami mostanában jól bevált?
Tudom nehéz meg sablon kérdés. Rengeteget olvastam vissza a fórumon, és láttam sok hasonló kérdést, mindig más-más véleményekkel. De azért bedobom én is, hátha megint kijön valami új infó. Én most leginkább a Mideaval szemezek, csak mert az tűnik a legújabb modellnek. De persze meglátom majd, hogy a kivitelező mit fog ajánlani. -
mjani1172
addikt
válasz Kolondrum #67688 üzenetére
Nagyon valószínű hogy a Gree importőr jobban látja el a feladatát mint pl a Mitsu.
Ez nem azt jelenti hogy jobb a termék, de ha egy gyengébb terméket drágábban el tud adni akkor ügyesebb az importőr.A klímám is olyan lesz mint a telefonom, ez már biztos
Ezt legalább nem kell 20%-80% között használni.[ Szerkesztve ]
-
(A klímám is olyan lesz mint a telefonom, ez már biztos.)
Csak azt vettem észre kicsit olyan demotiváltak ha a Gree-t nem szeretném. Elmúlik a lelkesedés. És amikor mindig azt hallam, 10-ből 9 klímás nem telepít Mitsut, akkor magamba: Oké és? Leszrm.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
mrmft
senior tag
válasz Kolondrum #67679 üzenetére
Gondolom mert azt szokta telepiteni, ezt ismeri - ez van meg hamar. Egy idoben a csapbol is ez folyt, ismerik az emberek is. Mond meg neked mi kell, arra kerj eleve ajanlatot. Aki nem szereli, az annak pedig koszond meg a reszvetelt. Ennyi a tortenet.
En akit lehet lebeszelek rola. -
WaterWave
veterán
Nekem 2db Gree Comfort X van fent 4 éve, 2 szobára.
Alatta alszom, pedig én háklis vagyok a hangokra.. Köszönöm jól megvagyunk.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Z_A_P
addikt
válasz Kolondrum #67641 üzenetére
Most is kint közel 90% a páratartalom és mindenből facsarni lehet a vizet. Ezzel kell a kültérinek megküzdeni az év jelentős részében.
Ez Magyarorszag? Fura lenne ha most barhol 90% lenne a para.
Ez a szaritogep dolog erdekes, ugyis par perc mulva inditom, megnezem elotte/utana a homerseklet/para. Egy pici 2x2 helysegben van (igaz ajto meg nincs )OK
-
Kolléga mesélte, h végre kötik nekik a H tarifát. Mellé a klímás "Gree Smart nevű" klímát tesz fel. 3db-ot. Ez valami új? Miért akar minden klímás Gree-t feltenni? Nekem is az összes. Nem a márka a baj, hanem h miért ennyire csak ezt , hogy is mondjam szépen, majmolják?
[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
válasz Pixibaby #67674 üzenetére
Szerintem ha telefonon nem érsz el hetek óta egy céget, az gáz... Én néznék egy komolyabbat. (Ha már most nem éred el őket, majd szerinted mi lesz egy garanciális ügyintézésnél?!)
A Daikin "közreműködéséről" a Greevel, meg szerintem olvasd el a bevezetőt, ott minden le van írva erről a tévhitről.
Valóban halk Gree klímát én még csak kikapcsolt állapotban hallottam...
PS: Panasonic TZ-m van nekem is, az quiet módban valóban halk. Nem csak a kínai marketing, hanem megismételhető és meghivatkozott JIS szabványú mérések szerint is ☝️
-
Lorden
senior tag
válasz Pixibaby #67674 üzenetére
Melyik gépnek megy fel az ára?
Én csak azt láttam, hogy olcsóbb minden vagy hónapok óta stagnál.
Sőt a Gree főni is nyilatkozott, hogy idén ha extra gebasz nem történik, akkor olcsóbbak lesznek mint tavaly. [link]
Mármint az átlag gépek, gondolom Perfera nem lesz hirtelen 700k-ról 550. -
Pixibaby
csendes tag
Sziasztok !
Leadtam a rendelésemet egy Panasonic KIT-Tz klímára április 6.-án klímarendszerek . hu-n . Visszaigazoló emailt kaptam aznap , hogy köszönik a megrendelést , jelenleg feldolgozás alatt áll . Azóta nem hívtak , nem írtak ,telefonon sem értem el őket , közben meg mennek felfele az árak . Mennyire megbízható ez az oldal ?
Öcsém is klíma vásárláson töri a fejét , próbálok segíteni ,de én is innen kértem tanácsot
Csak hűtésre nem ajánlottak drágább japán gépet arra opcióként megfelel a gree pulse is .Viszonylag csöndes , állítólag a Daikin közreműködött a pulse létrejöttében ami a minőségben érezhető is .
Ez a hír vajon mennyiben igaz -
mrmft
senior tag
A lerakodas megszivja magat nedvessegel es lesz benne minden aminek nem kellene lenni. Mondom szemre itt is tiszta, de 1,5-2 evente igy is ki kell mosni, ilyenkor rendesen jon le belole a trutyi. Ez ilyen,, nem lehet meguszni, ha valoban tiszta keszuleket akarsz, a kulteriket igyis-ugyis at kell mosni meg e mellett.
-
mrmft
senior tag
Ez nagyon hely es keszulek fuggo. Itthon en is 2 hetente gozolom + evente deep clean a kondezcsobe, majd alkoholos tisztito spary, igaz a haz is takaritva van rendszeresen. kb mint nalatok (1000 emberbol 1 takarit igy mint ti es mi), ettol a mokuskerek alatt meg igy is at kell torolni es a burkolatot is, a goz onmaga nem fejt ki olyan tisztito hatast mint a vegyszer + nagynomasu. 2 evente ezeket is at kell mosni.
Ha idosebbek a keszuleked, egy lampaval bevilagitasz a mokuskerekhez es latod nagyjabol mi a helyezt odabent. Lehet te is meglepodnel, hogy egy rendes mosassal mi jon meg ki a tisztanak latszo keszulekedibol. A lamellasor alatt pl. goz mar nem tisztit semmit, megkockaztatom, hogy a lamellasor aljan sem. -
pjen
félisten
válasz andorpapa #67667 üzenetére
Rendszeresen egy karcher SC2 est. Van egy LUX oko 8000 is.Ez egy gőz ágyú, évente párszor azzal is átfújjuk. Nem szedjük le a burkolatot, csak a szűrőt vesszük ki. Ehhez hozzá tartozik a minden napi porszívózás ,felmosás. A lakás portalanítása a karcherrel hetente egyszer.
-
pjen
félisten
Akkor nálam 5 pana, a szembe szomszéd 5 midea, tesómnál 1 Hd, vejem tesójánál 11 fisher hűt-fűt. Még egyik helyen se járt mosó zsák. Igaz rendszeresen átfújjuk gőz tisztítóval. Ameddig hivtam karbantartót ugyanazt csinálta. Kimosta zuhany alatt a szűrőt, gőztisztítóval átfújta és klíma tisztító spré. Mindíg azt mondták, tiszta belül.
-
-
BendePoWa
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnénk klímát felszereltetni.
A szerelő a Korel márkából javasolt egy készüléket, ami számomra elég ismeretlen.
Mennyire megbízható/vállalható ez a márka?
Elmondása szerint és néhány neten talált értékelés alapján Midea alkatrészekből van összerakva, amit azért a klimások többsége ajánl is.
Az ajánlatunk úgy néz ki hogy 2db 3.4kw Korel hűtő-fűtő klímára szerelve beüzemelve stb, 450e Ft. (Ebből 153e/db maga a klima).
Nincs összehasonlítási alapom, mert sosem volt klimám, de nem is akarunk egy szemmel jól látható összeget kidobni a kukába, ha esetleg mégsem lenne jó a cucc.
(Korel ktp12 a konkrét típus)
Hasonló árfekvésben AUX gyártmányt találtam, picivel drágábban, de pl WiFi funkció nélkül.
Előre is kszönöm válaszotokat!B
[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
válasz megane76 #67645 üzenetére
Nem eri meg, hutesre plane nem.
Nem neked kell szetszedni, hanem a klimasnak. Normalis tisztitashoz ugyis miszlikbe kell szedni.@#67611 meha76
Basszus nem. 3m-re plane nem. Elobb le kellene fejteni, hogy mennyi volt benne, utana tolteni a gyari utasitas szerint, nem talalomra....
Tok mindegy mit csinalsz csobogni fog, ezek az ujabb gyartasuak ilyenek ha ugy sikerultek.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz TeeJay #67552 üzenetére
Értem. Gyári töltet van, nem volt rátöltés, a cső 5 méter. Tehát elég. A kérdésem arra vonatkozott, ha bármilyen okból szivárogna a gáz, akkor meddig működik "még" a gép, és mikor "már" nem, vagy nem a megfelelő hatásfokal. Feltéve, ha ez a töltethiány tekintetében százalékosan meghatározható. Persze részben láma kérdés, mert ha szivárog, akkor szivárog és hamar elmegy az a töltet, amivel még üzemképes.
-
-
Huu hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
válasz feco70 #67627 üzenetére
Igazad van. Nagyjából egyszerre szereltettük mindketten az FTXF35A gépeinket és olvastuk az akkori véleményeket. Ennek már jó négy éve.
Csobogás ? Én sem emlékszem egyetlen leírt panaszra ezzel kapcsolatban az akkori időkből. Inkább a kültérik zajáról, zörgéséről írtak néhányan, de ezek elhárítható hibák voltak.
Volt egy hetvenes évek táján behozott egyiptomi gyártmányú hűtőszekrényünk. Remek Danfoss kompresszorával és vastag hőszigetelésével a forró hazájában is bizonyosan megállta a helyét.
Viszont minden kompresszor leállás után hangos csobogással jelezte, hogy a hűtőközeg töltete is megvan még..... Szerencsére a konyhában ez az elég erős csobogás nem zavart senkit a gép húsz éves életében. Aludni azért nem szerettem volna mellette. -
-
Plafon 900W a miénk. Havi sokat rátesz, éppen annyit, hogy a 210kWh félő megyünk. [kép]
-
pjen
félisten
válasz Al Brandy #67648 üzenetére
Egy adag ruha mire megszárad, a szárító gép tartályában van 2 liter víz. Ha ez simán kiszárad a ruhából akkor az a lakás levegőjében van, mint pára. Ilyen egyszerű. Egy Lg mosógép és egy elux szárító évek óta megy egyszerre egy 10A kismegszakítóról. Nem is fogyaszt olyan sokat és nem is zúg mint egy traktor.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Al Brandy #67648 üzenetére
Neked ugye nincs szárítógéped?
Az a nedvesség, amit a szárítógép kiszed a ruhából egy víztartályba vagy közvetelül a lefolyóba kerül ha be van kötve a gép oda.
*közben ezt a részt kiszerkesztetted.
és a fogyasztása sem kicsi.
De nem is nagy és a gépben szárított ruha összehasonlíthatatlanul kellemesebb a teregetve szárítottal. Az már csak hab a tortán, hogy mennyivel kényelmesebb átdobni egyik gépből a másikba, mint kiteregetni.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek itt a csoportba Polar Ultimate 3,5KW-os klímája?
-
megane76
csendes tag
Midea easy pro felára megéri az Xtreme Save helyett? Vonzó az easy pro könnyű szétszedhetősége takarításhoz. De nincs ennek valami hátránya, esetleg valami gyári rejtett hiba? Csak hűtésre kellene. Segítsetek
-
arnyekxxx
veterán
válasz Kolondrum #67639 üzenetére
Tudom, hogy működik a szárítógép, ezért írtam, hogy ha észrevehetően párásít akkor ott valami tömítetlenség esete áll fenn. Nekem pl volt egy höszipkás gorenjém aminek az ajtószigetelése elég szarul volt összerakva (tipushiba), utólag beleberhelt plusz gumival töredékére csökkent a párakibocsátása.
Hidd el, hogy a tablettás vicc a ráolvasással van egy szinten. Ami párát az összeszed annak a többszörösét rakod ki a házból egy félperces ablaknyitással.
Most is kint közel 90% a páratartalom és mindenből facsarni lehet a vizet.
Komolyan mondom, hogy ma rendelj meg egy páramentesítő gépet, amit írsz az nem normális és nem kezelehető homeopátiás módszerekkel. Mi több, ha fatüzelés helyett klímára váltasz még romlani is fog a helyzet mert a kályha (ha nem külsőlevegőbevezetéses) működés közben kivisz egy csomó párás levegőt a kéményen, ha az is bent marad mert nem tüzelsz akkor még több nedvességed lesz. Saját tapasztalatból beszélek, tudom milyen amikor 80-90% a pára csak nekem a szuterénben volt az, gép nélkül kezelhetetlen a szituáció.[ Szerkesztve ]
-
aliali
csendes tag
sziasztok
2db klíma szeretnék 68 nm panellakás van. ( 6 emelet )
erősen süt nap, egyik oldal déli irányú fal másik oldal éjszakai fal.
4 x 17 nm szobák száma
úgy hogy egyik klíma hűti a hálót és a nappalit
másik klímá dolgozó szoba + konyha , folyosót .
2.5 vagy 3.5 kw ?Milyan klímá márkatol jelenleg kapok több éves grancijat ?
sorry for my hungarian language I'm not hungarian[ Szerkesztve ]
Nem magyar bocsánat az esetleges írási hibáimért
-
A sajátjába. De akkor is emeli a ház páratartalmát.
Ez a cucc a klíma mellett alatt van, szóval ha menni fog a klíma ki fog kapcsolni mert a közvetlen közelében jóval melegebb van mint máshol, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Havonta elmegy 20-30kwh szárítóra. A páratartalom emelésen kívül nagyon szeretjük, bevált.
Most is kint közel 90% a páratartalom és mindenből facsarni lehet a vizet. Ezzel kell a kültérinek megküzdeni az év jelentős részében.
Sőt, ősszel -télen gyakran napokat nem megy 100% alá a kinti. A mérő már nem is méri.[ Szerkesztve ]
-
válasz arnyekxxx #67638 üzenetére
Tartályba gyűjti a vizet. Fűt is, mellé párásít. Télen úgy kompenzálok, h ha egy mód van rá mikor megy a fatüzelésűvel fűtök. Ilyen enyhe időben egyébként ha megy kifűti a házat éppen n m fázunk szintre. Ezek miatt nem tudom egyébként, hogy mellé lövök e a klima fűtés oldali Kw-al vagy sem.
Ősszel 80-90% páratartalom van a házban és ezt fogja vissza kicsit a ceresit tabis. Télen ez alapból csökken, de akkor is kell a tabi. 30-90% között mozgunk ha egész évet nézünk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rommel6600 #67634 üzenetére
Az enyémek is így vannak, "comfort" módban nem hallani, persze felfűtésben, 3-4-es ventillátor fokozaton igen, de olyankor nem szoktam aludni. Persze el tudok képzelni olyan vacak falat, vagy födémet, ami felerősíti a zajt, illetve lehet más, kézzelfogható (vagy éppen kézzel sem fogható) oka annak, ha sem a feleség, sem az ember nem tud éjjel aludni, és a klímára fogják a "csütörtököt".
A kültérit sokat hallottam múlt héten, amikor mellette simogattam az akrilvakolatot, de nem volt olyan hangos, hogy ne halljam a vakolatot, hogy mikor kész a dörzsölés, illetve a madárcsicsergés és a tücsökciripelés 5 méterre a kültéritől már hangosabb volt. -
Rommel6600
őstag
válasz sanzi89 #67631 üzenetére
Ha aláállok nyilván hallani, de akkor 1m-re van a fejem tőle. Meg nyilván a síri csendben fülelve is, de simán tudok aludni is mellette, ami mondjuk a Gree-kről nem volt elmondható.☝️ Nekem is ajánlották lakásvásárlás után ismerősi körből a Gree-t, miután azonban ténylegesen ottaludtam egy-két havernál és én hallgattam/aludni próbáltam mellettük, rájöttem hogy nagyon nem ugyanazt értjük "halk" címszó alatt...
Nálam ezért lett mindkettő szobában Panasonic TZ, tökéletesen teszik a dolgukat, és tényleg(!) halkak.
A vonatkozó JIS szabványok szerint is 1, max 2dB-el létezik a piacon ennél halkabb szint, ez viszont már tényleg emberi füllel nem érzékelhető. ☝️
Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nálam kb májustól szeptemberig üzemelt a "fő" klíma, de kizárólag "quiet" üzemmódban és csak akkor kapcsoltam ki, ha egy hétvégénél hosszabb időre utaztam el... Szerintem olcsóbb és jobb is volt így folyamatosan temperálni a lakást, mint ki-be kapcsolgatni és adott esetekben nagyobb fokozatokon járatni. És így fogyasztott a 3,5kW-os modell a hóségriadós hónapokban (július-augusztus) ~80kWh/hó áramot. Ami szerintem kiváló. Majdhogynem egy teljes 57m²-es lakást hűtöttem vele, a második 2,5kW-os egység inkább csak amiatt a szoba miatt lett feltéve ahol van (ilyen szempontból rossz a lakás elosztása), inkább tartalék illetve kiegészítő (épp kitört a háború amikor klímát szereltettem) szerepet tölt csak be, az az egész tavalyi évben mindössze 78kWh-t fogyasztott el. -
Al Brandy
tag
válasz Miklósbácsi #67605 üzenetére
Kb. olyan hangos mint egy klíma beltérije magasabb fokozaton.
Én éjjel szoktam járatni, de miután kiszedte a falakból is a vizet, és már alig gyűlik a tartálya, akkor hetekig nem is kell bekapcsolni. Max. teregetés után.
Ha a legnagyobb helyiségben használod, és nyitva hagyod az ajtókat,akkor a többi kisebb helyiségből is lassan kiszedi a párát. Még a fürdőkből is annyira,hogy a fürdőablakon alig van pára lecsapódás.
Ajánlott egy hordozható kis páratartalom mérőt is használni melléje.Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
Alpenjunge
kezdő
Egész nap nyitva van mert klímával van fűtve az is.
Lehet nem is kéne amúgy csak mikor beköltöztünk penészedett.
Mondjuk akkor zártuk is az ajtót mert radiátoros fűtés volt és csak estére volt fentebb véve a gyerek miatt.
Lealapoztam penészgátlós alapozóval,lefestettem penészgátlós festékkel meg esténként megy 6 órát a páramentesítő de igazából lehet nem is kéne[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz #72755712 #67628 üzenetére
Akkor nem voltál elég figyelmes, alapos.
Mondom ezt két Perfera tulajaként. Volt Sensira-m is, ahhoz képest valóban jobb, de azért szerintem a jó nem ilyen. Ezt a sok bullshit-et meg el se hiszem, hogy "teljesen néma klíma", "nem is hallom, hogy működik", stb. Ha mégis, akkor ott egy hallásvizsgálatra érdemes időpontot kérni."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
KMT
addikt
válasz Alpenjunge #67608 üzenetére
Nyitva hagyott fürdőajtónál egyébként elég jól le tudja vinni a párát a szárazabb levegőjű lakás. Tehát működhet az is, hogy fürdés előtt/közben szárítod a lakást, utána nem zárod be a fürdőajtót.
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Polar Optimum klímát hogyan kell wifire feltanítani?
A leírása szerint letöltöttem és aktiváltam az alkalmazást, csináltam fiókot. Amikor hozzá akarom adni az eszközt, akkor a leírás szerint
- nyomogatni kellene egy display feliratú gombot, ami nem létezik a távirányítón. Vagy
- meg kellene nyomni a reset gombot a wifi modulon. Kivettem a modult is már, nincs rajta gomb. Csak egy on/off gomb van a beltérin.
- Az alkalmazás mond olyat is, hogy az ECO gombot kell nyomni, ha nincs display gomb. Erre nem reagál, nem jelenik meg a CF felirat.
- A távirányító option gombján lévő "menüben" van display felirat, de ezt hiába kapcsolom ki be, megint csak nem lesz CF.Kifogytam hirtelen az ötletekből
Köszi a segítséget!
-
-
megane76
csendes tag
válasz TeeJay #67622 üzenetére
150g ráment és semmi változás....a cégvezetővel megbeszéltem és más márkát szerelnek fel. Jövő héten már hozzák is. Sajnálon, hogy nekem a Daikin nem vált be viszont a telepítő cégnek HATALMAS pacsi! Ilyen korrekt, ennyire vevőbarát céggel én még nem találkoztam!!! Remélem aki Daikin vesz nem bánja meg!
-
TeeJay
félisten
válasz megane76 #67619 üzenetére
200gramm mehet rá nyugodtan és próba
Megnyugtatlak a 3éves FTXF35A klímám 6méter csövön gyári töltettel is csak indulás után 1-2percig csinál szélvihar szerű hangot amikor megindul a hűtőkörben a hűtőközeg, amint felépül a nyomás és szépen leszabályozza magát minimumra még csak pisszenést sem hallok belőle
A tavaly felrakott FTXF35C klímám ugyanez pedig az már 2kg-al könnyebb kültérivel van meg 0,55kg a gyári töltet és szintén 5méter csövön semmi baja.
De annak a 3-nak sincs amit tavaly júniusban júliusban meg novemberben raktam, ebből az első kettő 4méter cső gyári töltet a harmadik meg 15-16méter cső és rátöltéssel. De annak a 4-nek sincs baja amit kolléga emberei raktak ugyanoda 18-24méter csövekre.[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz Rommel6600 #67617 üzenetére
Nekem a 3,5 kW-os, legalapabb Daikin van, 0,8m csővel, semmi hangja nincs, még annyi sem, mint a 2.5-ös Mitsubishimnek, 3 méter csővel (mondjuk annak a kültérije is majdnem kétszerolyan nehéz). Csak a fogyasztásmérőből tudom, hogy megy, vagy odaállok a beltéri alá.
-
TeeJay
félisten
válasz megane76 #67611 üzenetére
Igen a plusz töltet megszünteti mert akkor végig folyadék lesz az elpárologtató elején is és nincs ami az odavezető 6mm-es csőben csobogjon. Amúgy mennyi méter csöved van mennyi ívvel?
Kolondrum:
Én aki telepítettem már 3 ilyet sem tudom mi ez a csobogás az a vicc
Vagy pár embernek ennyire jó a hallása vagy direkt hallani akarja?
FTXF35A-nak is van indulás utáni 1-2percig hűtőközeg hangja utána meg hangtalan ugye[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
megane76
csendes tag
Ma voltak garanciában csobogó Sensirát cserélni, a csere is csobog, újracsövezték, utána is csobog a csere darab. Elmentek gázért, hátha a rátöltés megszűnteti. Megszűnteti?
-
BlackJack21
tag
Hangosnak hangos, de ezt is úgy kell elképzelni, mint egy klímát, be lehet állítani, hogy mekkora páránál(30-40-50%) kapcsoljon., ha eléri a kívánt szintet, akkor a kompresszor kikapcsol, és csak a ventilátor megy tovább. Nem jöttem rá, hogy mitől, de egy idő után a ventilátor is leáll, ekkor várakozik, nem fogyaszt, nem hangos
Persze vagy "ruhaszárító" funkció, amikor folyamatosan megy, mindenféle szofisztikált vezérlés nélkül.
Egy idő után beáll alacsonyabb szintre a pára, azután már egyre kevesebbet kell használni- A szellőztetés emellett a legfontosabb dolog.
Amúgy nyáron a klíma megoldja ezt, mert hűtéskor pára csapódik le a kondenzátorán, télen van jellemzően a probléma a páratartalommal. -
arnyekxxx
veterán
Ami nekem van az hangos, de ez a legolcsobb Budget volt a praktikerből tizenéve (azóta is megy) szóval nem feltétlen ez az etalon, de mindenképp nagyobb a zaja mint a split klímának mert itt ugye ott van bent a kompresszor.
-
Alpenjunge
kezdő
Hát aludni nem lehet mellette az tuti
nekünk a fürdőben van és éjszaka megy az esti fürdés után egy pár órát de így nem zavar senkit. -
NoOne1976
őstag
válasz arnyekxxx #67604 üzenetére
Ezt megerősítem. Miután lett egy Midea páraszívó gépünk, elnevettem magam, hogy a tabbletázás mekkora parasztvakítás. Egyik pár óra alatt gyűjtött 1-2 liter vizet, másik hetek alatt pár decit.
Azóta van másik két gép is a családban, a pincében meg áll évek óta vagy 4 doboz tabletta. -
bb71
őstag
A páramentesítőt nem nyáron használjuk, hanem ősztől tavaszig, amíg nem tudunk ablakot nyitni. Mi legalábbis... [link] ez a mienk, abban a helyiségben azért kellemetlenül hangos.
-
Miklósbácsi
tag
válasz arnyekxxx #67604 üzenetére
Szia !
A kérdésem : milyen hangos a kompresszoros páramentesítő ?
Én ugyan nem akarok venni, mert a számomra kellemetlen nyári nedves hőségben ezt a kérdést a Daikin Sensira üzeme a hűtéssel együtt jól lerendezi. De a környezetemben érdeklődtek olyanok, akik az itteni levelezésünkben nem járatosak. -
arnyekxxx
veterán
válasz Kolondrum #67602 üzenetére
Pedig más egyszerű megoldás nincs ami működik is. A tablettás műanyagdoboz az ráolvasás. A hőcserlélős szellőztető beépítése a drágábbik de kifinomultabb működő dolog.
Ahogy a kollega irta, bekapcsolod a páramentesítő gépet amikor elmentek és kikapcsolod amikor hazaértek.
Van egy mütermem egy szuterénben, jó magas páratartalommal, amikor szembesültem a problémával jött a tabletta, hetek alatt összegyűlt egy bögre víz a dobozban, a pára meg köszönte szépen nem változott, vettem egy kompresszorosat, az kikapott napi 3 liter vizet és a pára lement normális szintre.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Kolondrum #67600 üzenetére
Ilyen tablettás izé? Ha az valamit kiszed a levegőből akkor ott már facsarni lehet a levegőmolekulákból a vizet. Vegyetek egy normális páramentesítő gépet (kompresszorosat, nem ilyen peltierelemes parasztvakítást), az naponta fog kikapni a levegőből pár liter vizet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canyon Stoic 2 XL
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest