Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
Daikinnal a min. ajanlott cso hossz 3m. En kulteri helyett inkabb meghosszabitanam a csovet 4m-re. Altalanossagban is azt ajanljak, hogy a klimak csove legyen min. 3m, ellenkezo esetben aramlasi zaj keletkezhet. Gondolom nem hulyesegbol hozzak osszefuggesbe a cso hosszat az aramlasi zajjal.
-
gabor9991
őstag
válasz
Szállító76 #56584 üzenetére
Nekem 60 darab számla+vállalkozói szerződésem lett leadva, ebből volt 2 klíma magamnak csináltam, a kincstár oldalán teljesen egyszerű végigvinni a folyamatot, ha csak klímát szereltetsz akkor meg igazán nincs min izgulnod ha a feltételeknek egyébként megfelelsz.
-
Szállító76
tag
Te igénybe vetted? -
válasz
kisbalazs83 #56588 üzenetére
2.napja(hétfőn szerelték fel) szóval nem lehet alga, sok víz még nem folyt ki, kb ~1.liter összesen a 2,5.nap alatt, egy 5.literes kannába folyik ezért látom a színét, a kanna patyolat tiszta volt szóval az nem színezhette el.
Csak a hőcserélő lamelláiról mosódhatott le ez a zöldes réteg, a gége is vadonat új tekercs volt amit beraktak, szóval abból se moshatta ki!
Nincs semmilyen szaga amit fúj levegőt.
Meglátjuk néhány nap után, de mindha már halványulna a színe!
-
Nagya21
addikt
válasz
DrojDtroll #56590 üzenetére
HAli!
Bármi, ami melegedhet, és megszorul benne, vagy vmi érzékelő.
Ha most vetted, akkor visszaküldeném-vinném.
Üdv Nagya -
rmihaly
tag
válasz
DrojDtroll #56590 üzenetére
Rossz helyen méri a hőmérsékletet, ill. ahol méri odafújja a hideg levegőt, így nem releváns a helységre vonatkozóan.
Ha kikapcsol, akkor van egy bizonyos idő pl 5 perc amikor nem kapcsol vissza azonnal (ez normális) -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Mobilklíma(3.5kw) 2-3 perc működés után leáll. 27 fokos szobában(18-fokra állítva is, nyilván nem így akarom használni), kb 35nm területtel. Jópár perc eltelte után megint megy 2-3 percig. Mi lehet az oka azokon kívül ami a használatiban is le van írva? -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
DroiDMester #56586 üzenetére
Nem jellemző.
-A réz akár színezhetné zöldre, ugye van réz cső a hőcserélőben, amiben a hűtőközeg áramlik, de nem hinném, hogy gyártásból maradt, réz oxid, vagy forrasztásból maradt anyag színezné meg, ráadásul tartósan.
-A zöld az alga lehet. Szereti az ilyen környezetet. Lehet valahol megáll a kondenzvíz és ott kialakult egy biofilm réteg. Ha a beltérinek nincs kellemetlen, vagy bármilyen szaga, akkor inkább a kondenzvíz csőből eredhet.
Csinálhatsz egy öblítést, úgy, hogy sima vizet öntesz a hőcserélő alatti kondenzvízgyűjtő tálcába. Így szokták amúgy a kondenzvíz kivezetését is ellenőrizni. Aztán meglátod tisztul-e, vagy milyen lesz később. Nemrég lett telepítve, szóval, ilyen hamar nem lenne szabad algásodnia, ha megfelelő a lejtés és nincs törés a kivezetésben. -
Eagl3
veterán
válasz
kisbalazs83 #56583 üzenetére
Köszönöm, valószínűleg ez lesz.
-
válasz
kisbalazs83 #56574 üzenetére
Köszi az infót!
igen kaptam könyveket, de ki sem bontottam őket!
Viszont lenne még 1kérdésem
A gége csőből kifolyó kondenzvíz színe ilyen zöldes színű
nem víztiszta, ez mennyire jellemző? vagy mitől lehet ilyen színe? Leginkább akkor veszem észre ha páramentesítő üzemmódban van, hűtésnél szinte alig jön pár csepp víz!
-
feco70
senior tag
válasz
Szállító76 #56584 üzenetére
Simán megoldod, nem nagy dolog , a Mák oldalán van videó is ,hogy add be
-
Szállító76
tag
Sziasztok.
Valaki csak klima vásárlásra és szerelésre igényelte a Lakásfelújítási támogatás?
Bonyolult vagy "halandó" ember is meg tudja oldani? -
kisbalazs83
aktív tag
Szia!
Szerintem inkább 4,2-es legyen, az 5kW-osak már nem tudnak olyan csendes üzemben működni: Mitsubishi Data Book
AP42 csendes mód: 21dB/21dB
AP50 csendes mód: 28dB/28dB
Ezt javaslom:
MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP42VGK Hűtés: 0,9-4,5kW Fűtés: 1,3-6kW Csendes mód: 21dB/21dB 458.000Ft, WiFi beépített. -
rmihaly
tag
válasz
falabu88 #56554 üzenetére
Szia!
Kínai fűtésre optimalizált klíma szépen le tud szabályozni. Nálam 160-180W körüli fogyasztásra (ebben benne a 2db venti és a kompresszor is). Adatlap szerint 200W a minimum...
Ugyanakkor a vezérlő programja szerint kb 35 percig megy ilyen alacsony fokozaton, majd kb 3-5percet megy ~400-500W-on. Persze ezek az értékek függnek a hűtési igénytől is.Az alábbi képen a 2db klímám teljesítményfelvétele (kék, zöld) és a külső (sárga) , belső hőmérsékletek (világos kék, rózsaszín) látszanak.
Jól látható, hogyha az 5 perces felpörgéseket elvennénk, hogy szépen, arányosan követi a külső hőmérséklet változást a teljesítménygörbe /lehűtött, célhőmérsékletett elért helységeknél/ (szerintem így ezzel semmi baj sincs).
Átlag 0.16kW fogyasztással számomra megfelelő hőmérsékletet állított elő.
Ha csak pillanatnyi értékeket nézném nem tűnne jónak, mert lehet csak a felpörgési fázisban nézném vagy amikor épp lekapcsolt. -
Eagl3
veterán
Sziasztok! Tudnátok ajánlani klímát, 5kW-os, fűtésre optimalizált kellene 4-500 ezer Ft környékén. Mitsu vagy Pana jobb választás, esetleg konkrét típus? A távoli vezérlés jó lenne.
Családi ház nappalijában lenne, olyan 45-50 m2 a nappali, a kozlekedőre nézne a belteri, onnan nyílnak a szobák, hátha oda is bejut egy kis hideg -
Tamás9x
őstag
Akiknél van csobogás, ott a kültéri fentebb vagy lentebb van a beltérihet képest ?
-
NeOhu
csendes tag
Gondoltam leírom Én most hol tartok a csobogó FTXF25C klímával kapcsolatban.
Csobog minden ventillátor fokozatban a beltéri egységnél, de végig a kábelcsatornánál is lehet hallani. 2,6m a csövezés, ebből kb 2m van a csatorna alatt.
Éjszakái módban a leghangosabb a csobogás, elnyomja teljesen a venti hangját.Kicserélték a kültéri egységet egy RXF25D típusra (FTXF25D kültérije), és a csobogás teljesen változatlanul jelen van...
-
polonic
félisten
A két mitsubishi klímánál nekem is van csobogás. A 2,5-nél állandóan. A 3,5-nél pedig csak leszabályozva.
Kb 2 méter cső lehet mindkettőnél. -
kisbalazs83
aktív tag
Nem sok mindent találtál el
A minimum cso hossz 3 meter!
-Helyes megfejtés:
Daikin-nál 1,5m a minimum csőhossz. Nyisd ki a magyar nyelvű telepítési könyvet amit kaptál a klímához.
Megengedett legnagyobb csőhossz pedig 20 m15meterig nem kell ratolteni.
-Helyes megfejtés:
≤10 m NE adjon hozzá további hűtőközeget.
>10 m R=(folyadékcsövek teljes hossza (m) –10 m)×0,020
R=további töltés (kg) (0,01 kg-os egységekre kerekítve)Ezek a csobogasos dolgok szerintem szinte 100%, hogy a nem megfelelo szereles hozadeka.
Nalam atom kusban van az FTXF35, de a csovezes is 6m!
-Szereltél már klímát és van tapasztalatod több százzal? Hogy jelenthetsz ki ilyen dolgot?
Azért, mert nálad amit felszereltek kussba van, attól még nulla tapasztalatod van a klímákkal kapcsolatban. Hidd el, hogy csoboghat gyári hibából is és ez nem ritka mostanában. Főleg az R32 óta.#56569 DroiDMester
Furcsáltam hogy nem töltöttek rá gázt a 8méter vezetékre, úgy tudom a gyári töltet 5méterig elegendő!
-Nem jól tudod, de szerintem Te is kaptál hozzá telepítési könyvet a távirányítóval együtt.De ez a csobogás csak a kültéri egységnél hallható szerencsére nem jön át a csobogó hang a beltérire!
-Semmi gond azzal, hogy a kültérinél csobog halkan a hűtőközeg. Gondolom pár méterről már nem hallható. Ha zörögne, traktor hangja lenne, akkor kellene foglalkozni vele. A beltérinél jelentkező csobogó, szörcsögő hang az teljesen más jelenség. Mivel a tiédnél ilyen nincs, így nem kell vele törődni. -
qpakcovboy
őstag
A meglévő Daikin csővezése 4-5 méter, de a mostani a tervek szerint szinte szendvicsbe lenne. Viszont ezt figyelembe véve lehet, hogy a kültéri egységet távolabb rakatom, hogy legalább a három méter meg legyen.
Gondlom ha előjön a csobogás, akkor hiába reklamálok azt fogják mondani, hogy ez a klíma sajátossága?! -
zacci
aktív tag
válasz
qpakcovboy #56567 üzenetére
Szia. Az FTXF35D kulterije 2kg-al konnyebb, mint az FTXF35C. Nem tudom hol sporoltak le azt a 2kg-ot (szallitmanyozasnal ez sokat jelent), igy inkabb en magamnak az FTXF35C-t valasztottam. Ezen kivul nincs nagy kulonbseg a C es D kozott. A japcsik nem szoktak orba szajba modositgatni az evi verfrissitesek kozott.
Mint korabban is irtam, szerintem a csobogo hang a tul rovid csovezes miatt van. Nalam csendben teszi a dolgat, de erdemes betartani a gyari ajanlasokat minden klimanal. Igy min. 3 meter legyen a csovezes. Tudtommal altalanos jelenseg az aramlasi zaj, ami pont a hibas szerelesbol adodik. Ertve ez alatt, hogy tul rovid csovezessel dolgoznak a szerelok. Ez nyilvanvaloan nem a klima hibaja. -
zacci
aktív tag
válasz
DroiDMester #56569 üzenetére
A minimum cso hossz 3 meter!
15meterig nem kell ratolteni.
Ezek a csobogasos dolgok szerintem szinte 100%, hogy a nem megfelelo szereles hozadeka.
Nalam atom kusban van az FTXF35, de a csovezes is 6m! -
Nálam is csobog az 1ik FTXF25D, és sajnos nem csak indulás után hanem folyamatosan és nálam nem csak alacsony fordulatnál hanem a max 5ösön is, de még a powerful fokozaton is. Azt vettem észre hogy az csinálja ami szendvics szerelésbe van és csak kb 2méter a csövezés, a másik ami kb 8.méter csövezéssel van az nem csobog!
Furcsáltam hogy nem töltöttek rá gázt a 8méter vezetékre, úgy tudom a gyári töltet 5méterig elegendő!
De ez a csobogás csak a kültéri egységnél hallható szerencsére nem jön át a csobogó hang a beltérire!
-
rígel
őstag
válasz
qpakcovboy #56567 üzenetére
Szerintem az ilyen jellegű hang a beépítés minőségének függvénye.
-
qpakcovboy
őstag
A hálószobába keresek egy csendes klímát. A nappaliban van már egy daikin, ami szinte hangtalan, ezért arra gondoltam, hogy a hálóba is jó lesz.
FTXF35C típust néztem ki, de helyette a D típust (FTXF35D) javasolták, mondván újabb model és az van is raktáron. Webklíma adta az ajánlatot, 340-ért adják beépítéssel együtt.A fóromon visszaolvasva többen írták, hogy hallani időnként csobogó hangot, amit a hűtőközeg áramlásásből adódik. Az értékesítőnél is érdeklődtem és bevalotta, hogy vannak készülékek, amik produkálják ezt a hangot néhány percig, aztán elcsendesednek. Majd ha ismét nekiáll hűteni, akkor megint lehet pár percig ezt hallani. Azt mondja, hogy ez nem csak a Daikinra jellemző, hanem úgy általában elő szokott fordulni, de minden készüléknél.
A fentiek miatt elbizonytalanodtam, bár szerencsére sok elégedett kommentet is olvasok, ahol szinte hangtalanul teszi a dolgát. Illetve egy helyen olvastam, hogy ha eléri a szoba a kívánt hőfokot és leszabályoz, akkor a belső keringtető ventit is kikapcsolja, így teljsen hangtalanná válik. Ez reális lehet?
-
mjani1172
addikt
Köszönöm mindenkinek.
Nekem sajnos az okoskonnektor, fogyasztásmérő, nem jó be van kötve direktbe a biztosítéktáblába.
Na mindegy. -
-
Atis45
aktív tag
válasz
Gubu0101 #56558 üzenetére
Nekünk az előszobába van felszerelve a klíma, és egy 55m3-es panel lakást hűt. Miután lehűt, utána leszabályoz kb 130 wattra, és néha kb 1 percre felmegy kb 700 wattra.
Csináltam egy olyat, hogy megnéztem, hogy a már lehűtött lakásba mennyi áramot fogyaszt, és mértem egy 3 órás etapot. A 3 óra alatt fél kw-ott fogyasztott el.
Egy Midea Xtreme Save klímánk van. -
Gubu0101
veterán
-
falabu88
aktív tag
válasz
Gubu0101 #56555 üzenetére
Az a baj, hogy nálunk az ebédlőben van a klíma, szemben a háló ajtajával, legfelső állásban telibe az ágyra fúj
Ha lentebb állítom akkor meg az ebédlőben fúj ránk. Így kenyszerből legyezésen van.
Télen nekem se áll le, kinti kb 0fok alatt. Felette on-off, mivel 500w alá nem megy. Tavasszal 5-10percet ment óránként. Egész lakást hűt-fűt egyedül, nyilván nem optimális -
Ilyen is van: fészbukos hirdetésre rábökve időpontot egyeztettem egy klímással, hogy nézze meg, kell-e takartani komolyabban a 2 éves Pana klímákat. Kijött a mester és miután megnézte azokat, mondta, hogy teljesen felesleges. Max. spec. löttyel át kell őket fújni. Adott (!!!) a spéci löttyből (Zep Coilex), mondván, ezt én magam is meg tudom csinálni (sőt, az egyik klímán meg is mutatta, hogyan kell), illetve távozáskor még a kezembe nyomott egy tekercs alu szalagot, hogy az amúgy szépen szerelt kültériknél a kalorikus csövezést tekerjem át vele, ne egye meg a nap 4-5 év múlva. És mindezért kért nulla forintot (és nem is fogadott el semmit, pedig én erősen akartam legalább a kiszállási díját, legalább), valamint beszélgettünk egy jót délután fél 6 körül. Aztán elköszöntünk, és mindenki ment a dolgára.
Szóval bele lehet futni normális szakiba is - akár véletlenül is. A telszámát és a nevét jól elraktam, ha nyűgöm van, csak őt fogom keresni, annyira szimpi volt.
-
Gubu0101
veterán
válasz
falabu88 #56554 üzenetére
Nekem klon van,de ilyet nem tapasztaltam,siman elberreg 150-250W kozt.Telen is szepen tartja a meleget,csak leolvasztasnal all le.Nyaron 23 fokra allitva 22.5-23 C kozt tartja a huvost,nulla szigeteles mellet beton panelban.Nem tudom nektek hol helyezkedik el a klima,de mi ugy allitottuk mindig a tereloket,hogy minket ne erjen,max csak telen a meleg,azert az jobban esik
-
falabu88
aktív tag
C&H Arctic tapasztalat így 1 hónap hűtés után.. A kínai fűtésre "optimalizált" klímáknak azért hűtésben is van hátránya. Mivel nem tud rendesen leszabályozni (400W körül láttam eddig, meg 130w,de az szerintem már csak simán a ventilátor), így vagy hűt rendesen, elég hideg levegővel (amivel nekem nincs bajom, de párom gyűlöli mikor éri a hideg), vagy csak keringeti a levegőt, le nem áll. A szar whirlpool ugyan megadta magát 5 év után, de hűtésre sokkal komfortosabb volt, gondolom le tudott normálisan szabályozni (fűtésben is, mert sose kapcsolgatott ki átmeneti időszakban, mint az Arctic).
Ha valaki csak hűteni tervez a klímával, esetleg ősszel-tavasszal fűteni, akkor érdemes kerülni ezeket a típusokat szerintem (gree fűtésre optimalizált klímák és klónjaik), de elég lehet akár egy alsóbb kategóriás kínai is, ami normálisan szabályoz.A következő lakásba, ahol már jópár évre szeretnék tervezni, tuti nem fogom sajnálni a pénzt egy normális japánra.
-
Megnyugtatásodra megosztom veled, hogy az első klimáink LG-k voltak 14 évvel ezelőtt, szerintem még a mai napig is mennek. Soha nem volt bajuk, amíg mi használtuk azokat - 10 évig szolgáltak, aztán költözéskor otthagytuk az új tulajnak őket. Azok már inverteresek voltak, hűtöttek, fűtöttek, mindezt csendesen.
-
TeeJay
félisten
válasz
luciferk #56549 üzenetére
Takarítást már csinálom, millió helyre ajánlanak mert én rendesen kimosom a beltérit és kültérit is. Klíma telepítés szintén csak igényesen lesz, nem vagyok híve az ergya munkáknak
A pénz hát majd meglátjuk, most ezerrel viszik a gépeket, öcsémék is felraktak már idén csak hétvégente 60gépet és a szezon most indul nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Politika
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest