- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
-
gabor9991
őstag
válasz
rmihaly #56496 üzenetére
Motoros vízszintes légterelő nincs a muse-ban, a távirányítón és az alkalmazásban van rá gomb de a valóságban manuálisan kell állítani.
Ventilátor tud jó sok fokozaton működni de télen fűtésben a quiet mód is hangos, és most hűtés módban is láttam már halkabban működő klímát.
De amúgy fűt -hűt többet nem is vártam ennyiért.
24 fokra állítva elvolt ma [ekkora] fogyasztással De a sensira se fogyasztott sokkal többet [kép] de itt azért kicsit lejjebb volt állítva a hőfok és ide egész nap folyamatosan ide süt a nap így érthető hogy többet kért. -
-
rmihaly
tag
válasz
Szállító76 #56494 üzenetére
Szia!
Van elég sok adat fent a syen.hu oldalon.
A muse beltérije sokkal kifinomultabb (több sebességes a venti, van függőleges és vízszintes motoros légterelés), adatok szerint jobb mint a bora.
Mindkét klíma kb azonos teljesítményre képes (1500W-ig is meg tudja küldeni a kompresszort). A muse kültérijében elektronikus szabályzó van beépítve (ez modernebb, jobb munkapont beállításra képes), a boraban a régebbi kapilláriscsöves adagolás van.
Ennyit találtam. -
polonic
félisten
Egyébként mennyire megbízható ezeknek az alkalmazásoknak a fogyasztás kijelzése?
-
Szállító76
tag
Sziasztok!
Leszűkítetem a klima vásárlást Syen Bora Plusz 3,2 vagy Syen Muse 3,5 kW csak nem nagyon tudom mi a 2
között a különbség kb 50000.- ft az fix. Nagyon nem találok összehasonlítást egyedül a Csepptálca fűtés amit találtam.
Köszönöm válaszotokat -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #56445 üzenetére
ma megindult a kondenzvíz, bár nem jött sok, kíváncsi leszek, a héten hogy operál majd
de legalább nem a falon folyik -
queens
tag
Üdvözlet!
Egy 14 éves LG inverteres klíma helyébe lehet újat tenni, hogy a külső és belső egység közötti csövezés ugyanaz maradjon, és ne kelljen ismét bontani (a falban megy)?
Illetve egy 9m2-es tetőtéri hálószobába lehet/érdemes légkondit tenni?
Úgy gondolom oda valami enyhe is elég lenne, de van ajánlott minimum m2, ha jól tudom.Köszönöm
-
zacci
aktív tag
válasz
ElRamos #56477 üzenetére
Ennyibol (kb. 330) boven kijon egy Daikin Sensira is, ami azert mas szint mint ezek a kinai cuccok. Halk es teszi a dolgat. En biztos nem vennem meg egyik kinait sem, ha ugyan annyiert vehetek egy Daikint. A Gari nem annyira fontos. Ha 1 honapon belul nem megy tonkre, akkor kb. soha.
-
feco70
senior tag
Minden gyártó a min csőhossz meghatározza, ha jól emlékszem a Daikim 3 m
-
TeeJay
félisten
válasz
Bennyboy #56468 üzenetére
Csak split klímát mert a mobilklíma főleg panelban sz@rt sem fog érni... Ma már szinte csak egycsöveset lehet kapni, hangos lesz, zabálja az áramot és csak körülötte lesz hideg mert ugye magáról fújnia kell ki a meleget és vákuum nem lehet a lakásban így máshol az ablakok alatt vagy ajtó alatt fogja szívni a meleget vissza. Egy legolcsóbb ótvar split is sokkal jobb mint bármelyik mobilklíma
-
rígel
őstag
Ha szendvicsben van, tehát a fal egyik oldalán a kültéri, a másikon a beltéri, akkor ráhagynak feltekerve annyi méter csövet, ami minimum kell. Ehhez felesleges arrébb tenni a kültérit. Ha van hova rakni, lehet, de az annyival több kábelcsatornázás, csúnyább és drágább is lesz.
-
mexel
veterán
Árban nincs nagy különbség de úgy tűnik mégis lesz 2,5-ös elég jó áron. Akkor meg az lesz inkább.
Szerelőktől érdeklődnék: azt hallottam hogy legalább 2m csövezést érdemes rakni hogy ne hallatszódjon be a beltéribe a kültéri hangja. ( daikinre mondták ) Ahová rákni kellene ott megoldható lenne hogy fal egyik oldalán kültéri, másikon beltéri.
Mi az igazság? Érdemes valóban tenni valamennyi csövet, vagy mehet egymással szembe is? -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Panel, 4. emelet, 3,5 szobás lakás. Éppen felújításban vagyunk, ennek keretében pedig 2 klímát szeretnék.
Az egyik helyi szerelőtől az alábbi ajánlatot kaptam (alap szereléssel):
Polar Lite 3,5 kW 240.000 ft
Syen Bora Plusz 3,2 kW 270 000 ft
Rcool Solo 2 3,5 kW 295.000 ft
Gree Comfort X 3,5 kW 350.000 ftMindegyikre 3+2 év garancia van. A Gree-t sokallom, a másik háromból melyik javasolt? Elsősorban hűtésre használnám, ha nagyon hamar jön a hideg idő, akkor rásegítenék a távfűtésre.
Köszönöm!
Üdv: ElRamos
-
rígel
őstag
Úgy gondolom hogy kellően le tud modulálni, lehet hogy le fog kapcsolni, de a nyakamat merném arra feltenni hogy sokkal kevesebbszer mint bármelyik kínai. Egyszerűen sokkal szofisztikáltabb a vezérlés. Biztos hogy takarékosabban fog működni egy 3,5KW-os Daikin, mint egy kisebb kínai.
Az tény hogy optimális egy 2,5KW-os Daikin (vagy más szoftveres oldalon is erős klíma) lenne, de a túlméretezés bizonyos határokon belül nem jelent hátrányt. Pláne ha gyenge a szigetelés, vagy az ablakon keresztül nagy a hőterhelés.Hacsak nem féláron van a kisebb a nagyobbhoz képest, sosem fog megtérülni gazdaságilag a többletfogyasztás sem. Ha egyáltalán lenne többletfogyasztás. -
danna27
csendes újonc
Ha fűteni is szeretnék a klímával, akkor ezek közül melyik a legjobb választás?
Panasonic KIT-NZ35VKE Nordic
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGK
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG (ez ugyanaz csak régebbi???)
Mitsubishi MSZ/MUZ-EF35VE Kirigamine Zen
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VFVagy nagy különbség nincs köztük?
-
Asike
csendes tag
Ennyire én se értek hozzá. Azt látom, hogy a földszinten a Fisher nordic kb üresjáratban megy csak ventillátor, mert az alsó szintet nem kell annyira hűteni. A kültéri se megy. A felső szinten meg muszály mennie mert egy rész tetőtér az egész és rohadt meleg van, másrészt már van valami nyűgje a midea blanc-nak és ha nem terhelem akkor leáll és csak újraindul folyamatosan. Tenkes kapitány azt mondta használjam amíg lehet és utána cseréljük csak le. Mondjuk tuti nem veszek megint valami kínai cuccot ami vagy bírja vagy nem. 3,5 évet bírt a midea. A fischer meg sokkal jobb áron volt mint egy japán azért van az lent most.
-
Asike
csendes tag
Miért lenne baj? Könnyebben hűt/fűt, kevésbé erőlködik, és van erőtartaléka ha esetleg szükség lenne rá. Valószínűleg kevésbé is használódik el. Nem kell csúcson járnia attól, hogy képes rá. Viszont kérdés mennyiért mert ha jelenős az árkülömbözet és nem használnád ki normál esetben a nagyobbat akkor szerintem várd meg míg lesz kisebb teljesítményű.
-
mexel
veterán
Az lehet gond ha 2,5-ös helyett 3,5-ös kerül fel egy kisebb szobához? Csak 3,5-ös daikin lenne, 2,5-ös nincs jelenleg. Nem gond ha kicsit túl van méretezve? Fogyastás, működés, stb
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok, nem találtam mobilklíma topicot ezért itt kérdezném meg, h ki milyet ajánlana egy panelszoba hűtésére? Márka és típus is érdekel. köszi előre is
-
polonic
félisten
-
-
windy
tag
válasz
polonic #56460 üzenetére
Én ezt elhiszem neked, de ez nem azt jelenti, hogy az jobb volt, 18 év alatt fejlődött annyit a technológia, hogy -bár lehet , hogy sima anyagspórolásnak tűnik - de, hogy ugyanakkora gépméret mellett, ugyanakkora felületen nagyobb hatékonysággal tudnak a berendezések hőt elvonni és hőt leadni.
-
polonic
félisten
Jajj, ne kelljen már magyarázni vagy esetleg lerajzolni, hogy gondolja az ember.
Úgy voltam vele, hogy átmegy a lényeg.
Nyilván ki fog folyni, majd jó lassan. És szerintem 4 méteren a 2 centi lejtés nem sok.Kérlek inkább azt írd le, hogy mi is volt a konkrét baja a gariztatott mitus klímának? Milyen hangokat adott ki a kültéri?
-
poli27
veterán
A weboldalukon egy cégnév sincs, és a felsorolásba csak nekem hiányzik valami, mi a fuck van a kültérivel az nem létezik?
Plusz ez is ilyen habbal befújjuk 15e ft ért kb
Alap karbantartási csomagunk az alábbiakat tartalmazza:
Működés ellenőrzése,
üzempróbaElektoromos kötések ellenőrzése
beltéri egység hőcserélő felület tisztítása
beltéri egység szűrők tisztítása
kifújt levegő hőmérséklet mérése
áramfelvétel mérése
dokumentáció -
polonic
félisten
Tudjátok mi zavar ezekben az új klímákban?
Az anyagspórolás a kondenzátorban. A lamellái olyan vékonyak és puhák.
Mi lesz ezekkel, ha mondjuk kapnak egy durva esőt, akár jeget is. Vagy a korábban említett mosásnál mi lesz azokkal a lamellákkal.
A régieknek meg olyan masszív volt, azt nem féltettem. -
pjen
félisten
válasz
concret_hp #56452 üzenetére
Nem a melegtől függ. Ha van víz valahol kifolyik, ha a cső nem lejt, vagy eldugult akkor a klíma alján a falon. Kifolyó cső végére tegyél szunyogháló sapkát. A pókok szeretnek bele költözni.
-
ladislass
csendes tag
Korábban érdeklődtem 25m2-es nappali hűtés-fűtés megoldásával kapcsolatban. A Midea All Easy Pro-t és a Midea Xtreme Save Pro-t kaptam tippnek. Mi a véleményetek ezen készülékekről? 300eFt környékén esetleg még más javaslat? Itt olvasgatom, hogy a kínai cuccokat nem mindenki preferálja. Nézzem valamelyik japán márkát?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest