Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
3 db 2,5 kW-os és 1 db 3,5 kW-os klímát tervezünk beszerelni, elsősorban fűtésre.
Gázfűtés van, a számla tavaly óta horribilis, idén ablakokat cseréltettünk (RRF pályázat), szigeteltettünk (önerő), és szintén a pályázatból lenne max. 12 kW hűtő-fűtő klíma.A klímástól több ajánlatot is kértem, így írt Polar Optimumot, Fisher Comfort Plust (6 év gar) és Fujitsu kmcc-t 10 év garival.
Én a Fujitsut választanám, bele is fér a keretbe. De érdemes lenne esetleg ASYG09KMCC helyett kicsivel drágábbat választani, amiben van szűrő is (ionos szűrő + alma katekin szűrő + levehető könnyen tisztítható előlap) pl.: ASYG09KETE, ASYG07KETA vagy ASYG09LMCE ? (bár ez utóbbi típus szinte ugyanolyan árban lehet..)
Vagy inkább érdemes lehet nagyobb Scop értékű modellt kérni (4,1 vs. 5,1), és akkor ASYG07KGTE a kisebb helyre és ASYG12KGTE típust a nagyobb helyre szerelni?
Köszönöm, ha megosztjátok a gondolatatotokat! (tudtommal más márkával nem foglalkozik az ajánlattevő, és sajnos nem rajonganak manapság a klímások az RRF-es pályázati ügyfelekért...)
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Fűtéskorszerűsítésen gondolkodunk anyukámnál, illetve nálunk is. Ha tudtok segíteni, azt előre is köszönöm!
Anyukámnak a szerelő az R-Cool Solo 18-at ajánlotta 300ezerFt-ért. Link
Nem sok értékelést, visszajelzést találtam ezzel a típussal kapcsolatban. Jól látom, hogy nem inverteres? Vagy csak lemaradt a felsorolásból?
Neki évi 120ezer Ft a villanyszámlája 30 éves gázkonvektorral, ezt váltaná ki egy klímával és H tarifával. Számításaink szerint 7 éven belül megtérülne a beruházás (klíma: 300, H tarifa: 130). (A 30 éves konvektornak nem tudom a hatásfokát, 85%-kal számoltam).Én is nézegettem már a klímákat, mert mi is házfelújításba kezdünk (nyilászárók, szigetelés, napelem, fűtés). Nekem az jött le, hogy jobb egy megbízhatóbb típus, pl.: Daikin. link.
Ez biztosan inveretesen.
Mindkettő 4-es SCOP-ot tud, de gondolom beszédesebb lenne, ha tudnánk, hogy 0 fok körül melyiknek mekkora a jósági foka.Ti mit gondoltok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest