Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
Azért nem semmi, hogy már 65 ért lehet kapni új split klímát: [link]
AUX márka.
-
allein
addikt
No, valamit kezdeni kell a földeléssel. Vásároltam egy túlfeszültségvédő hosszabbítót. Klíma külön hosszabbítóról kap áramot de, ugyanabba a konnektorba van beledúgva ahova az új túlfeszvédő hosszabbító. Következőre lettem figyelmes: miközben megy a klíma, annak ellenére, hogy a túlfeszvédő off-on van minden eszköz ami rá van dúgva csíp, tv, nas, média lejátszó
Jól össze csípett minden ami fém
Olvasva a hozzászólásaitokat, nem fogjuk azt csinálni amit a villanyszerelő javasolt. Ha jól emlékszem a másik megoldás amit javasolt az volt, hogy közvetlen a lakás biztosíték táblájára kötni a földelést.
-
válasz
csemberlen #4846 üzenetére
Akkor nem, ha a házban leföldelik a fűtési rendszert. Ezt ellenőriztetni kell!
-
-
allein
addikt
válasz
Pancsermeste #4841 üzenetére
Rárakta a műszéret a radiátorra és ezután javasolta ezt a megoldást.
-
Pancsermeste
őstag
Huhh... ezt egy villanyszerelő mondta!??
Természetesen, ha a radiátor csövezése megfelel a földelési előírásoknak akkor akár megfelelő is lehet, de mi van, ha mégse földelt megfelelő mértékben, és a klímádról valami zárlat miatt rákerül a közös csőhálózatra a fázis!? Én tuti nem merném ezt megcsinálni! -
allein
addikt
Volt a villanyszerelő. Egyértelműen földelési probléma, panelek már csak ilyenek és régen nem volt kötelező a földelés kivitelezése, következőt javasolta: radiátor csőre másfeles EPH földelőbilincset, erre a 2,5 zöld-sárga kábelt. Öntapados kábelcsatornával el lehet rejteni a kábelt. Azt mondta lehet időközben használni a klímát.
-
krx21
nagyúr
válasz
Pancsermeste #4838 üzenetére
A villásdugó fordítását pedig sok eszköznél végzik, mert jelentős különbség van néha a ház és a földelés között mérhetően a két variáció között...
-
Pancsermeste
őstag
Pedig kapcsolatba kerül, ahogy bkercso is mondja, főleg kapcsolóüzemű tápokban, a zavarszűrő kondikon keresztül. Pl. itt a C1; C2 kondik, a betáp és a föld között vannak.
Ebből is látszik, hogy teljesen mindegy, milyen irányban van bedugva a villásdugó, mindenképpen valamelyik kondin keresztül a fázis rákerül a testpontra.
Természetesen itt áram nem folyik (50Hz-en gyakorlatilag szakadásnak tekinthető) de azért kellemetlen tud lenni. Szűrőkondikról.
-
allein
addikt
Ma már nem piszkálom a klímát, reggel jön a villanyszerelő aztán kiderül mi a gond
-
-
Loha
veterán
válasz
Pancsermeste #4834 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de szerintem se a fázisnak se a nullának nem kellene semmilyen módon kapcsolatba kerülnie a klíma fém házával, csak a földnek.
-
Pancsermeste
őstag
Na, most kipróbáltam én is földelés nélkül a klímát!
Így nálam is világít a fázisceruza a házon, bár én inkább nem tapogattam meg, de tuti ez is csípne!Nálad a földeléssel lehet baj, vagy csak nincs bekötve.
Amúgy 2 hétig én is földelés nélkül használtam, amíg ki nem húztam neki külön vezetéket.Az természetes, hogy a csavarfejeknél csíp, mert ott nincs szigetelés, a készülékházon a festék szigetel. (bizonyos mértékben)
-
-
asha07lcc
tag
Hűvös lesz-. Sok gép megy hasonlóan(sajnos) de meghibásodás nincs az invertereseknél sem de igen kellemetlen a dolog. Meg kell mérni/nézni a földeléstr a klímák kikötése után. Pont ma beszéltem a saját villanyszerelőnkkel aki az érintésvédelemmel foglalkozik és nekünk mér jegyzőkönyvez.
Társasházakban ahol a vízhálózaton volt a földelés sok esetben megvan a földhálózat de a csőcxserék miatt (5 rétegő pvc stb) ez a EP hálózat már nem nevezhető Egyenpotenciál Hálózatnak.. Ez okozhat gondot nálad is ha hasonló helyen élsz.. -
-
allein
addikt
Csak csíp, nem ráz. Most ìgy elég érdekes a helyzet mert a szerelő legközelebb szerdán tud jönni, holnapra meg kánikulát mondanak
Garancia vesztességgel jár ha megengedem a villanyszerelőnek, hogy ránézzen a kültéri részre? És ha nem veszem észre és ìgy járatom a klímát?
Nem a ház ráz, rajta lévő csavarfejek csípnek.
-
Pancsermeste
őstag
Valószínűleg a tápegység Y-kondija csatolja ki a feszt a házra, ami ha nincs leföldelve tud csípni. Ebben az esetben csak feszültség van jelen (nagy bemenő impedanciájú műszerrel, fázisceruzával kimutatható), ám áram nem igen tud folyni. (egy normál izzó nem világítana)
Ettől függetlenül inkább ne tapogasd, mert lehet tényleg valami nagyobb gond van.
A földelést és érintésvédelmet mindenképpen meg kell nézetni! -
-
Loha
veterán
Ráz a kültéri egység fém háza? Mármint 230V-al ráz? Földelés hiányában sem szabadna ráznia, mert semmi keresnivalója a fázisnak a fém házon, annak max statikusan szabadna feltöltődnie földelés hiányában, tehát SZVSZ ott vmi nagyon el lett rontva a beszerelésnél, és konkrétan ez így SZVSZ életveszélyes.
-
allein
addikt
Szerintetek, bekapcsolom 1-2 órára a klímát történhet nagy baj?
-
allein
addikt
Holnap reggel jön a villanyszerelő
-
BlacKSouL
addikt
kismegszakító
-
allein
addikt
válasz
csemberlen #4812 üzenetére
Ment privát.
-
allein
addikt
Reggel hívok egy villanyszerelőt, hétvégére kanikula lesz és nem akarok klíma nélkül lenni
-
-
allein
addikt
Szerelő azt mondta hívjak villanyszerelőt és nézessen meg a lakás földelését. Van itt valaki aki esetleg villanyszerelő?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush #4806 üzenetére
Nálunk sosem jöttek még be bogarak rajta, viszont mikor tele lett a tartály amibe csöpög az erkélyen és a földre ment a víz, azt szerették a darazsak.
-
-
Lazán kapcsolódik: Rotary Subwoofer
(képek, [link])
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bkercso #4801 üzenetére
Igen.
De csak alacsonyat a padlóra, mert már a derékmagasságú állók is inkább összezavarják a "rendszert". Ez utóbbit én is próbáltam.Más, de kapcsolódó téma: A mostanában kapható asztalik lapátozása túlságosan lapos, ezért ugyanolyan légáramhoz nagyobb fordulat, ergo nagyobb zaj kell, hogy társuljon. A Hausmeisternek volt egy típusa, amiből 2004-ben sikerült egyet beszereznem, 30 centis, áttetsző, világoskék 3 lapát, kék kerek talp fehér testtel, kikapcsolható pásztázás, 3 fokozat. Annyira meredek a lapátok dőlésszöge, hogy nagyon alacsony fordulatú tud lenni az 1-es fokozat, gyakorlatilag hangtalanul nagyon nagy a légszállítása. Hasonlót sem nagyon találtam azóta sem, pedig ez éjszaka kiválóan használható.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Politika
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest