Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz hunaqua #44498 üzenetére
Megnéztem most fillérre mennyiért hozza ki a nagykerből. Amennyiben áthárítja a készülék kedvezményét a vásárlónak akkor bruttó 80.000.- telepítési díjat realizál.
Amennyiben ez letolt gatya,akkor ezt döntse el mindenki maga.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Te is tökéletesen tudod,ahogy én is ,hogy minden nagykereskedés hivatalos listaára erre a gépre 203.000.-huf. Ebből kapja a kedvezményt a telepítő.Én ennek a mértékét nem fogom leírni (pedig fillérre ismerem) ,mert te már márciusban leírtad az átlagos alap kedvezmények %-át is. Ebből ad ez a telepítő kedvezményt,és rendes árréssel telepíti. Azt is láthatod,hogy pont ehhez mérten állította be a ComfotX árát is.
Lehet ,hogy lesz majd áremelés is,mert te egy jövő héttől aktuális árlistát mutogatsz.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
NGA
addikt
-
windy
tag
válasz hunaqua #44492 üzenetére
Megint nem mondasz igazat. Ide teszem a Gree hazai forgalmazója által kiadott hivatalos árlista ide vonatkozó részletét:
Jól látható, hogy a szóbanforgó Gree Pulse gép hivatalos listaára 240.000 forint. NGA esetében a pécsi cég egy elég kedvező 47.000 forint+Áfa összegű telepítési díjat adott meg, így jön ki a br. 300.000 forint. Megjegyzem tizenöt évvel ezelőtt már ebben a magasságban volt a klímatelepítések ára. A NAgyA 235.000 forintos összege (Gree Pulse+telepítés) az gyakorlatilag úgy jön ki, hogy a v állalkozó a hivatalos listaárból adott 5.000 forint kedvezményt, és teljesen ingyen feltelepíti. Vagy számolhatjuk úgy is, hogy ingyen odaadja a gépet (úgy értem, hogy 0 haszonnal) és egy meglehetősen alacsony 47.000 forint+Áfa összegért feltelepíti.
-
hunaqua
addikt
A 3,2 Pulse hivatalos listaára 203.000.-. És még 100.000.- a szerelés ? Jó a buli!
-
hunaqua
addikt
Egyébként 235.000.-huf. áron egy Pulse-t én nem érzem irreálisan olcsónak. A munkadíjból egy fillér kedvezményt nem adott.A gép viszonteladói profitjából adott kedvezményt.
-
windy
tag
Vagy tényleg nem érted, vagy csak úgy kötözködsz....nem tudom. Nem egyes esetekről van szó, hanem általában. Én is ismerek számtalan magánvállalkozót (kb. 100 szerelő vásárol a cégünknél), aki teljesen korrekt és tisztességes az ügyfeleivel. És tudok példát arra is, hogy az ország legnagyobb klímás cége - miután többszáz ügyfelét átverte - felszámoltatta magát, és többszáz millió forint adósságot és rengeteg megkárosított ügyfelet hagyott maga után. De nem ez az általános. Húsz éve gyakorlat az bizonyos klímás körökben, hogy a magánzó nyáron felragaszt száz-százötven klímát, aztán októberben eldobja a telefonkártyáját, és tavasszal kezdi ezt újra. Se garancia, se szervízelés, se karbantartás....stb. Érdemes a fészbukon az adott csoportban körülnézni, beleolvasni, hogy mennyi ilyen "mester"-re van panasz. Nekünk is feltűnt néhány szerelő-viszonteladónknál, hogy minden évben új telefonszáma van. Egy komolyabb cégnél, ahol akár több tízmilliót is befektetnek a tulajdonosok a vállalkozásba, irodájuk, műhelyük van, 8-10 szervízautó, 10-15 alkalmazott, sokkal kisebb az esély, hogy egyik percről a másikra eltűnnek. Ha ezzel te vitába szállsz....arra nem tudok mit mondani. Természetesen én nem mondhatom meg senkinek, hogy milyen céggel szerelteti a klímáját, ez mindenkinek a saját döntése, és mindenki a döntései következményeit viseli. A tanácsom viszont mégis az, hogy érdemes jól utánanézni a szolgáltató cégnek, milyen a múltja, milyen referenciái vannak, milyen háttere van. Kisebb lesz a meglepetés.
-
hunaqua
addikt
Ez más cégnél is előfordulhat.Meghal a tulajdonos ,széthullik a vállalkozás.
-
törölt tag
Nem valószínű, hogy amelyik gyártóktól a cuccaim (kocsi, tűzhely, mikró, klíma, laptop, monitor) vannak, csődbe mennének hirtelen, ha már eddig kibírták.
Mitsubishi
Panasonic
Daikin
Dell
De ha mégis, akkor is nagyobb az esély, hogy nem romlanak el, mint valami kínai oem gyártó cuccai. -
NGA
addikt
De a kérdés az, hogy mitől komoly egy cég? Azaz pl mennyivel komolyabb egy cég, mint egy vállalkozó? Nálunk a munkahelyemen egy cég szerelte fel a klimát, és mikor javítani kellett, soha nem értek rá. Hívtunk egy vállalkozót, aki megcsinálta. Én azt gondolom, hogy fontosabb az, hogy ne azzal kezdje a cég, hogy 10e Ft a helyszíni felmérés. Nem ő tesz nekem szívességet, hanem vevőt akar szerezni, így igenis nyújtson valamit a pénzért.
És hogy miért olcsóbb a vállalkozó? Mert nem kell neki iroda, titkárnő stb, felfogad egy segédmunkást, és együtt felszerelik a klimát. Én nem azt várom el a klimaszerelőtől, hogy irodája, telephelye stb legyen, hanem hogy korrekt munkát végezzen. És mivel a légkondin is van rendesen haszna, ezért lehet olcsóbb is. Nekem pl úgy cserélnek olajat, hogy nem kérnek érte pénzt, mert az olajon szűrőkön van 40% haszna, és ez elég neki a munkadíjra. Én meg mindig hozzá viszem.[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Nem írtam, hogy gond. Ez csak a magyarázat arra, hogy miért vállalja - tudja vállalni - ennyire olcsón. Azt mindenki maga dönti el, hogy ez mennyire biztoinságos számára, hogy az olcsó ár mögötti erősen esetleges support mennyire elégséges. Egy komolyabb cég által nyújtott háttértámogatás biztonságot nyújt és pénzbe kerül.
-
Strezi
őstag
válasz LanyUs #44464 üzenetére
Leginkább semerre, mert csak fűtők evvel. Hűtésre van másik gép, sokkal jobb helyen
Emúgy hátul a fal másik oldalán megy ki oldalra a szokott csőköteg csatornában.
Hetven centi a beltéri teteje, tíz centivel a padló felett van az alja.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
windy
tag
A kondenzvízelvezetésnél az 1-2 cm/m lejtés bőségesen elég. A szerelő, aki neked ezeket mondta, hogy át fog fújni abba a távoli szobába a klíma, meg, hogy 10 cm/méter lejtés kell a cseppvíznek, az kb. teljesen nincs képben a klímatelepítéssel kapcsolatban. Szerintem Pécsen találsz ennél hozzáértőbb szakembert is. Akárhová helyezitek el a nagyszobában a berendezést, ugyanannyi hatása lesz a kisebb helyiségre. Kb. nem sok. Ha hosszú idő alatt áthűti a nagyszobát és a folyosót, akkor talán némi hűtés jut a kicsibe is, de látatlanban azt mondom, hogy lesz minimum 3-4 fok különbség. Szakmailag teljesen helytelen elképzelés oda betenni a 3,5 kW-os klímát. Ebbe a lakásba egy 2,5 kW-os és egy 2 kW-os berendezésre van szükség, mely két oldalról behűti az egész lakást kb. a konyhával együtt is.
-
windy
tag
válasz Nagya21 #44454 üzenetére
Az egy igazi letoltgatyás nullahaszonkulcsos ajánlat, amivel az adott klímaszerelő gyakorlatilag nem keres szinte semmit. Azért ilyen olcsó most, mert holtszezon végén vagyunk, a kis szerelők, akik egyébként is olcsón dolgoznak, nem képeznek elég tartalékot ahhoz, hogy átéljék a telet, éheznek már és tökmagért is elvállalnak bármit, hogy ne haljanak éhen. Lassan indul a szezon, lehetne 30 fok is, ehelyett 3 van, és rengeteg kis klímás vállalkozó cég van, aki a túlélésért küzd. Érdről vsz. a webklimától rendelted (csak gondolom) .
-
mrmft
senior tag
Kondezviznek ki kellene folynia, ezert lejtetik. Kerdezz meg egy masik telepitot, az 10cm feleslegesen soknak tunik. En is az ablak ele tennem, gondolom ott van a legmelegebb, a hideg pedig ugyis el fog terulni a lakasban, ha nyitva vannak az ajtok. Ha az ablakot es elotte levo teret kevesbe hagyja melegedni jobb lesz a hoerzeted.
-
hunaqua
addikt
Nagya21
NGAAmennyiben a Pulse mellett döntötök, írjátok meg majd az első benyomásokat.Sokakat fog szerintem érdekelni.
-
rmihaly
tag
Nem kell kifújnia. Ha hideg a baloldali szoba akkor abból jut a másikba is - persze ilyenkor kicsit lassabban de eljut a másik helységbe is.
Fontos hogy állandóan menjen ne kapcsolgassátok ki/be.
Másik szobában így is 1-2C-al melegebb lehet, de alacsony páratartalom mellett nem vészes. -
LanyUs
senior tag
válasz Strezi #44252 üzenetére
Nálad amúgy merre folyik a beltériből a kondenzvíz ott a ház közepén?
Ha szépen megkérlek leméred nekem a földtől való magasságát a beltéri tetejéig?Elő szeretnék készülni az elhelyezésre, mert 2 hét múlva jönnek telepíteni. Találtam fém dűbelt is, amibe betekerhető a gumibak csavarja, így a földre teszem a kültérit.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
A felvázolt megoldás korrekt, kihozta a helyből amit lehet. De, inkább legyen abban a szobában optimális helyen a klíma, az ablak mellett(mint mások is írták).
Úgy is jelentős hatása lesz az egész lakás klímájára).
Ha meg mégsem elég, akkor idővel tehetsz fel másik gépet, és lesz egy jó megoldásod egy erősen kompromisszumos helyett.
Pl. így pont a fürdő környékén lesz a leghidegebb, meg huzatos a közlekedő, ahol mindíg jársz ...[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
-
NGA
addikt
válasz rmihaly #44459 üzenetére
Ilyen az alaprajz. A lényeg, hogy mindkét szobát hűtse. A konyhaajtó be lenne zárva. A bal oldali szoba a felnőtt, a jobb oldali a gyermek. A telepítő így javasolta, mert így át tud fújni a másik szobába is. (szoba szélesség 3,5m, előszoba szélesség 3,5m, gyerekszoba szélesség 2,2m) A narancs plecsni a bal falon lenne a légkondi helye:
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Kondenzvíz csövön visszafújó szél ellen lehet valamit tenni?
Sopron elég szeles, főleg a 4. emelet
Ha szembe fújja a szél a falat, ahol ki van vezetve a cső, a beltériből sűvít.
A fal áttörésnél nem jön be, az szépne be van csinálva.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nagyszoba+hall 27m2, a lakás 52m2 nagyszobából ventivel nyomatom a konyha -folyosó irányába a hideg levegőt, ha a Zasszony főz...
Az AEG 3.7kw-os on-off volt(ujkorában papirszerint), a gree 3.2kw lesz.
Csak hűtésre kell, füteni igen ritkán fütési szezon elött-után pár órát használjuk.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
mpo
veterán
válasz Nagya21 #44445 üzenetére
A hűtött négyzetmétert nem írtad.
Van tapasztalatod az AEG-vel, ha elég volt a teljesítménye, akkor legalább ilyen teljesítményű kell, hasonlítsd össze az újjal.
Ha az új elmegy 10 évig, akkor az árkülönbözetet eloszthatod tízzel.
A műszaki adatokat szoktam összehasonlítani, nem csak az árakat.
Műszaki cikket sem úgy veszek, hogy bemegyek a boltba és az eladó rám sózza azt, amit épp el kell adnia.
Néha többet tudok a termékekről, mint az eladók.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Nagya21
addikt
-
senior tag
válasz Nagya21 #44445 üzenetére
13 évvel ezelőtt, egy LG akármi inverteres 2,5 kW-os simán megfelelő volt egy 9. emeleti (legfelső szint) szigeteletlen panelban a nagyszoba hűtéséhez. Volt olyan nyár (amikor még nem volt meg a klíma), hogy 36 fok volt a szobában kora délután. Erre teljesen jó volt a 2,5-es LG.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
hunaqua
addikt
válasz Nagya21 #44442 üzenetére
Én csak a saját véleményemet tudom mondani.Amennyiben hűtésre kell simán bevállalnám a Pulse-t. Az idejáró telepítők szerintem nem ismerik.(még)
-
hunaqua
addikt
válasz Nagya21 #44439 üzenetére
Nekem tetszik a Pulse,de senkitől nem hallottam még róla semmit. A Comfort X-et nem kérdezted,hogy mennyiért rakják?
-
mrmft
senior tag
válasz Nagya21 #44429 üzenetére
Ennek az arabol mar kapsz Mitsubishi HR-t. Nalam a Gree markaszerviz tette fel, elmondja minden alkalommal amikor jon karbantartani, hogy ez milyen konnyen takarithato es milyen halk klima. (kb. 64m2-t lehut nyaron, 20m2 szoba sarkaban van - keleti, szigetelt, beton haz).
-
hunaqua
addikt
válasz DithenS #44430 üzenetére
Klíma telepítő fórumtársunk beírása (március 21.) Keress vissza!
"Nem lenne etikus, ha megnevezném az általam legnagyobb árréssel
eladható klímát, de az éppen nem noname, meg nem kínai,
és nem 300K vagy az feletti."Ne rám haragudj amiatt,hogy nem vagy képben! .
[ Szerkesztve ]
-
rocsaba
tag
válasz DithenS #44430 üzenetére
Na kezdődik…..
„Annyi faszságot össze hordasz itt, hogy komolyan tiltás járna érte...”Felsorolnád, hogy miért járna tiltás szegény fórumtársnak?
„A nagyker általában fix árrésen árul kiskernek, de vannak egyéni szerződött partnerek, akik kedvezőbben kapják meg a terméket.”
Szerintem mindketten ugyanazt állítjátok?
„A gree köztudott hogy fixen nagy árréssel dolgozik! Egy klímás ismerősöm is megmondta, elég agresszív kereskedést folytat ezzel. A többi klímán sokkal kevesebb az árrés és a haszon,”
Ezt már több telepítő többször cáfolta!
„Amúgy nem tudsz te semmit, ezerszer bebizonyítottad itt...”
Ezt nem is értem…..
baloghgabor
"Én már csak röhögök a hülyeségein, ahogyan erőlködik. Egy időben fel sem jöttem, majd gondoltam fizetősre váltok, hogy ne lássam. De rájöttem, kár lenne kihagyni ezt a trollt!"
Na, ennek most mi az értelme?[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
Én már csak röhögök a hülyeségein, ahogyan erőlködik. Egy időben fel sem jöttem, majd gondoltam fizetősre váltok, hogy ne lássam. De rájöttem, kár lenne kihagyni ezt a trollt! 😁
[ Szerkesztve ]
bégé
-
félisten
Srácok , légyszíves hagyjuk abba személyeskedést, térjünk vissza a topikhoz .
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
"Zoli"
csendes újonc
Csak ki akar hozni a sodrodból, nem veszed észre?
Nem kell reagálni rá és kész!
Na meg trollkodik is egy kicsit! -
NGA
addikt
Volt egy telepítő nálunk, a Gree Pulse-t ajánlotta, 47 nm-es lakásba a 3,2 kw-ost. Erről van valakinek tapasztalata?
-
DithenS
senior tag
válasz hunaqua #44428 üzenetére
Te most ennyire...? Két partner közti szerződés titkos adat... Annyi faszságot össze hordasz itt, hogy komolyan tiltás járna érte...
Tudod, egész nap vállalatirányítási rendszerben dolgozok (téged elnézve ez nagyon kínai lehet, googlezd ki) és az árrés mértéke függ a partnerrel kötött szerződéssel. A nagyker általában fix árrésen árul kiskernek, de vannak egyéni szerződött partnerek, akik kedvezőbben kapják meg a terméket. Ezekbe nem látok bele én sem, csak következtetni tudok, mert látom az árat. De magát a szerződést én sem látom a cégen belül, hisz bizalmas info. Nyílván a nagykereskedelmi vezető tudja.A gree köztudott hogy fixen nagy árréssel dolgozik! Egy klímás ismerősöm is megmondta, elég agresszív kereskedést folytat ezzel. A többi klímán sokkal kevesebb az árrés és a haszon, ennek megvan a minőségbeli oka is, meg egy csomó más indok is.Viszont a nagy árrés hátránya az, hogy a Gree egy 140.000Ft-os termék, amit nálunk 220.000Ft-ért adnak... Csak hogy minőségben ugyan az, de van rajta haszon. De akkor már ezerszer egy japánt veszek ennyiért.
Amúgy nem tudsz te semmit, ezerszer bebizonyítottad itt... -
Nagya21
addikt
válasz hunaqua #44418 üzenetére
Hali!
Tudom hogy nagyon új, (idei forgalmazás) meg nincs tapasztalat, de legfőképpen az érdekelne, hogy ha valaki szerelő megnézte e már gyakorlatias szemmel, főként a tisztíthatóság érdekelne(pl mokuskerék kiszedése lehet-e, vagy nem).
-
hunaqua
addikt
válasz DithenS #44427 üzenetére
Mivel te nem tudod,más még tudhatja.
-
hunaqua
addikt
válasz Vikooo #44425 üzenetére
Nem ismerem, de ami cuccom volt Toshiba azt szerettem. Nem nagyon írnak itt róla. Egyébként Hitachi-t is simán be mernék vállalni.
-
hunaqua
addikt
Jó gép amit vettél,nincs evvel semmi gond.
-
mpo
veterán
válasz hunaqua #44422 üzenetére
Hűtésre használtam.
12 év után csökkent a teljesítménye, a szerelő vagy nem tudta vagy nem akarta megoldani.
A távirányítón a legyező vezérlés gomb nem működött, az új távirányító 40000 Ft lett volna.
Már nem akartam a 12 éves gépre költeni, elajándékoztam, így a megsemmisítésért nem kellett 10000 Ft-ot adni a szerelőnek.
Mondtam, Gree-t ajánlott a szerelő, aki 12 évig járt karbantartani.
Megvagyok "I feel" és WIFI vezérlés nélkül, nekem nem hiányzik, eddig se hiányzott.Ha érted, akkor már elavult.
-
hunaqua
addikt
Mennyi gondod volt a régi Hitachival? Nem ajánlott senki Panasonic-ot vagy Toshiba-t vagy Mitsubishi-t?
-
mpo
veterán
válasz hunaqua #44420 üzenetére
Mert nincs olyan szervizháttere, mint a Daikinnak, az Air Exchangert csak ők gyártották, de már megszűnt, pedig jó volt.
Az Ururu Sarara meg egymillióba kerül, annyit nekem egy klíma nem ér, ahogy mobilért se adnék 500e Ft-ot.
Írtam, hogy majdnem Gree lett az ára miatt, de a piac változott éppen.
Nem windy szerelte, nem is ismerem őt, de itt azt írta: "Jó döntés."
Nekem ennyi elég.Ha érted, akkor már elavult.
-
hunaqua
addikt
Miért nem maradtál a Hitachinál? Hiszen bevált!
-
mpo
veterán
válasz hunaqua #44416 üzenetére
Akitől a Hitachit vettem, ő is Gree-t ajánlott, a Daikinra húzta a száját.
Idős barátomnak egy másik cég Gree-t ajánlott és szerelt föl.
Barátom hamarosan szerelteti, neki is három cég Gree-t ajánlott, de Daikint vesz.
A környéken a szerelők többsége a Gree-t ajánlja és szereli.
Engem nem érdekel, hogy miért.Ha érted, akkor már elavult.
-
hunaqua
addikt
válasz Nagya21 #44412 üzenetére
Szerintem nem nagyon lesz még róla tapasztalat,nagyon új gép még.
-
hunaqua
addikt
Te mire gondolsz? Amit csak kínából lehet rendelni és 20usd?
Persze,csak már itt arról van szó ,hogy a lelketlen átkozott galád pénzsóvár szerelők raknak csak kínait. Az áldott galamblelkű Teréz anyuk meg a japánt!
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz hunaqua #44414 üzenetére
A Gree-nek nincs hozzá köze.
A médialejátszó topikban miért nem ajánlgatod a gagyi termékeket, miért csak itt csinálod?
Ott meg sem említed a hasznot, itt meg azon lovagolsz, holott a vevőknek mindegy mennyit keres a szerelő az eladáson, a számla végösszege érdekli.A fogorvos sem mondja meg, mennyit keres a fogtechnikuson.
Nagyon sokat![ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
hunaqua
addikt
"Beszélj a kínai médialejátszóról, amit 4/32 GB-tal adnak el, az Android is ezt mutatja, mert a szoftverrel is csalnak.
Valójában meg 2 GB RAM van benne."Ez nem tudom,hogyan kerül most a képbe? Ennek mi köze mondjuk a Gree-hez?
pjen
Ez így van,ezért is írtam
"Az alap árrés általában minden cégnél nagyjából egyformán x%. Persze,erre jöhet még db,vagy szezonális,vagy bármi plusz,de ezt engedjük most el. "[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz hunaqua #44409 üzenetére
Az alap árrés is lehet különböző két klíma között, még azonos gyártónál is.Két különböző ģyártó terméke között biztos nem azonos az árrés.Aztán az árrést még elég rendesen befolyásolja az eladó és vevő (nagyker-telepítő)egyéni megállapodása.Csak egy példa:nem mindegy, hogy 2 vagy 15 gépet vásárol, akár 20% is lehet az eltérés.stb.
-
Nagya21
addikt
Üdv Minden kedves Topiclakónak!
Le szeretném cserélni a 11 éves AEG 3.7Kw on-off klímámat.
A kinézett egy Gree Pulse 3.2Kw klíma.
(panel nagyszoba+hall, szigetelt 7cm-es 9. emelet kétoldalt nyitott, erkély bambusszal sötétítve, keleti oldal.
A külső fal déli oldal a nap nyáron szinte este 5-6ig fűti)
A hozzáértő kollegák véleményére lennék kíváncsi, tudom új a készülék típus, de hozzáértő szemmel mit látnak benne? (halk -nem halk-megbízható-könnyen takarítható mokuskerékre különös tekintettel, mert az AEG -nél megküzdöttem vele....)
-
mpo
veterán
válasz hunaqua #44409 üzenetére
12 évig volt egy jó Hitachim.
Kinéztem a Gree-t, mert 50000-rel olcsóbb volt, mint a Daikin.
Amikor a vásárlás eljött, egy árban voltak, így a Daikin lett.
Engem a vételár érdekelt és nem a szerelő haszna.
Az általad megállás nélkül reklámozott márkák, még rémálmomban sem jutottak eszembe.Beszélj a kínai médialejátszóról, amit 4/32 GB-tal adnak el, az Android is ezt mutatja, mert a szoftverrel is csalnak.
Valójában meg 2 GB RAM van benne.
Az is kínai termék.Ha érted, akkor már elavult.
-
hunaqua
addikt
Tökéletesen tudnak számolni,csak könnyebb eladni egy olcsó mint egy drága klímát,és azon is bőven van profit. Nem annyi mint a japánon,de bőven megéri.
pjen
Nem,én soha.
DithenS
"a nagyker és klímás közt létrejött szerződés határozza meg, mekkora az árrés."
Ez így van!
Az alap árrés semmivel sem kevesebb a Daikin-nál mint a Gree-nél. Ez nem összegben,hanem %-ban van meghatározva.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz hunaqua #44405 üzenetére
Nem a klíma alapára dönti el, hogy mekkora a haszon, hanem a nagyker és klímás közt létrejött szerződés határozza meg, mekkora az árrés. Ennek a klíma árához semmi köze.
Lehet hogy egy fél milliós gépen csak 50 ezret nyer, de az is lehet hogy egy olcsóbb Gree géppel ennél is nagyobbat.
A greet azért nyomatják, mert sok rajta a haszon mind a nagyker oldalon, mind a klímaszerelő oldalán. Ettől függetlenül egy lelkiismeretes klímaszerelő nem csak a pénzt nézi, hanem azt is, hogy aki megbízta, az elégedett legyen. Igen, sok szakembernek nem érdeke, hogy jól járjon az ügyfele, és képes simán át is verni.
Hallottam, hogy egy panellakás fürdőszobáját egy 2 fős brigát 3 millióért csinálta meg.... Ők a tróger karegória, de van olyan, aki lelkiismeretesen szép munkát végez, és nem csak a saját érdekét nézi. -
hunaqua
addikt
válasz Vikooo #44403 üzenetére
Csak a játék kedvéért. Az alap árrés általában minden cégnél nagyjából egyformán x%. Persze,erre jöhet még db,vagy szezonális,vagy bármi plusz,de ezt engedjük most el. Tehát minél drágább,annál nagyobb a profit. Akkor ha telepítő vagy melyiket érdemes eladni ? Mondjuk a 260.000.-huf árú Senzira-t,vagy a 166.000.-huf árú Bora-t?
Hidd el,amennyiben telepítő lennék én is Japánt ajánlanék elsőre!
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Múlt hét szerdán szerelte volna be a légkondis a klimát, de koronavirussal kórházban van. Nem is fog egyhamar szerelni.
Kellene egy jó légkondis, aki számlaképes, el lehet számolni felújításnál a számláját, és garanciális új klimát rak fel, nem kezdő
Helyszín Pécs -
hunaqua
addikt
válasz DithenS #44401 üzenetére
Ne legyél naiv!
Ne gondold, semmivel nincs kevesebb % profit a japánokon. Sőt!SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest