Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
igen. pontosan én is pont így látom. Halogattam 3 éve. Akkor nem tudom mennyivel lett volna olcsóbb, de gondolom az euró meg más dolog miatt olcsóbb lett volna.. Csak be kell ruháznom rá - későbbi lakás eladási árból kijön.. és amíg ott lakok addíg is megvan a KOMFORTérzete az embernek. Pedig azt gondolná az ember hogy nem kell, 26 fok van éjszaka okos ablaknyitással, nappal 27-28 talán most lehet feljebb meg pár tizeddel.. de a PÁRA az egyszerűen elviselhetetlen. és most még egy komolyabb lehűlés esetén is kellene 3 nap mire visszahűl.. hát az most nem lesz mert az minden lesz ami most jön csak nem rendes visszahűlés.. max ha éjszaka nyitja zárja az ember okosan az ablakokat továbbra is lehet fogni majd a melegedésen. Lehet a hűtést sokszor nem fogom használni csak a páramentesítést... Plusz ugye home office miatt nincs az hogy folyamatos irodába járás miatt annyira nem érzi az ember a meleget. Meg aludni is kell, van több tényező amihez nem akarom még ezt is felvenni mint alvásminőség csökkentő dolgot. Plusz ha telik rá.. Sokszor tapasztalom (magamon is..) hogy sok mindenre költ az ember (autó, szerviz etc) de egészségre - végülis ez az lehet mert azért ez terhelő helyzet ez a meleg - nem igen, vagy nagyon húzza az ember a száját egy kisebb összegű beruházásra is.
-
Victoryus94
őstag
Emeleten van a háló-nappalink, és a dolgozószobám is.
Az a gond, ha kikapcsolom a klímát, visszamelegszik nagyon gyorsan.
A fentiek alapján az egyetlen előny az lenne, hogy halk (és hatékonyabb), tehát kevésbé zavarna hogy dolgozik mögöttem. De utána ha átmegyek a nappaliba filmezni, ugyanúgy megdöglök a melegtől, hiábya költök rá 4x ennyit. (vagy fizethezek 10x ennyit azért hogy mindkét helység klímás legyen)[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz Victoryus94 #45871 üzenetére
"évi 15-30 nap használjuk néhány órát. (Ráaádsul 4-6 éves távon költözni is szeretnénk)"
Én is így gondolkodtam. De közben felszereltettem a klimát és:
- hétvégén, mikor kint 39 fok van, egész nap megy a klima
- hétközben a munkahelyemen bekapcsolom (wifis klima), majd mire hazaérek, hűvös a lakás.
- éjfélig járatom, ekkor kapcsol le magától (beállítom a kikapcsolást) ekkor már lehűl annyira a levegő.
- a lakás eladhatóságát jelentősen növeli egy beszerelt klima
- a klimát április-májusban kell beszereltetni, akkor másnapra van időpont -
kchris78
veterán
Smarttá tenni minden légkondit: [link]
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45890 üzenetére
Nekem is fűtésre kell elsősorban, a ház alapban hűvösebb az átagnál. A wifi egy dolog miatt lenne kényelmes, télen, mikor elindulok a munkából, távolról bekapcsolnám, és meleg lenne, mire hazaérek. Viszont, ugyanezt meg lehet csinálni időzítéssel is, úgyhogy ha túl nagy a felára a Fujitsunál a wifinek, nem kell.
A szervizháttér viszont nem utolsó szempont. Azt hiszem, az LTCA mellett teszem le a voksom, csak azt kéne tudni, hogy elég a 09, vagy a 12-es kell. 20 nm, két egybenyíló szoba, a belmagasság is alacsonyabb az átlagnál az ablakok ÉNY-DNY irányban vannak. A neten lévő kalkulátorok szerint elég a 09, de majd úgyis a szerelő mondja meg.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz Fruityloops #45889 üzenetére
áldozz rá még egy kicsit és tegyél akkor már fel egy mennyezeti ventilátort.
az ilyen állványosokhoz képest más kávéház.
szüleimnél (idősek), panelban nagyon bejött.
arról nem beszélve, hogy alacsony és közepes fokozaton gyakorlatilag nincs hangja, egy 12 négyzetméteres szobában viszont nagyon kellemes légáramlatokat kavar huzathatás nélkül.
persze fel kell szerelni, bekötni 230-ba, satöbbi.Vérboci
-
törölt tag
Háj!
Huszonöt fokos lett a ház, ez még kibírható, de beszorul a levegő azt pedig nem szeretjük. Ventilátort próbáltuk, idegesítően zajos és kevés levegőt mozgat. Klíma kell, ha már szellőztetőrendszerre nincs lóvé. A helyiség amiben lenne 45 nm és két rányíló 15 négyzetméteresben is kellene egy kis frissesség. A ház szigetelése rendben, így hiába a sok négyzetméter nem hinném, hogy nagy teljesítményű klíma kellene, hisz most is csak 25 fok van. A probléma szerintem a modulálás alsó értékével lenne. Mivel fontos a zajtalanság ezért két klímát néztem eddig, az itteniek alapján. Csak hűtésre.
Daikin ftxf 1.3-3.5 kw
Mitsu hr35vf 0,8-3.4 kw
Mást tud valaki esetleg? Javaslat? Ha később lesz esetleg valami jó/jobb ajánlat azt is megvárnám, nem sietek sehová.Árban nem szállnék el mivel, egy évben maximum, ha 20 napot menne. Vásárlás csak Magyarországról szerelve 350k a maximum. A szerelés is tök egyszerű, egy darab 70 centis falat kell átfúrni és kész.
-
kchris78
veterán
ez még a nagy meleg berobbanása előtt volt ugyhogy ez nem ér .
-
tothjozsi96
addikt
válasz Fruityloops #45889 üzenetére
Klímafüggönyt kell venni és mehet az ablakon kifelé a cső.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Hauptmann #45882 üzenetére
Minden klímát lehet wifi-vel ellátni, csak kérdés megéri-e? Sajnos a Fujitsu nem jeleskedik ebben. Azaz nem kis pénz, sok tízezer utólag hozzá. Nekem mondjuk abszolút nem hiányzik. Vam sokminden, amit okosítok itthon de speciel ezt nem. Igaz, csak fűtök vele, de ha elmegyek itthonról 18°C, hazaérek 22-24°C" éjjel 16°C a beállításom a tavirányítóval. Nyilván, aki szeretne hozzá, annak jól jön. 😊
Az meg, hogy kinek mi a jobb, szintén egyéni dolog. Elvileg egyik sem nagyon hibásodik meg. Fujitsu javítás mégis egyszerűbb talán, Mitshubishinek nincsen közvetlen szervize itthon. És mint mondottam a Fujitsu nagy hidegben is brutális meleget tud, amikor kell. De nagyon nem tévedhetsz egyikkel sem!bégé
-
Fruityloops
tag
Na arra az álláspontra jutottam, hogy mivel ugye klímára rohadtul nincs pénzem, mobilklímát meg az agyhalott közös képviselő és gondnok itt panelrengetegben nem engedi kivezetni ablakon a csövet, a léghűtő amit meg írtam nem ér semmit írtátok rá felesleges pénzkidobás, így beszerzek a meglévő ventillátorom mellé egy komoly nagy ventit, áldozok rá 15 ezret, a semminél ez is jobb lesz. :-(
-
tothjozsi96
addikt
válasz Blackmate #45885 üzenetére
Persze, ezt a gépet vettem meg, Electrolux EXP34U338HW
Rendeltem hozzá egy klíma függönyt is, Trotec AirLock 100-ast, Praktikerben még akciós hogyha érdekel esetleg valakit.A gép nagyon jó, viszont én 40m2 szoba hűtésére használom, 1 óra alatt 2 fokot lehűt. Viszont nem tudom hogy klíma függöny hiánya miatt van-e, de az első 1 óra alatt ahogy írtam is 2 fokot hűt, viszont utána stagnál, vagy nagyon lassan hűl már csak tovább a szoba hőmérséklete. 150 éves műemlék épület, régi nyílászárók, hőszigetelés nincs. Néztem Youtube-on videókat, ebből a videóból azért kiderül hogy van értelme a klíma függönynek.
Fekszem az ágyon és a lábamnál néha én is érzem hogy mintha egy kis meleg levegő odajutna, ritkán érzem, de érzem. Kíváncsi vagyok hogy mennyit fog hozni a klíma függöny.Egyik ismerősöm vásárolt pár napja klímafüggönyt, neki valami legolcsóbb mobil klímája van, 2,05kW a leírása szerint, ő nem volt megelégedve vele, felrakta a klíma függönyt és azt mondta hogy nagyon hasznos. Az a forró levegő amit kifelé fúj a klíma az elvezető csövön, annak egy jó része bent fog landolni, ez a függöny segít abban hogy ne kerüljön vissza a szobába.
-
Blackmate
senior tag
válasz tothjozsi96 #45884 üzenetére
S meg szabad tudni mi vált be neked? (Gyártó/típus)
-
tothjozsi96
addikt
A topik ahogy látható is, semmilyen formában nem foglalkozik a mobil klímákkal. Ami még ennél rosszabb az az, hogyha valaki beírja hogy mobil klíma, azt vagy mindenki figyelmen kívül hagyja, vagy jön a másik reakció hogy csak kétcsövest.. Így nehéz.
Én személy szerint nem örülök ennek, sokat olvastam vissza 'mobilklíma' keresőszóval, nem találtam semmi hasznosat, végül vásároltam egyet és nem bántam meg.
-
mgoogyi
senior tag
válasz Hauptmann #45882 üzenetére
https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/attachments/FUJITSU%20Split%20kl%C3%ADmaberendez%C3%A9sek%202021.pdf
wifizhető opcionálisan, ahogy a legtöbb Fuji.
A KGTA és KGTB Fujik még az alternatívák. Ezek újabb R32-es gázzal töltött, papíron jobb hatékonyságú, halkabb, de kevésbé fűt jól, mint az LTCA. -
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45868 üzenetére
Az LTCA wifizhető? A Mitsubishi FH25VEHZ -15 fokig adja le a maximálisat.
Flashcash,
A táblázatod szerint meg a Mitsubishi a jobb. Baromi nehéz döntés lesz ez így, árban is kb. hasonlóak.
-
mgoogyi
senior tag
válasz baloghgabor #45878 üzenetére
Csak táblázat értelmezés gyanánt írtam be.
-
iceQ!
addikt
válasz seolwon #45873 üzenetére
Jó, de melyiket? Ami tényleg hatásos egy kicsit is... Hűtöközeg besorolás melyik legyen?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz mgoogyi #45865 üzenetére
A Mitsubishinél egy padlón álló parapet légkondi adatlapját tetted be.
Szerintem egyébként sok függ a beállításoktól, ahogy mások is írták lehet egy hatékonyságra optimalizált mérést nézel, de nem csak ílyen beállításokkal lehet használni.Ez valami Svéd energiahivatal honlapja, van rajta Fujitsu is, de nem pont ugyanaz a típus:
[kép][ Szerkesztve ]
-
Ajatollah
csendes tag
Sziasztok!
Keszthely környékén ismertek olyan klímást, akit jó szívvel tudtok ajánlani?
A nyaralóba szeretnék rakatni egy Sensira-t.
Köszi!
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Most volt itt a klíma szerelő ezt a klímát ajánlotta szerintetek?
https://www.sinclair-solutions.com/hu/termekek/oldalfali-klimakeszuelek/terrel-sorozat/9385-sih-soh-13bit.html30nm2 nappaliban lenne.
-
SophieAnne
csendes tag
Sziasztok!
Mivel azt írtátok, hogy a mobil klímák nagyon hangosak estére, jobban megéri egy ventilátort venni helyette (legalább olcsó)? Azt lehet estére bekapcsolva hagyni?
Tudna valaki ajánlani egy megbízható típust, ami esetleg nem is olyan hangos?
Köszi! -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
20 nm szobába kellene egy mobil kílma max.: 80 ezer Ft-ig. Sajnos normális klímát nem lehet beszereltetni. Fűtést nem kell hogy tudjon.
Erre esetleg van valami jó ötlet / ajánlás hogy mit vegyek?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok,
Tegnap hirtelen felindulásból elugrottam a METRO-ba, és megvettem a 45.000Ft-ra leárazott mobil klímát (ARO MAC-1510C).
Más klímám még nem volt soha. A barátnőm kifejezetten utálja őket, így nem tűnt logikusnak 200-300 ezret kiadni, hogy majd 1 hónap múlva (legkorábban) valaki felszerelje nekem, hogy aztán évi 15-30 nap használjuk néhány órát. (Ráaádsul 4-6 éves távon költözni is szeretnénk)
Előnyök:
Amíg megy elviselhetőbb a benti hőmérséklet. (Kint most 36 fok van, bent a többi helyiségben 29-31, ahol megy a klíma ott 26-27 körül, de hűvösebbnek érződik).
Este 1-2 fokkal lehűtötte még a nappalinkat is. (Az éjszakai szellőztetés szélcsendben nem ért semmit, még kereszthuzatot se sikerült csinálni)Hátrányok:
Zajos (60-65db körül)
A nappalihoz már gyenge (25-30m2; ezt 6-12 m2-re ajánlják)
Ha lekapcsolom a falak, és a környező szobák fél órán belül visszafűtik a szobát.Összességében:
Ha halkabb lenne 10-20db-el, akkor kifejezetten tudnám ajánlani kisebb szobák hűtésére.
Jelen állapotban inkább kisebb helyiségek ideiglenes hűtésére tudnám javasolni, ahol nem tartózkodik senki folyamatosan (de pl egy gép, vagy élelmiszer miatt kell a hűsebb levegő).
Én sajnos a héten belázasodtam, nekem arra jó, hogy egy kicsit segítsen lehülni. 30+ fokban nem egyszerű levinni a lázat. -
mgoogyi
senior tag
válasz Hauptmann #45867 üzenetére
-20 fokos kinti hőmérséklet
20 fokos benti hőmérséklet
1.29 kw áramfelvétel
3.19 kw fűtőteljesítmény
25VEHZ esetében pl:
-10 kint
21 bent
539 watt áramfelvétel
2.04 kw fűtőteljesítmény
Én laikusként azt látom, hogy néhány gyártó visszafogja a teljesítményt alacsonyabb hőmérsékleten a jobb COP érdekében (pl. Mitsu vagy Daikin)
A Fujitsu meg elengedi a lovakat a COP beáldozásával. -
Janusz001
őstag
Gree és társainál nem lehet a távirányítóval való állításkori pittyegést kikapcsolni?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Hauptmann #45866 üzenetére
Nekem Fujitsu LTCA van, nekem ez sem hangos. - 7°C külsőnél a gyári értéket adja le! Nálam - 20°C alatt is rendben ment. Igaz COP mérésre nem vagyok berendezkedve, de akkor már nem is annyira lényeg talán. (az SCOP meg szezonális érték, az bármi is lehet) 😊
[ Szerkesztve ]
bégé
-
Hauptmann
addikt
válasz baloghgabor #45856 üzenetére
Leginkább fűtésre. A Mitsubishi VEHZ is fűtésre optimalizált, -15-ig tudja leadni a maximális teljesítményt, -25 fokig a garantáltat (ami nem tudom mennyi, erről nem találtam infót). A Mitsubishi fűtésben 1-6,3 kW, a Fujitsu 0,9-5,3 kW között szabályoz, SCOP-an is jobb a Mitsubishi 4,9, a Fujitsu 4,6, bár, ez a legutolsó utáni szempont.
Viszont, a Fujitsu-ról mindenki jókat mond, a Mitsubishivel nincs nagyon tapasztalat.
Nehéz a választás.
-
edk-
őstag
A napi több mobilklímás kérdés miatt érdemes lenne beírni az összefoglalóba a tudnivalókat...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 65m2-es teglaepitesu, belvarosi, harmadik emeleti, eszaknyugati fekvesu lakas, kb 25m2-es nappalijaba keresnek mobilklimat.
Epphogy jott a nagy meleg, maris napok ota 31-32 fok van a lakasban.
Ejszakara kinyitva az ablakokat sem megy 29 fok ala.
Arban olyan 150k-ig terjedne a keret, hutes-futes kombinalt funckioval, ha lehetseges.
Ti mit javasolnatok? Illetve hol erdemes venni? Random arukereso webshop-okkal mennyire lehet befurodni?
Elore is koszi -
Flashcash
Közösségépítő
válasz baloghgabor #45856 üzenetére
A 25VEHZ jelű Mitsubishi pont a fűtésre optimalizált változat (ha jól emlékszem itt -15 fokig garantálják, hogy a tervezett fűtési kapacitását leadja). Nekem a sima (25VE) van kb. 5 éve és nagyon jó, tudom ajánlani.
-
pjen
félisten
válasz SophieAnne #45857 üzenetére
A mobil sajnos nem halk.
-
SophieAnne
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni benne, hogy mobil klímát érdemes-e venni? Ha igen, akkor milyet? Főleg estére kellene, szóval szempont, hogy halk legyen. Vagy jobban megéri egy sima ventilátor?
Albérletben lakunk, és a főbérlőn keresztül tudnánk csak beköttetni (nyilván saját költségen nem szeretnénk). -
mgabi
senior tag
Sziasztok! 60m2-es családi ház nappalijába milyen klímát vegyek? Déli fekvésű, fűteni nem akarunk vele, csak hűteni. Árban nincs megkötés. Közép kategóriás, korrekt gépre vágyom, ami megbízhatóan kiszolgál 10-15 évig.
Köszi!
-
Hauptmann
addikt
Szerintetek Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VEHZ Deluxe, vagy Fujitsu ASY-G09LTCA? Papíron a Mitsubishi halkabb egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
Na, akkor én is leírom már, hogy alszom. 😊 Ablak nyitva, éjjel-nappal. Klíma két hete kikapcsolva, szerencsére nem kell már fűteni. Habár tegnap már majdnem 25°C volt bent, ha így megy tovább, lehet kipróbálom, hogy hűteni is tud-e? 😁 Körben erdő, udvaron százéves diófa és kicsit fiatalabb eperfa (szerencsére meddő, vagy bak). Madarak meg hajnalban már ordítanak, én imádom. ♥️
bégé
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz DEJVID #45847 üzenetére
Mi se hagyjuk nyitva éjjelre az ablakot, be sem jönne a "hideg", másrészt a környék összes kutyáját be lehetne hallani, hajnalban jönne be a fény és madárcsicsergés a szemben lévő 40 méteres tujasorból..
Nekünk a sötétben és csöndben lévő alvás vált be.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
poli27
veterán
válasz SzabóTamàs90 #45844 üzenetére
Rendben továbbra is kapcsolgasd ki be akkor az inverteres klímádat
-
kchris78
veterán
kiegeszites: es ebbol lejon az is hogy igen, telen is ki lehet kapcsolni a kazant, megeri. amugy nyilvan nem kapcsolja ki az ember eleg csak a termosztatot telen alacsonyabbra venni hogy ha hosszu ideig nincs otthon az ember hogy a hoaramlast csokkentse az ember... amugy erdemes ugy elkepzelni a dolgot: ha hutesz akkor toltesz egy kancsot.. a hoaramlas kiengedi a folyadekot... es minel kisebb a homerseklet difi annal kisebb a kiaramlas ez nyereseg. AZ meg hogy ujra le kell huteni a lakast annak teljesen ugyanakkora energiaszukseglete van mint amit megnyert egyszer az ember azzal hogy engedte felmelegedni... (addig nem kellett huteni)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyetértek. Nekem mérőre van kötve a klíma is, este, amikor a külső hőmérséklet alacsonyabb, akkor kinyitom az összes ablakot, és kikapcsolom a klímát, és reggel, amikor a külső hőmérséklet eléri a bentit, akkor ablakok be, klíma be. Tehát durván 16 órát megy a klíma, és 8 órát pihen, így a fogyasztás valamivel kevesebb, mintha folyamatosan menne, ahogy korábban. Persze nem a Belvárosban vagyok, hanem egy szőlőhegyen, ahol éjfélkor 10 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint a Jókai téren; egyébként is kellemesebb reggel a madárcsicsergésre ébredni. Van 4 belső és 3 külső hőmérőm, így könnyű persze megtalálni az optimális fogyasztást. Boylernek is van külön wifis konnektora, az is kevesebbet fogyaszt, ha 2 napig ki van kapcsolva, mintha folyamatosan menne, a Blitzwolf okoskonnektorok szépen mutatják a pillanatnyi, az aggregált és a napi bontású fogyasztásokat is.
-
edk-
őstag
válasz poli27 #45837 üzenetére
Biztos, hogy nem fogyaszt sokkal többet. Akár kevesebbet is fogyaszthat!
Megint a fizikával jövök. A klímának a kültérből bevezetett hőt és a bent tartózkodók által termelt hőt kell ellensúlyoznia. A falakon a hő bevezetését a hőmérséklet-különbség befolyásolja. Minél nagyobb a különbség, annál nagyobb a hővezetés (a kialakuló hőáramsűrűség egyenesen arányos a hőmérséklet-különbséggel és a szilárd test anyagi minőségére jellemző hővezetési tényezővel és fordítva arányos a távolsággal). A hővezetési tényező és a távolság (falvastagság) állandó: tehát egy 23 fokos szobába több hő áramlik a 35 fokos környezetből, mint egy 26 fokosba, mégpedig 33%-kal (12 fok különbség a két oldal között a 9 helyett.)
Ha nem inverteres, hanem on-off klímaberendezés üzemel, akkor biztosan több energia kell a szoba állandó hőmérsékleten tartásához, mint ahhoz, ha engedjük felmelegedni nappal és este kezdjük hűteni. (Azonos kezdő és befejező szobahőmérséklet esetén.)
Ha az invereteres klíma hatásfoka jobb részterhelésen, akkor az ellensúlyozhatja a fentit és lehet, hogy alacsonyabb lesz a fogyasztás állandó szobahőmérsékletet tartva. De nem sokkal, az biztos.
-
poli27
veterán
válasz Donki Hóte #45835 üzenetére
Ha nem vetted volna észre példaként írtam a 3x fogyasztást... de sokkal többet fogyaszt ez tény... számold ki te ha akarod, engem nem érdekel kapcsolgassátok ki mindig , és a kazánt is télen ha nem vagy otthon az is kevesebbet fogyaszt akkor.... De amúgy pont te írod le, hogy kevesebbet fogyaszt ha nem kapcsolgatod ki... akkor mi értelme annak hogy kikapcsolod?
-
lacy027
tag
válasz dellfanboy #45824 üzenetére
Nem megoldhatatlan feladat, de kellenek hozzá szerszámok (egy csavarhúzó és egy villáskulcs nem elég) és azokat tudni kell használni, valamint érdemes azt is tudni, mit kockáztat vele az ember. Legkevebb a garancia, mert az otthoni szerelésnél nem lesz, hozzá sem nyúlhatsz a hűtőkörhöz otthon.
-
veterán
válasz poli27 #45832 üzenetére
Nem értem, hogy miért írod le ismét a teljesen feleslegesen a lényegtelen, általános érvelésedet, soha nem vitattam, hogy valamivel kevesebbet fogyaszt egy inverteres klíma folyamatos üzemben a kézi ki/be kapcsolgatáshoz képest.
Azt vezesd már le légy szíves korrekt számítással, hogy mire alapozod azt az állításodat, hogy háromszor többet fogyaszt egy ilyen klíma kézi ki/be kapcsolgatással a folyamatos üzemhez képest.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
poli27
veterán
válasz Donki Hóte #45831 üzenetére
Leírtam hogyan működik az inverteres klíma, szerinted mikor fogyaszt kevesebbet, ha mondjuk 30% on óránként megy mondjuk 15 percet de lehet akár 20% is 10 is 40 is stb stb ez az inverter lényege, vagy ha órákat megy 100% on hogy lehűtse a 35 fokos lakást?...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz poli27 #45825 üzenetére
Bocsi, de az érvelésed olyan, mintha azt mondanád, amit mindenki a saját szemével lát, az úgy is van.
Hát nem úgy van, mert a saját szememmel látom, hogy a Föld lapos és a Nap körülötte kering, aztán mégsem így igaz a dolog.
Szóval azért kértem energetikai számítást és nem népnevelést, mert nem hiszem el, hogy háromszor annyit fogyaszt egy klíma, ha ki/be kapcsolgatják, mintha folyamatosan menne.
-
edk-
őstag
válasz Donki Hóte #45820 üzenetére
nekünk az ismert klímaszerelő cég nagyon nem ajánlotta konnektorba kötni a klímát
Ennek nincs műszaki indoka.
-
poli27
veterán
válasz Donki Hóte #45827 üzenetére
Nem kell alapszerelésnél(nem hosszú a cső) gázzal tölteni ha újat vesz, benne van a kültéribe.....
-
poli27
veterán
nem tudod magadnak felszerelni, mert kell hozzá vákumkompresszor...
-
veterán
Ezt nem értem, hogyan akarod gázzal feltölteni otthon a klímát?
Felszerelni nem nagy kunszt, de gázzal feltölteni és légmentesen lezárni nem tudod otthon megcsinálni.
-
poli27
veterán
válasz SzabóTamàs90 #45821 üzenetére
Milyen légkondit a lakásba? - PROHARDVER! Hozzászólások ez neked is szól... Te a kazánt is lekapcsolod télen ha elmész, mert nem vagy otthon? nem kapcsolgatjuk a klímát nem kell...
-
poli27
veterán
Inverteres klímánál az a lényege, hogy folyamatosan menjen... ha nem kell hűtenie csak a belső ventillátor megy... az meg semmit nem fogyaszt szinte... Egy házat lakást szinten tartani, hideggel/meleggel kevesebb energiát igényel, mert mondjuk óránként bekapcsol 15 percre hűteni (de mivel inverteres lehet csak 30% on megy majd), hiszen minden hideg/meleg a bútorok falak stb stb, viszont ha te hazaérsz és bekapcsolod, és minden 35 fokos mondjuk a lakásban, akkor az jó pár órát megy majd teljes kakaón 100% on, hogy lehűtsön mindent a lakásban... sokkal több energiába kerül... sztem ez nem bonyolult... egy klímát bekapcsolunk és nem kapcsolgatjuk, beállítjuk a kívánt hőfokra.... Jha és komfortérzetre se jó az ha a 35 fokos lakásba a 16 fokra állított klímával szeretnél azonnal hideget... 1db klímával 3,5 hűtöm le a 80nm es családi házamat... amikor bejön a meleg bekapcsolom, és amikor elmegy lekapcsolom, tehát folyamatosan megy kb... télen nyáron 18-20k körül fizetek az áramért nem lehet a klímát észrevenni....
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
inverteres klimat mennyire nehez felszerelni/beuzemelni 1 laikusnak? csereltem mar bojlert radiatort. de ez a meleg kikeszit, gondoltam veszek egy inverteres klimat de meg sose uzemeltem be. vagy hagyjam es vegyek egy mobil klimat? mobil klima mennyivel zajosabb/csendesebb mint 1 inverteres fali?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
hurenzon
senior tag
válasz Devil Smile #45814 üzenetére
Webklimát hívtam csütörtökön és már kedden jönnek szerelni. 9 nap volt.
Valamint ott van a kiszemelt gép a legjobb áron. -
droti25
őstag
Ezért is kezdtem azzal, hogy aki használ fogyasztásmérőt.. :)
-
veterán
válasz poli27 #45818 üzenetére
Háromszor annyit fogyaszt a klíma ki/be kapcsolgatással, mintha folyamatosan menne
Adhatnál erre egy energetikai számítást (vagy arra ra mutató linket), mert nekem ez hihetetlennek tűnik
droti25: nekünk az ismert klímaszerelő cég nagyon nem ajánlotta konnektorba kötni a klímát, hanem közvetlenül kötötték az elosztódobozba, így nem tudok fogyasztásmérőt kötni a klímára
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Kíváncsi lennék, hogy aki fogyasztásmérőt használ a klímához, annak hány wattot mutat délután a legnagyobb melegben?
Nekem 25 fokra állítva(24.5 fokra hűtve a szobát) 330 watton ment.
-
poli27
veterán
válasz SzabóTamàs90 #45780 üzenetére
Ez miért jó, hogy 3x annyi áramot fogyasztasz a klímával a ki bekapcsolgatással, mintha folyamatosan menne a beállított hőfokon?
-
lockdown90
senior tag
Nekem 2 hetet mondtak, bar en videken elek.
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
NGA
addikt
Mi ezért csináltattuk májusban. 3 nappal későbbre kaptunk időpontot
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Apóséknak kellene ajánlanom valamit, ebben kérném a segítségetek.
3,5 kW körüli klímát szeretnénk, lehetőség szerint a legjobb ár/érték arányút a piacon, amire használnánk:
- Alapvetően hűtés, egy kis fűtésrásegítés az átmeneti időszakban
- A kültéri egység tetőre lesz szerelve, mindegy mennyire hangos, olyan helyen lesz, ahol ez nem zavarhat
- A beltérinél sem fontos, hogy extra halk legyen, étkezőben lesz, nem zavar alapvetően, de azért nyilván nem a legzajosabb példányt szeretnénk
- Ami nagyon fontos, az a megbízhatóság és a rendes szervízháttér, jó lenne 5 év normális garancia
- WIFI nem hátrány
- Design nem mérvadóMit ajánlanátok? A szerelőnek első körben azt mondtam, hogy Gree comfort, vagy amber (nekünk utóbbi van 4. éve és tökéletesen bevált EDDIG), ő ajánlott az AUX Delta-t, merthogy lényegében ugyanaz, csak olcsóbb.
Ha ennyiért lenne valami egyszerűbb japán, lehet azon is elgondolkodnék, lassan elvi okokból is kerülném a kínai termékeket...
-
NGA
addikt
Nekünk volt léghűtő, ez:
[link]
Újonnan vettük. Zajos volt, és semmit nem hűtött, hiába raktunk bele 5-6 jégakkut alulra.
Most klíma van. Meg nyugalom, béke, alvás, sz..x és minden jó :-)
Melóhelyemről bekapcsolom, mikor indulok haza, otthon kellemes 25 fok vár. -
kchris78
veterán
válasz tothjozsi96 #45706 üzenetére
haverom nikecell lapot vágott méretre a nyitott ablak helyére . szerintem lehet más jellegű de hőszigetelőbb megoldás lehet...
-
kchris78
veterán
júli 14-re kaptam szerelési időpontot. ez ilyen időszakban jónak tektinthető? szerintem igen... évek óta harcolok magammal (és a pénztárcámmal) hogy szereljek e vagy sem, mert ebbe a lakásba nem kell ez hűvös.. de nem, idővel ez is átmelegszik.. és most csütörtökig jól felmelegszik és utána sem fog igazán visszahűlni...
időjárásosok is húznak mindent mint a rétestésztát először keddre mondták a csúcsot mostmár csütörtök de mostmár azt mondják hogy pénteken IS CSAK NYUGATON lesz hűvösebb, keleten még ugyanaz a meleg lesz.. direkt csinálják hogy ne legyen nagy felzúdulás?[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
én is berendeltem 1 nord-ot.. milyenek ezek mostanában? a klímakompresszor szereléskor még mindig fontos hogy legyen? 2013-14es kommenteket találtam csak...
-
rígel
őstag
válasz Fruityloops #45792 üzenetére
Csodák nincsenek, csak bepalizható emberek. Ha nincs pénzed, vagy nem tudsz/akarsz hitelt fizetni, akkor marad az izzadás. Klímán kívül az összes bohóckodás pénzkidobás, de mire rájössz, elköltesz szarokra annyit, amennyiért egy olcsó klímát meg tudtál volna venni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest