Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
csemberlen #4334 üzenetére
Köszi!
Első tanács sajnos kivitelezhetetlenA régi óraszekrényben nem fér el a plusz H tarifás mérő. A hátsó "kert" felől érkezik az elektromosság, DÉMÁSZ előírás szerint a betáplálás felőli telekhatárra kellene az új órákat kihelyezni (kb. 100m !!!), majd ugye mostmár földkábelen, és persze mivel kétféle mérő sokeresen, vagy duplán!
Nem is számolom, de vetekszik a klíma árával.
A másikban nagyon igazad van, csak hát a keret ennyit enged. A téli tüzelőt már ilyenkor be szokás tárolni, ahhoz teszek hozzá még, így jönne ki szűken az említett összeg. Persze hogy szeretnék még energiatakarékosabbat, hőszivattyúsat, minden extrával, csak anyagilag nem megyEzért keresem a legoptimálisabb megoldást, ami még belefér költségvetésbe, de nem fürdök be vele. (mondjuk a tavaly vásárolt tűzrevaló megvan, mivel előre illik kiszárítani, max. fűtök kandallóval, ha mégsem jön össze. De nem szeretnék 200ezret kidobni az ablakon!
Különben vagy egy majdnem jónak tűnő : fűtésre is használható klíma Vélemény róla? -
BBéci
legenda
válasz
samycool87 #4345 üzenetére
Nem a véleményeddel van baj, hanem a stílusoddal, ahogy azt előadod. A stílus maga az ember.
-
havri1
félisten
Az európai piacra készülő berendezések közel 80%-át Európában gyártják (Belgiumban, Csehországban és Olaszországban). Japánban fejlesztik és gyártják a gépek elektronikáját, a kompresszorokat és a hűtőközegeket is. A belgiumi Oostende-ben lévő kutatás-fejlesztő központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy az európai éghajlati sajátosságoknak megfelelő rendszereket fejlesszenek.
Ezt most találtam a daikin oldalán.
Szuper, mert pl az én kínai olcsó cuccomban is japán kompresszor van... -
havri1
félisten
-
samycool87
csendes tag
Nyilván Te is szakmabéli vagy. Nekem aztán teljesen mindegy miket ajánlgattok itt, osszátok csak nyugodtan az észt, akinek csöppnyi esze van úgyis utánajár és hamar rájön, hogy jobb ha nem jön ide vissza többet.
Bizonyára klímaszerelők, szakemberek és mérnökök tömkelege lakta be a fórumot, szóval én kérek elnézést a baromságaimért, tisztelettel távozom
-
BBéci
legenda
válasz
samycool87 #4342 üzenetére
Eddig kizárólag Te írtál orbitális baromságokat és gyökérségeket, amit sürgősen fejezz be! Senki nem kíváncsi rá.
-
Zeki
nagyúr
válasz
samycool87 #4342 üzenetére
Apám, te valóban lököd a marhaságaidat.
Plusz ez a kiforgatod a szavaim... már akkor sem kéne hitachi, ha ingyen adnád. -
samycool87
csendes tag
Feljöttem kíváncsiságból egy pár percet körbeolvasni, de nagyon ledöbbentett a totális inkompetencia és demagógia, nem számítottam ennyi baromságra.
1, Kezdjük ott, hogy aki nem foglalkozik Hitachi klímával az nem lehet komoly klímás cég
2, Klímás körökben köztudott, hogy a mai napig a Hitachi készíti a legkomfortosabb és legmegbízhatóbb klímákat. Attól még, hogy nincs a toppon marketinben és nem adja el az inverteres kompresszort luxus extraként tud hűteni.. nem is akárhogy.
3. Tisztázatlan háttér? A magyarországi importőr durván 10 éve kizárólagosan forgalmazza a Hitachi klímákat.4, Magam forgalmazom?
DDD Ja Zsukkal hozzuk be spanokkal Japánból
Sztem menj praktikerbe ott most amúgyis van akciós on/off hisense vegyél egyet és dőlj hátra büszkén, h mekkora dealt csináltál.
Szerintem érdemes lenne egy kicsit rendet tenni ebben a fórumban, mert annyi orbitális megtévesztő gyökérség hangzik itt el, hogy sajnálom szegény olvasókat.
-
Zeki
nagyúr
válasz
samycool87 #4340 üzenetére
Friss infóm nincs, a legutóbbi, hogy ugyanúgy összevissza van forgalmazója, mint a Toshibának.
De mivel általam ismert komoly klímás cégeknél nincs Hitachi, így a nyomulásodat annak veszem, hogy magad forgalmazod. Ha ők nem vágnak bele, annak oka van. -
samycool87
csendes tag
-
windy
tag
válasz
samycool87 #4332 üzenetére
Szerintem ez a Nord, vagy mi, ez nem annyira nagyon jó választás. Az eredeti gyártója a Gree, és ha lehetőség van rá, mindig érdemes az eredeti gyártótól venni a készüléket, nem pedig valami matricázott, noname cuccot, amit egy-két év múlva a kutya sem fog behozni az országba.
-
BBéci
legenda
válasz
samycool87 #4332 üzenetére
Egyelőre nem sürgős, idén a konyha/ebédlőben lévő még egyszer sem, a nappaliban lévő pedig összesen két alkalommal volt bekapcsolva. A hálószobát sem ártana klimatizálni, amikor tombol a kánikula, viszont a Hitachi még halovány gondolatként sem merült fel bennem. Amennyiben Windy javasolja, elgondolkozom rajta, egyébként maradok az említett három gyártónál.
-
csemberlen
őstag
válasz
baloghgabor #4333 üzenetére
Nem lepődtünk meg sokan, hogy fűteni akarsz klímával. Viszont 2 tanács: H tarifás mérőt igényelj neki, és gyűjtsél még kicsit, mert 200-ért még rendes készüléket se kapsz ami gazdaságosan, és megbízhatóan müködik.
Csak a japán készülékek ajánlottak fűtésre. -
baloghgabor
aktív tag
Sziasztok!
Meglepő lehet (pláne ilyenkor), de én elsősorban fűtésre szeretném használni majd a klímát. Ne kövezzetek meg, de tényleg olyan helyen élek, ahol nyáron, sarkig tárt ablaknál sem megy feljebb 25°C-nál a hőmérséklet (amikor az aszfalton 40°C van árnyékban, akkor itt talán picit meghaladja). No, de pont emiatt éppen sokszor van hűvösebb idebent. Télen kandallóval fűtök, de hát sokszor hidegre hazaérni, majd mire melegítene, lefeküdni, hajnalban hidegre ébredni, nem a legjobb dolog. Nem beszélve arról, ha a favágást, behordást, piszkolást számolom, nem biztos, hogy nem lenne olcsóbb klímával fűteni. Nos, így is csak a kisszobát és a mellette lévő fürdőt melegíteném be. Ezek együtt kb. 20m2. Egy nagyobb ablak van, régi, de dupla. A fal vályog, kb. 70 cm-es. Gondolom elkelne a kb.3,5 KW-os készülék. Lehetőleg persze inverteres, nem baj ha -15°C-ig képes üzemelni (nem dobom ki a kandallót!). Kb. 200ezer huf lenne a plafon szereléssel. (ha lenne több rá, akkor hőszivattyúsat vennék, de ennyi van, vagyis lesz). Szeptemberig ráér, akkor talán akció is lesz, meg kevesebb munkája a szerelőknek is. Addig tanácsot szívesen veszek, hogy jól dönthessek.
Köszönöm előre is! -
Hoorus
őstag
válasz
gabor9991 #4326 üzenetére
Eddig nekem sincs gondom a Midea-val, bár ez még csak a 2. szezonja. Majd meglátjuk, mennyit bír. Ha most vennék, minden esetre japánt vennék, de sajnos 210 K-s keretből nehéz volt máshogy kihozni egy 3,5 KW-os, inverteres klímát szereléssel, alpin techikás kondenz elvezetéssel... (+25 K)
Más, mindenkihez szól a kérdés: kültéri mennyire karbantartás/takarítás igényes? Elég forgalmas helyen lakom, nagy a por. (14. ker Fogarasi út)
-
gabor9991
őstag
Nem hitelesített a hőmérőm
Sima, egyszerű higanyos kültéri hőmérővel mértem, lehet csal is, lehet tényleg 4°C, (9 évesen nulla karbantartás mellett), nem is ezért írtam ,csak azért, mert tényleg sok helyen olvastam már, hogy a midea-t nem szabad megvenni, mert kínai gagyi.
Az én tapasztalatom szerint viszont nem az.
De aki drága, nem gagyit akar, vegye. -
krx21
nagyúr
válasz
ngabor2 #4324 üzenetére
Ha japán márkán belül válogatsz nagyon nem nyúlhatsz félre...
A Daikin talán a legjobbnak tekinthető, de az ár/érték-et is kell figyelni... Nyugodtan vedd számításba a Toshiba és a Mitsubishi készülékeket is! Tudni kell, hogy az adott márkán belül is vannak alap és prémium típusok... -
ngabor2
nagyúr
Tudom, hogy hülye a kérdés: ti melyik gyártó termékeit javasoljátok inkább: Daikin, vagy Panasonic?
Első körben maradjunk a 2,5kW-os, bruttó 250-280eFt alatti kategóriánál. A katalógusaikat mindkettőnek átnéztem, természetesen mindenki a saját lovát dicséri, és ahogy hallom, egyikkel se szokott különösebb baj lenni.
-
-
windy
tag
Azt mindenképpen tudni kell, hogy a monoblokkos megoldás szükségmegoldás. Tényleg csak akkor, ha már végleg semmi másra nincs lehetőség. Mivel a kültéri egység nélküli klíma keresésre a Google a mi cégünket dobja az elsők között, igen sok a megkeresés ez ügyben. Helyszíni felméréskor az esetek 70 százalékában tudok javasolni más megoldást, hiszen jelentősen nagyobb a tapasztalatom ebben a témában általában, mint a z átlagos érdeklődőké. Van viszont olyan, amikor én sem tudok mást javasolni, ilyenkor kerül fel a viszonylag drága megoldás a falra, de az Unico-k legalább megbízhatók, és egészen csendesek.
-
Foxpaw
csendes tag
-
windy
tag
Szia!
Mi tíz éve foglalkozunk rejtett kültéri egységes, vagy monoblokkos készülékekkel, és miután kb. 10-12 gyártmány fordult már meg nálunk, a tapasztalat az, hogy gyakorlatilag csak az Unico (Olimpia Splendid) az egyetlen, emi megbízható, és érdemes arra, hogy pénzt adjon ki érte valaki.
-
gabor9991
őstag
Nekem pozitív tapasztalatom van a midea-val.
midea msh12hrn1 on-off klíma van nálam felszerelve 9 éve.
Egyszer volt garanciális időn belül karbantartva, azóta semmi.A beltérit magam tisztítom.
Viszont teszi a dolgát így is.
A befújt levegő hőmérséklete 23°C szobahőmérséklet esetén, hűtés üzemmódban, minimum ventilátor fordulaton: 2°C, fűtés üzemmódban az 50°C hőmérő kiakad.
Gondolom ezek jó értékek.Volt még egyszer szerelő is nálam, zörgött a kompresszornál valami lemez, meg kellett igazítani.
Szóval az én tapasztalatom az, hogy bátran meg lehet venni a midea klímát, nem olyan rossz az.
A családban van másik midea is, az csak 2.5kW-os, az is hibátlan, az is 9 éves. -
BlacKSouL
addikt
RHOSS fan coil termosztát vezérlőn az üzemmód ikonok fel vannak cserélve? Magyarul nem a klímáknál szokásos =fűtés, =hűtés az értelmezés, hanem pont fordítva: napocska nyári üzemmód (hűtés), hópehely téli üzemmód (fűtés) .
-
Foxpaw
csendes tag
Üdvözletem!
Csatlakoznék sok előttem kérdező honfitársamhoz, és a szakértők véleményére vagyok kíváncsi.
Nálunk is a "lehetetlen" kategóriába tartozik a hagyományos split felszerelése (nem engedélyezik a kültéri egységet), tehát ez eléggé lekorlátozza a lehetőségeimet.
Esetleg tudtok javasolni működő alternatívát?
Rejtett kültéri egységes klímák? (Pl "ELFO" inverter), esetleg parapetes monobklokk (Unico, Fisher, etc…).Az ár nem igazán érdekel, a lényeg, hogy kulturált, működő és lehetőleg megbízható (nem 2 év után cserélendő) megoldás legyen.
Nyílván egy split hatásfokáról, áráról és csendességéről nem lehet álmodni, de mégis mi az ami vállalható, mire számíthatok?
Tanácsaitokat köszönöm előre is!
-
Kerio
őstag
válasz
Pancsermeste #4305 üzenetére
Sok Teknos (Midea) klímát eladtam. És NEM volt rá panasz. Jó, persze van pár szerelő, aki mondja a magáét, hogy hogy lehet ilyen szart megvenni. Szóval életben is találkozom ilyesmi véleményekkel. De a klímák azóta is működnek.
-
windy
tag
Én mondjuk egyiket sem, de ez betudható annak is, hogy más szemmel nézem a klímákat, mint a userek nagy része. Számomra a megbízhatóság a fontos és az ár-érték arány.
Toshibát nem vennék, mert bár jó gép, elég magas az ára, és az importőrje eléggé gázos cég, nem kockáztatnám, hogy két év múlva Ausztriába kelljen keresgetnem alkatrészt hozzá.
Samsung-LG koreai páros számomra kerülendő, az utóbbi évek jelentős arányú meghibásodása miatt.
Fujitsu és Panasonic jó választás, de ebben az árkategóriában már jó Daikin és Mitsubishit is kap az ember, az meg ár-érték arányban jobb választás.
-
windy
tag
Azt én is szívesen megtudnám, hogy hol lehet 140.000 forintos brutto áron 3,5 kW-os Daikin készüléket venni. A hivatalos nagykereskedelmi ára az FTXV35-ös gépnek 124.900 forint+Áfa, és ehhez minimum 3 darabot kell egyszerre megvásárolni. Ez bruttó 153.000 forint, tehát, ha nem áfacsalás a dolog, akkor minden darab gépen bukik vagy 15 ezret az eladó. Szép.
-
windy
tag
Mit értesz öntisztító funkción? Csak azért mert emlékeim szerint csak a Daikinnak van öntisztító klímája :
https://www.youtube.com/watch?v=Sf70gvbbT5o
Bár lehet, hogy tévedek.
Az automatikus kiszárítás az egy más dolog, de azt nem lehet öntisztításnak nevezni.
Ha minőségit akarsz, akkor japánt kell venni, koreai igazából nem jöhet szóba.
-
Pancsermeste
őstag
Hol a csodába lehet venni 140-ért Daikint? Vagy ez ilyen netto áras dolog?
Nem olyan könnyű ez a klíma választás, ha az embernek nincs túl nagy keret rá.
Én is sokat vacilláltam, hogy márkás klímát vegyek, vagy olcsót. Végül inkább az olcsóbb kategóriát választottam, mert japánból 180K alatt nem kaptam volna, a helyi klímás boltok kínálatában pedig 200K-tól kezdődtek.
Samut, LG-t kizártam, mert majdnem olyan drágák, mint a japók, + samuról sok meghibásodásról lehet olvasni, LG-t pedig a klímások szidták, meg többen mondták, hogy hangos.
Midea-t mindenhol legagyizzák (mondjuk munkahelyen és ismerősöknél ilyen klímák vannak, évek óta bírják a strapát), így maradt a Cascade (Gree), ami olcsó is volt, itt se nem írnak róla kifejezetten rosszat, klímások is ajánlották (megbízhatóság szempontjából), valamint egy ismerősnél is van, ő is dicséri, jobban bevált neki, mint az LG (halkabb).
Eddig én is elégedett vagyok vele, bár még alig használtam. Kíváncsi vagyok, meddig leszek elégedett!
Mondjuk a szomszédomnak a Toshiba bekrepált, két hete klíma nélkül van, alkatrészre vár... -
Kerio
őstag
A Tekno Pointnál dolgoztál, Csepelen?
Én 180 ezerért veszem a kettőt. Vagy 3.5KW-os Daikin lenne 140ért. Inkább azt vegyem a két 2.8-as Tekno helyett?
-
windy
tag
Klímaszerelői pályafutásom elején volt egy fél év, amit az említett "olasz" márkának hazai képviseletén töltöttem. Már akkor is Midea gyártmány volt , és volt baj vele rendesen. Pár éve a rosszemlékű tükrös előlapos klímáik (szériahibás inverterpanel) borzolták a kedélyeket, és hát a telepítőgárda, akik minden évben váltják egymást, arról inkább nem mesélnék. Az én véleményem szerint ilyen noname, matricázott kínai terméket csak abban az esetben szabad megvenni, ha tényleg annyira olcsó. Dehát a linken látható 150 ezer forintos ár az nem olcsó. tízezerrel drágábban (ami nincs tíz százalék) felső kategóriás japán készüléket lehet kapni. Így már érthetetlen számomra, hogy miért vesz valaki ennyire gagyit, ennyire drágán.
Whirlpool, Elektrolux, Orion, jól, vagy közepesen jól hangzó márkanevek, de soha nem gyártottak klímát. Kínai gyártmányok, futnak ezek alatt a nevek alatt, és nincs mögötte minőség. Ha nagyon előnyös az ár, akkor persze meg lehet venni, vállalva a kockázatot, hogy nem lesz alkatrész hozzá, és magasabb a meghibásodás is, mint a márkásabb társaiké, de ha 10-15 ezer forint csak a különbség, akkor a jobbat kell választani.
-
moxaj
csendes tag
Sziasztok!
200-240-es árkategóriában próbálnék megfelelő klímát keresni, de nem tudom melyik márka/típus volna jó, mert ahány klímást hívok fel, annyi félét javasol.
3,5 kW teljesítmény, inverteres, A+ fogyasztás az alap. Ami még érdekelne: valamilyen extrább szűrő (már ha ér is valamit), öntisztító funkció (bár azt hallottam, hogy kiforratlana technológia és rövidíti egyes márkák élettartamát).
Felmerült lehetőségek: Toshiba avant 6, samsung better 2, Lg Advance plus, Panasonic RE. Alapból a Fujitsu LLC volt az 5let, de az túl 'alap' készülék, nem?
Előre is köszi a segítséget.
Ui.: zuglóban van a lakás, megbízható, jó szerelő érdekelne. Jövő hét végén szeretnénk szereltetni.
Üdv:
moxaj
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest