Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz
tboy72 #40496 üzenetére
Ezek a kínai klímák fillérek,és az esetek nagy részében már a minőségük is teljesen megfelelő.Az,hogy itthon miért kerül mondjuk egy sima 3,5 Gree 200.000 huf. -ba az már egy teljesen más mese, és semmi köze a kínaiaknak. Rakd fel,használd pár évig és amire " megsárgul " vagy lakás felújítás lesz jöhet a következő design.
-
tboy72
aktív tag
válasz
DanielLong #40493 üzenetére
Ne haragudj, de Windy már egyszer-kétszer kifejtette a műszaki különbségeket!
-
lowzor
veterán
válasz
DanielLong #40493 üzenetére
A Gree G-Tech jónak tűnik.
Gree-ből van 2db klímánk már 3 éve, eddig elégedettek vagyunk vele. Az egyiknek kicsit hangos a kültérije, de az lehet, hogy telepítési hiba.
Kérdés, hogy tartósságban van-e különbség a japánokhoz képest.
Egy 16 éves Daikint cserélne amúgy, aminek soha semmi gondja nem volt, csak kicsi a teljesítménye, nem tud fűteni és nem inverteres. -
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Egy 53m2-es lakásba, ami télen nincs használatban keresek klímát, ezért fontos hogy tudja a 8°C-os temperálás funkciót. A kazánt ki akarjuk köttetni, és klímával akarjuk fűteni a lakást.
Tudnátok olyan klímákat ajánlani, amik tudják ezt a funkciót? Árban elmehetünk a japán vonal felé is, de a Gree is megfelelő nekem. Midea-nál is látom, hogy vannak olyan típusok, amik tudják, de az nem tudom, hogy mennyire megbízható. -
Met
nagyúr
válasz
feco70 #40482 üzenetére
nem megfelelő kondenzcső elvezetés, dugulás
Nem állt a tálcában a vízjegesedés
Nem volt jeges a hőcserélőnagy páratartalom
Nem éreztem olyan nagy párát.Nem volt víz a burkolaton hogy túlhűtötte volna és comfort módban, alig pörgött a venti.
Ami viszont fura, hogy pár hete le kellett kapcsolnom egy kismegszakítót villanyszerelés miatt, azon a körön van a klíma is.
Előtte természetesen kikapcsoltam a klímát.
A szerelés befejeztével vissza kapcsoltam a kismegszakítót és a klíma terelőlapátja megállt kb. félúton. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, helyre állt.Ma reggel felkeltem, megnéztem a klímát, 26 fok, comfort mód, elmentem a fürdőbe és jó fél órával később láttam hogy a terelőlapát megint félállásban van.
-
envagyok
veterán
Sziasztok
34nm tetőtéri szoba hűtésére keresrk megoldást.
Egy klímás a kínai Midea Mission 2 klímát ajánlotta ha jól emlékszem kb 3kw-ost szereléssel 300 körüli áron, állítólag 5 év garival.
Őszintén szólva sokallom.
Győr környékén ismertek korrekt szerelőt, illetve érdemes megpróbálkozni házilag felszereléssel, mennyire bonyolult?
Érdemes lehet külföldről (Ausztria Szlovákia közel van) behozni a klímát? -
feco70
senior tag
https://legkonditisztitas.hu/mitol-csopog-a-klima.html
-
TeeJay
félisten
Nekem a Daikin ma elkezdett pár cseppet kiszórni elől
alatta ülök és éreztem hogy rám cseppen. Mitől lehet ez? Egész márciustól megy minden nap hűtés módban, sosem volt ilyen erre ma már 3. alkalommal érzem hogy egy csepp rám esett. Nem úgy van csinálva a hőcserélő hogy a mókuskerékre sosem szabad kondenzvíznek cseppenni? -
Met
nagyúr
Jóestét, bepisilt a klímánk.
Daikin FTX35KM/RX35KM
Itt csöpörgélt. Nemrégen kezdte. éppen ki volt kapcsolva mert szellőztettem.
Gyorsan lekaptam a burkolatot, nem jeges a hőcserélő és a tálcában sem áll a víz.
25 fokon ment comfort módban. Általában így használjuk tartósan, 25-26 fokon.
Most járatom 22 fokon, 3-as ventivel de abbahagyta a csepegést, elé lógattam egy higanyos hőmért 12 fokos levegőt fúj.
A lakásban 48-50% a páratartalom.
Idén volt három éves, idáig soha nem csepegett.
A klímásoktól kérdezném hogy hívjak szerelőt vagy várjak még? -
wonderx
újonc
válasz
CoolBoy323 #40455 üzenetére
Ebből okosodtam nemrég a klíma tervezgetésekor.
https://www.youtube.com/watch?v=a_dqkWpYTLU
-
canniball
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #40468 üzenetére
Nálam is így volt (csak nem hónapok, hanem egy-két hét eltéréssel). Amikor újítottunk fel be lett vésve a cső a falba és rakattam egy kötődobozt a végére beltéren, amibe bele lett húzva a kábel. Aztán amikor jöttek a klímások ők átfúrták a falat, a lyukon kitolták a rézcsövet, a kondenzvíz elvezető csövet és a két egységet összekötő kábelt. Annyi hogy nálam szendvics telepítés van, ha nálad ennél bonyolultabb elhelyezés lesz akkor legfeljebb az tudja megkavarni a dolgokat.
Szóval a válasz továbbra is ugyanaz: ha már tudod hol lesz a kül- és a beltéri és nem túl bonyolult a helyzet (erről egy rajzot mutathatnál) akkor egyszerűen vésess egy csövet a falba ami kötődobozban végződik (ahogy már elhangzott a kábel attól függ milyen kell a klímának, így a helyedben én még azt sem rakatnám bele) azon a környéken ahol a beltéri lesz vagy ha megfelel úgy ahogy pjen írta akkor szereltess oda egy dugaljat, aztán a többit a szakik megoldják. -
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Split klíma beszereltetés előtt állok és kérdezném a hozzáértőktől, hogy mostanság melyik típust az ami ajánlott kategória és jó áron elérhető. 3,2-3,5KW hűtési teljesítményszint érdekelne és fűtésre is jó lenne néha használni.
Beszereléssel is foglalkozó cégek kínálatát néztem első sorban de kicsit elvesztem a típusok és a leírások közt. Esetleg ajánlott megbízható szerelő cég is jól jönne ha másképp nem akkor privátban.Köszi előre is!
-
LanyUs
senior tag
Köszönöm, hogy eltekintettél a matek hibától, mert kb. 6 perc, mert a tizede ( a cél a hsz-re fordított legkevesebb időveszteség
), de a lényeg ugyanaz. Egy klímás számolgatta nekem régebben és nem javasolta nálam sem a kültéri bezárását, hanem az áttelepítés lett a megoldás.
-
válasz
DanielLong #40453 üzenetére
Közben a szerelő írt nekem egy nagyon korrekt választ a kérdésemre. Írása szerint a Fisher is rendelkezik automata tisztítás és intelligens leolvasztás funkciókkal, csepptálcafűtéssel és a szűrőrendszerük is azonos. Véleménye szerint a G-Tech és a Nord mind intenzív fűtésre is van tervezve. Amit a Fisher mellett kiemel, az a teljesítményéhez képest meglehetősen sok R32 gáztöltet, 0,91kg. Ez utóbbi ugyan már számomra is feltűnt,, de azért fenntartásokkal kezelem az előnyt, mert ehhez a kompresszornak is combosabbnak kell lennie véleményem szerint.
-
LanyUs
senior tag
Igazad van! 700 m3/óra teljesítménynél egy 8x4x2 ( 64m3 ) pince kb 10 perc alatt megforgatja a légteret( fél óra alatt 5-10 fokot is hűt rajta ). Ott jégverem lesz és borzasztó hatásfok. Nem tudom megoldható-e ilyen arányú szellőztetés... Tudom régebbi hsz, de ez egy érdekes kérdés volt ( nem követem a topikot sűrűn )
-
h_alex92
újonc
Sziasztok, nézte mostanság valaki ezeket a klímákat? Van velük valami tapsztalat?
Hisense energy pro, Kaisai pro+, Gree amber royal
Egész korrekt leírásuk van, de sok tapaszalatot eddig nem hallottam. Fűtésre néztem kimondottan, pl gree amber royal egész jó kis gép lett így a U-crown kültérivel. A kaisainak is meglepő paraméterei vannak, de itt azt mondják midea gép csak átcímkézve, ami meglepő mert ott nem láttam hasonló gépet. A hisense meg érdekes, sajnos nem túl sok infó van a honlapon se. -
kcsa
veterán
válasz
CoolBoy323 #40468 üzenetére
Amennyire tudom (klímások majd javítanak) kültéri kap betápot, a beltéri pedig a kültéritől kap. Beltériből kifelé megy még a két szigetelt rézcső és a kondenzvíz elvezetője, szóval csak árammal előkészülni elég értelmetlen. Szerintem.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
canniball #40456 üzenetére
De még nem lesz klíma. Nem tudom milyen lesz a tél a nyár ebben a házban. Csak elő akarom készíteni. Ha már teljesen szétverem most, később ne kelljen pl klíma miatt.
Szóval ismétlem kérdésem: hova és mi kell? Nyilván megvan a külön madzagja, de gondolom beltéri is kültéri is kap valami villanyt, szóval kettő közé is kéne kábel? Meg kondenz cső? -
mpo
veterán
Megkerestem a Hitachi könyvében.
A circuit breaker should be installed depending on the mounting site of the unit. Without a circuit breaker, the danger of electric shock exists.During thunder storm, please stop operating the unit and turn off the circuit breaker.
--------
A megszakítót az egység szerelési helyétől függően kell felszerelni. Megszakító nélkül fennáll az áramütés veszélye.Vihar esetén kérjük, hagyja abba az egység működését, és kapcsolja ki a megszakítót.
-
mpo
veterán
válasz
Csabroncka #40461 üzenetére
A Hitachi kézikönyvében az volt, hogy villámlós időben, áramtalanítsuk a kültérit, ezért írtam a külön kismegszakítót.
-
törölt tag
válasz
DanielLong #40452 üzenetére
Na, persze! Ha már ennyire vágja a témát a kolléga, akkor azt is elárulhatná, hogy most a hullám melyik periódusánál tart a Fisher vagy a Gree.
Mert lehet, hogy most éppen 2x jobbak egy Daikinnál, ami lefelé hullámzik -
mpo
veterán
válasz
A klímának és egyéb nagyobb fogyasztónak ajánlott a külön kismegszakító.
-
válasz
Nem akarok hülyeséget mondani, de a legtöbb klíma műszaki leírásában szerepel, hogy hány ér kell és mi az ajánlott vastagság. Szerintem érdemes megnézned a kiszemelt típus leírását és/vagy szerelési útmutatóját.
-
canniball
nagyúr
válasz
Te csak a zenergiát juttasd el oda, a többit majd intézik a klímások.
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Villanyszerelés folyik nálam éppen. Kültéri-beltéri közé mit kellene most kiépítenem? Kültérihez 220, onnan beltérihez valami? Kondenzvíz cső?
Köszi a segítséget!
-
pjen
félisten
válasz
DanielLong #40453 üzenetére
A házi orvosomnál egy Fisher klíma fűt,mint a vaskályha.Az én pana nordic etherám se melegít úgy.Peresze,hogy meddig és mennyire gazdaságosan azt nem tudom.
-
válasz
DanielLong #40452 üzenetére
Nézegetem a paramétereket, igazság szerint nem értem, hogy eredetileg miért lenne 240-260ezer a Fisher Nordic. Nincs benne se csepptálcafűtés, se cold plasma, automata tisztítást és intelligens leolvasztást sem látok. Igazság szerint egy G-Tech vagy Amber Grey jobban vonzana most. Valaki meg tudna erősíteni ebben?
-
válasz
feco70 #40448 üzenetére
Tömören annyi infót kaptam a kollégától, hogy a Fisher minősége hullámzó (a benne lévő Gree technika függvénye), ezért ajánlja a japán márkákat.
Én viszont azt látom, hogy pl. a Daikin Sensira csak 3 év garival rendelkezik, kisebb fűtési teljesítmény, rosszabb hatásfok és mellette 50ezerrel drágább.
Fujitsu pepitában ugyanez, de még a WiFi modul is drágább, ezért összesen 66ezer Ft plusz lenne.Az említett Fisher talán a Gree Amber Grey vagy G-Tech darabjából kapja a belsőt, mert azokkal van egyezű hatásfoka. Ahogy néztem a fórumot, ez a két Gree viszonylag ajánlott, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest