Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaszu2
csendes tag
Ha tarifa esetén 1.8-as cop egyenlő a gázköltséggel
-
sanzi89
addikt
Köszi!
Jól látom, hogy akkor a FTXF35A/RXF35A típusokra a következő jósági fokok vonatkoznak?
-15 °C fokon 2,06 COP -> 1,01kW felvett elektromos teljesítményből 2,09 kW leadott fűtő teljesítmény
-7 °C fokon 2,78 COP -> 0,89kW felvett elektromos teljesítményből 2,48 kW leadott fűtő teljesítmény
2 °C fokon 4,01 COP -> 0,38kW felvett elektromos teljesítményből 1,51 kW leadott fűtő teljesítmény
7 °C fokon 5,1 COP -> 0,19kW felvett elektromos teljesítményből 0,97 kW leadott fűtő teljesítmény
12 °C fokon 6,54 COP-> 0,17kW felvett elektromos teljesítményből 1,13 kW leadott fűtő teljesítményHa gázkonvektorral kb. 7,5Ft-ba kerül 1 kWh hőmennyiség, akkor H tarifával (20Ft/kWh) számolva akkor kb. 2.6 COP érték felett olcsóbb klímával fűteni esetemben, mint konvektorral. Vagyis valahol -10 fok környékéig menjen a klíma, alatta a konvektor.
Ha valaki okosabb, mint én, akkor segíthet az értelmezésben és gondolkodásban.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
edk-
őstag
válasz sanzi89 #41297 üzenetére
Itt van egy doksi, de nem tudom, mennyire aktuális. Korábban a Daikin magyar oldalán is volt részletes táblázat, de ott most sokkal kevesebb adatot látok.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
sanzi89
addikt
A Daikin Sensira FTXFA klíma vásárlás előtt volt láttam valamilyen pdf-et, amiben táblázatos vagy diagramos formában volt, hogy milyen külső hőmérséklet esetén milyen hatékonysággal dolgozik. Na, ezt most sehogy se találom, akárhogy keresem. Tudtok esetleg ebben segíteni? Köszi!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
hary296
csendes újonc
válasz Kalandor #41286 üzenetére
Azért kiváncsi lennék hogy egy Sinclair 3,5 Kwos gép -22C fokban hány kwot tud leadni....
Ez a Pana egy 2 Kwos gép, Eurovent alapján -15 C ban még 1,6 Kw ot képes. Ismétlem 2, Kw os gépről beszélünk, nem 3,5 Kwosról.
Ha tudjuk mennyi a szoba hőigénye akkor eldöl hogy elég e vagy sem. (a csappviztálca fűtés sztem meg kb 10.000 böl 1x ha számit, cserébe nem keveset eszik. Tapasztalatból mondom. ha a gépből szabadon lecsöpöghet a viz sztem felesleges is, de ez csak az én véleményem) -
tibibi
őstag
válasz Kalandor #41286 üzenetére
Talán 5 éve fűtök klímával azt tudom ,hogy 1x volt -18 és a daikin meg a gree is simán működött,hogy mennyit fogyasztott aktuálisan nem néztem,de két nap múlva már csak -5 volt. Szóval csak azt akarom mondani ha van + fűtésed akkor ne akarj kimondott fűtésre optimalizált klímát,mert rohadt drága
-
elfelejtette
veterán
Így van, a mi C&H klímánk is már elég zajos, mikor nagy hidegben próbálja belehelni a kis házunkat, de elég erőtlen.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
takacsbotond
őstag
Valóban nem olyan mint a gyári. Jobb. Ez ugyanis nem megy 0-24, csak amikor leolvaszt a klíma. Én legalábbis így tudom. Ha jól emlékszem 20e körül van az ára.
Mellesleg eddigi tapasztalataim alapján nem olyan fontos a tálcafűtés, évek óta fűtök klímával, és se a kínainál, se a mostani japánnal nem okozott problémát a hiánya. Ha jól van elvezetve a kondenzvíz nehezen fagy bele.[ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
törölt tag
-
-
válasz seolwon #41280 üzenetére
Nyilván ajándék ennyiért a Panasonic, az árukeresőn láthatóan majdnem 2x ennyi volt eddig. De nekem csak az a kérdés, hogy nekem, az én igényeimnek jó-e?
Én nyáron be sem kapcsolnám, csak fűteni kell. Írja takacsbotond, hogy létezik utólagos tálcafűtés, de őszintén mondom, hogy mivel nem értek hozzá, csak annyi jut eszembe tapasztalatból, hogy az ilyen utólagos dolgok nem gyáriak, na...
A -15 és -22 fok között óriási különbség van.
130e + 20e a wifi + 40e a tálcafűtés, akkor már 190e-nél vagyunk, és még mindig egy hekkelt rendszer van, ami gyári adat szerint nem megy -15 fok alatt.
[ Szerkesztve ]
.
-
seolwon
tag
válasz kulerr #41282 üzenetére
Kalandor pl. kandalló mellé használná kiegészítésnek. Arra több mint elég. Ha pl. -10 fok alatt be is kell gyújtani a kandallóba, az belefér a kiegészítő fűtés definíciójába. Mennyit van tartósan -10 alatt a hőmérséklet Magyarországon.
Ha 6 hó fűtésszezonból négyet nem kell a kandallóval szórakozni az már főnyeremény 130e Ft-ért.
Alternatív fűtési lehetőség nélkül főfűtésnek persze kevés. -
edk-
őstag
válasz kulerr #41282 üzenetére
Részletesebb adatokat az Euroventnél találsz, vagy a www.panasonicproclub.com oldalon, regisztráció után.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
kulerr
őstag
válasz seolwon #41280 üzenetére
Sziasztok. Én is szemezek vele. Kérdés valóban fűtésre mennyire használható, Habár én sem értek hozzá de vannak itt sokkal tájékozottabbak ezért bennem is felmerült ez. Konkrétan pl valós -15 foknál mekkora teljesítményre lehet számítani ettől a készüléktől. Akinek van tapasztalata vagy tudása erről legyen kedves ossza meg.
[ Szerkesztve ]
-
seolwon
tag
válasz Kalandor #41276 üzenetére
Az a Panasonic annyiért ajándék. Hogy lehet egyáltalán annyi az ára?
A fűtésre optimalizált az szerintem csak valami marketing fogás.
Egy scop 4.6-os klímánál miért volna jobb egy scop 4-es "fűtésre optimalizált" klíma?
Páramentesítésre nem igazán jó a klíma télen. Arra kell külön egy páramentesítő. -
takacsbotond
őstag
válasz Kalandor #41276 üzenetére
-15-ig tud fűteni.
Windyéknek van nagyon jó utólagos tálcafűtése, WIFI stickel bővíthető, mint sok más klíma, és 130 körül ajándék, más ligában játszik mint a hasonló árú kínaiak, amiknek a leírása nem minden esetben állja meg a valóságot.
Ha párátlanítani is akarsz (gondolom télen) egyedül a Daikin Ururu Sarara ami hűtés nélkül tudja ezt. A klíma nem erre való, mégha ezt is tudja.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
AXisBOLD
addikt
válasz tibibi #41274 üzenetére
engem is érdekelt, most ránéztem, de a kettő szerintem nem azonos.
a csökkentett teljesítményű üzemmód programozható, alacsony, közepes, magas fogyasztásra, illetve kézi, program és auto beállításokra, +napra, órára.
az econo meg egy egygombos optimum szerintem.
de most csak abból gondolom, amit az app-ban és a használatiban olvastam.
gyakorlati tapasztalat még nincs.Aurea mediocritas
-
-
tibibi
őstag
Daikin app-ban a csökkentett teljesítményű üzemmód bekapcsolása miben jelentkezik működés közben? Olyan lehet mint az econo?
-
Klímát szeretnék a földszintre 2 szobába: a 2 együtt 25nm, 1 légtér de a köztes boltív miatt kell 2 beltéri egység.
A1 tarifa, csak fűtésre kell, abból is csak kiegészítő fűtésre kandalló mellé. Wifiről is vezérelhető legyen, tudjon temperálniés csak párátlanítás is kell.Nem hálószobák, de azért ne legyen hangos, ha nem muszáj (a kültéri a földre egy külön betonplatnira lesz téve).
Lehet hogy elköltözöm, ezért nem szeretnék sokat invesztálni a dologba, csak ameddig értéknövelő is a ház árára nézve.A villanyszerelőm (évtizede ismerem) Sinclair klímát ajánl, Focus Plust vagy Spectrumot.
Én inkább a Spectrumot nézem, mert az tud fűteni -22 fokig is, míg a másik csak -15-ig, ami nagyon nem mindegy, -15 fok itt simán szokott lenni, és gondolom egyébként is jobb ha nagyobb a tűrés, nem a határértéken táncol.Mit gondoltok, ebben az ársávban van más?
[ Szerkesztve ]
.
-
AXisBOLD
addikt
az erkély így se egy bálterem és maximálisan ki van használva.
a kültéri ronda, sok helyet foglalna és tolná a meleget nyáron, hogy az erkélyt egyáltalán nem lehetne használni.a teraszon lett volna kézenfekvő, de élhetőbb így és nekünk ez fontosabb.
a legfelső emeleten itt minden lakásnál a terasz tetejére teszik.a karbantartás macera igen, de nem megoldhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz DUB Inc. #41252 üzenetére
Ne is mond, ha nem voltam ott valaki mellett (teljesen mindegy milyen szakmunka), akkor nem az elvártak szerint volt kivitelezve, de mindegy is már. Így marad, köszönöm a segítséget!
Így megnyugodtam, hogy rendben van a készülék, a karbantartásra meg figyelni fogok.
Egyébként nagyon elégedett vagyok vele (Daikin Comfora FTXP35M9 / RXP35M).
Aurea mediocritas
-
DUB Inc.
aktív tag
-
mpo
veterán
Az, hogy a melléképületben van, attól még olyan, mintha elment volna dolgozni, nincs a lakásban.
Ha kibírja délutánig a melléképületben, akkor azt is megteheti, hogy fél órával előbb bemegy és bekapcsolja, ráteszi maximumra, majd visszamegy a melléképületbe .[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Orlin
addikt
válasz tibibi #41245 üzenetére
Köszönöm.
Szerintetek melyik jobb,ha nem nincs senki nagyon a lakásba délelőtt de megy a klíma kisebb hőmérsékleten vagy ,ha délután jön be a lakásba az ember akkor indítjuk csak el?
Délelőtt a melléképületben van a anyum többnyire csak délután jön be a házba.
Melyik jobb megoldás?!Ki hogy szokta?
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
AXisBOLD
addikt
válasz DUB Inc. #41249 üzenetére
köszönöm a véleményedet!
Az a baj, hogy nincs egyszerű helyen csak úgy hozzáférni. Legfelső emelet, betonterasz szélén, ki kell lépni, le-fel kell szerelni a galambhálót is.
Ha azt mondod nem okozhat problémát, akkor hagyom így, majd félévente ránézek, a 3 éves garanciaidő alatt meg úgy is kérek éves karbantartást a kültérire is, akkor majd megcsináltatom ezeket utólagosan.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Atis93
csendes tag
Sziasztok!
FTXF-A/RXF-A és FTXF-B/RXF-B modellek között mi a különbség? -
AXisBOLD
addikt
válasz AXisBOLD #41191 üzenetére
sziasztok,
lerögzítették a kültérit 4 helyen (alatta gumibakok) ahogy azt kell.
Nem voltam itthon mikor megcsinálták, de ma azért kimásztam a tetőre ránézni és ez a kimaradt szigetelés csak most tűnk fel:
A lakásfelújítás alkalmával már elengedtem a mindenben a tökéletességre törekvést, mert inkább beleőrül az ember, minthogy később örömét lelje benne, ezért csak a funkció, hatékonyság, időtállás miatt kérdezem, hogy ez így elmegy, nem szarvashiba-e?
Aurea mediocritas
-
DUB Inc.
aktív tag
Tudna valaki írni (pro és kontra) hosszútávú tapasztalatai alapján a Fan Coil rendszeréről?
-
Pietrosz
addikt
válasz mamboo #41235 üzenetére
Service manualban le van írva részletesen a működése.
Csak akkor kapcsol be a fűtés, ha a beállított hőfok és a beltéri hőfok különbsége ≥1°C.
Hogy utána mikor áll meg az nagyban függ a légköbmétertől és a venti sebességtől is. Nálam az vált be, hogy nyitva hagyom az ajtót, ventit auto módban hagyom(ami low-ra lemegy leszabályzás után), Ifeel bekapcsolva. Így most 7 órája tartja a 22,7 fokot 2 tized fok ingadozással. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ha Daikin be van programozva adott hőmérsékletre adott időpontokra és ha közben kikapcsolom mert mondjuk szellőztetek akkor utána a nem felejti el a beállításokat?
Vagy ha mondjuk be van állítva 21 fokra este 9-ig utána pedig 19 fok van a programba ,de e 7-kor úgy döntök fázom és 23-ra állítom akkor 9 után folytatja a programot 19 fokon?Köszönöm
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
mamboo
tag
Igen, látják egymást elvileg.
Azért is tettem térdmagasságba a távirányítót, hogy minél hidegebb legyen és az alapján kapcsoljon ki-be.
Nagy belmagasságú a lakásunk, ha kikapcsolom az ifeelt akkor még annyiszor sem fog bekapcsolni nem?[ Szerkesztve ]
-
mamboo
tag
Mi az oka annak, hogy a klíma 22fok-ra van állítva és meg sem mozdul, de ha rátolok +1C akkor non-stop fűt...?
(iFeel-es távirányítója van és a polc legalsó részén tároljuk..) -
DUB Inc.
aktív tag
Évek óta ilyet használunk, 1 darabot. Ha beteszed egy központi helyre és megy folyamatosan, akkor az egész házban ö9sszegyűjti a párát. Természetesen nem csukott ajtók mellett. A másik megoldás, hogy a először minden helyiségbe berakod pár napra, jól kiszárítod őket, majd vagy a pára forrásához (konyha, fürdő), vagy a központi helyre rakod (nappali).
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Itt is volt téma.
Párátlanítót tudnátok ajánlani?Elég belőlük egy vagy a lakás szobáiba külön kell rakni?
Mindennap szellőztetünk és igyekszem lejjebb vinni a páratartalmat ,de néha mint ma reggel is lehetetlen.
Bent majdnem 70 kint 45 és hiába nyitottam ki mindent nem megy lejjebb sőt feljebb kúszott.
Köszönöm!LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
windy
tag
Az új házzal kapcsolatban: Egy jól megtervezett légcsatornás rendszer véleményem szerint teljes mértékben kiválthatja a gázos fűtést. Ebben az esetben a zaj már nem probléma, a hangszigetetlt csöveken keresztül nem szűrődik be a készülék hangja. A huzathatás is jelentősen gyengül, a befúvó egységek kevésbé direkt módon juttatják be a kezelt levegőt a helyiségekbe. Az utóbbi években több ilyen rendszert is üzembe állítottunk és igen jók a tapasztalatok. Költségoldalon szerintem a bekerülése a gázos fűtéssel kb. hasonló, az üzemeltetésben lényegesen kedvezőbb. Fejleszthetősége (napelem) miatt az üzemeltetési költség minimálissá redukálható. A használati melegvíz előállítása napkollektoros - elektromos öszvérrel hibátlanul kis költséggel megoldható. Bónusz : nyári hűtésre már nem kell külteni, a rendszer azt is tudja. Ha valakit esetleg komolyabban érdekel a dolog, most adunk át egy ilyen rendszert Dunabogdányban, ahol alkalomadtán akár meg is tekinthető.
-
félisten
egyszerűen tedd arrébb a kültérit. Épp Windy írta feljebb hogy jó ha megvan a 3 méter minimum. Nálam 3 méterig egy lett volna az ára,az fölött 7 ezer forint / méter volt.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Miklósbácsi
tag
Én sem dobtam ki a gázkonvektorokat. Egyszerűségüket és megbízhatóságukat jellemzi, hogy nálunk 5 db FÉG konvektor működik igen kevés karbantartással 1983 óta. Akárhogyan is számolom, ez 37 év ! De az is igaz, hogy 2 db. lemez égőterűt én is kicseréltem öntöttvas égőterűre. Az éjszakai pattogásuk semmivel nem volt jobb, mint egy zajos klímakompresszor hangja a kültériben éjszaka.
Sokan már temették a konvektorokat, de azt látom, hogy a megadott gyári 93 - 94 % - os hatásfokuk még elviselhető, ha szembeállítom a fűtés költségeit a konvektorok majdnem ingyenes fenntartásával 37 év alatt.Viszont a konvektorok a nyári hőségben hűteni nem tudnak. Ezért aztán igazi áldás egy megbízható és csendes klíma a lakásban. A Daikin Sensira 3.5 -ös idén is jól teljesített. Alacsony fogyasztás mellett jóval nagyobb területet volt képes erőlködés nélkül hűteni, mint amit korábban gondoltam volna. De most is teszi a dolgát ugyanígy fűtő üzemmódban. A konvektoroknak meg lesz még feladatuk, ha nagyobb hideg lesz.
Az érdeklődők kedvéért is írtam le ezeket, hiszen valamikor nekem is sokat segítettek ezek a vélemények a klímával és a fűtéssel kapcsolatban.
-
Ijk
nagyúr
Gondoltam írok egy kis tapasztalatot:
Ugye lassan két éve felújítottam 56nm2-es 3. emeleti lakást, gáz bent volt és megtartottam, régi konvektorokat lecseréltem öntöttvas FÉG-ekre. A két szobába pedig bekerült 1-1 Fujitsu klíma (ASYG12LLCE). Átmeneti időszakban klímáztam eddig, decembertől február végéig konvektor ment. A klímáról annyit hogy teszi a dolgát rendesen, de komfortérzetre a konvektor számomra jóval kellemesebb. Azért amikor elkezd dolgozni a kompresszor az számomra nem alvás kompatibilis, tehát csak nappal megy, még hűtésnél is. Konvektor ellenben néma, ekkora lakásban a fogyasztás teljesen korrekt, kellemes sugárzó hőt ad, nincs légmozgás. Nem elhanyagolható szempont a kevés karbantartás igény, jóval hosszabb élettartam, nincs tálcafűtés probléma, kondenzvíz elvezetés. Összességében örülök hogy nem dobtam ki a gázfűtést, és így tulajdonképp két lábon áll a dolog.
Azért írtam ezt le mert akinek esetleg bent van a gáz, nagyon fontolja meg komfort szempontból hogy érdemes-e kidobni.Azonban jön a köv. fázis, szeretnénk valamikor kertesházat, az építkezést sem vetem el. Itt azért számomra kérdéses a dolog, és érdemes lenne kalkulációknak utánanézni. Ugyanis ha nincs bekötve gáz az sokat változtat a helyzeten. Egy kazánnak kialakított helység, kémény önmagában akár több milliós költség, erre jön a gázbekötés, gázterv, mérőóra kialakítás, gépészeti tervezés, és azért még van ugye éves szinten 10-13 ezres alapdíj is.
Namost nem tudok konkrét számokat, de valószínűleg egy komplett gépészet árából be lehetne tenni 3 minőségi klímát és kiegészítésre villanyradiátorokat, ami nekem az éjszakai rásegítést megoldaná. Amortizációja valószínűleg nagyobb összeg lenne, fogyasztás már nem biztos, de mindenesetre érdekes lenne egy ilyen kalkuláció mivel azt látom új építésű házaknál még mindig szinte kizárólag gázt kötnek be. Nyilván a használati melegvíz bojlerrel azért drágább még vezérelt áramról is, tehát ezzel is számolni kell./人◕ ‿‿ ◕人\
-
seolwon
tag
válasz toland #41218 üzenetére
Jól szigetelt helyet kell fűteni?
Érdemes olyat venni ami rendesen le tud szabályozni, hogy ne kapcsolgasson gyakran ki-be. Fával nem hinném, hogy sokszor rá kell segíteni.
Ami szerintem fontos, bár még nincs sok tapasztalatom, de ha most vennék és aludni kell mellette akkor valami olyat, ami csak akkor olvaszt le, ha tényleg muszáj. -
toland
friss újonc
Sziasztok!
Elsősorban fűtésre keresek klímát. Két szintet kell bemelegítenie mindkettő kb 30 négyzetméter 2,6 méter belmagasággal. Mindkét szintre külön készüléket veszek. Ez lenne a fő fűtés, fával (kandalló) csak este, hétvégente segítenék rá.
Két típust ajánlottak, de ezek közül is inkább a Panasonic, amire azt mondák, hogy inkább van fűtésre optimalizálva:
- Midea Mission MB-12N8D6-SP-WIFI
- Panasonic Nordic KIT-NZ35-VKEMelyiket ajánlanátok inkább, van tapasztalatatok ezekkel a készülékekkel kapcsolatban?
Ár/érték arányban valóban ennyivel jobb a Panasonic?
Mivel hosszú távra tervezem és egész nap fűtenie kell ezért fontos, hogy tartós, minőségi legyen és mivel aludni is szeretnék mellette szempont hogy halk is legyen.Köszönöm a segítséget.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Daikin klíma működik valakinek Google Home-al?Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Gömbike
senior tag
válasz runner 125 #41206 üzenetére
A H tarifa bekötésének az ára nagyban függ a villanyóra szekrénytől. Mert ha azt cserélni kell, drága tud lenni.
Nálunk régi fa szekrénybe tették, mert elfért a mérő. Igaz, el kellett választani a többi mérőtől egy tűzálló lappal.
Így került mindenestől 50 valahány ezerbe.
Szerintem a Geo tarifa azért nem megoldás, mert az naponta 2X2 órára lekapcsolják. Az elektronika meg előbb-utóbb megsínyli ezt.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
félisten
-
félisten
Üdv!
Ha beköttettem 32A mellé szintén 32A kapacitással a H tarifát, akkor a hálózat "alap" 32A kapacitását ugye nem terhelik a H tarifás órára (szintén 32A) kötött klímák/hőszivattyúk?
Magyarul a terhelés mérlegelésekor ugye nem kell figyelembe vennem a klímákat, azok már "külön ágon mennek"?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pjen
félisten
válasz runner 125 #41206 üzenetére
Van Geo tarifa is, egész évben használható.
-
runner 125
nagyúr
válasz laca891 #41203 üzenetére
Alapvetően nem fűtés miatt lettek, hanem hűtés, csak figyelembevettem azt a funkciót is. Amit pjen is írt, azért manapság (sőt, új házaknál kötelező, előírás!) szükség van alternatív fűtésre is...
Más felől az elkövetkezendő pár év kísérlet jellegű lesz, mivel most lett kész 100%-ban a ház (teljes hőszigetelése). Megpróbálom majd esetleg az átmeneti időket csak klímákkal fűteni, de ha mindvégig ilyen kedvező lesz a gáz, akkor valszeg marad az elsődleges fűtésnek, a klímák pedig csak hűtésre lesznek használva, nyáron.
mod.
Jah és a H tarifás óra igénylése amennyire utánaolvastam azért nem 2ft, noh meg az csak kifejezetten fűtési időszakra vonatkozik, október 15-től április 15-ig, szóval az számomra teljesen irreleváns lenne.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
laca891
aktív tag
válasz runner 125 #41201 üzenetére
Gázfűtés mellé, minek klíma fűtésre???
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
pjen
félisten
válasz runner 125 #41201 üzenetére
huszonvalamenni, mint az éjszakai.
-
runner 125
nagyúr
Az H tarifa mellett kb mit takar 30 ft környéke kW-onként? Azért az is baromi jó.
Igazából a gázfűtésem mellett 1 dolog ami rohadtul sokat javít a komfortom mindenhol, h meleg a padlózat és ugye nincs hangja.
feco70
Az is hibátlan összeg.
mrmft
Értem, hát köszi.
Őszinte leszek, ha pofátlan vagyok, ha nem, az állványokat én szereztem be. Persze megértem, h a szerelőknek is meg kell élni, de amikor ugyanerre az állványra mondtak 10-12.000ft/db költséget, azért 4db mellett elgondolkodtam, h vajon csak az állványokon mennyivel akarnak lerántani. Szóval, google, aztán ez volt a legolcsóbb, assszem 4000ft/db.
..és ugyanez vonatkozott a klímákra is. Arukeresős cégeknek írtam mailt, h 5db mellett (1 3,5kW-os Etherea-t cimborám is vett) mi volna a legjobb áruk, és gyakorlatilag a beszerelés költségét (már be volt csövezve előre minden) le tudtam alkudni, így a legjobb ajánlatot a webklima.hu adott. De a legkomolyabb, h jó néhány klímaszerelő tőlem kérdezte h hol kapom meg ennyiért, mert nekik még a beszerzési áruk is jóval magasabb...
Na de ez a gumibak kicsit cseszi a csőröm. Igazából jelentősége nyilván jövő nyáron lesz. Maximum ha tényleg nagyon hangosak lesznek, akkor kicseréltetem őket vastagabbra.
De ugye ez a szomszéd felőli falam, sőt, konkrétan a melléképület hátulja. Tehát a klímákhoz legközelebbi szobát is több fal választja el még a házon belül is. A fal másik felén folyosó meg mosókonyha van.
DUB Inc.
Ez van, ilyen lett.
A csövezés amúgy külső falsíkon megy végig, tehát a hungarocell alatt, valamint a padláson fut végig és van rajta 30 cm táblás gyapot. Szóval ha így nézzük ebből kifolyólag nagy rezonanciát talán nem tudnak a csövek átadni semminek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest