Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
Talán azért kezdtem el ennyire idegesítően bizonyítani a hibát, mert senki nem hisz nekem az első pillanattól kezdve. Nyilván keresem a megoldást, de részben próbálok a tényre rávilágítani, miszerint ismerem a klímás fűtést, tudom milyen volt a Daikin, mikor minden rendben volt. De nekem nem lehet igazam és ez az, ami idegesít. Mindenki bennem keresi a hibát és még annak is igaza van, aki az életében nem járt itt.
Elnézést kérek mindenkitől, főleg windytől, ezúttal pedig ígérem, csak akkor szólok hozzá legközelebb, ha éppen válaszolni tudok egy kérdésre, a klímám gyengesége a hiba megtalálásáig többé nem téma itt a fórumon. Mert ha megtalálom a hibát, mindenképpen jelezni fogom, mi volt az.
Mindenki együtt: Éjjen, végre, nyugalom lesz a fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lacy027 #36997 üzenetére
Figyelj józan paraszti ésszel ezelőtt x hozzászólással leírták már neked windy is hogy a gép jó volt amit elvitt tőled és ez is jó ami nálad van.. valószínűleg csövezéssel, áthelyezéssel történt hiba amit 3 kókler szerelő közül akit kihívtál elszúrt valamit vagy éppen te amikor feszegetted a csöveket vagy gázt engedtél ki vagy nem tudom éppen mit csináltál... józan paraszti ésszel egy abszolút laikus fejjel én megértettem.. te miért nem érted meg?Innentől senki nem fogja neked itt megoldani a problémádat, hanem hívj ki egy szakembert és nézesd meg vele, tetesd át vagy hagyd itt új csövezéssel vagy a fene tudja...Azzal hogy itt azt bizonygatod hogy nálad nem jó a dolog azzal senki nem tud egy fórumon, topikban mit kezdeni, mert a szakemberek Windy, ashla, Klímás már leírták a véleményüket feljebb többször is... tehát marad az hogy a telepatikus megoldás helyett hívj ki egy valódi szerelőt, ne a szomszédot,nézesd meg újra, vagy nem tudom.Megérti mindenki hogy gond van.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
asha07lcc
tag
Mindenkinek kellemes Húsvétot kívánok már ami abból még hátravan. A mai még henyélő otthonmaradás után holnaptól a szorgalmas otthonmaradást is választhatjuk. Kivéve ha menni kell.
-
-
félisten
válasz lacy027 #36994 üzenetére
Kérlek hagyd abba ezt az egészet.hívj ki szakember és csináltasd meg, beszéld meg vele telefonon majd személyesen de itt már ne szenvedj tovább kérlek mert kinyírtad az egész topikot.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
lacy027
tag
Közelítsük meg más szempontból a gyengeséget.
Lentebb látható, hol van a elhelyezve a klíma, 16m2 a szoba.
Miért lehet az, hogy az asztalon, illetve a hőmérő felirattal ellátott kisasztalon lévő különböző hőmérők 0.1 fok/10 perc sebességgel haladnak felfelé (és hűtéskor lefelé), miközben a klíma az adott helyen, 31 fokon, max. ventilátorral, majdnem lefelé fújó függőleges, teljesen jobbra (a hőmérők irányába) állított vízszintes légterelővel, 600+ W fogyasztással fűt, kint pedig 20+ fok van? 800W főlé is tud menni, de nincs erőteljes mód rajta, amikor teljes kapacitással működik, így jelenleg nem használja ki minden erejét. A kinti hőfok lényegében mindegy, mert bent ettől nem változik a helyzet.Ha a vízszintes légterelőt előre állítom, már akkor esik a hőmérséklet. Legtöbbet értelemszerűen a szék feliratú helyen vagyok. Mikor minden rendben volt, eszembe nem jutott itt fázni, nyitott ajtónál is jó meleg volt, a hőmérők sem voltak így belassulva.
Fizikai képtelenség ugye, hogy ha az adott helyen nagy teljesítménnyel fűt a klíma, ne legyen meleg az asztal környékén? Pedig így van. Igen, csukott ajtónál is nagyon lassan melegszik fel. Hiába kérem, senki nem hajlandó eljönni és saját szemével megnézni, mindenki szerint csak velem van a probléma. Szerintem érdekes szakmai tapasztalat lenne annak, akinek sikerülne megoldania a problémát.
-
LanyUs
senior tag
válasz lacy027 #36986 üzenetére
A fénykép pillanatában a távirányító fűtés üzemen áll. A cégnél van Mitsu is. Először én is benéztem. A sok Daikin után furcsa. De mielőtt meggyőznek arról, hogy az a venti jel csak szellőztetést jelent, a kis nyilacskát kell nézni. Ettől függetlenül szét lett variálva a dolog és a helyi kókler szerelő elcseszte azt a jó kis Daikint. Ezredszer mondom 50m2 melléképületet folyamatos meleg levegővel 23 fokon tartottam a 3,5kw-os Comfora-val és a családi házban a Sensira 3,5-os is 28 fokot csihol 60m2-en fél óra alatt ilyen enyhe időben. Ennyi...
Ui.: akármennyit is kell várni, aki telepítette, benne kell megbízni és folytatni tovább a szervizt/módosításokat. Ez így korrekt...
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz Pietrosz #36983 üzenetére
Van másik fajta klímád? Hány éve használod fűtésre? Csak fűtésre? Releváns véleményt akkor tudnál alkotni. Ha valaki tanácsért jön ide és ajánlod neki,mert neked az van attól az még nem egy jó klíma Pont dupla annyi a fogyasztása mint a daikinnak főleg a feleslegesen 0 fok alatt folyton fogyasztó fűtőszál miatt! Zajos kültéri,sűrű olvasztás (ha kell ha nem ) De tudod mit,mindenki azzal szenved amivel akar!
-
mpo
veterán
válasz TeeJay #36985 üzenetére
Most jól összezavartad, pedig már megválaszolta:
Ezek szerint többen nem láttatok még Mitsubishi távirányítót, hasonló mint a Fujitsu. Fent a piktogramok a márkanév alatt: hűtés, páramentesítés, fűtés, ventilátor, Eco hűtés. Az az üzemmód van kiválasztva, amire mutat a kis nyíl a kijelző első sorában, ez pedig a fűtés.
A második sorban a ventilátor ikon mellett az automata jelölés látható, alább ugyanaz az ikon az automata légterelést jelzi. Ha kézi ventilátorral működik, eltűnik a auto jelzés, ilyenkor közvetlen a ventilátor ikon alatt jelenik meg a választott sebesség. Linkeljek egy útmutatót ahol jobban le van írva?
Elbizonytalanítottad:Hopsz, tényleg ventilátor módban ment, akkor ezért nem volt meleg. De akkor mitől fogyasztott ennyit tegnap?
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
tibibi
őstag
válasz Totatti(Hun) #36978 üzenetére
Meg van a gree-ről a vélemény nekem van összehasonlítási alapom Én nem ajánlanám senkinek! Ősszel lesz még egy klíma, fujitsu lmce vagy mitsubishi msz.A Daikin ftxf és daikin kmjv már bizonyított
-
Totatti(Hun)
tag
Sziasztok!
Csak hogy legyen egy más vélemény is,ne csak a japán gépeket dicsérjék.Én tavaly szereltettem föl 2db Gree comfort X 3.5 kw klimàt füttésre használtam.Az egyiket az alsó szintre a szobába (36 m2) a másikat a felső szintre a szobába (25 m2) a felső szinten ajtó nyitva másik szoba ajtó nyitva klíma 21 fokra állítva tökéletesen végezte dolgát ,alul szintén 21 fokra állítva szintén tökéletes természetesen többet ment mint a fenti de nagyobb volt a füttendő terület is.kültéri egységet nem figyeltem hogy mozgatja e a házat de nincs repedés a falon tehát nem😄 nem hallottam hogy mennek.Lehet fülemmel van baj.A történethez hozzá tartozik van a házban gáz füttés is,azt is használtam néha.A havi gázszámla melegvíz előállìtással együtt 12000ft 👍Tehát a téli füttés +melegvìz 72000ft gázszámla + áramszámla (160m2).Konklúzió a részemről NEKEM megérte.És most fogok venni még egyet lentre ,(5,2kw)ami lent van az még megy fel a másik szobába .A ház szigetelt 12cm +napelem a tetőn Kellemes ünnepeket mindenkinek.Áldás Békesség Az Úr Legyen Veletek
-
lacy027
tag
válasz asha07lcc #36974 üzenetére
Pár napja tették fel és már akkor sem volt jó, nem tudta azt, amit szerettem volna tőle, pedig hol van még a tél. A Daikin sem tudta már, pedig korábban jól fűtött.
A cserénél hibáztam, nem kellett volna elengedni a szerelőket, még vagy 10 percig, mondjanak róla véleményt, meg vannak-e elégedve a fűtésével. Nem lett volna a válasz. Most meg verhetem a fejem a falba, mert én érzem milyen és senki más nem hajlandó idejönni, hogy véleményt mondjon, a fórumon persze megy a szöveg. Annyiszor leírtam már, ha itt állna az, aki szerint semmi baja, rögtön más lenne a véleménye, keresné hibát, mint én.A maga módján mindkét klíma jó volt, de nagyobb helyiségbe valók. A Gree jól fűtött, de túl lett méretezve, ezért cseréltem le. A Daikin jól fűtött, nyáron végig hűtött, de még mindig túl sok volt a min. teljesítménye ezért sokszor túlméretezettként viselkedett. Érett a csere gondolata egy olyan klímára, ami jobban leszabályoz, de nem ilyen körülmények között, minden visszakereshető a fórumon. Már hónapokkal ezelőtt említettem a cserét és a most felkerült típust.
Áthelyezés után kezdett gyengülni a Daikin, nálam már sosem nyerte vissza az erejét. Valószínűleg nem a klímában keresendő a hiba, ezért a Mitsubishi sem lett jó, pedig az adatai alapján tökéletesnek kellene lennie.
-
DUB Inc.
aktív tag
-
asha07lcc
tag
válasz lacy027 #36973 üzenetére
Csak próbálok hangosan/írásban gondolkodni mert az írásaidból az jön le semmi sem jó. Azért azt tisztázzuk a Mitsu ezen típusa nem fűtésre kihegyezett gép tehát télen ne várj tőle kiemelkedő teljesítményt , Nekem az a gyanúm a gép hibátlanul működött amikor Windyék feltették. Én abból indulook ki szinte kizárt, hogy 3 gép rossz 3 különböző márka....
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz asha07lcc #36971 üzenetére
A Mitsubishi pont jól lenne méretezve ha jól működne, körbejártam rendesen a témát. Másik klímát nem találtam, ami hasonló adatokkal rendelkezik hasonló árkategóriában. A leszabályozás volt az elsődleges, 0.8 kW feletti min. teljesítmény felett minden kiesett. Már többször nem akarok klímát cserélni, ennek kellene jónak lennie.
Nem tudom miből gondolod, hogy nekem olyan klíma kellene, ami 300W-ig lemegy.#36972 pjen
Valóban nem ilyen egyszerű, de egy megközelítő értéknek jó lesz. Tegyél egy 3.5 kW-os Comfort X klímát egy kis helyiségbe és akkor már érezheted, mi az a nagyjából 2 kW. -
-
asha07lcc
tag
válasz lacy027 #36963 üzenetére
Azt értem. De az igényeid nem találkoznak a berendezés szolgáltatásával. 300w-hűtő éd fűtőteljesítményig(70-90w elektromos teljesítmény) leszabályozó klíma is van csak a kissé drága. Esetleg az ASYG07LMCE vagy ASYG09LMCE még ami szóbajöhetne a Fujitsutól az is egészen leszabályoz a te géped 0,7 kw fűtőteljesítményig engedi vissza a teljesítményt. a fényképen fűtés automata ventin van.
A te igényeidet amit írsz talán egy LG Athena extreme H09AP tudná követni. A 2,6 kw nominál gép 300-3800w fűtőteljesíytmény között szabályoz.
-
DUB Inc.
aktív tag
Milyen teljesítményű ez a klíma?
-
lacy027
tag
válasz DUB Inc. #36965 üzenetére
Egy klímát jól kell méretezni. Az első túl lett méretezve, nagyon sűrűn kapcsolgatott, 2 kW alá nem tudott szabályozni, hiába volt a hőfok lentebb véve. A második már jobb volt, de sok esetben szintén túlméretezettként viselkedett. A mostani klíma széles tartományban képes szabályozni, ide tökéletes a teljesítménye (ha jól működne), nem akarok negyedik klímát.
Most már csak azt a problémát kellene megoldani, ami miatt a Daikin is gyenge volt, illetve a Mitsubishi is az, ebben a helyiségben, ezzel a csövezéssel. -
DUB Inc.
aktív tag
Nem csoda, hogy mindenki félreolvas ezt azt, vagy gyorsban ír hülyeségeget, mert teljesen kikészíted idegileg a topikot...
Azért magadnak is mondasz ellent rendese. Az első klíma jó volt, de mégis lecserélted... What? Túl meleget tolt? Már az is baj? Lejjebb kell venni a hőfokot. Az utóbbi 2 meg nem tol elég meleget... Szerintem a nem a klímákkal, hanem az elvárásaiddal van baj...
-
lacy027
tag
Nem magyarázkodok. Klímával szeretnék fűteni, amig tudta amit kell, addig nem volt vele gondom, azt kivéve, hogy túl meleg volt, mert sok volt a legkisbb teljesítmény, tehát pont az ellenkezője, mint most. Az első (túl) jól fűtőtt, a második szintén, de aztán valami történt, nagyon gyengén fűt november óta két klíma is itt. Még jó volt, én sem méregettem, csak élveztem a meleget. Vagy a csövezésben lehet kívülről nem látható dugulás, esetleg gyártási hibás, vagy azzal van baj, hogy a kültéri lentebb van, mint a beltéri, esetleg az alacsony páratartalom, stb.
A Daikinnál nem használtam, a Mitsubishi klímán nincs automata mód, fűtésen megy, automata (lefelé áll) légterelővel.
A Daikin jó volt automata ventilátoron. Ennek is jónak kellene lennie, de ha manuálisan felveszem a fordulatot, sem jó.Ezek szerint többen nem láttatok még Mitsubishi távirányítót, hasonló mint a Fujitsu. Fent a piktogramok a márkanév alatt: hűtés, páramentesítés, fűtés, ventilátor, Eco hűtés. Az az üzemmód van kiválasztva, amire mutat a kis nyíl a kijelző első sorában, ez pedig a fűtés.
A második sorban a ventilátor ikon mellett az automata jelölés látható, alább ugyanaz az ikon az automata légterelést jelzi. Ha kézi ventilátorral működik, eltűnik a auto jelzés, ilyenkor közvetlen a ventilátor ikon alatt jelenik meg a választott sebesség. Linkeljek egy útmutatót ahol jobban le van írva?Nem tudom szebben írni, az értelmező olvasás sem megy többeknek. Nem 3.5 kW-os klíma, hanem kb. (~) 3.5 kWh (kilowattóra) áramot fogyasztott el.
Én is tudok hülyeséget írni és csinálni, de ne haragudjatok meg, ti is. Írni biztosan. Erre már rá is jöttetek, mert egy-két hozzászólás eltűnt, mialatt írtam a válaszom.
Közben végignézetem a csövezést ahol kérdéses volt: semmi nincs rajta, se egy törés, se egy kicsi benyomódás, semmi.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz patomi #36959 üzenetére
Természetesen mindenki úgy állítja be, ahogy neki tetszik... Viszont láttam már olyat, hogy fűtés üzemmódban a plafont lőtték és csodálkoztak azon, hogy hideg van. Ezért írtam azt, amit. Nálam sem teljesen lefele van irányítva, hanem egyel feljebb, mert így jobban teríti a meleget, kap belőle a folyosó is.
-
Kátai
senior tag
Nekem Fujitsu ASYG12LLCE klímám van és tökéletes fűtés rásegítésére és hűtésre is.
54m2-es panel lakást simán feltolja a hőfokot 10-15 perc alatt 21 fokról 24 fokra úgy, hogy télen csak meló után du.16.00 táján kapcsolom be és így megy kb.19.00-ig.Amúgy hőtárolós kályháim vannak és ezek rásegítésére(is) vettem, na meg főleg a nyári melegek miatt. De szerintem, ha menne ősztől tavaszig folyamatosan akkor is simán kifűtené a lakást a hőtárolós kályhák nélkül is.
Semmi extra nincs a klímában ,de teszi a dolgát. Nagy hidegben kissé zajosabb a kültéri, de tolja a meleget rendesen.300W-ig szokott leszabályozni, de ez függ a külső hőmérséklettől is. -
patomi
őstag
válasz anderledani #36928 üzenetére
De, viszont felül lehet bírálni.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
asha07lcc
tag
igen ezt hámoztam ki én is. De ha Windyék nem értek rá nagyon hosszú ideig(mi a nagyon hosszú idő? ki minek érzi de gondolom a szolgáltatói oldalról ezt a feladatot ha vállalják be kell sorolni a többi közé) akkor érthető lenne ha mást hív persze a garanciavesztés kockázatával. De ha működik a gép és szerinte nem jó akkor van fogós helyzet a felhasználó számára.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy ott még pár klímás cég vállalkozó ismerős stb járni fog a helyszínen.
És nem biztos hogy van olyan berendezés amivel esetleg elégedett lesz. -
félisten
válasz asha07lcc #36938 üzenetére
csak ugye azt írta eredetileg hogy a sensira amikor windyék felrakták jól üzemelt neki fűtésre,csak kikapcsolt néha ezért átrakatta. Az egész az átrakás után nem lett jó. nem értem hogy az átrakatást is mért nem windyékkel csináltatta ha már náluk kezdte és hozzájuk tartozik garanciába a gép.
Igazából ha jól értem windyn kívül hozzányúlt 3 másik helyi klímás és ő is..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
asha07lcc
tag
-
asha07lcc
tag
válasz anderledani #36928 üzenetére
mindegyik modell lefele fúj alapból ha fűt utána ha elérte a hőfokot már a sokféle szoftver mókol. de az eleján lefele tolja az oldalfali beltéri alapból.
-
joysefke
veterán
Ha az alapvetően hűtésre vásárolni szándékozott (inverteres split) klímát télen fűtésrásegítésre is szeretném használni, mit kell tudni?
Fűtésrásegítés az nálam annyit jelent, hogy elsődelegesen a meglévő kombi gáz cirkóval fűtenék, de
1, ha nem muszály, azt enyhe időben nem röffenteném be amikor csak 1db túl hűvös szoba van (többi jobban be van napozva)
2, Hideg időben van egy szobám ami mindig kb 2 fokkal hidegebb, mint a többi. Akárhogy állítgatom a radiátorokat, nem tudom egyenletesre megoldani. Itt a normál cirkófűtés mellett azt a kb 2 fokot segíteném rá klímával. ez a helyiség egyébként hálószoba, tehát nem túl kritikus, az éjszakákon kívül csak eseti jelleggel vagyunk benne. Nyáron ez a klíma is természetesen hűtene, tehát nem a fűtés miatt ruháznék be rá, az egy plusz kényelmi funkció lenne.
36921: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz lacy027 #36935 üzenetére
sokszor órák telnek el fűtés nélkül, amíg én nem akarok megfagyni............ ez pontosan mit jelent? órák nem telhetnek el max percek 10 perc max 15 ami olvasztást követően ismét fűtést eredményez szinte minden berendezésnél. Neked egy ASYG12LTCA lehetne a megoldás VAGY EGY asyg18lfca AMI SZINTÉN BRUTÁL SZERKEZET ha az sem jó akkor nincs mit tenni .Nem tudom nem is tisztem semmilyen ítéletet mondani meg arról sem kivel mit csatázol egyezkedsz vagy győzöd meg(valljuk be azért a gépcsrékkel főleg AZOK UTÁN, HOGY TÖBBEN HOZÁNYÚLTAK windy nagyon engedékeny volt). uGYAN AGYONMÉREGETED A GÉPET DE EGYSZERŰEN NEKEM MINT EBBEN A SZAKMÁBAN TEVÉKENYKEDŐNEK KICSIT HOMÁLYOS AZ EGÉSZ. Klímás topiktárs itt kiszámolta a fűtőteljesítményed . Azt ne várd egy energiatakarékosságra kihegyezett vezérléstől hogy nagy delta T vel a hőérzeted is jó és a kifújt levegő is az a hőmérséklet amit elvársz. A gép nem aszerint működik neked mi az elvárásod hanem a gyári szoftver szerint.
Ha jól értelmezem volt egy Gree amit becseréltél 1 Daikinra amit becseréltél e Mitsubishire. A Daikin és a Mitsu modell sem a fűtésre kitalált szerkezet az pl a fentebb írt Fujitsu modell vagy a Daikin drágább gépei a pana Etherea Nordic vagy a Gree Amber U-crown LG Athena extreme csak hogy néhány nevet megemlítsek.
jobb lehet a hőérzeted ha esetleg parapet-console gép lenne ott. De azok meg drágábbak mint ahogy a fűtésre jobban képes modellek is.Egyébiránt gondolom Windy ha tudja más nyúl hozzá megadod annak a kontaktját és a szakemberek megbeszélték volna mi a teendő akkor nem lenne ez a vélt vagy valós helyzet ami most van. Én kizártnak tartanám, hogy 3 gép hibás lehetne ami hozzád került. A 4. 5. 6. is hibás lesz vagy annak látod attól tartok.
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz Razenhell #36931 üzenetére
Új klímám van, biztosan ugyanazt a fórumot olvassuk? Az előzőt sem én kókányoltam szét, hanem azok a szerelők, akiket az áthelyezés miatt hívtam. Illetve nem tudom, volt-e egyáltalán baja, nálam nem fűtőtt jól, de az új klíma is ugyanolyan gyenge.
A ház többi lakójával való békesség miatt, nem ugyanaz a hőérzetünk, illetve sokszor órák telnek el fűtés nélkül, amíg én nem akarok megfagyni. -
-
mpo
veterán
válasz Razenhell #36931 üzenetére
12 éve van meg a Hitachi Air Exchanger, (idén cserélem) soha nem mértem a kW-okat, legfeljebb a hőmérőt néztem, hány fokra hűtött és elég-e már.
A mosó-szárítógép meg a villanysütő fogyasztását se mérem (meg a többit se), azért vannak, hogy használjam, a vásárláskor kell jól választani, hogy jó márka legyen, tudja azt amire szükségem van és kevesebbet fogyasszon.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Klímással értek egyet.
Na én már itt levettem volna a garanciát róla.
A saját munkáért tartozik bárki felelősséggel, ha más (szerelő, tulajdonos) hozzányúl, (áthelyezi, ami egy új üzembe helyezésnek minősül vagy szétszereli), akkor a felelősség megszűnik.
Egy klíma felhasználója a távirányítót kezelheti, cserélhet benne elemet és a kismegszakító, amihez hozzányúlhat. Minden további garanciavesztéssel jár.
Ezek után mindegy, hogy a felhasználó miket ír a fórumra, magára marad a készülék garanciája nélkül és ha talál valakit, aki még hajlandó hozzányúlni a klímához, akkor
szerencséje van.
A fórumot olvasó szerelők már biztos nem mennek hozzá.Ha érted, akkor már elavult.
-
anderledani
őstag
válasz patomi #36926 üzenetére
Nekünk a midea automatikusan lefelé tolja ha fűt. Ez nincs mindenhol így?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
patomi
őstag
válasz lacy027 #36924 üzenetére
Nekünk is 16nm+ a sallang fűt a klíma. Én azt vettem észre, hogy nagyon nem mindegy a légterelő állása. (nyilván lakásonként változik) Nálunk az vált be a legjobban, hogy kb. 45 fokban fúj lefelé, legkisebb fokozaton. Ha vízszintesen állt a terelő akkor volt az, hogy a beállított érték alatt volt a hőmérséklet.
Csak azért írom le, ha esetleg erre nem gondoltál érdemes lehet kísérletezni vele.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
tibibi
őstag
Nekem 3 klímám van kényszerűségből,de lassan talán egyik házban lesz gáz.A gree-t Kecskeméti szerelő rakta fel,soha többet. A daikin Windy csapata jó áron cirka 100km.Az új házban Asha07... csapata az Ftxf daikint szintén jó áron 100km mindkettő jól működik . Viszont ha begyújtok a vegyestüzelésű kazánba, sokkal melegebb van!
szóval hétfőn felhívom őket,hogy cseréljék le -
lacy027
tag
"Most nem vagyok otthon, 25 fokon megy este óta a klíma, 300 W-ot fogyaszt, reggelre majd otthonról meglátom, mit tudott így elérni."
16 m2, ~3.5 kWh fogyasztás, tegnap 18:20 perc óta megy. Mikor tegnap reggel elmentem, beállítottam 12 órás időzített bekapcsolásra. Csak a fogyasztást látom messziről, semmi egyebet nem tudok csinálni a klímával, mivel még nem jött meg a wifi vezérlő hozzá.
Ezt a hőfokot tudta reggelre produkálni:
-
joysefke
veterán
Már írtam korábban, de észrevétlen maradt valahogy, tehát erre valaki valamit?
...és az egyik beltéri egységet (tetőtéri szoba) nem a külső falhoz, hanem onnan távolabb raknák, a csöveket pedig a plafonon vezetnék oda. Milyen vastag ezeknek a klímáknak (az egy kis szoba, oda elég lehet egy 2,5kW-os is) a kábelkötegvezetője?
Ha közvetlenül a külső falhoz szeretném, akkor oda valami dobozolsát kéne rakni belülre, hogy kijöjjön függőlegesre ahová a beltéri kerülne. Lehet ilyen gipszkarton dobozolást készen venni, amivel egy tetőtéri falat ki lehet hozni függőlegesre? -
lacy027
tag
Hogy elejét vegyem: aki szerint nem gyenge a klíma, mert a Klímás már kiszámolta és nem lehet gyenge, az jöhet klímát tesztelni. Más miatt lehet szidni, emiatt ne tegyük, csak akkor ha nálam kipróbálva láttuk és tapasztaltuk a klíma képességét. Bár már boldogan tudnám leírni, hogy rendesen fűt, ez és ez volt a probléma.
-
törölt tag
Ami kimaradt a storyból, hogy az újonnan felszerelt Sensirát már
pár hónap elteltével bütykölgette. Beltéri hőcserélő feszegetésével
kivette a mókuskereket, mert meg kellett zsíroznia.
Na én már itt levettem volna a garanciát róla.Majd keresett egy kókányolgatós szakit, aki rátölt, de nem tudja mennyit.
Miután sorra dobálta be a hibajelzéseket, ( kompresszor túlterhelés )
egy részét kiengedte a levegőbe, elmondása szerint "jó sokat".
Itt már azért kapott jó pár pofont a kompresszor, talán sérülhetett is,
ezek után még garanciát szeretne a telepítőtől, és az importőrrel
levelezget, hogy rossz a termékük.
Az hogy Ő barmol, és barmoltat, az meg sem fordul a fejében.Mikor gyengélkedett a klímája, a megadott adatok alapján kiszámoltam,
simán leadott 2 kW körüli fűtőteljesítményt olyan 400 W körüli felvett
teljesítménynél. Ha feljebb tolja a hőfokot, akkor meg simán tudta a névleges
fűtőteljesítményt, a szobában levő hőmérők hiába mutatnak 23-24-25 fokot,
az szerinte nem jelent semmit, az csak egy érték.
Munkahelyi ON-Off - os klímához meg felesleges hasonlítani az invertereset,
mert az mindig fullon megy, persze hogy melegebbnek érzi."Még lefejtés előtt mondta a szerelő, hogy nyomások alapján a gázhiány jeleit
mutatja a klíma és igaza lett."
Nem hinném, hogy egy inverteres klímánál csakúgy nyomás alapján
megmondja bárki is hogy 15-20% gáz hiányzik belőle.
Ahhoz túl széles skálán mozog az inverteres klíma nyomóoldali nyomása,
a hőmérsékletek függvényében. On-Off-ost azt ki lehet szúrni.Én a fórumon átlépem az írásait, privátban meg tiltottam, mert semmi kedvem
a marhaságait olvasni.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
A tavaly áprilisban felszerelt klíma fűtés terén jó volt, mint ahogyan hűtés terén is, sőt, túl jó, túl erős volt, ezért kellett áthelyezni, hogy legalább amikor nyitva van az ajtó, akkor jobb legyen a helyzet. Novemberi megkeresésemre egy talánt mondtál, nem ígérted, hogy még az évben meg tudjátok csinálni, ezért kerestem mást.
Nem is lett volna semmi gond, jó volt, de a sarokszelepnél elment a hűtőközeg, sajnos nem tudtam velük megértetni, hogy találomra nem töltünk. Aztán, mivel nem lett jó, az áthelyezést végzőknek nem, de egy ismerősének volt lefejtője, rájuk vártam, mert 5 fok alatt nem akarta használni, ez volt januárban. Húzták, halasztották, elfogyott a türelmem, ezért szóltam ismét, de rendesen leírtam mi történt, nem csak azt, hogy mikor jöttök.
Februárban jöttetek, de ha a csövezés cseréje és grammra töltés után jó lett volna, nem írok pár nap múlva, hogy hogy gyenge és hibakóddal leáll. Egy jól működő klíma nem ad hibakódot és akkor még egy ujjal nem nyúltam a csövezéshez.
Az időpontokkal mindig probléma volt, sokat vagyok otthon, de nektek sosem az a nap volt jó, ami nekem, folyton cserélgetnem kellett. A héten péntek ünnepnap volt, de a maradék 4 napból szerda kivételével bármelyik jó lett volna, de természetesen nektek csak szerda volt jó, tudtam cserélni, de ezzel borult az egész beosztás. Előtte megint hasonló. Két napot végig otthon vagyok, erre nektek csak a harmadik jó, megint cserélnem kellett volna. A csövezés cseréje után rohantam dolgozni, így tudtam megoldani, persze előtte megint otthon voltam egy csomó ideig. Az ismételt feltöltésre nem tudtam megoldani harmadikát, majd jön más és megcsinálja. Konkrét időpont még nem volt megbeszélve vele, csak tervezve volt, aztán nektek szabad lett az, ami nekem is, ti hoztátok a klímát, inkább rátok bíztam volna, nem szokásom viccből időpontot egyeztetni, amit meg is tettem a kolleganődnél, én úgy gondoltam ez elég. Időrendben később volt, mint ahogy a másik klímást írtam. Te sem hívtál, hogy jöhettek, vagy megcsinálja más, csak kihúztál szó nélkül. Másra maradt a dolog, továbbra sem lett jó, november óta fagyoskodtam.Az idő telik, csak lassan, április 20-ra ígérted, mire visszajön szabadságról a szervizes kollegád, mire eljut hozzám, május lesz, addigra meg letelik az egy év, a karbantartást is meg kellene csinálni, de miért akarnék költeni egy rosszul működő klímára, ezért kértem ismét cserét, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményt, mert valami nagyobb gond van, de nem a klímával, mert mindkettő ugyanúgy viselkedik itt. Ha nem az általam esetlegesen okozott csősérüléssel van a baj, akkor valamilyen szennyeződés kerülhetett a csövezésbe keresztmetszet csökkenést okozva, ami viszont nem az én hibám. Hamarosan kiderítem, meg van-e valahol törve a csövezés.
Hűteni hűtött a Mitsubishi, fűtést még a szerelők ottlétekor bekapcsoltam, nagyon lassan kezdte el fújni a meleg levegőt, erre a szerelő manuálisan felvette a ventilátort automatáról magas fokozatra, jobb nem lett tőle. Max teljesítményen befűti a szobát nagy sokára (mint a Daikin), de leszabályozva gyenge, ugyanígy a hűtés. Max teljesítményen hideg, leszabályozva csak erőlködik. Nyáron 20+ fokban éjszaka a még jó működő Daikin 100 W-ból fagyasztott, a Mitsubishi 10 fokban 150 W-ból hűtésben nem hűtött, 22 fokot fújt be, aztán szenvedve felpörgött 400 W fogyasztásig 21 fokot befújva, végül kikapcsoltam, mert elég durva hangja volt. Most nem vagyok otthon, 25 fokon megy este óta a klíma, 300 W-ot fogyaszt, reggelre majd otthonról meglátom, mit tudott így elérni.
Szinte lehetetlen volt veled telefonálni, úgy éreztem le akarsz rázni, ezért álltam át teljesen az írásos kommunikációra. Szinte sosem tudtál akkor telefonálni, mikor felhívtalak, negyed óra múlva visszahívsz, ez legtöbbször órákat, olykor napokat jelentett. Ehhez képest eléggé megleptél, hogy mikor a klímacserét beszéltük, este 7-kor felhívtál, szokatlan volt.
Ha nem borítom ki a bilit, azt sem tudom mi van a leszerelt klímával, pedig kétszer kértelek, hogy tájékoztass majd.
4 hónap után már nem érdekel ki mit gondol rólam, csak működjön végre rendesen a klíma, még ha a fél országgal össze kell veszni miatta. Az is ott van az üzenetek között, hogy nem akartam összeveszni, de már nem tudom hogyan kezeljem a helyzetet. Kín kivárni mire érdemben telefonálni tudunk és kín kivárni 2-4 hetet, mire erre tudtok jönni, na meg mire jó lesz a klíma. A pénztárcám én és a velem együtt lakók is unják már minden héten a szerelőket. -
félisten
Szerintem itt senki nem hibás , csak ő maga, isten óvj meg az ilyen emberektől akik ezek mellett így előadják magukat egy nyilvános fórumon hetek óta... Én a helyedben szóba sem álltam volna vele, azok után , hogy más is barmolta meg még ő is nyaggatta a munkámat, mert belenyúlt...nem hogy még kicseréltem volna a klímát...
Én is egyeztetem ashlával de aztán még időben lemondtam ,mielött kijöttek volna hozzám, mert a helybéli cégtől kaptam egy viszonylag jó ajánlatot potyára meg nem akartam hogy kijöjjön 100 kmről, ,meg te is írtad hogy nagy melóba leszel.. ( aztán mint kiderül azért nem volt annyira jó a helyi cégtől az az árajánlat egy félreértés miatt ( nettó ár bruttó ár ) de bennem dolgozik az hogy próbáljam egy kicsit a helyi vállalkozókat támogatni, ha tehetem, ezért hajlandó vagyok kicsit többet is fizetni, de ashla és a te hozzáállásod és kommunikációtok példaértékű volt, de szinte az összes normális- és itt hangsúlyozom -normális szakszerűen működő klímás cégtől ezt a hozzáállást kaptam vissza.( Te, ashla, Aba klíma, Fazekas klíma mással nem is beszéltem, ebből 2 helyi cég volt kint nálam )
Nem fogok kóklerekkel szereltetni mert nem tudok várni 2 napot vagy mert 5 ezer forinttal többe kerül nekem valami aztán utána misztikus bermuda háromszögbe való rejtélyekbe bonyolódom miért nem működik már a 2. világmárka klíma nálam... vajon miért? ezek után nem is csodálom..
persze nálam is lehetnek gondok, mert dobozokba pihennek a klímáim, de aki majd felrakja és akitől vettem majd orvosolja...[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz lacy027 #36910 üzenetére
Akkor most kezd egy kicsit elegem lenni ebből, amit itt művelsz. De mivel te nevesítettél, és próbálod úgy beállítani a dolgot, hogy mi vagyunk a hibásak vagy hozzá nem értők, vagy nemtörődömök, ezért én is elmondom a sztoryt, úgy, ahogy az a kezdetektől volt.
Megkerestél engem tavaly áprilisban, hogy szeretnél egy 2,5 kW-os Daikin Sensirát, de számítsunk be egy használt Gree gépet. Megegyeztünk, kiszállítottuk neked a Daikint, és felszereltük a Gree helyére. Ezek után jelezted nekem, hogy átszereltetted máshová a Daikint egy helyi szerelővel, és valami gond van vele, talán elment a gáz belőle. Kihívtad a helyi szerelődet, aki "rátöltött", holott tudvalévő, hogy ilyen, hogy rátöltünk, ilyen nincs, egy inverteres klímánál nincs nyomás alapján hűtőközegtöltés. Kérted, hogy menjünk ki és fejtsük le, meg nyomáspróbázzunk, stb. Amikor próbáltam erre időpontot egyeztetni veled (bár öszintén szólva nem túl sok hajlandóság volt bennem, azok után, hogy más már hozzányúlt és töltögette azt a gépet, amit mi szereltünk és elméletileg mi vagyunk a garanciaviselői), akkor közölted, hogy mégsem fizetnél ezért a melóért, hanem a hely klímásodnak van valami haverja, akinek van lefejtője, majd ő megcsinálja ingyért. Ez volt január 15-én. Ezek után 20-án rám írtál, hogy mikor megyünk? Nem értettem a dolgot, hisz előtte öt nappal közölted, hogy ne menjünk. Megbeszéltünk egy időpontot (te írtad, hogy melyik két nap jó, én alkalmazkodtam), összeállítottam a szervízesemnek az útvonalát úgy, hogy odaérjünk hozzád is, de te lemondtad, mert kiderült, hogy már programod van arra a napra. Ezt azért nehezen emésztettem meg, mert mi megyünk hozzád száz kilométerről segíteni olyan ügyben, ahol más nyúlkált bele a tőlünk vásárolt és általunk telepített gépbe, és nem vagy képes alkalmazkodni, és a megbeszélt időpontot betartani.
Végül február elején összehoztuk a dolgot, megcsináltuk a lefejtést, grammra megtöltöttük kicseréltük a forrasztgatott, hajlítgatott csövezést is. Ami tény, és ebben hibáztunk, a szervÍzesünknél nem volt dekorcsatorna, eszébe sem jutott, hogy az is kell, hiszen egy cső kicserélésekor erre nem szokott szükség lenni, az esetek elsöprő többségében szokott lenni a falon kábelcsatorna.
Mindenesetre én megígértem, hogy ha legközelebb arra negyünk pótoljuk a dolgot. Persze ezt megintcsak nem vártad ki, csak bebűvészkedted a cső alá a csatonát, és itt írtad is, hogy jócskán megmozgattad a csöveket. Nem kellett volna.Egy újabb időpontegyeztetési anomáliát okoztál. Február 28-án te írtad, hogy negyedike vagy ötödike jó neked. Mivel volt arra dolgunk harmadikán, így kértem, hogy alkalmazkodj ehhez, harmadikán tudunk menni. Azt írtad, hogy neked az nem jó semmiképp. Erre én átszerveztem a programunkat, alkalmazkodtam hozzád, és a kolléganőmmel telefonon 5-ére leegyeztettétek az időpontot. Aztán egyszer csak olvasom itt privát üzenetben (nem hívtál fel telefonon), hogy megbeszélted (újfent) egy újabb klímással (aki a szomszéd utcában lakik), hogy negyedikén újratölti neked új hűtőközeggel a klímádat. Fasza, akkor kihúztam az ötödikei napunkból a kerekegyházi kirándulást, hiszen ezek után miért kellett volna nekünk oda menni? De kellett volna, mert ötödikén (megintcsak privát üzenetben, amit lássunk be van, hogy napokig nem olvasok) írtad, hogy vártál minket, de nem érkeztünk meg. Itt azért már léptem egyet hátra....
Közölted, hogy volt kinn a helyi szerelő, és lefejtették a klímából a gázt, és, hogy csak 500 grammot tudtak leszedni belőle. 695 gramm helyett. Ezek szerint valahol elment belőle.
Vagy nem. Nem voltam ott, nem láttam, mi módon fejtették a gázt, nem is feltételezek semmit, de az tény, hogy miután újra megtöltötték, te továbbra is elégedetlen voltál a teljesítményével. Te írtad, hogy 50 fokos levegőt fúj ki, de szerinted a hőérzet mégsem jó. Privátban is meg itt is írtad ezeket , pl: 23 fok van, mégis fázol, stb.És itt már tényleg az én hülyeségemről szól a sztory többi része. Mert belementem abba, hogy lecseréljük a Daikin klímádat egy általad választott Mitsubishire (most nem akarok belemenni, hogy miért vállaltam ezt a dolgot, de te már a Daikinnal levelezgettél, meg ide is naponta írkáltál be, de elvállaltam még úgy is, hogy az egész ügy már jelentős veszteséggel járt a cégem számára)
Lecseréltük, megvolt, de nálad a Mitsubishi sem működik....Mellékesen megjegyzem, hogy a Daikin, ami visszaérkezett hozzánk be lett üzemelve a műhelybe, és eléggé érdekes, instabil volt a működése. Lefejtettünk belőle 850 gramm hűtőközeget. Enyhén túl volt töltve, ez okozhatta a labilis működését.
Ennyi a sztory, mindent, amit itt leírtam nagyjából alá is tudok támasztani, mert szinte minden kommunikációnk írásban történt.
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz TeeJay #36909 üzenetére
Ugyanúgy Windy csapata töltött a 650g hűtőközeg helyett csak 500 g-ot a klímába. A most kint járó szerelő dícsérte a Gree Comfort X klímát, ami nálam már bizonyította az ellenkezőjét. Szerelési hibára fogta a hangosságát, hiába mondtam, hogy a Daikin ugyanazon a csövezésen szinte hangtalan volt.
Elmondta továbbá, hogy nem sok Mitsubishi klímát szerelt, valamint hogy a cégnél minden szerelő ugyanúgy szerel. Utóbbi tényleg igaz, mert három különböző szerelőcsapatból kettő hagyott laza csavart a kültéri felfogatásánál. A leszedett Daikin klíma összerakásával sem boldogult a szerelő, én raktam össze. A papírmunka sem ment.
Nem mondom, hogy rosszak, csak hogy ők is emberek, ők is hibáznak, de már kifizettem nekik egy vagon pénzt és még mindig nem jó a klíma.
Egyszer nem mondta azt senki, hogy jövő héten kimegyünk hozzád mert már hónapok óta gyenge és addig nem megyünk el, még azt nem mondod, hogy jó. Ingyen, mert tényleg mindig fizettél és mindent mi csináltunk, megkeressük a hibát. Mert most megint majdnem ott tartok, hogy saját pénzen kell ugyanazt mégegyszer megcsináltatnom valakivel, amit egyszer már ők megcsináltak.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz TeeJay #36907 üzenetére
De. Ami annyit jelent, nem a klímával van a probléma. Pontosan ugyanolyan gyenge, mint a Daikin, csak még küzd, nem mutat hibakódot. Én már viszont hallom a hangján, hogy erőlködik, főleg hűtésnél. Alapból hihetetlenül csendes, amikor erőlködik, hangos hűtőközeg hang mellett olyan, mint ha kenés nélküli csapágyak forognának benne. Ki sem kell menni, áthallatszik a falon.
-
Pietrosz
addikt
Akit esetleg érdekelne hogy működik a Gree Amber auto módja így a mai szép napon egy tetőtéri szobában auto quiet módban zárt ablak mellett annak itt egy grafikon:
11 órakor 22,3 fok volt majd 15:40-kor elérte a 24,3 fokot amikor bekapcsolt a hűtés, 19:30-kor 22,5foknál pedig ki. Hűtés előtt illetve után elvileg venti módban megy, de auto quiet módban ebből nem sokat érezni max akkor, ha közvetlenül elé állok. Szerintem elég jó, amíg nem jön be a nagy meleg így fogom használni. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Pannon klíma volt nálam felmérni, és az egyik beltéri egységet (tetőtéri szoba) nem a külső falhoz, hanem onnan távolabb raknák, a csöveket pedig a plafonon vezetnék oda. Milyen vastag ezeknek a klímáknak (az egy kis szoba, oda elég lehet egy 2,5kW-os is) a kábelkötegvezetője?
Ha közvetlenül a külső falhoz szeretném, akkor oda valami dobozolsát kéne rakni belülre, hogy kijöjjön függőlegesre ahová a beltéri kerülne. Lehet ilyen gipszkarton dobozolást készen venni, amivel egy tetőtéri falat ki lehet hozni függőlegesre?
[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
válasz TeeJay #36899 üzenetére
Áthelyezés után még most is jó lenne, ha továbbra is tömített volna a sarokszelep, ám az egyik nem tette. Elment a hűtőközeg, innen indult ki az egész problémakör, ami azóta sem oldódott meg. Holnap amennyire tudom, végignézem a csövezést, ha kell, megvágom a szigetelést, hogy a megfelelő csőkeresztmetszet mindenhol meg van-e. Fűtésben csak gyenge, de hűtésben gyenge és hallhatóan erőlködik a kompresszor, a Daikin már 8 fokban is olvasztott, amit elötte sosem tett, de egyik olvasztás sem ment végig, mind leállt kompresszor túlterhelés hibakóddal. Valahol hiba van, mert különben nem tette volna és a másik klíma sem gyengélkedne ennyire. Nincs klímás, aki ezt nekem kideríti és addig csinálja, még jó nem lesz, én is hülye vagyok, hogy mindig rendesen fizetek, hiába nem jó a végeredmény. Magamnak kell megoldanom. Ha lenne néhány méter rézcsövem, vákuumszivattyúm és peremezőm, már réges régen jó lenne. Bízom ennyire magamban.
#36900 tboy72
Lehetséges, erre gondolok én is. De amikor ki lett cserélve az egész csövezés és fel lett töltve a klíma Windy jóvoltából, amint le tudtam tesztelni a klímát, már írásban jeleztem neki a gyengeségét. Már akkor is lehetett valami a csövezéssel, illetve a hűtőközeg mégegyszer újra lett töltve egy másik cég által, de 150 g gázzal kevesebb volt benne, mint ami elméletben bele lett töltve a csövezés cseréjekor. Még lefejtés előtt mondta a szerelő, hogy nyomások alapján a gázhiány jeleit mutatja a klíma és igaza lett.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest