Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Kint a mérőhelyet kell és mivel alu vezeték van 10-es rézre cserélni kell a lakás és az óra között, 130 körüli árajánlatot kaptam erre kompletten úgyhogy kihagyom. Szerintem ha lesz 2 klíma még úgyis el tudunk majd lenni 16A mellet max olyankor lesz mosás mikor egyik klíma sem megy maxon.
Mosógép, mosogatógép, vasaló és hajszárító a kritikus pont a többi nem fogyaszt sokatMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
válasz asha07lcc #36495 üzenetére
Daikinból nem igazán van ellátási probléma, a Török és Cseh
gyártások nem akadoznak egyenlőre.
Tavaly nem tudtam szerezni FTXB/RXB sorozatból már, most az is lett.Walsh #36496
20 m2-re még simán jó lehet a 2,5 kW.
Én 16 m2-es szobába teljes szezont végig tudok fűteni, nemcsak átmeneti
időszakot, de szigetelt a falam , és a mennyezet is .[ Szerkesztve ]
-
Walsh
csendes tag
válasz asha07lcc #36495 üzenetére
Igazából Comfora lesz ott, nem Sensira. Nem tudom mekkora különbség van a két gép között. Nappaliként funkcionálna a helyiség, az ajtó ott mindig nyitva lenne.
A hálóba 2,5-ös Comfora lesz, szintén 20nm.
Ha csak fűtést nézzük átmeneti időszakban, akkor is elég lehet a 2,5-ös? -
asha07lcc
tag
Ha lenne Sensira akkor igen használható H tarifával. Tudtunk pár db ot szerezni de tényleg csak párat. A 20 nm szobába ha becsukod az ajtót olyan gép kellene ami rendesen leszabályoz nem 0,8-9kw-ig mert akkor onoffos lesz. Szerintem a 2,6 kw gép elég de a leszabályozás a lényeg. Ha egybenyitva mindent hűtenél akkor meg a 3,5 kw. Elég nehéz olyan megfizethető gépet találni ami leszabályoz ennyire. A sensira elvileg 1,3 kw-ig szabályoz vissza. Ebből a szempontbl az LG Athena H12AP.NSM plsorozat az verhetetlen 0,3 kw ig szabályoz vissza ára horror és LG.. utána az Fujitsu ASYG07LMCE vagy 09LMCE azok 0,5 kw-ig szabályoznak le 12 LMCE már 0.9 kw ig szabályoz vissza
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
szoktam mondani megtanulja a 16A-t beosztani vagy fizetsz halom pénzt 32A bővítésre
mert maga a bővítés nem drága de mivel ma már szabványosítani kell a mérőhelyet 130-150ezres tételek sajnosnekem is panelban 16A van és nincs mosás + mosogatógép egyszerre
ha lesz klíma akkor meg szintén csak max 2 mehet egyidőben a 3 közül és nincs baj
TV, gépek, világítás az nem téma pár száz watt maximummosógép 2kW fűtőszál, hajszárító 2,2kW van nekünk, porszívó 6-700 watt Electrolux
vasalni ritkán szoktam szóval meg kell tanulni beosztani és készMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tibibi
őstag
válasz baloghgabor #36490 üzenetére
Nálam nem pihennek a daikin szinte hangtalanul teszi a dolgát 400-500w fogyasztás
A gree kerreg zakatol 1000-1100w fogyasztás mendkettő 25 fokra állítva.Mégegyszer gree be nem teszi a lábát a házba -
asha07lcc
tag
válasz baloghgabor #36490 üzenetére
ügyes kis gép az.
-
baloghgabor
aktív tag
Tegnap már jócskán hideg volt, de másfél óra múlva olvasztott csak. Ma már hó és nyilván pára, olvasztott is többet, majd szépen valahogy rá is fagyott a lapátra és kerregett szépen. Még jó, hogy itthon vagyok és elkezdtem kicsit hűteni vele, hogy eltűnjön az a jég, ami csak oda került valahogy a kültéri lapátra. De közben már havaseső folyik bele, így úgy döntöttem, hogy ebben a ritka szép tavaszi időben, ha úgyis itthon vagyok, akkor a kandallót csak kipróbálom, hogy működik-e még vajon?!
Fujitsu Leca, még csak fél évtizede múlt, hogy dolgozik szegénykém. Pihenjen kicsit (naptár szerint is ez lenne a dolga már) 😊bégé
-
Walsh
csendes tag
20nm-es szobába van értelme berakni 3,5kW-os klímát? Vagy teljesen felesleges, mert nem tud leszabályozni és csak ki-be kapcsolgat? Ajtó mindig nyitva van.
Alaprajz a 35557-es hozzászólásban. -
-
TeeJay
félisten
válasz d.beni #36481 üzenetére
sőt 5A sem kell neki max ha minimum hőfokra tolod és turbó fokozatra akkor ránt ki 1,2-1,3kW áramot de ha értelmes hőmérséklet meg alacsonyabb fordulat ott szerintem bőven 7-800 watt alatt marad (Daikin prospektust néztem)
Ha meg lehűtötte a szobát sokan írták itt hogy 2-300 wattal ketyegnekem is 16A van csak, annyi hogy mosógép ha megy akkor mellé ne nyomj még mosogatógépet is meg klímát csutkán és nem lesz gond
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
d.beni
aktív tag
válasz d.beni #36480 üzenetére
Közben utánnanéztem és látom, hogy 3,5kw-os klímát is elvisz a 16A
Milyen klímát tudtok ajánlani ami jobbra, balra is tereli a levegőt (nem csak fel,le)
Azért kellene oldalra is légterelés mert a szobákkal szemközti falra lenne felszerelve a beltéri, és a 2 helységet kéne lehűtenie.
A 2 szoba egymás mellett van.
Árban csak a klíma max 250-ig.[ Szerkesztve ]
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék vásárolni. Gree lomo plus-t néztem ki.
Csak hűtésre, illetve párátlanításra használnám. A kérdésem az lenne, hogy ez a típus szerintetek jó-e? Illetve nekem itthon 16Amperem van, ez vajon elég a klímának? Sajnos nem tudok 32Ampert csinálni mert társasházba vagyok.... -
törölt tag
válasz st6969 #36477 üzenetére
A szigetelt ház lassabban melegszik fel, de lassabban is hűl visszább.
Ha egyszer felmelegedett, rosszabb mint a szigeteletlen, mert a falak
hűlését a szigetelés meggátolja. Éjszakai 20 fok nem tudja a sok tonna
építőanyagot visszahűteni, míg a szigeteletlennél a szellőztetés mellett
éjszaka a fal is nagyságrenddel jobban tud anyagában hűlni.
Nekem is a szigetelés után kellett erősen gondolkodni a klimatizálásban. -
törölt tag
válasz LanyUs #36476 üzenetére
0 fok alatt az FTXBxC/RXBxC sorozat 45 percenként kiáll, ha kell, ha nem.
Mikor bevezették a Sensirát, akkor olvastam egy olyan leírást, hogy a fent
említett típus R32-re alakított verziója lesz.
Onnan gondoltam, hogy megkapja a leolvasztás algoritmusát is.
De nem tudom hogy így van-e. Párás időben képes volt nálam 25 percenként
olvasztani, 0 fok alatt száraz időben nem figyeltem hogy hogyan dolgozik.
Az biztos, volt olyan hogy nem volt jegesedve, és olvasztott.Más.
Nálam az FTXB50C, és az FTXF35A is át volt alakítva, a forrógázt is, és a
szívó oldali nyomást is mértem, hogy lássam mire hogyan reagálnak.
Fűtőüzemben, az FTXB50C soha nem párologtatott a külső hőmérsékletnél
2 fokkal lentebb, míg a Sensira alámegy 6 fokkal is.
Nem vagyok meggyőződve hogy ez így van tervezve, ugyanis kb 1 hónapja
tesztelgettem 8 db NTC szenzort, 25 fokon jól mérnek, de 0 fok körül már
4-5 fok szórásuk volt.FTXBxC/RXBxC leolvaszási feltételei a gépkönyvből.
Az 5,3 kW-os az 50 percenként csinálja, az tuti.Condition for entering defrost
• Compressor minimum run time – 6 minutes OR
• Compressor accumulated run time of 45 minutes if Outdoor coil < 3°C.
Condition for terminating defrost
• Outdoor coil > 12°C or
• Total defrost timer of 650 seconds.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz st6969 #36342 üzenetére
Hát srácok, mindenkinek köszönöm a segítséget, a mai nappal bekerült ez a Mitsu. Remélem jó barátok leszünk Hogy mekkora böszme nagy a beltérije Mindegy, majd megszokjuk.
Anno azt hittem, felkerül a 10cm hungarocell (tömör tégla kockaház), a padlásra meg a 2x10cm üveggyapot paplan, aztán nem kell ide klíma...de az elmúlt 5 évben nyaranta szenvedtünk rendesen.
Ahogy olvasom, még épp időben meglett a klíma, volt készleten a srácnál. -
LanyUs
senior tag
-
LanyUs
senior tag
válasz #46233856 #36471 üzenetére
Bekapcsolódott az emelkedésbe Amerika is. Gondold el a tömböt, ahol 1000 ember nyomkodja a lift gombot
Lekapcsoltam délben a gázt, mert túlhevült a ház ( 25,5 felett jártunk már ). Pörgettem a klímákat. A Stylish a lenti 60 m2-ert 750w-ból tartotta 26 fokon. Míg a melléképületben a Comfora 600-on az 50m2-ert 23-on.
A Sensira 800-on járt szintén 28-ra állítva 80-90m2. Mennyezeti 500w.A 3 házban levő kb. 2 kw/h x 24 Ft = 48 Ft/h. Ez 1 m3 gáz 120 Ft-hoz képest kevesebb, de a hőérzet mindenhol alacsonyabb. Ez is a célunk. Szintenként minimum 2 db klíma lenne a komfortos, de átmeneti időszakban így is megteszi.
Érdekesség, hogy nincs kondenzvíz. -
törölt tag
Semmi extra meleg nem volt tavaly áprilisban.
Egyszer volt 29, egyszer meg 27 fok.
A hónap több mint felében 20 fok alatti napi max hőmérséklet.
Az is szétszórva hónapon belül.
Napi átlag hőmérséklet egyszer átlépte a 15 fokot,
de zömében 10 fok körül alakult.
[Napi hőmérsékletek idősorai][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DUB Inc. #36470 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Meg nem a májusi, esetlegesen áprilisi meleg ami klímára késztet.
Abban az időszakban hiába megy fel pár napra 30 fok köré a csúcs,
a napi átlag hőmérséklet , meg az épületek tömege miatti
hőtehetetlenség miatt nem fok 30 fok lenni a lakásban.
Júniustól kezdődik a dömping.
Ez mellett a nagy többség már a fűtés miatt van ráizgulva a klímára.
A vírus megfogása, pillanatnyilag lényegesen nagyobb prioritású.
[A vírustérképen] a jobb alsó meredeken emelkedő narancssárga
grafikon azért elég aggasztó.Csak Ma, minimum 60 000 ezer új megbetegedés jelenik meg majd rajta.
Kínában volt hivatalosan 80 000 cirka 2 hónap alatt.
Ezen nincs mit vitázni sem szerintem.[ Szerkesztve ]
-
DUB Inc.
aktív tag
Bár az lenne a legnagyobb problémánk, ha jön a meleg. Szerintem eddig is el lehetett lenni nélküle...
-
windy
tag
válasz Sylar_ #36467 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy bejön egy pár nap 30 fok körüli hőmérséklet, az amúgy is feszült, egyéb okok miatt tűréshatáron lévő emberek nem fognak teketóriázni, próbálnak majd valahogy klímához jutni. Ez tavaly már áprilisban megtörtént, pedig nem volt a lakosság jelentős része lakásaiba kényszerítve.
-
Sylar_
tag
válasz #46233856 #36453 üzenetére
Nem a helyek száma a fontos, hanem a kontaktoké. A szerelő mondjuk napi 2 emberrel találkozik a munkájából kifolyólag, aki meg nem tud otthon ülni a fenekén, az meg 50-nel a buszon, az üzletben, stb.
Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy minden kockázat nélkül való mostanában idegen lakásokat végigjárkálni, akár a szerelőkre, akár a lakókra nézve. -
asha07lcc
tag
válasz balazs1956 #36464 üzenetére
pár perc a beszerelése. tipusa MAC-567IF-E ára cégenként igen eltérő .
-
asha07lcc
tag
válasz balazs1956 #36439 üzenetére
jól értelmezed a tudomásom szerint a ciklikus időzítést nem tudja. A Gree igen 1 be 1 kikapcs erejéig. De van hozzá wifi modul az applikáció már tudja.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
-
feco70
senior tag
Gondolom a gépeket se tudják most be hozni, ami meg itt van, az drágább lesz
-
windy
tag
Ha nincs szerencséje a népnek, akkor már áprilisban bezúghat harminc fok feletti hőmérséklet, de májusban sem lenne példa nélküli. Lakásokba bekényszerítve nehéz lesz elviselni. Ha a szerelők nem dolgoznak addig is, akkor eléggé fel fognak torlódni a dolgok, úgyhogy van esély a káoszra. Egyelőre fogalmunk nics, hogy mi is lesz.
-
törölt tag
-
Sylar_
tag
válasz DUB Inc. #36450 üzenetére
Ha a klímaszerelők lehúznák a rolót, szerintem az inkább rontana, mint javítana a helyzeten. A 7x24-ben otthon ücsörgést így is nehezen bírják sokan, akkor fejeld meg ezt egy átforrósodott lakással. Minden bekötött, megjavított, kitakarított klíma csökkenti azok számát, akik majd csak hűsölni járnak le rendszeresen a boltba, plázába, stb. A kánikula miatt kialvatlan emberekből pedig sokkal könnyebben lesz hordozó vagy beteg. Úgyhogy hatalmas respekt a szerelőknek, akik még ilyenkor is dolgoznak.
-
Sylar_
tag
Ezekről mi a véleményetek?
Fujitsu ASYG09KPCA
Fujitsu ASYG09KMTB -
DUB Inc.
aktív tag
Szerintem ne kockáztassatok. Nekem 2 vállalkozásom is van, de mindkettőt szüneteltetem...
-
DUB Inc.
aktív tag
Sajnos a járvány miatt tolódik a Panasonic klímám javítása, viszont tegnap leteszteltem hűtés üzemmódban hosszabban (eddig ugye nem igazán volt hozzá kedvem ) és azt tapasztaltam, hogy ott hozza a gyári értékeket, leszabályoz a gyártó által megadott érték alá is, gyönyörűen dolgozik, le a kalappal. Fűtés üzemmódban továbbra is csak úgy érdemes használni, hogy nagyobb hőfokra állítom a kívántnál és 1-es fokozaton hagyom a ventilátort. Ilyenkor 400 Watt (felvett) körül megy folyamatosan és nem kapcsolgat, fűt is rendesen.
Tehát akinek nem szempont a fűtés, hanem inkább hűtésre keres klímát, annak bátran ajánlom. Ebben az üzemmódban kulturáltan és gazdaságosan teszi a dolgát. Megjegyezném még, hogy a Nanoe X szűrőt is igen hatékonynak találom. Nálunk a nappali közös légtérben van a főzővel és mióta ez a készülék van beüzemelve az összes szag, illat hamar eltűnik a levegőből. Szabad levegőről belépve sem érezni semmit... A Gree ezen funkciója meg sem közelíti ezt a minőséget.
Szóval jó lenne kikutatni, hogy fűtés üzemmódban is normálisan működjön...
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem!
Ma megjött a Mitsubishi MSZ-HR25VF légkondim
A távirányítóját nem értem,ebben kéne segítsetek.
Van az a select gomb, ami ha megnyomok, sorrendben kikapcsolás időzítő, majd bekapcsolás időzítő, végül időzítő ki.
Namármost. Ha jól értem akkor az első állásban(kikapcsolás időzítő) az időt tudom állítani 1-12 órát, tehát 1, vagy kettő, vagy max 12 óra múlva kikapcsol!
A második állásban, (bekapcsolás időzítő) 1-12 óra múlva bekapcsol, és akkor meddig megy? A végtelenségig?Olyant ne tud, hogy pl 5 óra múlva bekapcsol, megy mondjuk két órát és kikapcsol?
Ha egyáltalán nem kapcsolom be az időzítőt, akkor ha bekapcsolom a készüléket akkor a beállított hőmérsékletet tarja a végtelenségig?
Jól értelmezem ezeket a gombokat?[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz feco70 #36437 üzenetére
Nemrég írtam róla [link] Fogyasztásokat is látsz ( és az 55 m2 bőven az ajánlott feletti terület ). Magára hagyva teszi a dolgát a melléképületben. Az enyémnél volt némi zörgés az elektronikai panelnál, amit egy kővel kiékeltem Azóta csendes. Majd kitömítik a fiúk a köv. szerviznél. Sajnos a melléképület fala elég vékonyka, ezért némi morajlás bizonyos frekvencián bejut a beltérbe, de ez inkább a melléképület fal gyengesége. A többi márka hangosabb lenne. 2. éve fűt ott. A beltéri esetében minőségibb a függőleges terelőlapát és a zsír is bírja, mert hangtalanul pörög a mókuskerék. A wifit szeretem, mert a házból vezérlem. Ha normálisan telepítik nem lesz gond. Egyedi árat kérj
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #46233856 #36435 üzenetére
Nálam 12 méter csövezés a Sensira tökéletes. Sőt a legcsendesebb a 4 közül. Rátöltés nem volt. Itt a fórumon olvasott hibák szinte kivétel nélkül telepítési hibák. Semmi köze a Daikin gépnek hozzá. Egyszerű hozzá nem értés kókler telepítés vagy becsúszott véletlen szerelői hiba. Kivéve az én kálváriám, de az 100-ból 1. Ezért mondtam mindig is. Lehet borsos a telepítési ár, de cserébe legyen normális minőségi munka. Nem azon a 20-30e Ft-on múlik... Kitartást! A megrendelő védelmében pedig annyit tennék hozzá, hogy ők pedig nem sejtik kivel van dolguk. Idegen mindig lutri. Kivéve a fórumon jelenlevő telepítők
-
törölt tag
válasz sanzi89 #36432 üzenetére
Közben újra olvastam a kálváriádat.
Ha sok, akkor mindig sok a hűtőközeg.
Nem 2 hónap után veszi észre a gép.
Utána meg 4 hónap viszonylag jó, majd újra jelentkezik.
4 járatú szelep rendellenes működéséről is kaptál hibajelzést.
Ez egy irányváltó szelep, ami meghatározza hogy merre induljon el a hűtőközeg.
Én úgy gondolom, az sz@rakodhatott.
Ha viszont nem avval volt a gond, hanem kevés volt a közeg, akkor az valahol
szökött. Nagyon kevés hűtőközeg is leterheli a kompresszort,
mert a szívóoldal bemehet vákumba, és onnan nagyot kell sűrítenie a kompresszornak.
Ilyenkor nagyon durván melegszik is, és nagyon sok áramot vesz fel.[ Szerkesztve ]
-
lacy027
tag
Ha túltöltik a hűtőközeggel, akkor az többek között pont olyan zörgéssel és berregéssel társul, amit írsz. Szenved a kompresszor. Amikor az enyémet is túltöltötték, volt hibakód, leállás, meg olyan zörgések, amit életemben nem hallottam a klímából, cserébe alig fűtött. Van felvételem a zörgésekről és a rendes, csendes működésről is. Amint rendes mennyiségű hűtőközeg volt benne, minden rendellenes hang megszűnt. Ám még mindig vicc az a teljesítmény, amit fűtésben produkál a gép. Csak abban a néhány méteres sávban tűnik valamennyire melegnek a levegő, ahová fúj a klíma és éppen nagy teljesítményen teszi, mellette egy méterre már hideg van. Remélem valakinek az egyik fenti válasza csak véletlenül tűnik nekem úgy, mint ha megint... biztosan véletlen. A Daikin Magyarország szerint kisebb hűtőköri dugulás lehet a probléma.
-
törölt tag
Kell hogy legyen Telepítési Tanúsítvány eredetije nálad.
Azon rajta kell lenni a kültéri és a beltéri sorozatszámának.
2. oldal tetején keresd.
Ha gondolod, ott le tudod ellenőrizni.
De véleményem szerint a 4 járatú szelep körül javítottak.
Vagy új szelepet raktak, esetleg tekercs csere. -
sanzi89
addikt
válasz #46233856 #36427 üzenetére
A topikban fentebb megtalálható a teljes kálvária. Röviden a - szerintem - lényeges részek:
- 11 méter cső van, mérleggel töltöttek még rá a gyárin felül, mert kell valamennyi
- Produkálta 2 hónap után, hogy kikapcsolt magától, bekapcsoltam nagy nehezen, de nem fújt meleget. Áramtalanítás után jó lett, bár a mostanival összehasonlítva nem fújt soha ilyen meleget, mint most. Nincs összehasonlítási alapon, azt hittem, hogy ez ilyen.
- 4 hónap után is eljátszotta ugyanezt, de akkor már nem javult meg áramtalanítás hatására sem. Kijöttek, toldásokat ellenőrizték, azt mondták ott nincs gond, elvitték a kültérit, mert ott van biztos hajszálrepedés. Visszahozták, hogy nem találtak semmit, újra töltötték mérleggel és megjavult. Azt mondták, hogy kevés volt benne a közeg.Ha összehasonlítom a mostani állapotot a gyárival, akkor olyan, mintha nem ugyanaz a kültéri lenne, régen a kültéri gyárilag morajlott, zörgött, berregett, ez eltűnt. Valamint sokkal melegebb levegőt fúj érzetre a beltéri, bár mérni sose mértem, lehet kellett volna.
Szóval gyárilag, vadonat újként sem volt olyan, mint most egy másodpercre sem. Kültéri gyári számát nem írtam fel, de nem gondolom, hogy sutyiba kicserélték pár nap alatt a kültérit és nekem meg nem mondták el. Vagy csak csináltak vele valamit, de nem osztották meg velem, nem tudom.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
asha07lcc
tag
bevezettük a para üzemmódot ha kéri a kedves megrendelő a lakást ózonnal fertőtlenítjük mielőtt mi bemegyünkk hogy ne kapjunk el semmit és miután távoztunk szintén. Jobb félni mint megijedni
Akár pláza méretű helyiségeket is tudjuk így fertőtleníteni . Felkészültünk erre is. -
atos30
aktív tag
válasz Knobber #36422 üzenetére
Ha nem takaríttatod kötelezően évente x alkalommal jó sok pénzért a szerelővel, akkor ne is nézd a garanciát. A whirpool is működhet sokáig ( nálunk van egy fos dimmarson is 10+ éve és a terelőhöz kellett léptetőmotor, amit kínából potom 500 ft volt beszerezni. Mondhatni találni alkatrészt hozzá ennyi idő elteltével is)
De azért 200 ezresért egy whirlpool beszerelve szerintem lehúzás.A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
törölt tag
válasz sanzi89 #36426 üzenetére
Pontosan mi volt a gond ?
Kevés közeg volt, vagy sok ? Gondolom kevés.
Ha kevés, akkor megvan, hogy hol szökött el ?
Nem gondolnám hogy gyárilag nem lett volna meg.Illetve Te írtad, hogy 11m csövezésű telepítés volt ?
Lehet hogy ott szúrtak el valamit, de ha rendesen mérlegeléssel lett
beletöltve, akkor azt is nehéz elcseszni. -
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #36345 üzenetére
A teljesség kedvéért még egy utolsó komment a Daikin FTXFA klímáról és annak javításáról. A javítás óta - ami elvileg csak hűtőközeg újratöltés volt - mintha másik klímánk lenne. A kültérinek az összes morajlása, búgása elmúlt. Természetesen most is van hangja, de össze nem hasonlítható a korábbi állapottal.
A beltéri sokkal melegebbet fúj és sokkal hamarabb fel tudja fűteni a helyiséget - bár ebben biztos van annak is szerepe, hogy most már kint is meleg van -, mint korábban. A beltéri mókuskerék csapágy probléma is javult, de teljesen nem tűnt el, most is hallani ugyanazzal az ütemmel ugyanazt a kattogó hangot, de ez is sokkal csendesebb lett. Meglátjuk, hogy egy kis plusz kenőanyag mennyire lesz tartós megoldás.Létezhet, hogy ennyi problémát okozott a nem megfelelő hűtőközeg? Volt itt el nem indulás, ilyen-olyan hibakód, elindulás de nem fűtés, stb.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
asha07lcc
tag
válasz JHONNY 79 #36421 üzenetére
1-2 szimpatikus céggel érdemes a helyszínt megnézetni általában díjmentes és nem kötelez semmire, persze az életbelépett óvintézkedéseket is figyelembevéve. Az LG és a Fisher Art(Midea gyártás a Fisher Art) árksategóriában vagy nagyon kicsit többért kapsz japán gépet is egész tűrhetőt. Kisebb meghibásodási arány a statisztikákban. Megjegyzem Kistarcsán 2x is voltunk tegnap
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
Kettő klíma között gondolkozom.
Egyik:
NORD SONORA NEW AGE 2.5kW
[link]
Másik:
Whirlpool SPIW 312 L
[link]Szereléssel mindkettő 200,000Ft-ba kerül.
Viszont van pár kérdés:
- 20nm lenne a szobaméret, északi tájolás, viszont sok ablak
- Néha ráhűtenék a szomszédos 10nm félszobára is, emiatt néha jobban jön a kicsivel több teljesítmény
- A NORD alapára mindenhol 160 ezer forint, viszont csak 2.5kW, árában drágábbnak néz ki mint a Whirlpool alapból, garancia is több
- A Whirlpool teljesítménye ellenben elég nagy 3.2kW, viszont karácsonykor az alapára kb. 100EFt volt (lásd árukereső árdiagram) , ez egy olcsóbb klímának tűnik sokkal, de mégis "papíron" halkabb a legcsendesebb silent üzemmódja, illetve sokkal nagyobb a teljesítménye.A Whirlpool nekem jobban tetszik, de elég aggasztó, hogy amúgy "csak" egy 100k-s klíma, míg a Nord 160 bárhol, és ott visszanéztem Árukereső diagramon mindig is ennyi volt.
Wifi meg egyéb ilyen feature-ok nem érdekesek számomra.
Youtube: Knobber
-
JHONNY 79
aktív tag
Az alábbi két klímáról kinek mi a véleménye,LG PC12SQ vagy Fisher FSAIF-Art-122AE3?
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Az LG PC12SQ -ról és a Panasonic KIT‐TZ35‐WKE -ről mi a véleményetek? Esetleg valakinek tapasztalat? -
yarsley
aktív tag
válasz Flashcash #36405 üzenetére
Fa ablak, körülötte elég kevés szabad hely van ahova felragasszam. Ha kellően erős a ragasztó, akkor az a fán nyomot hagy, amit nem szeretnék. Ha meg úgy kell felragasztani, hogy utána nem csukódik be az ablak, akkor inkább hagyom az egészet a fenébe.
De most egyelőre reménykedek, hogy lesz egy jó redőnyös megoldás.@(#36406) patomi: Nektek milyen van? Menyire hűti le a szobát, illetve mekkora az ablakba szerelhető rész magassága függőlegesen? Azért kérdem, mert a kinyitott ablak legalacsonyabb pontja illetve a párkány között van egy jó 9cm-es különbség...
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
mzso
veterán
Amúgy minden kapható mobil klíma ilyen egycsöves szerencsétlenség ami bentről szívja a (már hűtött) levegőt amit felmelegít és kifúj?
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Mi a legolcsóbb, legkisebb teljesítményű mobil klíma amit kapni lehet? A szoba amit hűtene 4*3-as (se) lenne.
Nem az ilyen "léghűtő"-kre gondolok amikre mindenki panaszkodik az árukeresőn, hogy kb annyit ér mint egy ventilátor.
-
Sylar_
tag
válasz yarsley #36404 üzenetére
Szia,
Whirlpool mobil klímák pont ilyenek. Én ugyanígy használtam tavaly, a műanyag redőnyt engedtem rá, az sem zárt tökéletesen, és így is simán levitte nyugati fekvésű szoba hőmérsékletét még akár 8 fokkal is. De szerintem tudott volna még hidegebbet is, csak nem akartam megfázni.
A hátránya a mobil klímáknak, hogy bár a ventilátort be lehet állítani éjjeli csendes üzemmódra, de a kompresszor olyan hangos (ez mindegyikre igaz), hogy aludni nem igazán lehet mellette. Nappali alapzaj mellett nem zavaró, úgyhogy ha lefekvés előtt lehűtöd a szobát, ahol alszol, akkor nagyjából kitart reggelig, persze ezt befolyásolja az épület, a benapozottság, stb.
Természetesen nem olyan kellemes a mobil klíma, mint a split, de a klíma nélküli 30+ fokos, álló levegőjű szobához képest ég és föld az is. -
yarsley
aktív tag
Sziasztok!
Kissé bajban vagyok, mert nagyon jó lenne egy klíma a szobámba, de a tulajdonos nem engedélyez semmilyen fajta fúrás faragást... Maradt a mobil klíma mint megoldás, ha egyáltalán valami életképes módon össze tudom szerelni.
Két nagy, nem túl régi fa keretes ablak van a déli fekvésű szobán, kívül mind két ablakon szorosan felszerelt redőny van. Az egyetlen megoldás amin most gondolkozom, hogy keresek valami toldalékos mobil klímát aminek a kivezető csövét megpróbálom beszorítani a redőny sínbe. A kérdés, hogy ez működni fog, egy nem tökéletesen záródó redőny mellett lesz-e annyi hatásfoka, hogy kb 2-3 fokkal lejjebb vigye a szoba hőmérsékletét, amíg a redőny mellett lassan csordogál befelé a meleg levegő.Kb így képzelném el, csak nem az ablakba, hanem a redőny sínbe beszorítva:
Érdemes megpróbálni? Tudtok olyan klímát ajánlani aminek van ilyen ablakos toldaléka?
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
asha07lcc
tag
Nem szeretnék vészmadárkodni de a határok lezárása miatt erősen szűkül a kínálat típusban és mennyiségben is. Így több esetben nagyon válogatni sem lehet, így a szakcégek ajánlásait érdemes megfontolni és figyelembe venni és viszonylag rövid időn belül elldönteni ha valaki még a kánikula előtt szeretne klímához jutni.
-
asha07lcc
tag
válasz anderledani #36401 üzenetére
itt a szervízkönyve elvileg ebben benne kellene lennie. 24 oldaltól.
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Mérem másik hőmérővel is, ha ugyanoda rakom kb ugyanazt mutatja a távirányító is, max késés van.
Igen arra én is gondoltam amit írsz. Arra is hogy az "ügyes" kínaiak a follow me esetén is benne hagyták az eltolást. De amúgy follow me nélkül is 20 fokra állítva tartja 23-on (egy darabig...)
A remek 17 oldalas user manual nem mond semmit.
klíma manual
távirányító manualiPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest