- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
prekyou
csendes tag
-
havri1
félisten
válasz
Mercutio_ #3444 üzenetére
Ilyet szerelt be most faterom, teljesen jó. Nekem is ilyen van, csak nagyobb.
A 2,6-osnak baromi jól néz ki az eleje, a nagy fehér előlap mögé van elrejtve a digitális kijelző, halványan egy baromi nagy szám van, ami a beállított hőfokot jelzi. Olyan, mintha kivetítve lenne rá, jól néz ki(#3446) prekyou: Nekem a hálóban vortex van, most lesz 3 éves, semmi baja.
-
prekyou
csendes tag
Sziasztok!
3db klíma között vacilálok, fontos lenne hogy legyen benne normálisabb szűrő
1.Yamato YHW09DP Ár.128.935 Japán liszenc , kinában?
2.Samsung Maldives+ 2,6kw Ár.139.000
3.Vortex VAI-A09A1D Ár.94.990 Ez a legolcsóbb de semmi adat a szűrőjéről. Azt már tudom hogy kinai
4.Orion OSPL 9000IN Ár.101.000 Szintén kinai.Mi fán terem a yamato?
Mi fán terem a vortex?
Milyen minőség az orion klímában?
Minden vélemény , tapasztalat érdekelne!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #3444 üzenetére
Lehet nem úgy néz ki, mint a Praktikeres képen: [link]
Mienket sosem látta szerelő (na jó ő légtelenítette), mégis elvan 8 éve. Nincs mit karbantartani egy zárt rendszerű klímán. Csak tavasszal bespriccelem domestosos vízzel, hogy kiöljem a gombákat, ennyi.
Hátránya invertereshez képest az, hogy zajosabb a ki-be kapcsolgatás miatt és valamivel többet fogyaszt emiatt.
Szerintem oda ajánlott mindenképpen inverteres, ahol egész nap megy. Legyen ez akár otthon, akár egy üzletben. Inverteresnél nincs akkora hőingadozás (bekapcsol lehűt, kikapcsol felmelegedik a szoba - inverteres ezzel szemben alig kapcsol ki csak vissza veszi a teljesítményét). -
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #3443 üzenetére
Talán ez az, de nem vagyok benne biztos, este majd megnézem.
Fogyasztás terén (csak nyáron hűtésre használnánk, és ha időzíthető akkor hazaérkezés előtt kapcsolna be, reggel munkábamenés után ki) mennyivel enne többet, mint egy inverteres?
Milyen előnye/hátránya van invertereshez képest? (TCO-t is vegyük figyelembe, azaz inverteres ára, garancia miatti kötelező szervizes karbantartás évente 2X, stb.) Alkatrész vajon ehhez a típushoz van/lesz, mennyire moduláris/javítható vajon?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Aktuális Praktiker szorolapban van egy split klíma, a 2,6kW - n és a 70 ezres áron kívül más nincs róla leirja, felismeri vagy élőben látta és tudja a pontos típusát, jellemzőit valaki?
Nyaranta a kánikulában lenne csak használva déli fekvésű 2x16 m2-es egymás melletti szobát hűtenénk 2 db-bal a külső egységek az erkélyre mennének (gondolom ez lenne praktikus) -
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Szeretnenk klimat egy masodik emeleti teglaepitesu lakasba. A nappaliban lenne es kb 25-30 nm-t kellene lehutenie, napi 6-8 oraban.
A fentiek tukreben szerintetek mindenkeppen indokolt az inverteres klima? Olyan logika menten gondolkodok, hogy evi 2, max 3 honapot megy, nem non-stop, neha par nap talan ki is maradna, es ugye komolyabban csak az igazan forro napokon lenne igenybe veve (35+ fokokban).
Jol gondolkodok vagy sem?
Ti mit ajanlanatok? Marka, teljesitmeny, on-off vagy inverteres?
Debrecenben tudtok ajanlott ceget mondani?
Elore is koszonom! -
Fire_Vire
tag
válasz
asha07lcc #3428 üzenetére
Végül megvettem az AKAI kétcsöves mobilklímát.
Állítva lehoztunk a padlásról, vittem hőmérő állomást aminek van kinti érzékelő szenzorja is. Bekapcsoltuk és a benti 23 fokos lakásban 30 percig járattuk 60%-os páratartalom mellett. A klíma folyamatosan tartotta a 13 C fokot. A teszt után megnéztem a hűtőrácsokat de sehol sem láttam jegesedést. Mondjuk tudom hogy nyáron párásabb lesz az idő.
Az albérletet ellenőriztem és mindkét szellőzőcső rendben van. Még festés előtt megcsinálom azok elvezetését és burkolását. A meleg szakaszt igyekszem minél rövidebbre csinálni.
A távirányítón még rajta van a védőfólia. Ami egyébként az általad linkelt akcióban nem volt tartozék.
Az egy hangyányit megsárgult a nap miatt a fehér része de szerintem egy kis polírral orvosolható.
Engedett belőle 5000-et és végül 35-ért elhoztam. Segített elhozni mert az én autómba nem fért be állítva.
Remélem jó szolgálatot tesz majd az új albérletbe.
Köszönöm a segítséget majd még jelentkezem hogy mi lett az eredmény a nagy melegben. -
Möhe
addikt
Invertres kivitelben milyen márkát érdemes (hajlok a drágább de hosszabb idejű garanciára is) , tavalyi Samukból esetleg? Nagyon max 150k a keret.
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
szeretnék venni a szobámba egy klimát.
a samsungokat nézegettem, de elég huzos az ára (140k)-tól indul
a beszerelés meg még vagy 40k. nem lehet ezt olcsobban kihozni?
1.emeleten lakom ezért a nyarak elég durvák... emiatt akarom még a nyár elött megvenni.
amugy milyen márkát javasoltok? metros, praktikeres no name 60k-s klimákat gondolom nem ajánlatos megvenni?!
előre is köszi! -
windy
tag
On-off klímát már nehéz találni, talán pár Midea, meg néhány noname van a piacon még. Ezeket azért nem nagyon erőltetném, elavult technológia. Alacsony árkategóriában Gree, Maxa, HD, amivel érdemes foglalkozni, vagy most sok helyen akciózzák a Samsung gépeket is, a tavalyiakat.
-
ALI_G
veterán
Hi!
Szeretnék klímát a nappaliba, nagyjából 20 nm, panel, gyenge szigeteléssel, 1 emelet, kifejezetten árnyékolt, közvetlen napfény szinte sose éri, mégis volt 30 fok tavaly a legmelegebb időszakban. Mindössze pár évre tervezek ezzel a lakással, úgyhogy nem kell profi klíma, inkább on-off klimat keresek. Persze nem baj, ha garancia lejárta után nem kell még lecserélnem és eladáskor se fintorogjanak majd a vevők.
Nagyon nem vagyok otthon, milyen lehetőségeim vannak, milyen ársávokban mit lehet kapni és mit érdemes keresni.
Szintén keresek hozzá megbízható szakembert pesten aki beszerzi és/vagy beszereli.
Köszi,
Ali -
BlacKSouL
addikt
válasz
Fire_Vire #3425 üzenetére
(Mi a páraelszívó kivezető nyílását a külső falon nem sima ráccsal, hanem egy ilyennel zártuk le. Mögé szúnyogháló bevágva. Így ha szél fúj is, nem jön vissza levegő kintről, illetve nem is mászik bele semmi.)
-
asha07lcc
tag
válasz
Fire_Vire #3427 üzenetére
Szétszedhető és javítható de nem a szíve csücske senkinek.
Mivel nagyon összezsúfolt a szerkezet kínlódás összerakni. Jellemző a csepptálca miatti korrozív rézcső oxidáció pontkorrózió a csepptálcába lógó részen szinte minden gépnél. Azt meg csak cserével lehet javítani de alkatrész nincs hozzá arra kell készülni.
Ha 40 a használt és 55 az új én az újat venném.
-
Fire_Vire
tag
válasz
BlacKSouL #3421 üzenetére
Köszi, gondolkozom a mobil spliten is, jelenleg csak ez a kétcsöves volt itt a közelben amit érdemesnek tartok megnézésre.
3,5kW az a gyári adat plusz hozzájön hogy már 4-5 éves. A kitakarításon kívűl mit tudok vele csinálni majd hogy jobb legyen a hűtése? A klímások mit tudnak kezdeni vele ha elromlik? Vagy úgy van összerakva hogy ne lehessen vele semmit sem kezdeni ha elromlik? -
Fire_Vire
tag
válasz
BlacKSouL #3421 üzenetére
Köszönöm az észrevételt. Szerencsére ez egy fiatal kis társasház összesen 9db lakás van benne. A kamráét ellenőriztem, külön kivezetés van és a kürtők egymástól kb. 1m -re vannak. Ha jön is be rajta kajaszag vagy bármi egyéb az akkor is kevert levegővel ami a klíma meleg részét hűti majd ami elvileg zárt. És ahogy bejön már megy is ki a páraelszívón kivezetésén keresztül.
A páraelszívó kivezetése az oldalfalon megy ki és onnan közvetlen a szabadba.
Az elszívó csövére tennék „pillangószelepet” (nem tudom hogy ekkora átmérőben hogy hívják) azért hogy csak 1 irányba áramolhasson a levegő. Páraelszívó ne tudjon nyomni a klímába és a klíma ne tudjon nyomni a páraelszívóba. -
asha07lcc
tag
Midea saját maga gyárt. Az egyik nagy OEM gyártó kínai jelentős részt a Toshiba licensz kompresszorai kerülnek a gépekbe amit szintén a Midea gyárt.
Az utóbbi években a temmékek minősége erőteljesen csökkent de megbízhatóak ennek ellenére.
az MSR12HRN1 egy on-off 3,5 kw klíma a 100 e kimagaslóan drága érte(hacsak nem a 2 db annyi) használtan, mivel 140e körül már inverteres 3,5 kw széles szabályzási tartományú gép is van.Privátban megírtam a Midea új árát.
-
asha07lcc
tag
válasz
Fire_Vire #3420 üzenetére
Néhány hozzászólással feljebb láthatsz mobil splitet aminek csak ki kell akasztani egy erősebb kampóra a kültéri részét. Ahhoz 1 db és jóval kisebb lyuk kell.
2 csöves mobilhoz 2x120 vagy 150 mm lyuk mindenképpen kell.
Azt megjegyezném, hogy az EER 7C kondenzációs hőm /35c levegő hőm / fokra megadott elvileg.
Az adatok alapján nehezen hihető, hogy az EER értéke egy mobilklímának 3,4 de nem lehetetlen.http://elektrodiszkont.com/termek/mobilklima-akai-ac-ap12-crc2-huto-mobilklima-12-000btu
itt 55000 FT a vadiúj. Nézd meg ezt is.
De 66 e ez a gép ugyanott:
Orbegozo ADR73 mobilklíma
http://elektrodiszkont.com/termek/paramentesito-mobilklimaez viszont hőszivattyúsan fűt szerintem.
Én gy emléxem Aux a gyártásuk ezeknek az Orbegozo Ozone Dream néven is futott.
-
Möhe
addikt
üdv.
Ismerős ajánlott nekünk 100k körül egy Midea MSR 12HRN1-t ,neki van 2 kisebb a lakásában régebb óta ebből a márkából.
Erről a márkáról még csak nem is hallottam, milyen szerkezet? Megbízható?
Honnan érdemes netről rendelni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Fire_Vire #3420 üzenetére
Ha a kamra szellőzőkürtője össze van kötve központosra, tehát a kürtő közös minden lakáshoz, és csak leágazások vannak, akkor nem biztos, hogy szerencsés a beszívott levegőt onnan megoldani, ugyanis nálunk pont azért kellett lezárni teljesen, mert az összes alattunk és felettünk lakó szomszéd kajaszaga, és minden más egyéb szaga bejött hozzánk, mindenféle szívás nélkül is, a huzat ide-oda áramlása miatt, és az nem túl szerencsés. A másik, hogy ezekbe a természetes szellőzésű feláramló kürtőkbe nem szerencsés bekötni egy nagy teljesítményű visszaszívó eszközt (nem is engedélyezhetik, talán füstveszély miatt sem) mert akkor ténylegesen visszaszívja a levegőt a szellőzés helyett, tehát nem fog a ház tetején kiáramlani, cserébe a fent említett módon mindenki más kamrájából hozzád megy be a szagos, elhasznált levegő.
Ez csak akkor működik, ha a kamrának garantáltan egyedi kivezetése van szabad levegőre.A páraelszívóba kivezetés elvileg rendben van, bár az is szerencsésebb, ha egyedi kivezetésű, de ez kevesebb gondot okoz talán. Megjegyzem, hogy a központosított páraelszívó-kürtők hasonlóan "okosan" vannak megoldva, ha nincs visszacsapó szelep, mert elég sok ismerősnél ha a szomszéd bekapcsolja főzésnél a sajátját, akkor neki is be kell, különben hozzá nyomja át a sült oldalas meg a bundáskenyér szagot és nem kis mértékben, nem pedig a szabadba a kürtőn kifelé.
A többi részt majd a szakemberek
-
Fire_Vire
tag
Helló!
Sajnos el kellett költöznünk a régi 4. emeleti albérletünkből, de találtunk egy sokkal jobb földszintes lakást csak ebben nincs klíma. A ~30m2 nappali ami a párom dolgozószobája is lesz egyben a napos oldalra néz (Nincs redőny, csak reluxa). Sajnos a tulaj nem akar klímát csak ha minden költségét mi fizetjük. Ezért most használt mobil klímát szeretnénk vásárolni. A fórumon olvasgatva a kétcsöves mobilklímát választanánk mert a be és kivezetést is megtudnánk oldani. (Befele a spejz szellőzőn, kifele a páraelszívó felé). Van is egy ilyen készülék a közelben, délután mennék megnézni. Ennyi infóm lenne róla:
Product type: AKAI AC-AP12CRC2
Climate Type: T1
Rated Cooling Capacity: 12000Btu/h ha jól váltottam át akkor ez 3516W = 3,5kW
Rated Cooling Current: 4.5A
Rated Cooling Input: 1.05kW
Max. Input Current: 6.9A
Max. Input Power: 1.04kW
Max. Discharge Pressure: 2.8MPa
Max. Suction Pressure 0.8 MPa
Refrigerant: R407C
Refrigerant Quantity : 0.5 Kg
Air Flow Volume: 330m3/h
Noise: 52dB(A)A tulaj elmondása szerint készülék 4-5 éves jól működik. Költözés miatt adja el (az új lakásában van).
Szeretnénk némi infót kérni hogy milyen hibákat keressek a készüléken? Vagy csak bekapcsoljam és nézzük meg hogy mennyire hűt le? Hal jól tudom nem jó ha jegesedik mert akkor kevés benne a gáz. Mennyibe kerülne ha fel kellene tölteni? Vagy akkor már nem érdemes megvenni? AKAI mint márka?
40K lenne.Előre is köszönet a válaszadóknak.
Üdv, Feri
-
asha07lcc
tag
N mint Nord a G betű helyett a típusban.
Gree gyártás GWH12MB lenne de ez a típusszám első fele egy teljes név pl a Gree Cozy esetén
GWH12MB-K3DNA3K de még a további kód is kell a precíz behatároláshoz egy típusnál ami ilyesmi lehet:Kültéri egység:
GWH12MB-K3DNA3K/O(CB171W07700)
GWH12MB-K3DNA3K/O(CB171W07702)űbeltéri egység:
GWH12MB-K3DNA3K/I
GWH12MB-K3DNA2K/I
GWH12MB-K3DNC9K/I
GWH12MB-K3DNE1K/I
GWH12MB-K3DND3K/I
GWH12MB-K3DNA4K/I
GWH12MB-K3DNA5K/IHogy ebből vagy ehhez hasonlóból melyik műszaki tartalmú lehet a Nord azt nem tudom, mert nem ismerem a pontos modellkódot.
Viszont amit privátban kaptál arról mindről tudom .Forrás:
http://gree.wienkra.pl/files/produkty/cozy/Dokumentacja%20techniczna.pdf -
NNG
csendes tag
Sziasztok! Nord típusú klímáról mi a véleményetek? Konkrétan erről: NWH12MB. Vagy megéri a Samsung Triangle Good az árkülönbséget (kb 25-30%)?
-
windy
tag
válasz
#51736960 #3412 üzenetére
Nem elég, ha puha a gumibak, és az sem elég, ha mindkét oldalán menetes. A lényeg az, hogy a gumin belül ne menjen át a menetes szár, hanem a két szemben lévő oldalra legyen sütve, fémes kapcsolat nélkül. Autóknál silentblokknak szokták nevezni, és elég jó minőségűeket lehet kapni belőle, de nem 1500 forintért. Az iyen olcsók egy két év múlva kirepedeznek, és ugyanott leszel, ahol most. Ha nagyon komoly rezgést kell elnyeletni, akkor lada motortartó bak vagy Bmw E-30-as motortartó bak elég jó hatásfokkal segít.
-
törölt tag
köszönöm mindenkinek a válaszokat
(még neked is, neduddki, bár a te postodat nem bírtam dekódolni) -
asha07lcc
tag
válasz
#51736960 #3407 üzenetére
A kompresszor és sa csőrendszer tervezési hibája az egyhengeres rotációs kompresszor a 2800/perc fordultnál másodpercenként 46,66 fordulatnál lökdösi az anyagot a csőbe(twin rorary esetén ennek a duplája scroll esetén meg folyamatos) az a brummogást hallos 50hz körül amit a kaszni meg a csőrendszer és a nyomásváltozás okoz.
Normális puha mindkét oldalán menetes gumibak sokat segíthet. 4 db kb 1500-2000 FT . Azt belefűzni egy spec tetőtartó konzolba ami szintén kb 2000 FT és agyrészt megoldódik a gond. A betonlapon így a klíma úgy viselkedik mint a dobverő .
Nem a legcsendesebb gépek de azért ezeknek is elviselhetőeknek kell lenniük.
-
törölt tag
-
BlacKSouL
addikt
válasz
#51736960 #3407 üzenetére
Csak laikusként: Szerintem a felhasznált gumibak keménysége túl nagy, érdemes lenne kicseréltetni egy professzionális rezgéselnyelő szettre. Ha egyáltalán van gumibak. Ha viszont tényleg direktben van a betonhoz csavarozva, akkor nálam már ott problémás a dolog. Mert az már eleve nem jó, ha egy 30-40 kilós kiegyensúlyozatlan szerkezet még további néhány 10 kilónyi betontömböt rezget.
Nyilván a leírás alapján vagy a kültéri ventilátor erősen kiegyensúlyozatlan, vagy a kompresszor. Az alapprobléma nyilván adott, ezen nagyon nem lehet segíteni, de én átépíteném az egészet úgy, hogy a beton tartó és a klíma gumibakja között legyen egy lemezből készült hídszerű fém állvány, ami szintén tud elnyelni a rezgésből. Tehát a fém állvány lenne a betonra csavarozva, akár ez is gumibakokon, és a fém állványon lenne a klíma, a profi rezgéscsillapítón.A szakemberek meg majd megmondják hogy mit lehet tenni.
(Vagy tetesd át a szomszéd lakása fölé
)
-
törölt tag
sziasztok,
azzal kapcsolatban kérném a véleményeteket, hogy légkondim berázza az egész házat, folyamatos, mély hangú vibrációt hallani a lakás összes helyiségében.
ez egy társasház, a legfelső emeleten lakom, a kültéri egység pedig a felettem levő lapostetőn van. két darab nehéz betonlapra van lecsavarozva, a betonlapok alatt pedig több réget hungarocel és polifoam, kb. 10 centi vastagon.ami érdekes, hogy nem csak hűtéskor hallani a remegést, hanem fűtéskor is
ha csak a ventillátort kapcsolom be, akkor nem zajos.egy 5 éves midea split klímáról van szó, de már újkorában is ilyen volt, csak mostanra lett elegem belőle, már komolyan fontolgatom, hogy leszerelem inkább...
-
asha07lcc
tag
válasz
Fancy-boy #3404 üzenetére
kérdezz nyugodtan.
De anélkül a lényeg: Az airwell gépek általában az ELECTRA gyártótól származnak. Típusonként eltérő minőségben és szervízigénnyel.
A mobil splitek esetében általános, hogy a flexibilis cső ami a hűtőközeget tartalmatzza, vagy a dupla gyorskuplung hibásodik meg(utóbbi a rosszabb, a flexicső csere roppantógyűrűzése bármelyik erre réáállt autóklímással megoldható. Tudok ebben is segíteni.
Maga a kuplung csatlakozó elég sérülékeny. Nem bír ki sok csatlakoztatást általában.
Tehát a kültéri rész a ventilátort és a hűtőközeges kalorifert un kondenzátort(kondenzáció=lecsapódás itt lesz forró gőzből telített majd cseppfolyós lehűlt anyag ennek elpárolgása jár a beltériben hőelvonással) tartalmazza.
Ha használt és üzemel megvehető, ha gázhiányos vagy nincs benne necces a dolog
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok
Van itt olyan ember, aki kicsit jobban ismeri a mobil split klímákat?
Vagy használ valaki ilyet?
Tehát nem a hagyományos "csöves" mobil klíma, hanem amihez tartozik a külső egység is.Szeretnék venni használtan és 1-2 dolgot kérdeznék.
-
asha07lcc
tag
http://www.youtube.com/watch?v=UOx_sx6kir4
http://greeuk.co.uk/gree-news/gree-daikin/
Aki kíváncsbb itt e Gree dolgok után egész jól utánaolvashat.
Ha M.o-n nem lenne alkatrész innen rendelni is lehet.
Gree Versati (Nord Peak néven is fut)levegő-víz hőszivattyúk részletes ismertetése.
http://greeuk.co.uk/equipment-list/home-gmv-as-altherma/
Csak érdekességként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest