Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibu966
csendes tag
válasz ghostie #42534 üzenetére
Feszültségmentesítés után, ha 17 fokon indítod fűtés üzemmódba (és utána +-+-+-) akkor 3, ha 18 fokon akkor 2, ha 19 fokon akkor 1, és ha 20 fokon akkor 0-át ír a végén tehát azon a hiszterézis értéken megy innentől kezdve. Nem kell "le ok-ézni" a végén, ha erre gondoltál....
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz ghostie #42534 üzenetére
Szia ghostie!
Gree szervizleírásban benne van a működési logika.
Fűtés üzemmódban ezt írja:
1. HA Tbeállított - (Tbelsőmért - Tkompenzáció)>=1 bekapcsol a fűtés
2. HA -2< Tbeállított - (Tbelsőmért - Tkompenzáció)<1 az egység az előző állapotában üzemel tovább
4. HA az egység kikapcsol fűtés módban, vagy másik üzemmódot választanak fűtés helyett, 4 utú szelepet két perc késleltetéssel kapcsolja ki, miután a kompresszor már nem dolgozik.
5. HA Tkülsőhőmérséklet>30C azonnal leáll a kompresszor, Külső egység ventilátora 30s-el később
Egy másik leírásban találtam, hogy az automata ventilátor fokozatot úgy állítja:
Fűtésnél
Tbeállított - 2C =>High
Tbeállított -1C =>Medium
Tbeállított - 0 => LOW (ezt tartja Tbeállított+2Fokig), utána lekapcsolA szabályozása a fűtési teljesítménynek nagyjából úgy van, hogy
Tbeállított - (Tbelsőmért - Tkompenzáció) =1 fokot próbálja tartani.
Ha a legalacsonyabb fokozaton is túlfűt (azaz eléri a Tbeállított+2C-t) akkor lekapcsol.
Bekapcsolás fenti 1. pont szerint.
Nálam most Tkompenzáció=2C-ra van állítva.
Így kb 1C-t hűl a fenti hőmérséklet mire visszakapcsol.Ha nem szigetelt a ház, akkor a szabályozott kicsi teljesítmény is kevés lehet, így a klíma sokat megy.
Ha jól szigetelt, akkor meg a legkisebb teljesítményen is rögtön megleget mér, így lekapcsol.
(Megj: a klímán belül van a hőmérője - ami véleményem szerint nem túl jó. A beltéri saját hője megtéveszti, össze-vissza mér /sajátomban áttettem a hőcserélő közelébe, mert ott mindig jár a levegő, így a helység hőmérése pontosabb/.
Ha túl kicsi a ventilátor fokozat akkor csak a klíma környezete lesz meleg, ami nem komfortos. Ilyenkor lehet jó a IFeel, de az meg ritkán küldi a hőmérsékleti adatokat.)Hogy mennyit fog ki-be kapcsolni, az az épület hőigényétől/gép kapacitásától függ.
Ha leszabályozva a helység hőigénye kb egyezik a leadott teljesítménnyel nem kapcsol le. Ha kisebb az igény lekapcsol (ez is jó mert így nem keveset, hanem semmit fogyaszt ) -
Tibu966
csendes tag
válasz ghostie #42517 üzenetére
Már régebben írtam, de bemásolom:
"Sikerült rájönni... Köszönet Csaszu2 kollégának az infóért!
Tehát: "Feszültségmentesített állapot után lehet állítani a hiszterézist, és kicsit a karakterisztikán is változtat. Fűtésben 17 vagy 18 vagy 19 vagy 20 C fokon indítva, az első 30 másodpercben kell lenyomni 5 másodpercen belül a +-+-+- gombokat, és állítható a hiszterézis. "
Azaz Gree és Gree klón (nekem C&H) klímáknál ,ha 18 fokon indítom, akkor a végén 3-at ír ki, azaz -3 fokkal tér el a mért hőfoktól, és így tovább.. 20-nál 0fok... Szerencsére a karakterisztikán is változtatott, nagyobb hőmérséklet különbségre dolgozik a klíma, tehát ha nekem 5-ös (high fokozat, amiben 50watt csak a ventillátor teljesítményem), fokozatra rakom a ventilátort akkor szépen fújja folyamatosan a 35-45fok környéki levegőt. és mivel szélesebb tartományban dolgozik ezért sokkal ritkábban áll meg amikor elérte a kívánt hőfokot, ráadásul indításkor a 2000w-ról is lement 1200w- környékire (nyilván ugyanakkora hőkülönbségnél kb...), és gyorsabban leszabályoz a 40fok környéki befújt levegőre.
Az automata ventillátor fokozaton is normálisabb lett, a 48-58 fok környéki befújt levegő lement 40-50fok környékire," de ezt a fokozatot én nem használom, ezt csak egyszer mértem kíváncsiságból..
Annyi kiegészítés még hozzá:
Ha pl: 2-ről 3-ra állítod, akkor természetesen a távirányítón az idáig beállított 22fok helyett 21-re kell állítanod, ugyanahhoz a szobai hőfokhoz!
A "0"-át még nem próbáltam, írjatok mi a tapasztalat, ha van kedvetek kipróbálni..
Az '1'-nél nagyon sűrűn kapcsolt ki-be, nyilván nagyon szűken akarta tartani a hőfokot ("High" ventillátoron!!), nyilván automata ventillátorral nincs kikapcsolás, csak egy nagyon precíz hőmérséklet tartás...amit itt többen is hiányoltak különböző nevű klímákon.. -
windy
tag
válasz ghostie #37235 üzenetére
Nem szoktam különösebben egyik kínia márkát sem dícsérni, de azt mindig el szoktam ismerni, hogy Gree minőségben az elfogadható kategóriában van. 2014 körülkooperáltak a Daikinnal, magukévá tették a Daikin 16 pontos minőségellenőrzését, és ekkortól jelentősen jobb lett a minőség.
Azt, hogy melyik Gree klónt vedd meg, szerintem egyetlen szempontnak kell, hogy döntő legyen, az pedig az importőr. A C&H Arctic importőre a Klíma Kft. Magyarország egyik legrégebbi klímaforgalmazója, a Tosot importőre számomra kideríthetetlen, amióta a kis kínai csaj már nem csinálja. Valószínű, hogy több cég is importálja, mert nincs rá kizárólagosság, bárki behozhatja. Így viszont nem lesz egyszerű a későbbiekben bármiféle supportot is behajtani. Ezért véleményem szerint a két készülék közül a C&H Arctic-ot válaszd.
-
edk-
őstag
válasz ghostie #37238 üzenetére
Nem tudom, kérhető-e H-tarifa FTXF35-re.
Nem rosszak a kínaiak, csak a megadott adatok nem feltétlenül fedik a valóságot és hangosabbak a japánoknál.
Azt mondják, a Gree a legjobb kínai.
Kevesebb a kínai klímagyár, mint a márkanév. Sokszor kapható ugyanaz a modell különféle neveken (gyakran Gree gyártmányok, pl. Vaillant matricával).
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Gubu0101
veterán
válasz ghostie #37238 üzenetére
Nekem is kínai van,nem ezek közül.Itt is hibamentesen működik én nem tudok rá panaszkodni.Ha itt ajánlanak természetesen Japán lesz,kínait annyira nem tolerálják,főleg nem a kólnokat
Mondjuk a Tosot is Gree egyik klónja,tehát annyira nem lehet vészes.Erre csak az tud válaszolni akinek esetleg van ilyen.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
edk-
őstag
válasz ghostie #37235 üzenetére
Ha már rám válaszoltál, szerintem a kettő közül egyiket se, hanem japánt. Kb. a C&H áráért már megkaphatod a Daikin FTXF35-öt. Lehet, hogy alacsonyabb a SEER/SCOP, de a japán esetén legalább biztos, hogy annyi, amennyit megadnak. A kínainál ki tudja.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest