Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#15551) Joltee válasza Daywalkerke (#15540) üzenetére


Joltee
aktív tag

"... a príma minőségű, prémium Taiyo Yuden gyári(szitázatlan) lemezt is így írja meg, úgy, hogy csak 4x-es sebességgel írtam ki ..."
Na pont most írogatok u.ilyen lemezre, szitázatlan TY DVD+R 8x-os lemez (bár elvileg JVC, mert rajta van, hogy Joint Venture of Taiyo Yuden Co.). Na a lényeg, hogy minden más sebességnél, mint a 4x, jobb eredményt kaptam (6x, 8x, 12x). Pedig prémium minőségnek nem nevezném (legalábbis azt ami nekem van), mert minden egyes lemeznek egy adott ponton van halmozott 2-es PIF hibája. :( )

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#15552) november


november
tag

Na, ma megvettem az optiarc 7260s-t. hurrá:)
Bevallom előtte próbáltam még samu s223l-t szerezni, de már nem igazán lehetett, egy helyen lett volna de ott is úgy hogy a szállítónak is kellett volna rendelni. S azt mondták az ilyen felejtős.

Most így beüzemelés után egyből beraktam egy haverom által írt lemezt (egyébként maxelt), és az elején egyből tényleg hajszárító hang fogadott (gondolom azért mert felpörgette hogy olvassa a lemezt). de utána és a nero discspeed teszt közben lecsendesedett. Tényleg nem volt olyan nagy hangja. Csináltam erről képet amúgy, nem tudom hogy értékelhető lemez olvasás tesztként. Íme: Majd valaki tud ehhez hozzászólni.

Amúgy Optiarc 1.03-as firmware van rajta. S két év garancia,

Kicsit vicces volt amúgy, mert kérdeztem az eladót hogy mik a tapasztalatok amúgy az új nec-el, erre meg ő; ,,sokat mondok ha 20 gépből 1-be rakunk nec-et" Mert itt is a samut használják inkább.

Még annyi hogy a racket szabályosan úgy kell leállítani hogy hátul off állásba, helyezem s utána huzom ki az usb-t a gépből?

(#15553) Daywalkerke válasza Flashget (#15541) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

Akkor az Optiarc 7243S íróhoz milyen lemezeket ajánlasz sima illetve dual-ba a maxell helyett? Ez a gyári Taiyo Yuden(TYG03) szerinted jó? vagy vagy most JVC 16X DVD-R és JVC 16X DVD+R mindegyiknek Taiyo Yuden az alapanyaga és mindegyik 70Ft/db

(#15554) flash-


flash-
veterán

7261s írónál tényleg jobb a 7260s író?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#15555) kicsirigó7 válasza november (#15552) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Az optiarc AD-7260S íróval készített minőség teszt, egyenlő a nullával. Tehát nem értékelhető.
Ilyen célra inkább a laptopodban lévő TSSTcorp TS-L633N Samsung DVD-rw-t használd.
Kprobe2 vagy Opti Drive Control progikkal. A nero is működik samuval. némi buherával [link]

Jó lesz pörkölni az Optiarc 1.03 fw is, ha nem akarod frissíteni.
Például a nem gyári 1.61 fw-vel, vagy valamelyik előző Liggy's módosított fw-k egyikével.
Mert a gyáriban nincs bitsetting-patch.
Ezért a DVD+R, DVD+R RW, DVD+R DL lemezeket, nem fogja tudni DVD ROM-nak pörkölni.

(#15556) kicsirigó7 válasza Daywalkerke (#15553) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Az az Optiarc 7243S íróhoz, mindenképp DVD+R lemez lesz jó választás.
Akár a Maxell 16x DVD+R lemezzel kezdődően a 16X DVD+R Verbatim-ig.
DVD -R lemezeket felejtsd el vele. Talán a Verbatim DVD-R lemezét jól kezeli, mármint ha nem Made in China-t fogsz ki belőle.

(#15557) november válasza kicsirigó7 (#15555) üzenetére


november
tag

mint laikusként kérdezem hogy a bitsetting-patch az micsoda? sokat veszít vele az ember ha nem úgy használja? dvd romként meg még sose írtam. annak amúgy mia az előnye?
s az 1.61 firmware-t, ezeket leszámítva, megéri felrakni? köszi.

(#15558) kleinguru válasza november (#15557) üzenetére


kleinguru
addikt

Ez engem is érdekelne:)!

Ami nekem fontos, az az írás minősége, s hogy mindenkinél minden dvd lejátszón vigye a kiírt tartalmat:)!

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#15559) kicsirigó7 válasza flash- (#15554) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Senki sem állítja azt, hogy a 7261S rosszabb lenne a sima 7260S-nél. Viszont az sem hogy van olyan jó, mert nem sokunknak van mindkét verziója. Nekem csak 7260S van, de abból 4db.
Lényegében egyformának kellene lennie írásminőségre a kettőnek. Annyi különbség, hogy a 7260S-hez több módosított fw található.
Nálam egyébként is, a nem címkézős sima verziók váltak be a Sony NEC Optiarc íróknál.
4550A-5200S-7200S-7260S-7280S.

Az AD-7240S címkézős verziói (AD-7241S-AD-7243S) nálam leszerepeltek. Pedig a sima 7240S-t nagyon dicsérték itt is a fórumon anno. De én mellényúltam rendesen, mert nem azt vettem.

(#15560) november


november
tag

na igy üresjáratban nem ,,hangtalan" író a sony 7260s, de nem is hangos. van egy valamennyi alaphangja, mert ezt én inkább hangnak mondom mint zajnak. a kérdés inkább az hogy ez egy fél év vagy év múlva nem lesz hangosabb.

most néztem és másoltam fel a gépre egy idestova 10 éves philips (multi purpose) cd-74-es lemezt. s gond nélkül (hangosan), de beolvasta. ezen voltak flash játékok, 1 video, progik ilyenek. csak négy apró fájlt nem tudott felmásolni, de ezt egyáltalán nem az írónak tulajdonítom be, hanem annak hogy öreg a lemez. Mert a laptopom irója is ugyanezeket a fájlokat hagyta ki. ráadásul annak több idő kellett a másoláshoz. amúgy tudom hogy most akkor lennék meggyözöbb ha grafikonok meg mittudom én mi lett volna, de hátha ez is számít valamit, valakinek.

ja amúgy pörgettem vele, még gyári lemezt is (kutyaszorítóban című film dvd-je), s azzal se volt semmi gond, volt hangja, de szerintem ha valaki nem vájt fülü akkor simán lehet vele filmet is nézni.

egy hülye kérdés lehet; ha rossz, ez alatt értem azt hogy karcos, hibásan megírt, vagy egész egyszerűen rossz minöségű lemezt rakok a meghajtóba, azzal tönkre tudom tenni magát az írót?

(#15561) Flashget válasza Joltee (#15551) üzenetére


Flashget
félisten

Melyik íróval pörkölöd? Az újak a 8x vagy 12x sebességet szeretik többnyire.

Realme GT Master Edition

(#15562) Flashget válasza november (#15560) üzenetére


Flashget
félisten

egy hülye kérdés lehet; ha rossz, ez alatt értem azt hogy karcos, hibásan megírt, vagy egész egyszerűen rossz minöségű lemezt rakok a meghajtóba, azzal tönkre tudom tenni magát az írót?

igen olyan lemezzel bármelyik írót kilehet nyírni nem csak a 7260S-t, ha csak erőlködik a beolvasásnál és nem történik semmi.lézer diódát vagy vezérlést kinyírhatja.
Ha nagyon karcos ne használd. Nagyon rossz mínőségű meg kétélű dolog. Vannak rossz gyártási szériák Verbatimnál is vagy pl. Maxell DVD-R 16x..rossz mínőségüek de csak írásteszt alapján. Fizikailag semmi bajuk nem tesznek kárt semmiben.

Régen még a DVD korszak elött tombolt a CD korszak. Újságok mellékletein CD-re kiírt progik vagy filmek voltak. Az írók fejlődtek és egyre nagyobb sebességen pörögtek..így történt meg az, hogy az ilyen CD lemezt berakták CD olvasókba vagy írókba és "felrobbantak" a lemezek mert vagy hibás volt (repedés szabadszemmel nem látható) vagy silány mínőség vagy csak nem akkora pl. 52x sebességre tervezet volt.

Realme GT Master Edition

(#15563) kicsirigó7 válasza november (#15557) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Booktype bitsetting beállítás lényege,hogy a pluszos lemezeknél megváltoztathatod a booktype-ot dvd-rom-ra. [bővebben]
De ma már nem sok lejátszóhoz szükséges a Booktype bitsetting beállítás. A régebbi asztaliakkal volt ilyen kompatibilitási gond.

"dvd romként meg még sose írtam."
Ha a laptoppodban lévő Samsung íróval már pörköltél DVD+R lemezt. Akkor már írtál DVD-ROM nak lemezt. Mert a samuk alapból, már gyári fw-vel így pörkölik a +R lemezeket.
A LiteOn írókkal együtt.
Sajna a Sony Optiarc íróinál módosított fw-t szükséges felrakni.

"az 1.61 firmware-t, ezeket leszámítva, megéri felrakni? "
Ezt már Flashget kolléga megválaszolta nemrég.

(#15564) november válasza Flashget (#15562) üzenetére


november
tag

kösz, ez nagyon kimeritő volt :R

(#15565) Daywalkerke válasza kicsirigó7 (#15556) üzenetére


Daywalkerke
aktív tag

és a taiyo yuden alapanyagú JVC 16X DVD-R sem jó az Optiarc 7243S íróhoz?Mert ebből van most 100db-om és van még szintén Taiyo Yuden alapanyagú(TYG03) 50 db Verbatim 16x DVD-R(Made in Japan), ezeket se fogja akkor a 7243S író jól kiírni? és ha veszek ezután lemezt akkor ajánlod a JVC 16X DVD+R aminek alapanyaga szintén Taiyo Yuden? egyébként úgy általába a Taiyo Yuden-es mínuszos lemezek milyenek és ezek sem jók az Optiarc 7243S íróhoz?

[ Szerkesztve ]

(#15566) Joltee válasza Flashget (#15561) üzenetére


Joltee
aktív tag

Eddig SH-222L-lel, Pio 215L-lel és LG 4167B-vel próbáltam. (12x-esen ez utóbbival.)

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#15567) kicsirigó7 válasza Daywalkerke (#15565) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Vegyél egy tesztképes Asus vagy Samsung írót, és nézd meg magad, hogy melyik jó hozzá a lemezeidből.

Az a gond hogy senki nem lehet biztos manapság egyik márka lemezeinek minőségében sem.
Mert már tégelyenként de akár tégelyen belül is változhat a lemezek minősége.
Ezért én, hiába is javaslok márkában MID-ben lemezt a te íródhoz. Mert nem egy beszerzésű tégely lemezt használunk.
Egy dologban tudok biztosat. Az Optiarc AD-7241S/ AD-7243S írókhoz DVD+R lemezeket javaslok. Az hogy melyik márka vagy MID válik be, azt neked kell kitapasztalni.

(#15568) november


november
tag

amúgy elég ha hátul offolom a racket é sutána kihuzom az usb-t a gépből? mert ahogy nézem külön nem kell leválasztani a windosból az írót.

(#15569) november


november
tag

Haverom adott valami noname (Disc ID alapján valami ricohjpn, teljesen ,,fehér" színű lemez) duplarétegű lemezt hogy írjak már ki neki valamit. S gondoltam hogy ez jó apropó hogy megírjam életem elős lemezét a sony 7260s-el. De az írás felénél Retry Failed - Reason: Write Error elszált. Hm. Gondolom előfordulhat ilyen mert irtátok hogy nem minden író eszik meg minden lemezt. De azért azt nem gondoltam volna hogy egyből elrontja:D A log file itt van: [link]

6x-ra állítottam be a sebességet és a legújabb portable ImgBurn volt fenn. Egyébként kell valamit állítani ezen a progiban az iráshoz? Mert én mindent alapjáraton hagytam...

(#15570) flash- válasza kicsirigó7 (#15559) üzenetére


flash-
veterán

miért kell valakinek 4 dvd író?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#15571) november


november
tag

Na, megint befürödtem. Valahol találtam egy zöld boritos duplarétegű +TDK lemezt. Tudom hogy most az öreg rókák a szivükhöz kapnak hogy mi mondtuk hogy nem szabad verbatimon, meg ricoh lemezen kivül mást venni, de mentségemre szólva, én ezt már elég régen vetttem.

Amúgy ugyanúyg eljutott mint az előbb a feléig, drukkolok neki hogy ne álljon le, erre megint. Most van kép a hibaüzenetről:

Remélem tényleg a lemezzel volt baja, s nem azzal hogy mondjuk nem kap elég áramot vagy valami....

(#15572) kicsirigó7 válasza flash- (#15570) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Nem négy íróm van, hanem közel 40. Azért kell, mert én gyűjtő vagyok.
De csak 4-5 van használva, a többi pihen dobozban.
Persze van itt valaki a fórumon verybigboy kolléga, akinek még ennél is több van.
Szóval ez már nálunk fanatizmus.
Bevált íróból meg, nem árt a több mint az egy. Ezért van 4db 7260S-m :D

(#15573) Flashget válasza kicsirigó7 (#15572) üzenetére


Flashget
félisten

Több van neki mint neked? Én azt hittem neki olyan 30 db körül van :)

Realme GT Master Edition

(#15574) Flashget válasza flash- (#15570) üzenetére


Flashget
félisten

Nekem is már 5 van :)

Realme GT Master Edition

(#15575) Joltee válasza Flashget (#15574) üzenetére


Joltee
aktív tag

(Csak) a 7260S-ből?

Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D

(#15576) november válasza november (#15571) üzenetére


november
tag

erre meg az elözőre senkinek semmi ötlete?

(#15577) Kcsabi válasza november (#15576) üzenetére


Kcsabi
tag

Lehet kicsit lassabban kellene írnod a lemezt.
Előtte, főleg ha ismeretlen lemez, írás szimulációt csinálni.
Nekem volt olyan 8X újraírhatóm, ami hasonló hibákat generált, aztán, amikor levettem az írást 4X, teljesen jól meg írta az író.

(#15578) Flashget válasza Joltee (#15575) üzenetére


Flashget
félisten

nem..5 különböző

Realme GT Master Edition

(#15579) november válasza Kcsabi (#15577) üzenetére


november
tag

pedig csak 6x-an írtam...szerintem az igazán nem sok

(#15580) kleinguru válasza Flashget (#15574) üzenetére


kleinguru
addikt

Nekem is van olyan 10-12:))

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#15581) jeni


jeni
félisten

érdemes nyitni DVD író kölcsönzést :U
óránként 200 Ft díjjal. :C

(#15582) Ottó58 válasza Daywalkerke (#15534) üzenetére


Ottó58
senior tag

Most olvasom vissza a hsz-at és mint írták a 7243 alkalmatlan az írásteszthez.
Nos nekem is van Sony 7243-om és bedobtam egy több mint egy éve megírt lemezt.
Íme az eredmény a nem nagyon ajánlott Made In India mínuszos veratim lemezzel.
Lehet hogy ezeket jobban írja, mint az ajánlottabb, minőségibb lemezeket?
8x írás

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#15583) flash- válasza kicsirigó7 (#15572) üzenetére


flash-
veterán

én nem értem ezt a dvd írás dolgot...
ma már olcsók a több terrás winchesterek...
ha az ember filmeket akar tárolni jobb így tárolni őket,..
esetleg nas,meg ilyesmi..nem tudom minek írni ennyit..komolyan...
nekem egy filmem sincs kiírva dvdre:)

amúgy nec 7261s íróhoz jó a +os tdk lemez?
vagy mik az ajánlott lemezek és miket kerüljek el?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#15584) Flashget válasza flash- (#15583) üzenetére


Flashget
félisten

én nem értem ezt a dvd írás dolgot...
ma már olcsók a több terrás winchesterek...

Úgy látom nem nagyon vagy képben a HDD-s piac összezuhanásával..
Ennek járj utána mert már lassan 1 hónapja erről szólnak a hírek..decemberben akár hiánycikk is lesz a HDD.
Javaslom a boltok árainak tanulmányozását és ennek a pár cikknek az elolvasását.

A pc-piac is megérzi a merevlemez-hiányt

Hihetetlen merevlemez-drágulást okozott a thaiföldi árvíz

Idén még lehet olcsó PC-t venni

És ez a legújabb...decemberben sok cégnél ez lesz kiírva mert nem lesz a nagykerekben sem hDD ha a helyzet nem változik gyorsan.
október eleji 11K-s vinyo már 30K felett van..

Tisztelt Partnereink!
A HDD piacon kialakult helyzet miatt sajnálattal közöljük,
nem áll módunkban a garanciális ügyintézés céljából behozott winchestereket cserélni,
csak a vételi áron jóváírni.

Megértését köszönjük.

DIGITALKER KFT

jó esetben ennek a válságnak jövő nyáron lehet vége...

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#15585) kicsirigó7 válasza flash- (#15583) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Láttál te mostanában árlistát winchesterek-ről?
Csak menj be egy Pc boltba. Azt hiszem meg fogsz lepődni a HDD árakon.

Én sem írok mostanában annyit, mint egy éve. Ma jó ha havi 4-5 DVD-t megírok.
Eddig sem DVD filmeket másoltam. Hanem konvertáltam VHS vagy S8-videó kamerával felvett házi videókat ismerősöknek. Ballagás-esküvő-szilveszter-keresztelő-stb. De ma már erre nincs szükség, mert egyenest lemezre veszik/veszem. Így legfeljebb összevágom-sokszorosítom ha megkérnek. Ezekből mentek 3x-san, különböző márkájú lemezen 1-1 példányt. Amit különböző helyeken tárolok.
Ezen felül, nekem is megvannak HDD-n a fontos képek videók.
Én így érzem biztosítva azt, hogy ha bármikor valakinek szüksége van egy új példányra. Akkor azt gond nélkül percen belül biztosítani tudom. Nem vakaródzok, hogy megsérült vagy vírusos a HDD-m, vagy hova is tettem azt a keresett lemezt.

Ha te ennyire bízol a HDD-ben akkor mért érdekel hogy a 7261s íróhoz jó e a TDK+R lemez?

Vagy ez?
"vagy mik az ajánlott lemezek és miket kerüljek el?"
Keress rá [ebben] a topic-ban.

(#15586) november


november
tag

a nec dologra 1 emberen kivül senkinek semmi?

(#15587) kicsirigó7 válasza november (#15586) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

De van.

Haverom adott valami noname (Disc ID alapján valami ricohjpn, teljesen ,,fehér" színű lemez) duplarétegű lemezt hogy írjak már ki neki valamit.

Ez lehet valódi Ricoh DVD+R DL lemez. De akár Omega- Mediarange- Ridisc vagy akármi nonem márka is is fake Ricoh MID-el.

Két db talált és kapott DVD+R DL lemezzel nem lehet kitapasztalni egy DVD írót.
Vagy azt megállapít-ni hogy most mi volt a probléma. Nagy valószínűséggel rétegváltáskor azért írta ki a hibát, mert sz@r volt a lemez minősége.
Vegyél legalább egy 10db-os verbatim Singapuri DL lemezt. Azzal ne lesz ilyen gondod.
Mert 4 től 8x sebességig, bármelyik választásával hiba nélkül pörkölhető.

[ Szerkesztve ]

(#15588) Flashget válasza november (#15569) üzenetére


Flashget
félisten

Haverom adott valami noname (Disc ID alapján valami ricohjpn, teljesen ,,fehér" színű lemez) duplarétegű lemezt hogy írjak már ki neki valamit.

Ez tökéletesen illik a Ricoh nyomtatható DL lemezre. nekem is van belőle jó pár simán megtudtam írni.

I 15:16:29 -> Drive 1 - Info: hp CDDVDW TS-L633N 0300 (E:) (SATA)
I 15:16:29 -> Drive 2 - Info: MagicISO Virtual DVD-ROM 1.0A (F:) (Ismeretlen)
I 15:16:29 -> Drive 3 - Info: Optiarc DVD RW AD-7260S 1.03 (G:) (USB)
I 15:16:29 Found 1 DVD-ROM and 2 DVD±RW/RAMs!

itt aztán van minden mint a bulcsúba :)

írásnál:
1. kapcsold ki a virtuális meghajtót! Simán okozhatja a galibát.
Op.rendszer milyen modban fut? IDE vagy AHCI? Mi a különbség IDE és AHCI mod közt?

Optiarc van USB-be? Külső rack? Miért? HP-t vedd ki és csak ez legyen satán.
Hardvered mik? Adatlapod tölsd ki..akár a tápod is kevés lehet már.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#15589) november válasza Flashget (#15588) üzenetére


november
tag

kicsirigó7
köszönöm a választ, akkor majd még tesztelgetek. csak megilyedtem hogy két különböző márkájú (de silány minöségű) lemezt is elrontott.

Flashget
HP Pavilion DV6-os laptopom van. S értelemszerűen a nec van a rackben. A virtuális meghajtó, meg nem volt bekapcsolva, vagyis nem volt be mountolva semmi.

Amúgy gyári windows 7 Home premium 64 bites oprendszer van.

Érdekesség hogy amikor csatlakoztatom az írót az usb-n keresztül, akkor a gép felismeri és rendesen a tálcán megjelenik egy ikon, mint ahogy ez pl. pendrive-oknál szokás. de aztán idöközben, ez az ikon eltünik s az eszközök és nyomtatók beállításon se lehet rendesen leválasztani a racket. Hanem azt szoktam csinálni hogy hátul kikapcsolom a racket és utána huzom ki az usb kábelt a gépből. Remélem így nem lesz baja :W

(#15590) Flashget válasza november (#15589) üzenetére


Flashget
félisten

ja hogy ez egy laptop..

A virtuális meghajtó, meg nem volt bekapcsolva, vagyis nem volt be mountolva semmi.

nem kell ahhoz bemountolni semmit fut a háttérben. Nézd meg a feladatkezelőben.

Realme GT Master Edition

(#15591) november válasza Flashget (#15590) üzenetére


november
tag

igen:) de ezt a legelején is írtam

(#15592) jeni válasza Flashget (#15584) üzenetére


jeni
félisten

Tisztelt Partnereink!
A HDD piacon kialakult helyzet miatt sajnálattal közöljük,
nem áll módunkban a garanciális ügyintézés céljából behozott winchestereket cserélni,
csak a vételi áron jóváírni.

Megértését köszönjük.

DIGITALKER KFT

erre mondanám,hogy a nagy ..... :W

még,hogy az én gondom lenne ez,szerintem ma senki sem lenne olyan hülye,hogy a vételi árat kérje el. smúgy ha gyári hibás a termék azt a gyártónak kell cseréltetnie garanciában.

az IWAY szó nélkül cserélte ki nekem 4 hete a Samsung 103 SJ-t

[ Szerkesztve ]

(#15593) flash- válasza Flashget (#15584) üzenetére


flash-
veterán

az egy dilog hogy most dragultak a hdd-k tudok rila mert a napokban vettem winchestert.de attol még a dvd irás korszerűtlen lassú es ki tudja mennyi ideig lehe hasznalni a lamezt.
mos kezdjem el ecsetelni a dvd lemez többi hátrányát.szerintem ismernetek kellene...
de számoljatok utána..
500 gigabyte nyi verbatim dvd lemez bolti áron kb 13-14ezer forint...annyiért meg lehet venni 500as külső hdd-t

a masik meg az hog engem érdekel dvd irás mert adatokat esegyeb dolokat dvdre is ki szoktam irni en itt arra gondolok hogy a filmeket szerintem jobb hdd-n tárolni.

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#15594) tototos


tototos
őstag

Sziasztok.

Tuzd valaki olyan helyet ahol lehet szerezni SH-222L-t? Árgép összes boltját hívtam sehol sincs :(

(#15595) Flashget válasza jeni (#15592) üzenetére


Flashget
félisten

4 hete szó nélkül, de mi lesz 4 hét múlva?
Nem védem a boltokat, de ha nincs a nagykerben HDD akor hogyan tudnák kicserélni a hibásat? A gyártó készletei és gyárai vannak víz alatt.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#15596) Flashget válasza flash- (#15593) üzenetére


Flashget
félisten

It most nem arról van szó mi az elavult és mi a gazdaságos módszer, hanem arról van szó, hogy jelenleg mi a helyzet. Jelenleg az, hogy lassan nem lesz HDD mint 223L író vagy ha lesz irreális áron.
DVD lemez átmeneti megoldásnak még mindig jobb lesz jövő karácsonyig.
Nekem van 2db vinyó ami hibátlan az egyiket lehet kiveszem a gépből és tartalék lesz vész helyzetre :p van egy harmadik is de az már sentinel szerint 85%-os..Internetezni jó másra nem.

Realme GT Master Edition

(#15597) Flashget válasza tototos (#15594) üzenetére


Flashget
félisten

Pröbáld a keresőt használni az kiad olyan találatokat amik nem jelennek meg alapból a listán. Hátha..

Realme GT Master Edition

(#15598) Flashget


Flashget
félisten

A thaiföldi árvíz drámai hatással volt a winchester árakra, egyes modellek árai a szeptember végihez képest már 300%-on áll és még mindig emelkedik. Sajnos az év végéig biztosan nem oldódik meg a helyzet, nemcsak a Western Digital hanem a Nikon és a Sony fényképezőgép gyárait is elöntötte a víz. Talán a legfrusztráltabb gyártó a Samsung lehet, aki alig egy pár hónapja adta el kapacitásait a Seagatenek mert az akkori árakon folyamatos veszteséget termelt. Mivel sok alkatrészgyártó üzem is víz alatt van ez a teljes piacot megbénítja hiába vannak más HDD gyárak szárazon

Realme GT Master Edition

(#15599) Khelben


Khelben
nagyúr

Üdv!

Keresek egy dvd írót, amivel a havi 2-3 archiv dvd-met megbízhatóan el tudom készíteni. Dual layer előny, de nem feltétel (bár gondolom már mindegyik tudja). Ezek közül melyiket?

SAMSUNG SH-S222AB/BEBE Fekete SATA
NEC AD-5280S Fekete
LG GH22NS70 Fekete OEM
LG GH24NS70 Fekete OEM
NEC AD-7260S Fekete
NEC AD-7280S Fekete OEM

(#15600) Flashget válasza Khelben (#15599) üzenetére


Flashget
félisten

LG-t húzd ki a listáról.

Realme GT Master Edition

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.