- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Slowman #4894 üzenetére
Azért analóg és analóg között is van különbség, attól is függ milyet kapsz.
A fejlődéshez pedig nem kell analóg gép, elég M-módba rakni a gépet és valami kis kapacitású kártyát beletenni, rögtön átgondoltabban fotózol és szembesülsz a rekesz/záridő egyéb dolgok egymásrahatásával
Pentax 50-200L-ben tudtommal nincs quick-shift se!!!
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4893 üzenetére
persze, egy teszt nem teszt. amúgy én szeretem a photozone teszteket, még a grafikonokat is, mert azért nem mindegy, hogy egy obit mennyire kell lerekeszelni, hogy jobb legyen az élesség, képszélek hogyan viszonyulnak a képközéphez, erről hasznos infót tudok szerezni. de természetesen van szórás, az ottani különböző bajonettes Sigma 10-20 tesztek pl. totál eltérő adatokat mutatnak, ezt én is meg tudom erősíteni a nálam megfordult két példányból, az egyik sokkal jobb volt mint a másik.
a pixelpeeper képekkel óvatosan kell bánni, nekem az a tapasztalatom, hogy pl. Tamron 17-50-nel sokkal jobb képeket csináltam, mint amiket ott láttam. elcseszett raw konverziók, túl alacsony iso miatt bemozdult képek szép számmal előfordulnak.
megnéztem pl. a linken a pelikános képeket, hát, egyik szarabb mint a másik, vszleg a fotós hibájából. -
rumos14
nagyúr
válasz
BiriBum #4890 üzenetére
ez egy elég jó megállapítás volt
bevallom, nekem a MF nem megy nagyon, Szten-nel voltunk sony gépeket próbálgatni, A850 (FF váz) + 135-ös fix-szel nem nagyon tudtam belőni a keresőben az élességet.
az A550-en van élőképbe belenagyítás, úgy már persze sokkal könnyebb a MF, de követő AF-fel a gyereket eddig elég jó hatásfokkal le tudtam kapni. -
Szten Márs
nagyúr
Optikailag teljesen ugyanaz a kettő, csupán a DA-L sorozatban pár súlycsökkentő módosítást alkalmaztak (na meg főként költségkímélőt), pl műanyag bajonettet a fém helyett. Ha pedig fel akarod mérni egy objektív képességeit, ilyen jellegű tesztek olvasása helyett szerintem inkább nézz vele készült képeket, a lehető legtöbbet, a lehető legnagyobb méretben, a lehető legtöbb helyről. Kezdésnek pl: pixel-peeper
Ja és amúgy 50-200 -
Dorian
félisten
válasz
Szten Márs #4893 üzenetére
Ez a teszt a "sima" 55-200-ról szól, nem az L-esről, amit a Kx-hez duplakitben adnak? Van lehetőségem duplakitben az L-es helyett a simát választani ugyanannyiért (elvileg az jobb) de most elbizonytalanodtam...
-
Slowman
aktív tag
válasz
Degeczi #4892 üzenetére
Ez így tényleg igaz
nem gondoltam bele kellőképpen, pedig a keresőről és a mattüvegről én is tudom, hogy merőben más mint egy DSLR gépen. Majd nemsokára megtudom, mert elméletileg kapok egy analóg gépet. Már régebb óta ki akartam próbálni mindig is érdekelt. Ha mást nem azt várom, hogy sokat fejlődnék a fényképezés terén, a digitális géppel készített képeim is jobban átgondoltabbak lennének.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
rumos14 #4889 üzenetére
Nincs is sok értelme. Egy darabból baromi nehéz megítélni, hogy mit is tud az adott obi, mert a legjobbtól a legrosszabbig bármit kifoghat a tesztelő. A photozone.de-n egy kifejezetten rossz (vagy fogalmazzunk inkább úgy: sz@r) példányt fogtak ki, azóta úton-útfélen mindenki ezt a tesztet linkeli és fujjol rá. Én meg legalább még biztosabb vagyok benne, hogy az ilyen tesztek és MTF ábrák nézegetésének még a kevésnél is kevesebb értelme van.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Slowman #4891 üzenetére
a régi, manuális tükrös gépek keresője kategóriákkal volt nagyobb és világosabb, mint most a crop-os vázak közt a jobb példányok, és teljesen általános volt a törőékes mattüveg, amivel gyorsan, könnyen élesre lehetett állítani
(pláne mert az akkori obik is támogatták ezt a finom állítási lehetőséggel - hiszen muszáj volt nekik, más lehetőség híján. Egy mai, AF-es obi viszont a gyors AF-re van kihegyezve, rövid elmozdulás alatt is nagyot állít, azokon ez is nehezíti a finom kézi beállítást. Szokták szidni az Olympus féle rendszert, h ott nincs közvetlen mechanikai kapcsolat az élességállító gyűrű és a fókusztagok között - de cserébe tetszőlegesen hangolt reagálású lehet..),
ráadásul a képeket többnyire csak 10x15-ben néztük, ami elég kis nagyítás volt, fedte az apróbb pontatlanságokat (rengeteg akkori, teljesen elfogadható képre ma 100% nézetben már fintorogna az ember, h lehetne pontosabb is...) -
Slowman
aktív tag
válasz
BiriBum #4890 üzenetére
Nekem is az a véleményem, hogy nem könnyű MF-el gyereket fényképezni (nem lehetetlen ettől függetlenül csak kell hozzá a rutin, mert régen is megoldották valahogy a fotográfusok), de ezek a nagy fényerejű obinak a DOF-jából elég gyorsan kimászik ha MF ha AF, azért nehezít ez is a dolgon. Szvsz nem könnyű gyereket fényképzeni, mert egy feszt nem azt csinálja amit én akarok
, nincs bajom a gyerekekkel különösebben nem azért mondom, de nekem van olyan nehéz fényképezni őket mint egy jobban nevelt kutyát
.
-
rumos14
nagyúr
sztem egy Sigma 17-70 vagy Tamron 17-50 is előrelépés egy kitobihoz képest, és azért nem 200k-ba kerülnek. értem én, hogy Canikon-on ugrik a képstabi, engem szerencsére ez nem érint.
a 35/1.8 egy nagyon jó obi, ez tény. ugyanakkor portrézásra a 35 nekem kevés. de ha Nikon-om lenne, biztos beszereznék egy ilyet.
profi fotós pedig többnyire fixet vesz, nem zoom-ot, vagy max tele zoom-ot, én legalábbis ezt látom. -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4880 üzenetére
én az 50-essel szinte csak a gyereket fotózom, 1-1,5 évesen nem váom el tőle, hogy betonfixen álljon, így a MF esélytelen.
-
Byk01
őstag
válasz
Szten Márs #4873 üzenetére
Köszönöm
Akkor jó eséllyel ma tulajdonossá válok -
TeeJay
félisten
válasz
rumos14 #4877 üzenetére
azért mondják sokan hogy elég lesz a kitobi mert egy komolyabb fényerősebb cucc már 200fölötti áron van ami általában drágább mint amennyiért vették a vázat a kitobival.
viszont akinek elég egy 35-ös 1,8-as fix az megúszhatja 50ezer körül is (Nikon árakat tudom csak) és azzal bizony már lehet hasítani fotókat.
vagy ugye ott van az 50-es 1,8-as fix, vagy kicsit drágábban egy 85/1,8-as fix. és ezek még megfizethető kategória a halandóknak.
van egy olyan érzésem hogyha nekem is meglesz a 35/1,8-as fix le se fogom venni a vázról mert a fényerő nagyon sokat ér, na meg a szép háttérelmosásviszont ilyen 2-300ezres zoomokra sosem adnék pénz, mert olyat csak profi fotós vesz akinek szüksége van a munkájához
-
Mercutio_
félisten
válasz
Szten Márs #4880 üzenetére
doktor manuál
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4878 üzenetére
hoppá, tényleg. számomra ez komoly érvágás lenne, de ez csak én vagyok.
(emlékszem, amikor ízlelgettem az első tükrös gépemet, az 50/1.7-es adta leginkább azt a fílinget, hogy na igen, ezzel olyan képeket tudok csinálni, amit egy kompakttal soha.) -
rumos14
nagyúr
a kérdésed első része: ehhez egy DSLR jó partner. viszont ne a kitobival próbálja vaku nélkül fényképezni, hanem vegyél egy fényerős obit, pl. 50/1.7, gondolom Pentax-hoz is van ilyesmi, nem is túl drága.
sokan gondolják azt DSLR vásárlásnál, hogy elég lesz a kitobi, de csak nagyon kevesen nem gondolják meg magukat -
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #4865 üzenetére
namostakkor a Sony A500 a besztbáj vagy a K-x?
-
-
Szten Márs
nagyúr
Nem, nem kellene. Ilyen jellegű szűrést általában csak hosszú, több másodperces expó után végeznek a gépek. Összességében én azt mondom, hogy ha nem zavar, akkor ne törődj vele, nem lesz ettől kevesebb a géped, az elkészült kép pedig pláne nem. Még ha jpg-ben fotózol is és valamiért pont úgy jönne ki a lépés, hogy bármi okból nagyon zavaró egy-egy képen a hiba, photoshopban kb. 2 másodperces munka egy ilyet eltüntetni.
-
Byk01
őstag
válasz
Szten Márs #4871 üzenetére
Max 4-5 db.
A képeket egyébként jpg-ben csináltam, abban látszik. Gép jpg motorjának nem kellene ezt kiszűrnie?
Kicsit akadékoskodónak tűnhetek, de ez tudatlanságból fakad -
Szten Márs
nagyúr
Egy darab pixel, vagy x pixelből álló góc? Ha ez utóbbi, akkor mennyi az az x?
Egyébként teljesen lényegtelen, igen sok gépnél előfordul ilyesmi, kapásból az enyémnél is, két góc is van, de valós felhasználás során a legkisebb mértékben sem zavaró. Ha RAW-ban fotózol és Adobe programmal konvertálod át a RAW-ot JPG-vé, vagy más emészthető képformátummá, akkor meg amúgy is automatikusan kiszűrésre kerül ez a hiba. Más konvertereknél nem tudom hogy megy. -
Byk01
őstag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam egy d40x-et. Itthon visszanézve a képet, találtam benne egy kiégett pixelt. A gépben 1300 expó van és két éves. Jelenthet ez vmi gondot, vagy ne foglalkozzak vele?
Nem tartom valószínűnek, hogy egy az egyben fogom visszanézni a képeim, és képernyőméretre kicsinyítve a hiba nem látszik. -
Dorian
félisten
Ja amit még hozzátennék, mint preferenciákat:
Legfőképpen azért váltok tükrös gépre, mert elegem van abból, hogy kompakttal nem lehet szobai, erdős-félhomályos fényviszonyok közt vaku nélkül képet csinálni. Nem szeretem a direkt vakuzást. Ezért kifejezetten jól jön a dslr-ek közt is kiemelkedő zajtalanság magas érzékenységeken.
Nem akarok sem fotóművész, sem hivatásos lenni, ezért biztos, hogy nem fogok objektíveket cserélgetni, és a váz is marad, amíg működik. Ezért fontos, hogy a kitobi is megfelelő minőségű legyen, később is.Van lehetőség 55-200-as WR objektívvel is venni a gépet, itt miazhogy WR? Nem a vázban van a stabilizátor? Megéri a sima 55-300-hoz képest az árkülönbség? Gyanítom, hogy az esetek 90 %-ban a 18-55-öt fogom használni, talán csak portrékhoz kell majd a nagyobb.
Külső vaku is kell majd. Milyent vegyek?
-
Degeczi
nagyúr
Gondolj bele: a DSLR-ek AF rendszere azon alapul, h a tükör mögött egy apró segédtükör eltéríti a beeső fényt a külön AF érzékelőkre - LiveView módban (ill. videóban, ami tulképp egy olyan LV, amit közben rögzít is) értelemszerűen ez kiesik, hiszen a tükör föl van csapva, az AF érzékelők nem kapnak semmit
Vagyis nem marad más, mint a fő érzékelő jele alapján megpróbálni élesíteni, kompaktokhoz hasonló módszerrel, azaz a kontrasztmaximum keresésével - ez azonban azzal is jár, h a kamerának fogalma sincsen éppen mi helyzet, nem tudja, h jó-e a fókusz (a normál DSLR AF érzékelők ezt azonnal tudják, ezért is gyors rendszer), csak akkor, ha elkezdi tekerni a fókuszt vmelyik irányba, majd ha romlást tapasztal, gyorsan rükvervcbe kapcsol, vissza a korábbi maximumra...
Ez viszont a DSLR-ek kis mélységélességű képén ronda hatást keltene videó közben, és persze méginkább reménytelen feladat, mint állóképek esetén (hiszen videón gyakran mozog a célpont. Akkor viszont már az sem biztos, h a korábbi maximum jó helyzet lesz-e, mire oda visszateker...)
Ezért itt a Sony-k ügyes LV megoldása sem segít, ami azon alapul, h a keresőben van egy második érzékelő, aminek köszönhetően a tükröt nem kell fölcsapni, mégis működőképes marad a normál AF rendszer LV közben
Ilyenkor azonban persze nem a fő érzékelő dolgozik, hanem az a pici másodlagos a keresőben - márpedig pont attól szép a DSLR videó, h nagy érzékelő rögzíti, ezért ott ez nem segítségHa fontos a jó videó közbeni AF, az a Panasonic GH1-re + 14-140-es obira szűkíti a kört, mert azokat erre hegyezték ki - viszont sajnos nagyon drágán
-
-
Dorian
félisten
Most váltanék tükrös gépre. A Pentax K-x-et néztem ki, szerintetek ebben a kategóriában van más, jobb alternatíva?
Videónál tényleg nincs AF? A K-x-nél sem? Akkor ez a lehetőség a DSLR-ek esetében a kis mélységélesség miatt használhatatlan?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rumos14 #4860 üzenetére
a G1 februárban 14-45-el 100e-ért is kapható volt: annyiért azonnal megvettem volna, ha tud akár AF nélküli, monó videót, mert egyébként szimpatikus váz a roppant jól használható EVF-el (kültérben, pláne nyáron, nem akarok TFT-vel kínlódni. A D90 videója számomra ezért esik ki, azon tényleg nagyon nehéz kültérben fókuszálni)
a GF1 nekem ezért nem vonzó (ráadásul 200e fölött van a 14-45-el...)
-
Degeczi
nagyúr
általánosságban igen
azonban egyrészt pl. nyaraláson nagyon jól jön ha nem kell külön videókamerát cipelni (különösen akkor szempont, ha mondjuk ott ül az utódod is a nyakadban...),
másrészt ezeknek a fényképezőgépeknek a nagy érzékelője olyan felvételekre is módot ad, amire otthonra megfizethető videókamera egyetlen sem!
(pl. a filmekhez hasonló játék kis mélységélességgel, vagy pl. az is, h bármilyen obit rátehetsz: ultranagylátót vagy halszemet is)jogos szempont lehet tehát a videófelvétel lehetősége is, ha egyszer technikailag megoldható
mérges is voltam a Panasonicra a G1 miatt, h nem tudott videót fölvenni: nyugodtan lehetett volna AF nélkül (a jó EVF-jével egyébként is sokkal könnyebben állítható, mint a DSLR-ek TFT-jén), monó hanggal - számomra az lett volna az ideális utazókamera...
-
TeeJay
félisten
válasz
Degeczi #4856 üzenetére
szerintem akinek fontos hogy egy fényképezőgép videózni tudjon az inkább kamerát vegyen mint DSLR-t!
akik itt tükrös gépet vesznek azt azért teszik mert kell a kompaktokhoz képest "hatalmas" érzékelő, a zajtalan ISO1600 meg a kényelmes fogás, nagy sebesség meg egyéb finomságok ami egy kompaktban sosem lesz elérhető.én Nikon D90-t tervezek venni a hetekben, de szerintem sosem fogom használni a videó funkcióját, mivel nem azért veszem hanem azért hogy fotózzak és azt király minőségben
-
Degeczi
nagyúr
mindenesetre a videó közbeni AF nem igazán lehet szempont: amelyik modellen van is, az használhatatlanul lassú, nehézkes
ekkora érzékelőknél sajnos nem egyszerű megoldani az AF-et
az egyedüli típus, ami erre valóban jól használható (az is egyedül a saját, drága kitobijával), az a Pana GH1 - az viszont szinte megfizethetetlen...
-
Slowman
aktív tag
Nos, ha videózás ennyire fontos akkor Sony! Abba legalább jó a mozgókép funkció. Legalábbis jobbnak mondja mindenki. Azt viszont abszolút nem értem, hogy miért kell rögtön Canont ajánlgatni
. Én úgy tudom, hogy az a mozgókép funkció nem igazán versenyképes a Sonyéval szembe
.
-
Bdanyy
addikt
válasz
Szten Márs #4852 üzenetére
Én azt vennék erre, de nem nekem lesz, és kompaktról lesz a váltás
Szal konkrétan eddig azért nem lett lecserélve mert egyikkel sem lehetett videózni.
-
-
máyköl
veterán
1. hsz.-t elolvastad? Az sokat tud segíteni. Amit így egyből tudnék mondani ezekre a perspektívákra az a: Canon EOS 500D. Azt ajánlom, menj el a Pólus Centerbe, ott pedig menj be a Media Markt-ba, ott ki tudod próbálni mindegyik gépet. Amelyikben van videó funkció azokat megnézed, és ha kézreáll, tetszik, akkor vedd meg. Használt szóba jöhet? Lehet, hogy érdemes lenne megvárni az EOS 2000D-t is. Nézd még meg a Pentax k-x -et, Nikon D5000-et.
Sok sikert!
Máyköl
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Aktuális lenne egy fényképezőgép vásárlása a hónapokban, milyet tudnátok ajánlani kb 200 körül új és használt is lehet. Ami fontos a videófelvétel, ebben a kategóriában melyik a legjobb?
-
BiriBum
őstag
Árfüggő az egész. Egy profi sportfotós elnyom vagy 1-2k képet per meccs, és mégis mennek a vázak pár évet (igaz ezek profi vázak). Egyszerűen le kell engedni az árat olyan szintre, hogy ha betojik a zár, akkor még megérje javíttatni.
-
máyköl
veterán
Degeczi -vel egyetértek. Ha sehogy nem megy az exposzámkiolvasás, jobban teszed ha elmész a Camera Kft.-be, jobban jársz, nem aggódsz mindig, hogy valójában mi is az igazság, és nyugodt leszel. 2500Ft. -ot megért. Már elég sokszor leírtam, mi történt velem: Mentem gépet venni, az eladó állítása szerint 9ezer expo volt benne. Mondom, ok, elhiszem, de biztos ami biztos, olvastassuk ki. Camera Kft. előtt találkoztunk, átéztem a gépet, minden rendben, na mondom, akkor már csak a kiolvasás hiányzik. Kiolvassuk: 28ezer.
Nagy mázlim volt, hogy kiolvastattam, úgy volt- ki se olvatatom, elhiszem.
Máyköl
-
Degeczi
nagyúr
elég lehet, ha csak egyszer (akár a gyárban) jár benne kártya sok képpel, annak megjegyezheti a sorszámát, és ha legközelebb üres kártya kerül bele, persze folytatja attól a magas sorszámtól
de ez így csak tippelgetés, nem ismerem a Canonokat
ha ez a modell sem írja bele az Exifbe, menj el a Camera Kft-hez, ennyit megér a biztos tudat: akár az, h semmi baj mert csak a filesorszámozás hülye, akár az, h tényleg svindli van a dologban
enélkül a bolti panasznak sincs helye, hiszen nem tudhatod biztosra
-
Gerisz
addikt
Most talált Öcsém egy topikot ahol ilyen problémát vetett fel valaki és ott többen is írják, hogy gépenként változó ez a szám. Van akinek 1200, van viszont akinek 8000-el kezdődött a gép bekapcsolásakor. nem tudom mivan de utánajárok az tuti.
-
Gerisz
addikt
válasz
Szten Márs #4838 üzenetére
Tuti bekattanok, visszaviszem hétfőn és beleverem az eladó fejébe!
egyébként egy karcolást nem találni a gépen, gyönyörűen néz ki.
De akkor ne piaci áron már. Mondja meg és hagy döntsem el, hogy nekem úgy kell-e vagy nem. -
Slowman
aktív tag
válasz
Degeczi #4836 üzenetére
Nem akarom festegetni, de nem lehet, hogy egy kiállítási darabot adtak le neki újként, esetleg egy teszt példányt
? Mintha láttam volna valami olyan céget/oldalt ahol szinte csak ilyen régi kifutó teszt, sample darabokat csinosítanak ki és adják el, csak ott jóval normál ár alatt, és meg is mondják ezt a kedves vásárlónak, hogy ez nem teljesen új.
-
Degeczi
nagyúr
0-ról indul mind, max pár tesztkép készülhet a gyártás során (de ott vissza tudják állítani nullára, így az sem látható)
kicsi az esélye, h 6e kép készült volna vele, bár nem is kizárt
sokkal valószínűbb, h nem üres kártya került bele, és annak számozását folytatta
mindenesetre annak nézz utána gyorsan (később már mondhatják, h magad raktál bele annyit), az adott típuson hogyan lehet megnézni az expószámlálót
-
Gerisz
addikt
-
Degeczi
nagyúr
természetesen nem random - annak mi értelme lenne?
ha PC-n név alapján teszed sorba a képeket, összevissza ugrálna az időben...
(ezért is érdemes már az áttöltés során dátum+időpontra átnevezetni a képeket a teljesen semmitmondó sorszámról)nem: sorban, egyesével folytatja vagy a gépben lévő számlálót, vagy a kártyán található legmagasabb sorszámot
a tényleges expószámot vagy az Exif infókba írják a vázak, vagy menüben található meg valahol, vagy rossz esetben csak a szakszerviz tudja megmondani
-
Gerisz
addikt
Fórumtársak?
Meg lehet azt valahogy tudni mennyi kép készült el a géppel?
Mert nézegetem a használati útmutatót és ott egy "elkészült kép" címszó alatt a képek számozásánál (jobb felső sarok az elkészült képnek) az szerepel, hogy 100-0003, nekem pedig 100-6635. Ez ugye nem a géppel elkészített képek számát mutatja hanem csak random adja a gép és változik.Slowman; máyköl: Köszönöm
-
Gerisz
addikt
Canon 500D lett.
Most tölt az akksi. Mint a hülye óvodás gyerekek úgy viselkedünk!
Első DSLR-ünk. (vagyis öcsémé én meg ellopom) -
Zoli bácsi
őstag
Szisztok! Rég jártam erre, akarom mondani járok erre, beleolvasgatok a topikba, csak nem kotyogok bele, vannak itt okosabb, tapasztaltabb emberek. Nagyon meglepődtem ma, mert egy másik weboldalon egy saját, régebbi fórumbejegyzésem részletét olvastam, amiben egy linket helyeztem el, és állítólag az oldal nézettsége (most) nőtt ezzel. Remélem nem minősül reklámnak, és megbocsájtjátok nekem az offolást, ha beszúrom a linket..
Nem a saját bejegyzésem miatt örülök a dolognak, hanem azért, hogy jön a karácsony, sokan készülnek "tükröst" venni, és úgy gondolom az ész nélküli kérdezgetések helyett sokan visszaolvasnak, használják a keresőt, úgy jutottak a hsz-hoz, és a benne lévő linkre is kattintottak.
Ennyit akartam, bocs az offért. -
máyköl
veterán
válasz
capulet75 #4819 üzenetére
Lehet, hogy le kéne mindanod a videóról sajna, mert az elég sokat dob az áron, és lehet, hogy jobban járnál egy használt 40D-vel ami nem tud videót rögzíteni, mint egy 500D-vel, ami tud.
Menj el a Pólusba, és menj be a Media Markt-ba. Tapasztalatom szerint ez az egyetlen Media Markt, amibe ki lehet próbálni a DSLR-eket. Itt találsz Pentaxot, Sony-t, Nikon-t, Canon-t. Fogod érezni, melyik a szimpatikusabb, melyik tetszik a legjobban-elsősorban a márkára gondolok. Ha ez már megvan, könnyebb lesz elindulni.
Hajrá!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #4824 üzenetére
Nikonhoz is csak akkor ennyi a kínai, ha nem magad rendeled meg Hongkongból, hanem másnak fizetsz azért a pár kattintásért
egyébként árfolyamtól függően, postával együtt 7-800 Ft
(Olympushoz is) -
Infra vevő van rajta (a markolaton, elöl), megfelelő távirányítóval működik a távkioldás.
Vagy itt az SJT-RME5, 2,7k+áfa
A vezetékes olcsóbb, Olympushoz is kell hogy legyen (utángyártott). -
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy az Olympus 520-as távvezérelhető e? Márha így hívják... szóval lóg ki a gépból egy madzag, végén egy gomb, és ha megnyomom fényképez... Esetleg már ezek infrásak?
-
johnjohn
addikt
válasz
capulet75 #4817 üzenetére
A videórögzítési lehetőség kissé megdobja a gépek árát, ezért a 150 000.-kevés lesz hozzá.
A Nikon D 90, D 5000, illetve a Canon 500 D vázak azok amik videót is tudnak , és 200 000.- környékén van az áruk. És akkor még nincs objektíved.
Esetleg érdemes a videót kihagyni, mert ebben az esetben már vannak lehetőségek.
Nikon
Canon
Olympus
Pentax
Persze mindegyiknek vannak előnyei, és hátrányai is. Esetleg menj be egy MM-ba, vagy Electroworld-be, és tapizd meg a gépeket, nézz be a keresőbe, stb, mert elég nagyok a különbségek.Ha valamelyik jobban tetszik, akkor kitárgyaljuk , hogy az konkrétan milyen lenne. -
capulet75
addikt
válasz
johnjohn #4816 üzenetére
Most már igen.Tehát a gépet táj és épületfotózásra ugyanugy szeretném használni mint portréra vagy gyenge fényviszonyok (lakás) melletti használatra.Szeretném ha alkalmas lenne gyors sorozatképek készitésére esetleg ha videót is lehet vele késziteni az nem hátrány.Fontos lenne a nagy zársebesség (itt jegyzem meg hogy mezei user vagyok mindenféle szaktapasztalat nélkül,tehát ha hülyeségeket irok kéretik azt elnézni) aki probált már mozgásban levő Bearded collie-t fotózni az tudja hogy milyen nehéz vállalkozás ez.A későbbi bővitése a gépnek új obikkal nem akadály.Tehát ilyen "arany középút" gépet keresek.
-
capulet75
addikt
Üdv mindenkinek.Szeretném a segitségeteket kérni abban hogy milyen dslr gépet vegyek.Nekem még nem volt ilyen,eddig egy Olympus c5050 használtam de már nagyon kinöttem és nem erőssége a gyorsan mozgó objektumok fotózása ( mint a kutyám
).Kb olyan 150k-t ( +egy kicsi belefér ) szánnék rá,újra és esetleg használtra is szivesen fogadok ötleteket.Kérlek fejtsétek ki hogy miért azt a gépet javasoljátok és ne csak annyit hogy azt vedd és kész.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
t_a_m_a_s
addikt
Szerintem mindkét esetre és az ellenkezőjére is van példa jópár itt a fórumtársak körében. Vannak, akik a használtat választották, és használják azóta is nagy megelégedettséggel. és biztos vannak olyanok is, akik az új vázzal szívnak.
Az biztos, hogy én használtat csak vagy ismerőstől vennék, vagy olyan emberkétől akit legalább innen,"virtuálisan" ismerek. Azt gondolom, azért aki ide jár beszélgetni, tapasztalatot cserélni, az vigyáz annyira a cuccára mint én, és nem adott szituban nem akarna átverni semmivel. Bár lehet, hogy ez is naivitás...
-
-
máyköl
veterán
válasz
johnjohn #4809 üzenetére
Persze, nem mindegyiknek tört le, de hát akkor is. Tényleg, kb. milyen arányban voltak a meghibásodások? Szerintem a legnagyobb butaság hozzátenni egy 300D-hez + 30ezret. Annyiból kijön majdnem egy 30D (bár csak váz) ez igaz, de egy 20D ugyanilyen kitobival biztosan kijön 85ezerből, és azért valljuk be, egy 20D jobb gép a 300D-nél.
-
stop
aktív tag
válasz
kovaripeti #4796 üzenetére
-
máyköl
veterán
válasz
johnjohn #4805 üzenetére
Volt valami segédtartó pöcök a 300D-nél, ami rendszeresen eltört. 10k expo környékén, olyasmi volt, mint a 40D zárhibás szériája. Emiatt nem szokták ajánlani a 300D-ket, és ugye ez már egy elég idős gép, tehát gari már nincs egyikre se.
Ki lehet fogni egy jót, persze, de nincs rá túl sok esély, lutri az egész.
A gépvásárlásom előtt nagyon lebeszéltek a 300D-ről. Párezer Ft. + és már 350D -t lehet ennyiért venni, de lehet, hogy még ennyiért is. Szvsz nem éri meg.
Máyköl
-
johnjohn
addikt
Lehet, hogy ez megéri ! Elég újnak tűnik.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Szten Márs #4800 üzenetére
Az biztos így van, viszont ahogy néztem, a régi Nikon belépőket (D40, D40x, D60) már végképp nem lehet kapni sehol... Mondjuk ezek az EOS-ok is már eléggé utolsó darabok lehetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!