- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
Az ikertornyos kialakításhoz már 3 ventilátor kellene, hogy hasonlóan hatékony legyen mint egy szimpla torony két ventivel.
Az U12A ékes példája annak hogy felesleges lenne az ikertornyos kialakítás, valamiért mégis nagyon elterjedt.
Nekem is a kis Thermalright AK90 is két ventivel elég brutális hűtésteljesítményt tud hozni a méretéhez képest 5 hőcsővel.
Kár hogy magyarországon nem kapni, amúgy tervezek venni még egy ilyet, vagy egy Burst Assasin 120-at.
Kicsi, erős, és nem görbíti el az alaplapot. -
válasz
vezeralmos2 #96798 üzenetére
140-es ventik és az ikertornyos kialakítás miatt volt vonzó, na meg a minőségi ventilátorok. Halk hűtőt akartam venni, féláron vettem Hapróról. Végülis nem bántam meg, 26 ezret megért.
-
-
Zamma
őstag
válasz
vezeralmos2 #96793 üzenetére
Ez teljes esélytelen...
-
Zamma
őstag
Max lesz egy gyűjtői darabod...
Ha javasolhatom ne sokat gondolkozz, mert pl. a Phantom Spirit-ből kevés a készlet, és 1-el ismét kevesebb...
Senki nem fogja kitalálni hogy ki rendelte...
Kicsomiztam, alaposan megnéztem, hétvégén röffentem is be a konfigba teli vigyorral asszem!
-
válasz
vezeralmos2 #96793 üzenetére
Na ja, most ezen agyalok, hogy van-e értelme az NH-D15-öt cserélni egy Phantom Spiritre / Burst Assassinre. Szerintem kb. semmi. De, aki most vesz Thermalright hűtőt arra irigy vagyok.
-
wopi
aktív tag
Nincs benne külön vga. Webfejlesztőként munkálkodom, és a nagyobb terhelés alatt azt értem, amikor egy 80 .net projektből álló solution-t buildelek. Bár néha maga a fejlesztőkörnyezet is megpörgeti.
HWinfo in progress.
Őszintén, a hardverhez nem igazán értek, ajánlás alapján raktam össze a gépet. Minden segítséget elfogadok, akár konkrét ajánlást pl alaplapra, hűtésre, bármire ami előre visz, és bocs, ha ezek szerint rossz helyen keresgéltem.
-
Persze, de hierarchiák. Abba a lapba nem való a 13700k, és az a táp sem épp' jó portéka
Nyilván procihűtőből lehet lényegesen combosabbat venni, de a 70fok az nem egy kiemelkedően magas érték, nem tartom valószínűnek, hogy egy bikább-nehezebb hűtés a felvázolt problémákat megoldaná. Bár vlszg a proci amúgy is limitált abban a lapban
-
Ez egész biztosan nem a hűtés miatt van. 70 fok "semmiség", ellenben azt látom, hogy a tápegység elég "meh"-kategóriás, a ház meg amúgy sem szellőzik jól & A H610-es alaplapot - csupasz VRM-el - meg nem értem mit keres egy 13700k alatt
NEM a hűtés a probléma. Én egész biztosan cserélném a tápot és alaplapot is egyébként, a hűtést pedig nem bántanám egyelőre..
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Fél éve vásároltam az alábbi gépet.
Alaplap: ASUS PRIME H610M-K D4
CPU: INTEL Core i7-13700K 2.50GHz LGA-1700
Hűtés: BE QUIET! Pure Rock 2
RAM: Kingston Fury 32GB Beast DDR4 3200MHz
Ház: COOLERMASTER MasterBox Q300L
Táp: COOLERMASTER Elite V3 600WTartós, nagyobb terhelés esetén tapasztalom, hogy a CPU hőmérséklet 70 fok körüli értéket mutat, illetve egy idő után a gép újraindul. A táphiba kizárva, így gyanítom, hogy a proci túlmelegedése elkerülése miatt történik ez. A házban 3 db 12cm-s venti biztosítja az elölről hátra húzó levegőmozgást.
Valóban kevés volna ez a hűtés ennek a procinak? Mit javasoltok a fenti hűtő helyett, ha valóban erről lehet szó.
Köszönöm szépen!
-
gooool
őstag
Én most voltam az Outlet24-es srácoknál személyesen átvenni a TR Peerless Assassin 120 SE-t, amit tegnap linkeltél. Használt termékként 10-ért olyan instant get, hogy az csoda. Minden tartozékkal kaptam, kivéve a pasztát, esztétikailag is kifogástalan a cucc, úgyhogy ajánlom őket maximálisan.
Ja és van fent még egy ARGB-s az oldalunkon szintén 10-ért, ha valakinek kéne. -
Zamma
őstag
válasz
blaca83 #96771 üzenetére
Ha rám halgatsz a kb. 150 ezres konfigba nem gagyiznám el (nem sértésképpen írom) egy olcsó ventivel, mert erősebb hűtővel:
- csendesebb üzemű lenne (nem lenne zavaró a fel-fel pörgő ventihang prociizzasztóbb műveleteknél, CAD-nál) és ez az idő haladtával egyre csak romlik...
- nem kell plusz házventiket venned (mert gyenge a légmozgás a házban és emiatt melege lesz mindennek)
- ha valamelyik gépben (a CAD miatt) esetleg vga is lesz mindez fokozottan igaz!
- fentiekből fakadóan összességében olcsóbban jössz ki egy 2 ventis, minimum 6 hőcsöves hűtővel.15-ért volt jó ajánlás, de 4000 Ft-ot drágult az utóbbi 1 hét alatt...
Esetleg 15 ezer alatt az egy ventis 7 hőcsöves ID-COOLING SE-207-XT Slim Black is jó lehet.
Ár/értékben ettől jobb hűtőt nem tudok, - igaz hogy drágább - 17 000 Ft: [link]
Van újracsomagolt is pár százzal olcsóbban [link]. -
gooool
őstag
válasz
vezeralmos2 #96768 üzenetére
Köszi a tippet, meglesem, hogy milyen ez a Thermalright, egyáltalán ez a használt állapot mit takar, ha rendben van, akkor marad, 3 000 Ft ráfizetést megér az ID-val szemben.
Ha nem, akkor az ID kap egy második ventit, ahogy tanácsoltad.Rowon:
Nem próbáltam, még nincs itt a proci, de szeretek túlbiztosítani, ez egy nem mindig előnyös tulajdonságom. -
-
Meg azért egy gyári hűtéstől már a 213V2 is jelentős előrelépés. Ryzen 3600 & gyári hűtőhöz képest ~15 fokot lehet vele nyerni, OC meg úgy sem lesz. És 10k-ból vesz az ember kettőt :$ >tudom, ez már fillér...ezés csimborasszója : ) <
-
válasz
blaca83 #96771 üzenetére
Nincs mit! Árban és teljesítményben a következő említésre méltó lépcső szerintem ez: [link] Viszont 10k alatt az SE-214-XT-nél jobb versenyzőt én egyenlőre nem találtam. Ott van még az SE-224-XT, ami vagy van az áruházaknál, vagy nincs... De szerény véleményem szerint sokkal többet nem tud a 214-nél.
-
gooool
őstag
Én vakon berendeltem, személyes átvétellel, maximum ha hiányos vagy el van barmolva, akkor elállok a vásárlástól.
De ennyiért, ha megvannak a tartozékok és nem sérült, akkor instant get.Vettem egy SE-214-XT ARGB-t a berendelt 12600KF-emre, de hamar tudatosult bennem, hogy ez ide édeskevés lesz, pláne, hogy egy minimális tuningot is tervezek vele.
Jó hűtő ez az SE-214-XT 7k-ért, ez kétségtelen, de kicsit alábecsültem a hőtermelését ennek a procinak azt hiszem.
Az adatlapja szerint 850 gramm, még a hivatalos oldalán is, bezzeg a dobozon már 500, ventivel együtt, lemérve pedig ez a valid tömege, mert 410 a borda magában. Ami igen messze van a 850-től. -
válasz
Paxker315 #96765 üzenetére
Az SE-214-XT egyébként 150 mm magas, az szerintem is egy jó választás lenne rá. Relatíve csendes, 4 hőcsővel és 7k-ból meg lehet úszni.
A másik, ami eszembe jutott, hogy, ha nagyon számít a pénz, akkor tennék egy próbát a gyári Intel hűtővel, hogy mennyire bírja az AutoCAD-et. Elvileg már újabb típusú Intel hűtők vannak, amik talán pár fokkal jobban produkálnak az előzőnél. -
Icamingo
tag
Sziasztok!
ID-Cooling SE-226-XT Black kompatibilis AM5-tel?
Az Argb verziónál azt írják hogy igen, de a black-nál csak AM4-et írnak.
Köszönöm -
válasz
blaca83 #96759 üzenetére
Milyen házba lenne elszállásolva? Mert lehet ajánlgatni pl. az ID Cooling SE-214-es szériából ~már 7-8 ezer ft-ért , de ez meg 160 mm magas, így sok háznál necces.
Vagy annyira az olcsóbb preferált, hogy bőven jó lesz a ~135-140mm magas borda & 92 mm-es ventilátorral?
Mert kisebb profillal, olcsóbban nem ördögtől való az ID SE 213V2 vagy ID SE 903-as sorozat, esetleg a Deepcool Gammax 300, AG300 sorozat. ha nincs OC, nem esnek zavarba.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy irodai géppark fejlesztéshez keresem az Ár/Érték/Teljesítmény bajnok léghűtést.
Rászánható keret: "Minél olcsóbban"
Ház: Bitfenix Nova
Processzor: 12600-as szériából ami elérhető lesz. (Kf, K vagy "non K")
Ram: Corsair VENGEANCE LPX
Alaplap: B660 mATX vagy 1-1 darab Atx méretű z690Játék és tuning egyáltalán nem lesz a gépeken, maximum heti pár óra Autocad.
-
válasz
B@ldrick #96753 üzenetére
Szia,
Örülök a pozitív változásnak! Az SSD-re megoldás lehet egy hűtőborda, ha nincs rajta, vagy a ház ventilátorait is kicsit fentebb lehet "tekerni".
UEFI kb. alaplap függő, hogy melyiket hogyan tudod állítani. Nekem MSI van B550 chipsettel, abban tudok segíteni, a többinél max Guglizni tudnám csak az infót.
Gyors felpörgések. AM4 procid van?
-
B@ldrick
aktív tag
Szia,
Megjött az ID-Cooling SE-226-XT ARGB a Pure Rock helyére. Fedél műanyag, adnak csavarhúzót.
CP20077 alatt teszteltem: 80 helyett max 65C/1459rpm de inkább 60 körül mozog. Idle 42C/1000rpm. Nvme SSD se 50 fok már, viszont a RAM melegebb lett pár fokkal pedig onnan szívja. Biosban hogyan állítsam be, hogy a gyors felpörgéseket minimalizáljam? BA120 látom lesz itthon is... -
bbmt
senior tag
Még egy kérdés.
Akinek van intel 1700 alaplapja és procija, tett rá anti bending keretet? Elég húzós a hűtő súlya.
Vagy ekkora súlynál érdemes fektetve rakni a gépházat? -
válasz
oreg0503 #96742 üzenetére
Szia,
Én két lehetőséget találtam hazai boltból, ezek jók lehetnek és 150 mm magasságba beleférnek.
Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120
ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW (csak fehér van sajnos)Az első halk működésű és a procidra elégnek kell, hogy legyen. A második combosabb, viszont lehet, hogy nem annyira halk a ventilátora. De igazából ez a halk, nem halk dolog is függ attól, hogy az UEFI-ben milyen ventilátorprofilt állítasz be.
Ha ezek nem tetszenének, akkor külföldi oldalról tudok ajánlani.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Szeretném a procit cserélni a gépemben Ryzen 5 3400G-ről, 5600G, vagy 5700G re. Ezekre szeretnék egy jobb hűtőt. A házam max. 150mm-es hűtőt fogad. Zalman ZM -T7.
1. 15-20 000Ft
2. Zalman ZM- T7
3. Gigabyte B450M Gaming
4. Jelenleg AMD Ryzen5 3400G, ez lenne cserélve újabbra.
5. 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB)
6. Ne világítson, minél kisebb fordulaton és lehetőleg csendes legyen.
Köszönöm ha valaki segít, és tanácsot ad. -
bbmt
senior tag
Nagyon sokat rendeltem már az Amazonról, sajnos a UPS sorra elcseszte a kiszállítást,de ez it off..
Esetleg még ez jó lehet? Csak könyebb majd 300gr-al. -
Az Aegis mégjobb (nekem is ilyen van), mert ez csak ~ 31 mm magas. Akármilyen hűtő jó hozzá.
Én rendeltem már német Amazonról többször is, DE nem biztatlak rá. Korábban felmerült a topikban, hogy hamarosan elérhető lesz a Thermalright kínálata Magyarországon is. A hamarosan egy tág fogalom, lehet egy hónap, lehet később. Ha tudsz várni, akkor a két korábban ajánlott TR hűtő nagyon jó választás, ha nem tudsz várni, akkor Deepcool AG620. Pár ezressel többért van csillámpónis is. -
bbmt
senior tag
-
Ez a Kingston Hyperx Fury DDR4? Azaz ez? [link]
Az nagyon jó, mert ezek low profile ramok. Nekem is ugyanilyen magasságú ramjaim vannak, csak G.Skillben. Jók lesznek a hűtők, amiket írtam, be kell, hogy férjenek a házadba.
Amitől kicsit tartok, hogy nem lesz elég szellős a házad ehhez a procihoz, de majd meglátjuk. Az általam írt hűtők közül mindháromnak bírnia kell a 13600K-t.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?: max 20 ezer, de ha kevesebb jobb
2.: Milyen házba kerül?: Deepcool Kendomen
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte Z690 Gaming X
4.: Processzor típusa? i5 13600K
5.: Ramok típusa? Kingston HyperX FURY 16GB 2db
6.: Egyéb igények? NincsNem lesz tuning sosem.
-
válasz
B@ldrick #96726 üzenetére
Nem tűnik rossznak, bár ott van a Thermalright Burst Assassin 120 közel az MA612 árának feléért és szinte ugyanazt tudja. Ha meg akarsz rá második ventit is, akkor megveszed utólag. De, ha a CM-et akarod venni, akkor veheted azt is, nincs azzal gond, szerintem bírni fogja a procidat.
Őszinte leszek, nekem a Cooler Master termékekkel kapcsolatban mindig van egy ellenérzésem. Vannak jó termékeik, de az ár nem áll összhangban azzal, amit nyújtanak érte. Sokan inkább márkahűségből veszik a termékeiket, mert a Cooler Master egy brand. Ők próbálnak minden terméktípust lefedni a piacon, az helyett, hogy néhányra ráfeküdnének és ott nyújtanának piacvezető teljesítményt, lásd processzorhűtőknél Thermalright, Noctua, Scythe, stb.. Nekem is van itthon 2 CM házam is, jelenleg a fő gépem is CM házban van, de nem tartom egy "nagy számnak". Ugyanakkor pl. egy Fractal Design ház... az minden szempontból más kategória, de meg is látszik, mert ők inkább a házakra specializálódtak. -
-
-
válasz
B@ldrick #96719 üzenetére
Ezen táblázat alapján a ramok ~45 mm magasak. Kérdés az, hogy akarsz-e olyan ikertornyot, ami eltakarja az RGB ramokat? Nagyon szűken szerintem a Deepcool AG620-nak rá kellene férnie. [link] De persze biztosabb lenne egy single towert nézni.
Külföldről rendelés, ha belefér, akkor egy Thermalright Burst Assassin 120 elég lehet neki, Reddites beszámoló szerint Cinebench alatt 58 fokon tart egy szintén 5700X-et. Van belőle ARGB-s verzió is.
Hazai kínálatból ID-Cooling SE-207-XT Slim Snow (feketét nem hoz fel ÁK) ID-Cooling SE-226-XT Black és ARGB.
Az SE-207-XT Slimben kicsit bizonytalan vagyok, de elvileg annál is beférnek a magasabb ramok, az első néhány lamella ki van vágva.
-
blp85
senior tag
válasz
B@ldrick #96721 üzenetére
Akkor majdnem olyan magas, mint nekem van 0,4 mm az eltérés, így nyugodtan rakhatsz rá ikertornyosat is, az első ventilátor egy kicsit feljebb lesz, de szerintem a hatékonysága ennyit megér (a látvány meg megszokható, mivel jellemzően nem oldalról nézed
).
Mondjuk gondolkoztam azon is, hogy nem előre, hanem hátra teszem a ventilátort, de akkor szerintem romlana a teljesítménye, mivel az első torony melegét a középső szállítaná, és hátul kapná meg az ott lévő ventilátor, de se kedvem, se időm ezzel foglalkozni jelenleg.
Nekem ilyen van rajta [Thermalright Phantom Spirit 120] , illetve ettől az eladótól rendeltem (egy hét alatt itt volt, amiben volt egy hétvége is). Ha nem szeretnél külföldről rendelni, akkor szerintem a Deepcool jó választás (olvasva a topikot, ha egy komolyabb hűtőt teszel rá pl. Arctic P12 Max, akkor nagyobb lesz a hatékonysága, igaz szerintem ezeknek a gyári hűtőjével sincs gond).
-
blp85
senior tag
válasz
B@ldrick #96719 üzenetére
Szia!
Milyen magasak azok a ramok?
Nekem a Patriot Viper Steel van, az 4,44 cm magas, és ikertornyos hűtőnek az első ventije van kb. 3-4 mm-el eltolva felfelé, hogy ne érjen a bordához. Az 5700X-en Thermalright Phantom Spirit hűtő van (7 hőcsöves), azzal stresszteszt alatt max. 57 fokos volt a processzor. -
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valamit:1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 25ezer
2.: Milyen házba kerül? Phanteks P400S (max 160)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus TUF B550-Pro
4.: Processzor típusa? Ryzen 5700X
5.: Ramok típusa? Corsair Vengeance RGB RT 2x16GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) fekete
Most Pure Rock van vízszintesen és játéknál 80C. Jó lenne 60C körül megfogni, minél több hőcsővel.
RAM-ok miatt kéttornyosoktól tartok még ventieltolással is mert 160mm-en túllógna mint a ID-COOLING SE-207-XT BLACK vagy DeepCool AG620, AK620.Single:
ID-Cooling SE-225-XT BLACK V2: 5 hőcső, 2 venti
DeepCool AK500: 5 hőcső, ezüst, függőlegesen eltolt torony
Endorfy Fortis 5 vagy dualfan: 6 hőcső, ezüst, 140 venti -
Speedy007
őstag
Igen nézegettem én is, nem hűtés miatt kell csak abban a hitben voltam hogy csak arra jó hogy a paszta ne vándoroljon olyan helyre ahova nem lenne szabad. Erre látom hogy stock beállításokkal 2-3C° nyerhető legalább úgy mint a Noctua és az Arctic AIO-s eltolt AM5-s szerelő készlettel.
Akkor ezek szerint jól gondoltam hogy elég a pasztát a hűtés alján szét kenni és úgy felszerelni a CPU-ra
-
blp85
senior tag
válasz
Speedy007 #96714 üzenetére
Az a frame a hajlást hivatott megelőzni a CPU környékén, így a talp és a CPU felülete elviekben jobban érintkezik, valamennyit biztos nyerhetsz vele, de csodák nincsenek. A hűtő alját pasztázni könnyebb egy összeszerelt konfig esetén, mint az CPU kupakot, meg mondjuk a stock hűtők alján is ott a paszta sokszor, nem neked kell kenegetni azt is.
Külföldi oldalakon van egy pár teszt és leírás ezekről a Framekről, ott tudsz olvasgatni, ha szeretnél (reklám blokk: a Thermalrightnak is van AM5 /és Intel 1700/ frameje, és az is jó áron). -
Speedy007
őstag
Tényleg igaz az hogy ha akár alap beállításokkal akár reszel a felhasználó a CPU-n (utóbbi esetén még többet is) lehet hőmérsékletet nyerni a CPU Secure Frame-mel?
Asszony rágja a fülemet a mútkori fiaskó után hogy vegyek ilyet függetlenül attól hogy szerintem érthetetlenül "drága" mert szerinte "olcsóbb" ilyet venni mint egy új lap+cpu kombót venni akár. Bár most a fordított stratégia beválni látszik hogy a hűtés alját kentem le és nem a CPU-t
-
DRB
senior tag
Szia!
Köszi az infókat!
Egyelőre marad a ház, szerintem elég jól szellőzik. Persze ha nagyon muszáj, lesz másik, pl. egy DeepCool MATREXX 55 MESH, ebbe még pont be is fér az AG620. De majd némi teszt után úgy is kiderül, hogy mennyire tudom lehűteni a procit, jövőhéten valamikor megveszem. Bár most megint van egy kis kavarodás, nehogy már könnyen tudjak dönteni hűtő ügyben, most épp gyak. ugyan annyiba kerül az sima i7-13700 mint a K-s(nincs egészem 3000 Forint a difi).Úgyhogy kissé elbizonytalanodtam, lehet mégis a K-s procit veszem meg, mégis csak erősebb, alapból is és ha kell még több teljesítmény, akkor lehetnene tuningolni is. De így meg lehet a hűtő lesz kevés, meg akkor a ház sem lesz már jó tényleg... Ehh nem is sorolom, mindegy, majd lesz valahogy.
-
gurabli
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Két ilyen itx házam is van, de azokban passzív Intel lapok vannak, így sosem kellett a hűtéssel bajlódni.
Az Mk-35DV nekem is eszembe jutott, azzal a gyári Intel hűtő is elférne lazán. És van egy, valahol jó alaposan elrakva.
Nincs benne HDD, alaplapon m2 SSD. Így "bőven" van hely a hűtőnek, főleg az Mk-35DV-vel.Amit még néztem, hogy talán alapból elférne, a 35DV nélkül: Artic Alpine 12 LP Ez elvileg 42,2 mm magas, szerintem alacsonyabb, mint a kisebb gyári Intel hűtő.
Az Akasa őrület hangos. Illetve nem is hangos, hanem egy idegesítő fémes, sípoló hangja van...
-
Zamma
őstag
válasz
gurabli #96708 üzenetére
Az ITX topikban van több megoldás is, a lényeg az hogy használsz-e hdd-t vagy sem, mert akkor ha nem 30 mm-nél magasabb hűtő is használható.
Illetve egy CHIEFTEC MK-35DV kiegészítővel bővítheted a teret.
Hűtők magasság szerint: [link].
-
válasz
gurabli #96708 üzenetére
Szia,
Jó a ház, nekem is ilyenem van.
Amiket én találtam eddig, azok mind 15k forint feletti áron mennek... Silverstone AR05, Cooler Master G200P, Noctua NH-L9i, Thermalright AXP90-X47. A Noctua néha szokott féláron lenni Haprón...
Az Akasának látok még olcsón alacsony profilú hűtőket, de nincs róluk semmilyen infóm, hogy mit tudnak. Erre talán nézz rá: [link] Nekem nincs más ötletem. Arra viszont nem mernék mérget venni, hogy halk lesz.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Tudnátok egy low profile hűtőt ajánlani ITX laphoz és házhoz?
Intel 1151 Asus Q170T lap, I5-7400T (35W TDP). A gyári (alacsony) Intel hűtő mindenbe jó lenne, de kb. 2-3 mm-el magasabb, mint kellene
Zaj és hőmérséklet is jó a gyári Intel hűtővel. 40 mm magas lehet a hűtő - Chieftec IX-03B-OP ház. A lényeg, hogy minél halkabb legyen - minimum olyan halk, mint a gyári Intel. Előny, ha nem 20e Ft, mint egy Noctua... -
válasz
DravenMoral #96696 üzenetére
Egyébként olvastam a kérdésed, de kromatika megválaszolta. Nem látom értelmét mostanában Noctuán gondolkozni, mert a Thermalright gyakorlatilag mindenkinek odavert az új hűtőivel ár-érték arányban. Még a használt piacon ki lehet fogni néha 25k alatt NH-D15-öt, de lehet annak sincs értelme. Egy Thermalright vagy egy Deepcool ikertornyot ígyis megkapsz pár ezerrel kevesebbért és az 5800X3D-t is abszolút kihűti.
-
válasz
DravenMoral #96704 üzenetére
Köszi szépen! Talán nyár eleje óta, bár nem jegyeztem meg.
"Elég rég voltam már aktív e közösségben."
Hát, sok dolog változott a hűtők világában is. Tavaly még az Arctic és a SilentiumPC ment itt a topikban, mostanában meg a Thermalright, ID-Cooling, Deepcool szentháromság. -
Nem volt még szó (szerk.: csak említés) a topikban erről a Thermalright hűtőről sem, pedig elég ígéretesnek tűnik. 6 hővezető cső, 120-as ventilátorral, illetve lehetőség rá, hogy a hátoldalra is kerüljön egy push-pull beállítással. Abszolút rambarát, helytakarékos kialakítású, egyaránt ARGB és diszkrét verziója is van neki. Német Amazonon
10k12k alatt van az ára. Szerintem megérne egy próbát, lehet veszek belőle tesztelni, még meglátom.2 euróval olcsóbb az ARGB verzió, ki érti ezt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest