Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Milyen Scythe Ninja 2 Rev. B szintű, megfizethető, passzív processzorhűtő van most a piacon, ami jó LGA1150/1151-re például?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
DjDanee87
addikt
Sziasztok
Van egy elképzelésem, csak nem vagyok biztos a kompatibilitási kérdésekben, és elfogadok bármi véleményt ha lenne valakinek hozzászólása.
A gépem jelenleg:
MSI Z77-GD65
4x2Gb Kingston HyperX DDR3
i5 2500k 4,5Ghz-re húzva
Xigmatek Balder hűtő
Fractal Design Arc Midi házVideókártya lesz cserélve az elvileg ultra halk MSI GTX1080 Gaming X-re - várom már egy ideje, remélem a héten meglesz már. A terv az, hogy a proci marad még, és majd a következő intel proci (Kaby lake?) váltja, úgy gondolom inkább majd 2017ben. A kérdésem viszont az, hogy ha szeretnék a jelenleginél is halkabb procihűtőt akkor gondolom Noctuában kellene gondolkozni. Volt már Noctua házventim, azok az alig hallható mostani ventiknél is halkabbak voltak egy picit. Gyanítom a NH-D14/D15höz is hasonlóan halk venti tartozik. A kérdés csak az, D14 vagy D15 rámenne-e a jelenlegi és majd a jövőre érkező procira is? Ha igen, lehet megvenném még idén a hűtőt is és akkor a VGA és a proci is ultra halk lenne. Vélemény?
-
HULK25
tag
Sziasztok, i5 6600-ra tudnátok ajánlani valami low profile, nem túl nehéz cpu hűtőt (már felvetettem hogy aggódom a nagy tornyom miatt, hogy elhajlik a proci, akkor megnyugtattatok, de nem hagy nyugodni a gondolat) a gyári hűtés viszont nevetséges kb 2 perc alatt ha 100% megy a proci 70 foknál járok, kb 5-6 ezret tudnék rászánni előre is köszönöm!
-
and1ao
őstag
válasz cintula187 #73295 üzenetére
[link] 4 rongy többet gondja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
jim bcs
nagyúr
válasz cintula187 #73295 üzenetére
Az aprón nézzetek valami jobbat 5-8k körül.
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz cintula187 #73293 üzenetére
Az egy másik semmire való, 3k-ért nincs értelmes ajánlható hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Ismerősnek behalt a semmirekellő gyári intel hűtő. E2160 hoz Zalman cnps90f jó lehet? max 3000 ért. köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
CptAdamica
veterán
válasz jim bcs #73291 üzenetére
Értem, rákerestem google képekben és nem sok képet dob, csak szinte azokat, amiket az elején feltettek, tehát gondolom, ha sok eset lenne, akkor pakolnák fel a képeket. De én is óvatos leszek.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
CptAdamica
veterán
Ez a skylake bandgate ügy mennyire burjánzott el a kirobbanása óta?
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
törölt tag
Sziasztok.
Cpu hűtőre lenne szükségem, ehhez az összeállításhoz.
Max ár 10e ft
Ház:Aerocool V3x
Alaplap: Msi970 gaming
Cpu: Amd fx8320e
Ram: Kingstone 2x4gb
Köszönöm a segítésget -
őstag
Sziasztok!
Még nem dőlt el milyen házba teszek HTPC-t. Viszont szeretnék ajánlást kérni LC Power LC-1340mi házba.
Ha létezik ilyen jó lenne ha passzívan elbírná a CPU-t (Athlon x4 5150 AM1) HD filmlejáttszáskor.
Alaplap: MSI AM1lAz se világos a gyártók weboldalán, hogy a megadott méret ventilátorral vagy anélkül értendő.
Nézegettem a
Thermaltake slim x3
Xigmatek Praeton LD963
ID-Cooling IS-40 -
jim bcs
nagyúr
válasz voronoi #73281 üzenetére
Hagyjuk ezeket a teszteket, ezt meg a Noctua NH-L9 eszi meg reggelire, nincs értelme ilyen teszteken rugózni, a saját tapasztalat többet ér mindennél.
(#73282) nagyon nem kell keresgélned, 130W ellen semmi esélye a 100W-nak és még olcsóbb is.
Részemről ezt a tesztes offos témát én le is zártam.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz waccamár #73277 üzenetére
(#73277) waccamár
ID-Cooling IS-50
Cooler Master GeminII M4(#73278) half333
Az ok csak nem az akkori hsz-re válaszoltál, hanem valakiére.(#73279) voronoi
Sajnos nem segít neki, sőt. Egy 131mm magas hűtőt, hogy fog bepasszírozni 65mm-re? Ha nagyon nem értesz hozzá akkor légy oly kedves legalább ne ajánlj. Egyébként ha már itt tartunk akkor a Gammaxx 200T-t veri az ID-Cooling SE-213V2.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
waccamár
senior tag
válasz jim bcs #73274 üzenetére
Jogos, elkapkodtam a hsz írást.
1. 8k a nagyon max amit rászánnék, de abszolút nem vagyok képben hűtőkkel, így nem tudom mi a reális. Halk legyen, nekem az a lényeg
2. Ház: Cooler Master Elite 120 Advanced
3. Alaplap: ASRock H110M-ITX
4. Proci: i5 6500
5. RAM: 1X 8GB 2400MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury -
jim bcs
nagyúr
válasz waccamár #73273 üzenetére
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?Ha nem haragszol akkor nincs kedvem átmásolni a Milyen asztali gépet vegyek? topikból, tessen csak begépelni az ajánláshoz kért adatokat, mindenhol van összefoglaló így kérdezés előtt légy oly kedves átfutni
[ Szerkesztve ]
-
waccamár
senior tag
sziasztok!
milye hűtőt ajánlotok egy Cooler Master Elite 120 Advanced házba? i5 6500 proci lesz benne, meg egy ASUS GeForce STRIX-GTX950-et tervezek.
mini-itx ház, szóval elég kevés a hely, így sok átlag hűtő kiesik.
ha lehet, akkor aqua-tól ajánljatok légyszi, ugyanis onnan fogom venni a konfigot. köszi! -
jim bcs
nagyúr
válasz kisza25 #73270 üzenetére
(#73270) kisza25
Sehol nincs készleten de pl. Merlinhardver, vagy ebay.(#73271) TBT
Venti csere és kalap.[ Szerkesztve ]
-
TBT
addikt
válasz jim bcs #73261 üzenetére
Igazából csak annyi a gondom vele, hogy mikor először bekapcsolom a gépet, fura hangot az 1-2 percig (amíg bemelegszik) a hűtőventilátor. Utána elcsendesül, aztán hűt szépen. Lehet por ezt kiváltó ok? Mert csak az elmúlt 1-2 hónapban csinálja ezt, addig nagyon csöndes volt.
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
jim bcs
nagyúr
válasz NomAd_82 #73266 üzenetére
(#73266) Kentaur82
be quiet! Pure Rock
Thermalright Macho 120 SBM(#73267) gyleves
Nem találok adatot arról, hogy mekkora hűtő fér be. Mérd már meg a processzor kupak teteje és a ház váza közötti távolságot.(#73268) kisza25
Na ha megjött a ház akkor gyere már vissza egy pontos magassággal, a 10k az ok. Topflow-ba nem gondolkoztál? EsetlegCryorig M9i
? De mehet 120-as is.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
gyleves
csendes tag
Sziasztok!
A leghalkabb és a legjobb léghűtéses hűtőt keresem.
Ár: 5-15 ezer forint között, ha szükséges és megéri max. 20k
Ház: Modecom M2 Alfa
Lap: MSI H170M-A Pro LGA1151
Processzor: I5 6600
Ram: HyperX FURY HX421C14FBK2/16 16GB (2 x 8GB) KIT 2133MHz DDR4 CL14A lényeg az hogy legyen minél halkabb!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok Srácok!
Adott egy olyan hiba, aminek szeretnék most a végére járni és ehhez szükségem lenne tanácsokra.
A lényeg hogy a számítógépem játékok közben ( witcher 3 full graf. GTA 5 full graf ) fekete háttérrel kifagy vagy leesik az fps, ami eddig nem volt.
Felmerült a videókártya hiba de a teszteken minden jól működött.
Egy OCCT programmal is szerettem volna tesztelni de a processzor túlmelegedett és 85 foknál letiltott.A gépem:
Acrock b85 m pro 4
i5 4570 3.2 ghz, nincsen húzva + gyári hűtő
16 gb ram 1600 mhz
msi gtx 970 gaming
ház: cooler master n200 + 2 gyári ventilátor
táp: cooler master g550mA processzor alapjáraton 40-50 fok. Lehet hogy túlmelegszik?
Az egyik fórumtárs javasolta, hogy cseréljek gyári hűtést, így elkezdeném kiszűrni a hibákat.
Elsőnek arra gondoltunk hogy gyenge a táp de ezt az ennek megfelelő fórumon javasolták megvételre.
Tudnátok nekem javasolni egy jó processzor hűtőt? Ha tényleg ez lenne a gáz.
A biosban minden ventilátor maxon megy.
Lenne rá kb. 15.000 ft keretem.Előre is köszi a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
jim bcs
nagyúr
válasz KüLÖNc #73262 üzenetére
Nem!!! Ott van feketén fehéren, hogy Thermalright Macho 120 SBM, nem Rev.B nem Rev.A, hanem SBM. Kisebb/keskenyebb mint a többi macho.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
(#73259) TBT
A Pure Rock erősebb, nyersz egy pár fokot jobb esetben, de nem sokat, sokkalta nem leszel előrébb, arról a prociról annyit lehet lekavarni amennyit. Csak akkor cserélj, ha valóban tényleg indokolt, egyébként nem.(#73260) KüLÖNc 160
Akkor a Zalman Z9 NEO-ot vesszük figyelembe. Cryorig H7 csak 1 van, H5-ből van universal. Nincs értelme felmenni 20k-ig ->be quiet! Pure Rock
,Thermalright Macho 120 SBM
[ Szerkesztve ]
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
ASrock Z170 Extreme4
I7 6700K
Corsair LPX Vengeance RAM
Jelenleg Xigmatek Midgard II, később Zalman Z9 NEO házEhhez a confighoz keresnék léghűtést, be quiet! pure rock és Cryorig H7 Universal között vacillálok, kicsit az utóbbi felé húz a szívem. Minimális tuning lenne, 4500 mhz-ig a processzort, amihez még nem kell a feszültséget babrálni. (Kezdő vagyok a dologban ill. eddig csak AMD processzorom volt)
Melyik lenne a legjobb megoldás, vagy van-e jobb megoldás 20 ezer forintig?
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy SCYTHE Mugen 4 hűtőm van (i7 2600k processzort hűt), ám nem igazán vagyok elégedett vele. Egy BE QUIET! Pure Rock hűtőt néztem ki magamnak. Elvileg kicsit kisebb és csendesebb. Érdemes erre lecserélni, vagy rosszabb lenne, mint a Mugen 4, hűtés és fogyasztás szempontjából?
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
jim bcs
nagyúr
Csak azt tudom mondani amit előzőleg, ám ennyi kerettel már 10-20k között kapsz normális alsótápos házat ami jól is szellőzik, utána térjünk vissza a proci hűtőre.
1. Milyen házat vegyek?
2. Ha megvan a ház utána találkozunk ugyanitt.[ Szerkesztve ]
-
L-e-f-i-e
senior tag
Sziasztok,
Be Quiet! Pure Rock hűtőn ha jól látom alapjáraton van paszta, ez mennyire effektív/jó dolog?
(Még sose tettem fel CPU hűtőt ez lesz majd az első alkalom, és mivel rajta van gyárilag a cucc így gondolom nem kell szórakozni a pasztával, viszont más hűtőknél nem igazán látom ezt a fajta megoldást (kivéve intel gyári hűtő).
Ehhez a konfighoz menne:
NZXT H440,
ASUS H170 Pro Gaming 1151
i5-6600
8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2x4GB) (HX421C14FBK2/8)=^-^=
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Kellene vennem egy új gépet, de a régi hűtőmet ha nem muszáj nem dobnám ki a régit mert kb fél éves csak...
Szóval az alapvető kérdés hogy ráfér e a következőre:
A mostani hűtőm egy Raijintek Ereboss, a ramok felöli oldalra most se tudtam fölraknia ventilátorját a ramok miatt!
A házam egy cm stacker ebbe eddig simán elfért a nagy ventitartó nélkül...
Az új alaplap egy Asus z97 Sabertooth mark 1 es lenne.
Az új proci egy i7-4790K lesz valószínűleg.
A ramok maradnának a régiek 4db corsair vengeance.A régi alaplapomon asus p8z77-v ezek elfértek egymás mellet, de nem tudom hogy ezen az alaplapon föl tudnám e szerelni, vagy elférne e a cpu hűtő...
Ha nem biztos vagy nagyon necces akkor kérnék egy ajánlást hogy mit lenne érdemes ehhez a konfighoz?
A keret rá kb 15 ezer vagy nagyon maximum 20 ezer, de jobban örülnék a 15 körülinek![ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz Pipaszutyok #73242 üzenetére
30 Ezerért, sőt olcsóbban is lehet kapni kéttornyos bordákat, én azokat javasolnám (légnél maradva, vízhez nem értek)
V6
-
jim bcs
nagyúr
válasz Pipaszutyok #73242 üzenetére
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
be quiet! Dark Rock 3 (Nem a Pro!)
Thermalright Macho 120 SBM[ Szerkesztve ]
-
Pipaszutyok
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig.
ház: Cooler Master Silencio 650
alaplap: Asus M5a97 R2.0
proci: AMD FX8350
vga érdekes? Ahűtő ára olyan 30E körül max.
A kiszemeltem Be Quiet! Dark Rock PRO 3 vagy CoolerMaster Nepton 140XL azt hiszem ez a víz még befér.
Igen az egyik vizes,nem is szeretnék vitát indítani csak kérdezném melyik lenne hatékonyabb?
Ahhoz nem olcsó egyik se hogyha nem válik be,kikukázzam.
Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz voronoi #73238 üzenetére
Eltelt 10 év ami hardvereknél nagyon nagyon hosszú idő, nem tudom te mit vártál, de a 100 év kompatibilitást el kell felejteni. Nyugodtan használhatod a stock coolert 1-1,5 évig, majd később veszel rá egy új hűtőt.
-
voronoi
tag
válasz jim bcs #73237 üzenetére
Igen, csak kicsit kifutottam a keretbol az uj gepre.
Amugy az Intelt sem ertem, az lga 775 eseten a lefogo lukak egy 72mm oldalhosszusagu negyzetet alkotnak, az 115x-nel pedig 75mm oldalhosszu negyzetet. Mi a fenenek kellenet megvarialni 3mmrel??? Atneztem a neten az osszes olyan hibrid megoldas, ami mindkettore jo azt csinalja, hogy egymastol 72mm-re egy kb kis 2mm ovalis "jatekot" hagy a lenyomo pocoknek, hogy lehessen ide-oda tologatni benne azt az oldalankent 1.5mm-t.
Erdekes az AMD tartotta magat ahhoz, hogy generaciokon at a lefogok ugyanazok.
Ez a huto 10 eve volt 20k, elegge faj megvalni tole. Bosszankodom
-
-
-
voronoi
tag
Van valakinek konkret tapasztala Scythe Infinity (Mugen SCINF-1000) [link] socket 775-os huto socket 1151-es alaplapra helyezesevel? Olvastam a Scythe oldalon, hogy uj lefogokat [link] kell venni hozza es van itt egy ember aki arul ilyen 2k-ert, de a neten olvastam par helyen, hogy van olyan alaplap, amire nem megy fel, szorul, nyomja a RAM-ot, mert a socket 775os alaplapon a RAM foglalat messzebb van a processzor foglalattol. Nagyon szeretem ezt a hutot, szinte hang nelkul hut es nem akarom kidobni, de felek megvenni az uj lefogokat, mert ha nem tudom feltenni kidobott 2k. Szoval szerelt mar valaki ilyet?
-
jim bcs
nagyúr
válasz M0ng00se #73231 üzenetére
Nagyon rossz helyen vagy -> Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Tavaly történt hogy egy AM3-mas lapba belepattintottam egy AM3+-os processzor, amit vitt is a béta biosszal. Na de, másnap amikor beléptem , akkor már gép ment kép nem volt. Beleraktam egy am3-mas procit, volt kép minden, ki is lett tesztelve másik lapban , sajnos meghalt az a proci. No de a kérdés. Amikor feltettem a procihűtőt emlékszem hogy nagyon meghúztam valamiért xd . Alpenföhn K2 a hűtés, de nem alap lefogatóval, hanem akitől vettem itt PH-n ő csinált hozzá egy sokkal masszívabbat, és a procit szárnyas csavarral kell meghúzni, és ugye ott nincs semmi ami megállítja, hanem ha nincs több hely akkor nem megy. Vagyis ez meg tudja ölni a procit? FX8150 az említett alany. Vagy szimplán a lap miatt vérzett el? Tervezek venni új procit és fontolgatom az FX-et is de ha a lap felfalja akkor tuti nem. A választ előre is kösziV6
-
jim bcs
nagyúr
válasz Shurycen #73226 üzenetére
(#73226) Shurycen
Semmi gond.(#73227) san01
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
be quiet! Dark Rock Advanced C1
Cryorig H5 Universal
Noctua NH-U12S
Thermalright Macho 120 SBM(#73228) slick-adam
Miért is kizárt?Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
slick-adam
aktív tag
válasz Shurycen #73226 üzenetére
4.8-hoz kizart, hogy eleg legyen.
en a C14S-el ("ugyanez", csak elforgatva topblow-nak) 4.4-en 1.24V mellett max. 64-72 fokot merek, ami najszos, de 4.8-hoz biztos, hogy feljebb kell tolnod a core voltage-t, mindegy mennyire jo 6700K peldanyt kapsz.
[ Szerkesztve ]
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, kérnék szépen egy proci hűtő ajánlást.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Max 20k
2.: Milyen házba kerül? NZXT Noctis 450
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus maximus viii ranger
4.: Processzor típusa? I7 6700k
5.: Ramok típusa? Alacsony profilúEgyenlőre egy ilyet szemeltem ki: BE QUIET! Shadow Rock Slim Erről tapasztalatok?
-
Shurycen
tag
válasz jim bcs #73201 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ! annyi hogy időközben ez lett a konfig:
ASUS Z170 Pro Gaming
Intel Core i7-6700K
Kingston DDR-4 16GB /2400 HyperX Fury Black KIT (HX424C15FBK2/16):
A házam egy SilverStone TJ10Szeretném meghúzni a procit, amíg csak lehet stabilan, láttam itt 4.8-as terveket és ehhez a Noctua NH-U14S-t néztem ki, az a kérdés, hogy elég e, vagy sok is felesleges ennyit költenem rá (21k) illetve hogy azt írtad "A kisebbik NH-U is elég, azaz a Noctua NH-U12S, de a be quiet! Pure Rock is." ezt a házam miatt, vagy pont hogy költséghatékonyság miatt?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Kaci84 #73224 üzenetére
Nem, a pontos név nekem bőven elég, a link felesleges, valamint ha valaki pont erre a házra keresne a topikban hűtővel kapcsolatban akkor a név alapján behozza, de linkként nem.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz lasarus1988 #73218 üzenetére
(#73218) lasarus1988
Itt a magasság a szűk keresztmetszet, nem a keret.
ID-Cooling IS-VC45
ID-Cooling IS-60(#73219) Kaci84
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Erre szeretnék egy ajánlatot kérni:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
~10-20.000 Ft körül2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Node 202 (max hűtő magasság 56mm)3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS Z170i PRO GAMING4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-67705.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 16GB CL15 KIT2 (CMK16GX4M2B3000C15)+: VGA?
ASUS STRIX-GTX1060-O6G-GAMING GTX1060 6GB GDDR5 PCIEA processzor nem lesz tuningolva, de fejlesztésre (C#, SQL, OLAP) és játékra lesz használva (Diablo 3, Witcher 3, Borderlands).
Köszönöm a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
válasz SupernovaHUN #73215 üzenetére
ID-Cooling SE-213V2 (140mm)
A műanyag venti felfogatás nem előnyös, én nem ajánlom, 10k-ért van jobb, régi konstrukció, a drótos megoldás előnyben részesítve, ennyi pénzért van tőle jobb.
-
SupernovaHUN
csendes tag
válasz jim bcs #73214 üzenetére
Nem szeretnék sokat rááldozni, 5000-ig mennék el, indokolt esetben 6000-ig, használt természetesen szóba jöhet.
A jelenlegi gépházam várhatóan leváltásra kerül, de a hűtő magassága nem kéne, hogy meghaladja a 150 mm-t. És még annyi, hogy a jelenlegi ház felsőtápos, az új mindenképpen alsótápos lesz.
Az alaplapom egy ATX-es Asus A88X-Plus.
A processzorom amint megvásárolom egy Athlon 860k lesz.
A 2x4 giga ramom nem fog zavarni, normál átlagos passzív hűtő nélküli, nem magas ramok.És én elfogadom, ha nem ajánlod ezt a hűtőt, de szívesen fogadnék indokot is
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz SupernovaHUN #73213 üzenetére
Ennyi pénzért már hűtőt is lehet venni, a kiszemeltet én nem ajánlom. Az összefoglalóban lévő kérdésekre válaszolj.
[ Szerkesztve ]
-
SupernovaHUN
csendes tag
Srácok, épp ugye hűtőt nézek az FM2+ alaplapomhoz, és kinéztem egyet, az Arctic Freezer 13at. Ez papíron nem FM2+ kompatibilis, de AM2, AM3 az már passzol. Kérdés, hogy akkor felrakhatom? Vagy nem egyezik a két (három) foglalat furata? Köszi!
-
jim bcs
nagyúr
válasz elfelejtette #73211 üzenetére
7-8k körül már van olyan amit non-k i5/i7-re simán rá lehet rakni, ezalatt Celeron/Pentium/i3-ra.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz jim bcs #73210 üzenetére
Köszi. Az már lejött az olvasgatásokból, hogy a ~6k-s top flow kategória nem i7-hez van, de azt nem is tervezek (anyagiak miatt). Másrészt ami most van a gépben, a Pentium G620 tudja ugyanazt, mint az előd AthlonII X3, csak fele annyi fogyasztással. Ezt egy i7-3770 gyári rézmagos hűtője hűti, prime95 alatt 47-49 fokos biosban 25%-ra leszabályozott ventivel. Ami tervben van, az egy i3, esetleg jó áron kifogott i5, de realista vagyok. A lényeg a halkság lenne, a jelenlegi max. magasság, amit a mATX házba befér, az kb. ~7cm.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
jim bcs
nagyúr
válasz elfelejtette #73209 üzenetére
A. többnyire tapasztalat útján, sok fajta hűtő szerelése
B. Kompletten nincs, az összefoglaló alján vannak oldalak ahol tesztelnek + google és felírod a neked fontosabb adatokat, majd döntesz.
-
elfelejtette
veterán
Az olcsóbb szériás top flow hűtőkről létezik olyan teszt, amiben több is szerepel? Mert vagy csak a drágábbakat tesztelik, vagy 1 db-ot tower hűtőkkel.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
HULK25
tag
Igen rajta van, csak most olvastam el a cikket, eddig csak kicsit átfutottam, de gondoltam eddig nem volt gond, most miért lenne!?de mikor jobban átolvastam kicsit beparáztam a dologtól, de remélem nemm lesz baj, nem szeretném halgatni a gyári coolert , és hát a jóöreg.cooler master most kapott új ventiket is és jól esik a csend! Köszönöm a válaszokat!!
-
olle
senior tag
válasz HULK25 #73205 üzenetére
Már rajta van? Ha igen akkor maradhat ha nincs akkor is tedd fel. Ha mindent jól csinálsz nem lesz baj. Szállításkor kell a nehezebb hűtőket rögzíteni.
u.i: tudom hogy rajta van.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
HULK25
tag
Sziasztok, ma raktam össze az uj skylake renszeremet, olvastam hogy ezek a processzorok elég vékonykák és egy nagyobb cpu hütő kárt tehet bennük ez mennyi igaz mert én egy cooler master n520 at tettem rá de nem húztam meg a csavarokat erősen csak amig simán mentek és meg lett a stabilitás hogy ne mozogjon a hűtő, lehet ettől baja a procinak vagy inkább rakja már.a gyárit?? Válaszokat előre is köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Shurycen #73195 üzenetére
(#73195) Shurycen
A kisebbik NH-U is elég, azaz aNoctua NH-U12S
, de abe quiet! Pure Rock
is.(#73196) vadkörte
LP-t (low profile) vegyél és akkor tuti.(#73198) Ant@
Mert nem nagyon van még hazánkban, pl. -> ebay
Scythe Kodati Rev B
Arctic Alpine M1[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest