Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz Drachande #75394 üzenetére
(#75394) Drachande
be quiet! Pure Rock
Zalman CNPS10X Optima
ID-Cooling IS-50(#75395) BMS
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#75396) Slownz
Jobb mivel a VRM és a cpu tok környéke, valamint a dvga háta is hűtve van.(#75397) lkksioskdl3
ID-Cooling IS-50(#75398) superecneB
Hasonlít jól látod, ez a piac már csak ilyen.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
superecneB
őstag
Az ID-COOLING SE-213V2 és az Alpenföhn Ben Nevis kísértetiesen hasonlít vagy valamit benézek?
-
lkksioskdl3
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy régi konfigom, amit majd szeretnék leváltani. Egyelőre nincs meg a porci és lap, de a régi konfigba sem ártana lecserélni a gyári hűtést.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Kb 3-4000 Ft-ot. Nagyon maximum 5000 Ft.
Spire Supreme 1410 ATX
Asus M2N-SLI Deluxe
4.: Processzor típusa?
AMD Athlon 64 X2 4200
5.: Ramok típusa?
Normál
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
NincsAz új cpu legalább egy i5 4460 lenne, de egyelőre még nincs meg. Szóval olyan hűtőt keresek ami kompatibilis az AM2 és 1150-es foglalattal.És használt is érdekel.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
A ID-Cooling IS-50 (~8k) jobb annyival mint, amivel drágább a Deepcool Gammaxx 300-hoz (~6k) képest?
(esetleg más alternatíva, ami jobba felsorolt 2-nél 8k-ig?)
A legfőbb szempont a megbízhatóság és a csendesség lenne.
alaplap: Gigabyte 790A-UD3P
cpu: AMD Phenom II X2-555[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
hali
Egy i5-6600as procihoz(játékra) elég egy max 7-8ezer forintos procihűtőt belerakatni?
tervek szerint valamilyen silencio ház,16 giga ddr4es ram(2100mhz),gtx 1060 kártya,alaplap meg asrock fatality k4
[ Szerkesztve ]
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Drachande
tag
Sziasztok!
Egy kis segítésget kérnék proci hűtő vásárlással kapcsolatban.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - Lehetőleg minél olcsóbb legyen, de 10-15 ezer is van rá akár.
2.: Milyen házba kerül? - Noname HP, kukából kivett kb, ventilátor nincs benne, viszont sosincs rajt az oldala, tehát jól szellőzik.
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock H87M Pro4
4.: Processzor típusa? i5 4670 (a nem K-s, tehát nem húzom)
5.: Ramok típusa? Kingston HyperX Predator és Fury 1866Mhz, 4+4 Gb dualban. A procitól számított 2. és 4. slotban vannak, így vette be őket dualban. A közelebbi a Predator, a magasabb hűtőbordás.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nincs.Tom Clancy's The Division és BF1 alatt 80-85 fok közé is felmegy a proci hőmérséklete, ezért gondolkodom a váltáson. Most alap hűtővel megy, kb 75%-os fordulattal produkál ennyit játék alatt. 15 fokkal kevesebbre, kb max 70 fokra szerentném letornászni full loadon és minél olcsóbban szeretném ezt megoldani.
Milyen hűtőket tudnátok ajánlani, amit a későbbiekben is fel tudok használni majd, egy esetleges gépcsere után kb két-három év múlva? Legalábbis ami előreláthatólag jó lesz a következő szériák alaplapjába is.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalozhun100 #75386 üzenetére
(#75386) kalozhun100
Ahogy előttem írták, ahol a legolcsóbb.(#75387) cinemazealot
30mm a max., a Silvretta 45mm tehát nem fér be.Sok választásod nincs, marad a stock, vagy Cooltek ITX30, vagy ID-Cooling IS-20i.(#75390) megint én
Természetesen, nehogy eladd!Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
megint én
őstag
Sziasztok!
A topic címe, "Milyen CPU hűtőt vegyek?" én megfordítanám a kérdést.
Adott egy Noctua C12P SE14 hűtőm a a közeljövőben (1-2 hónap) lehet, hogy váltanék erősebb procira (jelenlegi i5 750), de a réginek az eladási árán nem sokat dob a borda. Ha valami mai intelre váltanék, megtartható a noctua?
A jelenlegi alaplap GA-P55A-UD3R (LGA1156).
Amire váltanék az meg valsz.: 1151Köszönöm a segítséget!
-
vyce21
tag
Sziasztok!
Nem rég megérkezett az FX 8350-hez a be quiet! Pure Rock hűtő!
Nos nagyon jó hűtő, nagyon halk, szinte teljesen hangtalan. Így nettezés közben, üres járatban 18-25C között van, 100% terhelés alatt sem nagyon megy 60 fölé!Ami viszont nagyon zavar benne, hogy AMD-re csak is vízszintesen lehet fel rakni!
Nem tudom, ki hogyan szereti. De szerintem függőlegesen a legjobb, úgy legalább nem szívja a VGA-ról a meleg levegőt. -
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #75386 üzenetére
Ahol a legolcsóbb!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Beférek vajon egy LC-Power LC-1520mi házba egy i3-6100-ra ültetett Alpenföhn Silvrettaval és egy 2,5"-es 120 GB-os SSD-vel? A lap egy ASRock H110m-ITX/ac, a RAM-ok pedig 2 db 4GB-os Kingston DDR4 2133MHZ HX421C14FBK2/8, a táp egy PicoPSU. Köszi szépen.
-
erik363
újonc
A gyári hűtő kevésnek bizonyul, a 70°C-ot eléri és néha afelé is képes néhány fokkal menni komolyabb terhelésnél, ez nyáron csak rosszabb lenne :/
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10k
2.: Milyen házba kerül? NZXT Phantom 240
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B150m Mortar
4.: Processzor típusa? i7-6700 (nonk)
5.: Ramok típusa? HyperX Fury (x2)
6.: Egyéb igények? Különösebb igény nincs, lehetőleg sötét (annyira nem számít); nem szükséges óriási hűtő sem, csak kellemes hőmérsékleten tartsa
Előre is köszönöm! -
jim bcs
nagyúr
válasz lionskull #75377 üzenetére
(#75377) lionskull
Maradhat rajta a CM, nincs itt gond.(#75380) erer1000
Nem válaszoltál az összefoglaló kérdéseire, így ajánlani majdnem lehetetlen. Ennyiért ez a hűtő drága, helyette inkább be quiet! Pure Rock ha befér: 155mm, olcsóbban Zalman CNPS10X Optima (152mm)[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
erer1000
őstag
FX 8350 hez ez elég lesz?
https://edigital.hu/univerzalis-intel-es-amd-processzorhoz/deepcool-gammaxx-s40-processzor-huto-p310234
ennél nem akarok többet költeni rá. nem fogok tuningolni, lényeg hogy ne legyen egy forma 1es autó hangja mint a gyárinak, hanem lehetőleg halk
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
lionskull
tag
Lőttem egy ilyen képet a cpu-ról, kissé aggaszt engem. néhány hétig kiszáradt pasztával ment, szerintem csúnyán melegszik. Maga a cpu egy A10-7700k.
Jelenleg egy CM gemin II M4 próbálja hűteni. Az a kérdésem milyen hűtőre cseréljem a mostanit? Láttam egy Alpenföhn Himalayát eladót, de egy Scythe Ninja 3 Rev. B is esélyes 10000 pénzért a Merlinhardvertől. Továbbá tervezem hogy vennék alá Coollaboratory Liquid Metal Padot mert nem igazán bízom a saját kezemben, per pillanat arctic mx-4 van alákenve. Szerintetek mi legyen? Próbálkozzak egy sima újrapasztázással?[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Jól fel ment a püré rock ára. Iponban 10k alatt volt most meg majdnem 12k
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #75374 üzenetére
Mehet ventivel leszabályozva, semmi hangja nem lesz.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz jim bcs #75373 üzenetére
Köszi, akkor be quiet! lesz.
És szerinted feldobjam venti nélkül, hogy ha oldalról meg a két 120mm-es venti fogja neki fújni a levegőt? Jó lesz az úgy szerinted?
Annyi hogy még tervezek hozzá venni egy be quiet! Pure Wings 2 80mm PWM ventit amit majd hátra teszek be hogy legyen ami ki is szívja a meleget.
Smoke some weed nigga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #75372 üzenetére
be quiet! Pure Rock Slim
Cryorig M9i
Scythe ByakkoBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Egy i5-4460-at terhelten is (játékra van használva) le tudna hűteni normálisan egy Be Quiet! Pure Rock Slim?
Mert egy olyan házat fogok venni (Cooltek G3) amiben maximum 135mm-es hűtő fér be. Pedig a mostani Alpenföhn Matterhorn Pure Edition-al meg vagyok elégedve de sajna nem férne be.
Vagy esetleg van valami más ajánlott ami befér de nem több 13k-nál?
Amúgy a hűtőt úgy tervezem betenni hogy venti nélkül mivel a ház oldala eléggé közel van a laphoz meg a CPU hűtőhöz és így két darab Alpenföhn Wing Boost Plus Pure 120-al lenne hűtve a passzív hűtőblokkot. Vagy jobb ötlet lenne attól azt a 92mm-es ventit bekötni rá?
Smoke some weed nigga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hauptmann #75363 üzenetére
(#75363) Hauptmann
Nagyon max. 1 fok különbség ha lesz, de ez is szélsőséges esetben.(#75364) (#75369) Sage83
Paff, mindhárom erős, amelyik jobban tetszik, egyikkel se lősz mellé. 165mm fér be a Carbide 200R-be ->
be quiet! Dark Rock 3 (160mm)
Thermalright Macho Rev.B (162mm)
Alpenföhn Brocken 2 (165mm)(#75368) nyozo
Összefoglaló -> Kompakt vízhűtés topik(#75370) Sezym00
Phanteks PH-TC12LS
Thermalright AXP-100 MuscleBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Sezym00
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérek tőletek CPU léghűtésre adjatok légyszíves tanácsot.
alaplap: Asus b150i pro gaming/aura (mini ITX)
CPU: Intel core I5 - 6600k
Ház : THERMALTAKE Core V1 ( max 140 mm magas lehet)
Memória : HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8
Keret összeg: 15000
Egyébb igény: csendes legyenVálaszokat előre köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
nyozo
aktív tag
Üdv! Tudnátok valami olyan komplett vízhűtőt ajánlani ami hűtés teljesítményben jobb egy Alpenföhn Brocken-nél és kb használtan 20-25k körül van?
Egy nagyon bölcs ember mondása! "A haverok olyanok mint a krumpli ha megeszed meghal"
-
jim bcs
nagyúr
(#75356) nyozo
Ha valami hiba van azt észre fogod venni szemre is, nem kell ilyen teszteket csinálni ha nincs semmi gond, felesleges.(#75357) bambano
Passz, pontos adat nincs róla, így le kellene mérni, hogy mekkora a borda azon felülete ahová a venti megy, onnan meglesz a mérete. Ha megvan a méret akkor meglesz a venti is.(#75359) Hauptmann
Topflow, vagy 1-2 kompakt torony mint pl. a Cryorig H7 / Cryorig H5 Universal, vagyis eltolt bordás torony. Tedd vákuumra a Pure Rock-ot azt kalap.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Na, beszoptam a Pure Rock-ot is, a processzorhoz legközelebb eső memóriafoglalatba nem tudom betenni a Corsair Dominator GT-t. Hacsak feljebb nem teszem a ventillátort, de akkor kb. 1/4 része a borda felett fogja elfújni a levegőt. Vagy túloldal és vákuum, de az nem tudom, mennyire hatékony.
Nem izgat végülis, úgyis 2x8 Gb-ra szeretnék váltani, de azért most már kíváncsi lennék, hogy milyen hűtő mellett lehet magas RAM-ot használni.
-
bambano
titán
meg tudnátok mondani, hogy
ezen mekkora a ventillátor és hogy tudok-e ilyet venni itthon?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Régi Ninja 3-nál van lehetőség, hogy 1151 vagy 2011-3 foglalatra rakjuk?
Mert látom, hogy az újabb Rev-B-nél már minden foglalat esetén fel lehet szerelni. De az enyémnél csak 775, 1156 és 1366 van írva. -
jim bcs
nagyúr
válasz sutyerák007 #75348 üzenetére
(#75348) sutyerák007
Nem sok, de lehetne alacsonyabb is, most ideiglenesen megfelel, később én tennék rá egy be quiet! Pure Rock-ot.(#75349) mobal
Sejtettem Amelyik fel van kenve az maradhat.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok!
Először is kérdeznék egyet, hátha elkerülhető a vásárlás. Adott a lent felvázolt config. Jelenleg egy Hyper TX3 van a gépben. 4460-as procit váltott az i7 és eddig észrevehetően alacsonyabbak voltak a hőmérsékletek. Most alap ~40C játék közben 70- 75C. Paszta friss és jól is van felrakva a hűtő. Mennyire számít ez soknak?
Amennyiben sok akkor :
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
10 körül
IN WIN 703 160mm a max
Asrock H97 PRO 4
4.: Processzor típusa?
i7 4790
5.: Ramok típusa?
2*4 GB hyperx
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Semmi extra igény nincs. -
jim bcs
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #75344 üzenetére
Lehet megvenni
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
jim bcs
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #75341 üzenetére
(#75341) TESCO-Zsömle
Kérdés min volt, hogyan tesztelték, lehet nem mérvadó, mainstream-en felesleges. Mainstream-re egy egytornyos doszt elég, Performance-ra (X99/X79) pedig egy jobb dupla tornyos az ajánlott amiből 25k körül is van bőven megfelelő, valamint Performance-ra is van olyan egytornyos ami elég még OC mellett is. Noctua és be quiet!, na ezzel a 2-vel kb. az egész piacot le lehet fedni minden területen(#75342) Hauptmann
A felét? Semmi gond, szedd le és tedd vissza a talpára, majd rögzítsd.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
jim bcs
nagyúr
(#75335) smc
Legyen inkább ID-Cooling IS-50.(#75336) TESCO-Zsömle
Inkább azt mondom, hogy a legjobb technika ami nem más mint a Vapor Chamber, így az erre épült hűtők:
- ID-Cooling Hunter VC-3D
- ID-Cooling Hunter VC-TWIN
- Cooler Master MasterAir Maker 8
, valamint az ezt megelőző technikai megoldások amelyek a Vapor Chamber alapjai, olyanok mint pl. a Cooler Master TPC 800.
Noctua NH-D15S versus NH-D15(#75337) Nerazim
Egy 120-as ventit rá tudsz tenni, a többi kérdés abba a topikba tartozik amit elég sűrűn látogatsz -> Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA(#75338) Hauptmann
Le ne töröld, a zalman rosszabb.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ide való-e a kérdésem. Ha nem akkor majd jól átirányítotok a megfelelő topikba. Van egy Gammaxx 300 hűtőm egy i5 3470 -en. Szeretném a házban a hűtőket lecserélni és azt ajánlották, hogy mivel csak egy 4 pines pwm aljzat van a lapomon ezért erre kössem a két ház hűtőt és a proci hűtőt is. Ezért most 3 egyforma hűtőt kellene vennem (Cooltek Silent 120 pwm). Tehát szeretném lecserélni a hűtőt a Gammaxx -on egy Cooltek Silent 120 pwm-re. Szerintetek ez lehetséges, mert ahogy nézegettem, úgy van kialakítva, hogy a felfogatáshoz a furat az kisebb mint maga a venti amit megkívánna. (ilyen tölcsérszerűen kisebbedik).Ma megnéztem nekem nem úgy tűnik mint amit le lehet cserélni, de lehet csak vmi átalakító vagy nem tudom mi kell hozzá vagy másmilyen felfogató, ha van ilyen.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Egy ideje nem követem az eseményeket, mi a most kapható abszolút legbrutálisabb hűtő?
Előre is köszönöm!
ps: Mi a különbség a D15 és a D15S között?
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
addikt
ID-COOLING SE-902X
Sziasztok,
Erről a hűtőről mi a véleményetek? 3500 ft lenne csupán és egy i5 3570-et kellene hűtenie. Azzal gondolom jobban elbír, mint a gyári intel hűtő.
Az nagyjából 60 fokon tartja most a procit, de egy kicsit hangos nekem, ezért cserélném le.
A ház egyébként nyitott legtöbbször.
A fontos az lenne, hogy idle minél csendesebb legyen. Azért is néztem ezt, mert ennek a minimum RPM 600, aminél elvileg 14 dbA van megadva. Ez halkabb mint az intel hűtő?[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
jim bcs
nagyúr
válasz Impair1980 #75331 üzenetére
Tényleg azt kívánom, hogy ne legyen baja, viszont a venti nem lesz örök életű az tuti. Abban reménykedj, hogy 6 év múlva is lesz minden hozzá.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Impair1980 #75329 üzenetére
A lényeg, hogy most örülsz és maradjon is így. Az ID-Cooling IS-50 is 100x jobb választás lett volna negyed annyiért de te tudod, ha elszáll a venti és kétségbe leszel esve az a saját bajod, kaptál 100x jobb ajánlatot.
-
Impair1980
aktív tag
válasz Impair1980 #75285 üzenetére
Sziasztok!
Megvettem a Zalman CNPS 9900 MAX-ot.
Régi CPU hűtőm egy Gammaxx 300-as volt. Normál 44-47 °C, 900 RPM, 100% CPU-val 60-61 °C, 1600 RPM
Az új Zalmannal Normál 31 °C, 1100 RPM, 100% CPU-val 41 °C, 1700 RPM.A különbség önmagáért beszél.
1
2[Nagy képek linkesítve.]
[ Módosította: jim bcs ]
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz kalozhun100 #75320 üzenetére
(#75320) kalozhun100
115x foglalatra doszt elég a Pure Rock, 115x foglalatra az NH-D14 és minden dupla tornyos felesleges.(#75321) (#75322) Hauptmann
be quiet! Pure Rock
, az Alpenföhn Himalaya elfér, de mivel az összefoglaló kérdéseire nem válaszoltál így nem tudom milyen házba menne, ezáltal nem tudom, hogy befér-e a 164mm-es magasságával.
B.-verzió: hátra teszed a ventit vákuumra a Mugenen.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Alpenföhn Himalaya elférne?
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Akadt egy kis próblémám. Van egy Scythe Mugen 3 Rev. B tipusú hűtőm. Ezt szerettem volna feltenni egy Asus P8Z77-V Deluxe - i7 3770K összeállításra. Viszont a RAM-ok (Corsair Dominator GT) magasak, így ez nem megoldható. Milyen hűtőt vegyek? Vagy inkább keressek alacsony profilú RAM-ot?
-
jim bcs
nagyúr
(#75316) mobal
Akkor másodjára is piros pont nekik, neked pedig köszi az infót(#75317) meganers
Leírtam, hogy a gyári hűtőtől jobb, de nemsokkal. A kérdések egyértelműen arra mentek volna, hogy vegyél egy normális hűtőt, a nevezettet csak abban az esetben ha nem fér be nagyobb.(#75318) kalozhun100
Mindkettő más-más konfighoz ajánlott, mainstream-re doszt elég a Pure Rock, mainstream-re az NH-D14 és minden dupla tornyos felesleges.[ Szerkesztve ]
-
meganers
csendes tag
válasz jim bcs #75311 üzenetére
Köszi! Az összefoglalót olvastam, azonban nem ajánlásra lett volna szükségem, hanem olyasvalakinek a tapasztalatára, aki használt ilyen hűtőt: milyen processzoron, milyen házszellőzés mellett milyen hőmérsékleteket kapott. A nagy sietség azért van, mert most már kb. perceken belül el kell döntenem, megveszem-e, vagy sem.
-
MODERÁTOR
Egy kis update a be quiet! supportal kapcsolatban. Múlt héten érdeklődtem náluk egy második szet lefogatóra, ami ma a postaládámban volt. Kevesebb mint 7 nap alatt megküldték Németországból.
Azt, hiszem a hozzáállásuk mindent elmond - maximálisan korrektek. Pozitív.
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
jim bcs
nagyúr
válasz Tappancs2001 #75314 üzenetére
be quiet! Pure Rock
és elvileg simán be kell férjen a 155mm-es magasságával.[ Szerkesztve ]
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok!
Core i5 6500 processzorhoz keresek hűtőt 10000 Ft-ig.
Az alaplap típusa: Gigabyte Ga-H170 D3HP,
A memória típusa: Kingston 8 Gb DDR4 2133 Mhz Hyperx Fury Black Kit (2x4 GB)
A ház típusa: Coolermaster Centurion 5 II
Előre is köszönöm a segítséget. -
default.
őstag
Sziasztok!
Milyen CPU hűtőpasztát érdemes venni?
Intel Xeon E3-1220 -hoz kéne, nem hiszem, hogy bármi extrára lenne szükség.
Olcsóbbak közül valami ajánlat?Köszi szépen!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Webhun #75303 üzenetére
(#75303) Webhun
Szívesen.(#75304) Drumbase
ID-Cooling SE-214X
ID-Cooling SE-204K(#75306) Tomi0703
Mindkettő jó, eget rengető különbségek nem lesznek.(#75307) (#75309) kalozhun100
be quiet! Pure Rock
Thermalright Macho 120 SBM
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red(#75308) meganers
A gyári hűtőtől jobb, egyebekben ->
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#75310) gabesszor1
Nem olyan rosszak azok az értékek, ha rendesen ráraktad akkor nincs min aggódni.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
gabesszor1
tag
Sziasztok, vettem egy gammaxx 300 procihűtőt, mint már korábban említettem, és a "gondom" az vele, hogy nem sokkal hűt többet mint a gyári hűtőm. I5 3340 procim van, ha jól emlékszem. Terhelés alatt 56 fokig is felmegy, idle-ben pedig 45-50 fokos. Régen 60körülig ment fel. Jó ez így, vagy valami nem kóser?
Köszi!
Üdv, Gábor
-
kalozhun100
őstag
-
meganers
csendes tag
Szervusztok! Miután a Xeon topicot kissé már offoltam a hűtés dilemmámmal, ezt a kérdést már itt teszem fel. Tehát:
ezzel a hűtővel van valakinek tapasztalata? Xeon L5420 (50W) szerintetek jól érezné magát alatta? Tudom, hogy akad jobb választás (pl. Gabriel), de most erről érdekelne a véleményetek. Köszönöm![ Módosította: jim bcs ]
-
kalozhun100
őstag
hello vettem egy Zotac gtx 1080 amp extremet. A profilomon lévő konfigba menne bele, de sajnos mivel matxes lapom van, így a Noctua NH-D14es procihűtő mellé nem fér be, egy slottal lejjebb meg azért nem jó, mert a bekapcsgomb meg a resetgomb kábeleibe beleér. Szóval i5 4670k-ra milyen procihűtőt ajánlanátok? 20kig bezárólag.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
őstag
válasz jim bcs #75301 üzenetére
Értem, akkor a vásárlás előtt visszajövök. A fogyasztás lehet a perdöntő és hogyan reagál a húzásra. Pár év múlva mindenképp húzva lesz a CPU mert most is nyertem egy évet csak azzal hogy év elején igazítottam egy kicsit rajta a 980Ti-hez
Azaz a következő CPU mellett kezdetben még 980Ti aztán később 1080/2080/3080Ti ha nVIDIA lesz a továbbiakban és igen valószínű hogy 2080Ti felett már húzni kellesz.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Apollo_21 #75295 üzenetére
(#75295) Apollo_21
Megeshet. Viszont ne tesztprogramokat nézz, hanem mindennapi használatot mert nem teszt progikra vetted 0-24-be, tehát ha úgy vesszük a teszt progik nem mérvadóak.(#75296) netseft
Igen annak. A jelöltekből az ID-Cooling IS-40V3, az IS-50 jóval erősebb.(#75297) Marcsello
Rossz topikban vagy! Összefoglaló -> Kompakt vízhűtés(#75298) nioskbn
Az összefoglaló kérdéseinek csak kb. a felét hagytad ki, legyen be quiet! Pure Rock ha befér a leendő házba -> 155mm, pasztát mellékelnek. A többi kérdés nem ide tartozik.(#75299) makoj20
Ebből nem derül ki mekkora hűtő fér be, legyen be quiet! Pure Rock ha befér a házba -> 155mm(#75300) SchumiBácsi
Ha maradsz a Mainstream vonalon akkor az összes dupla tornyos felesleges, azaz a mostani be quiet! Dark Rock Advanced C1 bőven megfelel. Ha átmész X99-re az meg más történet, így azt mondom, hogy gyere vissza akkor ha minden része egybe van a leendő konfignak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok