- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodyEddie
őstag
válasz
TazLeacher #4898 üzenetére
"hány fokon üzemel bármilyen Core 2 processzorON?"
Olvasni is kell néha
Jó lenne ha valaki tudna mondani egy C2D-n mért hőmérsékletet ezzel a Zalmannal, onnantól nagyjából tudok következtetni a teljesítményére, de csak sokéves P4-eken mért teljesítményt találtam, amivel nem sokra megyek.
-
Chalez
őstag
Hali!
Q6600 hűtéséhez tervezek venni egy ventit, aminek a tuningnál is elkél a segítsége.
Az alaplapom Gigabyte DQ6 rev 1.0 azokkal a nagy heatpipeos bordákkal.
A kérdésem az, hogy milyen procihűtőt ajánlanátok, és esetleg a Xigmatek Red Scorpion-ja felmenne-e rá. Esetleg egy linket valaki, ahol ezzel még foglalkoznak? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
BloodyEddie #4897 üzenetére
Mi az, hogy "hány fokon üzemel bármilyen Core 2 processzor?"
Ez kb. olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy tudja valaki, hogy mennyit fogyaszt bármelyik autó?
-
BloodyEddie
őstag
Sürgős segítség kéne!!
Adott egy Zalman CNPS-7000-Cu 775-ös lefogatókerettel, tudja valaki hogy hány fokon üzemel BÁRMILYEN Core2Duo processzoron? Holnap veszem a gépem, és reggel még lesz időm másik cpu hűtőt rendelni, ha ez kevés lenne (használtan vettem, már itt van kéznél csak kételkedem a teljesítményében). Gúgli nem segített, nem találtam olyan tesztet amiben C2D-n üzemel.
-
-
mgoogyi
senior tag
Nekem régebben volt Titan hűtőm, azóta kerülöm őket.
A problémád fő oka valszeg a hűtőpaszta. Szerintem nem volt rendesen letisztítva, ill. újrapasztázva. + a Titan hűtő helyett próbálj használtan beszerezni egy 478-as foglalatra jó Zalmant. Például:
[apróhirdetés]
vagy ez, de nem tom, hogy univerzális e:
[link] -
Erebosz
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Most készülök összeállítani egy konfigurációt, régóta nem volt már asztali konfigom, laptopot használtam.A gépígy nézne ki:
Asus Maximus Extreme alaplap
Intel Core 2 Quad Pro Q6600 proci
OCZ 2GB DDR3 PC3-10666C7 1333MHz Intel Extreme XMP ram
Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB GDDR5 videókártya
vagy egy
Sapphire ATI Radeon HD 4850 512MB GDDR3 kártya
Seagate Barracuda 7200.11 320GB SATA-II 16MB vinyó
Samsung SH-S223Q/RSMN 22x DVD±RW SATA Dual Layer Lightscribe ReWriter író
Asus Silent Square Evo CPU Cooler procihűtő
NZXT Hush Classic Series Silent Midi-Tower Case ház
Corsair TX 650W ATX2.2 vagy Corsair TX 750W ATX2.2Az egyik kérdés az lenne hogy ezzel a léghűtéssel kb mennyire lehetne húzni a procit?
3GHz? 3,2GHz? 3,6GHz?A másik, hogy ha húzom akkor, hogy melegszik jobban ha a szorzót emelem vagy ha az fsb-t? Tehát melyiktől lesz kevésbé forró a 6x500fsb-től vagy a 8x375fsb-től?
-
@tco@
aktív tag
válasz
lbalog01 #4887 üzenetére
Sziasztok! Több éves problémára keresek megoldást, a processzorom alaplap és hűtő csere után most 65 fokos, és csak netezek. Eddig ilyenkor nagyjából 45 fokos volt,szervíz óta lett ilyen rossz, de már régóta probléma ez. Ha itthon 32 foknál melegebb van, akkor játék már esélytelen. Jelenleg 28 fok van, és így ilyen meleg.
A gép így fest: Intel Pentium 3,06 ghz hyper threading processzor (hyper threading kikapcsolva biosban, de nem segítet), 1256 MB DDR1 ram (256+1024 MB), ati radeon 9550 vga 256 MB, Samsung sp0842n winchester 80 g, Asrock p4i65g alaplap. tudom a deszka nem nagy szám, előtt abit sg 72 volt, és akkor kb. 15 fokkal volt hűvösebb, de július környékén semmi játék. Próbáltam sok programot hőmérséklet kijelzésre (motherboard monitor,5 PC alert 4, hardver sensors monitor, everest ultimate edetion, speedfan stb...) de egyik se tűnt túl megbízhatónak. Most PC alert 4 és speedfan fut, kettő között van kb. 4 fok különbség. Az alaplap 42-44 fok körüli, és csak netezés közben ahogy már írtam. Először volt a gyári Intel hűtő, de a gyengesége, és zajártalom miatt cseréve lett egy super silent 4 (2500 Ft) ultra-ra, és így volt 50 fok körüli és halk. Most egy állítható, titan cpu cooler van bent (3800 Ft) és nem jó...pedig fordulatszám maxon van (4000). Már nem tudok mit csinálni, a gép tetőtérben van, 3 réteg szigetelés, egész nap 25 fok felett, nem ritkán 35 körül. Ha bármi tippetek van egy jó hőmérséklet kijelző programra, vagy egy hűtőre, ami végleg rendet tesz nála, osszátok meg velem, köszönöm!
És elnézést hogy rosszra írtam, csak véletlenül válasz gombra futott a kezem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
lbalog01 #4887 üzenetére
Valahogy én is így jártam, pont ezért néztem be ide.
Xigmatek S1283-al alapon 48-50 fok. Manuálisan 100-ra állítottam a ventit, de semmi hangja, nem hallom, hogy felpörgött volna, és tök mind1, hogy 30%-on, vagy 100%-on pörög, ugyan annyia a hőfok.
Szintén nforce-os lap...
Szüval én is várnék ugyan erre a kérdésre választ...
-
lbalog01
tag
sziasztok!
volna itt egy kis problémám: q6600+Hyper 212 alapon idle hőfok 38C, 100% terhelésen 52-54-es maghő, felhúzva 3,1Ghz-re 1,48-as feszen /680i-s chipset, szóval kell neki a biztatás/ pedig iddle 50C 100%-on 82C........... ez normális
nekem kicsit gázosnak néz ki
bootoláskor még nyafog a lap a procihűtő alacsony fordulatszámára is: biosban pedig 100%-ra vettem hőfokfüggetlenül/legalábbis azt hiszem/
még nem volt időm próbálgatni, de gondolom majd direktre kötöm egy molex csatira ott tuti fullon fog pörögni
szóval a kérdés lényege: elképzelhető, hogy az alaplapi csati nem pörgeti fel a vencsit és ezért ilyen meleg a cucc
ja igen, a ház egy CM 690 az alap 3 vencsivel, tehát viszonylag szellős...
köszi a válaszokat! -
csimav
őstag
Hy! Meik jobb a Hyper 212 vagy a Vendetta? 212 vel mennyire lehet felhuzni az E8400 at?? És a vendettával?
-
csimav
őstag
Hy!
LGA775 ös C2D E8400 ra tudtok vmi jó coolert max 6000-6500 Ft ért?? És írja le hogy mennyire lehet 3.0 rol felhúzni vele a procit,ugy hogy normális maradjon a hőmérséklete. -
SpZ
senior tag
Gigabyte P35 DS3
E7200 ~ 2.55ghz
cél 3.2 - 3.6 ghz elérése
tipp: CM Hyper tx2
érdekelne hogy a 3.6 is elérhető -e vele? ill mi a vélemény a hűtőről? -
Gorneck
legenda
Ez alapján Xigma...de csekkold a gyári ventik specét...elég csalóka tud lenni az eredmény...full ford miatt...
-
gYaLo
őstag
Van valakinek Asus P5K Premium lapja GeminII-vel ?
-
mgoogyi
senior tag
A ph-s teszt nem nézte meg, h maxon mit tudnak a hűtők, így eltakarták azt a tényt, hogy a GeminII nem sokat profitál a nagy légszállításból, alacsony és közepes légszállítás mellett viszont nagyon frankó.
+ a GeminII nem megy rá akármelyik alaplapra, én az enyémet úgy vettem, hogy az első tulajnak milliméterek hiányoztak ahhoz, hogy elférjen az alaplap hűtésétől. -
diegho
nagyúr
nem lesz hyper212 raktáron úgy néz ki, szóval kéne helyette más. ninja revb 9k-ért esetleg? vagy ocz vendetta 6.5k-ért?
-
zsolt1129
addikt
Szerintetek egy Cm Gemin alkalmas egy Quad tuninghoz.??Természetesen két 12cm-es ventivel.
-
Az ultra elég gyenge, a 120 extreme, hr-01 ami jó...
A Xigmatek elég jó, inkább nagyon jó, közvetelen kapcsolat a heatpipe és proci közt...
Hyper 212 olcsóbban is megkapható...és elég jó teljesítménye van és halk, csak teljes fordulaton pár ember rezgésről számolt be, biztos valami rezonancia...gxcman:
A mai procikat simán elviszi, főleg a csökkentet TDP-ésekre tuningra is nagyon jó... -
diegho
nagyúr
elhatároztam, hogy lecserélem az asus v60-at valami olyan cuccra ami kb hasonló hűtési teljesítményt nyújt de szabadon cserélhetek rajta ventit. Ezekre gondoltam:
- TR Ultra 90 + 9centis halk venti leszabályozva ez kb 6k lenne.
- Hyper 212 + 12centis halk venti leszabályozva ez kb 8.5k lenne
- Xigmatek 964 +9centis halk venti leszabályozva ez kb 8k lennemelyiket válasszam?
-
gxcman
tag
Sajnos felszabadult 1 procihűtő (alaplap KO), típusa: Thermalright XP-120, + Noiseblocker Ultra Silent Fan Sx2 Pro ventillátorral.
Tervezek év végere összerakni 1 új gépet, vagy amikor a: Core 2 Quad 3GHz emberi árban (50-80k)lessz.
Tuning nélkül elég lessz a hűtés, vagy sokkal izmosabb hűtőben gondolkozzak? -
diegho
nagyúr
na alpine7 elég vicces. levettem asus v60-at ami 30 perc prime után 57 fokon tartotta a procimat, alpine7 meg kapásból felugrott 70-re
közben megoldottam a giga ds3 pwm szabályzását, most hűtőcsere aztán megyek giga topicba mesélni.
-
casillas
csendes tag
köszi mindkettőtöknek
-
casillas
csendes tag
Sziasztok
AM2-es X2 4600+ procimra szeretnék hűtőt venni (ugyanaz a gyári van rajta, mint amit a régi 3000+-on is láttam, úgyhogy nem csoda hogy kevés...), mit ajánlanátok 4-5 ezer forintos árkategóriában?
Az alaplapom MSI K9NU Neo, ha esetleg szükséges. -
diegho
nagyúr
alpine7 a gyári hűtőhöz viszonyítva milyen?
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. E8400-as alá milyen hűtőt ajánlatok? A cél hogy stabil legyen és kb olyan 4ghz körüli értékre pályázok. Én a xigmatek s963-at nézek csak az a baj, hogy az nincsen az iponon, és kicsit nehéz szerezni. Van hasonló árban másik ilyen jó hűtő vagy maradjak ennél??
-
gYaLo
őstag
Mondjuk ebben a tesztben eléggé jól szerepel a cuccos
[link]
A házam oldala le lesz szedve., Azért néztem ezt,mert akkor a ramoknak sem kell hűtés (Crucial Ballastix Tracerek bordái felforrnak)
Meg,mellesleg nem is dobják olyan drágán!? -
gYaLo
őstag
Szerintetek milyet vegyek?
Én a Cooler Master Gemin II-be vagyo kszerelmes.
Majd egy E8400-fölé kellene,és olyan 4500MHZ a cél -
lala42
őstag
Szia!
Nekem 1. Noctua NH-C12P van és egyáltalán nem probléma, hogy lefelé vezeti a légáramlatot, mivel így az alaplapot is hűti, sőt a RAM-ok ra is jut a hidegből.
Igaz van 1 hátsófali kihúzó Nocuta ventim is szintén 12 cm.-es. Igy a proci kb 5-6 órás COD4 után is csak 32-36 fok között van. De linkeltem be a léghűtés halkan topicka is képet. -
zsoleer
senior tag
e8400-8500 illetve q6600-ra milyen proci hütöt javasoltok? kis tuning lesz
-
toto76
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a gyári ventilátoromat. 2 típust választottam (hosszú hosszú fórum olvasgatás után
), de nem tudom melyiket
1. Noctua NH-C12P
2. Noctua NH-U12PC12P-nél mennyire gáz, hogy merőleges légáramlást csinál?, U12P elrendezése jobban tetszik, mert kifújja meleg levegőt (szvsz)
Ja a proci X2 6400+. Nem szeretném tuningolni, csak szeretném halkabbá tenni (nem akarok vízhűtést)
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Adott egy Abit Is7-e2 alaplap gyári hűtővel
Ezt gondoltam lecserélni egy Zalman S7000B-AlCu hűtőre, de a támogatott alaplapok között nem látom.. Ennyire eltérne?Ha igen, akkor milyen más hűtőt tudnék hozzá venni?
Köszönettel
amargo -
JColee
őstag
hali venni fogok egy e8400at és mivel annak a gyári hűtője elég gyenge vennék rá egy másik hűtőt is (szeretném egy kicsit megtámogatni kb 400 fsbre)
milyen hűtőt érdemes venni ha az alaplapra merőlegesen szeretném a levegőt "áramoltatni"
(de hülyén írtam le) mert a ház falában lesz egy 25ös légkavaró? -
Roxy
tag
Hali!
Proci hutot keszulok venni. Olyan hutot kersek ami megtud birkozni akar egy tuningolt quaddal
2 jeloltem van eddig: THERMALTAKE CL-P0310 Big Typhoon 120 VX
Cooler Master Hyper 212
vagy van e esetleg vmi mas ami franko? -
jasszer
őstag
Sziasztok!
Egy Core 2 Quad Q6600-ra szeretnék gyak. hangtalan hűtést varázsolni (alapon lesz, húzni nem akarom), a CoolerMaster Gemin II-n kívül még mi jöhetne szóba? (folyadékhűtés kizárva)
-
hegege27
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy:
Gigabyte MA78GM-S2H alaplapom
AMD Athlon 64 X2 5000+ Black EditionMilyen hűtőt javasoltok rá?
Mellette van egy Sapphire HD3870 512MB DDR4, 2 Gb 800MHz ram
-
luw2win
őstag
Szerintetek ez mit tud?
[link]
Lehet vmi magyarázata h jobban fog teljesiteni mint egy jó léghűtés? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
zsoleer #4811 üzenetére
Nagyon sok mindenre nem...
Érdemes kapásból lecserélni, sőt érdemesbb tálás/tray/oem kiadást venni, ha olcsóbb, ahoz rögtön nincs hűtő, meg lehet vele spórolni egy pár ezrest.
Kis tuning? Elvileg elég egy HyperTX vagy egy Freezer7.
De ha a jövőre is gondolsz, akkor érdemesebb egy szinttel feljebb lépni és Hyper 212-t venni, vagy ha nem "fáj" annyira akkor egy Xigmatek S1283-at. Attól nem lesz baja a procinak, ha hűvösebb, és egy Xigmatek-el nem lesz ilyen problémád...jobb tutira menni, mint utána fogni a fejed.
Mod.: Xigmatek-et kapsz itt a PH-n már 9K-ért. (Most rendeltem
)
-
zsoleer
senior tag
hello
lenne 1 olyan kérdésem hogy mire elég az e8400 gyári hütöje ? érdemes kapásból lecserélni?
ha igen mire? kis tuningot szeretnék -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #4809 üzenetére
Utána olvastam külföldi forumokon és úgy látszik, hogy egyik olyan hűtő sem kompatibilis a lappal, aminek ilyen kis fém karral kell rögzíteni a ventijét (a 12-esek), tehát 790i felé ugrott a TR-120. Ennyi. Marad a Xigmatek S1283.
-
sgergi
veterán
válasz
TazLeacher #4804 üzenetére
Elvileg rá, több külföldi fórumozó is használ ilyen összeállítást, illetve van pár ilyen összeállítású teszt is, és ráment a hűtő.
-
TazLeacher
nagyúr
Használ valaki Thermalright Ultra-120 eXtreme-et XFX 790i-el? Most készülök ilyen párost venni, és eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem fog elférni a CPU hűtő az alaplap hűtésétől. Várnék sürgős segítséget!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
LordDarkness #4793 üzenetére
20DBA az nem olyan hangos max nem tudom vegyél Xigmatek S1283-ast nekem is az van tunningab a a legjobb...
-
No-kia
addikt
a hyper tx2-n gyárilag van hűtő paszta?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
LordDarkness #4800 üzenetére
Ezért mondtam, hogyha fontos a hlak üzemmód, akkor keresni kell rá ultra halk ventit (erre mondtam a Noctuát) és így a csend nem megy a hőmérséklet rovására!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!