- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
az aruba cloudba 900 ft/hó ért feltettem egy centos 7-est csak próbaként (mert 3e forint kreditet azonnal van, azaz 3 hónapig próbálgathatom), ide is felhúzhatnék egy openvpn szervert, de pont innen jött az ötlet, hogy a mikrotiket pár mp alatt teljesen átkonfigurálom, stb, azért ez sokkal nehézkesebb bármelyik distron. (még az általam kedvelt centos-en is)
Kb ez az az ár, amit megért volna nekem egy mikrotik is, de úgy látom ezért nincs még ilyen. 5 dollárét már van, amin állítólag működik, illetve biztos azure-on menne, hiszen fentebb volt róla szó (itt én bénázok), de ennyiért tényleg kapok itthonra is fix ip-t, illetve kicsit többért egy telekom optikás független netet..
ƬΛЯΛ : de mi a kérdés? Lte-t felkonfigolod, hogy menjen a net, ez az LTE fülön tudod beállítani, pin kód, meg apn, ilyesmi., ha megy, akkor passtrhough bekapcsol, innen már csak winbox mac-en éred el a routert. Ezt bedugod a másik router egyes portjába és ott kapsz ip címet dhcp-vel.
Ha csak ez az egy wan kapcsolat van, akkor jó, a dhcp -nél use default route és kész.Ha viszont ez csak backup route, vagy egyéb több wan-os trükk, akkor kell egy script, amivel a gateway címeit frissítgeted.
Semmi bonyolult nincs benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2902, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest