- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Alteran-IT #9241 üzenetére
EdgeRouter vonalon nekem a tűzfal az ami nagyon bejött, az IPv6 klienseket simán tudom úgy védeni, hogy dinamikus prefix mellett csak a szerver fogadhat kívülről új kapcsolatokat, minden másnak csak related és established jöhet be. A Miki-n valahogy nem jutottam zöld ágra normálisan a tűzfallal. Ráadásul itt az ER-X-en a port forwardnak is van saját menüje, nem kell tákolni, hogy legyen hairpin NAT.
IPv6-nál NAT valóban nincs, de routingolni kell a forgalmat.
Látom közben szép kis vitát indított (a szó pozitív értelmében) ez a téma.
A korábban írt hardveres gyorsítás miatt nem cserélném az ER-X-et, számomra jobban bevált azonos áron mint a hAP ac^2, igaz, AP kell mellé (egy régi TP-LINK Openwrt-tel).
Viszont az is igaz, hogy komolyabb routingra én sem gondolkodnék Ubiban. A frissítés menete sokkal kényelmetlenebb, és sokszor konfigurálás közben ha valami kehe van azt is úgy kell kihúzogatni belőle harapófogóval, a Miki nekem valahogy érzésre jobban ott van a toppon szoftver ügyileg mindenképp. Illetve a MAC alapú elérés is tetszik, az Edgerouter-nél (számomra hihetetlen módon) ez a lehetőség nem adott, talán serial console-lal kell tákolni ha kizárom magam, vagy reset.
Szóval tényleg mindkét vonalnak megvan a maga ereje és gyengéje, de azzal tényleg nem tudok vitatkozni, hogy routingra a MikroTik a jobb, AP-nak meg az Ubi, de ez a magasabb árszegmens, az ac2-t szerintem veri az ER-X.
Szerk: Még valami
ER-X-hez nincs normális Wiki mint a MikroTik-hez. A különféle feladatok elvégzése jól le van dokumentálva, de nagyon sok dolgot úgy kell kisakkozni, hogy a CLI-en két tabot nyomok, és ott a parancskiegészítés után ad róla némi súgót. Na ez sokkal jobb a MikroTik-nél, igaz ott a két tab nem ad egyéb segítséget, de a Wiki sokkal összeszedettebb, ez az Ubiquiti féle leírás viccnek is rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest