- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
A megoldás 10G-re...
Ma megjött a második Mellanox.
Hiba ugyanaz, Mellanox + Mikrotik = nincs link.
Most viszont kipróbáltam a Mellanox + HP direktbe kötve két gép, ami szépen linkelt. Tehát nem a kártyában van hiba.
Mikrotikban kikapcsolva minden védelmet (loop, bpdu, stb.), már jobban látszódott, hogy valamit nem szeretnek egymáson: interface flap --> Layer 2 gond.
Hogy pontosan mit nem szeretett a Mikrotik azt nem tudom, de a megoldást a "Priority and VLAN" opció "Priority only"-ra (=QoS van, VLAN címke nincs) vagy "Priority and VLAN disabled"-re állítása jelentette a Mellanox hálókártyán.
A fenti beállítás mellett a VLAN ID 0 kell maradjon a Mellanox beállításai közt.Nem igazán értem miért számít a VLAN ID, ha eleve ki van kapcsolva egy másik kapcsoló eredményeként, de hát ez van.
Mind az intel, mind a HP driverben mindkettő alapból engedélyezett (Priority and VLAN, VLAN ID 0), és nem okoz kommunikációs problémát. Simán feljön a link, működik minden. Szóval nem teljesen értem, de legalább meg van oldva a probléma.
Egyébként most éppen stabil a router, már legalább egy hete, hogy nem fagyott le és nem volt crash sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Wuthering Waves
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- Anker 737 powerbank - PowerCore 24K - 24000 mAh 140W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest