Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4008) traders


traders
tag

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni hogy vagy két eltérő lakásban lévő hálózat, mindkettő mikrotik routerrel van felszerelve ugyanazzal a beállításokkal (a két rendszer egymás "klónjai") rádugva mediaserverrel és abban szeretnék segítséget kérni hogy laptopról a másik hálózatra szeretnék VPN-nel kapcsolódni.

A probléma az hogy sikerül a VPN kapcsolat csak éppen mivel ugyanaz a subnet (192.168.0.1) ezért ha szeretnék "A" pontból a "B" ponti mediaszerverre kapcsolódni (amiknek mivel "klónok" ugyanaz az IP-jük, 192.168.0.2) mindig az aktuális hely szerverére kapcsolódik teljesen érthető módon.

Próbáltam valami szabályt létrehozni a routolásra de nem igazán sikerül. Természetesen ha megváltoztatom a subnetet vagy akár az egyik mediaserver IP-jét bármelyik hálózaton akkor tökéletesen működik, de pont ezért szeretném megtartani ezeket a beállításokat hogy egyforma legyen a két helyen.

Előre is köszönöm a segítséget!

Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.