- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül használt eladó router?
Egy hEX-et szeretnék lecserélni egy erősebb típusra WireGuard VPN terhelés miatti célból.
2-3 másik sima hEX router csatlakozna S2S módban erre a "központi" routerre, valamint lennének mobil és laptop kliensek is, de ezek általában nem egy időben lógnak rajta. Meg persze az én otthoni hálózatom központi eleme lenne. (Havi ~2TB adatforgalom).A S2S kapcsolatokon többnyire VoWiFi, Netflix, M4 Sport, Management forgalom menne (ami külföldről nem érhető el magyarul), ezek szintén csak időszakos forgalmak (a 2 másik hEX más országokban van, de a családban).
Esetleg arra is várok tippet, hogy a S2S forgalom az IPSec vagy WG legyen? Melyik terheli kevésbé a routert? Lehet jobb lenne az IPSec a hw gyorsítás miatt?
Konkrét típusok:
Kérdés: WG teljesítmény szempontjából az jó-e, ha a hivatalos weboldalon az IPSec teszt adatokat hasonlítom össze a különböző típusok között? Nyilván nem ugyanaz a kettő, de ha csak az összehasonlítási alapnak nézzük, akkor lehet reális, nem?Ezt úgy csináltam, hogy kerestem a táblázatban egy olyan értéket, amit most jelenleg WG-al tud a jelenlegi hEX-em. Ez az érték ami a legjobban tükrözi az ~117.6 Mbit/s ami a hEX-nek a 256 tunnels AES-256-CBC + SHA256 IPSec teszt sorában található.
Megosztom ezt is, hogy érthetőbb legyen és hátha másnak is hasznos.Tehát ezt az értéket hasonlítottam össze típusonként, így:
hEX RB750Gr3 (jelenlegi és "kliensek") - 117.6 Mbit/s
hEX Refresh E50UG - 189.3 Mbit/s kb 24 ezer Ft
hAP ac² RBD52G-5HacD2HnD-TC - 385.3 Mbit/s kb 30 ezer Ft
hAP ax² C52iG-5HaxD2HaxD-TC - 553.3 Mbit/s kb 38 ezer Ft
RB4011iGS+RM - 1283.5 Mbit/s kb 80 ezer Ft
RB5009UG+S+IN - 1409 Mbit/s kb 83 ezer FtReális lehet az összehasonlítás?
Esetleg van valakinek használt eladó a felsorolt típusok valamelyikéből, vagy akár más szóba jöhető típusból?
Nyilván én egyértelműen rávágnám, hogy RB5009. De nem szeretnék annyit költeni rá, maximum akkor, ha találok jobb árban használtan valamilyet. Meg egyébként mivel a túloldalakon csak hEX-ek lennének, ezért nem is biztos hogy indokolt az 5009-es. Főleg, hogy a nemzetközi kapcsolatok se feltétlen tudják kihasználni a gigabitet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 5G (128GB) 1 ÉV Garancia!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Kolink riser 30cm gen5.0 vadiúj kábelek bolti ár feléért
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest