Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15024) Alteran-IT válasza Zwodkassy (#15022) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A Mikrotik tud VLAN-t kezelni, csak szerintem akik ezt kitalálták, azok nem tudják hogy mit akarnak, vagy csak én nem értem még mindig, de akkor lebontom magyarul, hogy mi van:

Szóval van A épület, ahonnan jön egy kábel 10-es VLAN-on és ott mondjuk 192.168.0.0/24 hálózat van, aztán van B épület, ahonnan szintén jön egy kábel, de már 20-as VLAN-on és a hálózat ugyan úgy 192.168.0.0/24, mert ugye azt írtad, egy "subnet"-en van mindenki, csak külön külön épületekben, na már most akkor ennek így mi értelme van? Az a két épület kommunikál egymással, mert ha igen, akkor hozzátok a 3. épületbe miért megy ugyan az a hálózat két különböző VLAN-on?
Tehát vagy ilyen hülyén van megoldva (mert ez tényleg az, de ezek szerint akkor valószínűleg két internet előfizetés is van, már ha a két épület ugyan azon a hálózaton nem kommunikál egymással, bár egyébként miért érkezne hozzátok két külön VLAN-on ugyan az a hálózat), vagy még én nem értem mindig.
Először ezt kellene pontosan tisztázni, aztán tudnék megoldásokat javasolni, mert egyébként ha ugyan azt a két hálózatot összehozod egybe a ti 3. hálózatotokon, akkor ott lesznek majd IP ütközések meg egyebek, már ha jól értelmeztem a jelenlegi állapotot, meg hogy hogy akarod megvalósítani, bár megmondom őszintén, számomra ez így nem túl érthető, mert vagy rosszul mondod el, vagy tényleg ilyen hülyén van megoldva, viszont akkor talán mást kellene kitalálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.