Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• totoka2

tag

Sziasztok!

Új vagyok Mikrotik témában és lenne néhány konfig kérdésem. Eddig csak egyszerűbb Routerekkel hozott össze a sors (többnyire TP-link) de most vettem egy cAP ac AP-t, és nem boldogulok a konfigurálással.
    Az egyik kérdésem, hogy a régi mini TP-link AP-nél nem kellett, hogy az AP-n bekapcsoljam a DHCP-t ... anélkül is ment a net rajta keresztül. AP- módban felcsatlakozott rá az eszköz, és gondolom a Telekom-os SagemCom router adta az IP-t. Ha a Mikrotik-ben kikapcsolom a DHCP-t, akkor nincs internet a rá csatlakozott eszközzel (nem kap IP-t). ez hogy van? ... mindenképpen be kell kapcsolni a DHCP-t?
    QuickSet-ben "HomeAP Dual"-ba állítottam, és gateway+DNSnek megadtam a Telekom-os Router IP-jét. mit hibáztam el ?

A másik kérdésem, hogy a wifi-t hogyan tudom időzítetten ki, és bekapcsolni? Éjszakára szeretném kikapcsolni.
    Azt olvastam itt, hogy scrip-el lehet ki/bekapcsolni, és utána időzíteni lehet, de a kikapcs script nem, vagy nem jól működik.
    Az itt írottakat írtam be #12369
    ... de ha csak wlan1-et írok, akkor is kilövi mindkét wifi-t, és a logban pirosan írja, hogy "script, error"

Új hozzászólás Aktív témák