Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11284) Formaster válasza bambano (#11269) üzenetére


Formaster
addikt

Igen, ezt figyelembe vettem rendeléskor és a tabella szerint választottam a gyári Mikrotik S+RJ10 modult :R

(#11278) mrzed: Köszi a részletes felvilágosítást, a melegedésre nem is gondoltam. Pontosan nem tudom melyik verziót sikerült rendelnem, annyit találtam a dokumentációban, hogy Based on Marvell 88X3310P. Mivel a routerem egyetlen SFP modult képes fogadni, így nem tudok sokat variálni, ráadásul passzív hűtéses, ezért kissé aggódok.

Abban bízok, hogy max 2.5 gigán terhelve nem fog annyira elszállni a hőfok :F Szolgáltatói oldalról annyit, hogy külföld. Az első verziót elvetném, mert egyszerűbb lesz a szervert bondolni, amihez már alapból vettem korábban egy 4x1-es Dell PCI-e foglalatos kártyát.

Azonban nem NAS-ról van szó, hanem Ubuntu a környezet. Ha ezen belül bondolok, akkor kapok egy teljesen külön pl Bond0 elnevezésű hálózati csatolót, majd a Mikrotikben is bondolom az ethernet aljzatokat, akkor azt nem fogom tudni egyben kihasználni? (még a load balancing mode-ot kell tanulmányoznom)

szerk: úgy látom már 2019/Q2-től rev3-nál tartanak, nagyon remélem, hogy nem rev1-et kapok raktárról.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.