Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10801) bacus válasza Alteran-IT (#10800) üzenetére


bacus
őstag

Nem a pipa ennyi, hanem, hogy tudom hova kell tenni! Részemről befejeztem, megoldod majd valahogy.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10802) Alteran-IT válasza bacus (#10801) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát ha igazat mondtál és tényleg annyi lett volna a hiba megoldása (egy pipa és a jó helyre), mint ahogy abban a hozzászólásodban mondtad, akkor már valószínűleg megoldottam volna.

(#10803) E.Kaufmann válasza Alteran-IT (#10800) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

PPtP erősen felejtős. A többi tehetség és gusztus dolga :D

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10804) Alteran-IT válasza E.Kaufmann (#10803) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Tudom, ezért szívok az L2TP-vel, de hiába, ami másnál működik, az nálam nem igazán akar és tényleg, a Windows tűzfal IPsec beállításai szerint pipálgattam be a Mikrotikben is és semmi, a routerben ugyan azt írja ki, a Windows-ban pedig a biztonsági réteg feldolgozási hibájára hivatkozik, amire rögtön olyan találatok vannak Google-ban, hogy a VPN adapterben ez meg az nincs bepipálva, de nálam nincsenek ilyen hiányosságok, már nem egyszer átnéztem az összes beállítást, sőt a Windows-ban gyakorlatilag nulláztam a hálózati beállításokat, töröltem a VPN adaptereket és a vpn profilt is újra létrehoztam, de semmi, pedig régen nem szívtam vele ennyit, mégis működött Windows-al, igaz az 8.1 volt és nem most volt.

[ Szerkesztve ]

(#10805) VeryByte válasza Alteran-IT (#10804) üzenetére


VeryByte
őstag

Nem olvastam a thread-et, de véletlenül nem copy-paste-elsz mondjuk preshared key-t? Mert arra a Windows 10 egy picit háklis.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#10806) Alteran-IT válasza VeryByte (#10805) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Gondoltam erre is, ezért egy ideig az 12345678 volt a secrets password és a preshared key is, persze mindhiába, azóta visszaálltam egy Ezajelszo-4284 formátumra.

(#10807) jegesib válasza Alteran-IT (#10806) üzenetére


jegesib
aktív tag

windows-on szoptam már azzal, h felhasználónévben volt egy speckó karakter és nem ette meg, pl: xy_windows. De ipad, iphone, macos, ugyanebben a formátumban ment.

[ Szerkesztve ]

(#10808) Alteran-IT válasza jegesib (#10807) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Már ezt is kipróbáltam, ugye az alapban amit használok telefonon is, abban van egy pont, ami a név két részét szétválasztja, ezért létrehoztam mondjuk egy olyat, hogy "anyadpicsaja" és azzal próbálgattam szintén egyszerű formátumú jelszavakkal/kulcsokkal, de ugyan az és az istenért se tudok rájönni, hogy hol van a hiba, illetve mi az.

(#10809) #42556672 válasza akos86 (#10797) üzenetére


#42556672
törölt tag

Milyen DNS-t kap az eszköz? Ha nincs blokkolás de feloldja a neveket akkor nem a PIHole-t használja névfeloldásra.

(#10810) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Megvan a probléma, a profiles-nál a hash algoritmus sha256 volt, ezt az android és a linux tudja, a Windows nem, csak sha1-t, mióta átváltottam (tehát nem pipáltam), az összes Windows-os gép felcsatlakozik rá.

(#10811) Lenry válasza Alteran-IT (#10810) üzenetére


Lenry
félisten

akkor csak nem ugyanaz volt beállítva, mint a #10786-ban :U

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10812) Alteran-IT válasza Lenry (#10811) üzenetére


Alteran-IT
őstag

De, ott az volt beállítva, ha figyelsz, én a Profiles-ról beszélek, nem a Proposals-ról.
De a vicces az, hogy tudtommal ott nem én állítottam át, na mindegy, az a lényeg hogy működik és most már tudom mi az, ami miatt nem működött, csak azt nem tudom elérni, hogy a Windows is sha256-t használjon, na mindegy, lényeg hogy működik.

[ Szerkesztve ]

(#10813) bacus válasza Alteran-IT (#10812) üzenetére


bacus
őstag

Akkor még is csak egy pipe hiányzott igaz? Haha, kár, hogy ilyen hamar megtaláltad.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10814) Alteran-IT válasza bacus (#10813) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Mondom nem pipa (idézem magam: ,, mióta átváltottam (tehát nem pipáltam)"), egy legördülő menüből kellett választani. Látom ahogy az olvasás, úgy a Mikrotik ismerete sem igazán megy, azt akkor ezért kérnél pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#10815) #42556672 válasza Alteran-IT (#10814) üzenetére


#42556672
törölt tag

Ami tény
- a default hash algoritmus config SHA1. Ha nem piszkáltad akkor mennie kellett volna.
- Az, hogy pipálsz vagy legördülő menüből választod az a használt management alkalmazástól, Winbox, Webfig, Mobile app, ezen kár rugózni.

(#10816) bacus válasza #42556672 (#10815) üzenetére


bacus
őstag

Nagy a szája, mert a testvére hires műkorcsolyázó. (Anette Pöetsch) ilyenek ezek a poetche-k. ;)

Részemről megvolt az utolsó hsz ami vele kapcsolatos, már év elején is bele állt mindenkibe. De legyen neki, én meg megyek olvasni tanulni. :), de legalább tudom, hogy a mikrotik ismerete sem megy.

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10817) E.Kaufmann válasza bacus (#10816) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ő is sokat nőtt, amióta Jutta Müller kezeiben van? ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10818) akos86 válasza #42556672 (#10809) üzenetére


akos86
aktív tag

Köszi szépen most már hibátlan, én voltam a balfék....

3dfx, gone but never forgotten...

(#10819) powerwade


powerwade
senior tag

Sziasztok, halozat frissitesi projektbe kezdtem itthon. Jelenleg kb. 30 eszkozom log a halozaton, ebbol 12 etherneten, a tobbi wifin. Mivel a wireless technologia mostanaban egesz jol fejlodik ezert gondoltam, hogy 'future-proof' megoldast keresek. Ezalatt azt ertem, hogy egy eros wifi nelkuli router kene (RB4011?) es hozza valami ajanlott AP ami lefedne a 100nm2 teglahaz es a hozza tartozo 400m2 kertet is. Az AP-t vagy hazon belul, vagy padlason helyeznem el (kozetgyapot szigeteles zavarhatja? tudom, teszteljem ki :) ). Merre induljak el? Az RB4011 kiszolgalna a kovetkezo 5 evre? Az AP-t meg igeny szerint cserelgetnem a jovoben, de most mi az ajalott AP? Koszi!

[ Szerkesztve ]

(#10820) #42556672 válasza powerwade (#10819) üzenetére


#42556672
törölt tag

Az RB4011 jó irány amíg nem osztanak a szolgáltatók 10Gbps-es internetet addig meg leszel vele. Az AP tekintetében én abba az irányba indulnék, hogy CapsMAN használatával több AP-t üzemelnék be így nem egy eszköztől kellene várni a csodát és mindenütt rendes térerő lehetne. A jelenlegi kínálatból a CAP AC egy elfogadható kinézetű és tudású termék, ahol pedig Switch-re is szükséged van ott az AP lehet mondjuk HAP AC2.

-szerintem!-

(#10821) powerwade válasza #42556672 (#10820) üzenetére


powerwade
senior tag

:R Koszonom! Errol a CapsMan-rol meg tovabb tajekozodom, szimpatikusnak tunik.

(#10822) E.Kaufmann válasza powerwade (#10821) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A szimpátia erősen csökkenni fog az ismeretség mélyülésével :). Unifi a barátod, ott csak a HW vezérlőre panaszkodtak, de a szoftveres általában még müxik is :D . Még térképet is tudsz használni, a bővítés meg mint egy álom, igaz az Unifi AP buta mint a tök, semmi másra nem jó, de nem is kell szerintem más.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#10823) Alteran-IT válasza #42556672 (#10815) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Akkor ha tények:
-Szerinted ha nálam az lett volna a default, akkor nem próbáltam volna azt is visszaállítani, mint minden mást és ide jöttem volna kérdezni, hogy már minden alapon van, de mégsem jön? Sőt szerinted akkor utána írtam volna ide, hogy megvan? Egyszerűbben jártam volna, ha nem is írom be hogy megoldódott, de mivel nem állítottam és végül megoldottam, ezért csak beírtam, hogy mi volt az, hátha más is így jár és mikor Google-n keresgéltem megoldásokat, még a Mikrotik fórumán is, akkor is láttam hogy egy csomó ember járt így, hogy nem az sha1 volt az alap, csak ugye azt nem tudtam hirtelen, hogy ott a profiles legördülőjénél kell átállítani, mert a másiknál csak az volt aktív.
-Nem, nem mindegy, tekintettel már csak arra is, hogy nem a Proposals-nál volt a hiba, hanem a Profiles-nál, így nem csak a pipálgatás volt hibás felvetés, hanem hogy hol van rosszul beállítva.

(#10816) bacus: Ha nem szóltál volna hozzá gúnyosan a felsülésed után (hát ugye ha ész érvekkel nem lehet, mert nem tudsz, akkor dobálózzunk szarral, nyilván egy bizonyos szellemi szint alatt ez könnyebb, egyébként még a nevét sem tudod leírni a műkorcsolyázónak, de mindegy), akkor nem mondanám, hogy részedről az a súlyos pofátlanság, hogy képes lettél volna annyit elkérni egy nem működő megoldásért és még utána gúnyosan ki is jelented, hogy tarthatott volna tovább is még rájövök, tudod itt nem csak szaktudásról van szó, hanem elvekről, ráadásul emberi elvekről, te meg úgy látszik mindkettőben hiányt szenvedsz, lehet szaktudásban annyira nem, de ahogy elnéztem az előző hozzászólásaidat, te sem tudtál sok olyat, amit én rögtön tudtam (az más hogy nem írtam olyankor, mondjuk úgy hogy nekem sem tetszik túlságosan a te stílusod), szóval ezért nem érdemes a másikat lenézni, én nem is tettem meg veled, de te rögtön, meg már kérsz érte pénzt, mint ha te itt néha nem szorulnál segítségre, sőt mindent tudnál, holott nem, szóval néha érdemes lenne tükörbe nézni.

Plusz hozzátenném persze már csak azért is, mert egyenes vagyok, hogy azért jöttem rá olyan gyorsan, mert egy itteni fórumtárs készségesen segített privátban, nem csak hogy bemásolta az ő default konfigját, hanem adott nekem hozzáférést is és legalább azt is ki tudtam próbálni, hogy nem-e a Windows-al van baj, mert ugye mint mondtam, én azt is átállítottam, így a problémamegoldás körét kicsit jobban ki kellett terjeszteni és szépen kizárni dolgokat, hogy aztán szűküljön az a kör.
Na de a lényeg, hogy ennek a kollégának eszébe se jutott, hogy pofátlanul pénzt kérjen (mondjuk neki szívesebben adnék), csak írta hogy látta mivel szenvedek és készségesen segített, amiért én nagyon hálás vagyok neki és úgy gondolom, hogy tartozok is neki.

Ugye a nevét direkt nem írtam le, nehogy megvessék itt egyesek, akik kevesebb tudással és emberséggel nem tudnának akkor nyerészkedni másokon, ha valaki készségesen segítene anélkül, hogy ellenszolgáltatás kéréssel kezdené, egyébként tényleg itt a súlyról beszélünk, tehát egy pipa nem egy nagy dolog, bár itt nem is az volt a megoldás, na meg nem tudom te mit szólnál, ha valamikor mikor te nem tudsz valamit, azt mondom hogy 500 ezerért megmondom, bizonyára ebben az esetben én lennék a köcsög/pöcs, szóval kicsit gondolkozz el ne csak szakmai, hanem emberi dolgokon is, még ha nehezedre esik akkor is. Egyébként mikor ilyen emberekkel "beszélgetek", már nem szoktam csodálkozni, hogy miért tart itt ez az ország, főként emberségben, meg mentalitásban, na mindegy. Persze értem én, valamiből meg kell élni, de egy normális társadalomban nem ez a módja, meg mint mondtam te sem örülnél, ha valaki rögtön így állna hozzád, gondolom neked pl. az nem tetszik, hogy a villanyszerelő képes tőled két egyforma színű kábel összekötésérért elkérni egy kisebb vagyont, de az meg a te bajod, ha felülsz erre és annyi eszed van, hogy ilyen egyszerű munkáért ennyit kifizetsz, akkor nem csoda hogy neked is hasonló módon kell vagyonosodni és ugye valószínűleg nálad is van olyan, aki sajnos felül erre, na mindegy, a véleményem, sőt az igazságot leírtam, kommentárt nem kérek utólag, hogy "csak vicc volt" meg ilyenek, nem veszem be, meg nem is érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#10824) Kenderice


Kenderice
senior tag

Üdv.
Most készülök venni egy LHG LTE kit-et.
Használ valaki ilyet vowifi-vel?
Tudnom kell biztosra, hogy menni fog-e vele.

Köszönöm.

(#10825) zex


zex
aktív tag

Adott két MikroTik router földrajzilag két külön helyen. Netwach-al szeretném monitorozni egymást, és ha az egyiken lemegy a WAN interfészen a link, akkor jelez nekem. Egyetlen szépséghiba, hogy a HOST-hoz nem tudok megadni domain nevet. Vagyis tudok, de átírja IP címre, ez meg azért nem jó, mert dinamikus az IP mindkét oldalon, és időközönként változik. :F

Van valakinek ötlete, hogyan tudnék domain nevet netwach-al figyelni?

Köszi előre is! :R

(#10826) Lenry válasza zex (#10825) üzenetére


Lenry
félisten

semmi

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10827) bacus válasza zex (#10825) üzenetére


bacus
őstag

scriptet kell irni. Azzal le tudod cserélni, azaz frissíteni a megváltozott ip címet. De nem lesz azonnali, mert itt már összeadódnak a hiba lehetőségek, illetve a különböző idők.

Ezt én nem így csinálnám, de ehhez azért kellene egy fix ip címes router (is), aminek közel 100% az elérhetősége, ide be kell vpn-ezzen a két dinamikus ip című router, aminek a vpn címét már tudod monitorozni (akár egymásét is.)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10828) ekkold válasza zex (#10825) üzenetére


ekkold
Topikgazda

A mikrotik ad dyndns szolgáltatást, csak be kell kapcsolni. VPN-el, vagy bármilyen alagút protokollal össze kell kötni a két eszközt (ezek támogatnak domain név megadást is). A felépült kapcsolat (távoli) LAN címét már tudod figyelni bármivel, pl. netwatch-al is.

(#10829) ekkold válasza zex (#10825) üzenetére


ekkold
Topikgazda

Egy másik megoldás, amit használok. A mikrotik routereim adott időközönként meghívnak egy linket (ami egy webszerveren levő .php fájl). Az adott weboldal nyilvántartja, hogy melyik eszköz mikor jelentkezett be utoljára... Privátban szivesen megmutatom, hogy működik, ill. esetleg hozzáférést is adok "játszani", kísérletezni. Ilyesmi akár ingyenes tárhelyen is működhet, de nyilván az a megbízhatóbb ha van rendes tárhelyed.

(#10830) Lenry válasza ekkold (#10829) üzenetére


Lenry
félisten

A Healthchecks.io pontosan erre való

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10831) ekkold válasza Lenry (#10830) üzenetére


ekkold
Topikgazda

Biztosan tök jó, de én speciel jobban szeretem a saját megoldásomat. Saját weboldal, saját felhő stb... Bár freedns-t én is használok :)

[ Szerkesztve ]

(#10832) Lenry válasza ekkold (#10831) üzenetére


Lenry
félisten

Rendszeres időközönként meghívsz egy url-t, ha nem, akkor kapsz róla egy emailt.
Egyszerű, működik, én nem szarakodnék hogy magamnak csináljak ilyet.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10833) bambano válasza ekkold (#10829) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ehhez már csak fix ip-s webszerver meg más, hasonló dolgok kellenek.

ennél nagyságrendekkel egyszerűbb, ha a routerek egymást kérdezgetik, és ha nincs válasz, akkor megy a riasztás.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#10834) ekkold válasza bambano (#10833) üzenetére


ekkold
Topikgazda

Miért kellene fix ip-s webszerver? Ugyanúgy lehet dinamikus IP-n az is.

(#10835) ekkold válasza Lenry (#10832) üzenetére


ekkold
Topikgazda

Lehet, de nekem a weboldal évek óta adott. Erre egyetlen további .php fájlt kellett feltennem, amit én írtam meg, kb. 120 sor az egész.
De a VPN-es megoldáshoz, amit előtte írtam le, szinte semmi sem kell, csak használni...

[ Szerkesztve ]

(#10836) bacus válasza ekkold (#10835) üzenetére


bacus
őstag

Engem érdekelne a megoldásod, hogy utána te hogy látod, hogy melyik router/server mikor volt utoljára elérhető, illetve még mit látsz belőle pontosan.
Persze csak ha publikus a megoldás.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10837) adika4444 válasza ekkold (#10835) üzenetére


adika4444
addikt

+1 erre a megoldásra, Linuxos szervert én is így monitoroztam régen, perpill meg sehogy, mert lusta vagyok beállítani :D

üdv, adika4444

(#10838) zex válasza bacus (#10827) üzenetére


zex
aktív tag

Köszönöm mindenkinek az ötleteket és a válaszokat.

Egyébként a script írás is jó ötlet, mert mivel nekem ez csak hobbiból kell, nem szükséges, hogy másodperc pontosan kapjak infót az esetleges szakadásról. Ha 1-2 percen belül értesülök, bőven megteszi. Szóval belefér, hogy egy DNS feloldás, meg egy időzítés is legyen benne. Már csak ott a probléma, hogy nem tudom, hogyan írjam meg a scriptet! :U :D

(#10839) bacus válasza zex (#10838) üzenetére


bacus
őstag

kezd így:

:local "dnsname" "tavolinev.hu"
:local "newip" [:resolve $"dnsname"]

:)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10840) zex válasza bacus (#10839) üzenetére


zex
aktív tag

Köszönöm, összeollóztam valamit, de sajna nem nagyon akar működni! :(Esetleg ránézel kérlek, hogy mi lehet a gond?

# SCRIPT SETUP
:local dnsname "akarmi.hu"
:local dnsip [:resolve $dnsname]
:local bot 'telegram bot azonosító'
:local ChatID 'telegram Chat ID'
:local RemoteRouterName 'távoli router neve'
:local scheduleName "DNSnetwatch"

# warn if schedule does not exist
:if ([:len [/system scheduler find name="$scheduleName"]] = 0) do={
  /log warning "[DNSnetwach] Alert : Schedule does not exist. Creating schedule ...."
 /system scheduler add name=$scheduleName interval=30s start-date=Jul/20/2020 start-time=startup on-event=DNSnetwatch
  /log warning "[DNSnetwatch] Alert : Schedule created ."
}

/tool netwatch
add host=$dnsip interval=30s
  down-script="/tool fetch url=\"https://api.telegram.org/bot$bot/sendmessage\?chat_id=$ChatID&text=$RemoteRouterName internet link is DOWN!\" keep-result=no;" 
  up-script="/tool fetch url=\"https://api.telegram.org/bot$bot/sendmessage\?chat_id=$ChatID&text=$RemoteRouterName internet link is UP!\" keep-result=no;"

A schedule lérehozó részt azt teljesen loptam egy már működő scriptből, de még csak odáig sem jut el, hogy a LOG-ba beírjon valamit, vagy hogy létrehozza a schedule-t. :(

[ Szerkesztve ]

(#10841) ekkold válasza zex (#10840) üzenetére


ekkold
Topikgazda

Ha a scriptedet terminálból indítod, a /system script run parancsot használva, akkor kapsz hibaüzeneteket, és ki tudod nyomozni hol és min akad el.

(#10842) #70234880 válasza zex (#10840) üzenetére


#70234880
törölt tag

(#10843) bacus válasza zex (#10840) üzenetére


bacus
őstag

Nagyon bonyolult a megközelítésed.

Állitsd be netwatchot (nyilván az aktuális ip címre), a comment szekcióba írd be dinamikus nevet, csináld meg az up és down scripteket, hogy működjenek.

Ha ez megvan, akkor ez a script pl frissíti a netwatchnál az ip címet

:local dnsname "origo.hu"
:local dnsip [:resolve $dnsname]
log info " origo ip cime $dnsip"
:local a [ /tool netwatch find comment="origo.hu" ]
:log info "host ip frissites..."
/tool netwatch set $a host=$dnsip

Erre beállítasz egy ütemezést.

Nyilván előfordulhat, hogy megváltozik az ip címe a hostnak, a netwatch megnézi, azt mutatja, hogy up (csak épp már nem a te routered van ott), ha pl a másik helyen áramszünet van, nincs host ip cím frissítése, akkor neked azt fogja mutatni, hogy végig UP a router, ami ugye nem valós.
Ha az egyik a másikba vpn kapcsolódik, akkor az a megszakadáskor azonnali visszajelzés. Mind a kettő akar emailt küldeni, hogy nem megy, de csak az egyiknek fog sikerülni (ahol ugye van net). Ha ráadásnak egy belső levelezőszervert használsz, akkor meg fog jönni a másik email is, csak épp azután, hogy visszajött a net elérés.

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10844) Lenry


Lenry
félisten

de tényleg, miért bonyolítjátok az életeteket ilyennel?
https://healthchecks.io/
egy kattintás létrehozni egy check URL-t, amit aztán felveszel schedulerbe, hogy hívjon meg mondjuk 5 percenként.
/tool fetch https://hc-ping.com/abcdef-1234-abcd-abcd-1234567890abcdef
ennyi
ha nem kerül hívásra a megadott idő + grace period után, akkor kapsz egy emailt vagy SMS-t. ha magához tért, akkor meg egy másikat

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#10845) bacus válasza Lenry (#10844) üzenetére


bacus
őstag

Nekem jó lenne ez, de 80$ havonta, mikor az ügyfél ingyen telefonál? :D

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#10846) zex


zex
aktív tag

Tegnap belefutottam, egy olyan hibába, hogy a DIGI-s netre való PPPoE-s csaktlakozás után a hAP ac2-es routerem betácsázik, majd megkapja IPv4-en a saját maga IP címét (ez az én esetemben a 10.5.0.254)! :( Semmit nem állítottam rajta, ki volt húzva, mert egy másik routerrel vacakoltam, majd mikor visszaraktam az enyémet már nem akart működni! :(

Van valakinek ötlete, hogy mit tudok tenni?
Köszönöm!

(#10847) #42556672 válasza zex (#10846) üzenetére


#42556672
törölt tag

A LAN port kapja meg ezt a címet vagy a PPPOE adapter ami ezen a porton ül?

(#10848) zex válasza #42556672 (#10847) üzenetére


zex
aktív tag

a PPPoE kapja meg ezt a címet miután betárcsázik és D-vel jelöli is, mint dinamikus cím.

(#10849) #42556672 válasza zex (#10848) üzenetére


#42556672
törölt tag

A diginél nem kell beregisztrálni valahol a saját eszközt?

(#10850) Gyurka6 válasza #42556672 (#10849) üzenetére


Gyurka6
őstag

A sajátot nem.

Gyurka

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.