Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11016) grabber válasza mogyesz (#11015) üzenetére


grabber
addikt

Nehéz kérdés,de már nagyon sokat nem tudsz tenni. Te egy 800MHz-es sávra csatlakoztál rá(az terjed a legjobban). Az LHG 20dBi-t is tud,de csak nagyobb frekin,800MHz körül kb 5 dBi-t tud összehozni pluszban.
Ha nagyon nyerni akarsz még egy keveset,de nagy munkával akkor vegyél egy [Mikrotik LTAP] -ot és hozzá egy külső antennát. Az LTAP azért jó,mert a házon van kivezetés a külső antennához. Ha veszel a routrehez még kábelt,akkor ki tudod vezetni az antenna csatlakozást. Ha csak a B20-as csatornát tudod venni az adott helyszínen,akkor olyan antenna kell neked,ami 800MHz-en a legtöbb a nyeresége. De ezzel az egésszes is csak 5 dBi plusz nyereséget tudnál jó esetben elérni. Annyit nem ér meg,mert a jelszintek akkor sem lesznek elegendőek.
Jóbban járnál ha magasabbra helyeznéd,vagy áthelyezni valahova és egy ugrató ponttal átlőnéd magadhoz.

Én újabb eszközzel nem szenvednék,mert nem lesz jó szerintem. Inkább forgatással,áthelyezéssel magasabb pont kereséssel oldanám meg. Az ingyen van és ha nem lesz jobb legalább nem került pénzbe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.