Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10534) bacus


bacus
őstag

Majd egyszer lehet belefuttok olyan hibába, hogy mennie kéne de nem megy, vagy csak 100Mbiten megy, pedig látszólag jó a kábel.

Nem mondtam, hogy kell otthonra, meg 3m patch kábelekhez sem, de a kérdés az volt, hogy mire kért és kapott ajánlatot?

Egyébként pedig meg kell nézni egy ilyen jegyzőkönyvet, kiderül minden, még hány paramétere van egy utp kábelnek :), de van pár és mindnek meg kell feleljen, hogy egy kapcsolat megfelelő legyen. A hibásak is működhetnek, csak épp nem felelnek meg a szabánynak, leminősítik, azaz hiába cat6 kábel, hiába cat6 vezeték, stb, csak a cat5e -t teljesíti.

"inkább vesznek műszert meg mindent" - hát igen, a rohadékok vesznek 5-20 millióért egy komoly műszert vagy kettőt, mellé két mérnököt akik kezelni is tudják...pedig egy szakmunkás villanyszerelő simán beköt mindent, betartja a hálózati kábelektől az előírt távolságot, nem húz bele még két utp-t ugyanabba a csőbe, persze rángatja, mert elakadt. Margiiit, noooormális?

"olyan nem volt, hogy egyáltalán nem tudtam volna helyrehozni könnyen" - kérdés, hogy tudtad e, hogy rossz, hogy nem felel meg, mert nem mérted le, összedugtad, link volt, látszólag jó ennyi. Kisebb hálózatoknál, amikor a végpontok közel vannak akár még rendben is lehet.

Egyébként egy normális kiépítésnél, a tervrajzon nyomon követhető, hogy melyik kábel hol fut, hol vannak a végpontjai, be van számozva, stb. Egy ilyen helyen kimész, nem kell oda menni a fali aljzathoz, mikor Margitkát átrakják a 100Mbites hálóról az 1000Mbitesre. (ne nevess, mai napig pl a Főv. gázműveknél nem minden végpont kap, kaphat 1000-es portot..), előveszed a jegyzőkönyvet és tudsz mindent, pl azt is, hogy hiába dugod át, mert nem is fog menni, mert Margitka irodája bizony messze van, kicsit távolabb, mint amit a szabvány megenged.., Ráadásnak pár éve még a 10Mbites is használatban volt emlékeim szerint, még lehet ma is.

Részemről ezt a témát lezártam, ez már messze nem mikrotik.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.