Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Husky
aktív tag
A 10,2 nem kevesebb, mint a 11.5? ... ... (Raadasul ez ugye eves kamatlab, azaz 2 honapnal osztod hattal...) ... Ha jol emlekszem, a bankok a 3 honapos lekoteseket szeretik inkabb. A http://www.privatbankar.hu/pszaf/pages/1130.php oldalon lehet jatszani egyet a gondolattal...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!
-
viharhozo
addikt
Ize, sztem a legrovidebbet kosd azok kozul, amelyekre jar az adokedvezmeny. Ha emlekeim nem csalnak, ez 10 eves futamidot jelent. A varhato osszeghez ki kell talalni vmilyen atlagos evi kamatlabat (ez tippem szerint ugy evi 3-5% lehet), meg kell egy jelenertektablazat/excel-tabla, ami per pillanat nem all a rendelekezesemre.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
luciferc
őstag
ehhez mindenképpen kellene, hogy melyik biztosítónál, és ami igazából érdekes, hogy az elmúlt években kb hogy teljesített, illetve hogy mibe fektet és milyen befektetési politikával. Pl: ha túl óvatos és a futamidő teljes egészében főleg állampapírba és kis mértékben vállalati kötvénybe fektet, akkor az állampapírok hozamát max 1%-kal foja meghaladni a hozam, ha egyáltalán meghaladja. Ha ügyes, és kezdetben nagyobb mértékben fektet részvényekbe, majd ahogy közeledik a futamidő vége, úgy teszi át a pénzt a biztonságosabb papírokba, akkor akár 3-4%-kal is meghaladhatja a hozam az állampapírok hozamát. tehát sok függ a befektetési politikán.
írtad, hogy 3. év után teljes egészében visszajár a pénzed? Ez tuti így van? nem nagyon szokott a biztosító ilyen gáláns lenni... Másik meg, hogy ha igénybe veszel adókedvezményt, akkor 10 évig tuti nem nyúlhatsz a pénzedhez. Szóval már pusztán ahhoz is több infó kellene, hogy megéri-e egyáltalán esetedben az életbiztosítás. szvsz -
Bankár
csendes tag
Biztosítókat szerintem felejtsd el, ha megtakarítani akarsz, csak lenyúlnak, átvágnak ahol tudnak. A magyar pénzügyi piac alja.
Ha nem értesz nagyon a pénzügyekhez, akkor nyiss egy egy sávos kamatozású takarékszámlát, a legtöbb banknak van ilyen terméke, bármikor hozzáférsz, könnyen átlátható, egyszerűen kezelhető, ha meg sok pénz gyűlik össze rajta, akkor meg a kamat is jobb.
Ha kicsit bonyolítani karsz, akkor mondjuk pénzpiaci befektetési alapot javaslok (esetleg ingatlan)
Divot: 2,5millió mindenképp vlamilyen alapban érzi jól magát, több banknak van mostanában betét+alap akciója, magas kamatokkal, ha minda2be raksz pénzt.
Egyébként érdekes ez az mi a magas kamat, mi nem, mert nálunk az 5-6%os kamatok magasnak számítanak az EU átlaghoz képest, nem tudom, mennyi lenne elég.
Ott van az is, hogyha nem kerül egy-két részvény egy portfólióba, akkor nem iagzán lesz nagyyobb hozam, mint az átlagkamatok, max +4-5%...Az úrnak van fedezete
-
törölt tag
nem tudom...
dolgoztam a ING-nek, egészen pontosan hiteltanácsadást végeztem az ING-CIB devizahitelekre, elég sokat panaszkodtak a képviselők a hozamokra. van két személy, akinek már nem bírta gyomra az ING-t és otthagyta őket - képviselők, tehát nem ügyfelek -ha gondolod megkérdezem őket. nem érdekük már jót/rosszat mondani.
de ezt a módozatot nem ismerem, így nem tudok ítéletet mondani.
amit ismertem, az kifejezetten a hitelfedezeti 253-as kódjelű biztosítás, ez jó, csak nemköthető hitel nélkül...
ennél egy kicsit van jobb és hitel nélkül is köthető, máshol, de ez nem alapokba fektethető, hanem vegyes
szerintem... -
Dzsekó
addikt
Nem tudom de sok konkrétumot a hozamokkal kapcsolatban ezen az oldalon nem láttam. Amikor pedig a kondíciókra kattintok egy 404 error fogad a helyén.
Én most rövid 2-4 éves távon takarítok meg és államkincstárjegyeket veszek. Ennek most fix 5,5% a kamata, választható 1 vagy 2 éves időtartamra is, sok címletben kapható, a kezelési költség 0FT. Ha a lejárat előtt visszaváltod a 3./6. hónaptól akkor is kapsz kamatot csak kevesebbet.
Szóval lehet hogy a semmi szépen körbeírva mindenféle korlátokkal jobban hangzik mint az 5%, de itt legalább tudom pontosan hogy mennyi pénzre számíthatok, nem nyúlnak le tranzakciós díjakkal és egyéb költségekkel és fix a kamat. -
Agyzuzo
addikt
Keress meg mail-ben, én ezzel foglalkozom, de ide nem szeretnék leírni semmi konkrétumot, csak privátban...
Ja, amúgy eleve rosszul áll hozzá, aki a bankok kamatait nézegeti... Nem ott van a megoldás...
[Szerkesztve]Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
törölt tag
ltp:
kötsz egy ilyen szerződést, min 50 hónap, a befizetéseid után, minden évben jóváírnak 30% állami támogatást, nem adókedvezmény! ezen felül kapsz 1,5-3% kamatot - típustól függően - amikor lejár, egyösszegben megkapsz mindent. lakáscélra kell fordítani és igazolni kell számlával - kivéve a 8éveset, mert ezt bármire fordíthatod, nem kell igazolni. amit megkapsz, majdnem ugyanannyit vehetsz fel hitelként, forintban, 4,5%-ra. nagyvonalakban ennyi. ha kérdésed van, tedd fel!
szerintem... -
Ariadne
őstag
Az SZJA kedvezmény tényleg független a LTP-hez járó állami támogatástól (a max. 72.000-es tehát nem számít bele a 100.000-s keretbe), és az összege így jön össze 2006-ban:
6 millió (bevallott) éves bruttó jövedelemig max. 100.000 Ft kedvezmény lehet, ami a következőkből adódik össze:
- tandíjkedvezmény
- sulinet
- szerzői jogi alkotásaidból származó jövedelem utáni kedvezmény
- élet- és nyugdíjbiztosítás kedvezménye (nyugdíjbiztosítás itt tudtommal az a kötelező cucc, amit levonnak a fizuból, az önkéntes nem számít bele)
(+feltételezem, hogy nem vagy őstermelő, ezt a részt nem írtam bele )
6 millió és 6,5 között kicsit bonyolultabb lesz és kevesebb, 6,5 millió felett pedig megszűnik.
(A lakáshitel-törlesztés utáni adókedvezmény és az önkéntes egészségpénztári, meg az önkéntes nyugdíjpénztári hál'istennek úgy tűnik, külön számolódik legalább, bár azoknak is megvan a maga külön határa...)
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Fisha
őstag
Tekintve, hogy ingyenes az alapok vasarlasa (altalaban), teljesen mindegy, hogy darabkakban teszed-e be, vagy egyben. Egyedul csak az az erdekes, hogy mennyire szeretned ha likvid maradna apenzed, nomeg hogy mennyit mersz kockaztatni. Szerintem nyugodtan korulnezhetsz az alapok kozott. Raifisok mostanban eleg jol teljesitettek, erdemes megsasolni az altalam kuldott linket. Cibesek mellett szol, hogy neten adod veszed oket, otthon a fotelbol, de azert annyira nem brilliroztak. Ha egy evig nem szeretned semmikepp se folvenni a penzt, akkor erdemes akar az ingatlan alapban is gondolkodni. Mondjuk a raifissal most van egy pici bibi: annyian tettek bele a penzuket, hogy nem tudjak hogy elkolteni ingatlanokra (jelenleg tobb mint 90 milliard!! forint van benne, es egy ev alatt jott be ebbol majdnem 70 milliard. En is nehezen koltenek el ennyit ). En tartok ennek a kovetkezmenyeitol mostansag egy picit
-
luciferc
őstag
akkor sima befektetési alap már túl likvid neked? végülis bemész, eladsz, megkapod a pénzt, elég likvid. ha igen, akkor viszont tényleg lehet, hogy neked kivételesen jó az életbiztosítás, mivel ha adókedvezményt is veszel igénybe, akkor nem csak az adókedvezményt, de még súlyos pótlékot is kell fizetned az apehnak, ha idő előtt hozzápiszkálsz.
-
luciferc
őstag
olvasd el még egyszer , ugyanezt mondom én is. az éves befizetésekre évente 20%, az gyakorlatilag olyan, mintha az összes befizetésre egyszer kapnál 20%-ot (valóságban kicsit több lehet, ha a visszakapott pénzt befekteted, de sok esetben nem történik meg). de az éves hozam 15 éves távlatban így sem jelentős az adóvisszatérítésből.
-
nagyúr
Tildy, hogy lehet Neked még Juniorod?
nekem egy héttel a 24. szülinapom előtt jött is a levél, hogy legyek szíves befáradni felnőtt szerződést kötni...
--------------------------------------------------
ki is voltam akadva tőle.
befáradtam. jó, felnőtt szerződést kötünk, töltöm a papírokat.
egyszer csak nézem, hogy a csaj megfogja a bankkártyámat, és kilyukasztja lyukasztóval (kvázi megsemmisíti)
hát egyből felment az adrenalin-szintem, kérdezem, hogy mit csinál, hát 2 nap múlva megyek nyaralni, most mit fogok használni??
erre ő, hogy jajj, hát elnézést, de ezt így kell...
mondom neki, hogy igen, miután bejöttem az új kártyámért, akkor, és nem most... de hát ők így szokták...
na mindegy, vártam 2 hetet a kártyámra. kértem anyámtól KP-t a nyaralásra.
Morcos is voltam nagyon...
na mindegy, és azóta vonják a jó kis számlavezetési díjat.
akkoriban kb. 150 Ft / hó volt, de most nézem, mostanában már 250 Ft/ hó.
továbbá nekem is van OTP netbankom, nekem is azt mondta a csaj, hogy ingyenes, aztán azért is vonogatnak még valami +100 Ft-ot,
tehát most van egy számlám, ami havi 350 Ft-ba kerül, egyetlen előnye a sok ATM,
de már az sem előny, mert olyan kicsi kamatot (2,75%) adnak, hogy az összes pénzem átnyomtam már máshova....
megszüntetem, kapják be.
Az OTP csak részvényesi szempontból jó...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
luciferc
őstag
ok, de ne felejtsd, hogy ha a biztosítónál a portfoliód kockázatosabb, akkor a befektetési alapnál is kockázatosabbat kell számolni. Jó lenne tudni, hogy azonos portfolió esetén ha a befektetési alapnál x%-ot realizálsz, akkor mennyit érsz el a biztosítóval, hiszen az a saját működési költségét is levonja. Biztosítási ügynökök, valami tipp? szvsz 2-3%kal legalább alacsonyabb a jóváírt hozam azonos portfolió esetén.
-
luciferc
őstag
tildy: az eddigiek alapján, ha te csinálsz egy portfoliót, ami 10%-ot hoz, és te ebből megkapsz 6-ot, akkor már 10 éves távlatban is jobb a befektetési alap (hiszen a biztosítás nélkül is tudsz csinálni hasonló hozamú portfoliót), 15 évnél már sokkal jobb, 20 évnél ki se merem számolni.
-
luciferc
őstag
jó az, csak fontold meg jól, hogy 10-12 évnél hosszabb életbiztosítást akarsz-e kötni (ez mint befektetés már nem előnyös). persze ha úgy gondolod, hogy 10-12 év múlva már nem kötnek veled kedvező biztosítást (azért 36-38 évesen még ez nem nagy veszély. szvsz, kötsz most egy 10 évest, 36 évesen még egyet, aztán 46 évesen egy 19 évest, és akkor lesz biztosításod is, de nem is vesztesz a ''befektetésen''), akkor köss hosszabat, de akkor semmiképpen se hagyd magad rábeszélni mindenféle nagy összegűre (mint befektetés), mert nem éri meg befektetésnek.
mod: a hosszú életbiztosítás legyen életbiztosítás. használjuk arra a dolgookat, amire valók, ne tévesszenek meg a biztosítási ügynökök.
mod2: mondjuk vagy 25 éves, akkor kötsz most egy 10 évest, 35 évesen még egyet, aztán 45 évesen egy 20 évest, és akkor lesz biztosításod is, de nem is vesztesz a ''befektetésen''
[Szerkesztve] -
törölt tag
a vállalati cafeteria valóban mehet abba is. ha van ilyentek, kérdezz rá.
a vegyest leírtam feljebb: klasszikus életbiztosítás, nagy kockázati össszeggel, valamint nem választható befektetéssel, tehát a biztosító fekteti be a pénzt, kb 80% állampapír és társai, 20%-ban pedig kevésbé kockázatos kötvény. ilyenre írtam fentebb a konkrét példát.
unit:a biztosító által felajánlot alapokból, portfolióból válogathatsz. alapesetben kicsi kockázati szolgáltatásokkal. ezeknél külön kell megfizetni az ilyen tipusú szolgáltatásokat.
pl. ha azt mondod, hogy be akarsz fektetni 20.000Ft-ot, akkor mind a 20k-tbefektetik, az általad megadott helyre. ezen felül külön felszámolják a költségeket, amit szintén befizetsz, de értelemszerűen, ez nem kerül befektetésre. a vegyesnél havonta fizetsz 20k-t és abból befektetnek, leveszik az adminisztrációs költséget és a kockázati díjrészt ( haláleseti szolgáltatásra). ez az összeg évenként változik, de erről te semmit nem veszel észre hiszen egybe fizeted az összeset. ( próbálok nem biztosítóúl beszélni, de ha nem érted szólj). a lényeg, hogy a unitoknál nem a biztosítási védelem az alapelv, hanem a befektetési szabadság. természetesen ezekhez is lehet plusz pénz fejében kockázati biztosításokat kötni, de az már egy másik szolgáltatás.
szerintem...
[Szerkesztve] -
Füleske
addikt
Ha ki tudod kérni pénzben , és nem költesz egészségügyi-egészségvédő vagy sport dolgokra sokat , akkor nem érdemes belépned. Nálunk viszont kötelező belépni , mert akkor nem kapsz semmilyen juttatást.(kajajegy , bérlet , internet stb.). Viszont az éves keretet nem kötelező abba tennem , abból lesz a kajajegy , bérlet , internet , ami marad az megy a pénztárba. Plusz havi levonnak 1e - t a bérből , az megy rá , plusz a munkáltató is ad 1e - t rá havonta plusz.
-
törölt tag
egyrészt ha ebbe kapod a pénzt, amunkáltatódnak nem kerül többé, mint amit ad, de ez téged nem kell, hogy érdekeljen - bár így több pénzt oszthat szét -, viszont jelölhetsz kedvezményezettet és akkor azok is felhasználhatják ezt az összeget, aztán meg majd elszámoltok. ami fontosabb, ha bérként adja, azután te járulékot, adót fizetsz, ennél kb. 8-10%-ot von el az egészségpénztár, működési költségre. több marad neked.
most eglszséges vagy, és mondjuk 20 év múlva? de vannak kiskapuk az ésszerű felhasználásra is, pl. gyógyüdülés. -
törölt tag
én már lassan egy éve jöttem el a cégtől, azóta folyamatosan vásárolom le pénzem. lehet szüneteltetni a tagságot, vagy a legrosszabb esetben ismerőssel vásároltatod el, ezt is meglehet játszani. de ha leadózod, megkapod a pénzt, ekkor ugyanott vagy, mintha nem léptél volna be és munkabérként kaptad volna.
szerintem... -
törölt tag
-
Moddingfan
senior tag
Lakáshitel mellé 99%, hogy kell kötni éltbiztosítást és kedvezményezettnek term. a bankot kel megtenni, ha beüt a baj, ők védve legyenek. A lakáselőtakarékosság jó dolog (magas hozam, állami támogatás,stb), jelenleg legnagyobb, három betűs bankunk kínál egész jó kis lehetőségeket és lejáratkor előzetes hitelbírálat nélkül! biztosítanak egy megadott összegű, kedvező kamatu lakáshitelt is. Ilyen esetekben ált. 4 évre kell kötni a szerződést, ha kb. ennyi év múlva tervezel lakást, akkor ez nagyon remek kis megoldásnak számít (talán a legjobbnak, mert van rá sok állami támogatás)). Ha még nincs terved, szintén ebben a bankban van még két jó kis befektetési lehetőség:
1.) Optima befektetési alap: átlag 9-10 százalékos éves kamat, teljes biztonság, napi kamatozású (magyarul a kamatos kamat elv miatt ér el magas hozamot a biztonság mellett).
2.) Magánnyugdíj-pénztár: itt asszem jelenleg 16%!-os a hozam, ennél jobbat nemigen találsz e téren ilyen feltételek mellett.
Életbiztinél nagyon figyelj oda, olvasd el az apró betűket is 5-ször, mert érdekes dolgokat rejthet. Ennek is van asszem 6 alapatípusa van pl. olyan is, ami lejáratkor nem fizet, csak halálesetkor, cserébe viszont kevés a havi költség (fiatal vagy, ezt felejtsd el). Az a jó, ami mindenképp fizet lejáratkor is, ez a jó, van, ami befektetéssel egybekötött (ún. Unit linked, vagy unity), itt pl. a befektetés hozama is megszabja a kifizetésre kerülő összeg mértékeét,stb., nem untatlak a részletekkel. De életbiztit akkor érdemes kötni, ha már van férjed, gyermeked, és biztos akarsz lenni abban, hogy nem marad végtelen, ha történne Veled valami, de főleg gyermek esetén indokolt az életbizti, ha egyedül nevelnéd, akkor meg pláne, de nálad erről szó sincs tudtommal Befektetési alapokkal vigyázz, nagyot lehet szakítani vele, de ugyan akkorát is lehet vele bukni. Ha kérdés van, jöhet privibe, mert nemigen járok erre.Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
oceanearth
őstag
életbiztosítást soha!!!!!! ez most komoly, eszedbe ne jusson!! akkora szemetek mint az állat!
sajnos a tapasztaaltz beszél belőlem. édesapám mult évben május végen halt meg.(volt életbiztosítása)
3án bementünk a biztosítóhoz, amikor a nő azzal kezdte, hogy nem kapunk semmit, mert nincs befizetve a júniusi csekk. feláltam borítottam az asztalán 1-2 dolgot. ezután semmi megbánást és részvétet tanusítva közölték, hogy csak a felét kapjuk ezért meg azért illetve lehet, hogy semmit sem kapunk ekkor ugyan nem cigizek, de azt mondatm, hogy most kimegyek elsízvok egy cigit. kimebtem számoltam 3ig majd vissza.
ezután kiderült, hogy a biztosítós átbaszott minket 1-2 éve és nem azt csinálta amit akartunk. ugyanis lejárt 1-2 éver édesapám biztosítása és hogy ő jutalákot kapjon csinált egy újjat és nem folytatta, természetesen mi folytatását kértük, de ők ezt nem tették meg, mert ez hoz neiik jutalákot. tönbb széáz ezer forintot parkoló pályára tettek. ha azt csinálták volna amit mi akartunk és azt hittük, hogy így is van akkor kapunk 1,5 millát így alig kaptuk meg a felét.
úgyhogy tényleg fogadjátok meg a tanácsot ÉLETBIZTOSÍTÁST SOHA!!!!!
inkább a malacpersely mint az életbiztrosítás -
luciferc
őstag
lakástakarékot kerülném mint a leprás veszett rókát. lehet, hogy állami támogatás, meg kedvező hitel, de pár ismerősöm mostanság fejezte be. mondhatom, hogy nekik már jó pár évvel rövidebb ideig kell majd életbiztosítás. Amit szívtak a kifizetéssel meg az ügyintézők nemtörődömségével, hozzánemértésével, félretájékoztatásával, az nem embernek való. inkább gyűjtöged magad egy kellemes kötvényalapban, a hozam ugyanaz lesz, hitelt meg jó fizetéssel úgyis gond nélkül kapsz majd.
szvsz
mod: de ha mégis kötsz, előtte ajánlom, hogy olvasd el az üzletszabályzatukat. ha megérted, és mégis belevágsz, hát sok sikert. nem vagyok egy hülye gyerek, de alig értettem, és nagy része 20 féleképp értelmezhető...
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
Ennek is több típusa van. Ha a hosszú futamindőt válsztod (pl.: 4 helyett 8 évet, hogy példánál mardajunk), akkor akármire költheted, amire csak akarod és akkor is kapsz államilag dotált kamattámogatást a befizetett összeg után, ha nem lakást veszel (ezt személyesen infóztam le nemrégiban az egyik pénintézetnél). Ha nem baj, hogy a futamidő alatt áll a pénzed, akkor ez sem lehet rossz döntés. Esetelg jó lehet még a már sokak által említett befektetési alapok egyike is, csak valami biztos legyen.
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
Moddingfan
senior tag
Egyébként az állam részéről jogos, hogy szocpollal, stb. akarják a párok gyerekvállalásra sarkallani(az OK, hogy nem túl etikus, elismerem), mert nemsokára komoly gonban leszünk (nemsoká fut ki, azaz válik passzívvá az ún. Ratkó korszak generációja, ekkor volt a legnagyobb a gyermekszületés aránya Mo.-on). Hamarosan jóval nagyobb lesz az ország passzív népessége, mint az aktív, azaz kereső népesség. Mivel az aktív tarja el a passzívat, így a aktív számának csökkenése azt vonja maga után, hogy nem fogja tudni eltartani a passzív népességet, ergo az embernek még aktívként kell akkora vagyon felhalmoznia, hogy passzív korára képes legyen eltartani magát, ez vagyonfelhalmozás pedig a magyar átlagfizetésből sajnos nemigen megoldható. Megoldás: növelni kell az aktív népességet és mivel ösztönözzék az embereket, ha nem azzal, hogy pl. 2 gyermek után kapnak 2,4 milló Ft szocpolt (asszem jelenleg ennyi)? Mint már montam, cseppet sem etikus azért szülni, hogy lakást kapjál, ezt én is mélységesen elítélem, de az állam nemigen tud mást tenni, hogy növelje az aktív népességet a jövőre nézve. Megoldás lehet még az amerikai nyugdíj és TB minta, de jaj nekünk, ha ezt bevezetik Mo.-on Elnézést, ha ''kicsit'' eltértem a tárgytól
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good!
-
kapcs-ford
őstag
-
Agyzuzo
addikt
Van amiben viszont nagyon jók és gyors az ügyintézésük.
De nem véletlen írtam a K&H-t első helyre.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Ariadne
őstag
Itt [link] az összes lakossági folyószámla költség/kamat megvan, összehasonlíthatóan. Én ez alapján CIB-re váltottam OTP-ről, és nem bántam meg. Egyedül a kpfelvét költsége rázós kicsit (nyilván az OTP-nek van a legtöbb ATM-je, ezért nekik legolcsóbb fenntartani), de minden másban szerintem ők a legjobbak.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
zjuhasz
aktív tag
OTP-ből mentem át HVB-be. Nonstop számlacsomag, legmagasabb havidíj, de ellensúlyként a legtöbb ingyenes szolgáltatás (havi 2 kp felvét ingyé' bármelyik automatából, ingyenes internetbank, átutalás neten ingyenes) Csak a bankfiókba ne kelljen bemenned, mert az ügyintézők itt is katasztrófálisan felkészületlenek, flegmák, stb. De sztem ez valami magyar betegség, ami megfertőzött MINDEN bankot. Példa: lejárt a napokban egy Télitalálat megtakarításom, ahol a pénz 50%-a egy alapba megy 1 évre, a másik fele pedig 10% kamatra 3 hónapig. Ez járt le most. Gondoltam, ezt a részt a kedvező kamat megszüntével átteszem valami másba. Adott volt a Télitalálat utódja,a Tavaszi kamatvirágzás, ugyanazokkal a feltételekkel. Köztük az, hogy a befektetni kívánt pénznek külső (bankon kívüli) forrásból kell származnia. Nosza beáldoztam a kp felvét ktsgét (automata 100 000HUF-ban limitálva van) felvettem a pénzt, majd 5 perc múlva mondtam, zsebemben a pénzzel, hogy akkor ezt most betenném. Nem engedték, mert hogy most vettem ki... NEM MINDEGY, HOGY MIKOR?? HA 1 ÓRÁJA, VAGY 1 NAPJA, VAGY 1 HETE VAN NÁLAM, AKKOR JÓ??? Így átmentem egy másik fiókukba, ahol ugye nem tudták, hogy még csak fél órás a pénzem, így engedték.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztalos klub
- ZIDOO médialejátszók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest