- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
válasz
szabi__memo #125396 üzenetére
Ezt hogy érted? A ház környezete? Semmi extra. Átlag magyar valóság.
-
Moleman
addikt
válasz
AssAssynn #125395 üzenetére
C: Vegyél házat hitelre, a tartalékaid hozamából fizeted a hitelt (ha az albérletet fedezné, akkor talán a törlesztőt is), és remélhetőleg a végére jobban jössz ki, mintha minden tartalékod bedobtad volna a ház vásárlásakor.
+D: Ideális esetben szerezni kell egy jobb munkát, amiből aktívan tudsz félretenni, akár a törlesztő mellett is.
-
peetie1
aktív tag
Indítom én is a tbsz transzfert az IB-hez az erstétől. A zsero féle leírásban a külföldi értékpapíroknál, Fogadó szolgáltató elszámolás elérhetősége: TBSZ@interactivebrokers.com ez az email cím van.
Az IB viszont most adott ki egy angol nyelvű nyilatkozatot is, amiben pedig ez van:Settlement instructions can be obtained by contacting Interactive Brokers at fop-transfer-in@interactivebrokers.com. This email address is solely for communication between the financial institutions processing the transfer.
Most akkor melyik email címet írjam az erstés papírra? Lehet rá kéne írni mind a kettőt a biztonság kedvéért?
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Szerintetek gazdasági szempontból melyik a jobb választás?
A: házat vesz az ember: nem marad tartalék pénze, nem lesz befektetése, ami kamatot termelne, cserébe albérleti díj sincs. Ilyenkor az ember dolgozik, és a béréből fizeti a rezsit és megélhetést, de már nem nagyon marad pénze félretenni.
Ebben a helyzetben 5-10 év múlva lesz 0 ft megtakarítása, de cserébe lesz egy háza telekkel.B: albérletbe megy az ember: megmarad a tartaléka, van befektetése, ami hozza a kamatokat. Dolgozik, ami fedezi a megélhetést és a rezsit. Az albérleti díjat viszont a kamatokból fizeti (hoz annyit éves szinten).
Itt 5-10 év múlva: megmarad ugyan a korábbi tartalék alapja, de az nem gyarapodott, és nem került a nevére semmi.Szerintetek anyagi megfontolásból melyik opciót érdemes választani?
-
sbai
tag
Csak egy komplett TBSZ számlát lehet transzferálni, vagy mondjuk azt is mondhatom, hogy a rajta levő összeg felét (csak pénz lenne, értékpapír nem) hagyom az Erste TBSZ-en, felét átviszem IBKR-hez?
-
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #125384 üzenetére
a regionalis diverzifikaciot naná, hogy nem feled(t)em: 5MVL=iShares Edge MSCI EM Value Factor (ott ugye az FLXE = Franklin Emerging Markets , amivel szkeptikus vagyok :-)es IE00B3YLTY66 = SPDR ACWI IMI, JPGL, XDEV, stb.
-
donat_sz
senior tag
A faktoros portfóliómba a 20+15% ZPRx 35%-ra konvertalodik AVWS-ként. Ezen kívül csak QDVE játszós részvény etf van, a többi már csak MÁK-ban tartalékok vagy pénztárak adó visszatérítéssel való "szórakozásra".
Igen, olvastam a két hozzászólást. Nekem rémlik egy Ben Felix videó a múltból, ahol a különböző faktorok és regionális historikus adatok voltak kielemezve, de lehet külön volt az érték és a méret, de úgy rémlik hogy ez a kettő jó volt Ázsiában vagy exUS és exEU tekintetében.
Valamint azt továbbra se feledd, hogy a regionális diverzifikácio is egy fontos része egy portfóliónak.
Eddig az volt a gond, hogy csak US és csak EU van SCV-ra, most már van globál, már csak ez is egy jó érv szerintem az átsúlyozásra és erre jön még rá a már kibeszélt momentum előny. -
egopista
csendes tag
Sziasztok!
2024. 11. 21-én kérelmeztem az Erste -> IBIE TBSZ transzfert.
December 2-án át is ért majdnem minden, meg is kaptam az IB-től, hogy "Your inbound qualified transfer request is complete."
A probléma annyi, hogy van egyetlen fajta magyar papírom is, az OTP, ez még nem jelent meg náluk.
Ersténél ma minden eltűnt, amit kértem, csak az a TBSZ maradt meg, amin az OTP van. A normál számláról le is vonták a transzfer összegét, vagyis 5 ezerrel kevesebbet, mert egy instrumentum még hátravan.Eddig minden várakozáson felüli gyorsasággal ment, szerintetek van miért aggódni, vagy várjak türelmesen?
Visszakeresve volt már másnak is OTP transzferálva, és kereskedhető is IB-n, szóval max az lehet a gond, hogy a kérelmezőlapon a keler kódhoz az IB által megadott "fop"-os e-mail címet írtam...Valakinek van friss sikeres tapasztalata?
-
Fifi
őstag
válasz
axioma #125379 üzenetére
Nálam vannak évekkel ezelőtt felvitt bankszámlaszámok a tényleges tulajdonos nevével, amit a mai napig minden hónapban használok. Amúgy közeli családtagokról van szó.
Amíg itt elő nem került nem is tudtam róla, hogy már csak saját névre lehetne kiutalni .(Nem szoktam ÁSZF-t, felhasználói kézikönyvet, kondíciós listát, hirdetményt stb. havonta újraolvasni csak, ha értesülök valamilyen fórumon, hogy változás lesz.)
Ha ez olyan szigorú lenne, akkor miért nem törölték a nem saját névre szóló sablonjaim vagy tájékoztathattak volna, hogy én töröljem, mert ez az újabb szabályozásnak nem felel meg.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
takacska #125375 üzenetére
Ez két forrás, az allampapir.hu-n szereplő kincstár árfolyamjegyzést az ÁKK publikálja, a WebKincstáros árfolyamokat pedig a MÁK. Amikor nap közben frissíti az ÁKK az árfolyamot, azt technikailag úgy vezérli le, hogy rövid időre visszalövi a napot (a linkelt DKJ az egyetlen ahol ez nem látszik, mindegyik másik típusnál feltüntetik, hogy amit látsz, az melyik napra érvényes). Ilyen esemény naponta legalább egyszer van, ilyenkor szétcsúszik a két forrás, mert a WebKincstár az aktuális árfolyamot mutatja végig, az allampapir.hu meg egy ideig a tegnapit.
-
takacska
csendes tag
Ez az oldal időnként napközben más adatokat mutat mint a webkincstár, vagy a mobilkincstár. Napzáráskor egyezni szokott. Mi lehet az oka, vagy lehet e alternatíva? Lekérdezésre használnám.
[link] -
aujjobba
addikt
Nem tudom, de a bankszamla rogzito oldalon csak arra van jelolobox, hogy a szamla tulajdonosa maganszemely, arra nincs, hogy a tulajdonos az ugyfel kellene legyen.
A kedvezmenyezett neve mezo ki van toltve az enyemmel es nem lehet modositani, de abba a mezobe hazai utalas eseten teljesen mindegy mit irsz. -
avl
senior tag
válasz
donat_sz #125351 üzenetére
köszi
tehat utana nem lesz ZPRx-ed, de lesz AVWS ? es kb. hany %-nyi ?nekem ZPRX nincs
, ZPRV a legnagyobb ETF-em, ~8.8%-nyi, eladni nem tervezem, avantis-bol tervezek venni....es tervezek avantis global equity-böl is, ezek miatt tetszik: #124781, az ottani összevetés többi szereplöje nalam együtt ~12.2%-nyi
ezt lattad ? #125298 Te ismersz a #125274 -re adatosat ? valoban ex US SCV vs. US SCV
-
axioma
veterán
Egymas kozott utalas helyett nezzetek meg az adott bank fizetesi kerelem opcioit [ma mar a penzt kuldo, fiz.kerelem fogado oldal kotelezoen mukodik es ingyenes, a kerdes h az a bank ahol a penz kell erkezzen, biztosit-e fiz.kerelem inditast [kh pl nem], es mennyiert [most me'g sok helyen ingyen vagy fix darabszam dijas, de ne rutinbol, ez varhato h nem lesz hosszutavon benyelve]
-
vkrisz
csendes tag
válasz
UberMutant #125354 üzenetére
Pont ez a bajom. Már elmúlt 18 éves és meg is nyitotta a normál IBKR számlát. Ezt raktuk be family account alá. Viszont valamiért nem tud TBSZ számlát nyitni (nincs új számla nyitási lehetőség) csak a meglévő számlát tudja duplikálni, de az ugyanolyan normál számla lesz ami most is van. Asszem írok a supportnak meglátjuk mit válaszolnak.
-
werszomjas
addikt
válasz
kovsol #125356 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, hogyan lehetne a gyereknek valamit külön nyitni, akár egy TBSZ-t, vagy másik bróker, de végül elengedtem, ha meghalok/unk, úgyis minden a gyereké lesz, szóval megy minden 1 pakkba, sokkal egyszerűbb.
MÁK-nál engem is érdekel, hogy pl feleségem MÁK számlájáról valahogy ki tudom juttatni a pénzt az én, saját bankszámlámra? (Nagyobb összeg, amit utána tovább kellene utalni, és én ingyen utalok, ő pedig nem)
-
TCr
veterán
Segítséget, tanácsot kérek!
A párom fia szeretne lakást venni.
A párom MÁK számláján van a fiának 9,5M Ft-ja (BMÁP-ban).Hogyan tudnánk ezt az összeget a legköltséghatékonyabban eljuttatni neki?
(Mindketten az OTP-nél bankolnak) -
Janusz001
őstag
Idei évben kezdtem első gyűjtőévem, a havi tervezettet mindig befektettem ide, talán többet is, decemberre is bőven megvagyok, viszont még mindig maradt olyan 600-800e párnacihás pénz. Szerintetek mehet még idénre vagy már menjen a jövő évi újba kezdésnek?
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Ti hogyan fektetnétek be pár tíz millió forintot rövidtávon? Lesz egy kis likvid tőke pár hónapra, kb fél évre, de úgy, hogy havonta ebből elmenne kb 20-20%, sávosan kell tovább küldenem majd.
DKJ -ra gondoltam, de most próbáltam az appban és azt írta, hogy nincs elég névértéknyi...
Felhívtam a concordeot, hogy segítsenek, majd gondolom keres valamikor a PB... -
KIA Ceed
tag
válasz
szürke #125347 üzenetére
Én KH értékpapírnál vagyok, ez a KBC utódja, de simán van a KH-nak is értékpapír számlája, de ott nem tudom van e TBSZ. Én most nyitottam meg 2-3 hete a 2024-es TBSZ-t, a 2022. évi mellé. Ha tudok segítek. Nekem azt a havi 1500Ft-ot (7-8M Ft állományig) megérte az alap + a TBSZ 2022, mert nem adok el, nem vásárolok rá 2023.Q1-ben mindent megvettem, azóta ülök a kezemen, így nem olcsóbb az IB, a fix díj miatt, sőt a NAV-hoz kötődő dolgaim is autómatikusak. A 2024-es TBSZ is itt indult 3 hete, de itt a rendszeres befektetést tervezem beállítani, 2 db index követő ETF-re (havonta 15-én automatice megveszi a beállított papírt), remélem nem csak a gyüjtőévben működik majd, mert most be tudom állítani a TBSZ2024-re, de kiváncsi leszek átmegy e majd 2025-re is. LY-re tervezem 1-2 év múlva mindkettőt átvinni, ha addig gond nélkül megmarad és nem emeli a díjakat addig.
-
vkrisz
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van-e tapasztalata IB family accounttal kapcsolatban? A lányom számlája van berakva egy family account alá, és szeretnék neki egy TBSZ számlát is nyitni, viszont ahol normál módon meg lehet nyitni a TBSZ számlát az ő fiókjában nincs ilyen menüpont, és én sem tudok ilyet nyitni a nevére. -
bigbuda
aktív tag
Most csinálnám az IBKR számlanyitás, viszont egy kérdés hogy a munkáltatót és adatait tényleg meg kell adni? És mi van ha felmondok és új munkáltató lesz, akkor arról is be kell számolni?
-
donat_sz
senior tag
Én novemberben csináltam az újra súlyozást és a ZPRx -> AVWS átalakítást. a 2022-es számlára (ezzel azt a hónapot le is tudtam díjakkal
), most decemberben jön a 2023-as TBSZ-re ugyanez, majd januárban a 2024-es. Szóval már 1/3-ad átállásnál tartok, de a héten remélem teljesül a 2/3-ad.
-
szürke
tag
Akkor gondolom a "Vásároljam vissza" is inkább "Váltsam vissza" lesz
Az hogy a 2023-as nem fog keveredni, az tiszta.
Azt is eldöntöttem hogy a 33I-t visszaváltom.A többi része érdekelne.
Mint írtam, 2025-ben tervezek a gyerekeknek ismét egy tbsz-t.
De!Ha megvárom 33I fordulónapját (remélem így nevezik), akkor az is 2025-ös tbsz-re menne. Itt gondoltam a keveredésre.
Innen adódik a kérdés:
Váltsam vissza még most decemberben és legyen 2024-es Erste tbsz, vagy várjak fordulónapig, és mondjuk egy KH tbsz. Amiről nem nagyon olvasok itt, és az összefoglalóban sincs. -
Hmmz
aktív tag
válasz
szürke #125345 üzenetére
Akkor gondolom a "Vásároljam vissza" is inkább "Váltsam vissza" lesz
A jövőt nem látjuk, sajnos, ha az infláció szerinted majd igy csinál, az etf meg úgy, akkor igen, váltsd vissza, de az is lehet hogy forditva fogják csinálni, és meg kellett volna tartani az egészet 33-ig, vagy jön egy jobb kamatozású állampapirt addig. De múlhat az összegen is.. pl. 500K tőkéért kár lehet rakosgatni feltörni, meg rizikózni..
Keveredni nem fog a 2023-as TBSZ-el sehogy se, az fix, max ha feltöröd mindkettőt, vagy lejárnak. -
szürke
tag
Sziasztok!
"Dilemmában" vagyok és a tanácsotokat kérném!
Hamarosan lejáró PMAP 33I, hogyan tovább?
Egy része marad a kincstárnál, ez fix.
A többi része menne TBSZ-re.
Nade...
2023-as Erste tbsz van, azon a gyerkőcök pénze.
2025-ben tervezek nekik ismét egy tbsz-t.Vásároljam vissza most a PMAP-ot és nyissak egy 2024-es tbsz-t Erste-nél, vagy hagyjam végig és nyissak máshol egy tbsz-t. Nem akarom keverni a gyerekek pénzével.
KH lenne másik opció (tudom, tudom, IB. Én viszont ódzokodom tőle. Angol nyelv, nav levelezés, adóbevallás...), viszont nem nagyon esik szó róla, és az összefoglalóban sincs. Van oka? -
Hmmz
aktív tag
válasz
szabi__memo #125340 üzenetére
vagy b@sznak rá mert túl nagy a szakadék a nézetek között, aztán a népnek fontosabb lenne mint az államnak. Majd MI megmutatjuk/bemutatunk a hanyatló nyugatnak
-
Hmmz
aktív tag
válasz
A_Papa #125337 üzenetére
Ilyet én is csináltam a gyereknek...a budacashnél.. magyar székhely, meg 20 éves múlt, mi baj lehet..
Hát "megúsztam" ~15% bukóval a végén..
De amúgy jó ötlet lehet, az usa indexkövető átlag 10%-hoz évtizedekre kivetítve.. 5 évente rá kell nyomnod a hosszabbítás gombra különben lejár.. és ennyi idő alatt sokminden változhat, pl megszüntették az USA-HU adókedvezményt.. , de addig lehet majd újrakötik, és azért itt nem árt tudni egy csomó rövidités mire jó, UCITS, TER, ACC, ETÜ, megatöbbi. -
Janusz001
őstag
válasz
nort_on #125335 üzenetére
Ibkr -en van tbsz és nyitom is a következőket évente és nem is szándékozom hozzájuk nyúlni lejáratig.
KnH -ra adó szempontból gondoltam, kifizető etf -ekkel, ne kelljen külföldi adópapírokkal szórakozni nyereség után.
Naszóval tegyük félre miért szar ez nekem, hogyan történik a vásárlás, nekem kell váltani a vásárláshoz? Vagy hogyan működik, ha én csak forintot tudok utalni. -
A_Papa
senior tag
@Hmmz, @nort_on: Köszönöm a válaszokat, linket!
Az állampapírnál figyelni fogok nort_on tanácsára.Részvények kapcsán: Ha úgy közelítem meg a kérdést, hogy kislányomra gondolván mondjuk 500-1M Ft között veszek részvényt (hogy milyet, és hogyan, azt még nem tudom, de sok helyen olvasom, hogy érdemes indexkövető ETF-ek közül választani) és azt hagyom 10-15-20 évig?
Ezzel voltaképpen folyamatosan gyarapodhat az a pénz és különösebb dolgom nincs vele, illetve neki sem lesz vele?
Bocsi, ha sok a sületlenség amit leírtam...Köszi a segítséget!
-
Simia
junior tag
válasz
tomazin #125328 üzenetére
Hát, ez csak egyre furcsább...
Ezt írja:
[...] delinked from your referrER account
Ez olyan, mintha az IB azt hinné, hogy referrer vagy (tehát Te küldted az ajánlást), nem pedig referred (tehát te kaptad az ajánlást).RSU-t pedig a referred szokott kapni, a referrernek 200 USD üti a markát bizonyos feltételek teljesülése esetén...
Mindentől függetlenül a referrerekre vonatkozó megszorítást sem láttam az IBKR helpen.
-
Janusz001
őstag
Gondolkodom, hogy a KnH -nál a lakossági számlám mellé nyitok értékpapír számlát is, itt hogyan működik az etf vásárlás? Forintot nekem kell devizára váltani vagy automatikusan vált, mint ibkr -en?
-
kovaax
őstag
válasz
Paxker315 #125327 üzenetére
Magasabb a commission, vagy mi, de lehet ez is egy lehetőség. Én kb. otthagyom, vagy a franc se tudja még. Mostanában telik le az önyp 10 évem, már be is adtam a papírt, hogy beszántom az egészet, úgyhogy most majd ki kell találni, hogy milyen etf lesz belőle. Mondjuk a gennyedt kötvény etf-ekből nem tudtam még kitalálni, hogy melyik legyen, mert a részvény etf-ek mennek a hódba, és nem akarok már több MÁP-ot. (Budán kellett volna kecót venni, oszt akkor pucér seggel nem kéne ilyesmin agyalni, de azt meg nem szeretem, úgyhogy inkább agyalok, még mindig ez a szerencsésebb helyzet.)
-
tomazin
veterán
válasz
Simia #125300 üzenetére
Dear Client,
We are writing to inform you that account U**** had to be delinked from your referrer account because the account holder is a European citizen.
Interactive Brokers was advised by regulatory authorities in Europe that it must discontinue its referral program in Europe. Therefore, we cannot pay any further referral fees for accounts originating in Europe, owned by European citizens or to referral partners located in Europe.
We hope you continue to use Interactive Brokers for your brokerage needs and recommend us to your colleagues and friends.
Sincerely,
Interactive Brokers Legal and Compliance DepartmentAmit eddig kaptam megmaradt, ami nem vestelodott az ij.
-
Paxker315
addikt
válasz
PredatorZoli #125324 üzenetére
-
Paxker315
addikt
naivhülyekérdés, de.
Mit szoktatok csinálni a TBSZ-eken "maradt" aprópénzzel? IB-n. Random olcsó részvénybe dobjátok fialtatni? Vagy milyen megközelítést választotok egyáltalán? -
válasz
Dendytv #124550 üzenetére
Én is így vagyok vele. Én egyszer buktam több száz ezret mikor az még többet ért. Utána dühből végig olvastam kiszámoló Miki összes bejegyzéssét és kommentet.
Nem baj Venom is előbb utóbb megtanulja a leckét vagy igy vagy úgy. De példás mennyien segítenek neki.Ui. Máskor én is kérdeztem végül Lightyear mellett döntöttem és vártam . Van fölös 3 M forint és 4000 k dollárom . Még nem állt össze a kép még gyüjtöm az infokat, de decemberben eldöntöm hogy legyen. Annyi hogy jövöre veszek autot annyi nagyobb kiadásom lesz.
-
kovaax
őstag
válasz
forguet #125317 üzenetére
Automatikusa vált, mint írták, de fenntart (talán) 1%-ot, szóval valamivel több pénz kell legyen a számládon, amiből ott is fog maradni. Ha teljesen el akarod költeni a pénzt, akkor kézzel kell átváltani a céldevizára az összeset, ez viszont lehet többe fog kerülni kicsivel (meg macera).
-
VÁMpír
aktív tag
sziasztok!
ETÜ adókiegyenlítéssel kapcsolatban kérdezném:Tegyük fel, h a 2023-as adóévben volt 1M ETÜ nyereségem. Ezután idén befizettem 150e SZJA-t.
1) Ha 2024-ben keletkezik 1M ETÜ veszteség, akkor "visszakérhető" a 150e SZJA a következő bevallásban?
2) Ha 2024-ben 0 az ETÜ nyeresége, de 2025-ben keletkezik az 1M veszteség, akkor még ugyanúgy visszakérhető a 2023-es nyereség alapján? De 2026-os évre ez már nem igaz?Köszönöm!
-
forguet
senior tag
Sziasztok ha IBKR TBSZ-en, ahol az alap pénznemem HUF, akarok egyedi részvényt venni ami nasdaq/usd, akkor ha eur-ban van pénz a számlán akkor először át kell váltanom usd-re? Nem váltja át automatikusan csak akkor ha huf-ban lenne a cash, ugye?
-
Simia
junior tag
válasz
Gigicuci #125310 üzenetére
Esély van rá, de garancia nincs.
A fórumtársak között nagy a szórás hogy mennyi idő alatt érnek be az utalásaik. Van aki stabilan 1-2 óráról számol be, nekem viszont stabilan 2 nap az IBIE migráció óta.Ja, és van IBKR topic.
-
Gigicuci
senior tag
Átlagosan mennyi idő alatt íródik jóvá az IBKR-nél egy hazai számláról indított HUF utalás? Konkrétan, ha 30.-án délelőtt kerül utalásra, akkor szerintetek van esély rá, hogy 31.-én még át lehet váltani EUR-ra és befektetni? Köszi
-
aujjobba
addikt
válasz
Agyrák666 #125306 üzenetére
Eleg uncsi jah, idealis esetben el is kellene feledkezni rola, evente egyszer ranezni mondjuk rebalansz miatt aztan kesz.
Ennek ellenere nyilvan en is naponta ranezek merre mozdult, de halistennek nem foglalkoztat utana, max. ha nagyot esett es van municio (altalaban nincs) akkor raugrok es veszek abbol ami legjobban kilengett. -
Sziasztok,
Erstehez vandorolt a 2022-es tbsz szamlam a randomtol, most ib-nel van a tobbi es atvinnem oda ezt a regit is.
Erste vagy ib oldalan kezdemenyezzem, ha szeretnem atvinni a tbszt?Lakasvasarlasi tervekkel allampapirban parkoltatnatok a penzt 2-3 eves tavon, amig az onresz osszeall?
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #125296 üzenetére
IBCE-nel kezdtem es kesobb migraltak IBIE-re.
Epp te regeltel az ajanloi linkemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest