Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
szeretném megkérdezni, h szerintetek mi a legjobb opció egy rövidtávú befektetésnek (értsd pár hónap). Én a DKJ vételét látom a legcélszerűbbnek, és ezzel kapcsolatban azt kérdezném, h ha jól tudom a MÁK-nál lévő számláról a kiutalás egy bankszámlára az díjmentes, de fordítva már tranzakciós díjjal lehet csak utalni, tehát bankszámláról MÁK számlára?
-
RoBos
senior tag
válasz PredatorZoli #72794 üzenetére
Köszi a gyors választ. Ha csak az utalás az opció, akkor az a MÁK felé már tr. díjjal megy?
-
-
RoBos
senior tag
Az Erste -> IB TBSZ transzfernél az lenne a kérdésem, h az 5000 Ft költség az per TBSZ, vagy a TBSZ lévő értékpapírokra (rv, ETF) értendő, tehát ha egy TBSZ-en van 3 ETF akkor annak a transzfere 3x5eFt, vagyis arra a TBSZ-re kapásból 15 ezret kell fizetni? Ill. ha van rajta nagyobb összeg is, HUF v. EUR, akkor azt, h érdemes átkérni IB-re? Előbb legyen befektetve vmi ETF-be vagy lehet pénzt is transzferálni? Ill. a pénz küldésnek mi a díjja? Köszi!
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
1. Erste -> IB TBSZ transfernél tudja vki, h mennyi lenne a költsége ha nem értékpapírt (ETF) transzferálnék (5000 Ft/ETF), hanem pénzt (HUF és EUR)? Hol tudnám ezt megnézni/kiszámolni?
2. Ill. régebben olvastam itt valahol, h a bekerülési árakkal is lehet vmi gebasz transzernél. Ezt azt jelenti, h ha pl. van egy 2019-es TBSZ és az akkor vásárolt ETF-et nem az akkori vételi áron vinnék át, vagy vmi ilyesmi volt, ezt akkor félreolvastam vagy, h van ez?
Köszi! -
RoBos
senior tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem van, h ha IBKR-en leadok egy limitáras vételi vagy akár eladási megbízást visszavonásig, de ezt később szeretném módosítani, akkor ennek van díja az IB-nél? Csak mert ugye ez az Ersténél korlátlanul díjmentes amíg nem teljesül. Találtam egy táblázatot az IB-n, ezt jól értelmezem, h ez vonatkozna erre, pl. EU-s ETF vásárlásnál minden módosítás 0,5 EUR, és ha végbemegy akkor még +2,5 EUR vagyis 3 EUR ha módosítgatok az áron utólag?! Ill. van ott egy olyan, h ügylet törlés/kiigazítás ami még drágább, az mire vonatkozna?! Köszi!
-
RoBos
senior tag
sziasztok, IB-n TBSZ-en ETF/részvény vásárlásnál, tényleg úgy van, h a HUF-ot átteszem TBSZ-re, majd ott váltom át EUR-ra, és abból lehet vásárolni pl. ETF-et? De viszont olvastam, h a váltás 2 nap, vagyis csak két nap múlva tudok elkezdeni vásárolni.
Ti, h szoktatok akkor azonnal venni bármit is, ha mindig 2 napot kell várni a devizaváltásra?!
Lehet olyat, h az áttett HUF-ot leváltom "előre" mert tudom, h be akarok valahova szállni, csak a jó pozira várok, és akkor már egyből tudok majd venni ha eljön az idő?! -
RoBos
senior tag
válasz konzolbéci #115924 üzenetére
-
RoBos
senior tag
válasz Fehérsólyom #115940 üzenetére
Köszi!
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, h az IB-s TBSZ nyitalkozatot amit be kell küldeni epapiron keresztül a NAV-nak, azt ki lehet tölteni elektronikusan is gépen, vagy mindenképp ki kell nyomtatni, kézzel kitölteni és valahogy visszatenni gépre pdf formátumba és azt beküldeni?
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, IB-n ha szeretnék egy HUF/EUR váltást, akkor hol tudom megnézni, h milyen árfolyamon váltana épp akkor? Csak azt írja ott, h mennyi 1 HUF=0,0026EUR?!
-
RoBos
senior tag
válasz Paxker315 #116935 üzenetére
Én ennek a továbbfejlesztett verzióját használtam és el is fogadta a NAV, mert a visszaküldött levelükben jelezték, h tudomásul vették a bejelentést és befogadták.
Ez egy űrlapként kitölthető verzió, majd mikor kitöltöttem a végén Acrobatba levédtem jelszóval a pdfet, h utólag ne lehessen benne átírni az adatokat (még véletlenül se ha belekattintanának). Mellécsatoltam az IBKR-es activity statement-tet is és működött, elfogadták. -
RoBos
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem, h egy Erste -> IBIE transzfer esetén az átmeneti időszakban amíg lezajlik (olvasva ez több hét átlagba) mi a helyzet a kereskedésekkel? Ha vki elindította a folyamatot, akkor addig nem vett/adott el semmit rajta amíg végbe nem ment? És addig malmozva nézte a piacot, h alakul szépen hátradölve?!
-
RoBos
senior tag
válasz PredatorZoli #118157 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit, h ez h működik? Ha ilyen tickerrel váltok akkor nyitok egy pozit ebben (forex), nem? Mintha csak egy részvényt vettem volna, vagy akkor nem értem minek van a Change currency menüpont IB-n?
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, IBKR-en a fixed vs. tiered-del kapcsolatba lenne kérdésem.
Ha jól tudom, ezt az IBKR Pricing Plan-nél lehet állítani a főszámlára, de mi a helyzet ha vki TBSZ-en fektet be rendszeresen, ez már a TBSZ számlákra is vonatkozik az itteni beállítás?
Ill. melyik mikor éri meg jobban TBSZ-re nézve, ha fixed vagy ha tiered, ha a havi rendszeres befektetett pénzösszeg kevesebb mint 500k HUF értékű, smart routing mellett? Köszi! -
RoBos
senior tag
válasz PredatorZoli #122187 üzenetére
Köszi szépen! És mi az az összeg amitől már inkább a fixed a jobb?
Ill. ezt lehet váltogatni attól függően, h mekkora az összeg amit be akarok fektetni, gondolok itt arra, h most tieredre állítom, de ha lesz pl. korábbi TBSZ transfer nagyobb összeggel, akkor ahhoz vissza kellene állítani majd fixed-re, h megérje azon az újrabefektetés? -
RoBos
senior tag
Sziasztok, valaki megtudja mondani, h hol lehet beállítani az IBKR mobil app-ban eladáskor, h ha több vételi pozicióm is volt, de én az utolsót akarom csak eladni, magyarul, a FIFO, LIFO-t hol tudom beállítani eladáskor, mert nem találom a SELL-nél?! Köszi
-
RoBos
senior tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, h Erste-n vettem FWRA ETF-et eur-ért, de most azt látom pl. a George app-ban, h USD-be van elszámolva. Ezt most, hogy van, csak usd-be mutatja mert az ETF alap devizája USD, de amúgy nekem eur-ba van, és ha majd eladom akkor ugyanúgy eur-t kapok vissza belőle, vagy leváltotta az Erste az eur-t usd-re, és abból vette nekem az ETF-et?! Remélem érthető, h mit akarok kérdezni. Köszi!
-
RoBos
senior tag
válasz Fehérsólyom #124426 üzenetére
Akkor már inkább ERNX, nem? Sokkal kisebb árfolyamon lehet megvenni mint az ERNE-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest