- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
DR|FTK|NG #93895 üzenetére
Árat direkt nem írtam, mert nem tudtam jelenlegi árfolyamon mettől-meddig tartanak azoknak a tápoknak az árai amik megfelelnének az igényeimnek.
A Corsair RM650x-nek ahogy nézem a kábeleit az MB, CPU és GPU kábelek harisnyázottak a molex és a sata csatik meg merevek. Ez sem tűnik rossznak ebben a felállásban, mert a HDD résznél rugalmasabban lehet játszani a kábelekkel, mint az MB, CPU és GPU résznél.
Ez a széria a Corsair-től új azaz idei vagy előző év végi eresztés?
Ezzel a szériával kapcsolatban van tapasztalat? -
dethroner
veterán
Meghallgatok minden javaslatot és szívesen veszem, de!
Mert az Intel prociban szanaszét alázza az AMD-t Ok, ez látszik is itt a PH-n és más oldalak bencmark tesztjeiben, amik többnyire soha nem jönnek elő hétköznapi használat során. De, gyorsabban nyílik meg a böngésző ha i5 van alatta pl FX helyett? Írtam hogy teljesen hétköznapi használatra kell, netezni, némi játék ilyesmi. Semmi erőforrás igényes program, se konvertálás stb, semmi. Játékhoz meg sokkal inkább vga kell, mint cpu.
Az alaplap ajánlóban a legolcsóbb ajánlott lap FX alá 20K. Nem tudom milyen 10-15K közötti lapot gondoltál intel alá, de gondolom linkelsz majd egyet.
egy jó hűtés mert a gyári alatt megfő a proci ez olyan 10 ezer Na ezen mindig nevetek olvasom. Ha tönkremenne alatta akkor szerinted adná hozzá az amd? Nem hiszem, nem lenne egy nagy biznisz ingyen cserélgetni a procikat. Az hogy hangos, elfogadom, de tuning nélkül 100% hogy megbirkózik a feladattal. Ha meg mindenáron hűtő kell, 5K-ig bezárólag egészen biztosan van olyan hőcsöves hűtő, ami halkan és hatékonyan elvégzi a dolgát. 10rongyért már tuningra kihegyezett hűtők vannak, amikre nincs szükség.
Segíts a számolásban, légyszi! Legolcsóbb i5 ~55K, hozzá lap10-15K ez nagyjából 65-70K
Amdben lap 20K, hűtő 5K és mondjuk egy fx6300 ~30K ez összesen 55K.
Lehet hogy aida64-ben odabasz az i5, de amikor beírja a böngészőbe hogy youtube, érzékeli hogy milyen cpu van a gépben? Aligha. A 10-15K különbözetet hány óra működés alatt takarítja meg áramszámlában az i5? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Ellassadar #93893 üzenetére
Ebben az árkategóriában az 500-asok lesznek a nyerők(450-es nem nagyon van itt), pl az FSP Hyper (S) 500(ez kicsit hangos). Ha érzékeny(-ebb) vagy a csendre, a Be Quiet! System Power S7 450W, Cooler Mater G550M. Ezek kicsit drágábbak.
Chieftec Smart(GPS), Chieftec iArena(GPA), Cooler Master Elite felejtős(pl).
Puma K(#93894)
Szia.Mivel keretet nem írtál:
-EVGA GS, EVGA GQ, Seasonic G650+harisnyázott kábelekAz FSP Hyper M ×00 például megfelel ennek, de ez visszalépés lenne, az XFX Pro 450-hez képest is. Drágábbak, amik megfelelnek ennek:
-Antec HCG-×20M
-Be Quiet! Power Zone ×50W
-Be Quiet! Straight Power ×00W CM -
Puma K
nagyúr
Helló!
Tudtok olyan tápot javasolni, ami 650W környékén van, moduláris és hagyományos harisnyázott az összes kábele és nem ilyen szalagos kivitelezésű:
Az a gondom, hogy ez nekem túl merev és a régi harisnyás megoldást jobban preferálom.
Nézegetem a Seasonic, EVGA és XFX 650-es tápokat és mindegyiknek ilyen a kábele (mindegyik ugyan arra a Seasonic G 650-es tápra épül)
Volt XFX XTR 550W-os tápom egy ideig, de cicergett. Főleg hybrid módban volt ez zavaró, amikor a gyártó 0db-es működést ígért. Továbbá ahogy újonnan szembesültem ezzel a borítással a kábeleknél nekem nagyon merevnek tűnt és nem is mertem úgy rendezni a kábeleket mint egy harisnyásnál, aztán jött vissza a helyére a 450-es XFX Pro kis tesó ami nem cicerget.
Üdv
Puma -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
dethroner #93880 üzenetére
Elbírja, ha nem lesz nagy tuning.
+1 az Intel-re.
cszalien(#93883)
Szia.EVGA GQ 650
EVGA GS 550
Seasonic M12II 520 EvoUgyan a keretednél (kicsit) több, de teljesen fekete kábelesek, és félpasszívak(a két EVGA).
Minibocs75(#93887)
Szia.300w elég, de mennyit szánnál rá, és hány db PCI-E csatlakozót kér a GTX 960, ami lesz?
VGA:
-4GB-os legyen a GTX 960, pl Gigabyte WF2(2db PCI-E 6 pin), MSI Gaming(1db PCi-E 8 pin) - utóbbi kicsit jobb, de az első is tökéletes
Ház:
-Mennyit szánnál rá?
-mATX: Cooler Master N200, Fractal Design Core 1500
-ATX: Aerocool Aero-800(ilyet is megéltünk, hogy egy Aerocool házat ajánlok), Antec GX 500, Cooler Master N300, Corsair Carbide 200R/300R, Fractal Design Core 2500, NZXT Source 340
Lap:
-Részemről inkább MSI B150M Mortar, vagy Gigabyte B150M-D3H legyen, attól függ, hogy milyen VGA-t választasz(ilyen "összhang", nem hoz plusz FPS-t, csak jól mutat az MSI-MSI, Gigabyte-Gigabyte)
Gus-T.(#93888)
Szia.A legolcsóbb kettő félpasszív táp az EVGA GS 550, és az EVGA GQ 650, kicsivel 30k alatt vannak.
20k alatt, egész halkak, de nem félpasszívak:
-Be Quiet! Pure Power L8 400W
-Be Quiet! System Power S7 400W
-Cooler Master G550M
-Seasonic S12II 520
Ellassadar(#93891)
Szia.Ezt a kalkulátort felejtsd el, megírni is felesleges volt a készítőinek.
500w(de kevesebb is) lazán elég lesz(ha 12V-on megfelelően erős).
Mennyit szánnál rá? -
Ellassadar
újonc
Régi gépbe vettem vidikarit csak teljesen vakon voltam, szóval 1 pci-e csatis tápom van és kőne még 1.
Az van, hogy oldal kiadta 497W-os táp elég de szerintem az 500w-os kevés lesz. 550W-530W vagy valami hasonló kéne. Szerintetek az 500W elég?(gtx 570 1280mb gddr5) az újdonság.
a képen a konfigty
pali
-
ló úr
őstag
válasz
dethroner #93886 üzenetére
Mert az Intel prociban szanaszét alázza az AMD-t és még csak nem is drágább mivel FX alá kell egy tisztességes lap 25-30 ezerért és egy jó hűtés mert a gyári alatt megfő a proci ez olyan 10 ezer. Intelnél gyári elviszi, kevesebbet fogyaszt, erősebb és egy 10-15 ezres lap egy i5 alá is megfelelő, magyarul amit a sallangokra rádobsz AMD-re, ki is jön egy i5 ami bármelyik 8 magosFX-et agyonveri bárhol/bármikor
-
Gus-T.
tag
Sziasztok.
-Szeretnék húszezer forint alatt maradni.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
- ASUS P8p67 rev3.1
- I5 2500k 3,3GHz
- 8Gb ram
-1db ssd +1db hdd + 1db cd+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
- gtx 960 4Gb-os videókártya vásárlás előtt vagyunk,
( EVGA 04G-P4-3967-KR GTX960 4GB vagy ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 GTX960 4GB)
és akkor már egy halk táp kellene hozzá.Mit tudtok ajánlani?
esetleg olyan, ami bizonyos terhelés alatt nem kapcsol be (mármint a venti) az beleférhet 20k alatt? -
Minibocs75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Mekkora és milyen tápot ajánlanátok a következó konfig.-hoz?
B150m PRO4, i5-6500, GTX960 2GB DDR5, 850PRO SSD 128GB , 1003FZFX 1TB HDD + egy régi HDD,
Kingston 2x8GB DDR4 és DVD író.
Alsó tápos házba lenne (még nincs kiválasztva - erre is szívesen látok minden ajánlatot)Előre is köszönöm!
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
ez alá a konfig alá szeretnék tápot:intel i5 4460
Gigabyte GA-B85M-D3H-A alaplap
8 giga ram
giga gtx750tifsp hexa 500w-ot néztem, az jó ?
-
cszalien
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a tápomat első lépcsőben, következőleg valami komolyabb videó kártyát tennék a gépbe (970, 380-380x-390, vagy megvárom a következő generációt még nem tudom), de a mostani tápommal azt már nem kínálnám meg... Később még egy 2 TB-os merevlemez menne a mostaniakhoz pluszban, azon kívül más változás nem lenne.Főleg játék, de nem 24/7-ben.
Szóval, gépem az adatlapon, kb. 20-25ezer lenne a rászánt összeg. Ami jó lenne ha fekete lenne (gépem teljesen fekete) illetve opcionálisan lehetne moduláris (ez nem annyira fontos).
Ami még jól jönne, ha nem kellene hosszabbítókkal toldani a kábelezést, tehát elég hosszú csatlakozók legyenek a tápon.
Előre is köszönöm a hozzáértők javaslatát! -
dethroner
veterán
válasz
DR|FTK|NG #93877 üzenetére
Nem, nincs még semmi megvásárolva, még csak felmérjük a piacot hogy mi fér bele a keretbe.
Hexa+ 400, ezt néztem mint ajánlott táp. Igazából jó lenne egy Raider550 vagy Hyper M500, de hát a Hexa 6K-val olcsóbb, és ha ez ki tud szolgálni egy olcsó rendszert, akkor ez lesz. Prociban valószínű valami
FX 95-125W TDP, VGA pedig legfeljebb R9 380, GTX 960. Szóval egy ilyen cpu+1vga kombót, 1HDD és talán +1 SSD, 2 RAM modul, plusz 1-2 ház venti rendszert elbír egy 400wattos hexa+? -
t420s
aktív tag
Minőségi 500 vagy 550-es PC-s silent 80+ active PFC táp szolidabb áron? Mit ajánlotok? Keret 20. 000
Nagyon fontos a silent fan! Többi paraméter adott.
Minőségi táp kell.Köszönöm
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Új rendszer építése a cél, még képlékeny milyen vga és cpu lesz benne, majd a keret legoptimálisabb felhasználása során lesz végleges. Tápegység fronton elgondolkodtam, milyen cpu és vga kiszolgálása elegendő pl egy 400 wattos fsp hexa? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
gears27 #93873 üzenetére
Szarra fost.....
Ilyen szar tapokat gep kozelebe se tennek... A vinyok fognak szepen elhullani
majd jon a tobbi baj.
Csereld le vmi normalis tapra
Ha erre van keret, akkor varj par napot amig lesz masra. Addig nezegesd a HDsentinelt is.
Par szazelek eses utan lesz majd keret rendes tapra is.
-
tornas
őstag
válasz
gears27 #93873 üzenetére
"...megéri lecserélni egyáltalán?"
Igen, megéri lecserélni azt a ganaj minőségű HKC-t a (még rosszabb minőségű, hamisítvány) betonkocka PFC tekercses Akyga helyett valami sokkal, de sokkal jobbra. Szerintem egy minőségi 450-es bőven elég lesz neked tizenpár froncsiért.
-
gears27
aktív tag
sziasztok. jelenlegi gépemben ez a táp(HKC USP-5550) teljesit szolgálatot teljesen jól. viszont most elég olcsón tudnék hozzájutni egy akyga basic 650-hez. megéri lecserélni egyáltalán? jobb ez mint a mostani?
A gépem amit hajtana: -Alaplap: Asus F1A55-V
-Processzor: Amd Athlon II X4 641 (4 x 2800mhz)
-Videokártya: Sapphire Vapor-X R9 270X OC 2GB DDR5 256BIT
-Ram: 10 GB DDR3
-Winyó: 200GB+160GB +500GB sata2tudom, hogy nem a legjobb és minőségi tápok, de jelenleg erre van keret. válaszokat köszönöm.
-
ló úr
őstag
válasz
customer114 #93870 üzenetére
Igen de inkabb a Hexa+ mivel ujabb es hoszabbak a kabelei
-
azsem2
csendes tag
válasz
DR|FTK|NG #93855 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!Igen tudtam hogy a chieftech aktív, de ha működne rendesen a szünetmentessel akkor szóba jöhetne. Mivel 40+ darabról van szó ezért a szinuszos kiesik. Persze szuper lenne ha pár szinuszossal meg tudnánk oldani, de mivel sok irodában csak 1-1 gép van, ezért nem megoldható. Villanyszerelést meg nem tervezünk. (egy központi szinuszos szünetmentes lene az igazi, tudom)
Az FSP ATX-350PNR tökéletes lesz, (bár az 1 év garit kicsit kevésnek érzem) miután feltettem a kérdést, kicsit késve láttam a posztot, de már se szerkeszteni se új hsz-t írni nem tudtam. Bocsi1 db memória modult szeretnék, hogy maradjon hely az esetleges bővítésre, mivel 10 évre tervezünk.... ( a jelenlegi gépek is 8-11 évesek) Az igp sebessége egyáltalán nem érdekes. 8Gb pedig azért mert ramdisk-et is szeretnék + firefox is a ramot fogja gyorsítótárnak használni + az igp is, valamint a windows swappelését is szeretném minimálisra csökkenteni.
-
DR|FTK|NG
veterán
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W, 450W, 500W
Cooler Master G550M
Seasonic S12II 520
Televan(#93861)
Ment is.Hír:
Néhány bolt árlistájába felkerültek az új CX-ek(450W, 550W, 650)
Így fognak kinézni: [link]
5 év garancia, 12V-on erősek(450W: 37,4A, 550W: 45,8A, 650W: 54,8A), CWT belső marad(de más típusű lesz szerintem), a modulárisok továbbra is félmodulárisok lesznek, a plecsi ezután is "csak" 80+ Bronze. RHTX
(Eddig nem volt 450W, 550W, illetve 650W-os kiszerelésben, szóval a cikkszámot most nem kell nézni) -
Genji
őstag
válasz
DR|FTK|NG #93857 üzenetére
Oks EVGA lesz. Utolsó kérdés: a 650Wos moduláris és olcsóbb is mint az 550Wos. Ez alapján az elsőt venném, de a logikának ellentmond az árképzés. Megerősítenéd, hogy a furcsa árazás ellenére jobb vétel a EVGA Supernova GQ 650 mint a EVGA Supernova GS 550? Nekem a modularitás nem számít inkább a teljesítmény többlet miatt vonzóbb az első és ugye még picit még az ára is jobb.
-
Genji
őstag
válasz
DR|FTK|NG #93855 üzenetére
Elfelejtettem említeni, hogy a proc kap egy állandó @4,5 Ghz tuningot és talán egy picit a VGA is. Így is elég az 500W? Megmondom őszintén 20K közelebb van az ingerküszöbömhöz, Seasonic S12II 520 és Cooler Master G550M olcsóbb mint a többi. Jobb 10K-val az EVGA ezeknél? Köszönöm a válaszod!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Wattancsu #93851 üzenetére
Szia.
A Gigánál is kéne átalakító. Ha a Hexa-t át kéne rakni, akkor én személy szerint vennék egy új tápot(ezt a Gigabyte-ot nem nevezném [számomra] szimpatikus tápnak).
De ha a hang számít, akkor a Raider (S) és a Hyper (S)/Hyper M csak másodlagos választás, ezeknek a hangjára volt panasz(de ezt leszámítva rendben vannak).
azsem2(#93852)
Szia.Az a Chieftec is aktív PFC-s elvileg(kattints a Features fülre), az az FSP pedig nem rendelkezik PFC-vel([link]).
A szünetmentesekkel nincsen (sok) tapasztalatom, de megpróbálom:
A szünetmentes szinuszos, vagy kvázi-szinuszos?Az SSD részemről inkább HyperX Fury legyen.[
Csak 4GB RAM(Dual-Channel ezeknél az IGP-knél nem hoz annyit és Be Quiet! Pure Power L8 300W, BQT! System Power S7 300W, 350W, vagy FSP 350-60APN?
Genji(#93853)
Szia.Egy jóféle 500w-os táp(ami 12V-on is viszonylag erős) elég lesz.
Antec Earth Watts Platinum 550
Antec True Power Classis 650
Antec HCG-520(M)
Be Quiet! Power Zone 650
Be Quiet! System Power S7 450W, 500W
Be Quiet! Straight Power 10 500W (CM)
Cooler Master G550M
Cooler Master V550(S)
EVGA Supernova GQ 650
EVGA Supernova GS 550
Seasonic S12II 520
Seasonic M12II 520 EvoÉn valamelyik EVGA-t venném.
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz mekkora tápra van szükségem? Mi lenne a bestbuy? Minél olcsóbban, de nyilván legyen elég illetve az se baj ha nem csörömpöl túl hangosan.
ASRock Z170 Pro4
i5 6600K
G.Skill F4-2133C15D-16GVR RipjawsV
Samsung 850 EVO 512GB
1 TB HDD
GTX 980 TI -
azsem2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kb 40db irodai pc vásárlása előtt állunk, és szünetmentesíteni is szeretnénk őket. Ez az aktív pfc nem szereti a négyszögjelet dolog kicsit megijesztett. A pc-k nagyon minimális fogyival fognak rendelkezni, de ennek ellenére nem szeretnénk akyga és hasonló tápokat beletenni, csak a passziv pfc miatt. A márkásabbak között meg mindegyik aktív pfc-vel rendelkezik.
A konfig kb a következő: Celeron G1840 proci, Kingston 8GB DDR3 HX313C9FW/8, Adata 120GB SP550 SSD.
Ez a táp: FSP 350W ATX-350PNR OEM vagy ez: Chieftec 350W GPS-350FB-101A OEM fér bele a keretbe. Ha valakinek van tapasztalata bármelyik táp szünetmentessel való együttműködéséről, az kérem ossza meg velem.
Esetleg milyen más passziv pfc tápot ajánlanátok ehhez a konfighoz?
Vagy akár aktívat, amivel van jó tapasztalat?Köszönet!
-
Wattancsu
csendes tag
válasz
DR|FTK|NG #93849 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Tuningolni nem akarok, mint a kérdésemből is látszik, nem vagyok egy számtechguru, inkább nem nyúlok bele mélyen a gépbe, nehogy valamit elrontsak.
Első lépésként azt hiszem meghallgatom, hogy a nagyobb terhelés mellett a Gigabyte-ot, aztán ha nagyon hangoskodik, majd lecserélem. (A Hexa szüleim netezős gépében van, csak szükség-megoldásként cseréltem volna meg a kettőt, ha úgyis átalakító kellene hozzá, akkor inkább hagyom ott.)
-
kvarc
tag
Van egy régebbi gép a családba és a tápegység megadta magát 7 év után.
CPU: AMD x4 phenom 955
VGA: AMD Radeon hd 4970 (nem gyors ma már, cserébe sokat fogyaszt)
1 ssd+2hdd20K környékén milyen tápot érdemes venni?
Szempont lenne, hogy idén cserélve lenne a gép, de akkor már tápot nem vennék.
Kinézet tápok:
CORSAIR Builder Series CX500W
EVGA 500B 500W
de a tápok belsejét nem ismerem.
Köszönöm a segítséget. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Wattancsu #93848 üzenetére
Szia.
Elbírja, ha nem tuningolsz, bár én nem hagynám ki az ingyen Hexa-t, de ezen csak egy darab PCI-E áramcsatlakozó van, szóval átalakítózni kéne(kivéve, ha olyan GTX 960-at vennél, ami csak egy PCI-E 6 pin-t kér), ami megteszi, de nem a legjobb megoldás.
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W, 450W, 500W
Cooler Master G550M
FSP Hyper (S) 500
FSP Hyper M 500
FSP Raider S 500
Seasonic S12II 520A hang biztos, hogy nem számít? Anno Én is így voltam, majd rájöttem, hogy szeretem a csendet.
-
Wattancsu
csendes tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok, a következő konfigot szeretném összerakni, játék-film-net felhasználásra:
- processzor: Intel Core i5 6500
- alaplap: ASRock H110M Combo-G
- RAM: Kingston 16GB HyperX Fury Kit DDR4
- videókártya: R9 380/380X vagy GeForce GTX960Jelenleg van egy Gigabyte Superb E470C4 tápom. Ez elegendő a biztonságos üzemeltetéshez? Ingyen tudok szerezni helyette egy használt FSP Hexa 400-at. Vagy az sem elég, és inkább vegyek egy újat? Utóbbi esetben tudnátok ajánlani, kb. 20000 Ft-os keretig? Zajra nem vagyok túlzottan érzékeny, a moduláris felépítés sem szempont.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bizoonik #93820 üzenetére
Szia.
A legjobb ezek egyike lenne, de ezek már 30k körül vannak:
-EVGA GS 550 > Seasonic G
-EVGA GQ 650 > FSP AurumDe olcsóbban ki tudnál jönni egy viszonylag halk táppal:
-Be Quiet! Straight Power 10 500W > FSP Aurum
-Be Quiet! System Power S7 450W, 500W > FSP Aurum
-Cooler Master G550M > CWT(a jóféle, módosított)
-Seasonic M12II 520 Evo > Seasonic S12II
-Seasonic S12II 520 > Seasonic S12IIMire kell figyelni? Kérdezz meg minket.
Viccet félretéve, a jó OEM gyártó(és típus).
energy4ever(#93822)
Szia.Ha nem tuningolsz, és Furmark-olsz, akkor elég.
Bár ahova SFX táp kell, ott az R9 390X kályha lenne.
sutyerák007(#93844)
Szia.-Antec EarthWatts Platinum 550W
-Be Quiet! Pure Power L8 400W
-Be Quiet! Straight Power 10 400W, 500W
-Be Quiet! System Power S7 450W, 500W
-Cooler Master G550M
-Cooler Master V550(S)
-EVGA GS 550
-EVGA GQ 650
-NZXT Hale 82 v2 550W
-Seasonic M12II 520 Evo
-Seasonic S12II 520
-XFX XTR 550 -
UnSkilleD
senior tag
ez az FSP ATX-350PNR mennyire normális táp?
-
sutyerák007
senior tag
válasz
sutyerák007 #93821 üzenetére
Változott a helyzet:
Alaplap: ASRock Z170 Pro4
CPU: i5-6600 (+Deepcool Gammaxx 300 vagy valami hasonló kat. hűtő)
GPU: jelenleg még egy gtx750ti de egy 970 vagy egy 980 fogja váltani attól függ hogy lesz rá keret.
HDDD 1Tb Blue (WD10EZEX)
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury
RAM: Corsair 3000c15 LPX 8GB
HÁZ: Corsair 300r több mint valószínűEzekhez tudnátok javasolni valamit 25- 30 ezer Forintig?
-
MMIX
addikt
Whitenergy ATX-350W teszt, hamarosan itt. www.hardwareinsights.com
-
ló úr
őstag
válasz
galaktikus #93837 üzenetére
400-450w bőséggel elég lesz egy minőségi tápból. Ez a legyen tartalék marhaság. A hardverek csak kevesebbet fognak fogyasztani nem többet
-
MMIX
addikt
TtMod Sleeve Cable
Thermaltake gyári cipőfűző kábelszett, rögzítővel, több színben az újdonságok között.
Narancs, zöld, kék, piros, fekete (fekete a színpárja a négy színnek)
Universal Compatibility
"fully compatible with all Thermaltake Power Supply brands and models." -
nak0n
aktív tag
Sziasztok!
Gépem jelenleg a következő: Asrock B85 Pro4, i5-4440, HyperX Fury 2x4GB, Asus GTX 750Ti 2GB, FSP Hexa+ 500W, Kingston 120GB SSD és WD Ezex 1TB vinyó egy Zalman Z9U3 házban. A VGA-t cserélném le egy Asus Strix 970 4GB-osra. A kérdésem az, hogy a táp ezt elbírja? -
galaktikus
aktív tag
válasz
Graphics #93835 üzenetére
áhh értem.. köszi a választ.. akkor szerintem még fogok jönni kérdezni
ló úr: most raknék össze új gépet játékra és gondoltam jó a ha tápban van azért kapacitás..
i5 alá menne, és valami max 100k körüli Nv vga mellé.. nézzek jó minőségű kisebbet olcsóbbért ezek szerint? -
sutyerák007
senior tag
válasz
sutyerák007 #93821 üzenetére
Üdv!
A fentiek közül akkor mindegy, hogy melyiket választom vagy ti más ajánlanátok egy 970/980 mellé?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
galaktikus #93833 üzenetére
Nem.
HEC beles... Nem ajanlott
L8 400-ig FSP, L9 lesz mind FSP
-
ló úr
őstag
válasz
galaktikus #93833 üzenetére
Hova kell neked ekkora táp? Átlag gépekbe egy 400-450w minőségi táp bőven elég. Milyen gépbe akarod ezt?
-
galaktikus
aktív tag
Sziasztok! EZ a táp is megbízható FSP beles?
-
ló úr
őstag
válasz
bizoonik #93831 üzenetére
FSP Aurum S 400. Elbírja a konfigod és mérföldekkel jobb minőség mint a Hyper M
Az a Kolink kb a felét ha tudja a ráírtnak, szóval haaz elviszi a géped az Aurum simán
A géped 100%-os szintetikus terhelés alatt megzabál mondjuk 330w-ot
Ezt a tápod bírja simán amaga maximum 384w-jával lazán plussz ilyen terhelésre sose kell számítanod egy izmosabb játék alatt sem. Átlagban ilyen 250w lesz szerintem max a fogyasztásod
-
bizoonik
tag
Hali!
A kérdésem, hogy melyik tápot válasszam amelyik megbízható, tartós, és ár/érték arányban megéri?
Márkák közül az FSP modellek és Seasonic cuccokról hallottam - olvastam, hogy minőségiek.
Nem szeretnék 30-on felül költeni rá, a legjobb a 20.000 ft-os irányár lenne (max 25k).A konfig:
ASRock H77M
Intel Core i5 3470
ASUS GTX780-DC2OC-3GD5Amelyekre én gondoltam:
FSP 400W Aurum S 400 Gold
Na most ezt nem tudom, hogy elbírná-e ez a darab a cuccomat, esetleg az 500-as kiadás kellene?Most egy KoLink CHS-500-as van, erről nem hallottam jókat, csak mikor építették a gépemet "még nem voltam ilyen igényes".
-
Graphics
Jómunkásember
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
Graphics #93827 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod.
Ventilátorok nélkül hallható, hogy cicereg a táp, gondolom a 230v-os tekercs (ventilátorok zaja elnyomja). Multiméterrel menet közben mérve a üresjáratban és terhelve is 5.2v és 12.3v-t mértem a molex csatlakozón. Esetleg, ha ez jelent valamit.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Zoleee89 #93826 üzenetére
Szerintem semmi baja nincs a tapnak
A gepednek van energiaigenye, de ha nincs mukodesi anomalia, akkor felesleges lecserelni egy gyengebb tap, az a Cooler Master 500as es nem annyira javasolt
A 2db proci fogyasztasa 2x80W, nem tudom a Speedstepping es egyeb beallitasok rendben vannak-e.
A VGA sem etvagytalan: 150W-ot ker a gyari kiadas. Tied ennel tobb.
Plusz sallangok
Csinal vmi fura dolgot a gep? Lekapcsol, megall?
Ekkora fogyasztas nem fog hotermeles nelkul megtortenni
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg új tápegységet kell váltanom, mert a mostani eléggé melegszik.
Jelenleg egy Sesaonic 650-HT Bronz minősítésű tápegység van benne, de böngészés közben is melegszik, 1-2 óra játék után kis ideig tudom a kezemet rajta tartani, mert annyira felmelegszik a tápegység külső burkolata. Kézzel tapogatva a tápegység a képen piros részen jelölt részén melegszik a leghamarabb és itt marad a legmelegebb is. Az eszközben a ventilátor forog, de a hátsó részén (hálózati feszültség felőli) ahol távozni kellene a meleg levegőnek érezhetően nem nagyon volt légmozgás, ezért ideiglenesen helyeztem el rajta egy 8cm-es ventilátort. Plusz ventilátor hatása, hogy böngészés közben annyira nem feltűnő a melegedése (kéz meleg), de 1-2 óra játék után ugyan úgy felmelegszik és további használat ( pl böngészés vagy üresjáratban ) esetén alig akar vissza hűlni tápegység háza.
Megmértem az áram felvételét a gépnek egy lakatfogó segítségével üresjáratban (csak bekapcsolt gép ) és terhelten is. Üresjáratban 1.0-1.05A -t vesz fel ami kb 230-240W, terhelés alatt viszont 1.9A ami 437W.
Mivel 4 részre osztott a 12v-os rész ezért próbáltam azt is, hogy a Molex csatlakozóról adok a videokártyának áramot, de az sem segített.Véleményem szerint ilyen felvétel mellett ennek a tápegységnek nem kellene ennyire melegedni, de kérlek javítsatok ki, ha tévedek és ezeknél ez lenne az üzemi hőmérséklet.
Lehetőségem lenne cserélni a tápegységet egy Coller Master RS-600-ACAB-M2 tápegységre cserélni. Ez a tápegység elvinné a lentebb írt konfigurációt üresjáratban melegedés nélkül és terhelve úgy, hogy ne legyen egy hőkazán belőle?
Számítógépház jól szellőző, összesen 6db 8cm-es ventilátorral. 4db a processzor és ram hűtésére a ház hátulján kivezetve a hőt (ezt a hőt sem kapja meg a tápegység), 1db a ház elején és 1db a ház oldalán ami a videokártyára fújja kintről a levegőt. Kép a gép belsejéről (kábeleket később elrendezem, ha a tápegység rendben lesz)
A gép adatai:
Tyan tempest X500XT alaplap
2db E5345 CPU
12GB FBDIMM RAM
2TB HDD(ebből lehet lesz még1 és egy ssd a későbbiekben) és egy 160gb-os notebook hdd
DVD író
ASUS radeon 6870 1gb DirectCu VGA
Sesaonic 650-HT Bronz minősítésű táp
Chieftec Scorpio Tx-10WDElegendő lenne ehhez a fent említett CM táp vagy inkább érdemes lenne más tápegységgel megpróbálkozni?
Előre is köszönöm a segítségeteket.Üdv Z.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
customer114 #93823 üzenetére
System Power S7 veheto \ S8 mar HEC belsos
S7 400 / L8 400 ezeket keresd
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Fontos döntés előtt állok és ki szeretném kérni a véleményeteket:
FSP Hexa+ 400W vagy BE QUIET! System Power 8 400W? A miért is érdekel.
(ugyan abban az árban vannak)
Köszönöm,
Szép napot. -
energy4ever
addikt
Arra lennek kivancsi, hogy egy minosegi 500-as tap eleg lenne egy R9 390X-nek?
Regebben volt egy 8350-es procim, es egy 6970-em. Annak eleg volt boven az 500W.
Jelenlegi gepem processzora annyival eszik kevesebbet, mint amennyivel tobbet a 6970-nel a 390X. Szoval elmeletben elegendo lenne. Kerdes, hogy a gyakorlatban mi tortenik.
Gyarto oldalan 750-es tap van minimumnak jelolve, amit igen tulzottnak talalok. Jelenleg egy 700-as tappal megy a gepem, de szeretnek egy meretileg kisebbet. Abbol viszont a legnagyobb az 500Watt-os: Ezt neztem ki.
-
sutyerák007
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni a megfelelő tápegység kiválasztásában.
25-30 ezer forint körül lenne az az összeg amit rá tudok szánni.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
CPU: i5-6600 (+Deepcool Gammaxx 300 vagy valami hasonló kat. hűtő)
GPU: jelenleg még egy gtx750ti de egy 970 vagy egy 980 fogja váltani attól függ hogy lesz rá keret.
HDDD 1Tb Blue (WD10EZEX)
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury
RAM: 2*4GB DDR4 Kingston HyperX
HÁZ: sajnos még nincs meg,hogy milyen lesz+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Nem tudom,hogy előnyt jelent-e az ha egy táp pl félmoduláris vagy félpasszív. Sajnos nem értek ezekhez a dolgokhoz. Évekig volt Codegen tápom és meg voltam győződve arról, hogy minőségi táp szóval.....Ezek alapján tudtok valamit ajánlani?
FSP Hyper M 500W (FÉLmoduláris), Seasonic S12II 520W, Antec HCG-520M, FSP Raider S 550W, XFX TS 550, XFX XTR 550W, Seasonic M12 II Evo 520/620W, NZXT Hale 85 V2 550W a gép összerakós topikban ilyeneket mondtak, de bármilyen más tápra is vevő vagyok ha azt ítélitek meg a számomra legjobbnak
-
bizoonik
tag
Hali!
A kérdésem, hogy melyik tápot válasszam amelyik megbízható, tartós, és ár/érték arányban megéri?
Márkák közül az FSP modellek és Seasonic cuccokról hallottam - olvastam, hogy minőségiek.
Nem szeretnék 30-on felül költeni rá, a legjobb a 20.000 ft-os irányár lenne (max 25k).A konfig:
ASRock H77M
Intel Core i5 3470
ASUS GTX780-DC2OC-3GD5Amelyekre én gondoltam:
FSP Aurum 400W Gold
Na most ezt nem tudom, hogy elbírná-e ez a darab a cuccomat, esetleg az 500-as kiadás kellene?Most egy KoLink CHS-500-as van, erről nem hallottam jókat, csak mikor építették a gépemet "még nem voltam ilyen igényes".
Másik, hogy mire kell figyelni táp választásakor? Nem igazán értek hozzájuk sajnos.
Köszönöm a segítséget
-
SkyTrancer
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkyTrancer #93816 üzenetére
-
SkyTrancer
senior tag
Jelenleg ezt az evga-t alig lehet megtalálni. Ahol megvenném ott meg még nincs is
Esetleg ez alternatívának ?
Rosszabb nem lenne gondolom : Seasonic G-650 -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkyTrancer #93814 üzenetére
GS650 is olyan mint a Corsairben.
Felpassziv, ha be van kapcsolvs az ECO mode akkor csak bizonyos terhelrsnel kapcsol be.
De hogy a Te geped ezt mikor teszi meg passz.
Jo tap, sok garival, Seasonic belsovel. Igen, megfelelne
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Graphics #93813 üzenetére
Persze ez mind egyértelmű, de ha olcsón hozzájutok egyhez, akkor addig amíg nem cserélem le, lehet kettő fog menni. Igazából elég sok vacak megfordul itt, van hogy elviszem a jelenlegi tápot is máshova, mert mást is használok, tesztelek vele, szóval elég nagy itt a forgalom
Masszív cuccra volna szükség.
De ami talán a legfontosabb lenne, a hangerő
Szegényke eléggé zúg már, pedig takarítom rendszeresen, de valószínű azért mert 100% ban terhelem.
olvastam corsairokról olyanokat, hogy venti csak nagyon magas terhelésnél kapcsol be, ami megint csak nem biztos hogy jó, mert túl magas hőmérséklet sem j a cuccoknak, és az meg ne a terheléstől függjön már.
Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok, meg ennyi lóvét kiadni sem biztos hogy akarok.
EVGA-ról tesztek alapján meg pont lemondtam.
esetleg akkor ez is megfelelne lehet : EVGA SuperNOVA 650 GS ? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkyTrancer #93812 üzenetére
EVGA GS Seasonic belsos
Ket VGA helyett inkabb nagyobb vga majd.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Graphics #93811 üzenetére
adatlapomon levőhöz kellene.
Jelenleg minden szénné van húzva, 1db SSD + 3db HDD figyel a gépben
1db 12 cm-es venti elöl
+1 kártyaolvasó
2500k 4200mhz-en
Videokártya 1150MHZ-en ( GTX 780 )
és ha megnézem a jelenlegi tápot szegény elég meleg is és a ventije iszonyatosan pörög.
Elképzelhető hogy később még egy kártya is lene a gépben, ezért lenne fontos hogy most vennék egy tápot és egy darabi nem akarok foglalkozni vele
Mégis, a jelenlegi felállásbanakkor esetleg a g750 is elég lenne ?
Nem akarok nagyon mást venni, mert állandóan csak a panaszkodást olvasom. Seasonicról ilyet nem találok -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SkyTrancer #93810 üzenetére
Konfighoz ajanlunk tapot
Ird le, majd megmondjuk mi a tuti
Adatlapodon levo konfighoz overkill, es szerintem egy EVGA GS550/650 is tudja ami kell
-
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok. Tápot szeretnék vásárolni, mert a mostani chieftec ctg 500 as nagyon hangos ha terhelem. Sajnos ahogy számoltam kb 105 % ban ki is használom. Seasonic x750 ben gondolkozom . jelenleg 60 ezer ft körül van. Valakinek van tapsztalata erről a tápról. Megéri az árát ?
-
Mosqa
tag
A tápegység állapotának van köze a cpu alapfeszhez, annak ingadozásához vagy azt az alaplap irányítja kizárólag? (lga 775 asus p5q se 2, q6600)
-
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #93803 üzenetére
Corsair link
Jobb minoseg. Nem CWT hanem FSP
Az az FSP nagyon halk, szerintem felesleges a felpassziv, inkabb mennek a minosegre. Korszar csak csomagol, nem gyart. De te tudod mit veszel
-
Televan74
nagyúr
EVGA 650 GQ mennyire vállalható táp? Árban,méretben megfelelő lenne és moduláris is. Vagy várjak hátha az aprón lesz egy egy GS vagy XTR
Most egy FSP AurumS 600w -os van.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Frenky89 #93788 üzenetére
A G2-ben másfajta venti van, illetve lehet csak én vagyok nagyon kényes, de egy nagyon halk gépem van.Ha nem tuningolsz idle néma lesz a tápod.
ló úr: Mivel jobb a Hydro G?A Corsair nekem szimpatikusabb, mert sokkal tovább néma a ventije, illetve a Corsair Link is tetszetős.
-
Tomek979
tag
köszi!! na akkor neki is állok beszerelni. csak kicsit megijedtem amikor a dobozon megláttam az intel haswell matricát, azt hittem rosszat vettem az én amd rendszeremnek
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/