- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Balathruin #76396 üzenetére
Felsőtápos házba lesz. Más gond akkor nincs vele?
-
ReFleXx
addikt
Jelentem vettem egy Thermaltake 430W Munich-et LeC-től és már az is Sirtec volt.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
A lehető legolcsóbb tápot keresem, egy g2020 és egy 6670 mellé. Egy FSP 350 PNF Jó választás lehet?
-
hun-man
tag
Egy rosszabb minőségű táp hátrányát ki lehet egy ilyen ezközzel védeni?
https://ipon.hu/webshop/product/maxxtro_szamitogepvedo_aramkor_oem/38271 -
Oké, köszi, én is erre jutottam.
És azt is sikerült megértenem, hogy mi a zűrzavar oka az XFX házatáján. Az XFX egyszerűen átnevezte a ProSeries tápjait TS Series logóval. De attól még ugyanaz az S12II belső van benne, mint korábban.
Tehát az 550W-os P1-550S-XXB9 a TS Series logó ellenére azonos a korábbi ProSeries XPS-550W-SEW típussal, csak a matrica új. A bele mindkettőnek (állítólag) a ventiig bezárólag 100%-ban azonos a Seasonic S12II Bronze 520W változattal.
A valódi 550W-os TS series, ami egy magasabb kategóriás Seasonic belsőt kapott a P1-550G-TS3X.
-
GiGaBiTeX
csendes tag
válasz
Balathruin #76386 üzenetére
Bocs az lemaradt a keret kb. 45k. Illetve a mostani tápnál fel volt tüntetve úgynevezett "Hashwell Ready" embléma is, így jó lenne ha az új is ilyen lenne.
Szerk.: Ez az EVGA olyan úgyhogy szerintem jó is lesz, köszi!
-
Balathruin
veterán
válasz
GiGaBiTeX #76385 üzenetére
Nem tudom mennyi a keret, de ilyen igények mellé van EVGA SuperNOVA G2 850W. Moduláris, Gold hatásfok, félpasszív és 10 év garancia van rá.
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Új tápot tervezek venni (pontosabban ismerős) az elkövetkező ~1 hónapban.
A konfig amibe kellene:
CPU: Intel i7 4770k@4.4 Ghz
RAM 4x4 GB DDR3
VGA: GTX 980
Egyéb cuccok: 2xHDD, 2xSSD, 1xODD, PCI-E Wifi kártya. 4x14cm-s ledes venti és 1x12cm-es sima venti (ezekből normál használat mellett csak a 12-es megy).Jelenleg egy FPS Aurum S500 Gold van a gépben, de lehet, hogy jön még egy GTX 980 vagy egy 390X (majd) + a régi táp menne egy másik gépbe amihez elég lenne.
Amit a táptól szeretnék: legyen benne tartalék, tehát olyan 750W körüli kellene, legyen moduláris, halk - nemcsak a venti de ne is "zizegjen" (coil whine).
Alsótápos házzal kompatibilis legyen de ez gondolom ma már "alap", preferált márka: FSP, Seasonic - utóbbim még nem volt de úgy tudom ez a kettő a legjobb. -
válasz
BlackmMmDog #76382 üzenetére
Köszi, de nincs inkább. Ezt tudnám elcserélni, nem feltétlenül a Chieftecre, akár rosszabbra is.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #76377 üzenetére
Cwt beles,nem jobb
[link] inkább ezt ajánlanám -
cleric
tag
válasz
Geresics #76376 üzenetére
Set of consumer qualities of this model is controversial. On the one hand - good electrical properties, a large number of connectors and even partially Japanese capacitors (but not where they are really in demand). On the other - a weak acoustic ergonomics relatively short wires, as well as low efficiency.
-
válasz
BlackmMmDog #76359 üzenetére
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy van nálam most egy gép, Thermaltake TR2-470PP táp van benne. Ez elvileg valami W-0089 típus, illetve van rá olyan is írva, hogy "Model:ISO-P500LPP".
Ez milyen táp? Jobb mint a Chieftec 350-es? -
Geresics
addikt
Üdv!
Gyors kérdés: mit lehet tudni a Gigabyte GreenMax Plus 550W tápról?
Köszi! -
válasz
bencsikgab #76372 üzenetére
0,5-1 Ampert kérnek 12V-on (6-12W) és 0,3-0,7 Ampert 5V-on (1,5-3,5W). A címkén mindig rajta van a pontos érték az adott darabhoz. A proci teljes terhelésen még 6-7 Ampert 12V-on. Ezeket az amperértékeket összeadod, és megnézed, hogy a táp kiszolgálja-e.
-
bencsikgab
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy XFX PRO 550W (P1-550S-XXB9) elbírhat 22-25db 7200-as 3,5" HDD-t (1 to 4 MOLEX->SATA elosztóval) illetve egy FX6300-as procit, 2db raidkártyával és 5db 12cm és 2db 8cm ventit (szintén MOLEX-> 12v 3pin elosztóval)?
Elvileg egy ágas táp, de a 44 amperes teljesítményét nem tudom mihez hasonlítani. (hogy lehetne az optimális értéket kiszámolni?)
Köszi,
G. -
hambi80
tag
giga superB 460w-as tápom jó hozzá?[link]
-
hambi80
tag
Ez jó??[link]
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Clickbait #76366 üzenetére
Az a táp az eddig említettekhez képest a Rolls Royce. Mikor még BTC-t számoltam, akkor egy E9 400W stabilan vitte a HD7970 Matrix + HD 7790 + i7-3930K + BigBang XPOWER II konfigomat 3 hónapig, kikapcsolásmentesen. Még a FurMark sem ad ekkora terhelést a VGA-knak.
HGyu
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Maximum 20 000 Ft-ig milyen tápot ajánlanátok minimum 530W teljesítménnyel és low profile kábellokkal. -
Clickbait
aktív tag
Egyébként olyan 15.000Ft körül, melyik a legjobb, legmegbizhatóbb és legcsendesebb tápegység ami moduláris?
Vagy mindenképpen maradjak egy FSP Hexa + -nál? -
Svájcinéger
őstag
Sziasztok !
Szeretném lecserélni a jelenlegi Chieftec 650-es tápomat, mindenképp valami modulárisra. Első körben a Coolermaster G650M - G750M tápjaira gondoltam. Ha valaki negatív véleménnyel van róluk, ne tartsa magában.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #76358 üzenetére
nm
elbírja 2 HDD-t is -
válasz
BlackmMmDog #76174 üzenetére
Köszi! És ha teszek be még 1 vagy 2 vinyót az még elbírja?
-
Potzee
addikt
válasz
#17954112 #76348 üzenetére
THERMALTAKE Munich 430W
vagy innen
gyári száma: W0391RE (TR2-430AH2NSW)A legolcsóbb vállalható táp a piacon jelenleg: Gigabyte 420W GE-C420A-C2
(osztott ágas FSP HNN/HHC belső) -
válasz
HUNNIA1920 #76346 üzenetére
Az kellemetlen, mert lineárisból drága lesz. Talán elég lenne csak a 12 V-ot megoldani.
-
Balathruin
veterán
válasz
aProPeti87 #76344 üzenetére
Attól függ milyen a bele.
Acbel még nem is lenne rossz, de 3 ágas... -
aProPeti87
aktív tag
válasz
Balathruin #76334 üzenetére
És Gigabyte Odin Plus 600W elég lenne ?
Mennyire jók a giga tápegységek ? -
Balathruin
veterán
válasz
l.daniel91 #76342 üzenetére
Ne nagyon ajánld az 550 feletti Raidert, mert a 650-es és a 750-es is hangos nem egy tulajnál.
-
l.daniel91
csendes tag
válasz
Balathruin #76341 üzenetére
Igazából, egy ismerős kérdezte, hogy mit ajánlanék, én egyből az fsp raider sorozatot mondtam, nekem is ilyen van, csak 550-es, de gondoltam rákérdezek, hátha már van jobb választás is. Azt mondta, most ilyen 600 w körüli táp van gépben, valami noname cucc, és többször kikapcsol neki a gép. De kérek majd tőle egy konfig leírást a pontosabb ajánláshoz.
-
Balathruin
veterán
válasz
l.daniel91 #76339 üzenetére
Hova kell ekkora? Ha pl. a videokártyához ezt írták, nem kell ennyi watt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
l.daniel91 #76339 üzenetére
FSP Raider 750.
HGyu
-
l.daniel91
csendes tag
Hali!
700 w környékén milyen minőségi tápot ajánlanátok? Nem a legolcsóbb megoldásra gondolok, de nem is a legdrágábbra. Ár/érték arányban a legjobb választás érdekelne. Előre is köszönöm! -
Clickbait
aktív tag
válasz
Balathruin #76337 üzenetére
Köszönöm, közbe megtaláltam, nem tudom előbb miért nem hozott ki semmi ilyet.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Balathruin #76334 üzenetére
Tudnál nekem kérlek linkelni egyet? Hiába kerestem rá, sehol nem irják, a verziószámokból nem tudom memgondani melyik-melyik.
-
Balathruin
veterán
válasz
aProPeti87 #76332 üzenetére
Oké... Alapból elég kevés (kb. semennyi) az eladó táp, de így maradjunk annál, hogy új.
Ez ugye kicsit messze van (közel 300km).
SCR3AMN00B: Igen. Kicsivel jobban is bírja az összterhelést és hosszabbak a kábelek (elég alsó tápos házba).
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Balathruin #76302 üzenetére
Akkor most a Hexának van + os verziója?
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Balathruin #76331 üzenetére
Borsod azon belül S.újhely tökéletesen működik dobozos meg minden
Köszi a segítséget ! -
Balathruin
veterán
válasz
aProPeti87 #76330 üzenetére
8-10 ezer Ft ha jól működik.
Ha apróról, akkor kéne az is, hogy merre laksz (nem azért mert meg akarlak keresni és [link]), mert akkor nem az ország másik végében lévőt ajánlanám. -
aProPeti87
aktív tag
válasz
Balathruin #76329 üzenetére
Nem tudom az enyém mennyibe lehet elpasszolni ? Még hozzá tennék valamennyit , ha van rá alkalmam akkor használtan szeretnék venni
-
Balathruin
veterán
válasz
aProPeti87 #76328 üzenetére
Nem vinné el.
Keret nincs? Mert most nem nagyon van jó áron táp, talán az Antec Neo ECO 520C az ami nem túl vészes. 480 Wattot tud 12V ágon és Seasonic beles. -
aProPeti87
aktív tag
Sziasztok jelenlegi konfigom szeretném újítani egyenlőre csak VGA -t tudom , majd később szeretnék erősebb procit is .
Jelenlegi rendszerem phenom x4 955 3,8ghz , 2x4 gb g.skil ripjawsx xl , 1 sata vinyó , és jelenleg hd 7790 2 gb oc van , a tápegységem pedig egy FSP Hexa 500w +80 , a kérdés az lenne ha beújítanák egy hd 7950 vagy 7970 et el bírná e a tápegységem ?
Vagy érdemes szereznem valami combosabbat , ha igen milyet ajánlotok ami lehető legolcsóbb de legjobb megoldás -
htc07
addikt
válasz
WhiteAngel89 #76325 üzenetére
pff, én meg még 400as hexa+ -hoz akarok venni 760oc-t hogy az majd talán pont elég lesz neki
-
Balathruin
veterán
válasz
WhiteAngel89 #76325 üzenetére
Érdekes... Akkor a tied lehet nem 1 ágas. Nem tudom van-e rajta gari, vagy matrica olyan helyen, hogy ne szedd szét, de egyszer meg kéne nézned. [link]
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz
Balathruin #76306 üzenetére
ujtra indul gtx 760 al furmark alatt meg néha jatekok alatt is, elözö gtx 560 al ilyen nem volt de ugye az kevesebbet is fogyasztott
-
válasz
schawo #76319 üzenetére
Bár, ahogy nézem az árakat, gyári Seasonicban is ugyanennyiért megkapom. Én többre emlékeztem, ennyire lementek a SS táp árak, vagy csak a memóriám ilyen rövid? És ha a SS és az XFX is ugyanannyi, akkor inkább a SS-ot válasszam, vagy azért van az XFX-nek valami előnye?
-
válasz
HUNNIA1920 #76318 üzenetére
Hát, ez egy érdekes kérdés. Nem tudom, hogy valaha csinált-e valaki molex csatlakozós lináris tápot. Jó lenne tudni, hogy a kártya a 12V-os vagy az 5V-os ágat használja. Akkor már csak egy ilyen lineáris tápot kell nézni, (ebben tudok segíteni, 10k-tól már lehet találni), és ráforrasztani egy nyomi molex csatit (2 perc, és általános iskolai technika óra szintje).
-
zolee06
tag
Corsair VX550W Táp 80Plus ez egy jó táp?
-
válasz
Balathruin #76284 üzenetére
Az XFX tápok Mo-i piacán őrült rumli van, kevernek mindenféle megnevezést összevissza. Nem találtam két céget ahol ugyanazt a darab tápot kétszer ugyanúgy hívtk volna. Ezért szeretném megkérdezni, hogy konkrétan erre gondoltál, ezt kaptam ajánlásként? [link] És ez most a Pro, vagy a TS? Mert az árgép [link] ugyanezt ProSeriesnek hívja.
Köszi
-
-
válasz
HUNNIA1920 #76282 üzenetére
Rossz hírem van, de a linkelt táp szintúgy kapcsoló üzemű, méghozzá a gyengébbek közül, hangkártyára még mindig inkább egy jobb háztáp. Egy audio minőségű lineáris tápban csak az alkatrészek több, mint 10k.
-
oszkarfincs
aktív tag
Most mondjuk majdnem egy húszas a Raider, gondolom a gyenge forintárfolyam miatt. XFX-et meg csak a bluechipben találtam, ott is csak 3 év garival. Különben jó lenne a Raider is, de ha tényleg igaz, hogy a Yate Loon ventilátora idővel hangosabb lesz, akkor meg mégiscsak az XFX-et kéne vennem.
-
Puma K
nagyúr
válasz
oszkarfincs #76313 üzenetére
Annak a gépnek még egy 350-400W-os minőségi táp is elég lenne... sőt!
Egyik fórumtársnak egy Intel Core i7-4770S, ASUS GTX760 DC2OC 1 SSD 1 HDD mellett van egy Chieftec SFX-350BS tápja.
-
Balathruin
veterán
válasz
oszkarfincs #76313 üzenetére
i5-4440, HD 4870 és ezzel hajtom simán Prime95 és furmark mellett.
Persze, hogy elég.
Ha a Raider olcsóbb, akkor azt. -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Balathruin #76311 üzenetére
Gondolom ugyanolyan megbízható mind a kettő, hogy ha 5 év garit adnak rájuk, és itt is sokat látom ajánlva. Ha elég a 450W, akkor érdemesebb az XFX-et venni? Tényleg, ehhez a konfighoz elég a 450W?
Fajlagosan drágább az XFX az FSP-től, de ha csendesebb, akkor számomra jobb vételnek tűnik. Jól gondolom? -
perecKING
senior tag
válasz
Balathruin #76311 üzenetére
Meg is vettem.
P1-550S-GREEN XFX TS£45 posta az árban. Uh mivel van egy seasonic platinumom meg egy xfx bronzom. Johetek szakerteni!
-
perecKING
senior tag
válasz
Balathruin #76308 üzenetére
Csak a hangero lenne a lenyeg....modularis vagy sem az mind1 mert kb 2 kabel kivetelevel az osszeset be kell dugni.... a kulonbseg 8e (~£20)
Nem szeretnek azert venni, hogy tesztelgessem
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Balathruin #76271 üzenetére
Biztos, hogy megérné neked? Pont most írták, hogy a normális tápokat hallani sem lehet alapjáraton.
FSP RAIDER S 550 akkor ilyen, ugye? Hogy alapjáraton alig hallani...
Vagy az XFX TS Series 450W, ami ugyan kisebb teljesítményű, de jobb ventilátora van?
-
perecKING
senior tag
válasz
Balathruin #76304 üzenetére
Ts
-
Balathruin
veterán
válasz
WhiteAngel89 #76305 üzenetére
Miből gondolod, hogy kevés?
-
perecKING
senior tag
Szerintetek a most emlegetett XFX 550W bronz változata vagy az M12 II evo 520 bronz a csöndesebb?
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Új tápegységet szeretnék hétfőn venni, két választottam van:
FSP Hexa 500W
Corsair CX500WNagyjából 3-4000Ft a különbség, a Corsair a drágább.
Jelenleg felsőtápos a házam, nem kell kábelmenedzsment ide mindegy mewlyiket venném, viszont a következő házam egy CoolerMaster Silencio 650 lesz, ami már alsótápos + kábelmenedzsmentnek is van hely.
A Corsairról hallottam, hogy kevés időn belül elkezd zajongani és ciceregni, az FSPről meg köztudott hogy rövidek a kábelei, ez akár gondot is okozhat alsótápos ház esetében..
Jeleneleg is FSPm van, de nem Hexa sajnos kezdi megadni magát, régi és kicsit túl van hajtva már..
Ti melyiket ajánlatok inkább a kettő közül?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!