- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
válasz
raziel01 #152297 üzenetére
Megvenném, de szerintem az én buildemhez a biztonság és jövőálloság kedvéért jobb lenne egy 850W-os (vagyis Ion+ esetén 860W). Csak itt jön az, hogy itthon egyedül alza adja meg a 10 év garanciát rájuk, de ott míg a 760-as jó áron van, a 860w 70ezerért már nagy ugrás.
1.: Mennyit szánnál rá?
Az ár/érték arány fontos, 60ezer fölé nem szívesen mennék, de természetesen nem fogok spórolni ezen, ha megéri a felárat.
2.: Milyen gépre kötnéd?
Legfőbb elemek:
- Ház: Fractal Design Pop Mini Air (150mm maximális táp hossz manual szerint)
- Alaplap: ASRock B650M Pro RS
- CPU: AMD Ryzen 7 7700X
- GPU: Sapphire AMD RX 7800 XT Nitro+
- 1 SSD és 2 DDR5 modul, jövőben csak még egy SSD-vel tervezem bővíteni, se SATA se optikai meghajtó.
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Modulárist akarok, mivel nem lesznek plusz SATA eszközök, nem akarok felesleges kábeleket. A megbízhatóság egyértelmű, ezen felül a hangja legyen mérsékelt (se a venti ne legyen hangos, és ne legyen cicergésre hajlamos), valamint hajlékony kábelek legyenek hozzá (utána néztem pár ajánlott tápnak, és van amelyiknek a merev kábelezés a negatívuma). -
TechN7ne
nagyúr
válasz
CriticalHit #152295 üzenetére
Pontosan ,max. egy az egyben lemásolták az összerakást ,alkatrészeket beszerezték és legyártották ők ,ami nem feltétlen jelenti azt ,hogy jobb is lenne mint az “eredeti” SS.
Egyszóval ,használták a jól bevált SS GX receptet.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Új gép összeállítása van folyamatban, a Milyen gépet vegyek? topikban kaptam sok ajánlást 750-850w tápokra. Sajnos most kiderült hogy az eddig kinézett táp 160mm hosszával túl nagy, mivel a házba 150mm fér csak el. Mivel egy Fractal Design Pop Mini Air házba lesz, gondoltam márkán belüli táp ha ajánlott is, nem lenne rossz választás.
Optimális a Fractal 860W Ion+ lenne, de erről írnak rosszakat is hangot tekintve, ez tényleg problémás? 760W ugyan így cicereghet? Még a 850W sima Ion (gold) is jó áron van amúgy alza-n, és ahogy néztem csak itt adják meg teljes garanciát, többi magyar webshop csak 1 évet ad rájuk. -
CriticalHit
addikt
válasz
Krisztianby #152294 üzenetére
Ez bizony egy kiváló Seasonic GX belső [link] , amivel ugyan a vevő rosszul nem jár még akkor sem, ha Asus ROG STRIX vagy bármilyen más divatos Gamer csomagolást kap ás nem zavarja a felár. Erősen kétlem azonban, hogy bármi is indokolná, hogy az Asus javítson egy Seasonic tápon.
-
Krisztianby
tag
válasz
CriticalHit #152291 üzenetére
Amit küldtél lehet Alza rontotta el de a képen egy SSR-850FX tápegység van ami 2017-es variáns, nem pedig a FOCUS-GX-850 ami 2019-es.
Rog belseje
GX belseje
alapjáraton nem csak "matricát" kapot, hanem nagyobb hűtőbordát és nyák javításon is átesett tesztek szerint.Ha esetleg hülyeséget írtam kérlek javítsatok ki
-
zooliii
tag
válasz
sebijani1982 #152285 üzenetére
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
Kicsit el vagyok tévelyedve ezért bocs, ha butaságot fogok kérdezni.
Most vettem nemrég egy 1000W os tápot (Corsair RM1000X).
Namost amit nem értek, ha a távoli jövőben vennék egy 4000 es szériájú vagy mégújabb jövőbeni (inkább ez utóbbi lesz a valószínű) videókártyát akkor elég 12VHPWR kábelt vennem a mostani Táphoz vagy Atx 3.0 ás tápra kell majd cserélni? Tehát azok belül is "kompatiblisebbek" az új kártyákkal vagy a mostani is kiszolgálja majd? -
CriticalHit
addikt
válasz
Krisztianby #152280 üzenetére
Tényleg megéri az Asus ROG Strix matrica amikor az eredeti Seasonic Focus GX 850 Gold: 49e [link] ?
-
válasz
sebijani1982 #152288 üzenetére
Ár szerint emelkedő sorrendben, amelyik tetszik:
ADATA XPG PYLON 550W (PYLON550B-BKCEU)
Deepcool PK550D
ADATA XPG PYLON 650W (PYLON650B-BKCEU)
NZXT C550 550W (PA-5B1BB-EU)
Seasonic B12 BC-550 Bronze (SASSB12550BC)
Deepcool PK650D -
raziel01
veterán
válasz
Nagyon megúszósan:
[link] Cooler Master ELITE NEX WHITE 600 230V használt 1 év gari 12 750 Ft -
válasz
Szia,
Használt tápegység is szóba jöhet, vagy csak új? Mi az anyagi keret? -
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
A gyerek gépében megadta magát egy Akyga AK B1 500-as táp.
Ez helyett kérnék ajánlást.
A konfig:
MB: ASROCK H470M-HDV
CPU: INTEL Core i3-10105F 3.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtőventilátorral
GPU: ASUS GT1030-SL-2G-BRK GeForce GT 1030 2GB GDDR5 PCIE (passzív hűtés)
SSD: KINGSTON 480GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/480G
RAM: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS
ODD: noname DVD-író
HDD: Hitachi Deskstar 7K1000 500 GB (HDS721050CLA362)
Bővítés, extra videókártya a későbbiekben SEM lesz benne. Tanulós gép.
Köszönöm. -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
Erről a tápról tudtok valamit? MSI MAG A850GL PCIE5
Gondoltam, hogy AM5-ös gépbe már ATX3.0 tápot raknék a jövőre való tekintettel, de igazából van/lesz ennek bármi jelentősége fejlesztésnél? (Pl új videókarikhoz már kelleni fog? Vagy addigra már az is elavult lesz?)
-
válasz
Krisztianby #152280 üzenetére
CW (coil whine) van-e nálad? Mások panaszkodtak rá.
-
Krisztianby
tag
válasz
Krisztianby #152265 üzenetére
Végül megvettem inkább a ASUS ROG STRIX 850W. DEEPCOOL - nak alul van méretezve a hűtése.
-
cheatergs
senior tag
Sziasztok!
Fractal Design Ion Gold 550w v be Quiet! Pure Power 12M 550w?
Régebbi konfighoz kéne, max. 980Ti lesz benne.
-
dik
őstag
válasz
raziel01 #152275 üzenetére
Seasonic Focus GX 750 Gold: 41.000,- 10 év gar ***BF AKCIÓS***
Seasonic Focus Plus 650 Platinum: 42.880,- 10 év garGianninal! Újak...
Ezzel kapcsolatba lenne is egy kérdésem úgy kb. mindenkitől. A 2 közül melyiket érné meg jobban hosszú távra? A jelenlegi már bő 10+ éve szolgál seasonic belsős így bőven megszolgált. Készülnöm kell rá nem egy a végtelenségig.
Tehát ki mit javasol? Nem nagyon van tervben gép bővítés ha lesz is az elkövetkező években már nem egy erőmű lesz... -
raziel01
veterán
Csökkent kicsit az ára ha valaki Seasonicot akarna:
[link] Seasonic Focus Plus 650 Platinum 36 330 Ft felbontott, 10 év gari
41-ért volt fent kb két hétig, most csökkent az ára.
új: 48-tól, más helyeken 56 ezertől. -
zeli
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új videokártyát, és kellene tápot cserélnem, a következő konfighoz:
Ryzen 7 5800X, 4x8GB RAM, 2 NVMe SSD, RTX 3080Ezt a két típust néztem, az Alzás akció miatt:
Seasonic Focus GX 750 Gold
Seasonic Focus GX 850 GoldValószínűleg a 750-es is bőven elég lenne ehhez a konfighoz, a kérdés az, hogy szerintetek megéri-e a nagyobbat venni hosszútávon? Nem akarok feleslegesen nagy tápot venni, csak nemtom a 750-es meddig lenne elég. Köszi!
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Az alabbi konfigomhoz szeretnek egy uj tapot. Szegeny Focus mar benne van a korban, persze tudom nem feltetlen jelent ez barmit is.
MSI B550M Mortar Wifi, Ryzen 5 5600X - MSI Core Frozr L, 2x16GB KINGSTON FURY Beast White, MSI RX6600XT, Kingston FURY Renegade 1TB M.2, Seasonic Focus Plus 550 Platinum
A Fractal Ion+ 2 760-as tapjat neztem ki. Eleg jokat olvastam rola...modularis, felpassziv. Ha jol lattam benne van az ajanlott tapok listajaban. Van esetleg olyan tap ami hasonlo arban jobb minoseget kepvisel?
-
Krisztianby
tag
Ahogy néztem összes nagyobb shopban 5 évet adnak, de amióta vannak gépeim még soha nem kerültek garancia ügyintésbe, vagy előbb kerültek eladásra.
-
KAMELOT
titán
válasz
Krisztianby #152265 üzenetére
Azt is nézd mennyi garanciát adnak. Vizes boltban a ROG STRIX-re csak 5 évet adnak.
Rendesen arra 10 év garancia van!!! -
Krisztianby
tag
Látom hogy sokan ajánljátok a ASUS ROG STRIX 850W-ot aminek ha jól értelmezem Seasonic GX-re alapul viszont ROG-ba vaskosabbak bordák.
Aqua-ban akarok komponenseket venni itt a ROG (850w)-ot 55k ért árulják viszont 57k ért már árulnak DEEPCOOL PQ 1000W-ot ami ugyan úgy Seasonic GX re épül (javítsatok ki a tévedek). Első kőrben BQ pure power 12-akartam de ez a DEEPCOOL megragadta a figyelmem. -
Cs1csó
titán
válasz
Lackó1984 #152263 üzenetére
A válasz akár igen is lehet, nem a legeslegcsendesebb venti van benne. Persze ha hogy "kerreg" mit jelent azt csak ott helyben lehet lemérni.
A "pár hetes" azt jelenti, hogy már nem tudod visszaküldeni? Amúgy embere válogatja kinek mi zavaró: nekem ugye van folyamatosan "pötyögő" 4db ventilátorom (1 a CPU toronyhűtőn 2 a ház elején 1 hátul) +1 ugye a tápegységben na most 4 folyamatosan alacsony fordulaton pörgő ventilátor mellett nem hallom ki a tápegységét (korábban sem de mióta ventit cseréltem sem)
a VGA-n van 2 ventilátor de ugye félpasszív.NA ha te ennyire fülelsz ennyire figyelsz akkor egy FÉLPASSZÍV tápegységet kellett volna venni. de ugye az már más árszint. 40-50k HUF.
(most néztem egy éven belül volt ez 17k HUF körül is, tehát igen olcsó cucc)Valami hozzáértőnek kellene meghallgatnia és akár még reklamációval visszaküldeni. Bár nem tudom, hogy foglalkoznak ezzel.
Erről a mosógépek jutnak az eszembe: a motorra 3-5 év garit is adnak pedig nyilván nem az fog szétrohadni először úgyhogy ez nyílt átb@xása az embereknek. A burkolatra kellene gari a rozsdásodásra, a tengely felfogatásra (vagy hogy is nevezik ) persze arra nincs ugye csak a kötelező minimum.
-
Lackó1984
tag
Szevasztok!
Van egy pár hetes FSP Hyper K pro 500 W tápom.
Most, hogy rámentem a silent üzemmódra és minden venti alacsony fordulaton megy, észrevettem, hogy a táp ventilátora kerregő hangot ad. Nem hangosan, de zavaróan.
Biztos, hogy a tápé, a többit vagy lehúztam ,vagy megállítottam egy pillanatra.Mivel böngészés közben nincs proci és gpu igény, ezért hangtalan lenne a gép, ha az említett probléma nem állna fenn.
Normális ez egyáltalán?
köszi
-
KAMELOT
titán
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Gabesz87 #152255 üzenetére
A Core széria GM-500 elég jó táp de a ventije egy egyszerű
120 mm Hong Hua HA1225M12S-Z aminek a karakterisztikája 2050 rpm 0.45 A mellett, ez nem gondolom hogy halk.A Fractal Design ION Gold viszont nyerő lesz mert egyrészt szintén nagyon jó kiépítésű másrészt
140mm Fractal Designs long life sleeve bearing fan, with their notched blades helping to eliminate fan hum. Seemed to work, as it was very difficult to hear over everything else making noise on the test bench.
csendes venti van benne. -
Gabesz87
veterán
Valahogy szöget ütött a fejemben, hogy tápot kéne cserélnem. Ennek oka egyszerűen a táp kora. Corsair VX550-em van, és azt hiszem, úgy 12 éves. SZétszedve nem volt soha, csak takarítás során átfújom sűrített levegővel. De semmi baja nincs az ég világon, halk is. Szerintetek érdemes volna már cserélni? Mit ajánlanátok most?
Konfig: Lásd az adatlapomon.
Tuning nem lesz. Ha már újat veszek, akkor legyen (fél-)moduláris. És halk, ami alap elvárás. VX550-em is szuper ezen a téren.
Konfigban max annyi változás lehet, hogy az 1650Supert lecserélem egy kicsit erősebb VGA-ra, pl. 6600XT. CPU cserét egyelőre nem tervezek, de ha mégis, akkor talán egy Gen11-es i5 lesz a jövőben. Megnéztem az összefoglalóban lévő listát (bár nem tudom mennyire up-to-date, mert jó pár már nem is kapható az ott lévők közül). Árról annyit, hogy kb. ami 4-essel kezdődik, az már kicsit nehezen emészthető, úgyhogy a max árra azt mondanám 30-40 közt. Amiket néztem:
Seasonic GM-500 500W ~30k
Fractal Design ION Gold 550W ~38k
Mindkettő 7 év gari, Gold minősítés, utóbbi előnye a teljes modularitás és nagyobb teljesítmény. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Czimby #152252 üzenetére
Típus ismerete nélkül nem lehet megmondani. Ha relatív új és jó kiépítésű akkor elég kell hogy legyen.
Seasonic G12 GC 550W 80 Plus Gold (G12-GC-550)
Seasonic G12 650W 80 Plus Gold (G12-GC-650)
alatta Bronz minősítésüek vannak,
Seasonic B12 BC-550 Bronze
Seasonic Psu B12 BC-650W Bronze
Van ezen kivül még megbízható tápde 30 fölött több mindent találni jobb minőségben,
be quiet! Pure Power 11 600W Gold
Deepcool PM750D 750W
Seasonic GX sorozat
és még sokan mások -
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
Két kérdésem lennem.
30e Ft-ig kapni most ajánlott minősegi tápot 550-650W között? Ha igen légyszives írjatok típust is.
Valamint, hogy egy 5600 + 6800 konfig alá elég e egy Corsair 550w táp? (pontos típus nem jut eszembe de full moduláris + felpassziv)
-
MMIX
addikt
12V-2x6 x=?
FSP Hydro PTMX 1200W 130 mm + 12V-2x6-------------
ASUS Prime 850W Gold (AP-850G) fekete-fehér.
Az ASUS Prime termékcsaládja már tápokat is magába foglalCWT GPX (kb. MSi MAG GL)
-
Cs1csó
titán
válasz
gemini #152247 üzenetére
Alig van ilyen olcsón jó sőt mág halk PSU, de a beQuiet! FSP belsőre épített de SAJÁT ventilátorral szerelt PSU-i elég jók, ilyen áron ez fér be a keretbe:
be quiet! System Power 10 450W 80 Bronze
19,8k HUF-tól -
gemini
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi NAS-t szeretnék kiváltani egy szintén régi géppel, ami így is jóval gyorsabb annál. Egyszerű file szerverről van szó, 2-3 HDD-vel, még VGA sincs benne, tehát minimális teljesítményű tápra lenne szükségem, viszont egyetlen kritérium van, hogy a lehető leghalkabb legyen és mindenképpen 20K alatt. Tudtok erre a célra ajánlani valamit? -
Sinu
senior tag
válasz
KAMELOT #152188 üzenetére
Még nem vettem meg amit ajánlottál, várom a pénzt az Alzától az előző tápommal kapcsolatban.
Nézegettem közben a fórumot, és láttam linkelve pár akciós tápot, nyilván ha lehet, akkor fognék valamennyit a költségeken.
Az általad javasolt Fractal Design Ion+ 2-höz képest az akciós Seasonic Focus GX 750/850 mennyire lehet jó választás? Tudásban, megbízhatóságban egy szinten vannak? -
XboxPlayer
tag
Sziasztok! Gépépítésben vagyok , kaptam olyan infót hogy érdemesebb két szálon felvinni a 2x8 pin-t mint egy szálon megosztani. Valaki esetleg Corsair RM750 9020231 típusu táppal kapcsolatban hogy hol lenne a legjobb ezt kivitelezni a három csatlakozó közül?
-
válasz
DaFok #152241 üzenetére
6650 XT és 5600 választása esetén felesleges lecserélned a tápot.
Főleg egy kis UV után. UV után mondjuk egy 5700xt sem feltétlen "állna le", feltételezve, hogy nem Furmark& AIDA FPU paralel futattását szeretnéd a rendszertől.
De az 6650XT& 5600(X) mellé gyakorlatilag felesleges aggódnod még tápcserén.
-
zooliii
tag
-
DaFok
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy BQ Pure Power CM 400 wattos tápom van, de szeretnék GPU-t, utána CPU-t upgradelni és szerintem kevés lenne már.
GTX 1660 OC -> RX 5700 XT vagy RX 6600
Ryzen 5 2600 -> Ryzen 5 5600
MSI B450M Mortar
2db HDD, 2 db 2.5" SSD, 1 db m.2 SSD
Keret max 30.000 Ft.
Amiket én néztem budget verziókat NZXT C550 és Seasonic B12 BC-550 vagy drágábban Seasonic GM-550 vagy Seasonic G12 GC 550W (bár nem tudom mi a különbség a kettő között).
Esetleg más alternatívák, illetve az 550W elég lenne?
Nem ragaszkodom se fél, se teljesen moduláris táphoz, lehet fix kábeles is.
Köszi előre is! -
Ribi
nagyúr
válasz
Dantee_Mikoo #152239 üzenetére
Bronz az csak annyit jelent, hogy mekkora vesztességgel tudja átalakítani a 230V-ot a gép által igényelt feszültségre. Semmi (nagyon kevés) köze a minőséghez.
-
Dantee_Mikoo
tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Dantee_Mikoo #152237 üzenetére
Akkor lehet az EVGA-t választanám.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dantee_Mikoo #152232 üzenetére
Más 550W-os nincs készleten? Lehet abból lenne valami jobb.
-
válasz
Dantee_Mikoo #152234 üzenetére
"Viszonylag SOS segítséget kérnék tápválasztással/újraválasztással kapcsolatban."
Ahogy érzed, én csak erre válaszoltam. -
Dantee_Mikoo
tag
válasz
Rowon #152233 üzenetére
Lényegében amiket felsoroltam azok vannak az üzletben raktáron ahonnan a többi gépalkatrészt veszem, bár az általad ajánlott B12 Seasonic van náluk is azonos áron.
Ezek szerint az jobb mint a BQ System Power 10? Illetve a BQ elbírná ezek alapján a konfigot? Mert akkor feleslegesen nem variálok a rendeléssel -
válasz
Dantee_Mikoo #152232 üzenetére
Én azt mondanám, hogy az áráért van jobb alternatíva:
XPG PYLON 550W (PYLON550B-BKCEU)
Deepcool PK550D
Seasonic B12 BC-550 Bronze (SASSB12550BC)Nekem is 5700 XT-m van egy 5600X procival. Undervolt nélkül 320W, azt követően 170-200W a rendszer fogyasztása. Ehhez az 550-es táp elég.
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Gép: Asus H610M-A, i3-12100f, ddr4 2x16gb, 1db m2 SSD, Chieftec Hunter gépház, Gigabyte rx5700xt gaming OC 3ventis (gyártó szerint 600w az ajánlott PSU)
Viszonylag SOS segítséget kérnék tápválasztással/újraválasztással kapcsolatban.
Habár pár napja kérdeztem hogy milyet, égetett a vágy hogy válasszak egy tápot a webshoptól ahonnan minden mást is rendeltem, így választottam egy Be Quiet System Power 10 550w-os tápot (ekkor még rtx2060 volt tervben nem rx5700xt) viszont utólag néztem hogy valamiért nem igazán van dícsérve ez a táp, laikusként gondolom a védelmek ellenére gyakrabban hibásodik.
Miután most péntek délután mennék a rendelésért biztos akarok lenni benne hogy nem olyan tápot veszek ami megbízhatatlan/nem bírja el a konfigot, ezért kérném a segítségeteket, hogy maradjon-e az eredeti, vagy az alább írt alternatívákból lenne érdemes változtatni a rendelésen.
Alternatívák amik készleten vannak:CM Elite 600w
CM Elite Nex 700w
Chieftec Smart 600w
Zalman ZM600-LXII 600w
EVGA 650BR 650w
Deepcool PF700 700wVálaszokat előre is köszönöm.
-
KAMELOT
titán
Keresd fel őt és az összes kábeled olyan lesz amilyet akarsz!
-
Met
nagyúr
Lecseréltem a házamat egy fehér Be quiet! Silent Base 802-re.
Minden jó, viszont most ott csúnyálkodnak a táp fekete kábelei.
Vehetnék fehér kábeles fehér tápot, de annyiért inkább nézem a fekete kábeleket.
A másik, olcsóbb lehetőség pl. a fehér Kolink Core Standard Braided Cable Extension Kit.
Amúgy is picit rövidek a fekete kábelek, viszont ezek "biztonságosak"?
Mostanában olvasgattam VGA táp csati olvadásról.
Szóval, merjek ilyen hosszabbítót használni? Más lehetőség esetleg? -
válasz
Krisztianby #152227 üzenetére
Nem, valójában jó és népszerű tápok voltak, azért is lehet belőlük ennyi Aprón. Ha megnézed többnyire az előző, szürke címkés szériából van fent a legtöbb, nem az újból.
-
zooliii
tag
válasz
Krisztianby #152227 üzenetére
Nem tudok róla. Szerintem vagy az újfajta PCIe csati hiánya, vagy kihasználatlanság miatt kerülnek fel főleg.
-
Krisztianby
tag
Hello, a Corsair RM 850x-el valami gond, baj van?
Be Quiet pure power 11 600w tápomat akarom lecserélni majd nagyobb videokártya végett és meglepődtem mennyi ilyen Cosair táp van fent.
-
zooliii
tag
válasz
Dantee_Mikoo #152222 üzenetére
Esetleg ezt még érdemes lehet megnézni: [link]
-
válasz
Dantee_Mikoo #152222 üzenetére
XPG PYLON 550W (PYLON550B-BKCEU)
Állítólag nem a leghalkabb a működése, de nem is az volt a kérdés, hanem az ár. Review: [link] Gyári oldal: [link]
Utána Deepcool PK550D.
-
Dantee_Mikoo
tag
Sziasztok!
Frissen építendő gépembe keresek budget tápot 20k-ig.
Alaplap: H610M, VGA: rtx2060 2ventis, CPU: i3-12100F, RAM: 2x16gb ddr4 3200mhz, 4ventis gépház és egy M2 SSD 1TB.
Eredetileg használtan terveztem egy 550w-os tápot venni, de sajnos hardverapron nem találtam ami szimpatikus lett volna.
Valakinek valami ajánlata ebben az árkategóriában?
Deepcoolt, Chieftecet és CM-et láttam ebben az árban (meg a rengeteg ipari hulladékot) és nyilván nem szeretném kinyírni a gépet egy hibás táppal. -
Pityu.
nagyúr
A gigabyte az akkor nem jó fajta?
-
Pityu.
nagyúr
Használtan nézegettem egy két tápegységet melyiket lenne érdemes megvenni?
-GIGABYTE Superb 460W GE-R460-V1
-FSP SP500-A
A lényeg videokártyához PCIe csatlakozó legyen rajta,úgy néztem mind kettőn van.
A konfig amihez lenne i5 6500 CPU,8gb ram,120gb SSD,320gb hdd videokártya meg majd ha muszály,lehet egy rx470 lenne talán. -
saucelori
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, az alábbi konfigot (2. pont) rendeltem, milyen tápot javasolnátok? Illetve a jelenlegi BE QUIET! Straight Power 11 Platinum 550W cseréje szükséges? Ez lesz lecserélve:AMD Ryzen 5 3600X
B450-TOMAHAWK-MAX
G.Skill DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo 4x8GB1.: Mennyit szánnál rá?
80.000 - 90.0002.: Milyen gépre kötnéd?
Lain Li O11 AIR MINI
BE QUIET! Dark Rock Pro 4
AMD Ryzen 7 7800X3D
ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI
G.SKILL DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO 32GB KIT
1TB 870 NVME SSD
Samsung 870 EVO 1TB
Nvidia 3070
+ 6 ventilátor van a gépben+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Full moduláris legyen
Halk működés
Tuningolva nem lesz
Cablemod kompatibilitás talá fontos
+ a jelenlegi videokártyám terezem lecserélni erősebbreA segítséget nagyon szépen köszönöm
-
Orgi
addikt
Sziasztok! Egy egész korrekt tápom van, Seasonic M12 II 620W, amivel tökéletesen elégedett vagyok, viszont most lesz kereken 10 éves. Érdeklődnék, hogy a tapasztalatok szerint érdemes cserélni lassan vagy igazából amíg vmi rejtélyes hibákat nem kezdek tapasztalni a gépemmel, addig ne aggódjak ezen?
-
Sinu
senior tag
-
FordFair
tag
válasz
FordFair #151913 üzenetére
Sziasztok!
A korábbi tápom meghalt, vettem helyette:
- először: be quiet! Pure Power 11 400W (BN292) tápot, ezt visszavittem,
- aztán: NZXT C550 550W (PA-5B1BB-EU) tápot, ez van most nálamMindkét fenti tápnál: nem kapcsol be a gép, miközben az alaplapi led világít.
Ehhez képest a tesztelésre használt Chieftec GPS-500AB A táppal bekapcsol és működik.Tudtok segíteni, hogy mi lehet a hiba?
Vagy másik topik?
Előzmények:
#151559 FordFair
#151913 FordFairKöszi!
-
Comes
tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigomhoz keresnék hosszú távra (figyelembe véve majd a bővítést is) minőségi tápot. (jelenleg egy Asus Rog Strix 850W-os üzemel).
A keret max 200k lenne.Konfig:
- Asus Crosshair VIII Dark Hero alaplap
- Ryzen 9 5950X (nincs OC)
- Asus RTX 4080
- 128Gb DDR4 Ram
- 1 TB Samsung 980 Pro SSD
- 2 TB WD BLACK HDD (7.200 rpm)
- 4 TB SEAGATE RED PRO HDD (7.200 rpm)
- Corsair 7000X RGB ház
- 4 db 14 cm-es, 3 db 20 cm-es RGB venti
- 32” 4k 144hz LED monitorSegítségeteket ezúton köszönöm
-
válasz
Rowon #152203 üzenetére
Kivéve talán a System Power 10-et, most néztem utána... a 750-esről nem írtak túl jókat. [link]
"If I had a not-recommended badge, I would use it in this review. Sorry, be quiet! but when I wear my reviewer’s hat, I am cruel! You should look at the Thermaltake Smart BM2, Corsair CX750M, and the XPG Pylon 750 instead, which have similar price tags with the System Power 10 750W while offering way more in terms of performance and build quality." -
válasz
raziel01 #152202 üzenetére
Azt írta 20-25k között és használt is jó, erre tettem ajánlatot, újonnan biztosan nem fog jól felszerelt goldot kapni ennyiért. Attól hogy bronz, ezek már jó tápegységek, jó belsővel, nincs ezekkel semmi gond.
Az EVGA 600 GD-vel nekem annyi bajom van, hogy valamelyik széria Andyson beles, ami nem biztos, hogy jó választás hosszabb távra. -
raziel01
veterán
válasz
Rowon #152200 üzenetére
Mostani tápja is Gold. Bronze-t nem vennék a helyébe.
[link] EVGA 600 GD 26 490 Ft 5 év garival"Ezek a Seasonic FOCUS tápok milyenek?"
Seasonic Focus GX 650 Gold van itthon.
Minőségi. Ventilátorral nekem nincs gondom, mert halk. Tesztekben is általában halknak mondják. Pár helyen viszont én is olvastam, hogy van akinek hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Fűnyíró topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W