Új hozzászólás Aktív témák

• TaylorXIII

őstag

Sziasztok!

Az én tápomnak valószínüleg már nincs baja. Már a többi megfáradtságban elhunyt táppal szalad a búzatáblákban a kis Chieftec CTG 500 80P. Viszont kb 4-szer csapta le a biztosítékot és nem csak a lakásban hanem a villanyóránknál is(panelházban lakunk). A gépben lévő cuccok csak egyszer élték ezt meg szerencsére. Utána kiszereltem és úgy volt a többi biztosíték lecsapás. Már akkor lecsapta a biztosítékot mikor bedugtam és átkapcsoltam a kapcsolóját. Utoljára mikor lecsapta még kicsit szikrázott is. Szóval az lenne a kérdésem, hogy az az egy biztosítéklecsapás amikor a gépben volt az tehetett-e kárt a többi alkatrészben? Úgy történt az első lecsapás, hogy néztem Youtube videót aztán egyik pillanatról a másikra elsötétült a kép és elkezdett furán kattogni valami lent a gépben és ez tarthatott olyan 15 mp-ig, aztán megtörtént az első biztosíték lecsapás. Utólag valószínűleg nem fülelni kellett volna, hogy mi kattog hanem egyből kihúzni. De most már mindegy. Egy régebbi tápra gemkapcsos módszerrel rákötöttem utána a két vinyót és akkor elindultak, de hogy lett-e bármi bajuk azt sajnos nem tudtam kideríteni még. Szóval az a kérdésem, hogy tehetett-e kárt a Chieftec CTG 500 80P táp a vinyókban vagy másban?

Szóval mivel a táp tönkre ment így szeretnek venni egy újat 15-20 ezer forint között 500-550 Wattosra gondoltam de olyat ami ha tönkremegy akkor nem veszélyezteti a többi alkatrészt, mivel egy másik topicban azt a választ kaptam, hogy mivel ez nem egy drága táp (Chieftec CTG 500 80P) volt így lehetséges, hogy más védelmek is megadták magukat. Akkor egyébként ajánlott táp volt mikor vettem 6 éve. Az adatlapomon lévő konfigba menne az új és alsó tápos a ház szóval a CPU 8 pin hossza az fontos lenne. Az alaplap bal felső sarkába van a CPU csatlakozó.

Előre is köszönöm a válaszokat😄

Új hozzászólás Aktív témák