Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
--------------------------------------------
Karácsonyi telefonajánló 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vtwo
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ennyire hosszú támogatást( ha 4-5 èvig tervezel)
androidéknál pl.a Google Pixel ès a Samsung S ad
Arra felé keresgélj. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni az alábbi feltételek mellett.
- Árkategória
300-400e Huf között van a teteje.
- Használt vagy új?
Csak új.
- Hol vennéd meg?
Szolgáltatótól, vagy gyártói és 3 éves, megbízható bolti garival, itthoni üzletből (számlával).
- Hosszú vagy rövid távra tervezel
Legalább 2-3 évre, legfeljebb 4-5 évre.
- Mire használnád?
Általános használat, fényképezés, navigáció. Jó akkumulátorra és kamerára van igény. Google alkalmazások működjenek mókolás nélkül. Fontos még, hogy stabilan, problémáktól mentesen lehessen használni.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez
Eddig a célszemély egy iPhone-t használd, de régebben droidos volt. Különösebb megkötés így nincs.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Nincs igazán megkötés, hajlítható, hajtogatható telefont el szeretné kerülni távolról.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok! Alábbira van ötlet/tipp?
Árkategória
Max 200e huf
- Használt vagy új?
Új, garanciával
- Hol vennéd meg?
Bárhol csak nem szurke import
Hosszú távra. Addig szeretném használni amíg működik
- Mire használnád?
Jó kamera abcsalad fotozas miatt. Fontos meg az akksi, birja tobb mint masfel -2 napig. Semmi jatek.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Androidban gondolkodom.
A telefon mérete másodlagos szempont nálam.
Nagyjából ezek lennének az igények...nem tudom, hogy van-e megfelelő teló!
Köszönöm előre is!

-
vence
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
De az igazi best.buy a jóval olcsóbb és valójában kevés kompromisszumot jelentő Edge 50 Fusion ugyancsak - 12-512 GB-tal!
Ha használod a keresőt itt a topikban már írtam róla, ill.
ott lesz a GSM Arena-s cikk linkje is, amiben alaposan összehasonlítják a két telót.Mindkettőről van részletes review is.
És, ha minden igaz, hamarosan lesz itt is. -
mokus1
addikt
válasz
bombibmw
üzenetére
Itt nagyon sok mobil van ha visszatekersz egy kicsit.
Oneplus Nord 3
Xiaomi note 13 pro + 5g
Samsung A55
Xiaomi 13T
POCO x6 pro
poco f6Szerintem kicsit konkretizálj mi fontos neked, hogy tudj választani. Fotózás, szoftvertámogatás, vízállóság, jack esetleg? Sok lehetőség van, ebben a kategóriában talán nincs best buy mert nagyon nagy a felhozatal.
Nyilván ha használt is szóba jön akkor még nyílik a lista. -
vence
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Motorola Edge 50 Pro - 12 - 512GB
EU beszerzés, vagy Hw. Apró
(ha nem hc. játékra kell!)----------------
Nem erre válasz!eMAG-on ma még tart a -10-15% kuponos akció!
van pár Galaxy is - A15 ..... - A55 stb.
(igaz szerintem még így igazán jók az árak)
de. aki Samsungót szeretne, lehet annak 1 lehetőség. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
200k körül melyik a legjobb ár/erték arányú telefon? -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
Küldtem privátot, abban is láthatod:
az LG fakóbb, élettelenebb képeket csinál. Dinamika tartománya nagyon szűk, a világos részeket beégeti. Ez a Sonyra is vonatkozik, akkoriban ilyen szenzorok voltak, de a Sony nagyon szép színes, szaturáltabb fotókat hoz össze. A rikító körömlakk színét egyedül csak a Sony találta el.
Sony esetén a HDR-rel nem játszottam, ez még segíthet a sötét/világos harcon. LG-nél ez sem hozza el a megváltást (lásd utcai kép).
-
Reynaldo
tag
válasz
üzenetére
Nem éri meg. Esélyes, hogy nem is küldenek semmit a pénzedért. Kész átverés, mert elég ránézni a leírásra, és rögtön látszik a kamuzás. 6 éves procival kiadni egy új tabletet, hát persze, és még 5G-t is tud
, és TMSC-t ír, amikor az MTK-t a TSMC gyártja? De 1TB tárhely, 12000-es akku, 31,5$ az egész? És kétséges a működése is.Ha még nincs Alis tapasztalatod, ne ilyennel kezdj bele. Alig egy hónapja indult, ismeretlen üzletből amúgy sem tanácsos rendelni. Lehet nézni a vásárlói értékeléseket, persze, ha van. Látszik, hogy behazudnak 260 eladást, de ez sem valós, mert még nincs 1 db értékelés sem. De majd lesznek kamu értékelések, az is biztos. Ezért Ali helyett inkább javasolnám a BG-t, ott nincs ilyen kamuzás, és ott se legolcsóbb belépő modelleket nézd.
Egy normál tablet először is a márkanévvel kezdődik, leginkább az ismert mobiltelefon gyártók készítenek tableteket, ahogy itt láthatod+ esetleg 1-2 kivétel, mint pl. a Teclast, N-one, stb. De vigyázni kell, pl. a csalók a névvel is trükközhetnek, és elsőre fel sem tűnik, ha látjuk a
Xioami-t, mert az is átverés, és nem az original Xiaomi, mert ezt nem írhatják oda.
De tabletről inkább a saját topikjában érdeklődj, itt van az Androidos tablet topik[link]. -
guftabi96
addikt
válasz
krumplikft
üzenetére
A 13T amúgy egy kiváló készülék, de a kamerája hajlamos lehet párásodásra.
Szoftveres szempontból elmarad az A55-től, de minden másban meghaladja/hozza annak a szintjét. -
cs.zs.
veterán
Nem olyan régen én is hezitáltam ezen, aztán elengedtem a vízállóságot, és 8/256 GB-os A25-öt vettem. Nem bántam meg, szeretem. Nagyobb boltokban most is 95-110 ezer között szóródik, én emagon vettem 103.400-ért.
Így a 2024-es Android 14-ről indul a 4+1 év support.
A34 esetén 2023-as Android 13 +4+1 év, és mellé vízálló. Persze az sem rossz. -
-
_drk
addikt
Sziasztok
100 ezer környékén Samsung a34 6/128-as most a bestbuy?Édesanyámnak vennénk ajándékba telefont és vissza olvasva ez jött le.
Köszi! -
Sonja
nagyúr
válasz
krumplikft
üzenetére
Én Samsung Galaxy A55-re váltottam, méghozzá Xiaomi Mi Max 3-ról. Miért? Mert iszonyatosan belassult a telefon.
Csináltam egy konkrét törlést is (Android boot menűből a wipe), majd újratettem mindent, de ugyan olyan lassú volt! Egyébként nekem elég volt maga a telefon, és ha nincs ez a belassulás, akkor nem is váltok. 
-
cs.zs.
veterán
válasz
krumplikft
üzenetére
"...Xiaomi-nál ez gyakori, hogy ennyire rosszul öregszenek, vagy csak pont két ilyen példát láttam?..."
Így a távolból elég nehéz lesz bárkinek is megmondani. Ki tudja mi minden fut ott a háttérben? Újrarakással kiderül.
Azt kell venned, ami NEKED szimpatikusabb, jobban tetszik, jobban fekszik stb. Ha ez a Samsung akkor azt, ha Xiaomi akkor azt, ha más egyéb akkor azt. -
cs.zs.
veterán
Szia,
fene sem tudja Xiaomi-éknál, hogy hová van pozicionálva
, simán lehet hogy alájuk
.
Mi van ha az S egyszerűsítettet jelent? Szimplifájd?
Nekünk a kamera-elrendezése és a véknyított formája tetszett meg. Jó telefon.
Év végén az NFC és No-NFC változatok között 25-30.000 volt a felár, pláne nem érte meg, ha nem is fizetünk vele. Káosz van azügyben, és ha esetleg mégis NO-NFC verziót kapsz, visszaküldöd, tehát
1. pl emailben ezt előre tisztázd az adott bolttal, akár bontsák is fel, nézzék meg
2. az egy olyan bolt legyen, ahol működik a visszaküldés
3. (talán ez a tuti) olyan boltban vedd, ahol ki is van téve, polcon van, és ott a helyszínen megnézed hogy van-e benne.
-
krumplikft
csendes tag
Olvasva a visszajelzéseteket az A55 felé húzok leginkább. Xiaomi-ról érintőlegesen volt csak szó, nem írtam konkrét típust. Két típust nézegetek
- Redmi note 13 pro
- 13t 5gA két fentiről mi a véleményetek az A55-höz képest?
A 13t 5g kicsit azért drágább, mint az A55, de még mindig 200e alatt vagyunk akár még beleférhet.
Xiaomi telefonból kettő van a környezetemben egy redmi note 9 pro és egy redmi note 11. Mindkettőre igaz, hogy borzasztóan belassultak. Konkrétan ha csak az alkalmazások között görgetek akkor is meg-meg akad. Gondolom ezek szoftveres gondok, mert újonnan nem voltak ennyire lassúak. A P20-nál még így 7 évesen sem tapasztalok ilyesmit.
Xiaomi-nál ez gyakori, hogy ennyire rosszul öregszenek, vagy csak pont két ilyen példát láttam?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Sonja
üzenetére
Nem akarnám offolni a topikot,
de mivel ez egy elég konkrét megoldás, talán mégiscsak közérdekű.A Samsungok az LDNIO PD töltőkkel tökéletesen kompatibilisek, csak ugye legyen meg a megfelelő teljesítmény, és akkor kiírják azt is, hogy "szupergyors töltés". Más töltőkről nem tudok nyilatkozni.
Ugyanezen töltők QC kimenetéről a Lenovo tabletünk is kiírja hogy "gyorstöltés", miközben a sokkal nagyobb teljesítményű PD aljzatból meg nem írja ki. (mert annak meg minimum 20 watt QC kell) -
vence
aktív tag
válasz
krumplikft
üzenetére
Szia!
Az említett modellek közül és ebben az árkategóriában az
Edge 50 Fusion a titkos favorit, elég egyértelmű ár/érték bajnok
(csak ezt még sokan nem tudják ... )
Ez felelne meg legjobban a jelzett használói profilodnak is, mert nagyon kerek csomag, nem erőgép AnTuTu bajnok, de minden másban jobb az átlagnál.
Kezdve azzal, hogy a kategóriában se nagyon van 12-512 GB-os, ill. ilyen minőségű (144Hz) kijelzős, vagy IP68-as minősítésű vetélytárs.
Összességében szépen helyt áll magasabb kategóriájú telókkal szemben is.
Ez nem csak az én véleményem itt van egy több, mint érdekes összehasonlítás!
[ Edge 50 Fusion vs. Edge 50 Pro ] - ( GSM Arena )
" ... the Edge 50 Fusion ... is a very well-rounded offering from Motorola. It looks and feels great, has ample performance and a great set of features on top of an otherwise clean OS, its battery and speakers are solid, and the same can generally be said about the cameras as well.
Arguably, for most, ... or casual users, the Edge 50 Fusion is the better deal. The value proposition is just much, much better."Csak figyeld az akciókat - már többször volt nagyon jó áron az eMAG-on.
Sokkal, de sokkal könnyebb is, mint a Samsung ... kecses és a modern "vegán" hátlappal nagyon jó a fogása is, egyáltalán nem csúszós.
Töltésben is a leggyorsabb és a - nem olcsó - szabványos 68W-os PD gyorstöltő (+ gyári "frosted" tok) ott van a dobozában!!
Kérdezz nyugodtan ... -
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm.
-
cs.zs.
veterán
válasz
üzenetére
Tablettel telefonálni nem a legszerencsésebb. Feltételezzük hogy jó benne a Bluetooth, és akkor egész nap, otthon is fülessel mászkálsz? Ha lemégy a kert végébe, oda is viszed a tabletet?
Tartalomfogyasztásra még csak-csak, de telefonnak inkább csak vészhelyzetben.
(legalábbis én így látom) -
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kamu? Ez biztos? Honnan tudod? Mert ha kamu, nem szánok rá több időt.
-
-
Komolyan, ha nem értetek a szóból, akkor tovább is léphetünk!
Tehát még egyszer.
Ha valaki kérdez, normális hangnemben ajánlotok egy/több márkát, típust, de a másik ajánlását nem minősíteni, abba nem belekötni!
Hangulatot kelteni szintén tilos! -
törölt tag
Szerintetek ez megfelelne otthoni okostelefonnak?
-
Sonja
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
Ezt tudtam, és ezért is vettem ezt a 30W-os Ugreen-t, mert PD3.0 és QC4.0+ gyorstöltésű. Viszont ezzel is csak gyorstöltést ír, nem szupergyorsat.
Szóval ezért fura ez az egész. Szerintem maradok a fent linkelt AXAGON-nál. Elvileg jónak kellene lennie.
Köszönöm! 
#188441ubyegon2: Igen, én is így gondoltam, de csak 1500-al olcsóbb, így inkább a nagyobbat venném.

-
cs.zs.
veterán
válasz
Sonja
üzenetére
Szia,
alapvetően 2-fajta töltési mód uralja a piacot. Az egyik a QuickCharge (QC), és USB-A kimenetet kapnak a töltőkön,
a másik a PowerDelivery (PD), és USB-C kimenetet kapnak a töltőkön. [kép] [kép]
(és vannak gyártói saját szabványok, pl a HONOR-nál)
A gyártók a mellékelt kábelekkel már utalnak erre, pl a Xiaomik USB-A-USB-C kábelt kapnak, a Samsungok meg USB-C-USB-C kábelt. A megvásárolt Samsungod dobozán ott virít, hogy PD töltőt kell hozzá venned, amiről ez a telefon max 25 wattot fog felvenni. Érdemes olyat venned, ami PD-kimeneten 25 wattól nagyobb teljesítményű, illetve 9 Volt feszültségen legalább 2,77 Ampert le tud adni, a telefon csak ebben az esetben fogja felvenni a max töltést, és közben kiírni hogy "szupergyors töltés" [kép]
25 Wattot felvevő Samsungoknál ez azt jelenti, hogy 0-5%-ról 90%-ig kb 60 perc, az utolsó 10% pedig további 20-22 perc. Ha pl 89%-nál ráteszed töltőre, már nem veszi fel a 25 wattot, csak lényegesen kevesebbet, pár vattot, és kb 23-24 perc múlva fogja kiírni hogy töltés kész. Így van programozva a telefon.
Tehát Samsunghoz (iPhone-hoz, NothingPhone-hoz) PD 3.0, PD/PPS töltőre van szükséged. Az LDNIO-nak , vagy AXAGON-nak hatalmas kínálata van a piacon, számodra tökéletes választás az A2526C nevű.A 25 wattos Samsung töltést ebben a hsz-ben mutattam be, szintén egy LDNIO töltővel.
-
válasz
Sonja
üzenetére
# töltők
Megnézném a Axagon 30W-os ACU-PQ30 PD3.0 & QC4+ 2xOUTPUTS wall charger 30W töltőt is, hátha bőven elég és olcsóbb jóval...
A töltő támogatja a 20W-os PD töltést az iPhone 12, 13, 14 és 15 modellekhez, és 27W-os PD töltést kínál az iPhone 13 Pro, 14 Pro, 15 Pro és Pro Max modellekhez. Ezenkívül támogatja a 25W-os SFC töltést a Samsung Galaxy S20 - S24, Note és Z Fold sorozathoz, valamint 30W-os SFC töltést kínál a Samsung Galaxy S20 - S24 Ultra, Tab S7+ - S9+, Tab S8 - S9 Ultra készülékekhez.
Ez a PQ 45 leírása, úgy látom 25W-os SFC töltés ugyanaz a kettőnél:
A töltő támogatja a 20W-os PD töltést az iPhone 12, 13, 14 és 15 modellekhez, és 27W-os PD töltést kínál az iPhone 13 Pro, 14 Pro, 15 Pro és Pro Max modellekhez. Ezenkívül támogatja a 25W-os SFC töltést a Samsung Galaxy S20 - S24, Note és Z Fold sorozathoz, valamint 45W-os SFC 2.0töltést kínál a Samsung Galaxy S20 - S24 Ultra, Tab S7+ - S9+, Tab S8 - S9 Ultra készülékekhez.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
guftabi96
üzenetére
"amikor egy ilyen folyamatosan használt ajánló topik van teljesen tönkretéve hónapok óta egyetlen ember miatt az szerintem nem járja."
Teljesen egyetértek veled. Nem ez az egyetlen topik, amit károsít a ténykedése, de itt a legaktívabb az illető és ez kifejezetten hátrányos hatással van a topik (erősen visszaesett) színvonalára, amit a teljesen szűk látókörű, másokat lekezelő stílusú felhasználó okoz.
-
guftabi96
addikt
válasz
krumplikft
üzenetére
Az azóta már törölt Edge 50 Fusion promo után én inkább az A55-öt mondanék.
Sokkal hosszabb, megbízhatóbb terméktámogatás és hardveresen is erősebb tőle. (A Fusion inkább az A35 ellenfele erőben).
Ehhez viszont nem kapsz töltőt és a töltési sebességben is elmarad.#188433Viktor0610
Én elhiszem, hogy nem egyszerű a helyzet, de valami megoldást csak kellene már találni erre a régóta fennálló problémára.
Az még hagyján, hogy a hírek/tesztek alatt is ezt kell olvasni, de amikor egy ilyen folyamatosan használt ajánló topik van teljesen tönkretéve hónapok óta egyetlen ember miatt az szerintem nem járja.
Látom, hogy nem igazán van rajta fogás, de tényleg nem tudnak mást csinálni az aktívabb résztvevők, mint hogy beleállnak... (Ezzel elősegítve, hogy legalább a kérdezők lássák, hogy van élet a Motorolán kívül is.) -
norba69
őstag
válasz
Sonja
üzenetére
Nelem az AXAGON ACU-PQ45 vált be, nagyon sok szabványt támogat.
-
-
Sonja
nagyúr
Töltőkről nem találtam topikot, így itt kérdeznék. Samsung Galaxy A55 telefonhoz akartam egy 25W-os töltőt venni. Gyárit nem szeretnék (elég sok rosszat olvasni róla a Samsung oldalon), így vettem egy Ugreen CD127-es 30W-os töltőt. Sajnos ezzel is csak gyorstöltést ír, nem szupergyors töltést.
Milyen töltőt kellene venni, ami 100%-ra tudja a szupergyors töltést és nem a gyári?

-
Kértem, hogy NE keltsétek a hangulatot, NE a másik ajánlásával foglalkozzatok!
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Telefonvasarlas elott allnek a szempontok:
Árkategória
Max 200e huf
- Használt vagy új?
Új, garanciával
- Hol vennéd meg?
Bárhol csak nem szurke import
- Mire használnád?
Jó kamera abcsalad fotozas miatt. Fontos meg az akksi, birja tobb mint masfel -2 napig. Semmi jatek.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Androidban gondolkodom.
A telefon mérete másodlagos szempont nálam.Nagyjából ezek lennének az igények...nem tudom, hogy van-e megfelelő teló!
Köszönöm előre is!

-
cs.zs.
veterán
válasz
Synthwave
üzenetére
3 db telefont fogok meghirdetni a közeli napokban.
Mindháromnak eredeti első gazdái vagyunk. Yetteltől/Telekomtól vannak, függetlenek. Nagy család vagyunk, folyamatosan vesszük az újakat, a leváltott darab pedig megy a fiókba, tartaléknak, pl ha összetörik 1, akkor legyen mihez nyúlni.Sony Xperia XA1 G3121, 2017, 3/32GB 1 db nano-sim + microSD,
(nem karcmentes, 7 év mégiscsak 7 év, fogalmam nincs, 20.000-re gondoltam)
Eredeti töltője is megvan, doboza már nem biztos,
na ez jó sokszor volt tartalék
, ez egy ikon.LG K42, 2020 dec, 3/64GB, 2 db nano-sim + microSD,
Gyönyörű, hibátlan állapot !!
3 évig vigyázott rá a párom, ehelyett kapta év végén a Redmi Note 12S-t
(fogalmam sincs, 25.000-re gondoltam)
Ez manapság úgy általánosan jobb mint a Sony, bár ebben nincs NFC,
csak ugye ez egy nagyobb tepsi, a Sony meg kis csinos.
Eredeti dobozával, Telekom számlájával, Telekom garijeggyel, saját töltőjével, fullos pakkRedmi 9T, 2021 szept, 4/64GB, 6000mAh akku, 2 db nano-sim + microSD,
nem karcmentes, de normál, jó állapot, szuper üzemidő.
(fogalmam sincs, 30.000-re gondoltam)
Eredeti -II- fullos pakk, YettelHa a 3-ból bármelyik 2 elmegy, a harmadik megmarad.
Ezt kéretik mások által is véleményezni, meglehetősen tanácstalan vagyok.
Ha esetleg szabályzatba ütközik, nem sértődök meg a törlésért sem.
-
mokus1
addikt
válasz
krumplikft
üzenetére
Mivel hosszu távra tervezel én mindenképp olyan telefont választanék aminek hosszú a támogatása.
Samsung, xiaomi is jó választás. Motorolanak rövidebb azért zárnám ki a te esetedben. Nothing phonet nem tudom.Elvileg a oneplus és az a cégcsoport kivonult de a garanciális szerviz Lengyelországban működik továbbra is, nekem hétfőn elvitte ups háztól és már pénteken hozták vissza.
Esetleg nord 3 beleferhet talán. -
ata007
tag
válasz
krumplikft
üzenetére
A55, Nothing 2a, jo telefon mindketto, batran merem ajanlani.
Moto 50 Fusion, meg nem nyilatkozok, jovo het vege fele tisztabb lessz a kep.
-
-
krumplikft
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Huawei P20-as telefonom van amit abban az évben vásároltam amikor még anno megjelent. Ezt kénytelen vagyok lecserélni, mert az akksija haldoklik (meg ezer más baja is van már).
Elkezdtem nézegetni milyen telefonokat lehet kapni manapság és rájöttem, hogy nagyon elhaladt mellettem a piac, nem nagyon követtem az eseményeket azóta, hogy megvettem a P20-at.A P20-on kívűl volt egy Samsung A53-as céges telefonom, ezt mindenben jobbnak éreztem a P20-nál. Igazából azzal a telefonnal elégedett voltam.
Amiket nézegetek:
Samsung A55
Motorola Edge 50 fusion
Nothing phone 2a
Xiaomi (itt nem tudom egyelőre eldönteni ár/érték arányban melyik a legjobb 150e környékén)
Ha bármi mást ajánlanátok az is érdekelneA kérdéseim a következők lennének:
Ha hosszú távra tervezek mennyire fontos a Samsung által nyújtott erős szoftver támogatás? A többi gyártónál a frissítések tényleg elmaradnak?
Van olyan gyártó amit kifejezetten nem ajánlanátok, mert nehézkes érvényesíteni a garanciát?
Árkategória
kb 150.000
- Használt vagy új?
Új, garanciával
- Hol vennéd meg?
Függetlenül újonnan gyártói garanciával vagy vodafone
- Mire használnád?
Jó kamera és gyors rendszer sebesség amire szükségem lenne. Játszani egyáltalán nem szoktam telefonon, illetve speciális alaklmazásokat sem futtatok. Youtube-ot relatíve sokat nézek telefonon. Huawei P20-at váltana az új telefon, olyat szeretnék ami annál jobb. (Gyanítom ezt az utóbbit nem nehéz megugrani)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, Androidban gondolkodom. IPhone is tetszik, de ahogy néztem arra kevés a keretem.
A telefon mérete másodlagos szempont nálam. A zsebemben férjen el, de gondolom ezt szinte minden telefon teljesíti
-
Đusty
addikt
Olyan telefont keresek ami bírja a hősokkot, szélvédő mögött nyáron, ilyen melegben miközben megy app+gps+vezeték nélküli töltés és nagy fényerő, hogy azért látni is lehessen. Létezik ilyen? A többi feltétel csak innen indulna

-
-
vence
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem feltétlenül, mert épp a belépőknél nem mindegy a nehéz és memóriaigényes MI és One UI stb.
Itt jön ki a tiszta Android előnye.Olvassátok el az említett tesztet, utána folytathatjuk a diskurzust.
De esetleg közben is nomdhatsz olyan olcsó telót, jó speccel, amiben középkategóriás SoC van.
-
cs.zs.
veterán
válasz
ata007
üzenetére
Vannak olyan dolgok, amiktől nem szívesen válunk meg
Sony XA1 - 2017-ből.Tökéletesen teszi a dolgát, eredeti akkujával. Olyan, mintha akkoriban a minőség szó mást jelentett volna, igaz, egyáltalán nem volt olcsó (asszem 75.000 Ft volt Telekom hűséggel, és akkoriban ez húzós összeg volt).
Nemrég kapott új USB-C csatlakozót.
Eddig nem volt szívem eladni - és hibás csstlakozóval kb 0 értéke volt.
Arra gondoltam, valahol 20.000 Ft körül mégiscsak meghirdetem.
NFC, 3,5mm Jack, 23MP kamera, bár azóta a kamerák látványosan fejlődtek.
[kép] [kép] -
ata007
tag
válasz
Synthwave
üzenetére
5+ eves keszulek, mint mondtam, nagyon sikeres volt. Ritkan valnak meg toluk a tulajdonosaik ... (Testverem is hasznalja a mai napig, az aksira kezd panaszkodni ... O 4+ eve hasznalja, nem csoda, ha az aksi mar nem olyan benne, viszont minden mas a mai napig tokeletes)
-
cs.zs.
veterán
Redmi Note 12S 8/256GB van nekünk a családban, a feleségem használja és szereti. Arról többet is tudok mondani ha érdekel. A lényeg hogy van belőle NFC, No-NFC, 4G, (és talán 5G is, Euronicsben láttam ezt kiírva, aztán vagy elírás volt, vagy nem) , szóval oda kell figyelni hogy mit óhajtasz belőle. Nekünk egyszerű volt, mert a párom nem fizet telefonnal, és ahol lakunk 5G sincs - szóval a legolcsóbb kellett. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ata007
üzenetére
Megnéztem ezt a P30 Prót, de ez is inkább 60-70 között van aprón (30-ért volt egy eléggé leharcolt). Mindenesetre köszi, a típusnevet elraktároztam, hátha belebotlok valamikor egy best buyba, mondjuk nem szétokádva 40-ért.
Esetleg iPhone 7-8? Azt hallottam, hogy lényeges minőségbeli ugrás volt kamera terén az SE-hez képest (ami ugye egy 6-os, csak 5-ös házban).
---------------------------------------------------------------------
(#188403) Viktor0610: A nem atomhulladék kamerán kívül semmilyen más elvárás nincs. Tőlem 64 kB RAM is lehet benne. Nyilván költői túlzás, de érted.
-
válasz
vence
üzenetére
Már bocs, de ha 4/64-es telókat nézünk, akkor a többi gyártónak is vannak/lehetnek érvényes ajánlatai 50000 Ft alatt, nem csak a szupi-hipi Motorolának.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vacs arra gondolt, hogy a 4 giga memória azért sokszor lehet kevés. Még a szupi-hipi Motorolában is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pláne irreális elvárás emellett a jó kamera is ebben az ársávban.
-
vence
aktív tag
Megnézhetnéd már a Moto G34 5G tesztjét, legalább a végét, akkor nem állítanál ilyen valótlanságot!
A 4-64 GB-os 100 € alatt pörög, de 128 GB-tal sem sokkal drágább.És állítólag napi használatban a G54 5G, csak nüanszokkal jobb, vagy csak megszokásból, döntött ez utóbbi mellett a "tesztelő" user.
A notebookcheck-esek még a "Geshin" (vagy hogy hívják) játékot is
ráengedték! wtfHatalmas húzás volt a moto-tól ebbe a kategóriába betenni az SD 695-öt!
Akinek olcsó és gyors 5G + eSIM -es teló kell, abszolút big buy!
És a kamera is viszonylag jó ... ugye ez SoC szolgál a jóval magasabbról indult G84 -ben is! Sőt ....Egyébként nem kevés jó ajánlata van a Motorolának 100 € környékén!! Lehet válogatni, kinek-mi a fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Fotók, videók mobillal
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Spórolós topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (205A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (207A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (209A)
- iPhone 13 Pro / 256GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (206A)
- iPhone 14 Pro / 256GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen (453)
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, és TMSC-t ír, amikor az MTK-t a TSMC gyártja? De 1TB tárhely, 12000-es akku, 31,5$ az egész? És kétséges a működése is.
Csináltam egy konkrét törlést is (Android boot menűből a wipe), majd újratettem mindent, de ugyan olyan lassú volt! Egyébként nekem elég volt maga a telefon, és ha nincs ez a belassulás, akkor nem is váltok. 
, simán lehet hogy alájuk

Köszönöm!