Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drakoo
tag
válasz titi12 #186798 üzenetére
Nem hiszem hogy a programok, amiket telepítenék tetszene nekik. Bár nem tudom, hogy mennyi lassulást okozna (ahogy olvastam többen panaszkodtak ilyenekre) Ezért gondoltam bővíteni. Mindenesetre 2 kártyát használunk.
A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
st6969
őstag
Van olyan Motorola telefon ~130ezerig, aminek NEM hajlított a kijelzője? Esetleg más gyártó is lehet stock közeli rendszerrel.
Fotózás fontos, de azért nem kell, hogy csúcs képeket készítsen, a kategóriájában az árszinthez legyen jó.
Köszi. -
Drakoo
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, édesanyámnak szeretnék telefont cserélni!
A jelenlegi telefonja: Redmi 8 32 GB Ezt szeretnénk bővíteni, egy 128 vagy 256- osat szeretnék helyette, hogy a tárhelyprobléma megoldódjon.
Amit néztem helyette: Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB 8GB RAM Dual
Másik kérdés, honnan lehet ilyen telefont "biztonságosan venni" ? Mivel sok helyen nincs töltő hozzá...
Előre is köszönöm a véleményeteket, észrevételeteket!A modern mũvészetet épp olyan nehéz megérteni, mint a cselekményt követni a betũlevesben.
-
válasz rasotamas #186792 üzenetére
Rehab/gyógykórház/gyógyfürdő.
3 hét. Igen.
Csütörtökön tették be a jobb oldalon a csípő prótézist.
Hidd el az a 3 hét ott kelleni fog és gyorsan elmegy!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Viktor0610 #186791 üzenetére
Igaz, köszönöm!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz MaxxDamage #186790 üzenetére
Ez mit akar jelenteni?
"Gyógyfürdőbe végzek, azután kellene valami."Mint vendég, mint alkalmazott, mint masszőrtanonc, mint hidegburkoló? mit lehet ott 3-4 hétig csinálni?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #186790 üzenetére
Már egyszer írtam, de ismét leírom.
Láttam már több, hosszabb ideje használt, hajlítható kijelzős telefont, és nem volt szép látvány a kijelző.
Én biztos, nem vennék ilyen készüléket, tehát Edge 50 Pro.Xiaomi 13T
-
Motorola Razr 40 Ultra használ valaki?
Vagy Edge 50 Pro az jobb választás.3 évre vennék telefont legalább.
3-4 hetet még rá ér.
Gyógyfürdőbe végzek, azután kellene valami.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Bevallom, nem szeretnék elmerülni a témában, ha tudtok az alábbi célra mondani pár bestbuyt, azt hálásan megköszönöm:
Használtan 60e Ft-ért keresek egy alap, jól használható telefont, kamera és egyéb extrák nem fontosak, de örülnék a jó üzemidőnek, meg ha stabil antennával rendelkezik.
(redmi note 11 van épp, de csinál érdekes és váratlan dolgokat)[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
válasz cs.zs. #186787 üzenetére
Hogy szándékos, vagy nem szándékos, azt elég nehéz kideríteni és még nehezebb bebizonyítani ...
De szinte minden Moto-telefon topikjában vannak hozzászólások, amiben pár népszerűbb márkáról érkezők mesélik, hogy frissítések után belassult a telójuk, azért váltottak és ég és föld a motós pure Android és más telezsúfolt elég gyakran akadozó rendszerek.
Még volt Iphone tulaj is meglepődött, hogy milyen gyors tud lenni egy viszonylag olcsó moto telefon is.De talán itt is meg lehet találni hozzászólásokat pl, az A52s -re keresve, aminél az az érdekes, hogy annak a lelke, a mai napig jó hardver lenne, sok mai telóba raktak/-nak gyengébbeket, de már több tulajnak is le kellett cserélnie.
-
arcitec
addikt
válasz vence #186727 üzenetére
"épp eleget lehet hallani belassított telókról"
Most ez komoly? Ezt valamikor a szifon csinálta amit be is ismertek és jött a korrekció.
Ez remélhetőleg a múlt, nem kell fiktív kitalált dolgokat össze vissza irkálgatni ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
MODERÁTOR
Töröltem pár hozzászólást.
Legyetek szívesek, nem a másikkal foglalkozni!Xiaomi 13T
-
veterán
válasz vence #186779 üzenetére
Itt most nem az a lényeg,
hanem az, hogy ha bármit is keres az emberfia, meg kell nézni olcsóbbat.hu-n, árgép.hu-n, árukeresőn, Yettelnél, és Telekomnál is. Ez a telefon jelen pillanatban épp a 2 nagy szolgáltatónál a legolcsóbb. Természetesen nincs ezzel mindig minden így, de a lényeg hogy meg kell nézni. -
convar
csendes tag
válasz Kbali #186746 üzenetére
Köszi az infót. El is olvastam a hsz-t, amiben azt írja hogy szerinte összefüggésben lehet azzal hogy a telefon LTE hálózatot használ. De ezt nem lehetne vhogy kikapcsolni/átállítani? Hiszen elvileg a Samsungom is támogatta már ( [link] ), és azzal mégsem voltak ilyen problémák soha.
Ha nagyon láma a kérdés elnézést, az csak azért lehet mert tényleg láma vagyok.
Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!
-
convar
csendes tag
válasz convar #186742 üzenetére
"Létezik-e a (világ)piacon jelenleg olyan kagyló kialakítású (tehát kinyitható kivitelű, és manuális billentyűkkel is felvértezve) okostelefon amelyben Android 7-nél frissebb Android van?"
Mivel semmiféle ajánlást nem kaptam, akkor ezt vegyem annak hogy nincs?
-
veterán
-
vacs
veterán
válasz Vikooo #186767 üzenetére
Kérdésedre a választ a Nothing Phone (2) tesztben találod a szoftver résznél!
Nekem 1 perc alatt sikerült, neked is menni fog!dragon1993
Több Pixel 9 modell lesz, csak sima Pixel 9 lesz Yettel exkluzív.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
aktív tag
válasz dragon1993 #186769 üzenetére
Oké, köszönöm.
-
dragon1993
őstag
válasz rasotamas #186765 üzenetére
Az SE2020-at nem szereted így inkább egy olcsóbb Android mint szenvedés a cégessel. (i15 Pro Max esetén lehet más lenne a véleményed)
Menj be egy boltba és nyomkod meg őket.
Nem ismerek embert akinél a Honor Magic 6 Pro és az SE2020 egyszerre felmerül mint lehetséges telefon, márcsak méretéből adódóan.A Custom romok jól hangzanak, de mindig lesz velük valami nyűg és a Samsung kb kiesik ezzel.
Öcsém A34-es telefonja is teljesen vállalható, csak mert olcsó nem feltétlen rossz, persze sok szempontból rosszabb lesz mint P30.
A Pixelről olvass el pár külföldi reddit véleményt is. A Pro nekem nem adta ár értékben a sima meg kicsi.
-
Vikooo
addikt
Nothing Phone 2 meddig ígér foverzio támogatást? Egyet már kapott.
-
aktív tag
válasz rasotamas #186765 üzenetére
A Pixel hamarosan hivatalosan is forgalomba kerül Magyarországon. Esetleg nem lenne opció megvárni ezt és megnézni, milyen kondíciók mentén lesz megvehető? Talán még a Telekom is felveszi a kínálatába?
Ha ez nem oké, akkor én most az Amazon-féle beszerzést választanám, még ha drágább is a leginkább szimpatikus Pro gyártmány. Persze, nem ismert, hogy ez mennyire fér bele neked, a rászánt pénzt illetően.
Egy iPhone is megfelelő lehetne, csak halovány dunsztom sincs, mennyire tudnád megszokni. Anno, amikor én váltottam, számomra nagyon könnyen és gyorsan ment az átállás, megszokás (itt is maradtam és jó is ez így nekem). De ez én vagyok, ki tudja, számodra milyen lenne a változást megélni.
-
veterán
Sziasztok!
Elég tanácstalan vagyok most hogy egyáltalán vegyek-e telefont, és mit.
TL:DR
Hibás P30 Pro helyett:Drágán de részletre Telekomtól:
Honor Magic 6 Pro, Honor Magic V2, Samsung
Pro: végre valami ami talán jobb a mostaninál
Kontra: a mostaninál nem jobb annyival, amennyire sokba kerülKözepes áron:
Google Pixel Amazonról
Pro: Privacy céllal GrapheneOS, Ubuntu Touch, a jövőben Lineage OS tehető rá, hosszú támogatás
Kontra: Egyben kell kifizetni, a Pro amiben van optikai zoom mocskos drága.Olcsón:
Valami f*s a Telekomtól
Pro: Új, gari, támogatás,működik. 120Hz azért beleférne.
Kontra: Nem hogy nem jobb, de rosszabb mint a mostani.Ingyen:
Céges Iphone vagy feleségem régebbi Xiaomi Redmi Note 10 Proja[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zsolt,72 #186763 üzenetére
Mert a törvény azt mondja, hogy addig lehet függő, amíg nincs kifizetve, vagy amíg szerződés köt a szolgáltatóhoz. Ha ez nincs, akkor kell ingyen, azonnal függetleníteni.
A Yettel és a Telekom normális litaárral feltöltősben is sokat elad, ezért nem szopatják saját magukat ezzel a folyamattal. Minden független és puszi. -
orakas
junior tag
Sziasztok!
A Nothing Phone 2-vel szemezgetek. Milyen alternatíva van, ami versenyképes vele és megfelel az alábbiaknak?
- Árkategória. ~200k
- Új
- Függetlenül venném, nem szolgáltatótól
- Néhány évig legyen jó, ne akadozzon a felület, nem kell telepakolva legyen sosem használt appokkal, idegesítő cuccokkal meg pláne.
- Használat: Főleg böngésző, fotózás, appok, néha játék, néha youtube. Fontos, hogy jól bírja akkuval.
- Android
- 6.7" alá nem szívesen mennék méretben -
VZT
tag
Németen szét kapkodták, főleg mert ingyen szállítottak ki. Ezért név nélkül írom, más európai amazon ugyanolyan szinten megbízható, mint a német? Annak vélem, de itt a fórumon tuti több a tapasztalat. Köszike a választ.
Másik kollégánk válaszul: elég nekem a 8-s széria, valahol még sok is. Csak a 7 év Support miatt nézem őket, illetve a hangerő gomb lejjebb van mint a Samsunge. Ezért hiába tök jó S24 / A széria. Kipróbálva jöttem rá mennyire kényelmetlenek egy kézben.mindig más
-
brugo
aktív tag
Én csak a KNOX Vault miatt vennék S 35 - öt ?
-
veterán
válasz vence #186752 üzenetére
Nem véletlenül említettem a Moto G84-et. Ár/érték-aránya a Mobilaréna tesztelői szerint is jobb, mint a G54 (Power)-é. A G54 teszt végén az összegzésben külön ki van emelve a gyengécske kamerája, és megemlítve az is, hogy
"...A Redmi és a Samsung jobb kamerát, AMOLED kijelzőt, hosszabb támogatást ígér, illetve a Samsung a telefonját IP-védelemmel is ellátja..."
és "tetszett" plecsnivel távozott.
A G84-ről pedig azt írják, hogy
"...nemhogy megfér, a Redmi Note 12-k, a Samsung Galaxy A34, a Honor 90 Lite, a OnePlus Nord CE 3 Lite vagy a Poco X5 Pro mellett, de erős alternatívaként lép színre...",
majd eztán "ajánlott" bilétával zárták a tesztet.A G54 konkurensek között meg van említve
a Redmi Note 12S is, amely kapható 4G, 5G, NFC és No-NFC kivitelben is. (oda kell figyelni a vásárláskor, hogy a megfelelőt vegye az ember) Kifejezetten kellemes, könnyű "kis" telefon,
és jUUh fórumtárs külön kiírta, hogy minél kisebb, annál jobb.A No-NFC, 4G Redmi Note 12S, 8/256GB kivitelben fél éve 70.000.- Ft körül szóródott, mi le is csaptunk egyre. (NFC-t és 5G-t sem használ a feleségem)
Imádja.
[kép] [kép] [kép] [kép]A Samsung A34/A35/A54/A55 vonal szintén meggondolandó, minőségi összeszerelés, jó kamerák, 5 év támogatás, és vízálló ház - igaz, ezek pont a nehezebbek közé tartoznak.
Az A54 5000 mAh akkuval nehezebb lett, mint a Redmi 9T 6000 mAh...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gyarmati_ #186740 üzenetére
Kellene vennem valamit, mert már jó lenne.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz rasotamas #186739 üzenetére
Telekom
-
vence
tag
Ebben a kategóriában csak egy kicsit kisebb készülék van
az Edge 30 Neo, de ezt szerintem már a múltkor is írtuk ill. többször is szóba került itt a topikban.
Mostanában többször is volt akciós az eMAG-on, (páran vettek is, benézhetsz a topikjába is).
Olyanok is írtak most, akik már régebben használják.
Még kapható.De ár/értékben most jobb - minden esetre kicsit olcsóbb -
a Moto G54 Power, ami 80 eft körül egyértelműen az egyik legjobb ajánlat, pl. 12 GB RAM-mal és gyorstöltéssel.
Igaz ez normál méretű készülék.
Vagy EU-s foirrásból a kisebb változata még olcsóbban.További halogatásnak sok értelme nincs, mert ezek is már kifutók ...
@ #186745 cs.zs
Nem ... nagyon nem mindegy, hogy mit választ, mert
pl. a G54 az AMO kijelző kivételével nagyon is összemérhető,
pár dologban jobb is, mint a G84 és lényegesen kedvezőbb az ára,
legalábbis nálunk.
Ár/értékben meg kb. egyértelműen tarolnak más márkákhoz képest világviszonylatban is.[ Szerkesztve ]
-
floratm
senior tag
-
st6969
őstag
Üdv,
Motorolajos telefongyártónál melyik most a csúcskészülék? Mikor jelent meg? Kijelzője íves?
Köszi -
Kbali
nagyúr
válasz convar #186742 üzenetére
A bejelentős cikk topikjában azt írja egy felhasználó, hogy itthon a 3G lelövése miatt nem megy 4G-n.
-
veterán
Szia,
a 80-100.000 Ft nem a csúcs-, ez gyakorlatilag a "néptelefon"-kategória.
Ebben a mezőnyben is jó sokan vannak jelen.
Majdnem mindegy, hogy egy Samsung A25-öt, Moto G84-et, vagy valamilyen Redmit fogtok választani, mind kb ugyanarra lesz jó.Inkább meg kellene nézni, mi az ami tetszik, és arról beszélni, pro/kontra.
-
jUUh
addikt
Sziasztok!
Időközben nem történt még vásárlás, de konzultáltam az érintett féllel. Legutóbb ez a hozzászólás volt a mérvadó: [link]
- Árkategória: "miné' olcsóbban"... 80-100 ezer forint maximum, de ha bestbuy nyilván icipicit mehet fölé.
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Igazából mindegy, szolgáltatónál nincs kedvezményre lehetőségünk most.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? A P30 Lite-ot megjelenés óta nyúzza, tehát hasonló, minél hosszabbra tervezés.
- Mire használnád? Nagyon alapfelhasználás: Facebook, Messenger, hívás, internet, kb ennyi.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Minnél kisebb, annál jobb.Megbízhatóság, egyszerűség a cél elsősorban, menjen a telefon és kész, mert szegény P30 Lite dadog, harcol a mindennapokban. Most már mindegy a márka, csak jólegyen!!!
Köszönöm, ha megint segítetek, és sorry, hogy "duplán" írok.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+
-
convar
csendes tag
Sziasztok! Létezik-e a (világ)piacon jelenleg olyan kagyló kialakítású (tehát kinyitható kivitelű, és manuális billentyűkkel is felvértezve) okostelefon amelyben Android 7-nél frissebb Android van? Jelenleg, tehát amit újonnan is meg lehet venni legalább ebay-en, amazonon és hasonló helyeken, használtat nem szívesen vennék.
Most egy Samsung Galaxy Folder 2-m van, de sajnos tegnap óta a benne üzemelő Android 7-tel már nem hajlandó a Wolt Futár App együttműködni Így aztán bármennyire megszerettem ezt a Folder 2-t, nincs más hátra mint előre, sajnos váltanom kell.
És gondoltam próbálok most is futni vele egy kört itt, mert amúgy annyira szívesen maradnék továbbra is egy szétnyithatós kivitelnél.
Én egyet amúgy elvileg találtam: CAT S22 Flip. Mi róla a véleményetek, mennyire lehetne ezzel futárkodni, tehát mennyire bírná el rendszeresen min. 3 alkalmazás, a futár app, a Waze és a telefon alk. használatát, meg esetleg címre várás közben pár közösségi oldal használatát, mint Telegram, Messenger, Facebook? Ahogy a Samsungnak, úgy ennek is csak ennyit kellene tudnia, de azt akkor már persze remélhetőleg zökkenőmentesen.
Tudom, hardveresen nem éppen egy erőmű ez az S22 (és akkor még finoman fogalmaztam), dehát amúgy meg mégiscsak Android 11 döcög már rajta, így hát az Android 7 után akkor is komoly technológiai szintugrásnak mutatkozik számomra a dolog, ill. remélhetőleg ezzel megint kihúzok így akkor majd legalább 5 évet.
Ill. nyilván ami égetően fontos kérdés, hogy mivel ezt a telót a Caterpillar eredetileg csak az észak-amerikai piacra szánta (méghozzá T-Mobile csomaggal), hogy vajon mennyire tudom majd magyarosítani a telefont, ill. mennyire lesz hajlandó elfogadni az én Digi-s SIM kártyámat, ami tavaly jún. 1. óta már a Vodafone hálózatát használja, csak hogy még bonyolultabb legyen a szitu. Na de a Folder 2-t meg csak a távol-keleti piacra szánták, aztán mégis, mivel Android ugye, első bekapcsoláskor pikk-pakk ki tudtam választani hozzá magyar nyelvet is. Meg a magyar SIM kártyákkal sem volt semmi baja. És mivel ebből az S22-ből is van nem egy "unlocked", vagyis kártyafüggetlen kártya megjelölésű az ebay-en és az amazonon is, így remélem megalapozottnak találjátok hogy minderre akkor tán csak van esély az S22 kapcsán is.
Szóval mit gondoltok, működhet?
De persze ahogy kezdtem is, ha van még más készülékjavaslatotok is, akkor csak tessék, nyitott fül (ill. szem) vagyok
Amúgy milyen egyszerű is lehetne a dolog ha létezne már Samsung Galaxy Folder 3 is. De hát nem létezik (Igen, tudom, van viszont Samsung Galaxy Z Flip meg Z Fold.... ja, fél milláért. Menjenek a pi..)
Előre is köszönök minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz MaxxDamage #186737 üzenetére
Érdemes megnézni a flottákat, vannak jó ajánlatok.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
veterán
válasz MaxxDamage #186737 üzenetére
Melyik szolgáltató? Mennyiről mennyire? Nem követtem.
Megéri? Jó? Asszonynak Redmi Note 10 Pro volt, most 12 Pro+, fiamnak 11 Pro de én nem vagyok elájulva tőlük, a 120Hz tetszik.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Teasers #186733 üzenetére
Egyébként kapcsolódó ON kérdésként, jól gondolom, hogy az Iphone a lehjobb, ha valaki olyan készüléket akar, amihez mindenki gyárt kiegészítőket és a lehető legtöbb féle tok, fólia, kamerás kiegészítő (keret, lencse, magsafe handle), magsafe cuccok, pl akku van?
-
válasz Gyarmati_ #186485 üzenetére
Szépen felment közben az ára!
Nem csak a telefon, de hűséget vállaló szolgáltatás díja ami durva!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Brenor
aktív tag
Gondolom szolgáltatónál nem érdemes flagship telefont venni.
-
Teasers
tag
Sziasztok. Bocsi az offért. Nemtudom, hova forduljak. Van esetleg olyan topic, ahol a kiegészítőkről, konkrétan tokokról tudnék véleményt szerezni? Iphone 15 pro-hoz szeretnék egy jó tokot.
Köszi
-
veterán
válasz dragon1993 #186730 üzenetére
Ez egyszerűbb mint gondolnád. 1 db levélváltás a bolttal, vagy telefon: Ad-e a bolt a készülék mellé gyári Samsung (szürke) garanciajegyet, amit a Samsung Magyarország elfogad,
vagy nem adnak ilyet?
Csak igen, vagy nem válasz létezik, kitérő nem.
Ez alól kivételek a szolgáltatók, T-, Yeti, Voda, ők nem adnak, de az ő sajátjukat elfogadja a Samu szerviz.
Szegedi boltban vásároltunk 2022 decemberben Samsung A13-at, és láss csodát, adtak hozzá ilyet, azaz Samsung M.o.-tól van a telefon. Szóval az hogy kis bolt, vagy nagy, nem jelent semmit.
eMag automatikusan nem ad, de email-váltás, és utólag postázzák.
-
dragon1993
őstag
válasz vence #186728 üzenetére
Most a szüre importos telefonoknak a magyarországon nem / nem biztosan érvényesíthető garanciáját nem hiszed el? Erről mobilaréna videó is volt. [link]
A Samsung a saját online chat felületén a következőt írta:
A magyarországi márkaszervizeinknél a Samsung Magyar Zrt. által forgalomba hozott készülékek garanciális javításával tudnak segíteni. Külföldön vásárolt termékek esetében fizetős keretek között van lehetőség a javításra a magyarországi márkaszervizeinknél, illetve előfordulhat, hogy szervizes kollégáink nehézkesen, vagy egyáltalán nem tudnak hozzájuk alkatrészt beszerezni.
Kösznöm a lehetősége nem szeretnék az egyes márkák garanciáztatási szokásai után kutatni, de tartom a véleményem, hogy a GSM boltok garanciája kérdéses érdemes vásárlás előtt utána járni. -
vence
tag
válasz dragon1993 #186726 üzenetére
"A hivatalos forgalmazású telefonokat, meg gyártó javítja."
Ennek a kósza hírnek a hivatalos forrására azért sokan kíváncsiak lennénk itt!
Szóval, köszönettel várjuk a márkánkénti címlistát!
[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
válasz cs.zs. #186720 üzenetére
Azért a hosszabb támogatások nagyon is kétes értékűek,
épp eleget lehet hallani belassított telókról, éppen a nagy márkák vonatkozásában.
De a Samu-nál bőven elég már a megfizethető változatok
alul-RAM-ozása ( ) is.A Pixel-ek pedig nem éppen a tartós, vagy igényes hardverükről híresek, (a minap is panaszkodott valaki, hogy elszállt a töltőcsati valami másfél év után ... és a 2. javítást már nem akarta bevállalni inkább nézett egy másik márkát.
Ezek már nem Nexus telók, amiket minden évben más gyártott, apait-anyait beleadva, mert nagyon komoly reklámértéke volt és azokra mindenhol nagyon figyeltek.
Ebből csak a figyelem, szűkebb sávban kiemelkedő kamerák maradtak, a többi dolog leginkább az átlagot is alulról súrolja,
a csili árak mellett."olyan fejlesztések történnek amire ma nem is gondolunk"
... hát, az utóbbi évek inkább a visszalépésről szóltak.
A felső kategóriákban pedig jó drágán kezdték mérni a kisebb fejlesztéseket is!
Nem beszélve a folyamatos minőséggel kapcsolatos botrányokról, amiket sokszor csak jóval később ismertek el a gyártók, vagy soha, mint ez a mostani Sha-me-s párásodás-os sztori is volt.
Tudták, hogy az idő nekik dolgozik.
Szóval, pl. kamerában csak most jönnek a több évvel ezelőtti speckók újra, persze inkább drágábban.Itt a legnagyobb "újdonság" az lehetne, ha újra elővennék a cserélhető akksis megoldást ...
Kérdés, hogy fogadnák az ezzel kötelezően jóval vastagabb és (nehezebb) telókat és ami még ezzel járna.Töltés-ben talán most már a Moto az első,
mert ők a szabványos technikával kínálják a csúcsokat (+ wireless)
pl a mostani EDGE széria teljes tartományában.Szóval pár tesztet most érdemes figyelni.
A Fusion pl a napokban indul(na),
de a L-MM LLC is liszensz vitába kederedett 1 ami céggel, akik a mostani körben már pert nyertek Németo-ban. (Forrás: WW)A Samsung készülékeket pedig állítólag már a "bezúzás" fenyegeti 1 másik ottani, hasonló royalty-vitában.
-
Brenor
aktív tag
Na meg arra is kíváncsi vagyok, hogy számít hol veszek telefont? Néhol kb 100 ezer forint árdifferencia van egy készüléken ami azért durva. Érdemes olyan helyen venni ahol olcsóbb?
-
ata007
tag
December ota hivatalosan tamogatja az osszes magyarorszagi szolgaltato 5g halozatat, ezt mint Pixel 8 Pro tulaj tudom garantalni - igaz Erdelyben elek, de 2 havonta meglatogatom a rokonokat Pest kozeleben, baratokat, siman minden gond nelkul uzemel.
Majus kozepetol pedig hivatalosan is kezdik forgalmazni boltok es szolgaltatok is. Igaz a hirek meg csak a Pixel 8a keszulekrol szolnak, de szerintem csak ido kerdese es az egesz paletta elerheto lessz.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Nekem úgy rémlik, a hamarosan megjelenő 8a már nálunk is lesz hivatalosan kapható, így gondolom ha vannak is még ilyen problémák, akkor addigra meg kell szűnniük...
Kamera vonatkozásában pedig ajánlom a Mobil fotózás topicot, általában véve a Pixelek a nyerők, kb egálban a Samsung Ultrákkal és modern Iphoneokkal .[ Szerkesztve ]
-
-
Brenor
aktív tag
Akkor legalább négy évig. A mostani redmi note 8 prom 4 éves még működik csak nagyon merül és melegszik, ha erősebb a fényerő.
-
Brenor
aktív tag
Jó lenne, ha 5-6 évig vagy esetleg tovább tudnám használni, így elgondolkodtató az, hogy csak 8 giga ramja van az s24-nek. Fontos, hogy ne lassulgasson, ne fagyjon, egy idő után ne merüljön annyira. Fontos a kamerája a mostani redmi note 8 prom nem csinál hu, de jó képet és ezért gondolkodtam iphoneon, mert állítólag azok tényleg jó képeket csinálnak, de azok elég drágák és a hardverük se tűnik olyan jónak. Igazából még nem vettem 100k felett új telót, most lesz az első alkalom és ezért szeretnék jól dönteni.
-
-
veterán
válasz Brenor #186713 üzenetére
Általános tudásban (olyan tudásban, ami neked kell is) nem biztos, de sok éves szoftveres támogatásban igen.
Ez is egy vallási vita, hogy ér-e az annyit, vagy nem. Kinek-hogy.Szerintem a Samsung kamerák mindig jobbak voltak mint a Xiaomik, utóbbinál viszont az akkuk és a töltés fényévekkel előrébb járnak.
Neked mi a fontosabb? -
Brenor
aktív tag
Samsung s24-en is gondolkodom, de csak a sima verzión, mert az ultrát nagyon drágának tartom. S24 jobb választás lenne vajon, mint a Xiaomi 14?
-
vence
tag
válasz szivacs30 #186697 üzenetére
Nem szoktam a frissítésekkel érvelni, de az
Android 11 és a 14 között így indulásnál már nagy a különbség ...és még pár korábban már említett dolog is a G34 mellett szól és
szerintem még egy 120Hz-es LCD is jobb lehet, mint egy olcsó AMO, amit ilyen belépő telókba tesznek.Itt [link] a specifikációk összehasonlítása,
de valahol meg kellene nézni élőben, ha a kijelzők alapján döntenél. -
veterán
válasz dragon1993 #186708 üzenetére
Mi 2 éve kaptunk SE(2020) telefonokat a cégnél. Rá lehetett volna fizetni 11-re, erősen gondolkodtam rajta.
A mai napig nem tudom, milyen lett volna, ha olyan mint az SE, sose kéne. Ha más a user experience, az SE szándékosan le van butítva, akkor lehet jó. Sajnos nincs lehetőségem egy komolyabb (nem nagyobb, hanem komolyabb) Iphonet kipróbálni.
Ez a céges most teams+outlook üzemmódban üzemel, ezekben csak a gyári billentyűzet használható, hiába találtam és vettem meg 1500-ért egy nagyon jó 3rd party billentyűzetet. Ja meg a cégnél munkaügyben csak azzal lehet fényképezni, priváttal nem. A vissza gomb hiánya, a nagyon rossz billentyűzet, nem lehet csak úgy tűpontosan belekattintani a már begépelt szövegbe.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szia,
ha megnézed, úgy kezdtem, hogy
A MAGÁNVÉLEMÉNYEM AZ,és egy fórum épp erről szólna, hogy mindenki leírhassa a sajátját, és tényleg ne essünk egymásnak. Nem vagyunk egyformák, nincs 2 egyforma igény, nincs 2 egyforma elégedettség.
Én simán elfogadom, ha más másképp látja.
-
Sungoo
addikt
A vallási vitát szerintem te generálod. Az, hogy egy Iphone- t Te nem tudtál megszokni, az egy dolog. Többszáz millió felhasználó meg igen.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok! Egy 4 éves redmi telefont cserélnék amit anno 70 ezer körül vettem egy jobb minőségűre max 300 ezerig, de lehet egy picit drágább is, más márka is lehet csak legalább 5 évig vagy tovább tudjam használni. Amit szeretnék, hogy jó képeket csináljon, stabil legyen az oprendszere és jó minőségű legyen. Gondolkodtam iphone-on is, de egyik haverom lebeszélt róla, mert annyi összegért egy jobb androidos telefont is tudnék venni belőle szerinte. Nem volt még iphoneom, annyira nem igénylem csak elgondolkodtam rajta, hogy vajon megéri, de ha ár érték arányban van jobb androidos telefon akkor az is megfelel nekem.
-
TODI1111
veterán
válasz tknof1871 #186700 üzenetére
Nem tudom milyen samsungot szeretnél, de az S szériánál egyszerűen lehet gyári natív hívásrögzítőt alkalmazni. [Itt a hogyan] [Ez pedig saját tapasztalat]
[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
válasz tknof1871 #186698 üzenetére
Ne csinálj magadnak problémát.
Sok esetben az indonéz Samsung telefon ugyan az mint az európai, csak más gyári szoftver fut rajta. A gyári szoftverről átállni egy másik gyári szoftverre max fél óra.
Válaszd ki melyik samsumgot vennéd menj be a topicjába és kérdezz rá, hogy telepíthető-e az indonéz rom vagy nem.Garai is megmarad, sw se lesz mókolt hiszen hivatalos.
(ha 100%-ra akarsz menni visszateszed az eu-s sw-t szerviz előtt)Kb úgy képzeld, hogy veszel egy laptopot magyar Windows-al letörlöd és felteszel egy angol Windows-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest