Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72748) Cs1csó válasza Yager01 (#72747) üzenetére


Cs1csó
félisten

Androidra nem kell külön vírusvédelem, ami fontos:
megbízható forrásból kell telepíteni olyan alkalmazást ami szintén elfogadott, megbízható, ismert stb. pl. ha a Play áruházból telepítesz akkor az is már egy ellenőrzést jelent, ha pedig egyéb de megbízható forrásból az is pl. APK Mirror
Xiaomi MIUI rendszeren pl. az Avast biztosítja a vírusvédelmet, az Avast pedig - szerintem - bőven jó védelem szórnak rá kígyót békát de jellemzően NEM a védelmi képességibe kötnek bele.

Amit még ki lehet próbálni, hogy olyan böngészőt használsz amire szintén telepíteni lehet az Ublock Origin-t pl. a Firefox-ra lehet telepíteni az UO-t, de az Opera-nak is van valami saját reklámvédelme de van még pár amiben van.

Azt is kipróbálhatod, hogy beállítod a telefonnak az AduGuard DNS-ét így már a telefonra sem jutnak el a reklámok. Megint a MIUI-t tudom felhozni példának, hogy ha csinál az ember egy biztonsági ellenőrzést, és vagy egy tisztítást akkor utána bejön egy reklám na ha AdGuard DNS van akkor nem lesz itt reklám. Vagy van egy "Akciók" nevű alkalmazás amivel a különböző boltok reklámújságjait lehet megtekinteni és itt alul szokott lenni egy vékony csíkban reklám ami nincs ha AdGuard DNS-t használsz.

Hátránya az lehet, hogy esetleg a DNS szerver messzebb van mint amit alapban használna a telefon ezért lassabb lesz az elérés a weboldalak és a telefonod között de ezt le kell tesztelni.
Egy másik amivel találkoztam amikor egy nyilvános WIFI-hez akartam csatlakozni és AdGuard DNS-el nem tudtam. (Szerintem a nyilvános WIFI-től sem kell félni, hiszen az adott weboldal - legyen az akár Facebook vagy OTP - és a telefonod között az adatfolyam titkosítva van tehát hiába láthatja valaki, hogy adatfolyam van bele nem láthat.

Esetleg még lehet feltenni Androidra - nem rootolt készülékre - BLOKADA nevű appot ami nem DNS-el hanem VPN-el dolgozik és így szűri a reklámokat amiben jobb, hogy alkalmazásonként lehet állítgatni mit akarsz tiltani és mit akarsz átengedni.

Sőt van tűzfal is Andoridra és ezzel is a kommunikációt lehet kontrollálni, hogy mi és mikor kivel kommunikálhat.

Még egy apróság, ugye sokan használják a Facebook gyári appot ami teleszemetelni a hírfolyamot reklámmal van erre is megoldás: SIMPLE SOCIAL BROWSER
Ez egy kvázi önálló böngésző és arra való, hogy a közösségi oldalakat ebben nyisd meg nagyon szeretem csak Facebook-ra használom a gyári app helyett. De ahogy látom Instagramra is be lehet lépni vele és egyéb közösségi oldalakra.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.