Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65001) Cs1csó válasza iguana (#65000) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor ez okés (a 2021 még korai) a "j" patch pedig jó hiszen ez már kb. a 10. folt.

Az SSL - titkosított kapcsolatok - vizsgálat opciót kapcsold ki, esetleg utána egy gép restart.

+ (egy próbát megér) a szolgáltatód DNS-e helyett próbálj ki egy másikat az egyik leggyorsabb a CloudFlare vagy az OpenDNS
A böngészés sebességét itt tudod tesztelni: SpeedoMeter minél nagyobb az érték amit kapsz miután lefutott annál gyorsabb a böngészés.

(#65002) Jack Oneill válasza iguana (#64998) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Csak kivancsisagbol, milyen neted van? Nekem 100as,es fullon megy. Ugy latom, Kasperskynel nem csak a gep szamit, hanem a net sebessege is.
Igaz, nekem nem total sec van, hanem internet sec.
Az eger rangatas nekem csak akkor van, ha meg van nyitva a Kaspersky es nezegetem a beallitasokat.

[ Szerkesztve ]

(#65003) Szellem. válasza iguana (#64998) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nekem i7 3770K van a gépemben 1000-res nettel és semmi gondom vele!
Akkor nálad nem stimmel valami. Képet bedobsz a sebességről? Van még más elállítva a gépen? Ugye nem használsz másik DNS-t?
Milyen neted van is ki a szolgáltató?

[ Szerkesztve ]

(#65004) Szellem. válasza Cs1csó (#65001) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ezt a DNS mókolást hanyagoljuk szerintem. Már több topikban volt róla szó, hogy sok esetben inkább árt mint használ. A legjobb a szolgáltató DNS-e, plusz ebben az esetben nem erről van szó.

(#65005) Cs1csó válasza Szellem. (#65004) üzenetére


Cs1csó
félisten

Miért hanyagoljuk?????????? :(((

Mint írtam TESZTELNI KELL, nem ész nélkül átállni másik DNS-re. Van böngésző sebességtesztelő oldal ami objektív képet ad, és saját magad is érzed, hogy gyorsabb vagy sem a böngészés másik DNS-el.
EZ UTÁN kell dönteni, logikus hogy ha más DNS-el sem lesz - objektív és szubjektív tesztek alapján - gyorsabb a böngészés akkor egyszerűen visszateszed automatikus DNS beállításra és csinálsz egy gép restart-ot és voilá már újra szolgáltatói DNS-en vagy.

Nekem a Defender alatt valamiért a szolgáltatói DNS (telekom) "dadogott" a böngésző, átállítottam egy teszt erejéig a ClodFlare DNS-ére és megszűnt a "dadogás" ezért maradtam ezen.

Azért egy DNS át- majd visszaállítása nem egy gép újratelepítés, sem fáradtságban sem időben.

(#65006) iguana válasza Jack Oneill (#65002) üzenetére


iguana
őstag

#csicso82 köszi a választ és az ötleteket :) egyébként is a cloudflare dns-ét használom. "ne vizsgálja a titkosított kapcsolatokat" van beállítva. reboot, nincs változás sajnos.

#Jack Oneill digi 1000 van nálam. kaspersky nélkül most ~600/80 Mbps, kaspersky bekapcsolva ~220/45 Mbps. azért erre már felkapja az ember a fejét, hogy "neteneee, ezt azért nem kéne".

tegnap óta nyűglődök ezzel, próbálkozom, gondoltam bedobom ide is a kérdést. igazából fájó szívvel, de elengedtem volna már, de a helyzet az, hogy most a napokban kipróbáltam jó pár fizetős megoldás próbaverzióját (avira, bitdefender, bullguard, trendmicro...desktop gépemre kellene most) és mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy kapásból fut vagy 4-5-6 service, összesen bekérnek maguknak ~1 GB RAM-ot üresjáratban. szemben a kaspersky: talán 2db service ~100 MB. püff. ez tök jó, ez kell akkor...csak ez meg "kinyírja" a netem. :(

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65007) Cs1csó válasza iguana (#65006) üzenetére


Cs1csó
félisten

A TS helyett IS vagy sima AV? Talán kapsz még beállítási tanácsot.

(#65008) iguana válasza Szellem. (#65003) üzenetére


iguana
őstag

egyébként is cloudflare dns-t használok, de már próbáltam a digi, google dns használatával (router, pc restart is meg volt). teljesen ugyanaz a jelenség.

ha a védelem felfüggesztését bekapcsolom (kaspersky), akkor valamivel jobb a helyzet, (tényleg csak kicsit) de csak akkor a "normális" ha teljesen bezárom a kaspersky alkalmazást.

konkrétan semmi más nem fut mellette, nincs kismillió varázsló appom, nincs crack/mók ilyesmi.

#csicso82 a TS-t próbaverziója van most fent. ezt venném meg, de akkor este kipróbálom hogy eltávolítom a TS-t, ahogy kell és kipróbálom a sima AV-t is. kíváncsi leszek, visszajelzek.

[ Szerkesztve ]

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65009) Jack Oneill válasza iguana (#65008) üzenetére


Jack Oneill
veterán

En is kivancsi lennek, IS alatt is ezt csinalja?

(#65010) Szellem. válasza Cs1csó (#65005) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nekem erről más a véleményem, de lényegtelen.

(#65011) Pano válasza iguana (#65006) üzenetére


Pano
addikt

Anno ilyet sajnos én is tapasztaltam.
Speedtesten jönnek az értékek, vagy gyakorlat közben is? Próbálj meg letölteni mondjuk egy nagyobb torrent fájlt (ingyenes megoldást is találni) vagy feltölteni valamit valamelyik felhőb e és nézd meg, hogy ott miként alakul a max letöltési sebesség. Ha ott kimaxolja, vagy hozza az elvárt értékeket, akkor a webvédelem vizsgálata befolyásolja a sebességmérést, ami nem feltétlen okoz gyakorlati csökkenést.

[ Szerkesztve ]

(#65012) Cs1csó válasza Szellem. (#65010) üzenetére


Cs1csó
félisten

Rossz dolog egy lehetőséget - DNS váltás - kipróbálni, letesztelni?

Az AdGuard DNS pl. reklámblokkoló nélkül is kb. egy csomó reklámot már alapban nem is enged eljutni a böngészőbe persze nem tökéletes és a blokkolt elemek helyőrzőit nem tünteti el tehát kozmetikai szűrésre továbbra is szükség van. Ott pl. az a gond, hogy anno mikor legutóbb próbáltam nem is volt DNS szerver a közelben csak Németországban, tehát a sebessége nem volt meggyőző persze lehet fejlesztik, majd tesztelem azt is.

(#65013) Szellem. válasza iguana (#65008) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Ugye a digi esetében nem használsz rootert? Egyből a digi eszközéből megy a pppoe kapcsolat a gépedbe? Ha igen, akkor megvan vagy meg lehet a gond:
A Digi megoldása elavult és szerintem finoman fogalmazva '"szar". Terheli a gépet, meg a processzort. Onnan tudom, hogy a Húgomnak ugyan olyan gépe van mint nekem és neki is a pppoe kapcsolat volt eredetileg beállítva a digi "szakembere" által. Lassabban indult a gép, jobban pörgött a proci, stb. Vettünk neki egy gigabites rootert és azon keresztül csatlakozott a gép a netre. Egyből megszűnt a probléma. És érdekes, hogy ez a gond minél magasabb a netkapcsolat sebessége, annál jobban előjön! Lehet ha beraksz egy rootert, akkor megoldódik.
Aztán:
A Kaspersky alap esetben jobban dolgoztatja a hálózati kártyát és a processzort. Érdemes lenne egy kavremoverrel eltávolítani majd újratelepíteni. Aztán, ha telepítve van a Kaspersky Secure Connetcion, azt leszedni azonnal, mert az is okoz gondot! Ez egy külső alkalmazás, nem része a fő programnak, de már írta valaki, hogy az okozott neki csúnya netes gondot.
Ennyit tudsz tenni, amiket leírtam.

Illetve töltsd le az ookla Speedtes alkalmazását a Windows 10-re és nézd meg, hogy azzal milyen eredmény jön ki!!! Ha ott megvan az 1000, akkor nincs jelentősége, hogy a böngészőben mit mérsz, mert a hálózati kártyán átjön a forgalom gond nélkül!

Vagy:
Küldesz a support@2f.hu címre egy hibajelentést és megmondják mi a gond pontosan. Kérni fognak egy getsysteminfo vizsgálatot, amit érdemes azonnal beadni nekik.

[ Szerkesztve ]

(#65014) Szellem. válasza Cs1csó (#65012) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Nyugodtan próbálgass. Mint írtam nekem más a véleményem, de mivel veled jóban vagyok, nem igazán akarok vitázni ezen.
Amúgy utoljára válaszként és zárom a témát:
Pont most írod le, hogy az ilyen mókolással milyen gondok lehetnek. Persze, mindent ki lehet próbálni, de ahogy a matek mutatja az esetek többségében árt mint használ a szolgáltatótól eltérő DNS.
Olvasgattam a topikokat, ahol szó volt a DNS átállításról. Sok esetben vagy nem javított semmit vagy éppen ártott. DIGI, Telekom, DNS teljesen jó kábelen, optikán.

Amúgy feljebb írtad, hogy Defender mellett dadogott a netezés: Már írtam korábban, hogy nálam is volt gond a Defenderrel, mert ahhoz képest, hogy nincs klasszikus "webvédelme" szépen beleugathat a netezésbe. Már más is írta ezt a jelenséget.

(#65015) iguana


iguana
őstag

#Pano, Plag
köszi az észrevételeket. nézzük sorban:
-FTTB digi 1000 van, saját gigabites asus router-rel. a koronavírus előtt évek óta ez a felállás szinte éjjel-nappal hozta sebesség tesztben ÉS ftp, vagy akár torrent használatkor a ~800-900/150-200 Mbps-ot könnyedén.
-sebesség teszt webes illetve alkalmazásból és cli-ből is ugyanaz. amíg most csúcsidőben ~600/80 van kikapcsolt kaspersky-vel bekapcsolva jó ha ~220/45...és berángat az egér, meg-megfagy a képernyő, holott nincs sem cpu, sem a router oldalon ~20%-nál nagyobb terhelés. minden mást lehúztam a hálózatról, wifit is lelőttem semmilyen más alkalmazás nem fut a háttérben.
-ha a kaspersky-ben minden lehetséges védelmet a totál minimumra veszek, akkor sincs változás. csak ha teljesen ki van lőve.
-process explorer, system explorer, process hacker mind végig néztem network, cpu, I/O stb. semmi különbséget nem mutat a tesztelés során. semmilyet.
-a secure connection-t nem is telepítettem, nincs is telepítve, nem is fut. (ez a saját vpn kliense, ugye?)
-a kavremvr.exe már bekészítve, mert még este nekifutok egyszer.
(pedig annyira tökéletes lenne nekem ez a kaspersky a fenébe is.)

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65016) Cs1csó válasza iguana (#65015) üzenetére


Cs1csó
félisten

A KSC az egy VPN igen

(#65017) iguana


iguana
őstag

tegnap este (10 után) mielőtt nekiálltam volna eltávolítani a kaspersky ts-t, újra teszteltem. sebességteszt, app-ból, cli-ből, fájl letöltés, ftp szerver fel/le, torrent:
kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is gyakorlatilag azonos net sebességet produkált.
éjjel 1-ig eljátszottam vele, hogy kb. 20 percenként teszteltem, de minden ok. most is. a mágia az, hogy semmilyen változtatás, paraméterezés, router/pc újraindítás nem történt tegnap óta. :U használom tovább a tesztidőszakot.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65018) Jack Oneill válasza iguana (#65017) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Na akkor Plag kolleganak igaza volt, hogy webes szinten foghatja csak meg, akinek megfogja, de amugy webes merest megkerulve hozza az elvart sebesseget. Ezt akkor tudom ajanlani majd ismeroseimnek is.

(#65019) iguana válasza Jack Oneill (#65018) üzenetére


iguana
őstag

öhm, nekem 2 napig mindenhogy felezte a sávszélt. webes mérés, app-ból mérés, cli-s mérés mindegy volt. "valós" felhasználás esetén is, mint letöltés, feltöltés, cloud, ftp, torrent... mindenhol. most meg jó...fogalmam sincs, hogy miért, de örülnék, ha így maradna, mert úgy látom jól kijönnék ezzel a ts csomaggal. tetszik.

[ Szerkesztve ]

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65020) Szellem. válasza iguana (#65019) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Vagy csak simán szénné volt terhelve a Digi hálózata. Sajnos amióta megnőtt az otthoni nethasználat a legtöbb cégnél gondok vannak a sebességet illetően.

(#65021) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Eddig Avast és windows firewall control futott a gépemen. Most hogy már nem jönnek állítólag frissítések a win 7 -re , mit ajánlotok az Avast mellé ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#65022) Cs1csó válasza Directors (#65021) üzenetére


Cs1csó
félisten

Windows 10

(#65023) iguana válasza Szellem. (#65020) üzenetére


iguana
őstag

az is lehet és el is fogadnám, csak az volt a furcsa, hogy csak akkor lett gyalázatos a net sebesség, ha be volt kapcsolva a kaspersky. (és ekkor a kurzorom is beszaggatott.) ha nem volt, akkor egész jó volt. :F
mindegy, remélem nem jön elő többet ez a rejtélyes dolog.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#65024) #45687808


#45687808
törölt tag

Tudtok nekem olyan oldalt mondani, ahol még hitelesnek vagy reálisnak mondható teszt eredmények vannak? Az AV Test, és AV Comparatives szerintem nem azok.

(#65025) ƵøŁĭ válasza #45687808 (#65024) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

MRG.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#65026) Dévacsen válasza #45687808 (#65024) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Erre is ránézhetsz...CheckLab :: Professional Testing Service - CheckLab.pl

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65027) Dévacsen válasza #45687808 (#65024) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Pl:Ők is működnek még :) ..Virus Bulletin

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65028) ƵøŁĭ válasza Dévacsen (#65027) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

A saját tapasztalatot sem szabad elfelejteni.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#65029) Directors válasza Cs1csó (#65022) üzenetére


Directors
senior tag

Amíg tehetem nem fogom feltenni.
Más alternatíva esetleg az avast mellé ?

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#65030) Cs1csó válasza Directors (#65029) üzenetére


Cs1csó
félisten

"Amíg tehetem" ? 11 éves oprendszer és lassan 3 hónapja nem jön hozzá semmilyen javítás.

Amúgy a Windows Firewall Control (Malwarebytes ingyenes terméke) még mindig támogatja a Windows 7-et:
System Requirements
√ Microsoft .NET Framework version 4.5 or a newer version.
√ Compatible with all x86 and x64 versions of Windows 10, 8.1, 8, 7, Server 2016, Server 2012.

Vagy a kérdésed nem arra vonatkozott hogy a WFC támogatja e még a Windows 7-et?

Mert a másik értelmezés, hogy nem tartod elég megbízhatónak a WFC-t mióta a Windows 7-re nem jön több frissítés? Amúgy nem nagyon tudok jobb ingyenes tűzfal programot, szerintem maradj nyugodtan ennél.

Ha ez utóbbi akkor is az a válaszom, hogy válts másik oprendszerre ha a biztonságot ennyire fontosnak tartod. Megjegyzem 2009 tavasza óta használtam a Windows 7-et egészen 2015-ig, és azóta Windows 10. DE mivel nem érdekel sem az UWP, sem a "csempe" dizájn kb. ugyanúgy használom mint a Windows 7-et.
- ami fontos programom van az a tálcára van kitűzve
- ami szintén fontos de nem annyira az az asztalon van ikonként
- ami még ennél is ritkább használtban van az a Start menüben van kitűzve
- nem használom az idővonalat, a játékmódot, a fókuszsegédet ezek mind ki vannak kapcsolva
- nem használom az MS fiókot sem - helyi fiókkal használom a gépet
- az UWP-s appok egyikét sem használom sőt mindet töröltem is az AppBuster nevű kis programmal (lehet egyesek szerint túlzás de a gépem stabil, úgyhogy bajt nem csináltam)

Én mindig naprakészen tartom a rendszert, de bőven megoldható, hogy egy build-en maradj akár másfél évig szerintem ez bőven elegendő és akkor is elég egyel frissebbre váltani ami már ennyi idő alatt rendesen ki lett javítva.
Ha problémád van a Windows 10 topikban segítenek.

(#65031) Dévacsen válasza Directors (#65029) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Ezzel is tehetsz egy próbát hogy beválik e,Free Firewall - Evorim..tavaly vagy előtte használtam,nem volt vele gondom,jelenleg a Malwarebytes tűzfal kiegészítőjét használom win 10 alatt jómagam is.Ahogy láttam az Evorim oldalán,támogatott még a win 7.

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65032) junior11 válasza Cs1csó (#65030) üzenetére


junior11
veterán

Mai napig használom a WFC-t, semmi gond vele, szerintem hasznos eszköz a Windows tűzfalához.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#65033) wwhy válasza ƵøŁĭ (#65025) üzenetére


wwhy
veterán

Ez csak business termékeket vizsgál, nem? Consumer vonalat nem tesztel.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#65034) Cs1csó válasza junior11 (#65032) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sokáig használtam én is főleg, hogy legalább frissítik. Az alap kérdés nem volt tiszta:
1. a WFC mint tűzfal hatékonyságát kérdőjelezte meg vagy
2. azt hogy már nem támogatja a Windows 7-et

-Morrowind-

Anno próbáltam az Evorim Free Firewall-t de ott elgurult a gyógyszer amikor nem tudta magát regisztrálni a biztonsági központba, és elég sokáig nem jött új verzió:
(jól emlékeztem)
28.08.2016 Version 1.3.2 után -----> 14.01.2018 Version 1.4.9

Másfél éven keresztül semmi, ekkor hittem azt, hogy vége, de kb. 2017 tavaszától kezdtem használni a WFC-t amit talán 1 évig használtam és azóta csak a Windows saját tűzfalát használom.

(#65035) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Reggel kellett netbankolnom.
Azt vettem észre, hogy a banki oldal megnyitásakor az F-Secure Safe nem dobta fel a "Biztonságos Banki védelem" ablakot.
Nálatok feldobja?
Nem is látom azt a lehetőséget, ahol az oldalt hozzá tudnám adni, hogy így nyissa meg.
Chrome és Edge alatt is próbáltam.

(#65036) GEPESZ66 válasza GEPESZ66 (#65035) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Az OTP oldala így nyílik meg, csak a KHB oldala nem.
Korábban ilyen nem volt.

(#65037) Cs1csó válasza GEPESZ66 (#65035) üzenetére


Cs1csó
félisten

Anno mikor próbáltam működött, de ahogy néztem "kényes" része ez a programnak valami bezavar.
Amit kipróbálhatnál: gép restart (lehet régóta fut és valami beragadt egy újraindítás megoldja, de nem a programot hanem az egész gépet)
letiltott kiegészítőkkel indítsd a böngészőt és úgy navigálj a banki oldalra.

(#65038) Directors válasza Cs1csó (#65030) üzenetére


Directors
senior tag

A másodikra gondoltam. :) Azt tudom hogy támogatja a WFC. Jelenleg is ez van fent.
Egy átlagos felhasználónak nem tudom mennyire fontos a biztonság. Néha utalok, meg vásárolok online, de ennyi.
Bízom benne akkor hogy még 1 évet így kibírok a 7-el.
Nekem nagyon bevált a win 7. Minden frankón átlátható rajta. Úgy működik ahogy kell. Nem avatkozik bele semmibe ok nélkül. Stb stb.
Rossz lenne a 10-re váltani. Sajnos tudom hogy idővel muszáj lesz.

-Morrowind- köszi!

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#65039) Dévacsen válasza Cs1csó (#65034) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Igen emlékszem,én is akkor váltam meg tőle,de rajta tartottam a fél szemem,és ahogy látom azóta frissül szépen,nekem túl sok is volt,elég a WFC,egyszerű mint a fa ék,és nem enged ki semmit,csak amit én ki akarok engedni. :)

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65040) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Norton Smart Firewall..
ez beépített cucc vagy különálló ?nem ismerem a norton termékeket

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65041) Cs1csó válasza Directors (#65038) üzenetére


Cs1csó
félisten

Előbb-utóbb váltani kell, ha más miatt nem is az újabb hardverek már igényelni fogják a Windows 10-et. Amúgy minél később váltasz annál "fájdalmasabb" lesz.
Ha az elmúlt 4-5 évben váltottál volna már rég megszoktad volna.

-Morrowind-

Azt hittem elhanyagolták, de ezek szerint nem bár a LOG szerint elég érdekesen fejlesztik. Az integrált védelmek (IS, TS) megjelenése és a sima tűzfalgyártók felvásárlása, a Windows saját tűzfalának a javulása miatt nagyon lecsökkent a valamire való ingyenes és önálló tűzfalak választéka, főleg az olyané amit még fejlesztenek.

(#65042) AtHoS válasza Cs1csó (#65041) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ez a W7 vs W10 kérdés mindig onnan "sántít" ki melyiket használja aktuálisan. Én is váltottam egyből 10-re, mikor lehetett ingyenesen frissíteni rá és nem igazán sírom vissza a 7-et. Beállítások terén volt nehezebb megszokni mit hol lehet elérni, de egyébként bazira nem tűnt fel annó, hogy nem w7, hanem 10 fut a gépen. Szóval azt a karakteres váltást, amit a w7-et nyüstölők illetve 7-re visszaváltók szoktak a 7 védelmében/10 ellenében felhozni csak mosolyogva olvasom, de ugye nem egyformák a szokások, géphasználatok, szoftverkörnyezetek, így elfogadom, ha valaki megrögzötten ragaszkodik valamihez, ami felett eljárt az idő :B

Ha azt nézzük a nosztalgia időszakát éljük az élet minden terültén, miért lenne épp kivétel ez alól az aktuálisan használt operációs rendszer?
Csak aztán, ha valami már nem úgy megy a régi "szeretett" OS alatt, akkor nem kell csodálkozni....talán a szoftverfejlesztők sem a 7-ben látják a jövőt :DDD

read-only mode on the forum

(#65043) Dévacsen válasza Cs1csó (#65041) üzenetére


Dévacsen
senior tag

A Windows tűzfal szolgáltatás a számítógép összes bejövő kommunikációját figyeli. A Windows tűzfal a számítógépről az internetre irányuló kimenő kommunikációt azonban nem figyeli.Idézet a Norton oldaláról.A kiemelt rész a lényeg,emiatt van létjogosultsága az olyan programoknak mint a WFC..alapesetben,alapbeállításokkal a Win saját fala nem szűr kifelé,bár képes rá,de nem szűr,(természetesen hozzá lehet adni programokat,de kártevőt hogy adunk kivételhez?)mert a felhasználók agybajt kapnának ha ugráló ablakokat látnának,minden rendszerfájl és program kapcsolódáskor,de akinek a biztonság fontos az nem engedheti meg hogy bármi kimenjen a gépről.Egy példa,egy keylogger becsúszik,bármilyen banális hiba folytán és nem veszi észre az antivírus,lenaplózza a billentyűleütéseket,előre beállított időközönként képernyőképet ment stb..és ezt időnként kiküldi a vezérlőszerverére,no ezt a Win saját falától megteheti,mármint a kiküldést,de pl: a WFC től nem mert blokkolni fogja,és bár az antivírusunk elvérzett,mégsem tudja kivinni a gépről a lopott adatot a keylogger mert a WFC vel megtámogatott tűzfal fogja.

[ Szerkesztve ]

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#65044) Directors válasza Cs1csó (#65041) üzenetére


Directors
senior tag

Igen, igazad van! Köszönöm a segítségedet! :)

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#65045) GEPESZ66 válasza Cs1csó (#65037) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Azért valaki, aki F-Secure Safe-t használ megnézné, hogy Chrome alatt a kh.hu oldalnál megnyílik-e a védett bömgésző?
Lehet, hogy az oldallal van a gond, mivel ahogy írtam az otp.hu-nál nincs gond.

(#65046) Gabis válasza GEPESZ66 (#65045) üzenetére


Gabis
őstag

Szia! K&H-nál nem.

(#65047) GEPESZ66 válasza Gabis (#65046) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Köszönöm!
Akkor gondolom a bank oldalával lehet valami, hogy nem képes az F-Secure érzékelni.

(#65048) Szellem.


Szellem.
Topikgazda

Csak nem állnak le:

Tisztelt Ügyfelünk!
Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen
be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát,
és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére

Ellenőrízze most (itt a linket kiszedtem)

Kérem jelentkezzen be az adóvisszatéritési oldalra,hogy visszaigényelheti az alapokat.

Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelo üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Amúgy meg olvasva a szöveget, ki az aki ennek bedől?

[ Szerkesztve ]

(#65049) ƵøŁĭ válasza Szellem. (#65048) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Nekem a biztonság kedvéért 2x is elküldték.

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#65050) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Aki tesztelné a védelmet annak hajrá :D.
- Ransomware

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.