Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72951) UserX válasza lck (#72950) üzenetére


UserX
őstag

:R
A válaszod nagy részének igazságtartalmával nagyjából egyetértek!
Nekem nincs FB-m, a Google-be viszont be vagyok jelentkezve...Semmi sincs ingyen, elég, ha az adataiddal, érdeklődési köröddel fizetsz...
Valahogy mégis jobban bízok a 'nyugati' (jelenleg finn) technológiákban. :U
Használtam sokáig KIS-t is, az Agnitum (R.I.P.) tűzfalban az abszolút favoritom volt!
Ha hozzám kerül egy cerkás vagy C2D-s őskövület 2 gb RAM-al - bár már igyekszem ezeket messziről elkerülni!!! - és ragaszkodnak a win-hez Quihoo 360 megy fel. :B
Legutóbb a nyugdíjas házaspár szomszéd 'kapott' laposra Linuxot, FF ikon az asztalra oszt' csá, lehet a németben élő unokákkal FB-n chatelni! :)

(#72952) fexi


fexi
csendes tag

Sziasztok! Ezt:VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore hogy llehet letakarítani?

(#72953) taboros válasza lck (#72948) üzenetére


taboros
tag

Nem, azt sem tudom, mi az.

ESET van meg ez Cybereason Ransomware. Az ESET nem is jelezte (pedig jogtiszta, rendszeresen frissített).

(#72954) Cs1csó válasza fexi (#72952) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, futtass le pár keresőt: Emsisoft EK, AdwCleaner, Mbam Free.
Ha ezek nem elegendőek akkor egy másik gépen egy pendrive-on létrehozott "rescue Disk" segítségével arról bootolva átvizsgálni, pl. Kaspersky rescue Disk

(#72955) Spec válasza taboros (#72953) üzenetére


Spec
őstag

Én azt javaslom, hogy valami bootolható Antivirus/AntiMalware cuccal nézz rá a gépre alaposan. Akár többel is egymás után.
Ezek közül bármelyik ajánlott: ESET SysRescue, Kaspersky Rescue Disk, Bitdefender Rescue CD, Avast Rescue Disk, Avira Rescue System.
Nem tudom mik az élő, aktuális verziók most keress rá gugliban.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72956) fexi válasza Cs1csó (#72954) üzenetére


fexi
csendes tag

Köszönöm!

(#72957) movax válasza lck (#72950) üzenetére


movax
őstag

"Vírusom az elmúlt 23 évben nem volt. ( Mert az 99 %-ban nem a vírusírtón múlik. ) Aki vírust kap, annak úgyis mindegy mit használ. Vírusirtó biznisz ez csak igazából."

Ennyike. :K

(#72958) Synaptic válasza movax (#72957) üzenetére


Synaptic
senior tag

Diabetikusnál nem voltam ezért cukor beteg sem vagyok .

[ Szerkesztve ]

Ryzen-7-3800x/Asrock x570SteelLegend/Asrock-PhantomGaming-6800Xt

(#72959) riki válasza UserX (#72951) üzenetére


riki
senior tag

Ha megengedsz ,egy hozzászólást a témában. Ha megnézed a comss oldalán a felhasználói értékeléseket / pedig ott ,nem "kutyaütők" vannak a témában/ egyedül már csak Quihoo kap maximális értékelést . A Huorong sem szerepel olyan vészesen. :U

(#72960) arcitec válasza movax (#72957) üzenetére


arcitec
addikt

Márpedig covid-19 sem volt. Ekkora böszmeséget.... :DDD ;]

(#72961) movax válasza arcitec (#72960) üzenetére


movax
őstag

Pedig nem böszmeség ez. Nem olyan könnyű vírusokat összeszedni a gépre, ha az ember néhány minimális elővigyázatossági szabályt betart.

[ Szerkesztve ]

(#72962) salaud válasza riki (#72959) üzenetére


salaud
aktív tag

Nem rossz ám a Huorong, régebben kipróbáltam, virtuális gépben ráengedtem egy aktuálisan friss, szép nagy LiLxWaYnEx féle víruspakkot, semmit nem engedett lefutni, a végére fertőzésmentes maradt a gép, ugyanezt sok másik nevesebb gyártó AV-je akkor nem tudta megoldani.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#72963) Cs1csó válasza arcitec (#72960) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pedig de. Ha valaki ÓVATOS:
- nem nyit meg akármilyen feladótól érkező email-t
- nem mászkál kétes oldalakra - nekem van vagy 300 könyvjelzőm és döntően ezek között mozgok mondhatnám ritkán mozdulok ki a komfortzónámból pl. ha keresek de a keresésekre kapott találatokkal is óvatosan bánok. Nyilván tipikus hiba amikor pl. egy olyan dolgot akar letölteni stb. az ember ami mondjuk egy friss film, zene, csengőhang vagy bármi amivel könnyen lépre lehet menni. (az ilyen tartalmakat érdemes megbízható ismert oldalról leszedni)
- nem telepítesz programokat csak megbízhatóakat saját oldalukról, vagy ismert letöltőoldalakról, meg persze csak olyan programot ami kellően magas reputációval bír régi megbízható stb .
- a rendszere a programjai naprakészek, használ tartalomblokkolót a naprakész böngészőben
- a PÓTOLHATATLAN adatairól minimum a fiókban van egy HDD amire csinál mentést esetleg ezt egy online tárhellyel is kiegészítve (a tárhely ne legyen automatikusa szinkronizációra beállítva tehát egy zsaroló fájltitkosító nehogy a felhőtárhelyet is le tudja titkosítani)
- valamilyen kétfaktoros azonosítás kritikus oldalaknál pl. pénzügy de ugye ezek sokszor már megkerülhetetlenül részei a belépésnek pl. OTP vagy PayPal
Esetleg (nemrég volt szó a kompromittált Gmail cím kapcsán másik topikban) a kritikus email címek vagy fiókok pl. gmail, vagy Facebook jelszava legyen bonyolultabb és EGYEDI.
Nyilván egy akármilyen webbolt vagy egy híroldal vagy bármi ahol kérnek egy reget oda akár lehet hasonló.
Nekem pl. mint kiderült az Avast-nak volt egy 2014-es "botlása" és az Avast fórumot feltörték de a hozzá tartozó fiók jelszava nem tartozott a fő email-hez amivel regisztráltam, nem is lett baj.
Amúgy a legjobb a Bitwarden használata és akkor akár általa generált random jelszó és elég a BitWarden fő jelszavát megjegyezni akár leírni valahová és eltenni.

Kapásból ennyi elég, nyilván Linux esetén ez is elég, Windows-nál minimum hagyni kell a beépített Defendert dolgozni, de ha valaki kevésbé szereti (nekem továbbra is még SSD mellett is lassítja a fájlelérést tehát egy mappába amikor belépek a fájlkezelővel legyen az TC vagy a Windows sajátja akkor kicsit lassabban nyílik meg mint pl. Avast-al.

Jelenleg ingyenes vonalon még mindig több alternatíva van de a beépített Defender mellett az Avast Free még mindig jó válsztás (kiválaszthatóak a telepítendő modulok tehát a sok bloatware-t nem kell telepíteni, nem kell email cím vagy valamilyen fiók a regisztrációhoz (mint pl. a Kaspersky-nél kell "MyKaspersky" fiók) és nem telepít olyan modult amit te nem szeretnél (mint pl. a Kaspersky a a fizetős VPN próbaverzióját tolja a képünkbe akár tetszik akár nem)
Esetleg még a Bitdefender Free az amivel lehet egy próbát tenni bár zavaró, hogy más vírusvédelem 100-150MB-ból elfut ennek kell legalább 300MB vagy több. (16GB RAM-os gépeknél ez már nem tétel de engem kicsit zavar )

Más ingyenes alternatívát én nem nagyon tudok mondani ez a "qihoo" sem túl szimpatikus.

(#72964) movax válasza Cs1csó (#72963) üzenetére


movax
őstag

Van még egy fontos eszköz: a webmail, pl. Gmail és annak vírusellenes arzenáljának használata pl. Thunderbird meg egyéb lokális kliensek helyett. Céges mailbox is átvezethető a Gmail-en és akkor ott vigyáznak a csatolmányokra, van rendes spamszűrés és megbízható működés stb.
És persze a tűzfal, amire nem árt néha ránézni, hogy minden rendben-e.
A többi, amit írsz, persze hogy érvényes. Óvatossággal és minimális elővigyázatossággal tulajdonképpen mindenféle vírusölő NÉLKÜL is lehet lazán netezni. Ja, én sem láttam a gépeimen élő vírust 25 éve.

(#72965) Spec válasza movax (#72964) üzenetére


Spec
őstag

Én utoljára még DOS/Win95/Win98 érában futottam bele vírusba, amikor még dívott a floppy lemezen, meg mobilrackes HDD-n hurcolása a különféle helyekről összevadászott tartalmaknak. Meg az ég világon senki semmit nem használt jogtisztán, és jóformán még a free cuccokhoz is toltuk a keygent, ha kellett ha nem. :)
Akkor viszont erősen beleégett a tudatomba, hogy antivirus/antimalware/tűzfal nélkül nincs netezés és windows használat. Lehet manapság már ez menne máshogy is, de a régi berögzülésektől nem tudok már eltávolodni :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72966) Kékes525


Kékes525
félisten

Ismertek olyan programot, vagy honlapot, amellyel a keylogger elleni védelmet le lehet tesztelni?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#72967) UserX


UserX
őstag

Ezt a 'böszmeséget' okozhatja az F-SECURE SAFE (1000/300-as net, 560-as lap, 22H2)??? :B :F :W

(#72968) Mikulásbá válasza UserX (#72967) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Bár nekem laptop van, több is, F-Secure Safe-el, de a 1000/1000 net jön teljesen. :U

(#72969) movax válasza Kékes525 (#72966) üzenetére


movax
őstag

Nézni kell a tűzfalat. A keyloggernek akkor van értelme, ha küld rólad adatokat, a tűzfalban észrevehető a nyoma. Meg aztán, a keylogger is egy malware, tehát antivírus, malware-szkenner jó ellene. Ha tesztelni akarod, tegyél fel egy keyloggert egy szűz gépre és nézd, mit csinál. :)

(#72970) riki válasza UserX (#72967) üzenetére


riki
senior tag

Ez inkább kábel ,vagy digi esetében 100-as portra csatlakoztatott router okozhatja.

(#72971) Atish19 válasza UserX (#72967) üzenetére


Atish19
őstag

A 2.5gbit-es Realtek chipeknél volt valami driveres gond ami ezt okozta. Ha ilyen vezérlőd van érdemes utána olvasni.

(#72972) Kékes525 válasza movax (#72969) üzenetére


Kékes525
félisten

"A keyloggernek akkor van értelme, ha küld rólad adatokat, a tűzfalban észrevehető a nyoma"

A tűzfalból honnan tudjam, hogy melyik kimenő a keylogger? Nagyon sok forgalom megy át rajta és abból nem lehet elkülöníteni a keylogget. Aztán ha meg is találnám a nyomát, az sem érne semmit, mert az már működött. Nem beszélve arról, hogy állandóan figyelnem kellene a tűzfal kimenő forgalmát.

A másik, hogy ezért nem akarok egy virtuális gépet csinálni, ami csak akkor lenne jó, ha 100%-ban modellezném vele a rendes gépem. Azt megcsinálni lehetetlen. A saját rendszeremen belül kell ezt letesztelni. Mint ahogy vannak ártalmatlan, vírusnak látszó (de nem az) "programok" például az eicar. [link] Úgy valószínűleg van ártalmatlan billentyű leütést figyelő program is tesztelés céljából.

Azért kellene, mert kettős védelmet használok (HitmanPro.Alert és ESET Smart Security-y) és mindkettőnek van billentyű leütés elleni védelme, amit nem lehet együtt használni, mert akkor lehetetlen a gépelés és ezért valamelyiket le kell kapcsolni. Kérdés az, hogy melyiket kapcsoljam le?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#72973) UserX válasza riki (#72970) üzenetére


UserX
őstag

Talált, süllyedt!!! :R Megnéztem LINUX Live-al, ugyanaz a probléma! Erősebben bedugtam a kábelt, megvan az 1000/1000! Bocsánat a hülyeségemért, azt gondoltam hogy ha kábel probléma, akkor vagy van net vagy nincs. :B :B :B
Köszi minden hozzászólónak!

(#72974) -Maujuri- válasza UserX (#72967) üzenetére

Nekem is 560 lap van, ugyanez a win verzió, F-SECURE SAFE, de nincs vele ilyen problémám.

(#72975) Cs1csó válasza Kékes525 (#72972) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyszerű a válasz, a Hitman Pro-t gyalulnám, elég az ESET. Értsd meg nem kell túlkombinálni. Túlfanatizálni. Amúgy a Keylogger ellen talán a legjobb védelem, hogy a kritikus begépelésnél pl. bankártya adatok, egy virtuális billentyűzetet használsz akár a WIndows beépített "képernyő billentyűzet" vagy biztos van valami külső program de van olyan védelmi szoftver aminek van ilyen kiegészítője pl. a Kaspersky Free (ha nem kellene fiók hozzá és nem telepítene fölöslegesen később eltávolítandó próba fizetős VPN-t talán a legjobb ingyenes védelem lenne)

A Keyloggernek valahogy el kell juttatni az adataid tehát egy jó tűzfal - akár a Windows tűzfala - is érzékelheti, hogy nem szokásos forgalom menne kifelé. Amúgy a Windows a BEJÖVŐ forgalmat általában engedi a KIMENŐ az amivel szigorúbb.

[ Szerkesztve ]

(#72976) Spec válasza Kékes525 (#72972) üzenetére


Spec
őstag

Szerintem kicsit máshogyan közelítsd meg ezt a kérdést. A keyloggerek ugye akkor tudnak nagy problémát okozni, ha érzékeny banki adatokat, pl. kártyaszámot, CVC kódot rögzítenek, és küldenek ki, vagy jelszavakat sikerül rögzíteni és kiküldeni. Ezekre mind megvan a megfelelő saját védelem. Pl. az ESET Smart Securitynek van banki tranzakció védelme, ha azon belül végzed az online bankolást, akkor nagy probléma nem fog történni.
A jelszavakat meg célszerű valamilyen jelszó széfre bízni, mint minden egyes alkalommal neked bepötyögni kézzel, erre jó pl. a Bitwarden, vagy LastPass, stb. Természetesen ahol lehet használj két faktoros hitelesítést is, az a tuti.
Én is amondó vagyok, mint ahogy Cs1csó kolléga is mondja, hogy ha fut az ESET Smart Security, akkor az önmagában elég lehet. Persze körültekintő használat mellett, mert a user error sokat ronthat a hatásfokon.
Az meg hogy a messenger chatelésed esetleg olvassák zambiában, vagy timbuktuban, sok vizet nem zavar, úgy se értenek magyarul :D

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72977) junior11 válasza Spec (#72976) üzenetére


junior11
veterán

Ha már az online bankolás szóba került, szerintetek megbízhatóbb, biztonságosabb megoldás a védelmi csomagoknak az ilyen célra használt beépített böngészőjét banki védelemmel ellátva használni vagy továbbra is elég a gépre feltepített és az eddig használt, bevált böngészők valamelyikét (MS Edge, Chrome, Firefox)? Mondjuk aki a Defendert használja, annak egyértelműen csak a második variáció marad...

Mi a véleményetek? :F

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#72978) Cs1csó válasza junior11 (#72977) üzenetére


Cs1csó
félisten

Amit el lehet még követni a nagyobb védelem érdekében:
- a kétfaktoros azonosítás tehát egy másik készülékre érkezik a plusz azonosító kód
- az említett virtuális billentyűzet az adatbevitelnél
- az "általános" használatú böngésződ mellett pl. ha az a Firefox akkor a beépített EDGE-el végezni az ilyen kényesebb műveleteket. (Vagy fordítva ha EDGE az alap akkor mellé feltolsz egy másik böngészőt és az lesz a kritikus műveletekre fenntartva amit másra ugye nem használsz)

(#72979) Spec válasza junior11 (#72977) üzenetére


Spec
őstag

Én ESET IS-t használok. Ha online bankolok, akkor kizárólag az ESET "böngészőjét" használom ilyenkor. Nem tudom mennyi és milyen extra védelmet ad de ha már van, akkor ezt használom.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72980) Cs1csó válasza Spec (#72979) üzenetére


Cs1csó
félisten

HA azt a "dedikált" böngészőt csak erre használod akkor ugye kisebb az esély arra, hogy korrumpálódjon, tehát biztonságosabb.

(#72981) Spec válasza Cs1csó (#72980) üzenetére


Spec
őstag

Bízom benne, hogy ennél többet nyújt azért :)
Gondolom valami sand box böngészőként működik, meg esetleg proxyként és szűri az adatforgalmat is.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72982) junior11 válasza Cs1csó (#72978) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, ezeket mind tudom, arra voltam kíváncsi a két megoldás közül vajon melyik lehet a biztonságosabb...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#72983) Piftuka válasza Cs1csó (#72963) üzenetére


Piftuka
veterán

"Nekem pl. mint kiderült az Avast-nak volt egy 2014-es "botlása" és az Avast fórumot feltörték de a hozzá tartozó fiók jelszava nem tartozott a fő email-hez amivel regisztráltam, nem is lett baj."

Úgy érted, van olyan felhasználó, aki ugyanazt a jelszót használta az email fiókjához, és az AVAST fórum regisztrációjához is?

"Aquila non captat muscas."

(#72984) AtHoS válasza Piftuka (#72983) üzenetére


AtHoS
nagyúr

"Egy jelszó mind fölött, egy jelszó kegyetlen, egy a sötétbe zár, bilincs az egyetlen"

Van jó pár amatőr felhasználó, aki max 2-3 jelszót képes/akar/hajlandó/stb.. max megjegyezni, de később fingja nincs hol melyiket adta meg, ha egyáltalán eszébe jut, hogy ritkán azt is szokta használni.

Szóval jelszókezelő használata nem általánosan elfogadott/használt inkább rábízzák az "életüket" a kedvelt böngészőjükre, aztán ha az éppen chromium alapú (persze szinkronizálás már meghaladja a képességeket) és beszarik az aktuális OS, akkor előfordulhat, hogy bukta a jelszavaknak. Bár erre valamelyik topikban benyögte valaki, hogy Ő csak és kizárólag az emailje jelszavát hajlandó megjegyezni, minden másra ott a jelszóvisszaállítási funkció...na szóval ez az emberi hülyeség másik véglete...szvsz

read-only mode on the forum

(#72985) ledgeri válasza AtHoS (#72984) üzenetére


ledgeri
nagyúr

LOL.... van még lejjebb?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#72986) Cs1csó válasza Piftuka (#72983) üzenetére


Cs1csó
félisten

:DD +1 AtHoS :C Most is van valami hasonló sírás az egyik topikban .

(#72987) Cs1csó válasza Spec (#72981) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem hiszem. A titkosítás már ugye szinte minden oldalon adott (https) más nem kell. Ami előny meg hogy akár a böngésző bővítmények is korrumpalodhatanak az ilyen böngészőben vagy nincs vagy valami szigorúan ellenőrzött varians. Mint írtam a keylogger ellen a sokszor automatikusan is megjelenő virtuális bill is nagyon fontos.

(#72988) Cs1csó válasza junior11 (#72982) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igazán nem az előző hozzászólásomat is bemasolhstnam.
Sőt anno a Comodo-nak volt speciális böngészője de idővel inkább nyűg lett mert nagyon lassan fejlesztették. Mint írtam alap a https ne legyenek kiegészítők (azok is hazatelefonalhatnak) és ugye a fizikai billentyűzet megkerülése virtuálissal. A többi mese habbal.

(#72989) Spec válasza Cs1csó (#72987) üzenetére


Spec
őstag

Alapvetően a megtévesztő, csaló oldalak ellen véd gondolom, mert nem enged olyan linket megnyitni, vagy pl. az ESET narancssárga, meg piros szegélyt kap, ha figyelmeztetni akar, mert olyan linkre navigáltál ami nem szerepel a biztonságos banki oldal adatbázisában.

A védett böngésző módról ezt találtam:
"Védett böngésző
Fejlett memóravédelem engedélyezése – Ha engedélyezve van, a biztonságos böngésző memóriája védve lesz attól, hogy más folyamatok megvizsgálhassák.
Billentyűzetvédelem engedélyezése – Ha aktiválja a funkciót, akkor a billentyűzettel a biztonságos böngészőben megadott információk rejtve lesznek a többi alkalmazás elől. Ezzel növelhető a billentyűzetfigyelők elleni védelmi szint."

Vagyis pl. pont keylogger védelem is van benne, ezt nem is tudtam amúgy. :)

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#72990) Cs1csó válasza Spec (#72989) üzenetére


Cs1csó
félisten

A keylogger védelem az egyik ha nem a legfontosabb, de mint írtam, ez szerintem olyan mint a "zsarolóvírus elleni védelmi modul" hogy kérdés mennyire biztonságos. Szerintem jobb megoldás a zsarolóvírus ellen az adatokról mentés készítése és egyszerűbb az adatbevitelt nehezíteni egy virtuális billentyűzettel, persze amit itt írnak az bazi jól hangzik azt elismerem.

(#72991) movax válasza AtHoS (#72984) üzenetére


movax
őstag

Jep. A woke-nemzedék traumaként, zaklatásként és agresszióként éli meg, hogy 2-nél több jelszót kell esetleg megjegyeznie (hogyhogy őt nem engedi be az Insta meg a többi szar demostazonnal), de arra már nem viszi az agya, hogy ne jelszavakat, hanem jelszógenerálási rendszert, algoritmust jegyezzen meg. Szóval lesz itt még súlyosabb is a helyzet, attól tartok. Ami most van, csak a felszín.

[ Szerkesztve ]

(#72992) ledgeri válasza Cs1csó (#72987) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha pl csak stream jellegű oldal a http (nem S), akkor az veszélyes-e valamilyen formában rám nézve, vagy igazából azzal a tőlem kimenő forgalom nem biztosítása a potenciális baj (szóval bejövő stream esetén nincs para)?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#72993) Cs1csó válasza ledgeri (#72992) üzenetére


Cs1csó
félisten

A httpS ugye végpont titkosítást jelent, ezért nem gond ha akár nyilvános wifin ilyen kapcsolaton kommunikálsz mert ugye titkosított, nem láthatják az adatokat. Maximum annyit, hogy valaki netezik.
A "stream jellegű oldal"-on mit értesz, pl. egy Netflix? Mert az, hogy valaki látja, hogy épp egy filmet nézel szerintem megint nem túl értékes, vagy izgalmas adat.
Még a házi wifi-s biztonsági kamerák (amikor a telódról tudod nézni az otthoni webkamera képét forgathatod, zoomolhatsz akár még beszélhetsz is mert van hangszóró) ott is alap a HTTPS hiszen akár személyes dolgokat is láthatsz.

Böngészőben egyre kevesebb a "sima" http oldal, és úgy tudom van már olyan böngészőbővítmény pl. "https everywhere" ami - ha jól tudom - "kényszeríti" a forgalmat titkosított adatfolyamra (gőzöm sincs hogy működik, igazán már szükség sem lenne ilyen bővítményre mert egy magára valamit is adó oldal már régóta biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikál, amelyik MÉG MINDIG NEM az az oldal kb. annyit is ér. nekem ez olyan mint azok a lineáris tévécsatornák amelyek még mindig nem álltak át HD adásra)

Amúgy jellemzően a KIMENŐ forgalom az amire mindig jobban oda kell figyelni ami inkább "para"

(#72994) Jack Oneill válasza Cs1csó (#72993) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Androidos Firefoxban van ilyen kapcsolo, hogy csak HTTPS mod.

(#72995) dokee78


dokee78
félisten

Ingyenes malware eltávolítót tudtok ajánlani?

(#72996) #82860288 válasza Jack Oneill (#72994) üzenetére


#82860288
törölt tag

PC-n is. :K

(#72997) Cs1csó válasza Jack Oneill (#72994) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg, nem is kell bővítmény. :R

(#72998) Cs1csó válasza dokee78 (#72995) üzenetére


Cs1csó
félisten

AdwCleaner, MBAM free, Emsisoft EK, DrWebCureIT, ha nagy a gond vagy már a rendszer is korrupt akkor egy pendrive-ról bootolható Rescue Disk-et is kipróbálhatsz pl. Kaspersky, Avira

(#72999) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Trojan.Malware.300983.susgen
neszetoolsról letöltöttem a ShareX 14.1.0 Portable.zip fájlt. Feltöltöttem a virustotal.com-ra és a MaxSecure szerint Trojan.Malware.300983.susgen. A többi azt írja undetected. A gépemen az eset és a Malwarebytes se talált benne fenyegetést.
Akkor ugye teljesen biztosságos kicsomagolni és futtatni? Az az 1 találat (MaxSecure) téves?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#73000) Cs1csó válasza tknof1871 (#72999) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, töltsd le a HIVATALOS gyártói oldalról: [link]
Vagy egy másik letöltő oldalról ami elég nagy ahhoz, hogy megbízhatónak lehessen tartani: [link]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.